Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Και κλειδί το Smartphone
Η Hyundai, εξελίσσει ένα νέο ψηφιακό κλειδί, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν και να εκκινήσουν το όχημά τους μέσω του smartphone τους. Αντικαθιστώντας το παραδοσιακό κλειδί, το νέο ψηφιακό κλειδί μπορούμε να το κατεβάσουμε μέσω ενός app και να χρησιμοποιηθεί από ένα έως και τέσσερα εξουσιοδοτημένα άτομα.

Ο κάθε χρήστης μπορεί να κατεβάσει το ψηφιακό κλειδί  μέσω μιας εφαρμογής του κινητού τηλεφώνου και η τεχνολογία Near Field Communication (NFC) εντοπίζει την παρουσία του εξουσιοδοτημένου κινητού τηλεφώνου με δυνατότητα ψηφιακού κλειδιού πλησιάζοντας την πόρτα του οχήματος.

Μια κεραία NFC για την αναγνώριση εισόδου βρίσκεται στις χειρολαβές των θυρών του οδηγού και του συνοδηγού, ενώ μία ακόμη που βοηθά στην εκκίνηση του κινητήρα βρίσκεται στην περιοχή ασύρματης φόρτισης.


Μετά το ξεκλείδωμα του οχήματος, ο χρήστης μπορεί να εκκινήσει τον κινητήρα τοποθετώντας το smartphone του στην περιοχή φόρτισης στην κεντρική κονσόλα και πατώντας το κουμπί Start / Stop του κινητήρα.

Οι επιθυμητές ρυθμίσεις του χρήστη αποθηκεύονται στο όχημα. Όταν αναγνωριστεί το κλειδί, αυτές οι ρυθμίσεις ενεργοποιούνται αυτόματα - συμπεριλαμβανομένης της θέσης των καθρεπτών, των καθισμάτων και του τιμονιού, καθώς και των χειριστηρίων για τα συστήματα ήχου, βίντεο και πλοήγησης (AVN) καθώς και του head-up display.

Το ψηφιακό κλειδί της Hyundai μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξ’ αποστάσεως για τον έλεγχο επιλεγμένων συστημάτων του οχήματος μέσω του smartphone. Με τη χρήση Bluetooth (BLE), οι χρήστες μπορούν να κλειδώσουν και να ξεκλειδώσουν το όχημά τους, να ενεργοποιήσουν τον συναγερμό καθώς και να εκκινήσουν τον κινητήρα.

Επιπρόσθετα, όταν η κοινή χρήση αυτοκινήτων γίνει πιο διαδεδομένη, το ψηφιακό κλειδί θα προγραμματιστεί περαιτέρω για να υποστηρίξει την ενοικίαση αυτοκινήτων χωρίς προβλήματα, όπου ο ιδιοκτήτης και ο οδηγός θα μπορούν να μην συναντηθούν, αλλά θα μπορούν να μεταφέρουν το ψηφιακό κλειδί μέσω της εφαρμογής του κινητού τηλεφώνου.

Εκτός από το γεγονός ότι θα καταστεί πολύ πιο εύκολο για ένα όχημα Hyundai να συμπεριληφθεί σε ένα μελλοντικό πρόγραμμα κοινής χρήσης αυτοκινήτων, το ψηφιακό κλειδί θα ενισχυθεί περαιτέρω ώστε να επιτρέπεται η ενεργοποίηση χαρακτηριστικών, όπως συναγερμός, όταν το όχημα υπερβαίνει μια καθορισμένη ταχύτητα ή ταξιδεύει εκτός μιας καθορισμένης περιοχής.

Για περιπτώσεις όπως η χρήση κάποιας υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης ή η επίσκεψη σε συνεργείο, όπου δεν είναι εφικτή η παράδοση ψηφιακού κλειδιού, παρέχονται συμβατικά κλειδιά καθώς και κλειδιά τύπου κάρτας.

Η Hyundai, στοχεύει στη σταδιακή εφαρμογή της τεχνολογίας στα νέα της οχήματα, ξεκινώντας από το έτος του διανύουμε.
Το νέο επάγγελμα που δημιούργησε το Instagram
Ένα νέο επάγγελμα φαίνεται πως δημιούργησαν τα social media εκτός από τους bloggers, vloggers και influencers.
Τα εστιατόρια προσλαμβάνουν άτομα για να βγάζουν φωτογραφίες για τα social media των πελατών, με αισθητική ώστε να παίρνουν πολλά like.
Τα προσόντα που απαιτούνται είναι η κατοχή επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής, η αισθητική και ένας λογαριασμός με πολλούς followers.
Το εγχείρημα έχει εκτοξεύσει τους πελάτες στα μαγαζιά που το υιοθέτησαν, καθώς πλέον η έξοδος των πελατών συνοδεύεται πάντα και από μία ανάρτηση.
Μάλιστα η νέα γενιά εργαζομένων, ονομάζεται μπάτλερ των social media.
Αποτέλεσμα εικόνας για social media restaurants
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!