Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018


Την περασμένη Πέμπτη, μπήκε αγγελία για το ρετιρέ στο Μανχάταν της ηθοποιού, που κατέχει το ρεκόρ υποψηφιοτήτων για Όσκαρ (Από το 1979, είκοσι ένα, παρακαλώ. Κέρδισε τρεις φορές).
Η τιμή που ζητά είναι 24,6 εκατομμύρια δολάρια. Το με εμβαδόν σχεδόν 372 τετραγωνικά διαμέρισμα αγοράστηκε αντί 10,3 εκατομμυρίων δολαρίων και ήταν, από το 2006, το σπίτι της ιδίας και του άντρα της, του 71 χρόνων γλύπτη Ντον Γκάμερ.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Στριπ ξόδεψε 3,6 εκατομμύρια για μια μοντέρνα κατοικία των μέσων του προηγούμενου αιώνα στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια: τρία υπνοδωμάτια - το διαμέρισμα στο Μανχάταν είχε τέσσερα - τρία λουτρά, ψηλοτάβανο, υάλινους τοίχους, με διατηρημένες πολλές από τις πρωτότυπες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του.
 Προσφάτως, η 69χρονη σταρ πρωταγωνίστησε στο «Mamma Mia! Here We Go Again», δίπλα στη Σερ.

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε μια Βρετανίδα καλλονή που είχε φωτογραφηθεί πρόσφατα για την εφημερίδα Sun, όταν ο ατζέντης της την ενημέρωσε για μια παράξενη «επαγγελματική» πρόταση.
Η 31χρονη Ρίαν Σάτζεν τράβηξε την προσοχή ενός Ρώσου ολιγάρχη με την πρόσφατη σέξι φωτογράφησή της, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ο άνδρας, ο οποίος δούλευε παλιά ως τραπεζίτης και πλέον έχει αποκτήσει μια τεράστια περιουσία μέσω συναλλαγών με bitcoin, πρότεινε στη Βρετανίδα καλλονή το τεράστιο ποσό των 250.000 λιρών (περίπου 275.000 ευρώ) για να περάσει μία βραδιά μαζί του.

Αλλά, η 31χρονη είναι αρραβωνιασμένη με έναν ηθοποιό και πρόκειται να παντρευτεί τον επόμενο μήνα. Οπότε, δήλωσε στο στενό της περιβάλλον ότι δεν πρόκειται να δεχτεί. «Είναι πολύ ευτυχισμένη με τον μνηστήρα της και έτσι κι αλλιώς δεν συνηθίζει να πουλά το σώμα της για λεφτά» ανέφερε στη Sun ένας καλός της φίλος.

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Νιλ Σάιμον, το όνομα του οποίου υπήρξε συνώνυμο της κωμωδίας στο Μπρόντγουεϊ.
Ο σπουδαίος συγγραφέας απεβίωσε νωρίς το πρωί της Κυριακής σε νοσοκομείο του Μανχάταν, ύστερα από επιπλοκές που του προκάλεσε η πνευμονία, σύμφωνα με τον φίλο του Μπιλ Εβανς.
Ήταν ένας από τους δημιουργικότερους και δημοφιλέστερους συγγραφείς του Μπρόντγουεϊ που συνδύαζε χιούμορ, δράμα και ενδοσκόπηση σε έργα όπως Ξυπόλυτοι στο Πάρκο , Ένα Παράξενο Ζευγάρι, Το Κορίτσι του Αποχαιρετισμού, Lost in Yonkers, που τιμήθηκε με το Βραβείο Πούλιτζερ Καλύτερου Δραματικού Θεατρικού Εργου και πλήθος άλλων, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες.
Ενα νέο έργο του Σάιμον υπήρχε σχεδόν σε κάθε θεατρική σεζόν του Μπρόντγουεϊ από το 1960 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ΄90. Εγραψε περισσότερα από 40 έργα, αστεία, συγκινητικά και εξαιρετικά δημοφιλή. Ενας κριτικός είχε γράψει ότι ο Νιλ Σάιμον δεν είναι απλώς ένας επιτυχημένος θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος, αλλά θεσμός.
Ο Νιλ Σάιμον τιμήθηκε με το βραβείο του Kennedy Center το 1995 από τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον για την συμβολή του στις τέχνες και την λαϊκή κουλτούρα του 20ού αιώνα.
«Προκαλεί εμάς και τον εαυτό του ποτέ να μην παίρνουμε τους εαυτούς μας πολύ στα σοβαρά. Ευχαριστούμε για το σπίρτο και την σοφία», είχε πει ο Κλίντον στην απονομή του βραβείου.

Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2018 (Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων) 6,3 εκατ. ιδιοκτητών ακινήτων, τα οποία θα αναρτηθούν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018.
Τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2018 θα πρέπει εξοφληθούν είτε εφάπαξ (έως 28/09/2018) είτε σε 5 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη έως 28 Σεπτεμβρίου 2018 και την τελευταία (5η δόση) έως 31 Ιανουαρίου 2019.
Τα εκκαθαριστικά θα μπορούν να τα βρουν οι φορολογούμενοι στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο TAXISnet.
Σημειώνεται οτι η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει φέτος με βάση τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων. Απο μία πρώτη εικόνα σχετικά με τις μεταβολές στον φόρο που είχε ανακοινώσει η ΑΑΔΕ προκύπτει οτι μειωμένο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ θα έχουν φέτος 1,470 εκατομμύρια φορολογούμενοι ( ή το 23%) ενώ αμετάβλητος θα παραμείνει ο φόρος για σχεδόν 4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων ( το 62%). Αύξηση φόρου έως 50 ευρώ θα προκύπτει για το 12% των φορολογούμενων από 50 έως 200 ευρώ για το 2,3% και άνω των 200 ευρώ για το 0,7%.
Εν τω μεταξύ, μειωμένος κατά 1,77% έως και 34,78% αναμένεται να είναι ο ΕΝΦΙΑ 2018 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές όπου καταγράφονται σημαντικές μειώσεις αντικειμενικών στις αντικειμενικές αξίες, καθώς και στις λεγόμενες «λαϊκές» περιοχές όπου οι τιμές ζώνης παρέμειναν αμετάβλητες στα 550 ευρώ ανά τ.μ. και στα 1.050 ευρώ ανά τ.μ.
Από την άλλη, σε περιοχές όπου οι νέες αντικειμενικές τιμές σημείωσαν σημαντική άνοδο, ο ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να πληρώσουν 947.671 φορολογούμενοι (15% του συνόλου) θα είναι αυξημένος από 3,57% έως 53,33%.
Στην πλειονότητα των φορολογούμενων (85% του συνόλου), πάντως, ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ίδιος.
Μειώστε τον ΕΝΦΙΑ διορθώνοντας τα λάθη του Ε9
Τροποποιητικη Ε9 2018: Ανοιχτή είναι η εφαρμογή του Taxis για διόρθωση λαθών στο έντυπο Ε9 του 2018 (π.χ. λάθη σε αριθμό ορόφου, ποσοστό ιδιοκτησίας, κυριότητα, γεωγραφικός προσδιορισμός αγροτεμαχίου, αγροτεμάχιο με κτίσμα, ημιτελή κτίσματα – έκπτωση ΕΝΦΙΑ 60%, λάθος αναγραφή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας κλπ), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ στα εκκαθαριστικά τους.
Σε περιπτώση που οι αλλαγές στο Ε9 γίνουν μετά την ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών, θα ακολουθήσει και νέα εκκαθάριση στον ΕΝΦΙΑ (όπως έγινε και πέρυσι) με λιγότερο φόρο από τον αρχικό.Ενώ αν προκύψει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ οι ιδιοκτήτες θα κληθούν από την Εφορία να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά προκειμένου να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.
Σε δόσεις η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται πως έχει καταλήξει στην απόφαση ο ΕΝΦΙΑ να πληρώνεται σε δέκα μήνες, αντί για πέντε.
Με το νέο σύστημα πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, που θα αρχίσει το Μάρτιο του 2019, το υπουργείο Οικονομικών προσβλέπει αφενός να μοιράσει το βάρος καταβολής του εν λόγω φόρου σε περισσότερους μήνες ώστε να μειωθούν τα ποσοστά ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς έχει αποδειχθεί ότι πολλοί δεν μπορούν να εξοφλήσουν ούτε στις πέντε δόσεις που ισχύει σήμερα, και αφετέρου να τονώσει τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού τους πρώτους μήνες του έτους .
Να σημειωθεί ότι σε όσους δεν πλήρωσαν την 1η δόση του ΕΝΦΙΑ ή δεν ρυθμίσουν την οφειλή μέσω της πάγιας ρύθμισης του Υπ. Οικονομικών, θα τους επιβληθούν, όπως προβλέπεται, αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως κατασχέσεις μισθών ή συντάξεων, μέχρι και ενοικίων.
Μόνο για τον ΕΝΦΙΑ του 2018 θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.Για τις υπόλοιπες φορολογίες (φόροι μεταβίβασης, δωρεών, γονικών παροχών κ.λπ.) φέτος θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι παλαιές αντικειμενικές τιμές.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!