Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016


Το κακόβουλο λογισμικό  «Goolican» που καταφέρνει να εισβάλει σε λογαριασμούς gmail και να υποκλέψει κωδικούς, φωτογραφίες, μηνύματα, αλλά και ρυθμίσεις του λογαριασμού, εντόπισε η ισραηλινή εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας Checkpoint.
Η εισβολή γίνεται μέσω κινητών και ταμπλετών Android 4 και 5 και ήδη το Goolican έχει καταφέρει να χακάρει 1 εκατ. λογαριασμούς παγκοσμίως. Την παραδοχή έκανε η ίδια η Google στο Wired.
Πατήστε εδώ για να δείτε αν έχετε πέσει θύμα χάκινγκ.

Επειδή κάτι έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, δεν σημαίνει ότι είναι και αληθινό. Το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τον περασμένο μήνα, έχει ξεσπάσει σάλος σχετικά με τις αναληθείς ή παραπλανητικές ειδήσεις που αναρτώνται στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο Facebook και το Twitter.
Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, οι ψευδείς ειδήσεις δεν είναι δύσκολο να εντοπιστούν, εάν ο αναγνώστης ξέρει τι πρέπει να κοιτάξει.
Ψευδείς ειδήσεις
Αυτές είναι οι πιο εύκολες να εντοπιστούν, αφού συνήθως προέρχονται από ψεύτικες ιστοσελίδες οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ώστε να φαίνονται σαν αληθινές πηγές ειδήσεων. Σε αυτές τις ιστοσελίδες αναρτώνται συνήθως παραπλανητικές φωτογραφίες και τίτλοι, οι οποίοι σε μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται πως θα μπορούσαν να αποτελούν πραγματικότητα. Φυσικά τις περισσότερες φορές δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Παραπλανητικές ειδήσεις
Αυτές είναι πολύ δυσκολότερο να εντοπιστούν καθώς συχνά, χρησιμοποιούν ως πυρήνα, μια αληθινή είδηση, όπως ένα γεγονός που συνέβη ή μια δήλωση κάποιου σημαντικού προσώπου. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο αναγνώστης είναι τα εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα, τα οποία όμως δεν συμβαδίζουν με το κυρίως κείμενο.
Κομματικές ειδήσεις
Οι ειδήσεις αυτές αποτελούν ένα είδος παραπλανητικών νέων. Μπορεί να αποτελούν παραλλαγή μιας πραγματικής είδησης, ωστόσο τα γεγονότα που αναφέρονται παραποιούνται με σκοπό να ταιριάζουν με τα εκάστοτε πολιτικά συμφέροντα.
«Ψαρωτικές» ειδήσεις
Τα συγκλονιστικά ή γεμάτα φανφάρες πρωτοσέλιδα βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της κατηγορίας, αφού χρησιμοποιούνται προκειμένου να τραβήξουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη ώστε αυτός να κάνει κλικ στον σύνδεσμο ο οποίος θα οδηγήσει στην ανάλογη ιστοσελίδα. Ορισμένες φορές όντως ο τίτλος συμβαδίζει με το κείμενο, ωστόσο τις περισσότερες φορές πρόκειται για προϊόν φαντασίας.
Σατιρικές ειδήσεις
Αυτή η κατηγορία αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση καθώς η σάτιρα δεν προσποιείται ότι είναι πραγματική, αλλά εξυπηρετεί έναν σκοπό, όπως σχολιασμό ή ψυχαγωγία. Ωστόσο, αν ο αναγνώστης δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τη σάτιρα, θα μπορούσε να διαμοιραστεί την «είδηση» ως πραγματική.
Σε τελική ανάλυση ο αναγνώστης θα πρέπει να είναι προσεκτικός με το τι διαβάζει και από πού προέρχεται αυτό που διαβάζει πριν σπεύσει να το διαμοιραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, θα πρέπει να αναζητά παραπάνω από μία πηγή προκειμένου να είναι σε θέση να διαπιστώσει εάν αυτό που έχει διαβάσει πρόκειται για κάποιο πραγματικό γεγονός ή για φάρσα.

Τα Χριστούγεννα στη Γαλλία αποτελούν την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων του χρόνου…

Οι Γάλλοι δεν τρελαίνονται για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, έχουν όμως μεγάλη αγάπη για τις φάτνες και σχεδόν κάθε οικογένεια, έχει μια φάτνη σπίτι, διακοσμημένη με μικρά αγαλματάκια που απεικονίζουν το το Χριστό, τη Μαρία, τον Ιωσήφ, τους Μάγους..
Η παράδοση στη Γαλλία, θέλει τα παιδάκια να παίρνουν τα δώρα τους από τον Pere Noel, ο οποίος με βοηθό τον Pere Fouettard, ταξιδεύουν όλη νύχτα και γυρνάνε τα σπίτια της χώρας, αφήνοντας δώρα στα άδεια παπούτσια που έχουν αφήσει στο τζάκι τα καλά παιδιά και καθόλου δώρα στα πιτσιρίκια που υπήρξαν άτακτα..
Σε διάφορα χωριουδάκια της Γαλλίας, το έθιμο θέλει τον Pere Noel να μοιράζει δώρα στις 6 Δεκεμβρίου (γιορτή του Αγίου Νικολάου) και να… ξαναέρχεται στις 24 του μηνός, για τα μεγαλύτερα και τα καλύτερα δώρα!! Γενικά όμως, όσο τα χρόνια περνούν, οι περισσότερες οικογένειες στη χώρα, ανταλάσσουν δώρα μεταξύ τους την Παραμονή Πρωτοχρονιάς..
Στις 8 Δεκεμβρίου, στη Λυόν, οι Γάλλοι τιμούν την Παρθένο Μαρία, με μια γιορτή που λέγεται Πανηγύρι των Φώτων (La Fête de Lumières), σύμφωνα με την οποία κάθε οικογένεια στην πόλη βάζει κεράκια σε κάθε παράθυρο του σπιτιού, συμβάλλοντας όλοι έτσι στη δημιουργία μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας, στην πόλη.. Το Φεστιβάλ των Φώτων κρατάει 4 ημέρες, με ποικίλες εκδηλώσεις και πανέμορφο φωτισμό σε κάθε γωνιά της πόλης..
Κατά τα άλλα, όσον αφορά τη διακόσμηση του σπιτιού, οι Γάλλοι λατρεύουν τα Αλεξανδρινά (κόκκινα λουλουδάκια), με τα οποία στολίζουν κάθε γωνιά των σπιτιών τους, δίνοντας έτσι την απαραίτητη κόκκινη πινελιά στο συνδυασμό των χρωμάτων τα Χριστούγεννα…
Το βράδυ της Παραμονής και μετά τη μεσονύκτια λειτουργία, όλα τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται γύρω από μεγάλο, παραδοσιακό, εορταστικό τραπέζι, με κάθε λογής λιχουδιές (διαφορετικής όμως ποικιλίας από περιοχή σε περιοχή), τιμώντας τον ερχομό του Χριστού.

Η κυρία του σπιτιού, κάθε Παραμονή φτιάχνει με… τρελό μεράκι τον Χριστουγεννιάτικο Κορμό (Buche De Noel), ένα παραδοσιακό, σοκολατένιο κέικ σε σχήμα κούτσουρου, διακοσμημένο με διάφορα ζαχαρωτά, το οποίο αποτελεί αναμφίβολα, την κορύφωση του ρεβεγιόν και… τη δικαίωση της μαγείρισας!!
Οι Χριστουγεννιάτικες Αγορές (Christmas Markets) στη Γαλλία, ανοίγουν τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου και κάνοντας κλικ εδώ, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι’ αυτές.
Photo: cuisine-de-reve.com / gofrance.about.com

Ένα χάσμα βάθους 500 μέτρων όλο και μεγαλώνει σε μια από τις πλάκες πάγου που επιπλέουν έξω από τις ακτές της Ανταρκτικής, δείχνουν οι τελευταίες παρατηρήσεις της NASA.

Και όταν η ρωγμή φτάσει στην άλλη άκρη, θα γεννήσει ένα παγόβουνο σχεδόν διπλάσιο σε έκταση από την Εύβοια.

Η ρωγμή βρίσκεται στην κρηπίδα πάγου Larsen C, στο άκρο της Ανταρκτικής Χερσονήσου, απέναντι από το νότιο άκρο της Νοτίου Αμερικής.

Ήδη έχει πλάτος 300 μέτρα και μήκος 112 χιλιόμετρα, εκτιμά η NASA με βάση τις θεαματικές αεροφωτογραφίες που λήφθηκαν στις 10 Νοεμβρίου.

«Η ρωγμή διαπερνά εντελώς την παγοκρηπίδα, δεν καλύπτει όμως όλο το πλάτος της -όταν αυτό συμβεί, θα δημιουργήσει ένα παγόβουνο περίπου στο μέγεθος του Ντέλαγουεαρ» αναφέρει η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της. Η πολιτεία του Ντέλαγουεαρ έχει έκταση 6.452 τετραγωνικά χιλιόμετρα.



Τι σημαίνει για τον πλανήτη η κατάρρευση του Larsen C;

Η κατάρρευση του Larsen C και ο σχηματισμός του γιγάντιου παγόβουνου δεν θα ανέβαζε τη στάθμη της θάλασσας, δεδομένου ότι ο πάγος επιπλέει ήδη στο νερό σαν παγάκι στο ποτήρι.

Ωστόσο οι κρηπίδες πάγου που περιβάλλουν την Ανταρκτική φρενάρουν τη ροή των παγετώνων προς τον ωκεανό, και η εξαφάνισή τους θα μπορούσε να επιταχύνει σημαντικά την απώλεια πάγου από την ξηρά, η οποία ανεβάζει τη στάθμη.

Και η κλιματική αλλαγή φαίνεται ότι επιταχύνει δραματικά την απώλεια πάγου από τα άκρα των κρηπίδων.

Η διαδικασία που παρακολουθεί τώρα η NASA έχει εξάλλου επαναληφθεί: το Larsen C βρίσκεται δίπλα σε μια μικρότερη κρηπίδα πάγου, το Larsen Β, η οποία διαλύθηκε το 2002 λόγω μιας παρόμοιας ρωγμής.

Το συμβάν, από το οποίο σχηματίστηκε παγόβουνο στο μέγεθος του Λουξεμβούργου, χαρακτηρίστηκε η μεγαλύτερη κατάρρευση παγετώνα τα τελευταία 10.000 χρόνια.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Η Apple άφησε να εννοηθεί για πρώτη φορά ότι επενδύει στην ανάπτυξη ενός αυτόνομου οχήματος: Σε επιστολή της στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, δηλώνει έντονο ενδιαφέρον «για τις δυνατότητες των αυτοματοποιημένων συστημάτων σε πολλούς τομείς, περιλαμβανομένων των μεταφορών».

Συμπληρώνεται επίσης πως υπάρχουν «σημαντικά οφέλη για την κοινωνία από τα αυτόματα οχήματα» που μπορούν να υλοποιηθούν.

Όπως σημειώνει το BBC, φήμες ότι η εταιρεία δουλεύει πάνω σε ένα αυτόνομο όχημα κυκλοφορούν εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο δεν το έχει παραδεχτεί επίσημα.

Παρόλα αυτά, η Ford, η οποία σχεδιάζει να έχει αρχίσει τη διάθεση αυτόνομων οχημάτων ως το 2021, έχει ανακοινώσει ότι εργάζεται στο αντικείμενο πάνω στη βάση πως το ίδιο κάνει και η Apple.

Σημειώνεται πως η Apple έχει ήδη κατοχυρώσει σχετικά domains στο Ίντερνετ, όπως το apple.car και το apple.auto.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε πως η επιστολή στην NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) είναι αποτέλεσμα των επενδύσεών της στο machine learning και τα αυτόνομα συστήματα, και πως επιθυμεί να βοηθήσει στο να καθοριστεί ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές στη βιομηχανία.

Στην πεντασέλιδη επιστολή, ο Στιβ Κένερ, διευθυντής product integrity της εταιρείας, προτρέπει την αρχή να μην επιβάλει πολλούς κανόνες στις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων, υποστηρίζοντας πως οι εδραιωμένοι κατασκευαστές και οι νεοεισερχόμενοι θα έπρεπε να έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

Επίσης, προτείνεται οι εταιρείες του χώρου να μοιράζονται δεδομένα από συγκρούσεις και παρολίγον ατυχήματα, ώστε να διαμορφωθεί μια καλύτερη εικόνα από αυτήν που θα συνέθετε κάθε εταιρεία μόνη της- και ως εκ τούτου να είναι δυνατός ο σχεδιασμός καλύτερων συστημάτων.

Ωστόσο, προστίθεται ότι δεν θα έπρεπε να τεθούν σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των πελατών μέσω του διαμοιραασμού αυτών των δεδομένων.

«Αν γίνει σωστά, υπό την καθοδήγηση της NHTSA, τα αυτόματα οχήματα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν κατά πολύ την εμπειρία- να αποτρέψουν εκατομμύρια ατυχήματα και χιλιάδες δυστυχήματα κάθε χρόνο, και να δώσουν δυνατότητα ευκινησίας σε αυτούς που δεν την έχουν».

Όπως επισημαίνει το Reuters, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple έχουν αποφύγει να αποκαλύψουν πληροφορίες για το ενδιαφέρον της εταιρείας πάνω στα αυτοκίνητα.

Ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος, έχει υπαινιχθεί πως η Apple θέλει να πάει πέρα από την ενσωμάτωση των smartphones της στα συστήματα infotainment των αυτοκινήτων.

Παρόλα αυτά, πέρυσι δεν επιβεβαιώθηκαν πληροφορίες περί προσλήψεων μηχανικών και σχεδιαστών για την ανάπτυξη ενός αυτόνομου ηλεκτρικού οχήματος, ή ότι αυτές οι κινήσεις περιορίστηκαν φέτος.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
10 χιλιάδες πελάτες το μήνα χάνει η ΔΕΗ
Από την περασμένη άνοιξη οι περισσότερες ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας είχαν ξεκινήσει να κινούνται επιθετικά αποκτώντας όλο και μεγαλύτερα μερίδια αγοράς και πελατολόγιο στην εξαιρετικά δύσκολη και ανταγωνιστική αγορά του ρεύματος. Η ανοδική πορεία των μεριδίων των εναλλακτικών παρόχων εμφάνισε μια μικρή ανάσχεση το καλοκαίρι όταν η ΔΕΗ παραχώρησε στους καλοπληρωτές πελάτες της έκπτωση 15%. Ωστόσο η απάντηση του ανταγωνισμού ήρθε εκ νέου με νέα πακέτα προσφορών, ευέλικτα προγράμματα και εκπτώσεις από τους ιδιώτες, οι οποίοι πλέον με την ευχέρεια του προγραμματισμού που παρέχουν οι εξασφαλισμένες ποσότητες ρεύματος από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ, μπορούν να κάνουν καλύτερο προγραμματισμό και διαχείριση του πελατολογίου τους.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με τα στοιχεία από τις εταιρείες αλλά και τους φορείς που λειτουργούν την αγορά και το σύστημα διανομής, οι ιδιωτικές εταιρείες επεκτείνονται με ταχύτατους ρυθμούς και αυξάνουν το πελατολόγιό τους και σε κατηγορίες που μέχρι πρότινος θεωρούνταν "απαγορευμένες" κυρίως στη χαμηλή τάση και τους οικιακούς πελάτες. 
Σύμφωνα με τα μερίδια αγοράς που ανακοινώνονται από το ΛΑΓΗΕ οι ιδιωτικές εταιρείες είχαν φτάσει τον περασμένο Οκτώβριο στο 12,01% με τη ΔΕΗ στο 87,99%. Πέντε μήνες πριν, τον Ιούνιο το αντίστοιχο μερίδιο ήταν 9,72%.
Πως μεταφράζονται όμως τα μερίδια αγοράς σε πελάτες; 
Τον περασμένο Ιούνιο οι ιδιωτικές εταιρείες αριθμούσαν κάτι λιγότερο από 84 χιλιάδες πελάτες (μετρητές), οι οποίοι μέχρι το Σεπτέμβριο είχαν ξεπεράσει τις 107 χιλιάδες. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία το σύνολο των πελατών που έχει μετακινηθεί σε ιδιωτικές εταιρείες ξεπερνούσε στα τέλη Νοεμβρίου τις 136 χιλιάδες. Αυτό σημαίνει μέσα στο πεντάμηνο Ιούλιος – Νοέμβριος περίπου 52 χιλιάδες πελάτες στη χαμηλή και τη μέση τάση μετακινήθηκαν από τη ΔΕΗ προς ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας.
Πιο αναλυτικά με βάση την εικόνα της αγοράς στα τέλη Νοεμβρίου από ιδιωτικές εταιρείες προμηθεύονταν ρεύμα περίπου 136 χιλιάδες πελάτες εκ των οποίων λίγο πάνω από 2000 στη Μέση Τάση περισσότεροι από 134 χιλιάδες στη χαμηλή τάση. 
Κάθε μήνα λοιπόν κατά μέσο όρο πάνω από 10 χιλιάδες πελάτες φεύγουν από τη ΔΕΗ αναζητώντας πιο συμφέροντες όρους προμήθειας και εξυπηρέτησης από τις ιδιωτικές εταιρείες της αγοράς. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι πελάτες που έχουν μετακινηθεί σε ιδιωτικές εταιρείες, με βάση τα στοιχεία για τα μερίδια κατανάλωσης, είναι μεσαίοι και μεγάλοι καταναλωτές, με καταναλώσεις που ξεπερνούν σημαντικά το μέσο όρο της αγοράς. Αποτελούν δηλαδή την "αφρόκρεμα" των πελατών, τους οποίους η ΔΕΗ δεν κατάφερε να συγκρατήσει στο δικό της δίκτυο, καθώς ο ανταγωνισμός προσέφερε καλύτερους όρους προμήθειας, εξυπηρέτησης αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις επιπλέον υπηρεσίες που δεν προσφέρει το πρώην μονοπώλιο. 
Αγωνία από τη ΔΕΗ
Από την πλευρά της η ΔΕΗ όπως φάνηκε και από τις παρεμβάσεις του επικεφαλής της σε δύο συνέδρια την περασμένη εβδομάδα, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στις δημοπρασίες ΝΟΜΕ, τις οποίες και στοχοποιεί για την απώλεια των μεριδίων της στην αγορά. "Η ΔΕΗ θα δεχθεί καίριο πλήγμα" ανέφερε σχετικά ο κ. Παναγιωτάκης στο ελληνοαμερικανικό συνέδριο, αν και όπως παραδέχθηκε "έχει γίνει πλήρης συνείδηση ότι τα μερίδια της ΔΕΗ στην αγορά θα μειωθούν σημαντικά". 
Την ίδια στιγμή πάντως που η ΔΕΗ ρίχνει όλο το βάρος σε θεσμικού χαρακτήρα θέματα, δεν έχει παρουσιάσει αντίστοιχα κάποια εναλλακτική στρατηγική σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών της ή την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών όπως οι ιδιώτες ανταγωνιστές της. Και είναι σαφές ότι όσο θα συνεχίζεται η συγκεκριμένη μονόπλευρη και μάλλον φοβική αντιμετώπιση του ανοίγματος της αγοράς, τόσο η ΔΕΗ θα αφήνει ελεύθερο το πεδίο στον ανταγωνισμό να αυξάνει τα μερίδιά του. 
capital.gr

Κάθε χρόνο, τον Δεκέμβριο η πόλη της Δράμας ντύνεται με χαμόγελα και γιορτινή διάθεση, πασπαλίζεται από την μαγεία των Χριστουγέννων και γίνεται μια μεγάλη αγκαλιά για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της.
Oneiroupoli
Για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ονειρούπολη υπόσχεται ένα μαγικό ταξίδι για όλη την οικογένεια, με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων..
Τα παραμυθένια ξύλινα σπιτάκια που φιλοξενούν μια πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα μικρά παιδιά με πολλές μεγάλες εκπλήξεις, τα ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα, τα πλούσια εδέσματα και ροφήματα που κάθε μέρα παρασκευάζονται στα σπιτάκια της αγοράς, τα τρενάκια περιήγησης, το υπέροχο παγοδρόμιο, το μαγευτικό καρουζέλ, ο ονειρεμένος στολισμός του παραμυθένιου χωριού και τα χαμόγελα εθελοντών και επισκεπτών, απογειώνουν την Ονειρούπολη.. Εκεί, όπου οι καρδιές ενώνονται για να δείξουν πως κάθε  θαύμα μπορεί να συμβεί τα Χριστούγεννα…και μια παραμυθένια γιορτή σαν όνειρο, αρχίζει…
14702324_1127372007338481_1843440085862808014_n
Εδώ και το πρόγραμμα για τα φετινά Χριστούγεννα!!!
Η Ονειρούπολη ανοίγει στις 3 Δεκεμβρίου 2016 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι καί τις 8 Ιανουαρίου 2017

Συμβουλές και οδηγίες προς του καταναλωτές για τα σημεία που πρέπει να προσέχουν κατά τις αγορές τους μέσω διαδικτύου δίνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προκειμένου να πραγματοποιούν ασφαλείς αγορές, από αξιόπιστα ηλεκτρονικά καταστήματα και να μην πέφτουν θύματα διαδικτυακής απάτης.
Αναλυτικά, η Γραμματεία συνιστά στους καταναλωτές, πριν από κάθε συναλλαγή:
Να βεβαιώνονται ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα που επιλέγουν, παρέχει τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς του, όπως υποχρεούται (υπεύθυνο διαχειριστή, εμπορική επωνυμία, ΑΦΜ, αριθμό ΓΕΜΗ), καθώς επίσης και τη διεύθυνσή του και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, fax, email) και να ελέγχουν αν τα στοιχεία αυτά είναι αληθή.
Για διασταύρωση των ανωτέρω στοιχείων, για επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή υποκατάστημα στην Ελλάδα, μπορούν να επισκέπτονται και τον διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.businessregistry. gr/publicity/index
Να ελέγχουν αν υφίστανται και διατυπώνονται με σαφήνεια οι «όροι και προϋποθέσεις» για την διενέργεια της συναλλαγής
Να ελέγχουν αν γίνεται αναφορά στα νόμιμα δικαιώματά τους, όπως το δικαίωμα υπαναχώρησης που ισχύει για τις συμβάσεις από απόσταση, καθώς και η παροχή εγγύησης για αγορές διαρκών καταναλωτικών αγαθών
Να επιβεβαιώνουν ότι η τελική τιμή που καλούνται να πληρώσουν ταυτίζεται με αυτήν που δηλώνεται στην ιστοσελίδα, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων φόρων και κάθε άλλης πρόσθετης χρέωσης (π.χ. μεταφορικών εξόδων)
Να βεβαιώνονται ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα διαθέτει σύστημα ασφαλούς πληρωμής («λουκετάκι» στο κάτω μέρος της σελίδας και διεύθυνση που ξεκινά με https://) πριν προχωρήσουν σε συναλλαγή μέσω υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων.
Συμπληρωματικά, μπορούν να:
Κρατούν αρχείο με τις συναλλαγές τους
Αποφεύγουν τις προσφορές που εμφανίζονται σε pop-ups παράθυρα, αν προέρχονται από άγνωστα websites
Μην παρέχουν ευαίσθητα δεδομένα αν δεν είναι απολύτως βέβαιοι για την ασφάλεια της ιστοσελίδας
Αγνοούν τις προσφορές που εμφανίζονται στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία
Αναζητούν τυχόν αξιολογικά σχόλια πελατών πριν προχωρήσουν στη συναλλαγή, για περιπτώσεις άγνωστων σε αυτούς ηλεκτρονικών καταστημάτων
Σε κάθε περίπτωση, για συμβουλές και καταγγελίες που αφορούν στις συναλλαγές τους, μπορούν να απευθύνονται στη Γραμμή Καταναλωτή 1520, της ΓΓΕΠΚ, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.



- Μόνο 1,5% του ΑΕΠ τα μέτρα που ήδη έχουν παρθεί λέει το ΔΝΤ που δείχνει το δρόμο για διπλάσια μέτρα
- Για να επιτευχθεί πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ζητούν να μειωθούν αφορολόγητο, συντάξεις και μισθοί στο Δημόσιο
- Αυτόματος κόφτης θα κόβει έξοδα από δαπάνες του Δημοσίου σε όλα τα επίπεδα, στο μάτι του κυκλώνα και τα επιδόματα
- Και η ΕΚΤ ζητάει μεσοπρόθεσμα μέτρα για να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα χαλάρωσης

Το χρέος λειτούργησε για ακόμη μια φορά ως το... τυράκι στην παγίδα με τα μέτρα. Το χρέος θα ελαφρυνθεί με ... προοπτική για το 2069, όταν αρκετές γενιές Ελλήνων θα έχουν αποδημήσει από τον μάταιο τούτο κόσμο αλλά την ίδια ώρα θα έχουν πληρώσει και με το παραπάνω τα κρατικά χρέη με ακόμη μια σειρά μέτρων από τους κατά τα άλλα εταίρους και δανειστές μας.

Ο διάβολος λένε κρύβεται στις λεπτομέρειες και αυτές οι λεπτομέρειες την τελευταία επταετία μετριούνται με δισεκατομμύρια μέτρων στην πλάτη του ελληνικού λαού. Κάπως έτσι πατά τα νέα μέτρα και παρά τα χτυπήματα συμπαράστασης στην πλάτη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Eurogroup ήρθε το ΔΝΤ να πει ότι όσα μέτρα έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα παρά την αισιοδοξία των Ευρωπαίων δεν αρκούν παρά για το μισό πλεόνασμα από αυτό που απαιτείται. Ουσιαστικά απαιτούνται άλλα τόσα μέτρα και μάλιστα άμεσου δημοσιονομικού χαρακτήρα για να είναι αξιόπιστα.
Επί της ουσίας το ΔΝΤ επιμένει ότι το πακέτο μέτρων που θα πρέπει να ακολουθήσει θα πρέπει να κινηθεί στο τρίπτυχο:
Μείωση του αφορολόγητου ορίου.
Μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων.
Μείωση των καταβαλλόμενων μισθών από το δημόσιο.

Για τα δυο πρώτα ήταν ξεκάθαρος αξιωματούχος του ΔΝΤ που σχολίασε την απόφαση του Eurogroup:
“πρέπει να περιληφθούν μέτρα που να μειώνουν τις δαπάνες για την στήριξη του ασφαλιστικού, οι οποίες είναι σήμερα στο 10% του ΑΕΠ, και να γίνουν παρεμβάσεις για τη μείωση του αφορολογήτου ορίου, το οποίο καλύπτει σήμερα το 60% των φορολογουμένων στην Ελλάδα”. Το τρίτο μέτρο επί της ουσίας έχει ψηφιστεί με τον κόφτη που έχει θεσμοθετηθεί και περιλαμβάνει τις περικοπές δημόσιων δαπανών, ειδικά τώρα που οι αμυντικές δαπάνες μόνο να μειωθούν δεν είναι δυνατόν.

Ουσιαστικά το ΔΝΤ επαναφέρει στο τραπέζι όσα μέτρα προσπάθησαν να αποφύγουν οι Έλληνες υπουργοί στη διαπραγμάτευση και όσα μέτρα προσπάθησε η κυβέρνηση να τα... στείλει σε πολιτική διαπραγμάτευση.
Ουσιαστικά η απόφαση του Eurogroup μεταφράζεται με μια λέξη με κόφτη. Κόφτη σε ό,τι αφορά στις δαπάνες και με μια ακόμη, επικουρική (καθώς η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει πιάσει πάτο) σε αύξηση των εσόδων.
Αύξηση των εσόδων δεν μπορεί να υπάρξει παρά με μείωση του αφορολόγητου καθώς άμεση αύξηση φόρων μόνο τη φοροδιαφυγή θα εντείνει, ενώ η μείωση των δαπανών έχει να κάνει σε πρώτη φάση με τις καταβαλλόμενες δαπάνες για τις συντάξεις για τις οποίες του εταίροι και δανειστές λένε ότι κινούνται σε διπλάσιο ποσοστό του ΑΕΠ σε σχέση με τον μέσο όρο της Ένωσης.
Στο βάθος όμως η μείωση των δαπανών του δημοσίου κρύβει και μειώσεις μισθών των εργαζόμενων σε αυτό καθώς οι γενικοί κωδικοί για μείωση εξόδων δεν γίνονται πλέον πιστευτοί από τους δανειστές και έτσι απαιτούν μέτρα άμεσα μετρήσιμα... δηλαδή μείωση μισθών.

Όλα τα παραπάνω έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι από το ΔΝΤ και έχουν απορριφθεί από την ελληνική πλευρά ως απαράδεκτα, ωστόσο περιγράφονται απ' όλους τους υπόλοιπους ως τα μόνα μέτρα που είναι δυνατό να παρθούν. Μάλιστα ο υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος παραδέχθηκε ότι έπεσε στο τραπέζι από το ΔΝΤ για τα μέτρα μετά το 2018 το ψαλίδι στις καταβαλλόμενες συντάξεις καθώς απαιτείται εξοικονόμηση της τάξης των 3,5 με 4 δισ. ευρώ!

newsit.gr

Την απόφαση να απομακρυνθεί άγαλμα που απεικονίζει την Παναγία στην πόλη Πουμπλιέ της ανατολικής Γαλλίας πήρε δικαστήριο στο πλαίσιο της απαγόρευσης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους.
Το δικαστήριο απεφάνθη πως το άγαλμα πρέπει να αποσυρθεί εντός τριών μηνών και αν οι αρμόδιοι δε συμμορφωθούν με την απόφαση θα επιβληθεί ποινή 100 ευρώ ημερησίως μέχρι την απομάκρυνση του έργου.
Ο δήμαρχος Γκαστόν Λακρουά δήλωσε πως θα προσπαθήσει να τοποθετήσει το άγαλμα σε ένα ιδιωτικό νησί.
Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα το επίμαχο έργο βρέθηκε στο στόχαστρο επικριτών καθώς λέγεται ότι για την κατασκευή του δαπανήθηκαν δημοτικοί πόροι.
Την ίδια στιγμή, η απόφαση απομάκρυνσής του δεν έγινε αποδεκτή από πολλούς κατοίκους της χώρας, καθώς πολλοί καταγγέλλουν απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης.
844816publier2
Santa Claus Kindom
Σήμερα, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, το πιο όμορφο,μαγικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ξεκινάει στο Santa Claus Kingdom.
Santa Claus Kindom
Ο χιονάνθρωπος Frodi και ο Αληθινός Αϊ Βασίλης από το Ροβανιέμι ανοίγουν το Μαγικό Βιβλίο: Κάστρα, Πριγκίπισσες, Μάγοι, Ιππότες, Δράκοι αλλά και 40 υπέροχα παιχνίδια σας περιμένουν στo μεγαλύτερο, κλειστό, Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Αθήνας, που φιλοξενείται για 5η συνεχή χρονιά, στον εκθεσιακό χώρο του ΜΕK Παιανίας.
Οσον αφορά στις τιμές:

Η τιμή για κάθε παιδάκι διαμορφώνεται στα 14€ και στα 8 € για κάθε ενήλικα.
Η τιμή εισιτηρίου περιλαμβάνει:
– Απεριόριστη Πρόσβαση σε 40 Παιχνίδια* (10 παιχνίδια Λούνα Παρκ, Παγοδρόμιο, 15 Παιχνίδια Δράσης, Μega Παιδότοπος κ.α.)
* εξαιρούνται τα κερματοφόρα παιχνίδια καθώς και τα παιχνίδια που παρέχουν δώρο.
– Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων
– Συμμετοχή στα καλλιτεχνικά/εκπαιδευτικά εργαστήρια
Επίσης στον στεγασμένο, κλιματιζόμενο χώρο, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα βρουν μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη Αγορά, καθώς και τη λαχταριστή κουζίνα του Αϊ Βασίλη!
Aπό τις 03/12 – 06/01, από τις 10:00 ως τις 22:00 καθημερινά στο ΜΕΚ Παιανίας (Λεωφ. Λαυρίου 301)!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!