Τρίτη 22 Αυγούστου 2017


Τα ζυμαρικά είναι για πολλούς αγαπημένη τροφή, οι γυναίκες όμως έχουν ένα παραπάνω λόγο να τα καταναλώνουν τακτικά.
Ιταλοί επιστήμονες που θέλησαν να εξετάσουν αν το ψωμί και τα ζυμαρικά σχετίζονται με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του μαστού, μελέτησαν περισσότερες από 11.000 Ιταλίδες όλων των ηλικιών.
Η έρευνα, λοιπόν, έδειξε 4.500 γυναίκες είχαν εκδηλώσει τη νόσο, ενώ οι υπόλοιπες ήταν υγιείς και χρησιμοποιήθηκαν ως ομάδα σύγκρισης.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι γυναίκες ηλικίας 55 έως 64 ετών, των οποίων η διατροφή ήταν πλούσια σε ψωμί, διέτρεχαν κατά 60% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, ενώ οι γυναίκες που ήταν υπέρβαρες, παρουσίασαν 45% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν.
Ανεπηρέαστες από την αύξηση του κινδύνου έμειναν μόνο όσες γυναίκες κατανάλωναν τακτικά μεγάλες ποσότητες ζυμαρικών.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το ψωμί, λόγω του υψηλού γλυκαιμικού του δείκτη, συντελεί στην αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων, τα οποία θεωρούνται παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού.
Αρκετές μελέτες έχουν ασχοληθεί με τη σχέση της πρόσληψης υδατανθράκων, του γλυκαιμικού φορτίου ή του γλυκαιμικού δείκτη και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, λόγω της επίδρασής τους στα επίπεδα ινσουλίνης και γλυκόζης στο πλάσμα, ωστόσο τα αποτελέσματά τους είναι αντικρουόμενα.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να τεκμηριωθεί αυτός ο συσχετισμός.
πηγή: medicalnews.gr

Το ποσό των 417 εκατομμυρίων δολαρίων επιδίκασε ως αποζημίωση δικαστήριο σε γυναίκα που έκανε αγωγή κατά της εταιρείας Johnson & Johnson (J&J) υποστηρίζοντας ότι τα προϊόντα της με βάση το ταλκ όπως το Johnson’s Baby Powder της προκάλεσε καρκίνο όταν το χρησιμοποίησε για την προσωπική της υγιεινή.
Η αποζημίωση για την Έβα Ετσεβερία είναι η μεγαλύτερη που έχει δοθεί σε αγωγές στις οποίες η εταιρεία κατηγορείται ότι δεν προειδοποίησε επαρκώς τους καταναλωτές για τους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου από τη χρήση των προϊόντων της με βάση το ταλκ.
Την απόφαση έλαβε το ανώτατο δικαστήριο τους Λος Άντζελες.
Η J&J αντιμετωπίζει 4.8000 παρόμοιες υποθέσεις σε όλες τις ΗΠΑ και έχει ήδη κληθεί να καταβάλει περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια μετά από αποφάσεις δικαστηρίων στο Μιζούρι.
Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία προανήγγειλε την υποβολή έφεσης «γιατί εμείς έχουμε οδηγό μας την επιστήμη που υποστηρίζει την ασφάλεια των προϊόντων μας».
Η 63χρονη Ετσεβερία στην αγωγή της υποστηρίζει ότι εμφάνισε καρκίνο ωοθηκών σε τελικό στάδιο μετά από χρήση δεκαετιών των προϊόντων της J&J. Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι η εταιρεία ενθάρρυνε γυναίκες να κάνουν χρήση των προϊόντων της αν και γνώριζε ότι υπάρχουν μελέτες που συνδέουν τον καρκίνο των ωοθηκών με τη χρήση στη γενετήσια περιοχή.
Η εταιρία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι έρευνες και οι κρατικές υπηρεσίες δεν είπαν ποτέ ότι τα προϊόντα της προκαλούν καρκινογενέσεις.

Πουά, καθρέπτες, κολοκύθες, μπαλόνια και μακριές γραμμές που τα συνδέουν.

Τώρα όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε μαζεμένα, αφού η Γιαγιόι Κουσάμα που τα ζωγραφίζει αποφάσισε να ανοίξει το δικό της μουσείο.

Βέβαια κάπως μακριά, στη γειτονιά Σιντζούκο του Τόκιο. Το μουσείο της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδας που η εμμονή της σε συγκεκριμένα σχέδια και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα την έχουν κάνει μία από της πιο διάσημες εικαστικούς στον κόσμο.

Το μουσείο θα ανοίξει τις πόρτες του την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Spoon and Tamago και η επιβεβαίωση ήρθε από την γκαλερί David Zwirner, η οποία εκπροσωπεί την 88χρονη Κουσάμα.

Το μουσείο, ένα πενταώροφο κτίριο που σχεδίασε ο Κουμέ Σεκέι, ολοκληρώθηκε το 2014, αλλά η Κουσάμα, το κράτησε μυστικό.

Το μουσείο θα διευθύνεται από τον Τενέι Τατεμπάτα, τον πρόεδρο του Tama Art University και διευθυντή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Saitama.

Ο χώρος θα είναι αφιερωμένος στην δουλειά της Κουσάμα, με δύο εκθέσεις που θα αλλάζουν κάθε χρόνο.

Σε έναν όροφο του μουσείου θα φιλοξενούνται τα δημοφιλή «infinity rooms» και τα άλλες κατασκευές της. Ο τελευταίος όροφος θα φιλοξενεί αίθουσα ανάγνωσης και αρχειακού υλικού.

Η πρώτη έκθεση με θέμα «Creation Is a Solitary Pursuit, Love Is What Brings You Closer to Art» (Η δημιουργία είναι μια μοναχική άσκηση, η αγάπη είναι που σας φέρνει πιο κοντά στην τέχνη), θα λειτουργήσει από την 1η Οκτωβρίου έως τις 25 Φεβρουαρίου και θα παρουσιάζονται μια πρόσφατη σειρά έργων ζωγραφικής με τίτλο «My Eternal Soul».

Τουλάχιστον 100 ειδικοί σε θέματα ρομποτικής παροτρύνουν, σε επιστολή που απέστειλαν πρόσφατα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, να αναληφθεί άμεση δράση για την αποτροπή ανάπτυξης «ρομπότ δολοφόνων».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, στην επιστολή οι ειδικοί σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, μεταξύ των οποίων και ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, προειδοποιούν για μια «τρίτη πολεμική επανάσταση».

Επιπλέον αναφέρεται ότι η «αυτόνομη θανατηφόρα» τεχνολογία θα μπορούσε να αποτελέσει το κουτί της Πανδώρας.

Οι 116 ειδικοί ζητούν από τον ΟΗΕ την απαγόρευση της χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης για τη διαχείριση όπλων.

«Εάν αναπτυχθούν, θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή ένοπλων συγκρούσεων σε μεγαλύτερη κλίμακα από ό,τι έχει δει μέχρι τώρα ο κόσμος και σε χρονικά πλαίσια ταχύτερα από ό,τι μπορούν να κατανοήσουν οι άνθρωποι» αναφέρεται στην επιστολή κι προστίθεται: «Αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν επίσης όπλα για την ενίσχυση της τρομοκρατίας, όπλα τα οποία τρομοκράτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον αθώων πληθυσμών και όπλα τα οποία θα μπορούσαν να παραβιάσουν χάκερ, ώστε αυτά να "συμπεριφέρονται" με ανεπιθύμητους τρόπους».

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, το ύφος της επιστολής έχει επιτακτικό χαρακτήρα, αφού οι ειδικοί προειδοποιούν ότι «δεν απομένει πολύς χρόνος για δράση».

«Μόλις ανοίξει το κουτί της Πανδώρας θα είναι δύσκολο να κλείσει» προειδοποιούν.

Οι ειδικοί ζητούν να περιληφθεί στον κατάλογο απαγόρευσης όπλων βάσει της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για ορισμένα συμβατικά όπλα (CCW), αυτό που περιγράφουν ως «ανήθικη τεχνολογία».

Μια ενδεχόμενη απαγόρευση ανάπτυξης τεχνολογίας «ρομπότ δολοφόνων» είχε συζητηθεί παλαιότερα από επιτροπές του ΟΗΕ.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015, τουλάχιστον 1.000 ειδικοί σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, επιστήμονες και ερευνητές είχαν αποστείλει επιστολή επισημαίνοντας τους κινδύνους από την ανάπτυξη αυτόνομων όπλων.

Μεταξύ αυτών που είχαν υπογράψει την εν λόγω επιστολή ήταν ο διακεκριμένος επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ, ο συνιδρυτής της Apple Στίβεν Βόσνιακ και ο Έλον Μασκ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!