Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Ελληνική Κουζίνα
Τα 30 κρισιμότερα εξαγώγιμα ελληνικά Τρόφιμα και Ποτά, τόσο ως προς τις ποσότητες όσο και ως προς τις προοπτικές τους, με βάση την ανάπτυξη των εξαγωγών τους στα 5 τελευταία χρόνια, καθώς και τις πιο σημαντικές χώρες στις οποίες πρέπει να στοχεύσουμε, για το καθένα από αυτά, εντοπίζει Μελέτη της εταιρίας GLOBAL GREECE.
Αυτά είναι τα πλέον εξαγώγιμα ελληνικά τρόφιμα
Σύμφωνα με τη Μελέτη τα τρόφιμα και τα ποτά αντιστοιχούν στο 16% των ελληνικών εξαγωγών ποσοστό που ανεβαίνει στο 24% μετά από την αφαίρεση των πετρελαιοειδών. Ωστόσο οι εξαγωγές Μεταποιημένων προϊόντων προστιθέμενης αξίας αντιστοιχούν στο 51% πολύ μικρό ποσοστό έναντι του 76% για παράδειγμα της Ιταλίας.
Αυτά είναι τα πλέον εξαγώγιμα ελληνικά τρόφιμα
Όπως δήλωσε ο διευθυντής της GLOBAL GREECE Μπάμπης Φιλαδαρλής: ‘Ένας κρίσιμος παράγοντας για να αυξήσουμε τις εξαγωγές του κλάδου είναι ο εντοπισμός των πιο σπουδαίων εξαγόμενων προϊόντων, καθώς και των πιο ενδεδειγμένων χωρών για στόχευσή. Κάναμε αυτή τη Μελέτη για να καταγράψουμε ποια είναι τα κρισιμότερα εξαγώγιμα προϊόντα και ποιες οι σπουδαιότερες αγορές για το καθένα από αυτά με κριτήρια τόσο σε μέγεθος εξαγωγών όσο και σε προοπτική, την ανάπτυξή τους δηλαδή στα τελευταία χρόνια, ανεξάρτητα αν οι ποσότητες είναι μεγάλες ή μικρές".
Αναλυτικά όλη η έρευνα.

«Είμαι περιχαρής που υποδύθηκα τον Τζέιμς Μποντ, αλλά φτάνει πια» λέει ο ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ που επί μία και πλέον δεκαετία ενσάρκωσε τον 007 στη μεγάλη οθόνη. Όπως είναι γνωστό, η νέα ταινία του Bρετανού μυστικού πράκτορα, με τίτλο «No time to die» και πρωταγωνιστή τον Κρεγκ, θα προβληθεί τον ερχόμενο Απρίλιο και θα είναι η 25η της σχετικής σειράς.


Ο Κρεγκ ήδη έχει στρέψει την προσοχή του αλλού, πρωταγωνιστώντας στο «Knives Out», ένα κωμικό θρίλερ του Αμερικανού κινηματογραφιστή Ράιαν Τζόνσον, ο οποίος κλείνει το μάτι στον Άλφρεντ Χίτσκοκ και τον Νιλ Σάιμον. Πρόκειται για την ταινία με την οποία θα πέσει η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορίνο (22 – 30 Νοεμβρίου),  ενώ στην Ελλάδα θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 28 Νοεμβρίου.

Ο Κρίστοφερ Πλάμερ υποδύεται τον Χάρλαν Θρόμπεϊ, έναν διάσημο συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων που εντοπίζεται νεκρός στη βίλα του μετά τα 85α γενέθλιά του. Όταν ο γοητευτικός ντετέκτιβ Μπενουά Μπλαν, τον οποίο ερμηνεύει ο Κρεγκ, καλείται να διαλευκάνει τον μυστηριώδη θάνατό του, τα μέλη της δυσλειτουργικής οικογένειάς του αλλά και του αφοσιωμένου υπηρετικού προσωπικού εμπλέκονται σε έναν κυκεώνα ψεμάτων πάνω στη βάση των οποίων εξυφαίνουν πλήθος μηχανορραφιών, οδηγώντας διαρκώς την ταινία σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Στο καστ του «Knives Out» συμμετέχουν επίσης ο Κρις Έβανς, η Τζέιμι Λι Κέρτις, ο Μάικλ Σάνον και η Άνα ντε Άρμας, η οποία τον Απρίλιο θα κάνει την εμφάνισή της ως το νέο Bond girl στο «No time to die».
«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν τη νέα ταινία και για τον τρόπο που έφτασα στο τέλος. Η δουλειά ήταν πάντα πολύ σκληρή, μια μεγάλη δέσμευση χάρη στην οποία άρχισα να εκτιμώ τη σημασία της συνεργασίας στο πλατό. Χαιρέτησα ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα σε πέντε ταινίες επί σχεδόν δεκαπέντε χρόνια -μια πολύ μεγάλη περίοδο στη ζωή ενός ηθοποιού» ανέφερε ο Κρεγκ σε πρόσφατη συνέντευξή του, σχολιάζοντας το τέλος της περιπέτειάς του με τον 007.


Επανέλαβε, για πολλοστή φορά, πως το αγαπημένο του gadget από τον εξοπλισμό του Τζέιμς Μποντ είναι, φυσικά, η Aston Martin DB5, ενώ διέψευσε τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες αποφάσισε να μη συμμετέχει στην επόμενη ταινία του θρυλικού Βρετανού μυστικού πράκτορα λόγω ατυχήματος που σημειώθηκε κατά τα γυρίσματα του «No time to die». «Είχα ατυχήματα και τραυματίστηκα σε όλες τις ταινίες του 007. Αποτελεί μέρος της όλης διαδικασίας» είπε ο διάσημος ηθοποιός. naftemporiki.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!