Σάββατο 11 Μαρτίου 2017


Όταν ο Τζέιμς Μποντ δεν είναι απασχολημένος με να σώζει τον κόσμο, προβαίνει σε φιλανθρωπίες.

Ο Ντάνιελ Κρεγκ ο οποίος ενσαρκώνει για όγδοη φορά τον θρυλικό Τζέιμς Μποντ, είναι το πρόσωπο της νέας εκστρατείας της Omaze, μίας διαδικτυακής πλατφόρμας που συγκεντρώνει χρήματα για διάφορες φιλανθρωπίες.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε πρόσφατα στο YouTube, ο 49χρονος ηθοποιός εξηγεί τη συνεργασία του με την Omaze και την Aston Martin για την οργάνωση «United Nations Mine Action Service», η οποία αγωνίζεται για την εξάλειψη εκρηκτικών και ναρκών στις εμπόλεμες χώρες.

Στο βίντεο ο Κρεγκ εξηγεί στους θαυμαστές του ότι η επιβράβευση όσων στηρίζουν τον αγώνα αυτό «δεν έχει αντίτιμο».

Ωστόσο εκείνος προσπαθεί να την «εξαργυρώσει» με κάτι άλλο εκτός από χρήματα, κάτι πιο «οικουμενικό», με κουτάβια! « Ένα δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο ή μια διαμονή all insclusive σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων αξίζει ... δύο υπέροχα κουτάβια», λέει ο δημοφιλής βρετανός ηθοποιός.

Όσο περισσότερο ενδιαφέρουσα γίνεται η συμμετοχή, τόσο περισσότερο εκείνος αυξάνει τον αριθμό των κουταβιών και στο τέλος παρουσιάζει το αληθινό βραβείο αυτής της διαφημιστικής εκστρατείας: μια 'Αστον Μάρτιν - Aston Martin Vantage Roadster GT- η αξία της οποίας ξεκινά από 99.000 δολάρια, προσαρμοσμένη από εκείνον για τις ανάγκες του νικητή.

«Με μόλις 10 δολάρια, αυτή η Άστον Μάρτιν μπορεί να γίνει δική σας», εξηγεί ο Ντάνιελ Κρεγκ.

Οι χρήστες του Διαδικτύου πράγματι μπορούν να προσφέρουν 10 δολάρια στην πλατφόρμα Omaze και στο τέλος μέσω κλήρωσης, θα οριστεί αυτός που θα κερδίσει το θρυλικό αυτοκίνητο.

«Η μεγαλύτερη αξία αυτής της εμπειρίας είναι ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να σωθούν στηρίζοντας την απίστευτη δουλειά που κάνει η «United Nations Mine Action Service». Και αυτό αξίζει όλα τα κουτάβια του κόσμου», λέει ο ηθοποιός.

Δείτε το video:




ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας εκ των κορυφαίων καθηγητών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ υποστήριξε ότι μπορεί στη Γη να λάβαμε μηνύματα από εξωγήινους, αλλά αυτά τα σημάδια αγνοήθηκαν.

Ο Αβί Λεμπ, ο οποίος είναι καθηγητής αστροφυσικής στο φημισμένο πανεπιστήμιο, υποστήριξε ότι οι περίεργες εκλάμψεις που φθάνουν στη Γη εδώ και κάποια χρόνια είναι πιθανό να αποτελούν διαρροή από ένα τεράστιο πομπό προηγμένης τεχνολογίας στα πέρατα του σύμπαντος, που δίνει ενέργεια σε διαστημόπλοια για διαγαλαξιακά ταξίδια.

Συγκεκριμένα, ο Λεμπ μαζί με τον συνάδελφό του, Μανασβί Λίνγκαμ, ερευνούν αν αυτά τα παράξενα μηνύματα θα μπορούσαν να προέρχονται από έναν τόσο ισχυρό ραδιοπομπό που θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ραδιοκύματα πέρα από τον γαλαξία.

Σύμφωνα με την έρευνά των δύο καθηγητών, ο άνθρωπος δεν έχει τα μέσα για να δημιουργήσει τέτοια τεχνολογία, αλλά πρόκειται για κάτι εφικτό, σύμφωνα με τη φυσική.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Οι ενθουσιώδεις πανηγυρισμοί του έκτου γκολ της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου έστειλε σεισμικά κύματα τα οποία κατέγραψε και μελέτησε το Ινστιτούτο Γεωλογίας στη Βαρκελώνη.
Ο σεισμολόγος, Ζόρντι Ντίας, αντίκρισε στον σεισμογράφο του Ινστιτούτου Jaume Almera, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση που δεν ξεπερνά το 1 χλμ. από το Καμπ Νόου, τα «σεισμικά» κύματα που μεταδόθηκαν από το γήπεδο της Μπαρτσελόνα κατά τη διάρκεια της μαγικής βραδιάς όπου γράφτηκε ιστορία στον επαναληπτικό της φάσης των «16» απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.
«Είναι η μεγαλύτερη δόνηση που έχει καταγράψει η συγκεκριμένη συσκευή μελέτης από την ημέρα που την εγκαταστήσαμε, πριν από πέντε χρόνια» ανέφερε ο Ζόρντι Ντίας και παρουσίασε την παρακάτω φωτογραφία:
seismiki
ο αινιγματικό χαμόγελο της Τζοκόντας, που προβλημάτισε χιλιάδες καλλιτέχνες, επιστήμονες και απλούς φιλότεχνους, είναι απλώς η έκφραση μια “ευτυχισμένης” γυναίκας, υποστηρίζει μια μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην επιστημονική επιθεώρηση Scientific Reports.
Η γοητεία που ασκεί παγκοσμίως ο διάσημος πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι (1452-1519) οφείλεται “σε μεγάλο βαθμό στην ανεξιχνίαστη έκφραση του προσώπου της Τζοκόντας”, υπενθυμίζουν οι ερευνητές, που υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να λύσουν εν μέρει το μυστήριο.
Οι ερευνητές παρουσίασαν σε δώδεκα εθελοντές μια σειρά από ασπρόμαυρες εικόνες με αποτυπωμένο το χαμόγελο της Μόνας Λίζας με διάφορες παραλλαγές στην καμπύλη των χειλιών. Οι εικόνες ήταν ανάκατες: κάποιες έδειχναν το αυθεντικό χαμόγελο, τέσσερις με τις άκρες των χειλιών ελαφρώς ανυψωμένες, σε ένδειξη χαράς, άλλες τέσσερις με τις άκρες των χειλιών προς τα κάτω, που παραπέμπουν στη θλίψη κ.λπ. Και αυτό τριάντα φορές στη σειρά.
“Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι το έργο έχει περιγραφεί πολλές φορές από τους ιστορικούς της τέχνης, αναμέναμε ότι το πρωτότυπο θα ήταν πιο διφορούμενο”, είπε ο Γιούργκεν Κορνμάιερ, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, στη Γερμανία. “Προς μεγάλη μας έκπληξη, οι συμμετέχοντες είπαν το πρωτότυπο χαμόγελο δείχνει ευτυχία σχεδόν στο 100% των δοκιμών”, πρόσθεσε.
Οι επιστήμονες παραδέχτηκαν ότι η μελέτη τους επικεντρώθηκε αποκλειστικά στις διαβαθμίσεις της έκφρασης του προσώπου από τη θλίψη μέχρι τη χαρά και δεν εξέτασαν άλλα συναισθήματα που μπορεί επίσης να εκφράζονται στο χαμόγελο της Τζοκόντας.
Το 2005 οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ είχαν επίσης αναλύσει το χαμόγελο της Τζοκόντας χρησιμοποιώντας μια διαφορετική τεχνική, ένα λογισμικό αναγνώρισης συναισθημάτων. Ο αλγόριθμος που χρησιμοποίησαν λάμβανε υπόψη του τα βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως την καμπύλη των χειλιών και τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Το λογισμικό κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το χαμόγελο της Μόνας Λίζας εκφράζει κατά 83% ευτυχία, κατά 9% υπεροψία, κατά 6% φόβο και κατά 2% θυμό.
Το πορτρέτο φιλοτεχνήθηκε στη Φλωρεντία γύρω στα 1503 και εικονίζει τη Λίζα Γκεραρντίνι, τη σύζυγο του Φλωρεντινού εμπόρου Φραντσέσκο ντελ Τζοκόντο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!