Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Δώδεκα εύκολες, βατές, ερωτήσεις που έχουν σχέση με τη συμπεριφορά και δείχνουν σε κάθε χρήστη πόσο πολύ.... είναι. Χωρίς να το δει άλλος, μόνο για τα μάτια του.
Το κουίζ κάνει φυσικά θραύση και ανήκει στη γνωστή σειρά που έχει καθιερώσει το buzzfeed.
Μπορείτε να το κάνετε ΕΔΩ.

Πηγή iefimerida.gr
Για τον περισσότερο κόσμο η λέξη «κρύο ντουζ» ακούγεται σαν μια ιδιαίτερα ανεπιθύμητη εμπειρία. Ωστόσο, φαίνεται πως ο οργανισμός μας το έχει πραγματικά ανάγκη και μάλιστα κρύβει μυστικά ομορφιάς και ευεξίας.
Γνωρίζατε ότι το παγωμένο ντουζ μπορεί να κάψει το λίπος, αλλά και να σας ξανανιώσει μετά από έντονη άσκηση; Αυτά και πολλά ακόμη μυστικά κρύβονται στην βάνα της βρύσης σας, σύμφωνα με πρόσφατη σουηδική έρευνα.
Το κρύο ντους προκαλεί εγρήγορση
Ποιος δεν αισθάνεται άσχημα όταν σηκώνεται από το κρεβάτι; Αυτό συμβαίνει σε όλους, αλλά αν θέλετε να ξυπνήσετε μια κι έξω κάντε ένα κρύο ντους, πριν πάτε στη δουλειά. Οταν το κρύο νερό πέφτει πάνω στο σώμα σας, η αναπνοή σας βαθαίνει σε απάντηση στο σοκ του κρύου, αφού το σώμα σας προσπαθεί να σας κρατήσει ζεστό με την αύξηση της συνολικής πρόσληψης οξυγόνου και έτσι αυξάνεται ο καρδιακός σας ρυθμός, ξυπνώντας εντελώς το σώμα σας.
Ενισχύει την ανοσία και το κυκλοφοριακό
Το κρύο ντους επιταχύνει το μεταβολικό ρυθμό ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το οποίο απελευθερώνει λευκά αιμοσφαίρια που θα σας βοηθήσουν να αρρωσταίνετε λιγότερο συχνά. Το κρύο ντους αυξάνει επίσης τη συνολική κυκλοφορία του αίματος σας, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπέρταση και τη σκλήρυνση των αρτηριών.
Προσφέρει τέλεια μαλλιά και δέρμα
Αν υποφέρετε από ακμή, το κρύο ντους θα σας βοηθήσει. Το ζεστό νερό στεγνώνει το δέρμα σας, ενώ το κρύο νερό σφίγγει τους πόρους, εμποδίζοντάς τους από το να φράξουν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κρύο ντους για πιο λαμπερά, πιο ελκυστικά μαλλιά, αφού το παγωμένο νερό θα κλείσει επιδερμίδα σας, καθιστώντας λιγότερο πιθανό να συσσωρευθεί λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής σας.
Καίει το λίπος
Υπάρχουν δύο είδη λίπους στο σώμα σας: Το λευκό λίπος και το καφέ λίπος. Το καφέ λίπος είναι το καλό και το λευκό λίπος είναι το κακό που όλοι γνωρίζουμε και αγωνιζόμαστε να απαλλαγούμε. Όταν καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες απ' ότι το σώμα μας χρειάζεται για να λειτουργήσει και δεν τις καίμε σε ενέργεια, αυτά αποθηκεύονται ως λευκό λίπος, το οποίο τείνει να συσσωρεύεται στη μέση σας, την πλάτη, το λαιμό, και τους μηρούς. Το καφέ λίπος παράγει θερμότητα για να κρατήσει ζεστό το σώμα σας. Οταν το καφέ λίπος ενεργοποιείται, λόγω του ακραίου κρύου, καίει τις θερμίδες για να σας κρατήσει ζεστούς, το οποίο θα μπορούσε να παρέχει χρήσιμη βοήθεια στην προσπάθεια να χάσετε βάρος.
Σας συνεφέρει μετά από έντονη άσκηση
Οι αθλητές κάνουν συχνά παγωμένα ντουζ μετά από έντονη προπόνηση, για να μειώσουν τον πόνο. Δεν χρειάζεται να το κάνετε σύστημα, αλλά μπορείτε να έχετε αντίστοιχο όφελος με ένα γρήγορο κρύο ντους, μετά τις προπονήσεις σας.

Πηγή: iefimerida.gr
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Μπίμπρας Νάτχο. Ο 25χρονος Ισραηλινός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο ΠΑΟΚ,  βάσει όρου στη συμφωνία, έχει τον πρώτο λόγο για τη διατήρηση του Νάτχο στο δυναμικό του και μετά το καλοκαίρι.  

Ο Μπίμπρας Νάτχο ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Χάποελ Τελ Αβίβ, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ισραήλ το 2008, στην πρώτη του γεμάτη σεζόν στην πρώτη ομάδα. Το καλοκαίρι του 2010 κι έπειτα από τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τη Χάποελ, ο πολυσύνθετος μέσος πήρε μεταγραφή στη Ρούμπιν Καζάν.

Στη Ρωσία κατέκτησε ένα Κύπελλο (2012) κι ένα Σούπερ Καπ (2013) όντας βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας του Καζάν κι ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Το Δεκέμβριο του 2013, το συμβόλαιο του Νάτχο με τη Ρούμπιν έληξε και ο 25χρονος μέσος επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

http://www.paokfc.gr


Ακολουθήστε τα ίχνη του Οδυσσέα για την επιστροφή του στην Ιθάκη

Όπως γνωρίζουμε από την Οδύσσεια του Ομήρου, μετά τον Τρωικό Πόλεμο, ο Οδυσσέας περιπλανήθηκε επί 10 ολόκληρα χρόνια μέχρι να φτάσει στην πολυπόθητη Ιθάκη του. Ο ίδιος και οι άντρες του κλήθηκαν να ξεπεράσουν θεϊκές αλλά και φυσικές δυνάμεις. Ποιος δεν θυμάται τις Λαιστρυγόνες, τον Κύκλωπα Πολύφημο, τις Σειρήνες ή τη μάγισσα Κίρκη;
Odysseus' Journey ονομάζεται ο διαδραστικός χάρτης που παρουσιάζει το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα από την Τροία στην πατρίδα του και που δημιούργησε η Gisèle Mounzer. Ο χάρτης δείχνει τους σημαντικότερους σταθμούς κατά την περιπετειώδη προσπάθεια γυρισμού του Έλληνα βασιλιά στην θάλασσα της Μεσογείου.
Η ενδιαφέρουσα διαδραστική διαδρομή περιλαμβάνει 14 βασικές σκηνές-σταθμούς, με φωτογραφικό υλικό και κείμενα, ενσωματωμένες στο μοντέλο ενός σύγχρονου χάρτη. Κάνοντας click επάνω στα αντίστοιχα νούμερα μπορούμε να διαβάσουμε όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν.
Αν είστε έτοιμοι…. ελάτε να ακολουθήσουμε τα ίχνη του μυθικού βασιλιά της Ιθάκης κάνοντας click εδώ ή στη παρακάτω φωτογραφία.
echoes.gr
Φαίνεται πως είναι η ιδανική πόλη να ζει κανείς! Πέρα από την ομορφιά της προσφέρει στους κατοίκους της και κάτι άλλο, ιδιαίτερα πολύτιμο. Την δυνατότητα να ζουν μία ήρεμη ζωή χωρίς άγχος. Το Orvieto είναι μια μαγευτική πόλη, χτισμένη στην κορυφή ενός βράχου, στο κέντρο της Ιταλίας, με 21.000 κατοίκους που εδώ και 15 χρόνια ακολουθούν το κίνημα CittaSlow.
Το CittaSlow ιδρύθηκε το 1999 σε μια μικρή ιταλική πόλη στην Τοσκάνη, την Greve στην Chianti. Η ιδέα στηρίχθηκε στην επιθυμία του δημάρχου να ενισχύσει τις τοπικές επιχειρήσεις κρασιού και λαδιού και να τις δώσει μια νέα μορφή ανάπτυξης. Η αρχική ιδέα μετατράπηκε σε κίνημα με τη βοήθεια του κινήματος SlowFood και άλλων τριών δημάρχων ιταλικών πόλεων της Bro, Orvieto, και Positano.
Βασική θέση της.. «Αργής Πόλης» είναι ένας νέος, ποιοτικότερος τρόπος ζωής, σε συνδυασμό με την προώθηση μιας υγιεινής διατροφής βασισμένη σε βιολογικά προϊόντα. Ωστόσο, τα μέλη του κινήματος προσπαθούν να καταπολεμήσουν το άγχος και τους εξοντωτικούς ρυθμούς μέσα στους οποίους ζούμε καθημερινά.
Υπάρχουν βέβαια κάποιες προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί μία πόλη CittaSlow. Θα πρέπει να έχει πάνω από 50.000 κατοίκους, να στηρίζει την τοπική παραγωγή, να διαθέτει ποδηλατόδρομους, να στηρίζει την ανακύκλωση και να προσπαθεί για την μείωση της ρύπανσης και ηχορύπανσης.
Στο πανέμορφο Orvieto οι κάτοικοι, βελτίωσαν την αποκομιδή των σκουπιδιών, καθόρισαν ποιοι είναι οι δρόμοι για τα παιδιά που πάνε σχολείο και καλλιεργούν το δικό τους λαχανόκηπο ώστε να συμμετέχουν κάθε εβδομάδα στην τοπική λαϊκή. Η πόλη είναι γνωστή για την παρασκευή τοπικών προϊόντων, η πώληση των οποίων στηρίζει την οικονομία της.
Ο τουρισμός αποτελεί άλλη μία πηγή εσόδων, αφού άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το Orvieto για να ζήσουν από κοντά στους ήρεμους ρυθμούς του. Αλλά και για τους τουρίστες υπάρχουν οδηγίες, όπως για παράδειγμα, ότι πρέπει να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους έξω από τα τείχη της πόλης.
Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες πόλεις θέλουν να υιοθετήσουν το CittaSlow. Σήμερα υπάρχουν περίπου 135 πιστοποιημένες πόλεις σε 20 χώρες από τη Σουηδία ως την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα.
echoes.gr
Οταν στο κινητό σας ανοίγετε την εφαρμογή του δημοφιλούς παιχνιδιού Angry Birds και αρχίζετε να πετάτε πουλιά σε πράσινα γουρούνια, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παραμονεύουν στο σκοτάδι για να υφαρπάξουν τα προσωπικά σας δεδομένα από το Διαδίκτυο, σύμφωνα με απόρρητα βρετανικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν χθες.
Τα στοιχεία που ρέουν στα δίκτυα επικοινωνίας από τα τηλέφωνα νέας γενιάς και τις εφαρμογές τους φθάνουν από το μοντέλο του τηλεφώνου και το μέγεθος της οθόνης έως προσωπικές πληροφορίες όπως η ηλικία, το φύλο, η τοποθεσία, ενώ από κάποιες εφαρμογές μπορούν να διαρρεύσουν ακόμα πιο ευαίσθητα δεδομένα όπως οι σεξουαλικές προτιμήσεις - μάλιστα μια εφαρμογή που αναφέρεται στα έγγραφα μπορεί να δώσει ακόμα πιο σαφείς πληροφορίες όπως π.χ. εάν ο χρήστης συμμετέχει σε ανταλλαγές συντρόφων. Πολλοί χρήστες smartphones δεν έχουν ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο οι πληροφορίες αυτές μεταδίδονται μέσω Ιντερνετ, ενώ ακόμα και οι πλέον γνώστες δεν μπορούν να αναγνωρίσουν πώς όλα αυτά τα στοιχεία είναι προσβάσιμα από μυστικές υπηρεσίες.  Δεκάδες απόρρητα έγγραφα τα οποία έδωσε στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» ο πρώην αναλυτής της NSA Εντουαρντ Σνόουντεν περιγράφουν τις προσπάθειες της αμερικανικής Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) αλλά και της αντίστοιχης βρετανικής GCHQ να χρησιμοποιήσουν όλες αυτές τις πληροφορίες για τους δικούς τους σκοπούς. Η συλλογή πληροφοριών μέσω των apps (εφαρμογές) για τους χρήστες τους επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες να συλλέξουν μεγάλες ποσότητες πληροφοριών για τα κινητά τηλέφωνα. Η εκμετάλλευση τηλεφωνικών πληροφοριών και τοποθεσίας είναι μια προσπάθεια υψηλής προτεραιότητας για τις μυστικές υπηρεσίες, καθώς πολλοί πιθανοί στόχοι τους χρησιμοποιούν τηλεφωνικές συσκευές στην προετοιμασία και την εκτέλεση χτυπημάτων - για παράδειγμα χρησιμοποιούν τηλέφωνα για να πυροδοτήσουν εκρηκτικές συσκευές σε εμπόλεμες περιοχές. Οι δυο υπηρεσίες συνεργάζονται από το 2007 για να βρουν τρόπους να συλλέγουν και να αποθηκεύουν στοιχεία από δεκάδες εφαρμογές έξυπνων κινητών, σύμφωνα με τα έγγραφα. Από τότε οι υπηρεσίες έχουν ανταλλάξει φόρμουλες για τον εντοπισμό πληροφοριών όταν ένας χρήστης χρησιμοποιεί Google Maps, καθώς και για τη συλλογή τηλεφωνικών καταλόγων, λίστες φίλων, όπως και γεωγραφικά στοιχεία που βρίσκονται σε φωτογραφίες, όταν κάποιος κάνει μια ανάρτηση στις εφαρμογές για κινητά του facebook, του Flickr, του Linkedin, του twittwer και άλλων υπηρεσιών. Στα έγγραφα περιλαμβάνονται και γραφικές αναπαραστάσεις για το πώς μεταφέρονται οι πληροφορίες από τα smartphones στους υπολογιστές των υπηρεσιών, ενώ οι αναλυτές διατυπώνουν ερωτήσεις που χρειάζεται να απαντηθούν όπως: «Πού βρισκόταν ο στόχος μου εκείνη τη στιγμή;» και «Πού πηγαίνει ο στόχος μου;». Καθώς το πρόγραμμα επιταχύνθηκε, η NSA σχεδόν τετραπλασίασε τον προϋπολογισμό της μέσα σε έναν χρόνο, φτάνοντας το 2007 από τα 204 εκατ. δολάρια στα 767 εκατ. δολάρια. Μάλιστα αναφέρεται στα έγγραφα ότι η NSA έχει ξοδέψει συνολικά περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για τις σχετικές παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Τα κινητά νέας γενιάς φαίνεται ότι διευκολύνουν πολύ την παρακολούθηση. Καθώς λειτουργούν τόσο ως τηλέφωνα (με κλήσεις και αποστολές μηνυμάτων) όσο και ως υπολογιστές (με σερφάρισμα στο Ιντερνετ και αποστολή e-mails) δημιουργούν αλλά και βασίζονται σε στοιχεία. Μια μυστική έκθεση δείχνει ότι απλά με την ενημέρωση (update) του λειτουργικού Android, ένας χρήστης στέλνει περίπου 500 γραμμές πληροφοριών για την ιστορία τού κινητού του και τη χρήση στο Διαδίκτυο.

Το app που σαρώνει
Τα Angry Birds αποτελούν δημιούργημα της φινλανδικής εταιρείας Rovio. Περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα έχουν πουληθεί από το App Store της Apple, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία διάφορων εκδοχών τους. Εχουν γίνει 2 δισεκατομμύρια downloads σχετικών εφαρμογών από όλες τις πλατφόρμες.

Ο Λευκός Οίκος και μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία ώστε οι εταιρείες αυτές να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες στο κοινό όταν λαμβάνουν δικαστική εντολή για παρακολουθήσεις.
tanea.gr
Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως το ελαιόλαδο συμβάλλει στην καλή καρδιακή λειτουργία, ρυθμίζοντας τη χοληστερόλη, ενώ έχει αντιφλεγμονώδη, αντιθρομβωτική, αντιυπερτασική και αγγειοδιασταλτική δράση. Ωστόσο, μία νέα ισπανική μελέτη κατέδειξε ότι ελαιόλαδο κάνει καλό και στην διατήρηση της καλής υγείας των οστών. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, σε μελέτη που διήρκεσε δύο χρόνια, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν περισσότερο ελαιόλαδο είχαν υψηλότερα επίπεδα της οστεοκαλσίνης.
Πρόκειται για μια πρωτεΐνη, που εκκρίνεται από τα κύτταρα σχηματισμού του οστού και τα υψηλά επίπεδα της οστεοκαλσίνης αποτελούν ένα δείκτη των γερών οστών.
Η έρευνα έδειξε πως μόνο η μεσογειακή δίαιτα με ελαιόλαδο συνέβαλε στην αύξηση της οστεοκαλσίνης και άλλων παραγόντων ανάπτυξης των οστών, στη διατήρηση των επιπέδων ασβεστίου ορού, αλλά και στην έκκριση ινσουλίνης. Μία θεωρία αναφέρει ότι η οστεοκαλσίνη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αντοχής στην ινσουλίνη, η οποία έχει συνδεθεί με ασθενέστερα οστά.
Οι έρευνες έχουν δείξει χαμηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης στον ευρωπαϊκό νότο, όπου η κατανάλωση ελαιόλαδου είναι μεγαλύτερη.
Μια άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας κατέδειξε ότι μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο και χαμηλή σε κατανάλωση κόκκινου κρέατος συνδέεται με υγιή οστική πυκνότητα στις γυναίκες σε όλη τους την ενήλικη ζωή. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό μπορεί να οφείλεται και στα αντιοξειδωτικά, που περιέχει το ελαιόλαδο.
news.gr
Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη μεταφέρεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Κτίριο Μ2. Ο επισκέπτης μπορεί να πληροφορηθεί την τέχνη των κέρινων ομοιωμάτων και να βρεθεί ανάμεσα στην Αντζελίνα Τζολί, τον Τζόνι ,τέπ, τον Μάϊκλ Τζάκσον, την Μελίνα Μερκούρη, την Ρένα Βλαχοπούλου, την Βούλα Πατουλίδου, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και άλλες αγαπημένες προσωπικότητες ενώ για πρώτη φορά θα εκτεθεί το κέρινο ομοίωμα του κορυφαίου Έλληνα παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και πρώην αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος, Θοδωρή Ζαγοράκη.

Από τις 30 Ιανουαρίου έως και τις 28 Φεβρουαρίου, 9 το πρωί με 9 το βράδυ λειτουργεί για το κοινό.

Συνέντευξη τύπου για τα Μ.Μ.Ε και δημοσιογράφους την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι στο φουαγιέ εισόδου του Μ2.

http://www.thestival.gr
Από τις 29 έως και τις 31 Ιανουαρίου θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων δασκάλων και νηπιαγωγών που πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις να καταθέσουν αιτήσεις για μόνιμο διορισμό.
Συγκεκριμένα, καλούνται να καταθέσουν αιτήσεις όσοι δάσκαλοι στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών σχολικού έτους 2013-14 έχουν πραγματική προϋπηρεσία (ενιαίος πίνακας διορισμών) 19 μόρια και άνω. Την προϋπόθεση αυτή την πληρούν 47 δάσκαλοι όπως προκύπτει από τους πίνακες του Υπουργείου Παιδείας.
Επίσης, καλούνται και οι νηπιαγωγοί που έχουν πραγματική προϋπηρεσία 25,9 μήνες και άνω. Την προϋπόθεση αυτή την πληρούν 100 νηπιαγωγοί. Εκτός από τους νηπιαγωγούς με πραγματική προϋπηρεσία καλούνται και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο σύνδεσμο του Υπουργείου Παιδείας καθώς και στην εγκύκλιο.
news.gr

Με έξτρα και «κρυφές» χρεώσεις σε απολύτως απαραίτητες για τους επιβάτες υπηρεσίες, η αεροπορική εταιρεία Ryanair καταφέρνει να εισπράττει πολλά επιπλέον ευρώ από τους πελάτες της, που τις περισσότερες φορές – μη γνωρίζοντας όλες τις προϋποθέσεις - δελεάζονται από τους χαμηλούς ναύλους, με τους οποίους η εταιρεία βομβαρδίζει διαφημιστικά το επιβατικό κοινό.

Οι βαλίτσες και γενικά οι αποσκευές, το περίπλοκο σύστημα χρέωσής τους αν αγοραστούν μέσω ίντερνετ ή στο αεροδρόμιο, συνήθως διπλασιάζει ή και τριπλασιάζει την τιμή του εισιτηρίου. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η εφευρετικότητα των επιτελών της δήθεν low cost εταιρείας φτάνει στο σημείο να ζητά στα… ψιλά γράμματα:
  • Επιπλέον χρήματα για κράτηση συγκεκριμένου καθίσματος, αν κάποιος επιβάτης τολμήσει και ζητήσει να μη στριμωχθεί σε μια μεσαία θέση στο βάθος,
  • ενώ – ακόμα χειρότερα – οι οικογένειες είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν για να προκρατούν τα καθίσματα, αν οι γονείς εκφράσουν την... επιθυμία να κάτσουν μαζί με τα παιδιά τους !
Οι χρεώσεις αυτές, που δεν περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου, φέρνουν τους επιβάτες σε δύσκολη θέση, αφού τους αναγκάζουν να πληρώσουν πολλές φορές, πολλά περισσότερα χρήματα, από ό,τι αν είχαν επιλέξει μια κλασική αεροπορική εταιρεία, η οποία στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνει τα πάντα, ξεκάθαρα.
Ακόμα περισσότερο, η Ryanair ακολουθεί μια δική της τακτική στη χρέωση αποσκευών, με τις τιμές να διαφέρουν ανάλογα με την περίοδο του χρόνου, τα κιλά και το συνδυασμό των αποσκευών.

Παράδειγμα

Ας δούμε ένα αληθινό παράδειγμα, για το μήνα Ιούνιο, με έναν ενήλικα και ένα παιδί 10 ετών, που ταξιδεύουν από Αθήνα για Χανιά, υπολογίζοντας το χαμηλότερο ναύλο των αεροπορικών εταιρειών Ryanair και Aegean και εφόσον η κράτηση γίνει online.
Ο ναύλος της Aegean: 91,28 ευρώ - φτάνει σύνολο 121,28 ευρώ με τις αποσκευές
H Aegean Air θα κοστίσει για τα δύο άτομα, με 2 αποσκευές συνόλου 46 κιλών (23 έκαστη), με βεβαιωμένες θέσεις μέσα στο αεροπλάνο και με αναψυκτικά και σνακς, σύνολο 121,28 ευρώ, αν η πληρωμή γίνει online με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.
Ο ναύλος που διαφημίζει η Ryanair: 49,70 ευρώ - φτάνει σύνολο 165,95 ευρώ
Η Ryanair θα κοστίσει για τα δύο άτομα, με 2 αποσκευές συνόλου 40 κιλών (20 έκαστη), με βεβαιωμένες θέσεις μέσα στο αεροπλάνο και χωρίς αναψυκτικά και σνακς, σύνολο 162,70 ευρώ, αν η πληρωμή γίνει online με χρεωστική κάρτα, ενώ με πιστωτική 165,95 ευρώ.
H Ryanair χρεώνει όλες τις υπηρεσίες, που παρέχει ξεχωριστά, όπως είναι τα καρότσια των μικρών παιδιών. Οι αποσκευές πρέπει να έχουν προκαθορισμένο βάρος, των 15 και των 20 κιλών, και κάθε έξτρα κιλό χρεώνεται με 10 ευρώ !
Για την καλοκαιρινή περίοδο και για τις πτήσεις εσωτερικού, η αποσκευή των 15 κιλών κοστίζει 28,25 ευρώ και των 20 κιλών 50,85 ευρώ. Διαφορετική είναι η χρέωση, αν ένας επιβάτης έχει δύο αποσκευές. Οι δύο αποσκευές των 15 κιλών έκαστη θα κοστίσουν σύνολο 79,10 ευρώ, ενώ οι δύο αποσκευές των 20 κιλών + 15 κιλών θα κοστίσουν σύνολο 101,70 ευρώ.
Η Aegean Airlines, στο φθηνότερο της ναύλο Go Light, χρεώνει για τις πτήσεις εσωτερικού 15 ευρώ, για όσες αποσκευές επιθυμείτε να πάρετε μαζί σας, βάρους 23 κιλών έκαστη.
news.gr
Ένα video διάρκειας 6 λεπτών αποδεικνύεται αρκετό για να μας σοκάρει όλους! Δείτε το και αναρωτηθείτε πώς κατάντησε έτσι το ανθρώπινο είδος... Πώς κατάντησε έτσι ο πλανήτης μας και πώς κατορθώσαμε να φτιάξουμε έναν τέτοιο κόσμο!..
 
Το video που ακολουθεί είναι πραγματικά εντυπωσιακό!




Δείτε το video εδώ


Απαγορευτική είναι η χρήση του κινητού μετά τις 9 το βράδυ εάν θέλουμε να προστατεύσουμε την υγεία μας, επισημαίνει νέα αμερικανική μελέτη.
Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν προειδοποιούν ότι η χρήση του κινητού το βράδυ, εκτός ωραρίου εργασίας, προκαλεί έντονο στρες, μας στερεί ενέργεια και προκαλεί αϋπνία. Πρόκειται για ένα «εργασιακό hangover» που μας αποτρέπει να αποδώσουμε την επόμενη μέρα.
«Τα smartphones είναι τέλεια σχεδιασμένα ώστε να καταστρέφουν τον ύπνο», δηλώνει ο Ράσελ Τζόνσον από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. «Το κινητό κρατά το μυαλό απασχολημένο και μας δυσκολεύει να απομακρυνθούμε από τις εργασιακές υποχρεώσεις ώστε να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε.»
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο διαφορετικές πειραματικές μελέτες ώστε να αξιολογήσουν τη σχέση του κινητού με την αϋπνία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η εξάρτηση από το κινητό και οι βραδινές εργασιακές υποχρεώσεις οδηγούν στον κακό ύπνο και την έλλειψη παραγωγικότητας την επόμενη μέρα. Το κινητό αναδείχθηκε «νικητής» μεταξύ των ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς αποδείχθηκε πως έχει τις σημαντικότερες επιπτώσεις στην υγεία και την ευεξία.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το φως που εκπέμπουν τα κινητά διαταράσσει τον ύπνο, επειδή εμποδίζει την απελευθέρωση μελατονίνης. Η ορμόνη αυτή απελευθερώνεται φυσικά από τον οργανισμό τις βραδινές ώρες ώστε να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε. Όλες οι συσκευές έχουν αυτήν την επίδραση στον οργανισμό, όμως χαρακτήρισαν το κινητό ως την πιο «αδιάκριτη και επεμβατική συσκευή» που συνοδεύει κάθε στιγμή της ζωής μας.
Πηγή: onmed
Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης  και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Θεσσαλονίκη, Ιστορία και Πολιτισμός».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα Ιστορίας και Πολιτιστικών Θεμάτων και επισκέψεις - ξεναγήσεις σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Μνημεία της πόλης. Τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνουν από Ιστορικούς και άλλους ειδικούς επιστήμονες και οι ξεναγήσεις από επιλεγμένους ξεναγούς.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε ενήλικα πολίτη που επιθυμεί να γνωρίσει την Ιστορία και τον Πολιτισμό της πόλης μας αλλά και σε εκπαιδευτικούς που θα μπορούν να γίνουν πολλαπλασιαστές αυτών των γνώσεων στo πλαίσιo του εκπαιδευτικού τους έργου.
Για το έτος 2014 προβλέπεται να λειτουργήσουν δύο κύκλοι μαθημάτων. Η διάρκεια των προγραμμάτων θα είναι δέκα εβδομάδων για κάθε κύκλο. Τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη απόγευμα, ώρα 17.30 - 19.30 σε αίθουσα του 41ου Δημοτικού  σχολείου του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι επισκέψεις - ξεναγήσεις κάθε Σάββατο πρωί.
Κάθε κύκλος θα έχει συνολικά 30 συμμετέχοντες (15 εκπαιδευτικούς και 15 πολίτες). Η παρακολούθηση μαθημάτων και ξεναγήσεων θα είναι υποχρεωτική. Για την επιλογή των συμμετεχόντων κάθε κύκλου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες στο Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης & Αθλητισμού. κα Μερσίνη Μιχαηλίδου, τηλ.: 2310-841109,& 2310-841498.
Αίτηση συμμετοχής ενδιαφέροντος, από 27/01/2014 έως 31-01-2014
 
Έναρξη του προγράμματος στις 05/02/2014.
 

Ενα εικοσιτετράωρο μετά την αποκάλυψη της αγοράς του "Κόκκινου Σπιτιού" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τον Ιβάν Σαββίδη, χθες έγινε γνωστό ότι εδώ και ένα μήνα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει αγοράσει και ένα ακόμα νεοκλασικό κτίριο της Θεσσαλονίκης!

Πρόκειται για ένα ακόμα γνωστό κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, που είναι γνωστό ως «Κτίριο του ΝΑΤΟ» ή «Ερυθρός Σταυρός».

Το κτίριο που ανήκε στον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, επί κατοχής ήταν νοσοκομείο, μετά στέγασε την αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη, τον Οργανισμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Θεσσαλονίκη 1997″, το ΣΑΣΘ και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού.

Η πώληση μάλιστα έγινε απ' ευθείας από την διοίκηση του οργανισμού στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τεράστιες αντιδράσεις από τη διοίκηση του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το "Κόκκινο Σπίτι" σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, κόστισε στο αφεντικό του ΠΑΟΚ 5 εκ. ευρώ, ενώ με την αγορά της "Βίλας Ζαρντινίδη" που είχε γίνει τους προηγούμενους μήνες και του κτιρίου που ανήκει στον Ελληνικό "Ερυθρό Σταυρό", είναι φανερό ότι δείχνουν την αποφασιστικότητα του Ιβάν Σαββίδη να "ριζώσει" για τα καλά στη Θεσσαλονίκη.

Πολλά από αυτά που πιστεύουμε για το κοινό κρυολόγημα είναι μύθος . Όχι , δεν θα κρυολογήσετε γιατί βγήκατε έξω με βρεγμένο κεφάλι. Αλλά εδώ είναι ό, τι είναι αληθινό . Όταν κάποιος αισθάνεται άρρωστος, κάνει κάποια κοινά για όλους λάθη, τα οποία όχι μόνο δεν κάνουν καλό στον οργανισμό του, αλλά επιδεινώνουν τα συμπτώματα. Τα 7 λάθη αντιμετώπισης του κρυολογήματος είναι, σύμφωνα με το onmed.gr :

Προσποιήστε ότι δεν είστε άρρωστοι

Αυτό ποτέ δεν λειτουργεί. Δεν μπορείτε να αγνοήσετε μία ίωση . Όταν αρρωσταίνετε , θα πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας . Το σώμα σας χρειάζεται επιπλέον ενέργεια για να καταπολεμήσει τη λοίμωξη. Αν προσποιηθείτε ότι μπορείτε να εργαστείτε , ειδικά αν έχετε πυρετό , το μόνο που θα καταφέρετε είναι να εξαντληθείτε παραπάνω.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Ο πολύωρος ύπνος είναι είναι το κλειδί για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα . Σε μία μελέτη διαπιστώθηκε ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες κάθε βράδυ έχουν τριπλάσιο κίνδυνο να προσβληθούν από μία απλή ίωση ή να κρυολογήσουν.
Αν νιώθετε τα αρχικά συμπτώματα της ίωσης και του κρυολογήματος, πηγαίνετε πιο νωρίς για ύπνο.

Τα επίπεδα του στρες είναι «στο κόκκινο»

Οι ορμόνες του άγχους κάνουν πιο ευάλωτο το ανοσοποιητικό σύστημα, οπότε χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσει έναν ξένο εισβολέα, όπως έναν ιό ή ένα μικρόβιο.

Δεν πίνετε πολύ νερό

Όταν ο οργανισμός είναι καταβεβλημένος, έχει πυρετό ή ταλαιπωρείται από ρινική συμφόρηση, χρειάζεται περισσότερο νερό. Το νερό θα βοηθήσει τον οργανισμό να διατηρείται ενυδατωμένος ρυθμίζοντας και τη θερμοκρασία του σώματος, ενώ ρευστοποιεί τις βλέννες . Προς αυτή την κατεύθυνση βοηθούν ακόμα οι χυμοί, τα ροφήματα, η σούπα.
Σε αντίθεση με ό, τι έχετε ακούσει , ακόμα και το γάλα βοηθάει, καθώς η αντίληψη ότι προκαλεί συσσώρευση της βλέννας είναι ένας μύθος .

Πίνετε αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ αφυδατώνει και επιδεινώνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος . Μπορεί επίσης να καταστείλει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και - ενδεχομένως - να αλληλεπιδράσει με τα φάρμακα για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και του πυρετού, που παίρνετε .

Χρησιμοποιείτε υπερβολικά τα αποσυμφορητικά σπρέι

Η υπερβολική χρήση αποσυμφορητικών σπρέι , μπορεί στην αρχή να ανακουφίζει από το «μπούκωμα» στη μύτη, και να βοηθάει στον ύπνο που τόσο έχετε ανάγκη όταν είστε κρυωμένοι, ωστόσο, η παρατεταμένη χρήση μετά από κάποιες ημέρες , δεν ενδείκνυται, όπως αναφέρεται και στα φυλλάδια οδηγιών χρήσης των φαρμάκων αυτών.

Συνεχίζετε να καπνίζετε τον ίδιο αριθμό τσιγάρων

Περιορίστε τη συνήθεια αυτή, προσφέροντας ένα διάλλειμα στον οργανισμό σας

http://www.thestival.gr
Σε λειτουργία έχει τεθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή «e - παράβολο» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μέσω της οποίας...
οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται και να εξοφλούν παράβολα χωρίς να καταφεύγουν στα ταμεία της εφορίας.

Σε αυτή τη φάση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται παράβολα που σχετίζονται με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων αλλά και φορέων όπως ο ΕΟΤ, το ΑΣΕΠ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης- Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης.

Τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στην εφαρμογή παράβολα και από άλλους φορείς του Δημοσίου, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή και για τα 1.800 παράβολα που υπάρχουν συνολικά.

Σημειώνεται ότι τρέχει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού παράβολου για το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Η διαδικασία

Με το νέο καθεστώς ο φορολογούμενος συνδέεται με την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων και επιλέγει την εφαρμογή «e- παράβολο» . Στη συνέχεια γίνεται η επιλογή του φορέα που ζητά το παράβολο και αυτόματα εμφανίζεται το κόστος του. Ο φορολογούμενος συμπληρώνει τα στοιχεία του, πατά το κουμπί «υποβολή» και λαμβάνει μήνυμα στο email του με τον κωδικό εξόφλησης και έναν μοναδικό ψηφιακό κωδικό που αποτελεί το e-παράβολο.

Με αυτόν τον κωδικό, το παράβολο εξοφλείται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου η πληρωμή θα μπορεί να γίνεται και μέσω πιστωτικής κάρτας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Σίγουρα αν παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο θα συγκινηθείτε, όπως έκαναν και περίπου 5 εκ. θεατές στο YouΤube. Η έννοια του σεβασμού στον αντίπαλο και γενικά στους ανθρώπους είναι το νόημα που περνάει αυτό το βίντεο και παρουσιάζει διάφορες στιγμές αθλητών.

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβος, τένις, μποξ – δεν έχει σημασία το άθλημα, αλλά σημασία έχει το να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ πάνω απ' όλα και να είσαι σωστός απέναντι στους συνανθρώπους σου.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:


http://www.seleo.gr



Αυξήσεις από 8 έως 464 ευρώ το μήνα, ανάλογα βέβαια με το βαθμό και τα έτη υπηρεσίας σηματοδοτεί η απόφαση του ΣτΕ για περίπου 268.500 εν ενεργεία αλλά  απόστρατους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Την ίδια ώρα που τα επιδόματά τους θα αυξηθούν 3 ως και 178 ευρώ το μήνα.

Εάν επανέλθουν πλήρως μισθοί και επιδόματα στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 τότε οι ένστολοι θα πρέπει να περιμένουν εκτός από την αύξηση στον βασικό μισθό και αύξηση στο επίδομα εξομάλυνσης, στο επίδομα ειδικής απασχόλησης, στο επίδομα θέσης και αυξημένης ευθύνης, αλλά και στα επιδόματα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας και ειδικών συνθηκών, όπως και στα επιδόματα που αφορούν στη διοίκηση μονάδων.

Σύμφωνα με τα «Τα Νέα» αυξήσεις από 2,3% έως και 12% στις μηνιαίες μεικτές αποδοχές τους αναμένεται να δουν οι αστυνομικοί καθώς στα επίπεδα αυτά κινήθηκαν στην περίπτωση τους οι μισθολογικές μειώσεις.

Για παράδειγμα ένας άγαμος ανθυπαστυνόμος με 12 έτη υπηρεσίας είχε απώλειες 136,04 ευρώ τον μήνα με το ισχύον καθεστώς, καθώς οι μηνιαίες μεικτές αποδοχές του με πενθήμερα και 48 ώρες νυχτερινά περιορίστηκαν από 1.794,64 ευρώ στα 1.658,6 ευρώ.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στον κλάδο του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και του Λιμενικού.

Μετά τις περικοπές αρχιπύραρχος έγγαμος με δυο παιδιά έχασε 853 ευρώ το μήνα, επιπυραγός επίσης έγγαμος με δύο παιδιά εμφάνισε απώλειες 211,76 ευρώ, ενώ έγγαμος ανθυποπυραγός είχε μείωση 82,96 ευρώ και υπαρχιπυροσβέστης άγαμος είδε τις αποδοχές του να περικόπτονται κατά 65 ευρώ.

Μισθολογική ενίσχυση θα έχουν, φυσικά, και οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις. Οι στρατιωτικοί με προϋπηρεσία από 9 έως 26 χρόνια είχαν συνολική ετήσια μείωση αποδοχών από 11,95% έως 13,1%.

Σύμφωνα με τη μελέτη οι απώλειες σε ετήσια βάση για τις ίδιες κατηγορίες στρατιωτικών ξεκινούσαν από 1.680 και έφταναν έως 2.604 ευρώ.

Στην περίπτωση των αγάμων, ένας λοχίας της κατηγορίας των επαγγελματιών οπλιτών θα έχει αύξηση ετήσιων αποδοχών κατά 1.326 ευρώ προκειμένου να επανέλθει στα 12.421 ευρώ που έπαιρνε έναντι των 11.095 σήμερα.

Δείτε αναλυτικά






































 http://www.koutipandoras.gr
Υποδυόταν τον κλασικό καουμπόι σε διαφημίσεις της δεκαετίας του ’70

Ενα από τα πιο αρχετυπικά σύμβολα του κόσμου της διαφήμισης – και ενός κόσμου που το τσιγάρο και το κάπνισμα ήταν ακόμη παντού – έφυγε αθόρυβα πριν από λίγες ημέρες: Ο Ερικ Λόουσον, ο δευτεροκλασάτος ηθοποιός που ενσάρκωσε τον σκληροτράχηλο «άνδρα του Marlboro» στις διαφημίσεις της δεκαετίας του ’70, πέθανε σε ηλικία 72 ετών.

Οπως είπε η σύζυγός του, Σούζαν Λόουσον, την Κυριακή, ο Ερικ πέθανε στις 10 Ιανουαρίου από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια η οποία οφειλόταν στην χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια από την οποία υπέφερε.

Ο Λόουσον, ηθοποιός που είχε κάνει περάσματα από τις αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές «Baretta» και «The Streets of San Francisco» μέχρι που τον ανακάλυψε η διαφημιστική εταιρεία που είχε τον λογαριασμό της Marlboro για να γίνει ο κλασικός καουμπόι με το τσιγάρο στο στόμα στις καταχωρήσεις της περιόδου 1978-1981.

Τότε φάνταζε μια τέλεια επιλογή: Καπνιστής από τα 14 του, με τα αδρά χαρακτηριστικά του άνδρα που θα μπορούσε να ενσαρκώσει τον άνθρωπο πρότυπο του «αμερικανικού τρόπου ζωής».

Αργότερα όμως ο Λόουσον συμμετείχε σε διαφημιστικές εκστρατείες κατά του καπνίσματος και μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα φιλμάκι – παρωδία ακριβώς αυτών των διαφημίσεων που τον είχαν κάνει διάσημο σε όλον τον κόσμο.

Ωστόσο, εθισμένος στο κάπνισμα, ο Λόουσον δεν μπόρεσε να το κόψει παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά. «Ηξερε ότι τα τσιγάρα τον είχαν στο χέρι. Ηξερε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει» είπε η γυναίκα του.

Οπως σημειώνει το Associated Press, δύο άλλοι ηθοποιοί που συμμετείχαν σε διαφημίσεις των τσιγάρων Marlboro πέθαναν από αιτίες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Ο Ντέιβιντ Μίλαρ πέθανε από εμφύσημα το 1987 και ο Ντέιβιν ΜακΛιν νικήθηκε από τον καρκίνο του πνεύμονα το 1995.

http://www.alexiptoto.com 
Στην πρόσληψη συνολικά 615 εργαζομένων σε διάφορες ειδικότητες εντός και εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου (ΣΑΧ) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προχωρά η ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, μέχρι και τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00, συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων για την κάλυψη 356 θέσεων εκτός ΑΣΕΠ (132 δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων), καθώς και για την  κατάρτιση Μητρώου Αξιολογητών, που θα συμβάλλουν στην επιλογή του προσωπικού της ΝΕΡΙΤ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση φόρμας υποβολής στην ιστοσελίδα www.opengov.gr. Ειδικότερα, για την υποβολή της αίτησής τους, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκεφθούν τις παρακάτω ιστοσελίδες:

Επίσης, μέσα από την ιστοσελίδα www.asep.gr θα δημοσιευθεί προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 259 θέσεων προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στη ΝΕΡΙΤ.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα υποβολής αίτησης στον συγκεκριμένο ιστότοπο από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες για τη συμπλήρωση των αιτήσεων διατίθενται στην ιστοσελίδα http://www.nerit.gr/category/deltia-typou/

  • Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 18.00, λήγει η κατεπείγουσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. προς παραγωγούς και δημιουργούς, για εκτέλεση παραγωγής προγράμματος που θα καλύψει τις ανάγκες της από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.nerit.gr/proskliseis/p1/, στην οποία διατίθενται πληροφορίες και φόρμα υποβολής.
Διευκρινήσεις για τους δημοσιογράφους και τις καλλιτεχνικές ειδικότητες

Μέχρι και τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 είναι δυνατή η κατάθεση αιτήσεων για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και για την κατάρτιση Μητρώου Αξιολογητών.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση φόρμας υποβολής στην ιστοσελίδα www.opengov.gr. Για τη διευκόλυνση της συμπλήρωσης των απαραίτητων πεδίων από τους υποψηφίους, διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

  • Δεν υπάρχει περιορισμός για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς που προκηρύσσονται με διαφορετικές προκηρύξεις.
  • Η ίδια η αίτηση αποτελεί υπεύθυνη δήλωση, οπότε δεν χρειάζεται να σταλεί άλλη υπεύθυνη δήλωση με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Επισύναψη πρόσθετων στοιχείων ή οποιαδήποτε διόρθωση,  μπορεί να γίνει μόνο με νέα αίτηση. Σε αυτή την περίπτωση θα ληφθεί υπόψη,  η τελευταία εκ των αιτήσεων, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
  • Η σύνταξη του βιογραφικού σύμφωνα με το πρότυπο Europass, ζητείται προς διευκόλυνση της διαδικασίας, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι αποκλείονται οι υποψήφιοι, που θα υποβάλουν βιογραφικό με άλλη μορφή.
Σχετικά με τη συμπλήρωση της αιτήσεως, επισημαίνονται τα εξής:

  • Επαγγελματική Εμπειρία
Ο όρος «Διοικητική Εμπειρία» αναφέρεται σε  εμπειρία σε θέση ευθύνης (διευθυντής, προϊστάμενος, υπεύθυνος διοίκησης έργου κτλ.).
Η επαγγελματική εμπειρία  καταχωρίζεται στα πεδία «Επαγγελματική πείρα» και εφόσον αυτά δεν επαρκούν, στο πεδίο «Συμπληρώστε αν χρειαστεί πρόσθετα στοιχεία για την επαγγελματική σας εμπειρία». Η καταγραφή γίνεται κατά τρόπο ώστε να προκύπτει η διάρκεια της εμπειρίας σε μήνες.

  • Σπουδές
Όποια πληροφορία σχετική με τις σπουδές, δεν περιγράφεται σε ειδικό πεδίο στη φόρμα υποβολής, καταχωρίζεται στο πεδίο «Συμπληρώστε αν χρειάζεται πρόσθετα στοιχεία για τις σπουδές σας»

  • Γλώσσες
Η πιστοποίηση των επιπέδων γλωσσομάθειας γίνεται  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28  του ΠΔ 50/2001, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

  • Γνώσεις ΤΠΕ
Στα ειδικά πεδία της σελίδας «γνώσεις ΤΠΕ», καταγράφεται το επίπεδο της σχετικής γνώσης, σύμφωνα με την  εκτίμηση  του υποψηφίου και στο πεδίο «Συμπληρώστε αν επιθυμείτε πρόσθετα στοιχεία για τις γνώσεις σε ΤΠΕ» καταχωρίζεται οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με ΤΠΕ δεν περιγράφεται σε ειδικό πεδίο, μεταξύ αυτών και τυχόν πιστοποιήσεις.
Το πεδίο «δίκτυα» δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτά που πιστώνονται με μονάδες. Πιστώνεται με 10 μονάδες κάθε μία από τις κατωτέρω ενότητες ΤΠΕ: επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικών φύλλων, υπηρεσιών διαδικτύου, βάσεων δεδομένων  και παρουσιάσεων

  • Δραστηριότητα & Όραμα
Στο πεδίο «Κοινωνικές δραστηριότητες και Διοικητική εμπειρία» αναφέρεται όποια κοινωνική δραστηριότητα θεωρείτε ότι ενισχύει το προφίλ σας (συμμετοχή σε συλλόγους, οργανώσεις κλπ.) και τυχόν διοικητική εμπειρία.

  •  Επισύναψη Αρχείων
Η επιλογή επισύναψης, εμφανίζεται μετά την απάντηση «ναι» στην ερώτηση: « Έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία που επιθυμείτε στις παραπάνω καρτέλες?» και αφού επιλέξετε  «Υποβολή και συνέχεια» – είναι ευκολότερη η επισύναψη συμπιεσμένων αρχείων (.zip).

Με την ηλεκτρονική αίτηση αποστέλλονται σκαναρισμένα (δεν απαιτείται επικύρωση σε αυτή φάση) τα αντίγραφα πτυχίων και πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών και υπολογιστών  που περιλαμβάνονται στο βιογραφικό προαιρετικά  βεβαιώσεις προϋπηρεσίας), καθώς και έως τρεις  συστατικές επιστολές, οι οποίες αποστέλλονται υπογεγραμμένες και σκαναρισμένες.

http://www.aftodioikisi.gr 
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Δήμος Ήλιδας και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας διοργανώνουν το 2ο ...
«Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα» στην Ηλεία, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίου Ελλάδος. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου 2014 στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Ένα Φεστιβάλ το οποίο έχει σαν στόχο την επαφή της τοπικής κοινωνίας με τα προϊόντα του νομού καθώς αλλά και προϊόντα από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ένα Φεστιβάλ που αναδεικνύει την τοπική ταυτότητα και την κουλτούρα κάθε τόπου με τη συμμετοχή ιδιαίτερων προϊόντων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Χανιά, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κορινθία, Λάρισα, Καβάλα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Εύβοια, Αρκαδία, Μεσσηνία, Δράμα, Αργολίδα.

 Πολλά ιδιαίτερα εδέσματα θα περιμένουν τους επισκέπτες. Οι Chef του φεστιβάλ θα παρουσιάσουν παραδοσιακά πιάτα από πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως: Κρητικό Γαμοπίλαφο, Παστιτσάδα Κέρκυρας, Φάβα Σαντορίνης, Θρακιώτικη Λαχανιά με Λουκάνικο, Κοτόπουλο με ελιές, Φυτούρια Ζακύνθου, Χοιρινό κλέφτικο Ολύμπου και άλλα πολλά.

Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά στον παιδότοπο του φεστιβάλ και να παρακολουθήσουν παιδικά εργαστήρια όπως το Εργαστήριο Κεραμικής, το Εργαστήριο Μαγειρικής, το Εργαστήριο του Παραμυθιού και τα Εργαστήρια Ζωγραφική και Χειροτεχνίας.

Πληροφορίες:
facebook.com/kername.ellada.3

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ, τηλ: 2621036895, Fax: 26210 31791 Email: ilich-gr@otenet.gr heliachamber.gr

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Την υλοποίηση 782 πιστοποιημένων προγραμμάτων επιμόρφωσης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης, προχωρά το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης για την επιμορφωτική περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2014.

Όπως έγινε γνωστό, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους τομείς ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και νέων τεχνολογιών, καθώς και σε θέματα οικονομίας και δημοσιονομικής πολιτικής.

Ειδικότερα, το 60,6% από το σύνολο των δράσεων πρόκειται να διεξαχθεί στην Αθήνα, το 24,4% στη Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο 15% σε άλλες πόλεις της περιφέρειας.

Όπως επισημαίνεται από το Εθνικό Κέντρο, τα επιμορφωτικά προγράμματα προέκυψαν μετά από ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών και υποβολή αντίστοιχων σχεδίων εκπαίδευσης με τη συνεργασία υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου, ενώ συμβαδίζουν με τη διοικητική μεταρρύθμιση και τις προτεραιότητες στην εφαρμογή των δημοσίων πολιτικών.

http://www.aftodioikisi.gr 

Με μαγική εμφάνιση ειδικά στο πρώτο μέρος, η Λίβερπουλ νίκησε μόνο 4-0 την Εβερτον και έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο Μέρσεϊσαϊντ.

Εμφάνιση που ούτε ο πιο πωρωμένος οπαδός των Reds δεν θα μπορούσε να φανταστεί έκανε η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, που προηγήθηκε 3-0 από το πρώτο μέρος και αν δεν έκανε συντήρηση δυνάμεων θα μπορούσε να πιάσει το -πιο βαρύ ever- 6-0 της σεζόν 1935-36. Οι Reds εκτός από τα γκολ των Τζέραντ, Στάριτζ (2), Σουάρες, είχαν χαμένο πέναλτι με τον Αγγλο επιθετικό, στο τελευταίο μισάωρο πάτησαν off στη μηχανή τους και πλέον βρίσκονται στο +3 από την Τότεναμ που έχει δύσκολο ματς κόντρα στην Σίτι. Τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 25' ο Λουκάκου της Εβερτον.
Τα πρώτα λεπτά του ματς δεν φανέρωναν με τίποτα τι θα ακολουθήσει στην αναμέτρηση αφού η Εβερτον εκτός από το σουτ Μπάρκλεϊ που πέρασε μόλις άουτ (2') κράτησε μπάλα, όμως το σκηνικό αυτό διατηρήθηκε για λίγο. Χέντερσον (3') και Τζέραρντ (17') δοκίμασαν τα πόδια τους και ο Στέρλινγκ έχασε την πρώτη μεγάλη φάση για τους Reds. Και τελευταία στο πρώτο μέρος, αφού όλα όσα έκαναν στην άμυνα της Εβερτον... έγραψαν!
Στο 21' μετά το κόρνερ του Σουάρες ο Τζέραρντ με νταηλίδικη κεφαλιά έγραψε το 1-0 και στο 24' ο Στέρλινγκ κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ ενώ έφευγε μόνος. Η συνέχεια ήταν κόλαση για τον Ρομπέρτο Μαρτίνες, αφού μετά τη χαμένη ευκαιρία του Γιαγκέλκα (31'), η άμυνα κατέρρευσε σαν Ζαχαρωτό μέσα σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 33' το κενό ήταν μεγάλο, ο Κουτίνιο έδωσε πάρε-βάλε στον Στάριτζ που μπήκε στην περιοχή και στο τετ α τετ νίκησε τον Χάουαρντ (2-0) και στο 35' μετά από πάσα 60 μέτρων του Κόλο Τουρέ ο Αγγλος φορ βρέθηκε τετ α τετ με τον Χάουαρντ και με υππέροχη λόμπα έγραψε το 3-0!
Μία από τα ίδια ήταν το ματς και στο πρώτο κομμάτι του δευτέρου μέρους. Στο 50' ο Σουάρες πήρε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα και αφού άφησε εύκολα πίσω τον Γιαγκέλκα νίκησε τον Χάουαρντ στο τετ α τετ γράφοντας το 4-0 και πετυχαίνοντας το 23ο γκολ του στην Premier League! Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο οδυνηρά για την Εβερτον, αφού μετά το ανύπαρκτο πέναλτι που δόθηκε σε βουτιά του Στέρλινγκ, ο Στάριτζ πέταξε ψηλά την ευκαιρία να κάνει χατ τρικ. Tο 4-0 έμεινε μέχρι το τέλος με τους Reds να βάζουν νεκρά και να κάνουν συντήρηση ενόψει της πολύ σκληρής συνέχειας στην Premier League.

Διάβασε περισσότερα στο: Λίβερπουλ - Εβερτον 4-0 | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook
Η - κατά τα άλλα χαμηλού κόστους - αεροπορική εταιρεία ζητά... δίδακτρα από τους υποψήφιους προς πρόσληψη, τους οποίους και μπορεί να απορρίψει στη συνέχεια, χωρίς καμία επιστροφή χρημάτων

Τους υπόσχονται μια συναρπαστική καριέρα και την ευκαιρία να δουν "τα καλύτερα αξιοθέατα παγκοσμίως", αλλά κάποιοι, που πληρώνουν περί τις 2.000 λίρες (2.400 ευρώ) για να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, ώστε να δουλέψουν ως πλήρωμα στη Ryanair, αποχωρούν απογοητευμένοι. 
 
Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα του Guardian, στο οποίο γίνονται γνωστές λεπτομέρειες για την εκπαίδευση και τις συνθήκες εργασίας της αεροπορικής εταιρείας.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, "Εκείνοι, που απορρίπτονται κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, εξακολουθούν να επιβαρύνονται με εκπαιδευτικές χρεώσεις, ενώ άλλοι εγκαταλείπουν τη δουλειά, εκνευρισμένοι από τις συνθήκες εργασίας, οι οποίες καθορίζονται από τη σύμβαση εργασίας τους.

Οι εκπαιδευόμενοι είναι ιδιαίτερα φοβισμένοι να μιλήσουν απευθείας στα μέσα ενημέρωσης, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να τους μηνύσει η εταιρία, με τη δικαιολογία ότι “έσπασαν” τους όρους της σύμβασής τους, που θεωρούν ότι απαγορεύει να μιλούν στα ΜΜΕ".
 
Πώς... λειτουργεί η διαδικασία ;

"Αρκετά στελέχη των πληρωμάτων καμπίνας εντοπίζονται από την ιρλανδική εταιρία Crewlink, που τους προωθεί στην εταιρία, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση εκπαίδευσης έξι εβδομάδων. Η Crewlink τρέχει το δικό της πρόγραμμα εκπαίδευσης, αλλά δέχεται και ορισμένα πληρώματα από τη σχολή εκπαίδευσης της εταιρίας St James Management Services, που βρίσκεται στο Cirencester".

Όπως αναφέρει ο Guardian, όσοι πηγαίνουν για εκπαίδευση στη St James, πληρώνουν περίπου 2.100 ευρώ. Με την πρόσληψη στη Ryanair, η Crewlink παίρνει 180 ευρώ για ένα μήνα από τον μισθό τους, στην περίπτωση που οι εκπαιδευόμενοι έχουν επιλέξει να πληρώσουν με δόσεις ! Ωστόσο, υπάρχουν καταγγελίες ότι αρκετοί από εκείνους, που παίρνουν μέρος στα σεμινάρια, κόβονται κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, που ωστόσο τους αφήνει ένα βαρύ λογαριασμό εκπαίδευσης. Εκπρόσωπος της Crewlink δήλωσε: “Η συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από το 95%, παραμένει στο προσωπικό μας μετά το εξάμηνο”.

Στο συμβόλαιο της Crewlink, όπως αναφέρει ο Observer, είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι εκπαιδευόμενοι θα εργαστούν στη Ryanair. Όσοι προσληφθούν, λαμβάνουν 16 ευρώ (!) για κάθε ώρα πτήσης, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάθε μετακίνηση από τη βάση της εταιρίας προς κάποια άλλη. Σε άλλο συμβόλαιο, η δοκιμαστική περίοδος διαρκεί 12 μήνες.

Το συμβόλαιο αναφέρει επίσης ότι το πλήρωμα καμπίνας έχει κάποιες ημέρες ετοιμότητας κάθε μήνα, κατά τις οποίες θα πρέπει να είναι στη θέση τους, σε περίπτωση, που κληθούν μέσα σε μια ώρα. Στα συμβόλαια της Crewlink, ξεκαθαρίζεται πως η εταιρεία δεν αποζημιώνει σε περίπτωση ασθενείας και πως το πλήρωμα πληρώνει περίπου 30 ευρώ το μήνα για τη στολή του κατά τους πρώτους 12 μήνες !

Εκπρόσωπος της Crewlink δήλωσε πως οι καταγγελίες δεν ευσταθούν και τόνισε: “Εάν σε κάποιος δεν αρέσουν οι όροι μας και οι συνθήκες, είναι ελεύθερος να φύγει οποιαδήποτε ώρα”.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της Ryanair ισχυρίστηκε πως η εταιρία πληρώνει στα πληρώματά της όσα ακριβώς και οι άλλες αεροπορικές εταιρίες.
 
Στις 29 Φεβρουαρίου 1916, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, το Παρίσι βομβαρδίζεται για πρώτη φορά από γερμανικά Ζέπελιν.

904 - Ο Σέργιος Γ' γίνεται Πάπας στη θέση του έκπτωτου Αντιπάπα Χριστόφορου.

1819 - Ο Στάμφορντ Ραφλς αποβιβάζεται στη Σιγκαπούρη.

1845 - Δημοσιεύεται το ποίημα «Το Κοράκι» του Έντγκαρ Άλαν Πόε.

1850 - Ο Χένρι Κλέι προτείνει τη Συμφωνία του 1850 στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

1916 - Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Το Παρίσι βομβαρδίζεται για πρώτη φορά από γερμανικά Ζέπελιν.

1941 - Με τον θάνατο του Ιωάννη Μεταξά, ο βασιλιάς αναθέτει την πρωθυπουργία της Ελλάδας στον Αλέξανδρο Κορυζή.

1957 - Ο Βενέδικτος εκλέγεται Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

1959 - Ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, δημιουργός του Υπερβατικού Διαλογισμού, επισκέφτηκε για πρώτη φορά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

1961 - Έρχεται στο φως το ανάκτορο της Βεργίνας.

1964 - Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 1964 στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας.

1970 - Αθήνα - Δικτατορία: Δίκη μελών της παράνομης οργάνωσης "Λαϊκή Πάλη". Καταδικάζονται τέσσερις σε ισόβια και πέντε σε φυλάκιση μέχρι 18 χρόνια.

1973 - Αθήνα - Δικτατορία: Στη μακρά δίκη κομουνιστών ο Μπάμπης Δρακόπουλος (ηγέτης του ΚΚΕ) καταδικάζεται σε φυλάκιση 12,5 χρόνια καθώς και ο Μ. Παρτσαλίδης σε 12 χρόνια, ενώ με μικρότερες ποινές καταδικάζονται 4 ακόμα άτομα.

1976 - Καθιερώνεται επισήμως η δημοτική γλώσσα, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

1996 - Ο πρόεδρος Ζακ Σιράκ ανακοινώνει τον οριστικό τερματισμό των γαλλικών πυρηνικών δοκιμών.

2000 - Την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Μετρό της Αθήνας η χρήση του μέσου από το επιβατικό κοινό ξεπερνάει κάθε ρεκόρ. Μόνο μέχρι το μεσημέρι υπολογίζεται ότι σχεδόν 1.000.000 επιβάτες χρησιμοποίησαν το Μετρό.

2002 - Στην ετήσια προεδρική ομιλία, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζωρτζ Μπους περιγράφει «καθεστώτα που στηρίζουν τον τρόμο» ως «Άξονα του Κακού».

http://www.enikos.gr 
Εάν το ζήτημα της υπέρτασης σας απασχολεί, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο τρόπος ζωής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της πίεσης.

Δείτε ποιες είναι οι αλλαγές που θα πρέπει να κάνετε στην καθημερινότητά σας, σύμφωνα με τις συμβουλές των επιστημόνων της Κλινικής Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότας.

Χάστε τα περιττά κιλά!

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, αν η περίμετρος της μέσης είναι πάνω από 102 εκατοστά στους άνδρες και 88 στις γυναίκες, διατρέχετε μεγάλο κίνδυνο να εμφανίσετε υπέρταση.

Ξεκινήστε γυμναστική!

Το περπάτημα για μισή ώρα την ημέρα, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, μειώνει σχεδόν μισό έως 1 βαθμό την πίεση μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Τρώτε υγιεινά!

Βάλτε στο πιάτο σας φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά λίγων λιπαρών, ψάρι, κοτόπουλο και προσπαθήστε να αφαιρέστε όσο περισσότερα κορεσμένα λίπη.

Μειώστε το αλάτι!

Το ιδανικό θα είναι να το αντικαταστήστε το με διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά.

Κόψτε το κάπνισμα!

Η βλαβερή αυτή συνήθεια μπορεί να αυξήσει την πίεσή σας κατά 1 ή περισσότερους βαθμούς για χρονικό διάστημα έως 1 ώρα έπειτα από το σβήσιμο του τσιγάρου. Ανάλογες συνέπειες, αν και πιο περιορισμένες, έχει και το παθητικό κάπνισμα.

Περιορίστε τους πολλούς καφέδες!

Οι απόψεις των ειδικών διίστανται για το αν και κατά πόσο η καφεΐνη επηρεάζει την πίεση. Ωστόσο, καλό είναι να περιορίσετε τη συνήθεια αυτή στην περίπτωση που είστε λάτρης!

Καταπολεμήστε το στρες!

Το μακροχρόνιο έντονο στρες μπορεί να αυξήσει την πίεση. Προσπαθήστε σε κάθε περίπτωση να βλέπετε τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

http://www.onmed.gr

Ζημίες ύψους 3,3 εκ. ευρώ το 2012 και 2 εκ. ευρώ το 2011 επέφεραν για τον όμιλο Zara τα καταστήματα Uterqüe που λειτουργούν στην Ελλάδα. Τα οικονομικά αυτά στοιχεία οδήγησαν τον όμιλο στο να αποφασίσει το κλείσιμο των καταστημάτων της Uterqüe, τα οποία διαθέτουν δερμάτινα αξεσουάρ και υποδήματα.

Στην Ελλάδα η Uterqüe διατηρούσε δύο σημεία πώλησης, στην Κηφισιά και εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι.

Η ισπανική αλυσίδα θα εξυπηρετεί πλέον το ελληνικό καταναλωτικό κοινό αποκλειστικά και μόνο από το internet.

http://www.aftodioikisi.gr 
Σας έχει απασχολήσει ποτέ το γεγονός ότι πολλές αλλεργίες μπορεί να προκαλούνται από τα σεντόνια και το μαξιλάρι στα οποία κοιμόμαστε;..
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ κάθε πότε αλλάζετε τα σεντόνια στο κρεβάτι σας; Μήπως το άσθμα, ή η αλλεργική ρινίτιδα που σας ταλαιπωρεί είναι και θέμα σεντονιών. Διαβάστε γιατί πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια μας και κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζουμε.

Είναι γεγονός ότι το βράδυ στο κρεβάτι μας και στο μαξιλάρι μας κοιμούνται μαζί μας τα περίφημα ακάρεα. Κάτι μικροοργανισμοί που δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι και οι οποίοι ευθύνονται για πολλές αλλεργίες, για άσθμα κ.α. Στην Αγγλία οι αλλεργιολόγοι προειδοποιούν τις νοικοκυρές να αλλάζουν σεντόνια όσο πιο συχνά μπορούν και εάν είναι δυνατόν να τα αλλάζουν τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Μάλιστα πριν από λίγο καιρό το πανεπιστήμιο του Λονδίνου σε μια έρευνα που έκανε το τμήμα ιατρικής, διαπίστωσε ότι σε ένα δείγμα 2000 Βρετανών μόλις το 40%, αλλάζει τα σεντόνια από τα κρεβάτια του, μια φορά την εβδομάδα. Στην ίδια έρευνα το 36% τα αλλάζει κάθε 15 ημέρες και το 17%, αλλάζει τα σεντόνια του μια φορά το μήνα. Τέλος το 1% είπε ότι αλλάζει σεντόνια μια φορά το χρόνο! Η ίδια έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες είναι πιο επιμελείς από τις γυναίκες και συνήθως εκείνοι και όχι οι νοικοκυρές είναι που επιμένουν να αλλάξουν συχνά τα σεντόνια.

Ο δρ Άνταμ Φοξ , παιδοαλλεργιολόγος από το Νοσοκομείο Saint Thomas του Λονδίνου, τόνισε ότι τα βρώμικα σεντόνια μπορεί να επιδεινώσουν κάποια προβλήματα υγείας και συνέχισε: “Η καλή υγιεινή στο υπνοδωμάτιο δεν είναι απλώς θέμα καθαριότητας. Περνάμε στο κρεβάτι το ένα τρίτο της ζωής μας, γεμίζοντάς το με διάφορα απορρίμματα. Καθημερινά, το σώμα μας απορρίπτει εκατομμύρια δερματικά κύτταρα, πολλά από τα οποία πέφτουν από την τριβή του σώματος με τα κλινοσκεπάσματα και έτσι καταλήγουν ανάμεσα στα σεντόνια μας. Επιπλέον, το σώμα μας παράγει διαρκώς ιδρώτα και σμήγμα που επίσης καταλήγουν στα σεντόνια.”

Αυτά δημιουργούν ένα περιβάλλον (μαζί με τη ζέστη του σεντονιού και της κουβέρτας) ιδανικό για τα ακάρεα. Τα ακάρεα δημιουργούν αποικίες και τα περιττώματα τους που αφήνουν στα σεντόνια μας προκαλούν αλλεργίες και άσθμα. Ακόμη και έκζεμα όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα.
Και ο δρ Φοξ καταλήγει: “Για να προστατευθούμε, πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. Αλλαγή των σεντονιών μία φορά την εβδομάδα και πλύσιμο στους 60 βαθμούς, ανεξάρτητα εάν έχουμε ή όχι αλλεργική προδιάθεση. Όσοι παρουσιάζουν αλλεργίες πάντως θα πρέπει να τα αλλάζουν τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!