Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019


Αλλεπάλληλα ρεκόρ δημοπρασίας σημείωναν οι κιθάρες του Ντέιβιντ Γκίλμουρ καθώς έπεφτε το σφυράκι πριν λίγες μέρες στου Christie's, στη Νέα Υόρκη.
Και ο Γκίλμουρ βρέθηκε με σεβαστό ποσό για να ενισχύσει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος.
Το πιο εμβληματικό όργανο του πρώην frontman των Pink Floyd, η κιθάρα που ξέρουμε ως Black Strat, απέφερε 3.975.000 δολάρια, όταν οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 100.000 με 150.000 δολάρια. Η 1954 Fender Stratocaster με σειριακό αριθμό 0001 - τη χρησιμοποίησε στην ηχογράφηση του «Another Brick in the Wall 2» -κατοχυρώθηκε για πάνω από 1,8 εκατομμύρια δολάρια, μια 1958 Gretsch White Penguin για 447.000 δολάρια και μια 1955 Gibson Goldtop Les Paul- χρησιμοποιήθηκε, επίσης, στο «Another Brick» - για άλλα 447.000 δολάρια

Στο αποκορύφωμά του θα φτάσει σήμερα Πέμπτη ο καύσωνας με πρωτοφανείς θερμοκρασίες που επηρεάζει την Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα. ΄Ήδη από την Τετάρτη, σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος «κτύπησε» τους 40 βαθμούς, ενώ η κατάσταση σήμερα αναμένεται να είναι ακόμη χειρότερη, καθιστώντας επικίνδυνη οποιαδήποτε δραστηριότητα.
Χθες Τετάρτη, το κύμα καύσωνα έπληξε κυρίως τη Γαλλία. Σήμερα αναμένεται να επεκταθεί στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, ενώ στην Ισπανία δεν αποκλείεται να υπάρξουν θερμοκρασίες ακόμη και στους 45 βαθμούς Κελσίου.
Μπροστά σε αυτή την «κόλαση» ζέστης οι κυβερνήσεις αρκετών ευρωπαϊκών χωρών προχωρούν στη λήψη έκτακτων μέτρων.
Στη Γερμανία όπου την Τετάρτη σημειώθηκαν θερμοκρσίες 38,6 βαθμών Κελσίου κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, σπάζοντας κάθε ρεκόρ θερμοκρασίας για τον μήνα Ιούνιο, οι αρχές επέβαλαν όριο 120χλμ./ώρα σε αυτοκινητοδρόμο καθώς παρατηρήθηκαν αλλοιώσεις στο οδόστρωμα λόγω της ζέστης ενώ κοντά στο Ροστόκ οι σιδηροδρομικές γραμμές λύγισαν!
Στη Γαλλία αποφασίστηκε να κλείσουν αρκετά σχολεία μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ οι αρχές σε Παρίσι, Λιόν, Στρασβούργο και Μασσαλία απαγόρευσαν την είσοδο σε κεντρικές περιοχές «ηλικιωμένων» αυτοκινήτων προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση που επιβαρύνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Στο Μιλάνο αποφάσισαν να μοιράσουν 10.000 μπουκάλια νερού σε άστεγους και ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια ενώ στην Ισπανία αναμένεται να υπάρξει ρεκόρ θερμοκρασίας 33 από τις 50 επαρχίες, με τα θερμόμετρα να φτάνουν έως και τους 44 βαθμούς Κελσίου.
Στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας αποφασίστηκε να αποσυρθούν από τους δρόμους οι φημισμένες άμαξες που κάνουν βόλτες τους τουρίστες.
Εντωμεταξύ οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει και αρκετούς θανάτους ανθρώπων που προσπάθησαν να βρουν μια ανάσα δροσιάς στη θάλασσα. Εκτός από τους τρεις ανθρώπους που έχασαν μέσα σε λίγες ώρες τη ζωή τους στη Γαλλία, στην Πολωνία το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο 9ο άνθρωποι πεθαναν προσπαθώντας να δροσιστούν σε λίμνες ή ποτάμια ενώ στη Λιθουανία 27 άνθρωποι αποβίωσαν με παρόμοιο τρόπο καθώς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθούν ενδεικτικές τιμές καταγεγραμμένων θερμοκρασιών την Τετάρτη 26/06/2019 από τις χώρες που επηρεάζονται:
Γαλλία: Κλερμόν 41°C, Μασσαλία 37°C, Τουλούζη 36°C
Ισπανία: Μπιλμπάο 39°C, Μαγιόρκα 37°C
Αυστρία: Βιέννη και Ίνσμπρουκ 36°C
Ελβετία: Ζυρίχη 34°C
Γερμανία: Βερολίνο 37°C, Βόννη και Φρανκφούρτη 36°C
Πολωνία: Πόζναν 38°C, Βαρσοβία 36°C
Ιταλία: Ρώμη 36°C, Μιλάνο 35°C
Κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται την Πέμπτη 27 Ιουνίου και ο επόμενος προγνωστικός χάρτης δείχνει τις μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένουμε στην Δυτική Ευρώπη. Στη Γαλλία μέχρι στιγμής 3 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του καύσωνα και οι Αρχές εκδίδουν συχνά προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο θερμοπληξίας από τις ακραίες θερμοκρασίες που κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν υποχωρούν κάτω από τους 25°C στα αστικά κέντρα.

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να καταπολεμήσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της σχιζοφρένειας, με την οποία διαγνώστηκε, έχει βρει η Κέιτ, 18 ετών, υποστηρίζοντας πως αυτός είναι ένας τρόπος διαφυγής.
Συγκεκριμένα, η νεαρή κοπέλα αποφάσισε να βρει «καταφύγιο» στην ζωγραφική, αλλά οι «πίνακές» της έχουν σοκάρει τους ψυχιάτρους. «Πάντα έκρυβα τον καλλιτέχνη μέσα μου, απλώς το συνειδητοποίησα όταν εμφανίστηκε η ψυχική μου ασθένεια», ανέφερε αρχικά.
Και συνέχισε: «Δυστυχώς, μόλις λέω στους ανθρώπους τι αντιμετωπίζω, νιώθω ότι όλα αυτά φαίνονται. Το όνομά μου είναι Κέιτ και είμαι 18 ετών. Είμαι καλλιτέχνης και έχω σχιζοφρένεια».
Ακόμα, η Κέιτ υποστήριξε: «Στα 17 μου διεγνώσθη με σχιζοφρένια, αφού οι γονείς μου είχαν αρχίσει να ανησυχούν για την πνευματική μου κατάσταση που όλο και χειροτέρευε. Ζωγραφίζω πολλές από τις παραισθήσεις μου, γιατί αυτό με βοηθά πολύ να τις αντιμετωπίσω».
Όσον αφορά στις δημιουργίες της, απάντησε: «Στις ψευδαισθήσεις μου ακούω φωνές, ηχητικά εφέ, τυχαίους θορύβους και συχνά βλέπω έντομα, πρόσωπα και μάτια από το πουθενά. Έχω παραισθήσεις πολύ συχνά. Η κατάθλιψή μου με κάνει να νιώθω άχρηστη σαν τα έντομα που ζωγραφίζω. Αυτό το έντομο σέρνεται στο ταβάνι μου και κάνει θόρυβο. Το βλέπω και κάτω από αντικείμενα. Αυτή είναι η αυτοπροσωπογραφία μου. Κοίταξα στον καθρέφτη και τα μάτια μου έκαναν αυτό το πράγμα. Το ζωγράφισα».
Δείτε…
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!