Σάββατο 16 Ιουλίου 2016


Διαγωνιστικό τμήμα για πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο αποκτά το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι πρώτες καθώς και οι δεύτερες ταινίες τεκμηρίωσης μεγάλου μήκους σκηνοθετών από όλο τον κόσμο.

Το ξεκίνημα του διαγωνιστικού τμήματος θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 12 Μαρτίου 2017.

Όπως ανακοινώθηκε, τα ντοκιμαντέρ που θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν είναι οι πρώτες και δεύτερες ταινίες τεκμηρίωσης μεγάλου μήκους (άνω των 50 λεπτών) σκηνοθετών απ’ όλο τον κόσμο.

Προϋπόθεση είναι να μην έχουν πραγματοποιήσει πρεμιέρα στην Ελλάδα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Θα μπορούν, μάλιστα, να διαγωνιστούν έως και 14 ταινίες, ενώ μέχρι τρεις από αυτές θα είναι ελληνικής παραγωγής.

Με τη δημιουργία του διαγωνιστικού τμήματος το φεστιβάλ ενισχύεται και αποκτά ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό πεδίο των φεστιβάλ ντοκιμαντέρ παγκοσμίως.

Επίσης, πρόκειται για μία από τις πρώτες αποφάσεις της νέας γενικής διευθύντρια του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ελίζ Ζαλαντό και του νέου διευθυντή, Ορέστη Ανδρεαδάκης.

Παράταση μέχρι και τη Δευτέρα πήρε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από το υπουργείο Οικονομικών. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη παράταση που δόθηκε καθώς η αρχική προθεσμία έληξε στις 30 Ιουνίου και η πρώτη παράταση έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Οσον αφορά στα φυσικά πρόσωπα η παράταση θα δοθεί έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 18 Ιουλίου, ενώ για τα νομικά πρόσωπα η παράταση θα είναι έως και τις 25 Ιουλίου.

Η διαδικασία υποβολής, από την αρχή της μέχρι και σήμερα, κύλησε ομαλά, χωρίς να παρουσιαστεί σχεδόν κανένα τεχνικό πρόβλημα στο Taxis, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό για τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως είχε δηλώσει από την αρχή το Υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, την Πέμπτη 14.7.2016 υποβλήθηκαν 164.000 φορολογικές δηλώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή χρονιά.

Για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων, υπάρχει ακόμα σημαντικός αριθμός δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί.

Οι νέες και οριστικά καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων είναι:

1) Για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, η Δευτέρα 18.7.2016 ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν και οι φορολογικές δηλώσεις που απομένουν.

2) Για τις φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων, η Δευτέρα 25.7.2016.

Από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί έχει βεβαιωθεί καθαρό ποσό πρόσθετου φόρου εισοδήματος ύψους 2,8 δις ευρώ. Πιο συγκεκριμένα από τα περίπου 2,2 εκατ. χρεωστικές φορολογικές δηλώσεις έχει βεβαιωθεί πρόσθετος φόρος 3,1 δισ. ευρώ (μέρος φόρος 1.400 ευρώ) ενώ από τα μόλις 1 εκατ. πιστωτικά εκκαθαριστικά προβλέπεται επιστροφή φόρου ύψους περίπου 290 εκατ. ευρώ. Έτσι το καθαρό ποσό που τελικά θα εισπράξει το δημόσιο υπολογίζεται σε περίπου 2,7-2,8 δισ. ευρώ.

Το νέο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας Pokemon Go έχει προκαλέσει παγκόσμια τρέλα, τόση που πολλά μουσεία, ιδρύματα ακόμα και νεκροταφεία (!) ανά τον κόσμο έχουν βγάλει ανακοινώσεις απαγορεύοντας στους επισκέπτες να παίζουν το video game στις εγκαταστάσεις τους.

Ωστόσο, με κάθε καινούρια τρέλα υπάρχει πάντα κάποιος που προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί προς όφελός του και φυσικά εις βάρος των χρηστών. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, χάκερς εκμεταλλεύονται τη μανία των παικτών για το Pokemon Go με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Το παιχνίδι βασίζεται στη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων Pokemon και στην ουσία ο χρήστης προσπαθεί να συλλέξει τα συνολικά 250 τερατάκια σε πραγματικούς δρόμους. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, καθώς και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GPS, το οποίο σε συνδυασμό με την κάμερα του smartphone δημιουργεί έναν χάρτη της περιοχής, όπου ο χρήστης μπορεί να ανακαλύψει διάφορα Pokemon.

Η νέα απάτη που σχετίζεται με το συγκεκριμένο παιχνίδι περιλαμβάνει ένα email, το οποίο οι χάκερς στέλνουν στους χρήστες με το μήνυμα ότι πρέπει να εγγραφούν στη νέα επί πληρωμή (12,99 δολάρια) έκδοση του Pokemon Go μέσα σε 24 ώρες, αλλιώς ο λογαριασμός τους στο παιχνίδι θα παγώσει.

«Με λύπη σάς ενημερώνουμε ότι εξαιτίας της τεράστιας ανταπόκρισης στη νέα μας εφαρμογή Pokemon GO και της ανάγκης για ισχυρότερους σέρβερς, δεν είμαστε πλέον σε θέση να διατηρήσουμε τον λογαριασμό σας δωρεάν. Ο λογαριασμός σας θα παγώσει σε 24 ώρες εάν δεν προχωρήσετε στην αναβάθμιση» είναι το μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αναφέρεται επίσης ότι οι νέοι όροι και προϋποθέσεις της υπηρεσίας απαιτούν πλέον μηνιαία αμοιβή 12,99 δολαρίων, ώστε οι χρήστες να μπορούν να παίξουν το Go. Αυτό, βέβαια, παρέχει τη δυνατότητα σε σέρβερς τρίτων να κλέψουν στοιχεία των χρηστών, που πληρώνουν, όπως κωδικοί πρόσβασης για email και πληροφορίες των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Καθώς η τρέλα του Go σαρώνει τον πλανήτη, πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτόν τον «εθισμό» προκειμένου να προωθήσουν τις δικές τους παράνομες δραστηριότητες. Όταν κάποια στιγμή είναι σχεδόν αδύνατο οι χρήστες να κατεβάσουν την εφαρμογή από τις επίσημες, νόμιμες πηγές, ιδίως στις περιοχές όπου δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα το παιχνίδι, στρέφονται σε τρίτους προκειμένου να καταφέρουν να το αποκτήσουν. Το τίμημα σε αυτή την προσπάθεια είναι ότι μεγάλος αριθμός χρηστών ανακάλυψαν πως η νέα αυτή έκδοση της εφαρμογής δίνει στους απατεώνες τη δυνατότητα να πάρουν τον έλεγχο των smartphones στα οποίες είχε εγκατασταθεί το παιχνίδι.

Σε ανακοίνωσή της η Niantic Labs, η εταιρεία που ανέπτυξε την εφαρμογή, αναφέρει ότι το παιχνίδι είναι δωρεάν και είναι απεριόριστη η χρήση του, ωστόσο προειδοποιεί τους χρήστες να μην κατεβάζουν το Pokemon GO από άλλες πηγές εκτός από τις επίσημες.

Πηγή: newsbeast.gr

Πολλές είναι οι καλλονές που υπάρχουν στον κόσμο, αλλά ΜΙΑ είναι αυτή η οποία σύμφωνα με την επιστήμη επιβεβαιώνει τον κανόνα των Αρχαίων Ελλήνων για την φυσική τελειότητα, τον περίφημο «Χρυσό Αριθμό» Φ.

Ποια είναι η απόλυτη θεά; Σύμφωνα με επιστήμονες που ασχολούνται με την χαρτογράφηση του προσώπου (facial mapping), το πρόσωπο της 30χρονης καλλονής και πρώην συζύγου του Τζόνι Ντεπ, είναι συμβατό κατά 91,85% με την ελληνική «Χρυσή Αναλογία» ή αλλιώς… «συνταγή» της τελειότητας.

Χρησιμοποιώντας από την μια την αρχαιοελληνική θεωρία και από την άλλη την… τεχνολογία, οι ειδικοί κατέληξαν ότι μετά την Άμπερ, δεύτερη έρχεται η Κιμ Καρντάσιαν με ποσοστό 91,39% (στην προκειμένη περίπτωση να΄ναι καλά ο πλαστικός χειρουργός), τρίτη η Κέιτ Μος με 91,06%, τέταρτη η Έμιλι Ραταϊκόφσκι με 90,8%, πέμπτη η Κένταλ Τζένερ με 90,18%, έκτη η Έλεν Μίρεν με 89,93%, έβδομη η Σκάρλετ Γιόχανσον με 89,82%, όγδοη η Σελένα Γκόμεζ με 89,57%, ένατη η Μέριλιν Μονρόε με 89,41% και δέκατη η Τζένιφερ Λόρενς με 89,24%.

Με βάση την συγκεκριμένη θεωρία, προέκυψε επίσης πως η Κιμ Καρντάσιαν έχει τέλεια φρύδια, η Σκάρλετ Γιόχανσον τα ομορφότερα μάτια, το σχήμα του προσώπου της Ριάνα είναι το καλύτερο και τα χείλη της Έμιλι Ραταϊκόφσκι όπως και το μέτωπο της Κέιτ Μος πολύ ξεχωριστά. Κι επειδή υπήρξαν αρκετές ενστάσεις ως προς τα χείλη, η επικεφαλής της μελέτης της εταιρείας "The Centre For Advanced Facial Cosmetic & Plastic Surgery", Δρ. Ντε Σίλβα, διευκρινίζει πως η Αντζελίνα Τζολί είχε το τελειότερο σχήμα με ποσοστό 98% αλλά η θέση των χειλιών συγκριτικά με το υπόλοιπο σαγόνι δεν ήταν τόσο αρμονική όσο των υπολοίπων.

Παράλληλα, οι επιστήμονες δημιούργησαν μέσω υπολογιστή κι ένα πρόσωπο που διαθέτει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά το οποίο αν υπήρχε στην πραγματικότητα θα συνιστούσε την ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο με τις τελειότερες αναλογίες προσώπου.

Η ομορφότερη μύτη στον κόσμο

Amber Heard 99.7%

Marilyn Monroe 99.6%

Emily Ratajkowski 99.56%

Helen Mirren 98.2%

Scarlett Johansson 97.1%


Τα ομορφότερα μάτια στον κόσμο

Scarlett Johansson 95.95%

Rihanna 95.85%

Marilyn Monroe 95.8%

Kate Moss 95.75%

Cara Delevingne 95.14%

Τα ομορφότερα χείλη στον κόσμο

Έμιλι Ραταϊκόφσκι 96.7%

Μέριλιν Μονρόε 95.7%

Κάιλι Τζένερ 95.02%

Νάταλι Πόρτμαν 94.3%

Αντζελίνα Τζολί 93.82%

Τα ομορφότερα φρύδια στον κόσμο

Κιμ Καρντάσιαν 94.85%

Σελένα Γκόμεζ 94.6%

Άμπερ Χέρντ 89.8%

Έλεν Μίρεν 88.7%

Κέιτ Μος 87.63%

Το ομορφότερο σαγόνι

Άμπερ Χέρντ 99.6%

Σκάρλετ Γιόχανσον 99.4%

Αντζελίνα Τζολί 98.1%

Έμιλι Ραταϊκόφσκι 96.7%

Ριάνα 94.7%

Πηγή: star.gr

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμέσως μετά τις δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, βγαίνοντας από το κτίριο επεσήμανε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι το ξενοδοχείο στο οποίο παραθέριζε στην Αλικαρνασσό βομβαρδίστηκε αμέσως μετά την αναχώρησή του από αυτό.

Ο κ. Ερντογάν σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο αρχηγός του στρατού, έκανε γνωστό ότι έχουν πραγματοποιηθεί 120 συλλήψεις ενώ άφησε εκ νέου αιχμές για τον κ. Γκιουλέν.

Ζήτησε από τους στρατιώτες μην υπακούσουν σε εντολές που τους λένε να σηκώσουν όπλα τονίζοντας ότι οι προδότες θα πληρώσουν ακριβά.

Δηλώσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας από τη Μαρμαρίδα όπου βρισκόταν. Ανακοίνωσε πως αμέσως μετά την αναχώρησή του από τη Μαρμαρίδα, οι πραξικοπηματίες βομβάρδισαν την περιοχή που βρισκόταν.

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για «μία μειοψηφία που δυστυχώς έβαλε εναντίον της ενότητας της χώρας» και τόνισε πως «πρόκειται για κίνηση προδοσίας και αυτοί που πρόδωσαν την πατρίδα θα τιμωρηθούν πληρώνοντάς το πολύ ακριβά».

Ο Ερντογάν είπε πως η απόπειρα πραξικοπήματος «θα σταθεί αφορμή για να καθαρίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «αυτή τη στιγμή πάνω από το αεροδρόμιο πετούν F-16. Για ποιο λόγο αγοράσαμε αυτά τα αεροσκάφη; Για να υπερασπιστούμε τη χώρα εναντίον των εχθρών. Αυτοί όμως πετούν τώρα με τα αεροσκάφη αυτά και εμποδίζουν τους ταξιδιώτες να προσγειωθούν, και απειλούν τον Πρόεδρο της χώρας».

Ο Ερντογάν είπε πως οι πραξικοπηματίες έχουν συλλάβει τον γενικό γραμματέα της προεδρίας της δημοκρατίας. Τόνισε πως έχει αρχίσει η διαδικασία σύλληψης αξιωματικών.

«Υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση και εκλεγμένος Πρόεδρος. Είμαστε επί του καθήκοντος» είπε ο Ερντογάν, για να συμπληρώσει: «Το τέλος θα είναι αίσιο».


Real.gr Δηλώσεις Ερντογάν από realmedialive

Προσγειώθηκε στην Τουρκία ο Ερντογάν

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης το αεροσκάφος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο χώρο του αεροδρομίου για να τον υποδεχτούν.


Real.gr υποδοχή Ερντογάν αεροδρόμιο Ατατούρκ από realmedialive

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον της λαϊκής βούλησης και υποστήριξε ότι πρόκειται για κίνηση που στηρίζουν οι κύκλοι του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν.

Ο Ερντογάν στη δήλωση που έκανε πριν μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη τόνισε ότι την απόπειρα πραγματοποίησε μια μειοψηφία εντός των ενόπλων δυνάμεων.


Real.gr πλάνα Ερντογάν από realmedialive

Τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια έδειχναν εικόνες από διάφορα σημεία της χώρας όπου έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος και να φωνάζει συνθήματα υπέρ της κυβέρνησης.

Κατά τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και στρατιωτικών στην Άγκυρα, η εισαγγελία έκανε λόγο για τουλάχιστον 42 νεκρούς κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στην Άγκυρα και τουλάχιστον 60 συνολικά.

Όλα τα μέλη της τουρκικής εθνοσυνέλευσης είναι ασφαλή και μόνο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν το κτίριο βομβαρδίστηκε, είπε ο Καχραμάν, σύμφωνα με το Associated Press..

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε στο μεταξύ έναν κατάλογο με τα ονόματα 37 αξιωματικών διαφόρων βαθμών, οι οποίοι σύμφωνα με το πρακτορείο προέβησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, με επικεφαλής το νομικό σύμβουλο του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, συνταγματάρχη Μουχαρέμ Κιοσέ ο οποίος είχε αποπεμφθεί πριν από λίγο καιρό.

Εκρήξεις στο Κοινοβούλιο της Τουρκίας-Δεκάδες τραυματίες

Τρεις συνολικά ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κτίριο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Η πρώτη έκρηξη έπληξε το κτίριο της εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και όλοι τους είναι αστυνομικοί όπως μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Διατυπώνεται φόβος ίσως και για απώλειες ανθρώπινων ζωών.



Ανταποκριτές του Ρόιτερς μετέδωσαν ότι άκουσαν την έκρηξη να αντηχεί στην πόλη.

Δύο ακόμη ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κτίριο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Ένα μέλος της τουρκικής Βουλής που μίλησε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ανέφερε ότι κοινοβουλευτικοί βρίσκονται σε καταφύγια εντός του κτιρίου.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε απαγόρευση εναέριας κυκλοφορίας πάνω από την Άγκυρα. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε παράλληλα ότι ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον του κτιρίου της τουρκικής Βουλής. Στο μεταξύ, ανταποκριτές του Ρόιτερς κάνουν λόγο περί μιας ισχυρής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη.

Στο μεταξύ, δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή της πλατείας Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο ανταποκριτές του επί τόπου. Το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μεταδίδει ότι αεροσκάφη έπληξαν την πλατεία Ταξίμ, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.
real.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!