Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015


Τις μέρες των εορτών συμβουλεύουμε ο ένας τον άλλον για διάφορα θέματα, όπως το να μην τρώμε πριν τον ύπνο γιατί θα πάρουμε πολλά κιλά, να μην αφήνουμε τα παιδιά να τρώνε πολλά γλυκά γιατί γίνονται υπερκινητικά και κάνουν φασαρία, να προσέχουμε το Χριστουγεννιάτικο φυτό Αλεξανδριανό γιατί είναι επικίνδυνο, να φοράμε σκούφο γιατί θα κρυώσει πιο γρήγορα το σώμα μας, και άλλα τέτοια. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που τα πιστεύουν και τα τηρούν κατά γράμμα.
Οι επιστήμονες ωστόσο, αποφάσισαν να βγάλουν στην επιφάνεια τι από όλα όσα λέγονται είναι μύθοι και τι αλήθειες.
Συγκεκριμένα οι έξι πιο διάσημοι μύθοι των εορτών είναι οι εξής:
• Η κατανάλωση φαγητού αργά τη νύχτα προθέτει βάρος
• Κρυώνει το σώμα μας όταν κρυώνει το κεφάλι μας γι αυτό πρέπει να φοράμε σκούφο
• Η κατανάλωση γλυκών δίνει έξτρα ενέργεια στα παιδιά και δεν μπορούν να κοιμηθούν
• Υπάρχουν φυσικά αντίδοτα για να μην πονάει το κεφάλι μας από το μεθύσι
• Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αυξάνονται οι αυτοκτονίες
• Το Αλεξανδριανό το χριστουγεννιάτικο φυτό που λέγεται αλλιώς Ποϊνσέτια είναι επικίνδυνο και δηλητηριώδες
Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ινδιάνας στις ΗΠΑ ανέλυσαν ιατρικές και επιστημονικές έρευνες που είχαν γίνει στο παρελθόν αναφορικά με τους μύθους αυτούς και διαπίστωσαν ότι:
Αναφορικά με το νυχτερινό φαγητό δεν έχει βάση, καθώς δεν είναι η ώρα κατανάλωσης τροφής που προσθέτει βάρος αλλά το γεγονός ότι τις μέρες των εορτών ο οργανισμός μας προσλαμβάνει περισσότερες θερμίδες.
Για τον μύθο, ότι χάνουμε τη θερμότητα από το σώμα μας όταν κρυώνει το κεφάλι μας, γιατί περί μύθου πρόκειται, οι επιστήμονες τόνισαν ότι όταν εκτίθεται το κεφάλι μας στο κρύο δεν χάνουμε πάνω από το 10% της συνολικής μας θερμότητας.
Συνεπώς είναι λάθος αυτό που πιστεύουν κατά κύριο λόγο οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας ότι χάνεις το 40%-50% της θερμότητας του σώματός σου αν δεν φοράς σκούφο. Καλό θα είναι να ντυνόμαστε καλά, συμβουλεύουν οι ειδικοί και δεν κάνει καμιά μεγάλη διαφορά αν θα φορέσουμε και σκούφο.
Για την υπερκατανάλωση γλυκών σε σχέση με την υπερδραστηριότητα των παιδιών οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι δεν είναι ορθό.Έγινε ανάλυση 12 μελετών και δεν υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων. Οι αλλαγές στη συμπεριφορά των παιδιών τις μέρες των εορτών δεν οφείλονται στην κατανάλωση γλυκών, συνεπώς στην κατανάλωση έξτρα ζάχαρης. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αφήνουμε να καταναλώνουν πολλά γλυκά, καθώς ελογχεύει ο κίνδυνος της παχυσαρκίας, του διαβήτη αλλά και των χαλασμένων δοντιών, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες. Ωστόσο, αποκλείουν οι αταξίες και η φασαρία που κάνουν τα παιδιά μας την περίοδο των εορτών να οφείλετε στο γεγονός ότι τρώνε πολλά ζαχαροειδή.
Όσον αφορά τα επακόλουθα της μέθης δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για κανένα «ματζούνι» ή «γιατρικό», όπως λένε.
Επίσης, ανέλυσαν τα δεδομένα που είχαν αναφορικά με τις αυτοκτονίες που όπως όλοι γνωρίζουμε οι εορταστικές περίοδοι αυξάνουν την κατάθλιψη λόγω μοναξιάς, φόβου, άγχους ή ακόμα επειδή θα έρθουμε σε επαφή με την οικογένεια μας ή όταν δεν έχουμε οικογένεια, παρόλα αυτά δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία ότι αυξάνουν τις αυτοκτονίες.
Για την ακρίβεια, όπως λένε, δεν υπάρχει καμία αύξηση τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αντίθετα τα ποσοστά δείχνουν να αυξάνονται τους καλοκαιρινούς μήνες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Για το αγαπημένο και εθιμοτυπικό φυτό των Χριστουγέννων, Ποϊνσέτια ή Αλεξανδρινό, οι επιστήμονες ανέλυσαν 22.793 αναφορές κατανάλωσης ή έκθεσης σε τέτοια φυτά και διαπίστωσαν ότι κανένας δεν πέθανε από το φυτό αυτό και σε περισσότερες από 96% των περιπτώσεων δεν χρειάστηκε ούτε καν ιατρική περίθαλψη. Συνεπώς, η έκθεση ή η κατανάλωση τέτοιου φυτού δεν είναι επικίνδυνη, σημειώνουν ωστόσο, ότι το φυτό αυτό δεν είναι για να τρώγεται, είναι απλά διακοσμητικό φυτό και  γι' αυτό αν κάποιος το φάει κατά λάθος καλά θα είναι να συμβουλευτεί το Κέντρο Ελέγχου Δηλητηριάσεων.
naftemporiki.gr
Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε 200.000 λίτρα θειικού οξέος, σε μια απομακρυσμένη ζώνη στο βόρειο τμήμα της Αυστραλίας, αναγκάζοντας τις αρχές να στήσουν μια περίμετρο ασφαλείας δύο χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο του ατυχήματος.

Τα μέσα ενημέρωσης προβάλλουν θεαματικές αεροφωτογραφίες που ελήφθησαν από το τρένο που εκτροχιάστηκε χθες στην πολιτεία Κουίνσλαντ, η οποία είχε πληγεί προηγουμένως από ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι υπήρξε μια πάρα πολύ μικρή διαρροή θειικού οξέος και ντίζελ στον τόπο του ατυχήματος, το οποίο σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων ανατολικά της Τζούλια Κρικ.

«Η μηχανή και τα 26 βαγόνια έχουν εκτροχιαστεί», δήλωσε εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας του Κουίνσλαντ.
«Οι ομάδες μας των ειδικών βρίσκονται εκεί για να κάνουν μια αποτίμηση της κατάστασης», ανέφερε παράλληλα ο επιθεωρητής Τρέβορ Κιντ στο Australian Broadcasting Corporation, χωρίς να αναφερθεί στα αίτια του ατυχήματος. «Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ζώνη αυτή είναι απομακρυσμένη, ότι έχει πληγεί βαριά από τις πλημμύρες, ότι η πρόσβαση σε αυτή είναι περίπλοκη», συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά αποτελούν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Επιπλέον, γίνεται μια αποτίμηση του αντίκτυπου του ατυχήματος αυτού για το περιβάλλον, πρόσθεσε ο επιθεωρητής, σημειώνοντας ότι η περιοχή αυτή δεν βρίσκεται πολύ κοντά σε υδάτινους πόρους ούτε σε μεγάλες υποδομές.

Από την πλευρά της η σιδηροδρομική εταιρεία του Κουίνσλαντ ανακοίνωσε ότι οι ειδικοί της δεν έχουν ακόμη μπορέσει να αξιολογήσουν την κατάσταση, καθώς πολλοί δρόμοι της περιοχής έχουν πλημμυρίσει.

Τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τρία μέλη του σιδηροδρομικού προσωπικού τραυματίστηκαν ελαφρά στο ατύχημα.

http://www.thestival.gr

Νίκη ενάντια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους πέτυχε ο ιρακινός στρατός, στην πόλη Ραμάντι, δυτικά του Ιράκ, με τους πολίτες να πανηγυρίζουν για την απελευθέρωση της πόλης.

Ένα 24ωρο αφότου το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ραμάντι- ένα κτιριακό συγκρότημα στρατηγικής σημασίας- πέρασε στον έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων, οι αντιτρομοκρατικές ιρακινές δυνάμεις ύψωσαν την ιρακινή σημαία.

«Ναι, η πόλη του Ραμάντι έχει απελευθερωθεί. Οι ιρακινές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις έχουν υψώσει την ιρακινή σημαία στο κυβερνητικό συγκρότημα στο Άνμπαρ», ανέφερε ο ταξίαρχος Γιαχία Ρασούλ, εκπρόσωπος των κοινών επιχειρήσεων, σε δήλωσή του που μεταδόθηκε από την ιρακινή τηλεόραση.

Οι ιρακινές δυνάμεις κέρδισαν χτες έδαφος και προέλασαν στο κέντρο του Ραμάντι, τη μεγαλύτερη πόλη 100 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης φθάνοντας προ των πυλών του κτιρίου που στέγαζε παλιά την κυβέρνηση, το οποίο τελούσε υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Με την υποστήριξη των αεροπορικών επιδρομών του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού, οι επίλεκτες δυνάμεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ο ιρακινός στρατός είχαν εισέλθει σχετικά εύκολα την προηγούμενη Τρίτη στο κέντρο του Ραμάντι με στόχο την ανακατάληψη της πόλης. Ωστόσο, η προέλαση του στρατού καθυστέρησε τις τελευταίες ημέρες λόγω των εκρηκτικών μηχανισμών, των ελεύθερων σκοπευτών και των τζιχαντιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας, με αποτέλεσμα οι ιρακινές δυνάμεις να κατευθύνονται με αργούς ρυθμούς προς την έδρα της επαρχιακής κυβέρνησης.

Ένα από τα άλλα εμπόδια στην ταχεία προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων ήταν η παρουσία των αμάχων, πολλοί από τους οποίους χρησιμοποιούνταν ως ανθρώπινη ασπίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Ραμάντι είναι η πρωτεύουσα της σουνιτικής επαρχίας Αλ-Ανμπαρ, της μεγαλύτερης του Ιράκ, στα σύνορα με τη Συρία, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία. Η ανακατάληψή του, αφότου έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών τον Μάιο, είναι μια από τις πιο σημαντικές νίκες για τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις από τότε που οι μαχητές του Ισλαμιστές Κράτους κατέλαβαν σχεδόν το ένα τρίτο της χώρας το 2014.

http://www.thestival.gr

Μαύρο ή άσπρο; Πόση σημασία έχει το χρώμα ενός σκύλου;
Θα απαντήσω καμία, αν και όσοι είναι προληπτικοί, στην ιδέα ενός μαύρου σκύλου στο σπίτι γυρίζουν και σε κοιτάζουν με αποστροφή. Γιατί υπάρχει η λανθασμένη πεποίθηση ότι οι μαύροι σκύλοι είναι τρομακτικοί; Βάσει ερευνών το μαύρο είναι το χρώμα που προτιμάται λιγότερο, ακόμα και όταν πρόκειται για υιοθεσία. Βέβαια, δεν είναι μόνο τα μαύρα σκυλάκια που αντιμετωπίζουν μια τέτοια διάκριση. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα ολόλευκα. Παρατηρείστε πόσα ολόμαυρα ή ολόλευκα σκυλάκια συναντάτε σε κάθε βόλτα σας. Γιατί οι μαύροι και οι λευκοί σκύλοι παρακάμπτονται υπέρ των σκύλων με άλλα χρώματα; Δυστυχώς, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. Πέρα από τις προκαταλήψεις, κάποιοι ισχυρίζονται ότι απλά δεν είναι τόσο όμορφοι. Μα είναι δυνατόν; Έχετε δει μαύρα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ ή ολόλευκα Μαλτέζ;
Ένας φίλος μου υιοθέτησε πρόσφατα ένα μαύρο Κόκερ Σπάνιελ, που έχει μια ιδέα λευκού χρώματος μπροστά του. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι ένα κουκλί. Προσωπικά, το χρώμα του με έκανε να πάω κοντά του και να το χαϊδέψω. Το ίδιο ισχύει και με όσα ολόλευκα σκυλάκια έχω συναντήσει. Το χρώμα τους δεν τα κάνει λιγότερο χαδιάρικα, αγαπησιάρικα ή έξυπνα από εκείνα που έχουν βούλες ή περισσότερα χρώματα. Για όσους έχουν μια βαθιά αγάπη για όλα τα σκυλιά (και τα ζώα γενικότερα), ανεξάρτητα από το χρώμα ή τη φυλή τους, οι εν λόγω  αντιλήψεις δεν ισχύουν. Νομίζω ότι απλά ότι οι άνθρωποι δεν είναι ενημερωμένοι σωστά.
tanea.gr
Η νέα ταινία της σειράς του Πολέμου των Άστρων ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, μέσα σε διάστημα 12 ημερών μετά την πρεμιέρα της, καταγράφοντας νέο ρεκόρ όλων των εποχών, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Disney.

Η ταινία "Η Δύναμη Ξυπνά" έκανε εισπράξεις 286,8 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο Σαββατοκύριακο της προβολής της, ξεπερνώντας το όριο του 1 δισεκατομμυρίου "σε χρόνο ρεκόρ", σύμφωνα με την εταιρεία.

Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε η ταινία Jurassic World που χρειάστηκε 13 ημέρες για να συγκεντρώσει εισπράξεις 1 δισ. δολαρίων.

http://www.enikos.gr

Αεροσυνοδούς αναζητά η αεροπορική εταιρεία Ellinair.

Απαραίτητα Προσόντα:

■ Ελάχιστο απαιτούμενο σωματικό ύψος 160 εκ.
■ Καλή ικανότητα κολύμβησης
■ Γενική κατάσταση υγείας και διάπλασης σώματος κατάλληλες, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις εργασίας του πληρώματος και το χειρισμό όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού των αεροσκαφών.
■ Ευχάριστη προσωπικότητα με φυσική ικανότητα προσφοράς υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Θετικό πνεύμα αντιμετώπισης της εργασίας και των τυχόν προβλημάτων, με ομαδικότητα και σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον.
■ Άριστη γνώση προφορικού και γραπτού λόγου στις εξής γλώσσες:
- Ελληνικά
- Αγγλικά

Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση:

■ Απόφοιτος τουλάχιστον λυκείου ή ισοτίμου σχολείου.
■ Πτυχίο Ανωτάτης Σχολής, γνώση άλλων γλωσσών (π.χ Ιταλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ρώσικα, Πολωνικά κ.λ.π) καθώς και πρόσθετες ικανότητες και δεξιότητες θα προσμετρηθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: hr@ellinair.com.

http://travelstyle.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!