Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

 Take away: Τι αλλάζει από σήμερα - Πρόστιμα για παραμονή στους χώρους του καταστήματος

Από σήμερα απαγορεύεται η παραμονή των πελατών, που περιμένουν για take away μέσα ή έξω από την επιχείρηση.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης «για την ανάγκη αποφυγής συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και επιβολής αντίστοιχων κυρώσεων».

Πρόστιμο 300 ευρώ θα πληρώνουν, από σήμερα, όσοι καταναλωτές παραμένουν στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), ενώ το πρόστιμο στην περίπτωση της επιχείρησης είναι φθάνει τις 3.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθοδόν εξυπηρέτησης (drive - through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

πηγή:enikos.gr

 

Εβραίος πρόσφυγας που ξέφυγε από τη λαίλαπα των εκτελέσεων των Ναζί δραπετεύοντας με την οικογένειά του από την Αυστρία στη Γαλλία στη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου άφησε στη διαθήκη του 2 εκατομμύρια ευρώ στο γαλλικό χωριό Chambon-sur-Lignon (Chambon-sur-Lignon) προς όφελος των κατοίκων, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης που τους έκρυψαν και μέχρι το τέλος του πολέμου τους προστάτευσαν από τις διώξεις των Ναζί.

Ο Εβραίος Erich Schwam έφτασε πρόσφυγας στο χωριό της νοτιοανατολικής Γαλλίας, με τους γονείς και τη γιαγιά του τον Φεβρουάριο του 1943.

Έφτασαν εκεί από το στρατόπεδο του Rivesaltes στην Γαλλία το 1942, ένα από τα πολλά στρατόπεδα που λειτουργούσαν ως φυλακές των Ναζί για τους Εβραίους.

Ο Schwam, πέθανε στις 25 Δεκεμβρίου 2020 σε ηλικία 90 ετών και αποφάσισε να κάνει το χωριό έναν εκ των δικαιούχων της περιουσίας του σε «ευγνωμοσύνη» για την στάση των κατοίκων τουπριν από 78 χρόνια.

«Είναι ένα μεγάλο ποσό για το χωριό», δήλωσε ο δήμαρχος Jean Michel Eyreau στο CNN, ο οποίος διευκρίνισε πως θέληση του Schwam είναι να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και πρωτοβουλίες για νέους, ιδίως για υποτροφίες.

Το Chambon-sur-Lignon, βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο οροπέδιο στη νοτιοανατολική Γαλλία, και κατοικούνταν από μια μεγάλη προτεσταντική κοινότητα, γνωστή για την προσφορά καταφυγίων σε όσους έχουν ανάγκη και σε όσους διώκονταν για θρησκευτικούς ή πολιτικούς λόγους.

Περίπου 2.500 Εβραίοι προστατεύθηκαν κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου από το χωριό, των οποίων οι κάτοικοι τιμήθηκαν ως «Δίκαιοι μεταξύ των Εθνών» από το Ισραήλ με το βραβείο Yad Vashem Holocaust.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!