Δευτέρα 16 Μαΐου 2016


Ο Απρίλιος ήταν ο θερμότερος τέτοιος μήνας του χρόνου που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της NASA. Το νέο ρεκόρ σηματοδοτεί το δωδέκατο συνεχόμενο μήνα που σημειώνει ρεκόρ θερμοκρασίας, με την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή να αποτελεί την κύρια αιτία του ανησυχητικού φαινομένου.
Τα δεδομένα της NASA χρησιμοποιούν τις μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες μεταξύ 1951 και 1980 ως μέτρο σύγκρισης. Ο Απρίλιος του 2016 ήταν 1,11 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο 1951-1980, αποτελώντας τον έκτο συνεχόμενο μήνα κατά τον οποίο η μέση παγκόσμια θερμοκρασία υπερβαίνει το μέσο όρο κατά τουλάχιστον ένα βαθμό Κελσίου. Ο προηγούμενος θερμότερος Απρίλιος ήταν αυτός του 2010, όταν η μέση θερμοκρασία ήταν κατά 0,24 βαθμούς υψηλότερη από το μέσο όρο.
Σύμφωνα με τον Γκάβιν Σμιντ, διευθυντή Μελετών του Διαστήματος του Ινστιτούτου Γκόνταρντ της NASA, μπορούμε ήδη να προβλέψουμε με σχετική βεβαιότητα ότι το 2016 θα είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ, με 15 από τα 16 θερμότερα έτη που έχουν καταγραφεί να λαμβάνουν χώρα μετά το 2001.
Ο Απρίλιος του 2016 αποτελεί επίσης τον 369ο συνεχόμενο μήνα κατά τον οποίο η θερμοκρασία ήταν είτε υψηλότερη από το μέσο όρο, είτε ακριβώς στον μέσο όρο. Ο τελευταίος μήνας που ήταν ψυχρότερος από το μέσο όρο ήταν ο Ιούλιος του 1985, σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA.
Μέρη της Ρωσίας, της Αλάσκα, της δυτικής Γροιλανδίας και της βόρειας Αφρικής, σημείωσαν θερμοκρασία τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο Απριλίου. Ένα μεγάλο μέρος της Ασίας, της Ανατολικής Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Βόρειας Αφρικής, της Βραζιλίας, των βορειοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών και του δυτικού Καναδά είχαν θερμοκρασίες κατά τουλάχιστον δύο βαθμούς πάνω από το μέσο όρο Απριλίου.
Αντίθετα, κάποια μικρά τμήματα της Ανταρκτικής, του νότιου τμήματος της Νότιας Αμερικής, του ανατολικού Καναδά, του βόρειου Ειρηνικού και του βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, σημείωσαν μέσες θερμοκρασίες ελάχιστα κάτω από το μέσο όρο.
Άλλες υπηρεσίες, όπως η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των Ηνωμένων Πολιτειών και η βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα δημοσιεύσουν τις δικές τους μετρήσεις τις επόμενες ημέρες, όμως τα στοιχεία τους αναμένεται να συμφωνούν πλήρως με αυτά της NASA.
naftemporiki.gr

Ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ιαπωνία δημιούργησαν ένα μικροσκοπικό ρομπότ-οριγκάμι, το οποίο καταπίνεται διπλωμένο μέσα σε κάψουλα και είναι ικανό, αφού βγει από αυτήν και ξεδιπλωθεί μόνο του, να... κόβει βόλτες στο στομάχι.

Σε πειράματα που έγιναν με ένα τεχνητό στομάχι, προσομοίωση του πραγματικού, το ρομπότ μπόρεσε να αφαιρέσει μια μικρή στρογγυλή μπαταρία που -υποτίθεται ότι- είχε καταπιεί κάποιος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ντανιέλα Ρας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και διευθύντρια του Εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών & Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, έκαναν τη σχετική παρουσίαση σε διεθνές συνέδριο ρομποτικής και αυτοματισμού.

Η κίνηση του ρομπότ καθοδηγείται από εξωτερικά μαγνητικά πεδία, ενώ το υλικό κατασκευής του είναι βιοσυμβατό.

Το ρομποτάκι διπλώνεται μέσα στην κάψουλα (όπως η ιαπωνική τεχνική «οριγκάμι» για το δίπλωμα του χαρτιού) και, όταν αυτή διαλυθεί στο στομάχι, το μηχάνημα με δικές του δυνάμεις αποκτά το κανονικό σχήμα.

Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο πολλές χιλιάδες μπαταρίες και άλλα αντικείμενα καταλήγουν σε στομάχια μικρών και μεγάλων, από λάθος ή σκοπίμως.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Είναι ένα ερώτημα πολύ συχνό αλλά υπάρχει λογική απάντηση. Στις υψηλές θερμοκρασίες η συμπεριφορά του σκύλου μας αλλάζει όπως και η δική μας.

Τους ζεστούς μήνες είναι πολύ σημαντικό να ζει σε δροσερό περιβάλλον και να έχει πρόσβαση σε νερό.

Μία από τις παρενέργειες της αυξημένης θερμοκρασίας είναι η απώλεια όρεξης. Θα έχετε ίσως παρατηρήσει πως προτιμά να τρώει το φαΐ του νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος έχει μειωθεί. Δεν χρειάζεται πανικός. Υπάρχει εξήγηση.

Ένας βασικός λόγος που ο σκύλος μας τρώνε λιγότερο το καλοκαίρι έχει να κάνει με τον μεταβολισμό του. Όταν τρώει παράγεται θερμότητα, κάτι που δημιουργεί δυσάρεστο συναίσθημα. Οπότε ο σκύλος μας τρώει λιγότερο για να επιβραδύνει τον μεταβολισμό του.

Το φαινόμενο παρατηρείται σε σκυλιά που μένουν εκτός σπιτιού και είναι εκτεθειμένα στις υψηλές θερμοκρασίες.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι λόγοι που ο σκύλος μας μπορεί να τρώει λιγότερο από την τροφή του...

1. Ξαφνικά, κάτι στο περιβάλλον του τον στρεσάρει.

2. Μείωση άσκησης. Εάν για οποιοδήποτε λόγο μειώσετε την άσκηση του σκύλου σας αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ποσότητα τροφής που καταναλώνει.

3. Κάποιος του δίνει κρυφά λιχουδιές...

4. Έχετε αλλάξει την τροφή του πρόσφατα.

5. Παθολογικές αιτίες με συμπτώματα όπως έλλειψη διάθεσης, διάρροια, εμετό, επιθετική συμπεριφορά, απαιτούν επίσκεψη στον κτηνίατρο.

ΠΗΓΗ: petsonly.gr
Στο «σκαμνί» του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για εμβάσματα ύψους 5 εκατ. ευρώ που έστειλε στην Κύπρο.

Η υπόθεση δεν τελείωσε με το ισόποσο πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε στον γνωστό τραγουδιστή για ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις, αφού έχει και ποινικό σκέλος που τον οδηγεί σε νέες δικαστικές περιπέτειες.

Με βούλευμα-καταπέλτη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που αποκαλύπτει η Realnews, ο καλλιτέχνης παραπέμπεται σε δίκη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Οπως αναφέρουν οι δικαστές «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews

               

real.gr

Να ξέρεις πως δεν είσαι ο μόνος που το αφεντικό του τού ζητάει να δουλεύει 14 ώρες την ημέρα. Και όπως αναφέρει το πανεπιστήμιο της California, το γεγονός πως σου ζητάει να δουλέψεις τόσες ώρες τον έχει περάσει στην σκοτεινή πλευρά. Της παράνοιας…
Οι εργοδότες, σύμφωνα πάντα με την έρευνα (αφεντικό μην με απολύσεις. Η έρευνα τα λέει), θέλουν να έχουν περισσότερο χρόνο για δικές τους δραστηριότητες και κάπως έτσι η λογική υπαγορεύει πως θα δουλέψουν περισσότερο οι υφιστάμενοι του δηλαδή εσύ!
Και έχει μια λογική, γιατί τα αφεντικά μπορούν να ακυρώσουν μια σύσκεψη ή να αλλάξουν την ώρα ενός meeting, ωστόσο εσύ δεν μπορείς να το κάνεις. Και το γεγονός αυτό τους γεμίζει με τόση δύναμη που δεν μπορούν να διαχειριστούν. Κάτι σαν τον Anakin Skywalker (aka Darth Vader) στο Star Wars.
Δυστυχώς (ξανά) για σένα, οι εργοδότες λόγω όλων των παραπάνω, υπολογίζουν πολύ λιγότερο από τον πραγματικό χρόνο για την περάτωση μιας εργασίας, δηλαδή σου λέει την ατάκα «σε μια ώρα να έχεις τελειώσει», ενώ το project που σου ζήτησε θέλει πάνω από 3 ώρες!
Πως μπορείς να επιβιώσεις από αυτή την παράνοια; Μια είναι η λύση. Τράβα την προσοχή μακριά από το κυρίως project και απλά κάνε… υπομονή! Θα περάσεις και εσύ στην σκοτεινή πλευρά…
Πηγή: thatslife.gr

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης με τους δανειστές, θα ανάψει το «πράσινο» φως προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει τις διαδικασίες για 10.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, εντός του 2016.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «aftodioikisis.gr», στο υπουργείο Οικονομικών έχει καταρτιστεί σχετική λίστα, όπου έχουν ενταχθεί όλα τα αιτήματα των υπουργείων και τα κενά σε οργανικές θέσεις.
Μόλις την προηγούμενη βδομάδα κυβερνητικά στελέχη σημείωναν ότι θα δοθεί προτεραιότητα στους τομείς Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας, όπως εξάλλου προβλέπεται και από την συμφωνία με τους δανειστές.
Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, με δηλώσεις του, σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν προσλήψεις μόνιμου υπαλληλικού προσωπικού, οι οποίες μέχρι το 2018 «θα ξεπεράσουν τις 20.000».
Ο κανόνας που ισχύει για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, βάση των μνημονίων, είναι «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις». Ωστόσο έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στους κυβερνώντες και τους θεσμούς, να υπάρξει σταδιακή χαλάρωση, υποχωρώντας στο «1 πρόσληψη για κάθε 4 αποχωρήσεις » το 2017, στο «1 πρόσληψη για κάθε 3» το 2018 κοκ μέχρι να φτάσει στο «1-1» το 2020.
Στα πλαίσια της συμφωνίας, έχει οριστεί ότι θα εξαιρεθούν του κανόνα οι προσλήψεις που προκύπτουν από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, καθώς και εκείνες που προκύπτουν από εκπλήρωση κοινοτικών υποχρεώσεων της χώρας και αφορούν κυρίως τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.
Όπως σημειώνουν κυβερνητικοί παράγοντες, «το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων δεν θα επηρεαστεί από τον ¨κόφτη¨ αφού ήδη το τελευταίο διάστημα υπάρχουν χιλιάδες αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες μείωσαν τις δαπάνες μισθοδοσίας του δημοσίου».
Εξάλλου, οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, αποτελούν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα, αφού αποτελούν έναν από τους δέκα άξονες του κεντρικού σχεδιασμού του οικονομικού επιτελείου, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Έφυγε από τη ζωή ο μεγαλύτερος ηλιακά άνθρωπος στον κόσμο. Η Susannah Mushatt Jones πέθανε χτες το βράδυ, σε ηληκία 116 χρονών, σε ξενώνα φιλοξενίας ηλικιωμένων στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ύστερα από ασθένεια δέκα ημερών.
Είχε γεννηθεί στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα το 1899 και είχε δέκα αδέλφια. Είχε φοιτήσει σε ειδικό σχολείο για αφροαμερικανούς και οι οικείοι της αποδίδουν τη μακροζωία της στην αγάπη της οικογένειάς της και τη γενναιοδωρία της προς τους άλλους.
Σε συνέντευξή την τον περασμένο Οκτώβριο είχε εξομολογηθεί πως έτρωγε… μπέικον κάθε μέρα και πως φρόντιζε να κοιμάται πολύ. Είχε επίσης συνδέσει τα τόσα χρόνια ζωής της με τη θετική ενέργεια: «Δεν πίνω και δεν καπνίζω ποτέ. Περιβάλλω τον εαυτό μου με αγάπη και θετική ενέργεια. Αυτό είναι το κλειδί για τη μακροζωία και την ευτυχία».
Έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, όταν η Γιαπωνέζα Misao Okawa πέθανε πέρσι στα 117 της.
Πλέον ο τίτλος της «μεταβιβάζεται» στην 116χρονη Emma Morano της Ιταλίας που είναι κατά λίγους μήνες νεότερή της.

Δεκάδες γυναίκες από το παρελθόν του Τραμπ έλυσαν τη σιωπή τους στην εφημερίδα New York Times για την επαγγελματική και κοινωνική σχέση τους με τον Αμερικανό μεγιστάνα και αφηγήθηκαν ιστορίες οι οποίες αποκαλύπτουν ένα μοτίβο ιδιαίτερα ανησυχητικής συμπεριφοράς του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου απέναντι στο ασθενές φύλο.
Στο εκτενέστατο άρθρο των NYT, το οποίο βασίστηκε σε πάνω από 50 συνεντεύξεις με γυναίκες που είχαν συνεργαστεί με τον Τραμπ ή που είχαν συναναστραφεί μαζί του κοινωνικά, μπορεί να διαβάσει κανείς ιστορίες για περιστατικά κατά τα οποία ο Αμερικανός Μίδας αντιμετώπισε τις γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα, κάνοντας απρεπή σχόλια σχετικά με τη εξωτερική τους εμφάνιση και το σώμα τους.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αφήγηση του μοντέλου Rowanne Brewer Lane για την πρώτη της επαφή με τον μεγιστάνα, η οποία μάλιστα οδήγησε και σε σύναψη ερωτικού δεσμού μεταξύ τους.
Ο Τραμπ είχε γνωρίσει το μοντέλο σε ένα πάρτι στο σπίτι του και της πρότεινε να κάνει μπάνιο στην πισίνα του. Εκείνη δεν είχε μαγιό, έτσι εκείνος της προσέφερε ένα και στην συνέχεια άρχισε να την επιδεικνύει στους καλεσμένους του, αποκαλώντας την «ένα από τα κορίτσια του Τραμπ».
Μία άλλη γυναίκα από το παρελθόν του δισεκατομμυριούχου, η πρώην υπάλληλός του, Barbara Res, αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι ο εργοδότης της έκανε συχνά υποτιμητικά σχόλια για τις γυναίκες της Καλιφόρνιας, όπως π.χ. ότι «φροντίζουν καλά τα οπίσθιά τους». Τον είχε ακούσει επίσης να λέει επανειλημμένα ότι οι μόνες γυναίκες που θέλει να προσλαμβάνει στις επιχειρήσεις του είναι οι όμορφες.
Η πρώην συνεργάτης του Τραμπ, Louise Sunshine, βρισκόταν συνεχώς αντιμέτωπη με τα επικριτικά σχόλιά του για το βάρος της, αφού ο μεγιστάνας δεν παρέλειπε να της υπενθυμίζει σε καθημερινή βάση πόσο όμορφη ήταν «όταν ήταν αδύνατη».
Την ίδια επικριτική συμπεριφορά είχε δείξει και απέναντι στην Miss Universe, Alicia Machado, που ισχυρίζεται ότι τα προσβλητικά σχόλια του Τραμπ για το βάρος της την είχαν σπρώξει στην ανορεξία. Ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος μάλιστα δεν διαψεύδει τις κατηγορίες και έχει δηλώσει ότι ότι «δεν το μετανιώνει» που την πίεσε να αδυνατίσει μετά την κατάκτηση του τίτλου ομορφιάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα όχι και τόσο κολακευτικά περιστατικά που περιγράφονται στο άρθρο των NYT, o Τραμπ αρνήθηκε μερικά κατηγορηματικά ενώ για άλλα αμφισβήτησε τις λεπτομέρειες, επισημαίνοντας ότι «πολλές ιστορίες τις έχουν επινοήσει οι γυναίκες αυτές στο πέρασμα των χρόνων». «Πάντα αντιμετώπιζα τις γυναίκες με μεγάλο σεβασμό» υπογράμμισε ο ίδιος.
Παρ’ όλα αυτά, εκτός από τις γυναίκες που «έθαψαν» τον Τραμπ για τη σεξιστική συμπεριφορά του, υπήρξαν και κάποιες που τον υποστήριξαν, λέγοντας ότι, ως εργοδότης και συνεργάτης, τις ενθάρρυνε κατά τη διάρκεια της καριέρας τους και τις προώθησε στις επιχειρήσεις του, συχνά σε θέσεις όπου συνήθως παρακάμπτονται οι γυναίκες.
Πηγή: protothema.gr

Προπονητής που έχει δουλέψει -έστω και για λίγο- στην Ελλάδα, φαίνεται πως είναι ο «εκλεκτός» του αμφιλεγόμενου ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν, για τον πάγκο της Βόρειας Κορέας!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτός θα είναι ο Γιορν Άντερσεν ο οποίος είχε περάσει για ένα φεγγάρι από την Ελλάδα και τον πάγκο της SKODA Ξάνθης.
Ο Άντερσεν, ο οποίος εργάστηκε σε Skoda Ξάνθη (2007) και Λάρισα (2010/11) μεταξύ ταξίδεψε υπό άκρα μυστικότητα στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ προκειμένου να σφραγιστεί η συμφωνία του για την εθνική ομάδα της ασιατικής χώρας.
Όπως αποκαλύπτει η νορβηγική ιστοσελίδα vg.no, ο Άντερσεν υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

Οδηγίες αναφορικά με τη μισθολογική αποκατάσταση υπαλλήλων που τέθηκαν εσφαλμένα σε διαθεσιμότητα, λόγω υπαγωγής τους στις εξαιρέσεις του άρθρου 90 παρ. 2 περίπτωση Δ΄ του ν.4172/2013, μετά την επαναφορά τους στην υπηρεσία, δίνει με ΕΓΚΥΚΛΙΟ του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
«Σε πολλές περιπτώσεις, με την κατάργηση του συνόλου των θέσεων του κλάδου ή της ειδικότητας, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και υπάλληλοι που ανήκαν στις εξαιρέσεις, έως ότου η Διοίκηση διαπιστώσει ότι πληρούνταν οι προϋποθέσεις υπαγωγής τους σε αυτές και φροντίσει για την αποκατάστασή τους», αναφέρει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει:  «Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ42 Α/353/23265/28-12-2015 έγγραφο της Δ/νσης Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στις περιπτώσεις που εκδίδεται απόφαση από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού, δημοσιευμένη σε ΦΕΚ, με την οποία ο εσφαλμένα τεθείς σε διαθεσιμότητα υπάλληλος μεταφέρεται αυτοδικαίως αναδρομικά από την ημερομηνία ισχύος των αποφάσεων κατάργησης της θέσης του σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, παρέλκει η έκδοση πράξης ανάκλησης ή ακύρωσης της πράξης θέσης σε διαθεσιμότητα. Συνεπώς, οι υπάλληλοι που εμπίπτουν στην ανωτέρω περίπτωση θεωρούνται διοικητικά αποκατεστημένοι, και δύναται να τους καταβληθεί το ποσοστό των αποδοχών που τους είχε περικοπεί για το αντίστοιχο διάστημα λόγω εσφαλμένης θέσης τους σε διαθεσιμότητα», καταλήγει.
Αναλυτικά:
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 90 του ν.4172/2013, στην περίπτωση Δ΄ αναφέρονται ρητά όλες οι περιπτώσεις και κατηγορίες υπαλλήλων οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κατ’ εξαίρεση δεν τίθενται σε διαθεσιμότητα. Επίσης, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 90 του ν.4172/2013, εφόσον καταργείται το σύνολο των θέσεων του κλάδου ή της ειδικότητας, οι υπάλληλοι που εμπίπτουν στις ανωτέρω εξαιρέσεις του άρθρου 90 παρ. 2 περίπτωση Δ΄του ν.4172/2013, μετατάσσονται ή μεταφέρονται αυτοδικαίως από την ημερομηνία ισχύος των αποφάσεων κατάργησης των θέσεων σε κενές ή συνιστώμενες με την απόφαση μετάταξης ή μεταφοράς του αρμοδίου κατά περίπτωση οργάνου διοίκησης προσωποπαγείς θέσεις, κλάδου ή ειδικότητας αντίστοιχες με το βασικό τίτλο σπουδών που κατέχουν ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας στο φορέα προέλευσης ή σε τυχόν διάδοχο φορέα. Σε περίπτωση μετάταξης ή μεταφοράς σε κενή θέση εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του αρμόδιου οργάνου διοίκησης.
Σε πολλές περιπτώσεις, με την κατάργηση του συνόλου των θέσεων του κλάδου ή της ειδικότητας, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και υπάλληλοι που ανήκαν στις εξαιρέσεις, έως ότου η Διοίκηση διαπιστώσει ότι πληρούνταν οι προϋποθέσεις υπαγωγής τους σε αυτές και φροντίσει για την αποκατάστασή τους.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ42 Α/353/23265/28-12-2015 έγγραφο της Δ/νσης Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στις περιπτώσεις που εκδίδεται απόφαση από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού, δημοσιευμένη σε ΦΕΚ, με την οποία ο εσφαλμένα τεθείς σε διαθεσιμότητα υπάλληλος μεταφέρεται αυτοδικαίως αναδρομικά από την ημερομηνία ισχύος των αποφάσεων κατάργησης της θέσης του σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, παρέλκει η έκδοση πράξης ανάκλησης ή ακύρωσης της πράξης θέσης σε διαθεσιμότητα.
Συνεπώς, οι υπάλληλοι που εμπίπτουν στην ανωτέρω περίπτωση θεωρούνται διοικητικά αποκατεστημένοι, και δύναται να τους καταβληθεί το ποσοστό των αποδοχών που τους είχε περικοπεί για το αντίστοιχο διάστημα λόγω εσφαλμένης θέσης τους σε διαθεσιμότητα.
Κατόπιν των ανωτέρω, κάθε άλλο έγγραφο της Υπηρεσίας μας με περιεχόμενο διαφορετικό από τα ανωτέρω ανακαλείται.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
aftodioikisi.gr
Τι καλύτερο από μια παγωμένη μπύρα όταν οι θερμοκρασίες χτυπούν κόκκινο!

Τώρα μπορούμε να την απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές, αφού οι επιστήμονες απεφάνθησαν ότι κάνει καλό στην καρδιά!

AdTech Ad
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με πληθώρα προβλημάτων υγείας, ωστόσο σε μέτριες ποσότητες το αλκοόλ θεωρείται ευεργετικό για την καρδιαγγειακή λειτουργία.

Επιστήμονες από το Νευρολογικό Ινστιτούτο IRCCS στην επαρχία Ισέρνια της Ιταλίας διαπίστωσαν ότι ποσότητα που ισοδυναμεί με ένα μεγάλο ποτήρι μπύρα συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού και αρτηριοπάθειας σε ποσοστό 25%.


Τα οφέλη της μπύρας εκτιμάται ότι προκύπτουν τόσο από το αλκοόλ όσο και από άλλα συστατικά του δημοφιλούς ποτού. Η μπύρα περιέχει σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες εξουδετερώνουν βλαβερές ουσίες που συμβάλλουν στην εκδήλωση του εμφράγματος. Το ποτό παρέχει επίσης πολύτιμα μέταλλα, όπως ο φώσφορος, το ιώδιο, το μαγνήσιο και το κάλιο, ενώ δεν περιέχει σημαντική ποσότητα σακχάρων.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό έπειτα από ανάλυση 150 μελετών, προτείνοντας κατανάλωση 660 ml μπύρας ώστε να επωφεληθούμε χωρίς να αυξηθούν οι πιθανότητες εκδήλωσης νοσημάτων, όπως η άνοια ή ο καρκίνος.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!