Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015


Η Google προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα να "ξυπνήσουν τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους" και να επιλέξουν αν είναι με τη Φωτεινή Πλευρά ή με τη Σκοτεινή πλευρά, «Στον Πόλεμο των Άστρων» η που θα διεξαχθεί στις οθόνες των κινηματογράφων τον Δεκέμβριο.

Επισκεφθείτε τη διεύθυνση google.com/starwars και επιλέξτε με ποιόν είστε. Μετά την επιλογή σας θα βρείτε μερικά background για το Gmail και για το νέα tab στον Chrome, προαιρετικά.

Αλλαγμένα εμφανίζονται τα ρυθμιστικά στάθμης της έντασης στο YouTube, ενώ το marker της θέσης σας στους Χάρτες Google αλλάζει σε μαχητικό TIE ή σε X-Wing. Αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε το Google Avatar να έχει μπλε ή κόκκινο overlay.

Πηγή: e-pcmag.gr

Σήμερα κυκλοφορεί το νέο 20ευρώ, το οποίο παρουσίασε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, σε ειδική τελετή στο Νομισματικό Μουσείο. Η ΕΚΤ επέλεξε να αντικαταστήσει το παλιό γιατί ήταν… αγαπημένος στόχος των παραχαρακτών. Ποιο είναι όμως, το εντυπωσιακό με το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ; Αν το κρατήσει κανείς στο φως γίνεται διάφανο ενώ εμφανίζεται το πορτρέτο της Ευρώπης που προέρχεται από ένα βάζο 2.000 ετών και το οποίο εκτίθεται στο Λούβρο. Τα παλιά 20ευρα δεν χάνουν ούτως ή άλλως την αξία τους αλλά σιγά – σιγά θα αποσυρθούν. Το 20ευρο σύμφωνα και με τον Μάριο Ντράγκι, πρόεδρο της ΕΚΤ, είναι το χαρτονόμισμα που χρησιμοποιείται περισσότερο στην Ευρωζώνη. 4,3 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα θα διανεμηθούν σε τράπεζες, αυτόματα μηχανήματα ή ανταλλακτήρια συναλλάγματος. Θα ζυγίζουν συνολικά 4.300 τόνους και θα μπορούσαν να καταλάβουν μια συνολική επιφάνεια 5.767 σταδίων ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 18,1 δισεκατομμύρια χαρτονομίσματα αξίας 1,05 τρισεκατομμυρίων ευρώ και από αυτά τα 3,3 δισεκατομμύρια είναι 20ευρα. Οι καταναλωτές θα πρέπει πάντως να έχουν υπομονή μέχρι όλοι να αποκτήσουν ένα νέο εικοσάευρο. Όταν εισήχθη το νέο πεντάευρο χρειάστηκαν τρεις μήνες μέχρι όλοι να αποκτήσουν το νέο χαρτονόμισμα.
stoyrnoros2 stoyrnos



Για την πρώτη της σκηνή σεξ με τον συμπρωταγωνιστή της Κρις Πρατ στην νέα της ταινία επιστημονικής φαντασίας «Passenger» μίλησε η Τζένιφερ Λόρενς στο «Hollywood Reporter».

Η 25χρονη ηθοποιός, όπως εξήγησε, ήταν ιδιαίτερα αγχωμένη τόσο εξαιτίας της απειρίας της σε τέτοιου είδους σκηνές όσο και για το γεγονός ότι ο Πρατ είναι παντρεμένος.

«Όλα έγιναν όπως έπρεπε. Κανείς δεν έκανε κάτι λάθος. Απλώς πρόκειται για μία αλλόκοτη εμπειρία», είπε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως πριν γυρίσει την επίμαχη σκηνή τα 'τσουξε λίγο παραπάνω. Όμως, όχι μόνο δεν χαλάρωσε αλλά αισθανόταν ιδιαίτερη νευρικότητα.

«Το αλκοόλ μου προκάλεσε περισσότερο άγχος. Όταν πήγα σπίτι σκεφτόμουν, "τι πήγα κι έκανα;". Ήταν η πρώτη φορά που φίλησα έναν παντρεμένο άντρα και η ενοχή μου είχε προκαλέσει ένα σφίξιμο στο στομάχι» ανέφερε και πρόσθεσε πως πήρε τηλέφωνο τη μητέρα της προκειμένου να την καθησυχάσει ότι δεν έκανε κάτι κακό.

«Ήμουν πολύ ευάλωτη. Νομίζω ότι δεν έχω ξανανιώσει τόσο ευάλωτη στη ζωή μου», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: star.gr

Ευκαιρίες εποχιακής εργασίας προσφέρουν τέσσερις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στους τομείς του λιανεμπορίου και της εστίασης εν όψει της εορταστικής περιόδου 2015-2016.
Public: Συνεχίζεται για λίγες μόνο ημέρες η επιλογή προσωπικού στην αλυσίδα Public για εποχιακό προσωπικό, ενώ προβλέπεται η κάλυψη 15 ακόμα θέσεων με μόνιμη απασχόληση. Πληροφορίες: http://www.public.gr/.
Η&Μ: Θέσεις Συμβούλων Πωλήσεων μερικής απασχόλησης επιθυμεί να καλύψει η εταιρεία ενδυμάτων και αξεσουάρ, H&M για τα καταστήματά της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες και βιογραφικά: http://career.hm.com/content/hmcareer/el_gr/findjob.html.
TGI Fridays: Ευκαιρίες εργασίας για Μάγειρες προσφέρει η αλυσίδα εστιατορίων TGI Fridays στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: careers@fridays.gr και στο φαξ 210 6129955 με κωδικό θέσης: LINE.
Μουστάκας: Πωλητές και Ταμίες θα προσλάβει η αλυσίδα παιχνιδιών Μουστάκας. Πληροφορίες: http://www.moustakastoys.gr/jobs.html.
Πηγή: Έθνος – Εργασία

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας για παιδιά και νέους ξεκινά το Σάββατο 28 Νοεμβρίου σε Aγρίνιο, Πύργο, Πάτρα, Αίγιο, Λεχαινά, Ζαχάρω, Μεσολόγγι, Αμαλιάδα και Γαστούνη και θα διαρκέσει έως τις 11 Δεκεμβρίου. Στο φετινό 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας διαγωνίζονται 68 ταινίες για παιδιά και νέους από 45 χώρες που καταπιάνονται με ζητήματα όπως οικογενειακές σχέσεις, θάνατος, φιλία, φυσικό και σχολικό περιβάλλον, παγκοσμιοποίηση, οικολογία, ανοχή στην διαφορετικότητα.
Η 18η διοργάνωση θα ανοίξει με τον «Λαβύρινθο» («Labyrinthus», 2014) του Ντάγκλας Μπόσγουελ από το Βέλγιο, ένα εφηβικό θρίλερ που καταπιάνεται με τη σχέση νέων και κυβερνοχώρου, το οποίο πέρα από την επίκαιρη θεματολογία του υπόσχεται σασπένς και δράση κατάλληλη (και) για ανήλικους θεατές. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Ολυμπίας, Δημήτρη Σπύρου, πρόκειται για το καλύτερο θρίλερ που έχει γυριστεί μέχρι σήμερα για ηλικίες από 12 ετών. Ο «Λαβύρινθος» αποτελεί το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του νεαρού Φλαμανδού σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ωστόσο αποκτήσει εμπειρία μέσα από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές σειρές που σκηνοθέτησε στη χώρα του, αλλά και από αρκετές μικρού μήκους ταινίες.
Σύμφωνα με την υπόθεση του «Λαβύρινθου», ο Φρίκε, ένα αγόρι δεκατεσσάρων ετών, λατρεύει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και έχει αποκτήσει φήμη ειδικού. Μια μέρα, τον περιμένει μια συγκλονιστική έκπληξη: οι πρωταγωνιστές ενός παιχνιδιού δεν είναι εικονικές φιγούρες αλλά πραγματικά παιδιά της γειτονιάς του και αληθινά ζώα! Η ζωή τους έχει κατά έναν μυστηριώδη τρόπο παγιδευτεί στον Λαβύρινθο του παιχνιδιού. Ο Φρίκε ξεκινάει μια κούρσα ενάντια στο χρόνο για να εντοπίσει τον εγκέφαλο αυτού του σκοτεινού και φρικτού παιχνιδιού. Και όταν τον εντοπίζει, δίνει έναν πολύπλοκο κι επικίνδυνο αγώνα για να τον εξουδετερώσει και να σώσει τις ζωές που διακυβεύονται στον κυβερνοχώρο.
Η πανελλαδική πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, στις 11 το πρωί της Κυριακής 29 Νοεμβρίου, στο κινηματοθέατρο Απόλλων και θα προβληθεί ταυτόχρονα στο Δημοτικό κινηματογράφο ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄, με είσοδο ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, συγκεκριμένα :
Δευτέρα 30 Νοεμβρίου – Ο Λαβύρινθος
Τρίτη 1 Δεκεμβρίου– Animation χωρίς λόγια
Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου – Sanna
Οι παραπάνω ταινίες θα προβληθούν κατόπιν συνεννόησης με τα σχολεία.
aftodioikisi.gr

Ένα σπάνιο σεληνιακό ουράνιο τόξο – ή «moonbow» – χρωμάτισε τον νυχτερινό ουρανό πάνω από τη δυτική Ισλανδία την Κυριακή.
Το αχνό ουράνιο τόξο, το οποίο γίνεται ορατό χάρη στο φως που αντανακλάται από την επιφάνεια του φεγγαριού, κατέγραψε με τον φακό του κοντά στη μικρή πόλη Stykkisholmur ο φωτογράφος Vidir Bjornsson.
«Οδηγούσα ενώ έβρεχε δυνατά και φυσούσε πολύ, και σταμάτησα το αυτοκίνητο γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα», ανέφερε ο φωτογράφος μιλώντας στο BBC. «Πρώτα σκέφτηκα ότι ήταν κάποια αντανάκλαση από το παράθυρο του αυτοκινήτου μου» συνέχισε ο φωτογράφος, ενώ έκανε λόγο για ένα δεύτερο, πιο δυσδιάκριτο ουράνιο τόξο.
Τα σεληνιακά ουράνια τόξα σχηματίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και «κλασικά» ουράνια τόξα, μόνο που τα δεύτερα δημιουργούνται χάρη στο φως του ήλιου, ενώ τα πρώτα σχηματίζονται με το σεληνόφως. Το γεγονός πως το φως που αντανακλάται στην επιφάνεια της σελήνης δεν είναι ιδιαίτερα δυνατό, καθώς και ο σκοτεινός ουρανός, κάνουν δυσκολότερη και σπανιότερη τη θέαση σεληνιακών ουράνιων τόξων. Τα χρώματά τους είναι επίσης συνήθως αρκετά αχνά, ενώ κάποιες φορές φαίνονται λευκά.
Σύμφωνα με το BBC, οι πιθανότητες να δει κάποιος ένα moonbow αυξάνονται στην Πανσέληνο, όταν και η φωτεινότητα του φεγγαριού είναι μεγαλύτερη. Για να εμφανιστεί στον ουρανό ένα σεληνιακό ουράνιο τόξο, το φεγγάρι πρέπει να είναι χαμηλά στον ουρανό και ο υπόλοιπος ουρανός να είναι αρκετά σκοτεινός. Συνεπώς, είναι πιο εύκολα ορατό 2-3 ώρες πριν ανατολή ή μετά τη δύση του ηλίου. Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει ομίχλη ή βροχή που να πέφτει απέναντι από το φεγγάρι.
Αυτός ο συνδυασμός προϋποθέσεων είναι που καθιστά σπάνια την εμφάνιση ενός σεληνιακού ουράνιου τόξου.

17 παράξενες ερωτήσεις που εταιρείες κολοσσοί της παγκόσμιας οικονομίας έχουν θέσει κατά την διάρκεια συνεντεύξεων σε υποψήφιους εργαζόμενους, συγκέντρωσε ο Business Insider, εξετάζοντας τις επιχειρήσεις που αναδείχθηκαν φέτος ως  τα 50 καλύτερα μέρη για να εργαστείς.
Εταιρεία: Google
Θέση: Associate Acount Strategist
Ερώτηση: «Εάν μπορούσες να διαλέξεις μονάχα ένα τραγούδι που θα παίζει κάθε φορά που θα μπαίνεις μέσα στο δωμάτιο για το υπόλοιπο της ζωής σου, ποιο θα ήταν αυτό;»

Εταιρεία: Facebook
Θέση: Data Scientist
Ερώτηση: «Πόσα Big Mac πωλούν τα McDonald’s κάθε χρόνο στις ΗΠΑ;»

Εταιρεία: Boeing
Θέση: Engineer
Ερώτηση: «Τι γνωμη έχεις για τις lava λάμπες;»

Εταιρεία: Google
Θέση: Product Manager
Ερώτηση: «Επέλεξε μια πόλη και πες μας πόσοι κουρδιστές πιάνο μπορεί να δουλεύουν σε αυτήν;»

Εταιρεία: Facebook
Θέση: Online Sales Operator
Ερώτηση: «Πόσα θα ζητούσες για να πλύνεις όλα τα παράθυρα στο Σιάτλ;»

Εταιρεία: Apple
Θέση: Global Supply Manager
Ερώτηση: «Πόσα παιδιά γεννιούνται κάθε μέρα;»

Εταιρεία: Hess
Θέση: Assistant Manager
Ερώτηση: «Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα;»

Εταιρεία: Apple
Θέση: Red Zone Specialist
Ερώτηση: «Εάν μιλούσα με τον καλύτερο σου φίλο, σε ποιο πράγμα νομίζεις ότι θα έλεγε ότι πρέπει να βελτιωθείς;»

Εταιρεία: Google
Θέση: Associate Acount Strategist
Ερώτηση: «Εάν διάλεγες μια φράση για να σε θυμούνται, ποια θα ήταν αυτή;»

Εταιρεία: Intel
Θέση: Hardware Engineer
Ερώτηση: «Σχεδίασε μας ένα πάγκο μπαχαρικών για τυφλούς;»

Εταιρεία: Celgene
Θέση: Corporate Communications
Ερώτηση: «Πες μας μια ιστορία»

Εταιρεία: Microsoft
Θέση: Highlevel Product Leader
Ερώτηση: «Εάν μπορούσες να διαλέξεις ανάμεσα στο να πετάς και στο να είσαι αόρατος, ποιο θα επέλεγες;»

Εταιρεία: St Jude Medical
Θέση: Electrical Engineer
Ερώτηση: «Γιατί οι τρύπες που φτιάχνει ο άνθρωπος είναι στρογγυλές;»

Εταιρεία: MasterCard
Θέση: Operations Leader
Ερώτηση: «Τι θα έκανες αν σε πλησίαζε ένας εργαζόμενος σου για να παραπονεθεί για την μυρωδιά κάποιου συναδέλφου;»

Εταιρεία: Cisco
Θέση: Senior Technical Writer
Ερώτηση: «Αν ήσουν δέντρο, ποιο θα ήθελες να είσαι;»

Εταιρεία: Biogen Idec
Θέση: Area Business Manager
Ερώτηση: «Πως ήσουν σαν παιδί;»

Εταιρεία: Medtronic
Θέση: Diabetis Therapy Associate
Ερώτηση: «Τι νομίζεις ότι θα απεχθανόσουν σε αυτή την δουλειά;»


Πηγή: iefimerida.gr

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την καταβολή χρηµατικού βοηθήµατος συνολικού ύψους 1.000€ σε κάθε µια από τις χίλιες πεντακόσιες (1.500) πολύτεκνες µητέρες.
1. ∆ΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι πολύτεκνες µμητέρες που, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, ασφαλιστικά ενήµερες ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαµα, ηλικίας µέχρι 18 ετών ή µέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελµατικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα να είναι δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ µε ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συµµετοχή στο πρόγραµµα.
Επίσης, για τη συµπλήρωση του 18ου ή του 24ου έτους ηλικίας των τέκνων, θα λαµβάνεται υπόψη η 31η ∆εκεµβρίου του έτους 2015.
Στους δικαιούχους δεν θα περιλαµβάνονται πολύτεκνες µητέρες µε τέκνα τα οποία έχουν συµπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φοιτούν σε ∆ηµόσια ή ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα του εξωτερικού ή εξακολουθούν να σπουδάζουν στην ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση (ΕΠΑΛ, ΤΕΕ).
2. ∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Για τη συµµετοχή στο εν λόγω πρόγραµµα απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στα ΚΕΠ από 23-11-2015 µέχρι και 4-12-2015. Για τη συµπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης θα πρέπει η δικαιούχος να έχει µαζί της:
α) Το ∆ελτίο Αστυνοµικής Ταυτότητάς της και
β) Τα Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α (ατοµικό και τέκνων) προκειµένου να συµπληρωθούν τα στοιχεία σύµφωνα µε τα αναγραφόµενα σ’ αυτά.
Σηµειώνεται ότι σε περίπτωση που το δικαίωµα της έµµεσης ασφάλισης των τέκνων στον ΟΓΑ δεν προέρχεται από την ασφαλισµένη ή συνταξιούχο στον ΟΓΑ µητέρα αλλά από τον ασφαλισµένο ή συνταξιούχο στον ΟΓΑ πατέρα/σύζυγο, θα πρέπει απαραίτητα να προσκοµισθεί και το ατοµικό βιβλιάριο του πατέρα/συζύγου.
3.∆ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Tα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση για συµµετοχή στο πρόγραµµα είναι:
α) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα εφόσον δεν προσκοµιστεί από τον ενδιαφερόµενο κατά την υποβολή της αίτησης), από το οποίο να προκύπτει ο αριθµός των γεννηθέντων τέκνων.
β) Για τα παιδιά άνω των 18 ετών που σπουδάζουν στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) της ηµεδαπής, φωτοαντίγραφο της Ακαδηµαϊκής Ταυτότητας («πάσο»).
γ) Για τα παιδιά άνω των 18 ετών που σπουδάζουν σε στρατιωτικές σχολές ή σε ΙΕΚ της ηµεδαπής και δεν εκδίδεται «πάσο», Βεβαίωση Σπουδών.
δ) Έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο αριθµός φορολογικού µητρώου (ΑΦΜ) της πολύτεκνης µητέρας (αντίγραφο εκκαθαριστικού σηµειώµατος ∆ΟΥ ή άλλου δηµόσιου εγγράφου).
ε) Έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο αριθµός φορολογικού µητρώου (ΑΦΜ) του πατέρα /συζύγου (αντίγραφο εκκαθαριστικού σηµειώµατος ∆ΟΥ ή άλλου δηµόσιου εγγράφου) (εφόσον υπάρχει πατέρας /σύζυγος).
Σηµειώνουµε ότι σε περίπτωση εγγάµων, το εκκαθαριστικό σηµείωµα της ∆ΟΥ αναφέρει το ΑΦΜ και των δύο συζύγων.
στ) Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου τράπεζας από το οποίο να προκύπτει ο αριθµός ΙΒΑΝ της πολύτεκνης µητέρας, (ανεξαρτήτως αν η πολύτεκνη µητέρα είναι αποκλειστικός δικαιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασµού).
ζ) Απόκοµµα καταβολής εισφορών ΟΓΑ. Η προσκόµιση του δεν είναι υποχρεωτική για την υποβολή της αίτησης, διευκολύνει όµως στη διαδικασία ανεύρεσης του Αριθµού Μητρώου ΟΓΑ.
η) Σε περίπτωση που τρίτο πρόσωπο προσέλθει για την υποβολή αίτησης συµµετοχής, πρέπει εκτός όλων των άλλων δικαιολογητικών να προσκοµίσει και εξουσιοδότηση της αιτούσας. Τρίτο πρόσωπο θεωρείται και ο σύζυγος.
4. ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ
Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχου, θα πιστωθεί το χρηµατικό βοήθηµα των 1.000 € στον Τραπεζικό Λογαριασµό των πολύτεκνων µητέρων που θα προκύψουν από την όλη διαδικασία.
Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι καταβλήθηκε το χρηµατικό βοήθηµα σε δικαιούχο που δεν πληρούσε τις απαιτούµενες προϋποθέσεις θα αναζητηθεί αυτό ως αχρεωστήτως καταβληθέν σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις.
Το προσωπικό των ΚΕΠ είναι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία στα καταστήματα των Κ.Ε.Π και στα κάτωθι τηλέφωνα:
ΚΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ 2132007000
ΚΕΠ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ 2132048300
ΚΕΠ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 2108105311-2
ΚΕΠ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 2108105202
Τιμητικό βραβείο για τον Ντένζελ Ουάσινγκτον στις Χρυσές ΣφαίρεςΜε το βραβείο «Cecil B. DeMille», για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο, θα τιμηθεί ο Ντένζελ Ουάσινγκτον στην 73η διοργάνωση για τις Χρυσές Σφαίρες, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου του 2016.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ένωση ανταποκριτών ξένου τύπου του Χόλυγουντ: «Η μακρά και ιστορική πορεία του Ουάσινγκτον στη μεγάλη οθόνη έχει σημαδευτεί τόσο από τους αμέτρητους ρόλους του, όσο και από ανεξάντλητο έργο του πίσω από τις κάμερες».

Ο 60χρονος Αμερικανός ηθοποιός έχει βραβευθεί δύο φορές με Όσκαρ και δύο φορές με Χρυσή Σφαίρα. Είναι αξιοσημείωτο ότι πρόκειται για τον δεύτερο Αφροαμερικανό - μετά τον Σίντνεϊ Πουατιέ - που κέρδισε Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου, το οποίο έλαβε για το ρόλο του στην ταινία του 2001, «Μέρα Εκπαίδευσης». Το άλλο χρυσό του αγαλματίδιο ήταν Β΄ Ανδρικού Ρόλου για το «Glory» (1989)
tanea.gr

Άνοιξε το απόγευμα της Τρίτης η ηλεκτρονική εφαρμογή του taxisnet για για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας του 2016.
Μέσω της ειδικής εφαρμογής οι ιδιοκτήτες μπορούν να δουν την κατάσταση των οχημάτων που έχουν στην κατοχή τους αλλά και να εκτυπώσουν το έντυπο των τελών κυκλοφορίας του επόμενου έτους.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η ανάρτηση των εντύπων θα είναι σταδιακή. Ήδη πάντως, υπάρχουν διαθέσιμα εκατοντάδες χιλιάδες ειδοποιητήρια.
Με βάση την τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή οι κάτοχοι των ΙΧ θα επιβαρυνθούν με τα παρακάτω ποσά:
Αναλυτικά, ο πίνακας για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από το 2006 έως το 2010 έχει ως εξής:
  1. Έως 300 κυβικά: 22 ευρώ
  2. Από 301 έως 785 κυβικά: 55 ευρώ
  3. Από 786 έως 1071 κυβικά 120 ευρώ
  4. Από 1072 έως 1357 κυβικά 135 ευρώ
  5. Από 1358 έως 1548 κυβικά: 255 ευρώ
  6. Από 1549 έως 1738 κυβικά: 280 ευρώ
  7. Από 1739 έως 1928 κυβικά: 320 ευρώ
  8. Από 1929 έως 2357 κυβικά: 690 ευρώ
  9. Από 2358 έως 3000 κυβικά: 920 ευρώ
  10. Από 3001 έως 4000 κυβικά: 1150 ευρώ και
  11. Από 4001 κυβικά και πάνω: 1380 ευρώ.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από το 2001 έως το 2005 τα τέλη είναι ως εξής:
  1. Έως 300 κυβικά: 22 ευρώ
  2. Από 301 έως 785 κυβικά: 55 ευρώ
  3. Από 786 έως1071 κυβικά 120 ευρώ
  4. Από 1072 έως 1357 κυβικά 135 ευρώ
  5. Από 1358 έως 1548 κυβικά: 240 ευρώ
  6. Από 1549 έως 1738 κυβικά: 265 ευρώ
  7. Από 1739 έως 1928 κυβικά: 300 ευρώ
  8. Από 1929 έως 2357 κυβικά: 630 ευρώ
  9. Από 2358 έως 3000 κυβικά: 840 ευρώ
  10. Από 3001 έως 4000 κυβικά: 1050 ευρώ και
  11. Από 4001 κυβικά και πάνω: 1260 ευρώ.

Τέλος για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν πριν από το 2001, τα τέλη έχουν ως εξής:
  1. Έως 300 κυβικά: 22 ευρώ
  2. Από 301 έως 785 κυβικά: 55 ευρώ
  3. Από 786 έως1071 κυβικά 120 ευρώ
  4. Από 1072 έως 1357 κυβικά 135 ευρώ
  5. Από 1358 έως 1548 κυβικά: 225 ευρώ
  6. Από 1549 έως 1738 κυβικά: 250 ευρώ
  7. Από 1739 έως 1928 κυβικά: 280 ευρώ
  8. Από 1929 έως 2357 κυβικά: 615 ευρώ
  9. Από 2358 έως 3000 κυβικά: 820 ευρώ
  10. Από 3001 έως 4000 κυβικά: 1025 ευρώ και
  11. Από 4001 κυβικά και πάνω: 1230 ευρώ
Περισσότερα ΕΔΩ
Το Facebook εξαφανίζει τον πρώην χωρίς να κάνετε
Όταν ραγίσει το γυαλί δεν ξανακολλάει κι αυτό φαίνεται πως το κατάλαβε και το σοφό Facebook.
Τις εκατομμύρια φωτογραφίες του πρώην, όταν ήσασταν "σε σχέση" δεν θέλετε επ' ουδενί να τις ξαναδείτε. Σας χαλάει τη διάθεση όταν πλημμυρίζει από «εκείνον» το news feed του Facebook.
Αρκετά.
Αλλά, δε θέλετε να τον κάνετε «unfriend».
Αν βρισκόσασταν στη θέση, ας πούμε,της Τζένιφερ Γκάρνερ τι θα κάνατε;
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει σκεφτεί πριν από σας για σας.
Για να απαλύνει τον πόνο σας έχει προσθέσει εργαλεία σε όλους όσοι αλλάζουν το στάτους του από «σε σχέση» σε «ελεύθερος/η».
Τα εν λόγω εργαλεία επιτρέπουν στον χρήστη να επιλέξει αν θέλει να βλέπει όσο το δυνατόν λιγότερο το όνομα και τη φωτογραφία του/της πρώην, να περιορίσει τις αναρτήσεις που θα μπορεί να βλέπει και πολλά άλλα...
Ιταλός αξιωματούχος έπαιρνε μίζες για να αγοράζει τρενάκιαΞεχάστε τις offshore εταιρείες, υπάρχουν και καλύτερες επενδύσεις για το μαύρο χρήμα: οι ιταλικές Αρχές κατάσχεσαν 121 τρενάκια και 126 κουτιά συλλεκτικών γραμματοσήμων από αξιωματούχο που κατηγορείται ότι τα αγόρασε με χρήματα από δωροδοκίες.

Οπως αναφέρει το Reuters, έγγραφο της οικονομικής αστυνομίας αποκαλύπτει ότι ο ύποπτος παραδέχτηκε πως πήρε 65.000 ευρώ σε μίζες για προμήθειες σε κρατική εταιρεία αυτοκινητοδρόμων.

Εκτός από τρενάκια και γραμματόσημα, είχε επίσης επενδύσει σε 11 πλαστικά φορτηγάκια.
Η... αφηνιασμένη Μπάγερν
Από τα... αποδυτήρια έχασε ο Ολυμπιακός στο Μόναχο. Η φορμαρισμένη Μπάγερν συνέτριψε τους “ερυθρόλευκους” με 4-0 στην Allianz Arena, “καθαρίζοντας” το παιχνίδι ήδη από το πρώτο εικοσάλεπτο και στερώντας στην ελληνική ομάδα τη δυνατότητα να πανηγυρίσει από σήμερα την πρόκρισή της στους 16 του Champions League.

Η Μπάγερν έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, πετυχαίνοντας τρία γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο: ο Κόστα στο 8' με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από απόκρουση του Ρομπέρτο, άνοιξε το σκορ, ο Λεβαντόφσκι στο 16' διπλασίασε τα τέρματα των Βαυαρών, ενώ στο 20' ο Μίλερ πέτυχε το 3-0, μετά από κεφαλιά-ασίστ του Ρόμπεν.

Από την αρχή του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός προσπαθούσε απλώς να... επιβιώσει απέναντι στην “αφηνιασμένη” Μπάγερν, υστερώντας στην κατοχή της μπάλας, χωρίς να μπορεί να απειλήσει την εστία του Νόιερ, ενώ οι Βαυαροί δημιουργούσαν συνεχώς φάσεις μπροστά στα καρέ του Ολυμπιακού.

Η μόνη στιγμή όπου οι Πειραιώτες θύμισαν τον καλό φετινό τους εαυτό ήταν στο 53', όταν ο Ιντέγε έφυγε στην πλάτη της γερμανικής άμυνας και ο Μπαντστούμπερ τον σταμάτησε αντικανονικά έξω από την περιοχή ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ, με αποτέλεσμα να αντικρύσει την κόκκινη κάρτα.

Όμως ούτε το αριθμητικό πλεονέκτημα στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τις ισορροπίες. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, και στο69' η Μπάγερν πέτυχε και τέταρτο γκολ, με σκόρερ τον Κόμαν με κεφαλιά.

Το 4-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Μπάγερν να πανηγυρίζει την πρωτιά στον όμιλο, ενώ τον Ολυμπιακό να έχει ένα μεγάλο ματς μπροστά του, που θα κρίνει το ευρωπαϊκό του μέλλον. Κι αυτό γιατί στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Άρσεναλ επικράτησε με 3-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, κι έτσι στην τελευταία αγωνιστική θα πρέπει ο Ολυμπιακός, αν θέλει να περάσει στους 16 του Champions League, να μην ηττηθεί στο Καραϊσκάκη από την Άρσεναλ, ή αν ηττηθεί, να ηττηθεί με 0-1 ή 1-2. Σε αντίθετη περίπτωση, θα “πέσει” στο Europa League.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:
--5ος ΟΜΙΛΟΣ--
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Λεβερκούζεν 1-1
Μπαρτσελόνα - Ρόμα 6-1
--6ος ΟΜΙΛΟΣ--
Αρσεναλ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0
Μπάγερν - Ολυμπιακός 4-0
--7ος ΟΜΙΛΟΣ--
Πόρτο - Ντιναμό Κιέβου 0-2
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Τσέλσι 0-4
--8ος ΟΜΙΛΟΣ--
Ζενίτ Αγ. Πετρ. - Βαλένθια 2-0
Λιόν - Γάνδη 1-2

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους ανέμους αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, εξασθένηση από το βράδυ των φαινόμενων στα δυτικά.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Nησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, εξασθένηση από το βράδυ.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ, από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: άπω 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, εξασθένηση τη νύχτα.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, εξασθένηση από τη νύχτα
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!