Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν οι αρχές της μικρής πόλης Irwindale της Νότιας Καλιφόρνια και οι ιδιοκτήτες ενός εργοστασίου παραγωγής τροφίμων. Η μήνυση έγινε από τις αμερικανικές αρχές λόγω... καυτερής σάλτσας!
Και αν σας φαίνεται αστείο ακούστε τη μήνυση που κατατέθηκε: η ζωή των κατοίκων της πόλης είναι αφόρητη και κλαίνε συνέχεια καθώς στο εργοστάσιο παράγεται η σάλτσα Sriracha, κάτι σαν ταμπάσκο, που φτιάχνεται από καυτερές πιπεριές. Όπως αναφέρουν οι αρχές της Irwindale, οι οσμές αλλά και τα μικροσωματίδια που απελευθερώνονται στον αέρα από το εργοστάσιο κατά την παραγωγή της σάλτσας είναι τόσο καυτερά που ενοχλούν τους κατοίκους και τους κάνουν να πονούν τα μάτια τους, να δακρύζουν και να έχουν αναπνευστικά προβλήματα.
Οι αρχές της πόλης συναντήθηκαν με εκπροσώπους της βιομηχανίας αλλά ο διάλογος δεν κατέληξε κάπου. Οι βιομήχανοι υποστήριξαν πως έχουν βάλει ειδικά φίλτρα που απορροφούν το 90% των οσμών της πιπεριάς αλλά και του σκόρδου! Οπότε η διαφωνία παίρνει τη δικαστική οδό.
Η συγκεκριμένη βιομηχανία παράγει έως και 200.000 μπουκάλια (!) καυτερής σάλτσες τη μέρα και πέρυσι έκανε τζίρο 60 εκατ. δολαρίων.
news.gr

Ο κοσμικός «ωτακουστής» του ανθρώπου ξεψαχνίζει το Διάστημα για σημεία ζωής!

Το Arecibo Observatory, το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του πλανήτη, έκλεισε μόλις μισό αιώνα ζωής, γινόμενο σύμβολο της περιπέτειας του ανθρώπου να κατανοήσει το Σύμπαν και να δώσει επιτέλους απάντηση στο διαπρεπές ερώτημα αν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο!

Και βέβαια η αντοχή του στον χρόνο φανερώνει την ιδιοφυΐα των επιστημόνων και των μηχανικών που ονειρεύτηκαν και εγκατέστησαν κατόπιν το περίφημο παρατηρητήριο στις εσχατιές της Καραϊβικής, κάπου εκεί στις αρχές της δεκαετίας του '60.

«Το Arecibo είναι ένα από τα πλέον ισχυρά και εκπληκτικά όργανα που κατασκευάστηκαν ποτέ», σχολιάζει ο φυσικός Richard Behnke του National Science Foundation, ο πατέρας του οποίου, Frank Drake, ήταν ένας από τους πρώτους διευθυντές της θεόρατης κατασκευής.

Ό,τι ξεκίνησε ως μια περίπλοκη μηχανική πρόκληση έχει πλέον μετατραπεί σε δημοφιλή προορισμό τόσο για ερευνητές όσο και τουρίστες, με περισσότερους από 100.000 επισκέπτες να συνωστίζονται στις δομές του τηλεσκοπίου κάθε χρόνο.



Κι αν κάποιος δεν είναι VIP με προνόμια να προσγειώσει το ελικόπτερό του στο ελικοδρόμιο της κατασκευής, το ταξίδι ως το ανθρώπινο παρατηρητήριο περιλαμβάνει περισσότερα από 16 χιλιόμετρα διαδρομής μέσα σε «φιδίσια» και στενά περάσματα δίπλα από πολύχρωμα σπίτια και πυκνή βλάστηση.



Το πλέον οφθαλμοφανές που μπορεί να πει κανείς για το ραδιοτηλεσκόπιο είναι ότι είναι πραγματικά τεράστιο! Το «πιάτο» έχει διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από 300 μέτρα(!), με την πλατφόρμα των 900 τόνων να κρέμεται από πελώρια καλώδια. Όσο για τον θόλο που κρέμεται κάτω από την πλατφόρμα, φιλοξενεί δύο δευτερεύοντα κάτοπτρα, που συντελούν στην εστίαση των εισερχόμενων ραδιοκυμάτων.



Το ραδιοτηλεσκόπιο αναπτύχθηκε από σχέδιο της δεκαετίας του '50 που είχε σκοπό να μελετήσει την ιονόσφαιρα της Γης, με τη ραδιο-αστρονομία να βρίσκεται την εποχή εκείνη στα σπάργανα. Η Σοβιετική Ένωση είχε μόλις εκτοξεύσει τον Σπούτνικ, η NASA είχε μόλις γεννηθεί και η αμερικανική κυβέρνηση ήταν ιδιαίτερα ανήσυχη για το πώς θα μπορούσε να εντοπίσει τους σοβιετικούς δορυφόρους. Κι αυτός ήταν ένας τουλάχιστον από τους αρχικούς στόχους του φιλόδοξου σχεδίου!



Με ευθεία λοιπόν χρηματοδότηση από την DARPA, ο αστρονόμος και μηχανικός William E. Gordon ξεκίνησε να σχεδιάζει το πελώριο ραδιοτηλεσκόπιο, που θα λειτουργούσε ταυτοχρόνως και ως ραντάρ.



Η κατασκευή έπρεπε να χτιστεί σε κάποια τροπική χώρα, εκεί που οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος περνούν σχεδόν από πάνω, σε περίπτωση που κάποιος ραδιο-αστρονόμος σκεφτόταν να τους μελετήσει.



Και βέβαια η κυβέρνηση όφειλε να είναι φιλικά διακείμενη προς τις ΗΠΑ. Η Κούβα αποκλείστηκε λοιπόν και το Πουέρτο Ρίκο θεωρήθηκε το καταλληλότερο μέρος!



Η κατασκευή ξεκίνησε το 1960 και τρία χρόνια και 9 εκατ. δολάρια αργότερα, το τηλεσκόπιο ξεκίνησε τη λειτουργία του, με τη διαχείρισή του να επαφίεται στο περίφημο πανεπιστήμιο Κορνέλ. Το ημερολόγιο έγραφε 1 Νοεμβρίου 1963.



Παρά τα πρώτα σοβαρά λειτουργικά του προβλήματα, οι προσθήκες και οι αναβαθμίσεις τόσο στο υλικό όσο και την κατασκευή του (1974 και 1977) μετέτρεψαν το ραδιοτηλεσκόπιο σε έναν από τους πιο ευαίσθητους κοσμικούς αισθητήρες του πλανήτη.



Σήμερα συνεχίζει να κρυφακούει τις ανεπαίσθητες εκπομπές του Σύμπαντος, από το βουητό των ατόμων υδρογόνου μέχρι και το «μουρμουρητό» των εξωγαλαξιακών μορίων, ψάχνοντας απέλπιδα για ψιθύρους απομακρυσμένων πολιτισμών.



Πέρα βέβαια από τις ωτακουστικές του λειτουργίες, το τηλεσκόπιο στέλνει και σήματα στο Διάστημα, όπως την περίφημη διαγαλαξιακή «ευχετήρια κάρτα» που εξέπεμψε το 1974 και περιλάμβανε κωδικοποιημένες περιγραφές της θέσης της Γης στο ηλιακό μας σύστημα, της δομής του DNA, χημικών στοιχείων, του ίδιου του τηλεσκοπίου και φυσικά του ανθρώπου.



Το περίφημο ραδιοτηλεσκόπιο του Arecibo συμμετέχει σε αναρίθμητα επιστημονικά πειράματα και ερευνητικά προγράμματα, λειτουργώντας ως πραγματικό εργαστήριο των ουρανών.



Στα πρακτικά του περιλαμβάνονται πολυάριθμες αστρονομικές παρατηρήσεις, όπως ο ρυθμός περιστροφής του πλανήτη Άρη αλλά και ο εντοπισμός μακρινών πλανητών.



Αρκετά μάλιστα βραβεία Νόμπελ έχουν δοθεί με τη βοήθειά του, την ώρα που το τηλεσκόπιο λειτουργεί σε 24ωρη βάση, παρατηρώντας νυχθημερόν τους ουρανούς και αναζητώντας απαντήσεις στα μεγάλα ανθρώπινα ερωτήματα.




http://www.newsbeast.gr
Προειδοποίηση προς όλους της τους χρήστες απηύθυνε η Microsoft για ενδεχόμενη επίθεση χάκερ μέσω ενός ευάλωτου σημείου που διαπιστώθηκε στο λειτουργικό της σύστημα.
Η εταιρεία ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί για μια σειρά από "στοχευμένες επιθέσεις", κυρίως μέσω "μολυσμένων" ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ιστοσελίδων, που ανοίγει ο ανύποπτος χρήστης.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με το BBC, αφορά υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows Vista, Windows Server 2008, Microsoft Office 2003-2010 και Microsoft Lync. Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows και του Office δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Η εταιρεία δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να καλύψει το κενό ασφαλείας στο λογισμικό της, πιθανότατα με την κυκλοφορία της κατάλληλης ενημέρωσης (security update).
Εκπρόσωπος της Microsoft επεσήμανε πως οι επιθέσεις των χάκερ μπορεί να "καμουφλαριστούν", ως ένα αθώο e-mail που ζητάει από τους χρήστες να ανοίξουν ένα μολυσμένο συνημμένο αρχείο Word. Αν ο υπολογιστής "μολυνθεί", τότε ο χάκερ αποκτά τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης (user rights) στον υπολογιστή με αυτά του χρήστη.
Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί, αν ο χρήστης παρασυρθεί τεχνηέντως από τον χάκερ να επισκεφθεί μια ιστοσελίδα-παγίδα, η οποία εκμεταλλεύεται το ίδιο κενό ασφαλείας στον υπολογιστή του χρήστη.
Πηγή: News.gr




Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την B2B International σε συνεργασία με την Kaspersky Lab, περίπου το 38% των Ευρωπαίων χρηστών έχει λάβει πλαστά emails που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από τράπεζες.

Οι απατεώνες συχνά χρησιμοποιούν ψεύτικες ειδοποιήσεις από τράπεζες, προκειμένου να ξεγελάσουν τους χρήστες ώστε να τους παραδώσουν τα στοιχεία πρόσβασης στους λογαριασμούς τους και να αποκτήσουν με τον τρόπο αυτό πρόσβαση και στα χρήματά τους.

Η έρευνα της B2B International δείχνει ότι:
το 95% των ερωτηθέντων έχει πραγματοποιήσει αγορές online,
το 91% έχει χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του online banking και
το 74% έχει χρησιμοποιήσει συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών

Φυσικά, οι απατεώνες δεν θα μπορούσαν να μην είχαν προσέξει αυτή την τάση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για τις χώρες της Ευρώπης:
το 38% των χρηστών έχει λάβει emails που υποτίθεται οτι προέρχονταν από μια τράπεζα αλλά αποδείχτηκαν πλαστά
το 11% των ερωτηθέντων ανέφερε ύποπτα μηνύματα που υποτίθεται ότι είχαν σταλεί εκ μέρους ενός ηλεκτρονικού καταστήματος
τουλάχιστον μια φορά, το 11% των ερωτηθέντων είχε ανακατευθυνθεί αυτόματα σε ένα ύποπτο site, το οποίο τους ζητούσε να εισάγουν τα διαπιστευτήρια της πιστωτικής τους κάρτας
περίπου το 4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει εισάγει οικονομικές πληροφορίες σε αμφιλεγόμενες ιστοσελίδες
Όλα αυτά είναι παραδείγματα της δραστηριότητας των ψηφιακών εγκληματιών που ασχολούνται με το phishing, ένα από τα πολλά είδη κακόβουλων επιθέσεων που στοχεύουν σε σημαντικά εμπιστευτικά οικονομικά στοιχεία όπως οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών, στοιχεία και κωδικοί πρόσβασης σε online τραπεζικούς λογαριασμούς, κ.λπ.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί έμπειροι και προσεκτικοί χρήστες πιθανόν αναγνωρίζουν τις περισσότερες προσπάθειες phishing, οι επιθέσεις αυτές συχνά καταλήγουν να είναι επιτυχείς: περίπου το 3% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι είχε χάσει χρήματα από ψηφιακούς εγκληματίες.

Στατιστικά, αυτό είναι ένα σχετικά μικρό ποσοστό, αλλά όταν τόσοι πολλοί χρήστες δέχονται επίθεση κάθε χρόνο, ακόμη και ένα μικρό ποσοστό επιτυχίας μεταφράζεται σε πολλά λεφτά.

Η προηγμένη τεχνολογία της Kaspersky Lab Safe Money θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα χρήματά σας από τους ψηφιακούς απατεώνες. Το Safe Money είναι ένα σύνολο ειδικών μηχανισμών προστασίας που ενεργοποιούνται αυτόματα κάθε φορά που ο χρήστης χρησιμοποιεί υπηρεσίες e-banking ή πραγματοποιεί τις αγορές του online.

Η τεχνολογία Safe Money είναι διαθέσιμη ως μέρος του Kaspersky Internet Security, της προηγμένης λύσης προστασίας για οικιακούς χρήστες, και επίσης ως μέρος του Kaspersky Internet Security – Multi-Device, της νέας λύσης για την προστασίας όλων των συσκευών.

pcmaqgazine.gr


Αρχαιολόγοι στο Περού, κατά τη διάρκεια ανασκαφών στα αρχαία ερείπια του Πάρκε ντε λας Λεγιένδας στη Λίμα, έφεραν στο φως λείψανα από τουλάχιστον 100 σκυλιά τα οποία πιστεύεται ότι είναι ηλικίας περίπου 1.000 ετών.
Οπως αναφέρει η Περουβιανή εφημερίδα El Comercio, συνολικά εντοπίστηκαν 62 πλήρεις σκελετοί σκύλων καθώς και λείψανα από περίπου 75 σκελετούς ακόμα. Ολοι οι σκελετοί σκύλων βρέθηκαν ξαπλωμένοι στο πλάι και σε κατάσταση χαλάρωσης, δίπλα σε ανθρώπινα υπολείμματα. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ήταν μέρος τελετουργίας, τα σκυλιά να θάβονται μαζί με τα αφεντικά τους όταν αυτά πέθαιναν.
Τα λείψανα των ζώων βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο Μαράνγκα μέσα στο Πάρκε ντε λας Λεγιένδας στην πρωτεύουσα του Περού. Το πάρκο στεγάζει επίσης το ζωολογικό και βοτανικό κήπο της Λίμα
Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές, τα σκυλιά που βρέθηκαν, κατά πάσα πιθανότητα δεν ανήκουν στη φυλή των «άτριχων σκύλων» (Perro Sin Pelo) που ζούσε στην περιοχή πριν τους Ινκας, αλλά φαίνεται πώς είχαν γούνα και μάλιστα κιτρινωπή ή ανοιχτή καφέ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μία αρχαιολογική ανακάλυψη επιβεβαιώνει τη στενή σχέση ανθρώπου και σκύλου στην κοινωνία των Ινκας: Το 2006, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως 40 μουμιοποιημένα σκυλιά, ηλικίας 1.000 ετών, στα νότια της Λίμα, τα οποία δίπλα στη μουσούδα τους είχαν οστά από λάμα και ψάρι για να έχουν να τρώνε στη μετά θάνατον ζωή. Επίσης, το 2010 βρέθηκαν τα οστά τεσσάρων παιδιών, θαμμένα μαζί με τα σκυλιά τους, επίσης ηλικίας 1.000 ετών. και τέσσερα παιδιά βρέθηκαν επίσης πιστεύεται ότι είναι 1.000 ετών .
Τα ευρήματα αυτά υπογραμμίζουν τη σημαντική θέση που είχαν τα σκυλιά στους αρχαίους προ-ισπανικούς πολιτισμούς.

Πηγή: iefimerida.gr
Μια πόλη που… περπατάει σχεδίασε ένας φοιτητής αρχιτεκτονικής στην Ισπανία κι έχει συγκεντρώσει πάνω του ενδιαφέρον από όλον τον κόσμο.
Μια πόλη που… περπατάει σχεδίασε ένας φοιτητής αρχιτεκτονικής στην Ισπανία κι έχει συγκεντρώσει πάνω του ενδιαφέρον από όλον τον κόσμο.
Η πόλη με το όνομα «Πολύ μεγάλη δομή», που θα μπορεί να μετακινείται προς αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ζωής, είναι το όραμα του Μανουέλ Ντομίνγκεζ.
Η πόλη θα κινείται με μηχανισμό ανάλογο με εκείνον των αρμάτων μάχης και θα διαθέτει όλα τα απαραίτητα, δηλαδή υποδομές πρόνοιας, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις κτλ

Όπως εξομολογήθηκε στην Mail Online ο Μανουέλ Ντομίνγκεζ, στόχος του είναι να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για τη διαχείριση του περιβάλλοντος μεταξύ ύλης και ενέργειας.
Σύμφωνα με την Mail δεν είναι η πρώτη φορά που ένας αρχιτέκτονας προτείνει μία πόλη που μετακινείται. Πρώτος σχεδίασε μία τέτοια πόλη ο βρετανός αρχιτέκτονας, Ρον Χέρον στη δεκαετία του 60.

http://www.tragiko.net 
Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών παρουσιάζουν την έκθεση "Καλλιτέχνες από τη συλλογή της Farnesina – CARLA ACCARDI – Smarrire i fili della voce – Χάνοντας τα νήματα της φωνής", που διοργανώνεται με την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 20.00 στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2014.
Αυτή η σπουδαία πολιτιστική πρωτοβουλία διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνών και Πολιτισμού Malvina Menegaz και την Ένωση για τη Σύγχρονη Τέχνη ZERYNTHIA. Παρουσιάζεται στην Αθήνα χάρη στην υποστήριξη του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. Η έκθεση έχει παρουσιαστεί στην Πολωνία, στη Βουδαπέστη και στη Θεσσαλονίκη, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Η Carla Accardi (γεν. Τραπάνι, 1924) είναι η μοναδική γυναίκα της καλλιτεχνικής ομάδας Forma 1 και μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της αφηρημένης τέχνης στην Ιταλία. Κατάφερε να ανανεώνει συνεχώς την αναζήτησή τη στην τέχνη και παρέμεινε πιστή στο απαράμιλλο ύφος της. Μέσα σε 60 χρόνια η δημιουργική της πορεία χαρακτηρίστηκε από μια αυστηρή και ταυτόχρονα ευδιάθετη ελευθερία έκφρασης. Εξερεύνησε τόσο το δισδιάστατο της ζωγραφικής όσο και τους όγκους της γλυπτικής και της αρχιτεκτονικής σε ένα συνεχή διάλογο με την ύλη.
Η Carla Accardi ζει και εργάζεται στη Ρώμη. Από νωρίς κυριαρχεί στο καλλιτεχνικό στερέωμα και το 1964 είναι παρούσα με μια ατομική αίθουσα στη Biennale της Βενετίας, που θα παρουσιάσει η Carla Lonzi και όπου θα επιστρέψει το 1976, το 1978 και το 1988. Εκείνα τα χρόνια θα λάβει μέρος στις αναδρομικές εκθέσεις της ομάδας Forma 1 και της ιταλικής πρωτοπορίας του πενήντα.
Το 1996 εκλέγεται μέλος της Accademia di Brera (Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Μιλάνο) και το 1997 συμμετέχει ως σύμβουλος στην Επιτροπή της Μπιενάλε Βενετίας. Την τελευταία δεκαετία πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο P.S.1 Contemporary Art Center της Νέας Υόρκης (2001, επιμέλεια : Carolin Christiv-Bakargiev), στο Musée d'Art Moderne de la Ville του Παρισιού (2002, επιμέλεια : Laurence Bossé και του Hans-Ulrich Obrist), στην Biennale της Βενετίας (2003, ατομική αίθουσα) και στο Martha Herford Museum, επιμέλεια : Jan Hoet (2007, μαζί με έργα του Lucio Fontana).
Από το 2008 έως το 2010, το έργο της Pavimento in Ceramica (κεραμικό δάπεδο) συνοδευόμενο από ένα ηχητικό έργο που συνέθεσε για την περίσταση η Gianna Nannini για την Bunkerart του Μιλάνο, με την επιμέλεια της RAM (radioartemobile), εκτέθηκε στο Moscow Museum of Modern Art της Μόσχας, στο Auditorium της Ρώμης, στην αίθουσα Luis Quesada Garland της Λίμα, στο Centro Cultural Recoleta του Μπουένος Άιρες και στο Μουσείο Emilio Caraffa της Κόρντοβα.
Οι επιμελήτριες της έκθεσης, η κ. Laura Cherubini και η κ. Maria Rosa Sossai, παρουσίασαν την κύρια ενότητα της έκθεσης το καλοκαίρι του 2012 στο Castelbasso (ΤΕ), έδρα του Ιδρύματος Malvina Menegaz, συμπεριλαμβάνοντας δυο έργα από την Συλλογή Farnesina, που χρονολογούνται αντίστοιχα το 1997 και το 2005. Η έκθεση περιλαμβάνει, ορισμένα κλασικά έργα της καλλιτέχνιδας, όπως τα περίφημα sicofoil, Rosa, Giallo, Segni Grigi, Rosanero, Verdenero που δημιουργήθηκαν μεταξύ του 1969 και του 1972 και μερικά τρισδιάστατα έργα όπως το Ombrellini, 1999 και το Onda, 2008/2009. Συνολικά τα 23 έργα αυτής της σπουδαίας καλλιτέχνιδος από την Σικελία σκιαγραφούν διαφορετικές εποχές και περιόδους της καλλιτεχνικής της παραγωγής. «Η έκθεση στοχεύει να παρουσιάσει τα πιο πρόσφατα έργα μιας μεγάλης ιταλίδας καλλιτέχνιδος, της Carla Accardi που διαθέτει την ικανότητα να ανανεώνεται όσο λίγοι. Πρόκειται για μια σειρά από πίνακες που χαρακτηρίζονται από ευδιαθεσία και πρωτοτυπία και συνομιλούν με ορισμένα έργα ακόμη και τρισδιάστατα και εμπνέονται από το θέμα της διαφάνειας» (Laura Cherubini).
Από την προσωπικότητα αυτής της μεγάλης καλλιτέχνιδος «μας εκπλήσσει η άρνηση της σε οποιαδήποτε ρητορική πάνω στη πράξη δημιουργίας και η πρόθεση της να επαναφέρει τα ζητήματα συμβατικής τάξης στον χειροπιαστό καθημερινό μόχθο του καλλιτέχνη» (Maria Rosa Sossai).
Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος με εκτενή φωτογραφική τεκμηρίωση και κείμενα των επιμελητών, Laura Cherubini, Maria Rosa Sossai και Ντένη Ζαχαρόπουλου.
Επιστημονική επιμέλεια (ΜΑΜ-ΜΜΣΤ): Ντένης Ζαχαρόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΜΜΣΤ
Συντονισμός & Επικοινωνία (ΜΑΜ-ΜΜΣΤ): Ελένη Κωτσαρά, Υπεύθυνη Ανάπτυξης & Διοίκησης eleni.kotsara@mmca-mam.gr
Γραφιστικές εφαρμογές & μεταφράσεις (ΜΑΜ-ΜΜΣΤ): Ελένη Κατρακαλίδη, Επιμελήτρια
Ανάρτηση έργων (ΜΑΜ-ΜΜΣΤ) : Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Ιστορικός Τέχνης, Επιμελητής
Διάρκεια : 15 Νοεμβρίου 2013 – 9 Φεβρουαρίου 2014 Εγκαίνια : Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, 20:00
Press Preview : Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, 19:00

Πηγή: iefimerida.gr

 Δείτε τι κομμάτια ξύλου προκύπτον από ένα κορμό!
Μια γιορτή δεν είναι ποτέ πλήρης χωρίς λουλούδια – είτε πρόκειται για γάμο, γενέθλια, επέτειο… Τα λουλούδια είναι από τα πιο αγαπημένα δώρα σε όποια μορφή κι αν τα προσφέρουμε, αλλά και από τις φθηνές επιλογές. Ξέρετε όμως πως υπάρχουν λουλούδια που κοστίζουν αρκετά χρήματα, όπως για παράδειγμα η ορχιδέα Kinabalu που υπάρχει μόνο στο εθνικό πάρκο της Μαλαισίας ή το λουλούδι Kadupul που ανθίζει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και πεθαίνει την αυγή. Δείτε στη συνέχεια μια ενδιαφέρουσα λίστα με τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!

10. Lisianthus
Επιστημονικά γνωστή ως grandiflorum Eustoma, η κοστίζει περίπου 8-30 ευρώ ανά δέσμη, εξαιτίας της σύντομης διάρκειας της ζωής της – μόνο δύο έως τρεις εβδομάδες μετά την κοπή.

9. Lily of the Valley

Σαν να βγήκε από ένα παραμύθι, είναι επιστημονικά γνωστή ως majalis Convallaria και κοστίζει περίπου 10-45 ευρώ ανά δέσμη, ανάλογα με την εποχή.

8. Glorosia

Πολύ δημοφιλής για τη μοναδική εμφάνισή της, αποτελεί ιθαγενές λουλούδι της Νοτίου Αφρικής. Η τιμή του κυμαίνεται από 5-10 ευρώ για κάθε λουλούδι.

7. Ορτανσία

Κοστίζει περίπου 6,5 ευρώ ανά στέλεχος επειδή μαραίνεται εύκολα μετά την κοπή, ενώ είναι ιδιαίτερα δύσκολη στη συγκομιδή της.

6. 17th Century Tulip Bulb

Κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα αυτό το λουλούδι κόστιζε περίπου 10.000 φιορίνια (5.500 ευρώ) ανά δέσμη, λόγω της σπανιότητάς του και της μοναδικής εμφάνισης. Το κόστος σήμερα είναι περίπου 850 ευρώ ανά δέσμη!

5. Κρόκος

Αν και αυτό το λουλούδι είναι εξαιρετικό σε εμφάνιση, είναι πολύ πιο δημοφιλές στους σεφ σε όλο τον κόσμο, επειδή ο κίτρινος στήμονάς του αποτελεί άριστο μπαχαρικό. Το κόστος είναι περίπου 1.500-1.800 το κιλό.

4. Gold of Kinabalu Orchid

Κοστίζει τουλάχιστον 6.000 ευρώ το ένα και φύεται μόνο στο Kinabalu National Park στη Μαλαισία.

3. Shenzhen Nongke Orchid

Αναπτύχθηκε από Κινέζους επιστήμονες στο εργαστήριο του Shenzhen Nongke University το 2005. Χρειάστηκαν οκτώ χρόνια γεωργικής έρευνας ώστε να δημιουργηθεί, ενώ ανθίζει κάθε 5 χρόνια. Γι ‘αυτό, όταν πωλήθηκε σε δημοπρασία, η τιμή του άγγιξε τα 200.000 ευρώ!

2. Juliet Rose

Γνωστή για την κομψότητα της, η Juliet Rose εισήχθη πρόσφατα στην αγορά, και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της RHS Chelsea Flower Show στο Λονδίνο το 2006. Ο δημιουργός του David Austin χρειάστηκε 25 ολόκληρα χρόνια ερευνών και για το λόγο αυτό το σπάνιο λουλούδι του αποτιμάται σε 500.000 ευρώ ανά μπουκέτο.

1. Kadupul Flower

Το πιο ακριβό λουλούδι στον κόσμο, με τιμή… ανεκτίμητη! Ανθίζει συνήθως γύρω στα μεσάνυχτα, παράγει ένα πολύ γλυκό άρωμα και πεθαίνει την αυγή. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κόψει κάποιος από το βλαστό χωρίς να προκληθεί ζημιά.

Πηγή: perierga.gr
Ο Γερμανός αρχιτέκτονας Jakob Tigges έχει οραματιστεί ένα τολμηρό project για τον ορίζοντα του Βερολίνου. Ποιο είναι αυτό; Το όνειρό του δεν είναι άλλο από τη δημιουργία ενός τεχνητού βουνού, 1.000 μέτρα ψηλό, με την ονομασία «The Berg», το οποίο ελπίζει ότι θα αποτελέσει έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό για ντόπιους και ξένους, κάτι που λείπει από το Βερολίνο και όμοιό του δεν υπάρχει!

Ο στόχος του είναι να δημιουργηθεί ένας φυσικός βιότοπος για την άγρια ζωή της γερμανικής υπαίθρου, χώρος αναψυχής και χειμερινών διακοπών για όσους έρχονται στην πόλη. Προτείνει μάλιστα τη δημιουργία του βουνού στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Tempelhof και ψάχνει για χρηματοδότες προκειμένου να κάνει το όνειρό του πράξη!

Πηγή: perierga.gr

Περιγραφή

Το πιο εύκολο, γρήγορο και νοστιμο μιλφέιγ που έχετε φάει ποτέ!!

Στη Σκωτία εκτυλίσσεται η νέα περιπέτεια Asterix στο νέο τεύχος που κυκλοφόρησε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, σε 15 χώρες, με τίτλο «Ο Αστερίξ στους Πίκτες». Σύμφωνα με την εκδοτική εταιρεία Μαμούθ Κόμιξ, στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει...
στις αρχές του νέου έτους.
Πρόκειται για το 35ο τεύχος της κόμικ σειράς, η οποία έχει σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων, εκδίδοντας περισσότερα από 350 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ έχει μεταφραστεί σε 111 γλώσσες.
Επειτα από οχτώ χρόνια αναμονής του αναγνωστικού κοινού, ο Αστερίξ μαζί με τον πιστό του φίλο Οβελίξ αφήνουν το γαλατικό χωριό, για μία ακόμη ένδοξη περιπέτεια. Η ειδοποιός διαφορά αυτή τη φορά εντοπίζεται στις πένες, που δίνουν πνοή στους Γαλάτες, καθώς το σενάριο και τα σκίτσα δεν θα ανήκουν πλέον στο κλασικό δίδυμο Goscinny-Uderzo, αλλά στους νέους καλλιτέχνες Jean-Yves Ferri και Didier Conrad.
Αυτή τη φορά η περιπέτεια εκτυλίσσεται στην αρχαία Σκωτία, όπου ο Αστερίξ συναντά τους Πίκτες. Οι τελευταίοι ήταν βάρβαροι πολεμιστές, που σκορπούσαν τον τρόμο και τον φόβο στις ρωμαϊκές αποικίες της περιοχής. Ονομάστηκαν έτσι από τους Ρωμαίους, καθώς ο όρος «πίκτες» στην κυριολεξία σημαίνει «βαμμένοι άνθρωποι».
Ξεκάθαρα, δεδομένης της πλούσιας παράδοσης της Σκωτίας και τη λεπτή αίσθηση χιούμορ, που διακρίνει το κόμικ, δεν έλειψαν ανάλογες αναφορές για το ουίσκι, τα κιλτ και το τέρας του Λοχ-Νες.
Το φαινόμενο «Αστερίξ» αποτελεί σταθμό στην τέχνη των κόμικς, όχι μόνο για τα εκπληκτικά σκίτσα του Albert Uderzo, αλλά και για το πλούσιο σενάριο, που οφείλεται στον René Goscinny. Ο τελευταίος ήταν και ο εμπνευστής της περίφημης σειράς το 1959. Μετά τον θάνατο του Goscinny, ο Uderzo συνέχισε την έκδοση της σειράς μόνος και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της κόρης του, παρέδωσε τη σκυτάλη στο νέο καλλιτεχνικό δίδυμο JeanYves Ferri και Didier Conrad, στους οποίους οφείλεται και η έκδοση του νέου τεύχους.
Ο ίδιος ο Uderzo αποκάλυψε ότι αισθανόταν το χρέος να μεταβιβάσει στις επόμενες γενιές τον χαρακτήρα του Αστερίξ: «Οταν πήρα αυτήν την απόφαση έπρεπε να στρωθούμε αμέσως στη δουλειά», τόνισε αναφερόμενος στους νέους «κηδεμόνες» του Γαλάτη ήρωα. Ο Conrad, ο νέος σκιτσογράφος, παραδέχεται ότι δεν ήταν εύκολη η προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα: «Πολλές φορές έχανα κάθε ελπίδα και ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω», ανέφερε ο Γάλλος περιγράφοντας την εμπειρία του από τη συνεργασία με τον προκάτοχο του Uderzo.


Μια Αμερικανίδα έμεινε έγκυος ενώ ήταν έγκυος! Όταν ήταν 2 μηνών επισκέφτηκε μαζί με τον άντρα της τον γιατρό της για υπερηχογράφημα.

Ο γιατρός έκπληκτος κι αυτός,καθώς είναι κάτι πρωτόγνωρο στα ιατρικά χρονικά,τους ανακοίνωσε ότι η Αμερικανίδα έχει 2 έμβρυα αλλά δεν είναι δίδυμα.Τα έμβρυα έχουν διαφορά ηλικίας 2,5 εβδομάδων και φυσικά βρίσκονται σε διαφορετικό στάδιο ανάπτυξης το καθένα.

«Όταν σου συμβαίνει κάτι σπάνιο σαν αυτό είσαι πραγματικά ευλογημένος.Μέχρι στιγμής και τα 2 παιδιά είναι υγιή», είπε ο σύζυγος της εγκύου. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι εξαιρετικά σπάνια καθώς συμβαίνει με συχνότητα 1 φορά το χρόνο παγκοσμίως.

http://www.4news.gr 
Ένα εκπληκτικό πείραμα που μας δείχνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν γνωρίζει όρια όταν τον αφήνουν να αναπτυχθεί.


Η "One Laptop Per Child" ανήκει στον ελληνικής καταγωγής καθηγητή του ΜΙΤ, Νicholas Negroponte και η αποστολή της είναι να ενδυναμώσει τα φτωχότερα παιδιά του κόσμου μέσα από την εκπαίδευση.


Στόχος της είναι να παρέχει σε κάθε παιδί ένα στιβαρό, χαμηλού κόστους, χαμηλής ισχύος, συνδεδεμένο laptop. Για το σκοπό αυτό, έχουν σχεδιάσει το υλικό, το περιεχόμενο και το λογισμικό για τη συνεργάσιμη, χαρούμενη, και αυτο-εξουσία μάθηση. Με την πρόσβαση σε αυτό το είδος του εργαλείου, τα παιδιά μπορούν να ασχολούνται με την εκπαίδευσή τους, να μάθουν, να μοιράζονται και να δημιουργούν από κοινού, χωρίς καν τη βοήθεια ή υπόδειξη κάποιου δασκάλου. Συνδέονται μεταξύ τους, για τον κόσμο αυτό και για ένα λαμπρότερο μέλλον.

Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι της OLPC έκαναν ένα τρομερά ενδιαφέρον πείραμα το 2012:

Έψαξαν να βρουν τη χώρα με το μεγαλύτερο αναλφαβητισμό, (είναι δυστυχώς η Αιθιοπία) και έριξαν σε ένα απομακρυσμένο φτωχό χωριό 50 μίλια μακριά από την Αντίς Αμπέμπα δέκα κλειστά κουτιά χωρίς οδηγίες, που περιείχαν δέκα φορτισμένους φορητούς υπολογιστές (tablets). Τα κουτιά περιείχαν και δέκα ηλιακούς φορτιστές.


Υπάρχουν σημαντικές εκπαιδευτικές προκλήσεις στην Αιθιοπία. Αν και η Εκπαίδευση για Όλους (EFA) έχει προσπαθήσει να παγκοσμιοποιήσει την πρόσβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα σημερινα εθνικά στοιχεία δείχνουν ότι μόνο το 60% των παιδιών που φοιτούν, με ένα μαθητή-δασκάλου αναλογία 1 προς 72. Σήμερα η Αιθιοπία χρησιμοποιεί το μοντέλο διδασκαλίας, όπου η παπαγαλία και η υποταγή των φοιτητών έχουν προτεραιότητα. Η βελτίωση της ποιότητας στην εκπαίδευση είναι ένας σημαντικός στόχος που θα μπορούσε να εξαρτάται από την παιδαγωγική προσέγγιση και δομή του προγράμματος σπουδών.


Υπάρχει επίσης μια ευρεία έλλειψη πρόσβασης σε πόρους (συμπεριλαμβανομένων των εγχειριδίων και των εξωσχολικών εκπαιδευτικό υλικό).

Να σημειώσουμε εδώ ότι το συγκεκριμένο χωριό δεν έχει φυσικά ρεύμα, οι άνθρωποι δεν έχουν δει ποτέ τίποτε ηλεκτρονικό ή ηλεκτρικό κι ακόμα περισσότερο, τα παιδιά, ελλείψει σχολείου δεν γνωρίζουν καν την έννοια του γραπτού λόγου ή των γραμμάτων.


Οι συσκευές, διέθεταν ένα μικροτσίπ που κατέγραφε τον τρόπο χρήσης τους και οι ερευνητές συνέλεγαν τις πληροφορίες μία φορά την εβδομάδα χωρίς να επεμβαίνουν ή να αλληλεπιδρούν με τα παιδιά. Τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από εκπληκτικά. Ήταν εκθαμβωτικά.


Όπως λέει ο ίδιος ο κ. Νεγροπόντε, εφόσον τους έριξαν δέκα πακέτα χωρίς καμμιά οδηγία και καμμιά βοήθεια στο να κατανοήσουν τι είναι αυτά και σε τι χρησιμεύουν, στην αρχή πίστευαν ότι τα παιδιά θα έπαιζαν με τα κουτιά μόνο.

Όμως, η περιέργεια τα ώθησε να τα ανοίξουν και μέσα σε 4 λεπτά, ένας πιτσιρικάς είχε βρει το κουμπί on/off και έθεσε ένα σε λειτουργία χωρίς να έχει ξαναδεί ποτέ του τέτοιο κουμπί. Αμέσως το έδειξε και στους άλλους. Μέσα σε πέντε μέρες το κάθε παιδί από αυτά που δεν είχαν ποτέ τους ξανά επαφή με τίποτα ηλεκτρικό ή ηλεκτρονικό, χρησιμοποιούσε κοντά στις 50 εφαρμογές του Android!

Σε δύο εβδομάδες τα νήπια που δεν είχαν ξαναδεί γραπτή λέξη στη ζωή τους, τραγουδούσαν και αναγνώριζαν την αγγλική αλφάβητο και μάλιστα την δίδαξαν και σε κάποιους μεγάλους.

 

Οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν όμως εδώ: Μέσα σε 5 μήνες χρήσης των ταμπλετών, οι πιτσιρικάδες είχαν καταφέρει να χακάρουν το σύστημα Android!!!


Κάποιος νεαρός αντιλήφθηκε την ύπαρξη της κάμερας (την οποία είχαν απενεργοποιήσει από τα εργαστήρια γιατί δεν πίστευαν ότι θα χρησιμοποιηθεί ποτέ) και μέσα από το μενού και τις εικόνες προσπαθούσε να βρει τι ήταν αυτό και σε τι χρησίμευε. Στο τέλος, έσπασε τις κλειδωμένες ρυθμίσεις της επιφάνειας εργασίας, έθεσε σε λειτουργία την κάμερα και έδειξε και στους άλλους πως γίνεται.

Όταν οι ερευνητές πήγαν να συλλέξουν τις πληροφορίες ανακάλυψαν ότι το κάθε παιδί είχε ξεκλειδώσει τις ρυθμίσεις, είχε προσαρμόσει την επιφάνεια εργασίας στα μέτρα του και είχε βάλει πάνω τις εκπαιδευτικές εφαρμογές που το ενδιέφεραν περισσότερο! Στο μεταξύ, είχαν βρει τον τρόπο να φορτίζουν τις ταμπλέτες τους με τους ηλιακούς φορτιστές!

Ο Νίκολας Νεγρεπόντε και η OLPC φιλοδοξούν να εφοδιάσουν με ένα ηλιακό laptop κάθε παιδί του αναπτυσσόμενου κόσμου δίνοντάς τους πρόσβαση στη μάθηση. Το φιλόδοξο όραμα περιλαμβάνει πάνω από 100 εκατομμύρια υπολογιστές, έναν για κάθε παιδί που δεν έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη γνώση.

Οι φορητοί αυτοί υπολογιστές κοστίζουν περίπου 100 ευρώ ο καθένας και περιέχουν όλες τις βασικές λειτουργίες ενός σύγχρονου υπολογιστή καθώς και τη δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ.



Το πρόγραμμα μετά από πολλά έτη δουλειάς και προώθησης, με τη βοήθεια επενδυτών, δωρητών αλλά και πολλών εθελοντών έχει πραγματοποιηθεί και αποφέρει καρπούς, σε αρκετές χώρες και πόλεις, όπως η Μαδαγασκάρη, η Αρμενία, η Ινδία, η Αργεντινή, η Κολομβία η Ουρουγουάη, η Παραγουάη, η Νικαράγουα, η Ρουάντα, η Αιθιοπία, η Γάζα κι η Ραμάλα, το Αφγανιστάν, το Νεπάλ, το Περού, η Κένυα και άλλες.

Κλείνουμε με δύο πολύ σημαντικές φράσεις από την ομιλία του πρωτοπόρου κ. Νεγροπόντε που αντικατοπτρίζουν την τεράστια σημασία της εκπαίδευσης:

“…Τεράστια εντύπωση μου προκαλούσε όταν συναντούσα αρχηγούς κρατών και τους ρωτούσα: “Ποιο είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που έχει η χώρας σας; Η σημαντικότερη πηγή πλούτου;” και ΔΕΝ μου απαντούσαν “τα παιδιά”. Όταν τους το ανέφερα, βιάζονταν να συμφωνήσουν κατόπιν εορτής.

«Η πολυετής πείρα μου αλλά και η ιστορία, μου δίδαξε ότι όσο μεγάλα κι αν είναι τα προβλήματα μιας χώρας η επίλυσή τους πάντα περιλαμβάνει την εκπαίδευση. Μερικές φορές, αρκεί και μόνον αυτή. Και τέλος, η εκπαίδευση μέσω διδασκάλων είναι ένας, αλλά όχι ο μοναδικός τρόπος μάθησης…»

Η υποβρύχια πόλη θα είναι αυτόνομη τόσο ως προς το οξυγόνο όσο και προς το φαγητό
 
Τα σχέδια μιας υποβρύχιας πόλης που θα μπορεί να φιλοξενεί τουλάχιστον 1.000 ανθρώπους έδωσε στη δημοσιότητα ένας βρετανός «μελλοντολόγος», ο Φιλ Πόλεϊ. Η υποβρύχια πόλη που οραματίστηκε ο βρετανός σχεδιαστής θα είναι όπως λέει αυτόνομη, τόσο ως προς το οξυγόνο όσο και προς το φαγητό.

Την σχεδίαζε όπως είπε σε βρετανικά ΜΜΕ επί 20 χρόνια αλλά δεν είναι βέβαιος αν θα υπάρξει κάποιος που θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός τέτοιου εγχειρήματος. Την ονόμασε Sub -Biosphere 2 και αποτελείται από ένα κεντρικό δόμο ο οποίος συνδέεται με οκτώ μικρότερους δόμους.

Ο κάθε δόμος θα μπορεί να φιλοξενεί τουλάχιστον 100 ανθρώπους. Ολόκληρη η κατασκευή έχει διάμετρο κοντά στα 400 μέτρα και σύμφωνα με τον σχεδιαστή θα έχει την ικανότητα να αναδύεται στην επιφάνεια αλλά και να καταδύεται σε μεγάλο βάθος, με ασφάλεια, χωρίς να κινδυνεύει να παρασυρθεί από τα ωκεάνεια ρεύματα.

http://www.patrastimes.gr

Μερικές φάρσες ξεπερνούν τα όρια…!

Αυτή που θα δείτε παρακάτω είναι σίγουρα μία από αυτές! Οι φαρσέρ έχουν στην κυριολεξία ζωντανέψει μια ταινία τρόμου, μέσα στις δημόσιες τουαλέτες…!

Δείτε το βίντεο!






Το ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ξετυλίγεται φέτος για τρίτη χρονιά στην πόλη των Τρικάλων. Ο Αι Βασίληs, τα ξωτικά του, ο «καλός Σκρούτζ» και η όμορφη «Νεράιδα Βιολάντα» ετοιμάζουν το μεγαλύτερο Εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων. Επέλεξαν ένα μαγικό τόπο…
τον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου», δημιούργησαν ένα υπέροχο χωριό, ζεστό και φιλόξενο, και το μεταμόρφωσαν σε έναν παραμυθένιο… «Μύλο των Ξωτικών».

Από τις 29 Νοεμβρίου 2013, τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Τα γρανάζια λαδώνονται, οι μηχανές επισκευάζονται και διαμορφώνονται κατάλληλα για να φτιάξουν όσα περισσότερα παιχνίδια και γλυκά μπορούν. Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Στον παλιό Μύλο θα ετοιμαστούν όλα τα δώρα που θα μοιράσει φέτος ο Αι Βασίλης και τα ξωτικά του.

Για 38 ολόκληρες ημέρες (έως τις 5 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ) ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών και οι αναρίθμητοι βοηθοί του σας περιμένουν στο ομορφότερο χωριό και μεγαλύτερο Εργοστάσιο του Aι Βασίλη, που όμοιό του δεν είδατε ποτέ. Δημιούργησαν έναν χώρο, χαράς, δημιουργίας, ελπίδας και γλυκών Χριστουγεννιάτικων τοπικών γεύσεων.

Ο Δήμος Τρικκαίων, η e-Trikala Α.Ε. και εκατοντάδες δημότες εθελοντές ανοίγουν της αγκαλιά τους για όλους τους επισκέπτες τους. Επιπλέον οι τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες της περιοχής αναλαμβάνουν μια μεγάλη πρωτοβουλία και υποδέχονται τους φιλοξενούμενους μας με απίστευτες εκπτώσεις και ποιοτικές παροχές.

Πρέπει να σημειώσουμε πως εδώ και αρκετές ημέρες, τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται υπ’ ατμόν! Από τις πρώτες πρωινές ώρες, σχεδόν αδιάκοπα, βρίσκονται στο πάρκο προκειμένου να δημιουργήσουν μοναδικές κατασκευές που θα «μεταφέρουν» τους επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, στο.. ζωντανό παραμύθι του «Μύλου των Ξωτικών»!

Ελάτε, για να ζήσουμε παραμυθένιες στιγμές..

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Όχι άλλο δούλεμα στις γυναίκες για το παρκάρισμα τους. Υπάρχει και το ξεπαρκάρισμα!

Δεν γίνεται να μην μπορείς να ξεπαρκάρεις εκεί!
Αν και στο τέλος βρίσκει την μαγική λύση!










Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό μία επιστολή-αφήγηση για όσους είναι γεννημένοι μέχρι και το 1985.
 
Όσοι ανήκετε σε αυτές τις ηλικίες ..θα καταλάβετε: «H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε…

Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να… μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή.. Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά..Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα.
  Οι κούνιες ήταν φτιαγμένες από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες. Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση.. Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάζαμε τα κόκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους» Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα.. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου.

Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντας μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι..

Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους.. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε.. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα… μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα.. Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.

Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε; Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη.

Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι.. Τι φρίκη! Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ.. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε. Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»… συγχαρητήρια!

Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί…».

http://www.alexiptoto.com 
Η παιδαγωγική αξία του παιχνιδιού έχει αναδειχθεί μέσα από το έργο και την έρευνα σημαντικών φιλοσόφων και παιδαγωγών όπως είναι ο Jacques Rousseau, o John Dewey, η Maria Montessori, o Friedrich Froebel, η Margaret MacMillan και ο Rundolf Steiner. Το ενδιαφέρον συνεχίζεται αμείωτο και στις μέρες μας, καθώς το παιχνίδι συμβάλλει στη νοητική ανάπτυξη και μάθηση των παιδιών. Προσφέρει ερεθίσματα για παρατήρηση, πειραματισμό, διερεύνηση, λύση προβλημάτων, ερμηνεία κ.ο.κ. Το ίδιο συμβαίνει και με τη χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών;

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει καταστήσει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ένα πεδίο ταχύτατα αναπτυσσόμενο το οποίο διεισδύει ολοένα και πιο πολύ στη σύγχρονη κοινωνία. Πολλοί ερευνητές μάλιστα υποστηρίζουν την άποψη ότι η χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών λειτουργούν υποβοηθητικά ως προς τη νοητική ανάπτυξη και την επίτευξη των μαθησιακών στόχων. Ειδικότερα, όχι μόνο είναι ικανά να προσδώσουν έναν ελκυστικό και ευχάριστο χαρακτήρα στη μάθηση, αλλά και ένα γρήγορο και ενδιαφέρον ρυθμό στη διδασκαλία. Παρακάτω, προτείνουμε κάποιες ιστοσελίδες ηλεκτρονικών παιχνιδιών με επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο κατάλληλα προσαρμοσμένα στην ηλικία του κάθε παιδιού.
Τα ΙΜΕάκια είναι μία ιστοσελίδα που σχεδιάστηκε από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για τα παιδιά. Τα ΙΜΕάκια επισκέπτονται το Πολιτιστικό κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» και ταξιδεύουν στην ιστορία και τον πολιτισμό του ελληνισμού με όλα τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας. Στην ιστοσελίδα βρίσκει κανείς πρωτότυπα εκπαιδευτικά παιχνίδια μνήμης, γνώσεων, δράσης, λογικής, αλλά και  οπτικοακουστικές περιηγήσεις στα «θέατρα» εικονικής πραγματικότητας, διαδραστικές εκθέσεις, αναπαράσταση ανασκαφών και ταξίδια σε φανταστικές θάλασσες μέσα σε αντίγραφα αρχαίων πλοίων.
Το Φωτόδεντρο είναι ο Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αποτελεί την κεντρική e-υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ για τη διάθεση ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου στα σχολεία. Είναι ανοιχτό σε μαθητές, δασκάλους, γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο. Πέραν των μαθησιακών αντικειμένων, μπορεί να βρει κανείς εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Κατά την πλοήγησή τους μπορούν να επιλέξουν τη βαθμίδα εκπαίδευσης, την ηλικία και το μάθημα που τους ενδιαφέρει. Ανάμεσα στα σχολικά μαθήματα προσφέρονται και παιχνίδια για ξένες γλώσσες.
Το Συμβούλιο της Ευρώπης δημιούργησε το Wild Web Woods (το «Ιντερνετόδασος»), ένα online παιχνίδι με σκοπό να διδάξει στα παιδιά βασικές γνώσεις για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Αυτό πραγματοποιείται με διασκεδαστικό και φιλικό τρόπο μέσα σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον. Το παιχνίδι απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών.
Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας σχεδίασε την ιστοσελίδα αυτή ώστε μικροί και μεγάλοι να μάθουν διασκεδάζοντας για το σεισμό. Ειδικότερα, να ενημερωθούν για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό.
«Ποιος θέλει να γίνει πτυχιούχος;» ρωτά η ιστοσελίδα Πτυχιούχος τους μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δημιουργήθηκε από ανθρώπους της εκπαίδευσης αποσκοπώντας στην εκμάθηση ενός μέρους της σχολικής ύλης μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια. Αναφέρονται ενδεικτικά κάποια από αυτά: κρεμάλα, πτυχιούπολη, γραμματοεισβολείς και πτυχιομαχίες. Η εγγραφή στο site γίνεται δωρεάν. Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθεια αυτή με δικές του προτάσεις.
Το Jele είναι ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων βασισμένο στην ύλη του δημοτικού σχολείου, και απευθύνεται σε μαθητές των τριών πρώτων βαθμίδων του δημοτικού. Στην ουσία είναι ένα εκπαιδευτικό βοήθημα κατά το οποίο οι μαθητές μαθαίνουν παίζοντας μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ειδικότερα, μαθαίνουν και αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες, ενδυναμώνουν τις αναγνωστικές και αριθμητικές ικανότητές τους, βελτιώνουν την επίδοσή τους στο σχολείο και γίνονται ενεργοί μαθητές μέσα από την εξερεύνηση και ανακάλυψη. Μάλιστα, οι ήρωες του jele καθοδηγούν τους μαθητές και τους βοηθούν όταν κάνουν λάθος, ενώ τους επιβραβεύουν όταν πετυχαίνουν το σωστό αποτέλεσμα.

Το μυστικό κρύβεται στη μαγειρική σόδα!
 
Το παιδί σου αγαπάει τη ζωγραφική, αλλά εκδηλώνει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του και στους τοίχους του σπιτιού; Μην απελπίζεσαι, γιατί υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς από τους λεκέδες χωρίς κόπο. Απλά βρέξε ένα σφουγγάρι και πασπάλισέ το με μαγειρική σόδα. Τ ρίψε με δύναμη το σημείο και στη συνέχεια ξέπλυνε το σφουγγάρι και σκούπισε τον τοίχο. Η μαγειρική σόδα σίγουρα κάνει θαύματα! 
 


Γίνεται παγκόσμια έρευνα για τις συνήθειες και τον τρόπο σκέψης των διαφόρων λαών. Σε ένα δωμάτιο είναι μια ξανθιά γκομενίτσα, και ένα τραπέζι, στο οποίο βρίσκονται ένα μισοτελειωμένο πλεκτό κι ένα σάντουιτς. Θα πρέπει ο κάθε εξεταζόμενος να τελειώσει το πλεκτό, να φάει το σάντουιτς και να… μοντάρει τη γκομενίτσα. Με όποια σειρά θέλει.
Η σύζυγος του Λου Ριντ τον στήριξε όλα αυτά τα χρόνια όσο κανείς άλλος και λίγες ώρες μετά τον θάνατό του λόγω κίρρωσης του ήπατος, έγραψε ένα απίστευτα συγκινητικό γράμμα στους γείτονες τους στο Springs το οποίο δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα του Long Island, East Hampton.

Η Λόρι Άντερσον έγραψε τα εξής:
Στους γείτονες μας: "Τι όμορφο φθινόπωρο! Όλα λάμπουν και υπάρχει ένα απίστευτο απαλό φως. Το νερό μας περικυκλώνει. Ο Λου κι εγώ έχουμε περάσει πολλές ώρες εδώ τα τελευταία χρόνια και ακόμα κι αν είμαστε άνθρωποι της πόλης, αυτό είναι το πνευματικό μας σπίτι. Την προηγούμενη βδομάδα υποσχέθηκα στον Λου να τον βγάλω από το νοσοκομείο και να έρθουμε εδώ στο Springs και τα καταφέραμε! Ο Λου ήταν δάσκαλος tai chi και πέρασε τις τελευταίες μέρες εδώ χαρούμενος και θαμπωμένος από την ομορφιά και τη δύναμη της φύσης.

Πέθανε το πρωί της Κυριακής κοιτάζοντας τα δέντρα και κάνοντας τη διάσημη τεχνική 21 του tai chi με τα χέρια του να κινούνται στον αέρα. Ο Λου ήταν πρίγκιπας και πολεμιστής και ξέρω πως τα τραγούδια του που μίλησαν για τον πόνο και την ομορφιά του κόσμου, θα γεμίσουν πολύ κόσμο με τη χαρά που ένιωσε για την ίδια τη ζωή. Ζήτω η ομορφιά που μας περικλείει από παντού".


http://www.real.gr
Ο εκκεντρικός Αμερικανός καλλιτέχνης Mike Bouchet, που ζει και εργάζεται στην Καλιφόρνια, παρασκευάζει ...μόνος του Coca Cola από το 2004, επιτυγχάνοντας έναν τύπο αναψυκτικού δικής του σύνθεσης, το οποίο, όμως, δεν το πίνει αλλά το χρησιμοποιεί ως βασικό υλικό των τρελών καλλιτεχνικών ανησυχιών του!
Στο πλαίσιο αυτής της έτσι ή αλλιώς παράξενης ιδέας, αποφάσισε να κάνει ένα ακόμη πιο «τρελό» βήμα, γεμίζοντας την πισίνα του με 100.000 λίτρα από την «χειροποίητη» Coca Cola του, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.
Με την ονομασία «The Coca Cola Pool», ο Mike παρουσίασε στην ουσία μια τεράστια διαδραστική εγκατάσταση στο σπίτι του, προσκαλώντας και… προκαλώντας τους φίλους του για μια δροσερή… γλυκιά βουτιά μέσα στο σκουρόχρωμο υγρό.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο εκκεντρικός καλλιτέχνης έχει ασχοληθεί κατά το παρελθόν με τη ζωγραφική, χρησιμοποιώντας Coca Cola, ενώ τελευταίο δημιούργημά του, πριν από την πισίνα, ήταν το περίφημο Fountain Cola – ένα σιντριβάνι με Coca Cola σε αμερικανική πλατεία!
Συγκλονίζει η ιστορία ενός Καναδού πεζοπόρου και του τετράποδου φίλου του!
 
Ο 44χρονος Μάρκο Λαβουά, από το Κεμπέκ του Καναδά, ξεκίνησε προ τριών περίπου μηνών την εξερεύνηση της άγριας φύσης της χώρας του. Ως παρέα του είχε τον αγαπημένο του σκύλο, έναν γερμανικοί ποιμενικό, ενώ ως όπλο την εμπειρία του, καθώς δεν ήταν πρωτάρης.

Δεν υπολόγισε όμως τους εξωτερικούς παράγοντες. Και συγκεκριμένα, μια αρκούδα, η οποία από το ξεκίνημα κιόλας της περιπέτειάς του, κατέστρεψε σχεδόν όλα τα τρόφιμα που ο Λαβουά είχε πάρει μαζί του.
 
Μην έχοντας τρόπο να επικοινωνήσει με κάποιον, αλλά και μέσο να επιστρέψει καθώς μαζί με τις προμήθειες, καταστράφηκε και το κανό του, ο 44χρονος πεζοπόρος έμεινε αβοήθητος. Κι όχι για λίγες ημέρες, αλλά για περίπου τρεις μήνες.

Σωστικά συνεργεία τον εντόπισαν σε άθλια κατάσταση, ειδικοί τόνισαν ότι ήταν θέμα ημερών ή και ωρών να πεθάνει, ενώ οι γιατροί απόρησαν πώς κατάφερε να επιβιώσει για τοσο μεγάλο διάστημα.
Μέσα στην απελπισία του, ο Λαβουά «πρόδωσε» τον αγαπημένο του φίλο. Σκότωσε τον σκύλο του με μια πέτρα για να εξασφαλίσει τροφή, έστω και για λίγες ημέρες.

http://peiraxtiri.gr
Το Τραμ «φτάνει» Πειραιά, δέκα σχεδόν μήνες μετά την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως για την επέκταση του από το Φάληρο στο μεγάλο λιμάνι. Τα πρώτα εργοτάξια έχουν κάνει την εμφάνιση τους στις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη και Μικράς Ασίας.

Ο χρόνος που πέρασε ήταν αρκετός και δημιούργησε αρκετούς προβληματισμούς αλλά και αμφιβολίες για την εκτέλεση του έργου. Τα εργοτάξια όμως έφεραν αρκετές ελπίδες για την έλευση του νέου μέσου.
Σημειώνουμε πως η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών αναπόφευκτα οδηγεί στην ταυτόχρονη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης τους έργου, η οποία είχε οριστεί για τον Φεβρουάριο του 2015. Η ημερομηνία αυτή  εγκαταλείπεται όμως οι ελπίδες για ολοκλήρωση μέσα στο 2015 παραμένουν ζωντανές.
 
Τα δρομολόγια του Τραμ και η σύνδεση του με το μετρό
 
Η επέκταση του Τραμ αφορά την κατασκευή μονής γραμμής που θα έχει συνολικό μήκος 5,4 χλμ. Όσον αφορά την διαδρομή που θα ακολουθεί οι πληροφορίες λένε πως θα ξεκινά από την προτελευταία στάση που βρίσκεται απέναντι από το νοσοκομείο metropolitan και θα συνεχίζει κατά μήκος έμπροσθεν του σταδίου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» όπου και θα καταλαμβάνει την τρίτη δεξιά λωρίδα. Έπειτα στο παρκάκι που υπάρχει στην περιοχή το Τραμ θα πραγματοποιεί στροφή 180 μοιρών προκειμένου να βρεθεί στις αρχές της Γρηγορίου Λαμπράκη. Στη συνέχεια θα στρίβει στην Βασιλέως Γεωργίου και θα τερματίζει στην Ακτή Ποσειδώνος. Στην πλατεία Ιπποδάμειας θα στρίβει χρησιμοποιώντας την Ομηρίδου Σκυλίτση  έτσι ώστε να φτάσει στο σημερινό τέρμα στο ΣΕΦ.
Ας δούμε όμως πως τα δύο μέσα, Τραμ και μετρό, θα συνδέονται μεταξύ τους προς εξυπηρέτηση όλων.
 
Η επέκταση του τραμ θα συνδέεται με το μετρό στη στάση Δημοτικό Θέατρο, επίσης στην Ακτή Ποσειδώνος θα βρίσκεται 100 μέτρα από τους σταθμούς των γραμμών 1 και 3 και 150 μέτρα από τον σταθμό του προαστιακού. Τέλος, με την προϋπόθεση της δημοπράτησης του έργου της υπογειοποίησης της γραμμής 1 (Φάληρο – Πειραιάς) το τραμ θα συνδέεται με τον σταθμό Καμίνια που θα κατασκευαστεί στη συμβολή Σκυλίτση και Ηρώων Πολυτεχνείου. 

Αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, στις 10 Νοεμβρίου, του αθλητικού γεγονότος με διεθνή εμβέλεια, που αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής.

Μαζικές είναι και φέτος οι συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα πέραν της κλασικής διαδρομής των 42.195 μέτρων, σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων.

Στο πλαίσιο του κλασικού Μαραθωνίου διεξάγονται ακόμη αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, αγώνες δρόμου για παιδιά, δυναμικό βάδισμα και αγώνες Special Olympics.

Η εκκίνηση του Μαραθωνίου Δρόμου και του Δυναμικού Βαδίσματος θα δοθεί στις 9.00 το πρωί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μαραθώνα,. Στα υπόλοιπα αγωνίσματα η εκκίνηση δίδεται στη Λεωφόρο Αμαλίας για τα αγωνίσματα των 5 και 10 χιλιομέτρων με ώρες εκκίνησης τις 8.00 το πρωί και 9.05 το πρωί αντίστοιχα. Η εκκίνηση των Παιδικών Αγώνων δίδεται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής στις 10:45 το πρωί για τα παιδιά ηλικίας 11-12 ετών και 10:48 το πρωί για τα παιδιά ηλικίας 9-10 ετών. Στο χώρο της Πλατείας Συντάγματος στις 9: 20 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση των αγώνων Special Olympics.

Λόγω της διεξαγωγής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος των οδικών αρτηριών όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες.

http://www.picantiko.gr
Το Ιατρείο είναι ένα αυτόνομο εγχείρημα πολιτών που παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα σε όλους τους ανασφάλιστους. Ο Δήμος Θέρμης παρέχει τους χώρους στέγασης και την ηλεκτροδότηση του Ιατρείου που βρίσκεται δίπλα στο συγκρότημα κλειστών γυμναστηρίων στο (2ο χλμ. οδού Θέρμης–Τριαδίου). Υπάρχει στάση των γραμμών λεωφορείων 67 και 67Α του ΟΑΣΘ λίγα μέτρα από το Ιατρείο. 
Το Ιατρείο εξυπηρετεί παθολογικά και παιδιατρικά περιστατικά σε τακτική βάση στα δικά του εσωτερικά ιατρεία και παράλληλα στηρίζεται σε ένα εξωτερικό δίκτυο αλληλέγγυων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στα οποία θα παραπέμπει εφόσον υπάρχει δυνατότητα. Οι εμπλεκόμενοι στο Ιατρείο δρουν έχοντας ως γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και με την πεποίθηση ότι η υγεία είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό.

Το Ιατρείο δέχεται ΜΟΝΟ με ραντεβού, 10.00πμ–12.00μμ και 17.00μμ- 20.00μμ, που κλείνονται τηλεφωνικά μέσω της Γραμματείας στο 2310465353.

Για κάθε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.kialli.gr και στη σελίδα μας στο facebook ( https://www.facebook.com/pages/Κοινωνικό- Ιατρείο-Αλληλεγγύης-Θέρμης/167870556753356 ).

http://www.seleo.gr

Ανάβει φωτιές το «Nympomaniac» του δανού σκηνοθέτη Η Τζο είναι μια νυμφομανής που βρίσκεται τραυματισμένη και μισολιπόθυμη σε ένα ερημικό σοκάκι. Ένας περαστικός, ο Σέλιγκμαν, θα την περιμαζέψει κι εκείνη θα αρχίσει να διηγείται στον άγνωστο σωτήρα της τις σεξουαλικές εμπειρίες της.

Η νέα ταινία του ανατρεπτικού, δανού σκηνοθέτη Λαρς Φον Τριερ, «Nymphomaniac», αναμένεται να ανάψει φωτιές στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το πέμπτο teaser της ταινίας κυκλοφόρησε στο ίντερνετ αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για το πιο φιλόδοξο εγχείρημα στην καριέρα του Δανού βιρτουόζου που πυροδότησε ήδη αντιδράσεις και αναμένεται να διχάσει τους θεατές.

Οι πρώτες φωτογραφίες από την ταινία, είδαν το φως της δημοσιότητας. Σε αυτές διάσημοι ηθοποιοί φωτογραφίζονται την ώρα που φτάνουν στη σεξουαλική κορύφωση. Πρόκειται για τους Ούμα Θέρμαν, Βίλεμ Νταφόε, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σαρόλ Γκένσμπουργκ και πολλούς άλλους.

Πολλοί θεώρησαν ότι οι φωτογραφίες είναι σοκαριστικές, ενώ ορισμένοι κριτικοί αναφέρουν ότι το «Nymphomaniac» «ασελγεί πάνω στην έβδομη τέχνη».

 Σε μια προσπάθεια πάντως να «μαλακώσει» τις αντιδράσεις, ο Λαρς φον Τρίερ θα βγάλει στις αίθουσες την συγκεκριμένη ταινία σε δύο εκδοχές: τη softcore και τη hardcore.

http://www.pinnokio.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!