Κυριακή 7 Απριλίου 2019


Μια γυναίκα 61 ετών δέχτηκε να γίνει η παρένθετη μητέρα για την εγγονή της και κόρη του γιου της με τον σύντροφό του. Η ασυνήθιστη ιστορία εκτυλίχθηκε στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ πριν από μερικές ημέρες. Ο Μάθιου και ο Έλιοτ αναζητούσαν καιρό έναν τρόπο να αποκτήσουν παιδί, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες ενός τέτοιους εγχειρήματος για ένα ομόφυλο ζευγάρι.
Μάθιου και ο Έλιοτ κρατούν τη νεογέννητη κόρη τους που απέκτησαν με τη μέθοδο της παρένθετης μητέρας
Μάθιου και ο Έλιοτ κρατούν τη νεογέννητη κόρη τους που απέκτησαν με τη μέθοδο της παρένθετης μητέρας / Φωτογραφία: Elliot Dougherty / Facebook
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Guardian, το ομόφυλο ζευγάρι δεν τολμούσε να προχωρήσει σε διαδικασία υιοθεσίας, καθώς η πολιτεία στην οποία ζει είναι αρκετά συντηρητική. Ο Έλιοτ, δάσκαλος στο επάγγελμα, απολύθηκε από το Καθολικό Σχολείο στο οποίο εργαζόταν όταν ανακοίνωσε τον γάμο του με έναν άλλο άνδρα.

Το δώρο της μητέρας στον γιο της

Η μητέρα του Μάθιου, Σεσίλ, είχε προσφερθεί εξ’ αρχής να τους βοηθήσει, ωστόσο εκείνοι δεν πίστευαν πως εκείνη θα ήταν το «κλειδί» ώστε να καταφέρουν να γίνουν γονείς.
Μάθιου και η μητέρα του Σεσίλ (δεξιά) μαζί με τον σύζυγό του Έλιοτ και την αδερφή του πριν την γέννηση της μικρής Ούμα
Ο Μάθιου και η μητέρα του Σεσίλ (δεξιά) μαζί με τον σύζυγό του Έλιοτ και την αδερφή του πριν την γέννηση της μικρής Ούμα / Φωτογραφία: Elliot Dougherty/ Facebook
«Ήθελα να κάνω αυτό το δώρο ως μητέρα στον γιο μου» σημειώνει σήμερα η Σεσίλ, βλέποντας τον γιο της να κρατά την κόρη του στην αγκαλιά του. Η μικρή Ούμα γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου και οι αναρτήσεις των ευτυχισμένων γονιών προκάλεσαν χιλιάδες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πέραν βέβαια των αρνητικών σχολίων, ο Μάθιου και ο Έλιοτ στάθηκαν στα αμέτρητα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβαν, όπως είπαν, από όλο τον κόσμο.
Η σύλληψη αυτού του παιδιού ήταν οικογενειακή υπόθεση. Η αδερφή του Έλιοτ ήταν εκείνη που προσέφερε το ωάριό της για την εξωσωματική γονιμοποίηση του ωαρίου που κυοφόρησε η μητέρα του συντρόφου του. Με αυτό τον τρόπο, το μωρό θα έχει γονίδια και από τις δύο οικογένειες του ζευγαριού.

Μια 61 ετών παρένθετη μητέρα

Όταν οι νέοι γονείς μίλησαν για την πρόταση της μητέρας του Μάθιου, δεν πίστευαν πως μια γυναίκα 59 ετών που έχει περάσει την εμμηνόπαυση θα μπορούσε να βοηθήσει στον σκοπό τους. Ωστόσο, οι γιατροί εξέτασαν την αποφασισμένη γιαγιά, Σεσίλ, διαπιστώνοντας πως το σώμα της θα μπορούσε να ανταπεξέλθει μια εγκυμοσύνη.
Το ζευγάρι κρατά στην αγκαλιά του την Ούμα, την κόρη τους που έχει μόλις γεννηθεί
Το ζευγάρι κρατά στην αγκαλιά του την Ούμα, την κόρη τους που έχει μόλις γεννηθεί / Φωτογραφία: Elliot Dougherty / Facebook
Η 61 ετών έλαβε οιστρογόνα στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, ώσπου ο πλακούντας του εμβρύου να είναι σε θέση να παράγει τις απαιτούμενες ορμόνες για την ανάπτυξη του μωρού.
Ο Μάθιου ανάρτησε μια φωτογραφία στο Facebook της νεογέννητης κόρης του λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, στην οποία ευχαριστούσε όλους εκείνους που συγκινήθηκαν από την ιστορία τους. «Η μονάκριβη Ούμα Λουίζ κοιμάται στην αγκαλιά μου. Αυτό είναι ευτυχία. Δεν είμαι βέβαιος πως αξίζω την χαρά που νιώθω αυτή τη στιγμή, αλλά θα την αποδεχτώ».
Πηγή: iefimerida.gr

Η Airbnb θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις παγκοσμίως και η αξία της έφτασε σχεδόν τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια στο χρηματιστήριο.
Μια οικογένεια από τη Νέα Ζηλανδία ανακάλυψε όμως ότι είχαν καταγραφεί όλες οι ιδιωτικές της στιγμές σε μια επίσκεψη στην Ιρλανδία μέσω μιας κρυφής φωτογραφικής μηχανής στο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει μέσω Airbnb, γράφει η Süddeutsche Zeitung. Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται περιπτώσεις μυστικής βιντεοσκόπησης σε ένα διαμέρισμα Airbnb. Η εταιρεία έχει κανόνες που το απαγορεύουν αυτό, αλλά αντιδρά ελάχιστα, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Η οικογένεια του Αντριου Μπάρκερ από τη Νέα Ζηλανδία θέλησε να κάνει διακοπές στο Κορκ της Ιρλανδίας. Μετά από καιρό ο Αντριου που εργάζεται στον τομέα της πληροφορικής είδε λίγες μέρες μετά στο διαδίκτυο μια φωτογραφία της οικογένειάς του που δεν την είχαν τραβήξει οι ίδιοι. Όπως αποκαλύφθηκε είχε χρησιμοποιηθεί μια κρυφή κάμερα που είχε τοποθετηθεί στο διαμέρισμα Airbnb. Ο Μπάρκερ ζήτησε και έγινε έλεγχος από την αστυνομία, η οποία βρήκε μια κάμερα σε λειτουργία ζωντανής ροής. «Ήταν ένα σοκ, ένα τρομερό συναίσθημα», είπε η σύζυγός του, Νέλι στο CNN.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ιδιοκτήτες Airbnb προσπαθούν να κατασκοπεύσουν τους καλεσμένους τους. Το 2013, ένας Γερμανός τουρίστας στην Καλιφόρνια βρήκε μια φωτογραφική μηχανή στο διαμέρισμα της Airbnb , κρυμμένη σε ένα ντουλάπι. Στις αρχές του 2015, μια ομάδα τουριστών ανακάλυψε τρεις κάμερες στο διαμέρισμά τους στο Μόντρεαλ του Καναδά, συμπεριλαμβανομένης και μιας σε ένα από τα υπνοδωμάτια.
«Η Airbnb δεν φαίνεται να κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης»
Ο Γερμανός τουρίστας άσκησε αγωγή εναντίον της Airbnb και αργότερα ήρθε τελικά σε εξωδικαστική συμφωνία με την εταιρεία. Από τον Σεπτέμβριο του 2014, η πλατφόρμα έχει βάλει πάντως επίσημους Όρους Χρήσης, υποχρεώνοντας τους ιδιοκτήτες να απαγορεύουν κάμερες. Σε υπνοδωμάτια ή τα μπάνια απαγορεύονται πλήρως.
Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν πάντα περιπτώσεις μυστικής επιτήρησης – και όλοι έχουν ένα κοινό πράγμα: οι εναγόμενοι παραπονούνται για μια ανεπαρκή αντίδραση εκ μέρους της εταιρείας. «Η Airbnb δεν φαινόταν να κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, μας αντιμετώπισαν ως μια κανονική ακύρωση», ανέφερε Νέλι Μπάρκερ.
Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπλοκαρίστηκε προσωρινά στην πλατφόρμα, στη συνέχεια όμως «αποκαταστάθηκε» και τελικά αποκλείστηκε τελείως μόνον όταν τα μέσα ενημέρωσης της Νέας Ζηλανδίας αποκάλυψαν την υπόθεση. Σε δήλωσή της η Airbnb ανέφερε στο CNN ότι η αρχική αντιμετώπιση του προβλήματος δεν ανταποκρίνεται στα δικά της υψηλά πρότυπα. Η ίδια ανακοίνωση της εταιρίας εστάλη στο περιοδικό Fast Company, το οποίο είχε αναφέρει την περίπτωση ενός καθηγητή στην Πενσυλβάνια.
Στην περίπτωση του Γερμανού τουρίστα, εκπρόσωπος της Airbnb είχε δηλώσει στην Süddeutsche Zeitung το 2016 ότι «πάνω από 65 εκατομμύρια επισκέπτες είχαν θετικές και αξιόπιστες εμπειρίες με την Airbnb». Η υποτιθέμενη κάμερα είναι μια «εξαιρετικά σπάνια περίπτωση». Και στην πραγματικότητα, δεκάδες χιλιάδες μισθώσεις περνούν από την πλατφόρμα κάθε χρόνο χωρίς καμιά καταγγελία.
Εν πάση περιπτώσει, οι Μπάρκερς δεν έχασαν την εμπιστοσύνη τους στην εταιρία. Είναι όμως πλέον πολύ πιο προσεκτικοί και συνιστούν σε όλους τους ταξιδιώτες να ενημερώνονται για πιθανή ύπαρξη κάμερας, όπως δήλωσαν στο CNN. Όταν αποκαλύφθηκε μάλιστα το περιστατικό στην Ιρλανδία, η οικογένεια είχε ήδη μεταβεί στη Βουδαπέστη. Ερωτηθείσα για το πού έμειναν στην ουγγρική πρωτεύουσα, η Νέλι Μπάρκερ απάντησε στο CNN: «Μένουμε σε Airbnb».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!