Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Ρονάλντο: Τα... «χρυσά» πόδια του απόλυτου κυρίαρχου των γηπέδων
Η κατάκτηση, η τρίτη στη σειρά, του Champions League χθες από τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι ιστορική για πολλούς λόγους. Αφενός είναι η πρώτη φορά που ομάδα κατακτά για τρίτο συνεχόμενο χρόνο τον σημαντικότερο τίτλο διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο. Αφετέρου επισφραγίζει τα «χρυσά γράμματα» με τα οποία θα γραφεί το όνομα του Πορτογάλου άσου Κριστιάνο Ρονάλντο στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Εξάλλου και η χθεσινή βραδιά ήταν μία βραδιά ρεκόρ για τον Πορτογάλο άσο. Και αυτό καθώς κατάφερε να φθάσει στην κατάκτηση του Champions League για 5η φορά (4 με τη Ρεάλ και 1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και έπιασε μόνος του ομάδες «μεγαθήρια», που έχουν κατακτήσει 5 τρόπαια, όπως η Λίβερπουλ, η Μπάγερν και η Μπαρτσελόνα. Παράλληλα βγήκε για 7η φορά πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (15 γκολ) και έφτασε τις 100 νίκες. Και τα δύο αποτελούν ρεκόρ.
Και ενώ οι φίλαθλοι της Ρεάλ ξεχύνονταν στους δρόμους της Μαδρίτης για τους πανηγυρισμούς ο Κριστιάνο Ρονάλντο άναψε «φωτιές» με μία δήλωση του λίγη ώρα μετά τον τελικό.
«Ήταν πολύ ωραίο να βρίσκομαι στη Ρεάλ. Τις επόμενες ημέρες θα δώσω μια απάντηση στους φιλάθλους μας, που βρίσκονταν πάντα στο πλευρό μου. Σήμερα γράψαμε ιστορία και τώρα ας το απολαύσουμε», τόνισε με έμφαση, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά σχετικά με την παραμονή του στην «βασίλισσα».
Ερωτηματικά μάλιστα τα οποία αυξήθηκαν καθώς σήμερα με νέες του δηλώσεις του γνωστοποίησε πως θα προβεί σε αποκαλύψεις την ερχόμενη εβδομάδα: «Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να πω κάτι παραπάνω. Τώρα, είμαστε χαρούμενοι γιατί πετύχαμε κάτι ξεχωριστό, είναι μία μοναδική στιγμή. Μίλησα και δεν έπρεπε, όμως κάτι πρόκειται να συμβεί. Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή, αλλά ήθελα να είμαι ειλικρινής. Θα πω κάτι μέσα στην επόμενη εβδομάδα επειδή οι φίλαθλοι είναι πάντα στο πλεύρο μου και είναι πάντα στην καρδιά μου. Δεν είναι οικονομικό το ζήτημα. Έχω κερδίσει πέντε Champions League και πέντε Χρυσές Μπάλες. Ήμουν ήδη μέρος της ιστορίας, αλλά τώρα ακόμα περισσότερο. Δεν είμαι θυμωμένος επειδή γνωρίζω πως τα έδωσα όλα για το σύλλογο. Δεν θέλω να χαλάσω αυτή τη μοναδική στιγμή για τους συμπαίκτες μου, οι οποίοι είναι πρωταθλητές».
Ερωτηθείς για τον Φλορεντίνο Πέρεθ δήλωσε λακωνικά πως δεν έχει τίποτε να πει ενώ ερωτηθείς αν θα βρίσκεται τον επόμενο χρόνο στη Ρεάλ απάντησε: «Δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα. Δεν πρόκειται να κρυφτώ, τις επόμενες ημέρες θα βγω να μιλήσω. Η ζωή δεν είναι μόνο στιγμές δόξας».
Πόδια από... χρυσό
Ο ίδιος πάντως έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Ρεάλ το 2016 με το οποίο εμφανίζεται να έχει δεσμευτεί ως το 2021. Βάσει αυτού του συμβολαίου λαμβάνει περίπου 416.000 ευρώ την εβδομάδα, προσεγγίζοντας το χρόνο δηλαδή τα 22 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο δεν είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής, αφού τον περνά ο Λιονέλ Μέσι που λαμβάνει από τη Μπαρτσελόνα περίπου 570.000 ευρώ.
Παράλληλα όμως έχει «χρυσά συμβόλαια» με μία σειρά από εταιρείες που περιλαμβάνουν τις Nike, Tag Heuer και Herbalife. Το logo του, CR7 πλέον το βλέπει κανείς σε παπούτσια, εσώρουχα, αρώματα, τζινς... μέχρι και σε αλυσίδα ξενοδοχείων.
Τα έσοδα του Ρονάλντο το 2017, σύμφωνα με το Forbes, είχαν φθάσει τα 80 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς αυτή τη στιγμή η αξία του Ρονάλντο προσεγγίζει τα 326 εκατ. ευρώ ενώ αποτελεί και μία «ζεστή μηχανή» παραγωγής εσόδων για τη Ρεάλ.
Είναι ενδεικτικό πως στα social media είναι ο πιο δημοφιλής αθλητής στον κόσμο με 275 εκατ. followers.

Φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον, οι οποίες τραβήχτηκαν πριν από περίπου 11χρόνια από τον φωτογράφο Max Butterworth και τις οποίες η ίδια σίγουρα θα ήθελε να κάψει, κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και έχουν προκαλέσει σοκ. Στα εν λόγω στιγμιότυπα απεικονίζεται η Δούκισσα του Κέιμπριτζ μεθυσμένη να διασκεδάζει σε κλαμπ στο Λονδίνο το 2007.
Μαζί της ήταν μάλιστα και οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι. Ο Max Butterworth , έδωσε συνέντευξη στη The Sun Online και μίλησε για το υλικό αυτό που έχει στην κατοχή του και πλέον κυκλοφορεί και στο διαδίκτυο. Ο φωτογράφος ανέφερε χαρακτηριστικά για το περιστατικό: «Η Kate ήταν στο Mahiki για κάποιες ώρες και μπήκε σε ένα ταξί γύρω στις 2-3 τα ξημερώματα. Νομίζω πως την στιγμή που τράβηξα την φωτογραφία έλεγε στον οδηγό που να την πάει. Στο μεταξύ οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι είχαν ήδη μπει μέσα στο βασιλικό όχημα που τους μετέφερε».

Υπέρ της «απελευθέρωσης» των αμβλώσεων τάχθηκαν οι Ιρλανδοί πολίτες στο χθεσινό ιστορικό δημοψήφισμα, με τη βορειοευρωπαϊκή χώρα να γυρίζει σελίδα και να καταργεί ένα ακόμη αναχρονιστικό νομοθέτημα.
«Ο λαός μίλησε. Το αποτέλεσμα φαίνεται πως είναι ηχηρά υπέρ της κατάργησης της 8ης τροπολογίας του συντάγματος που απαγορεύει τις αμβλώσεις» δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ.
Με βάση τη μέχρι στιγμής καταμέτρηση, το 67,4% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της φιλελευθεροποίησης της νομοθεσίας περί αμβλώσεων.
Η συμμετοχή των πολιτών ανήλθε, σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, στο 64,75%.
Σημειώνεται ότι το χθεσινό δημοψήφισμα αποτελεί έναν ακόμη κρίκο σε μία αλυσίδα παρεμβάσεων της κυβέρνησης υπέρ του εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας της χώρας.
Είχε προηγηθεί πριν τρία χρόνια η νομιμοποίηση -μέσω δημοψηφίσματος- του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
Η νέα νομοθεσία για τις αμβλώσεις αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πριν το τέλος του έτους, με το σχετικό νομοσχέδιο να κατατίθεται το φθινόπωρο στο Κοινοβούλιο.

Ο αστροναύτης Άλαν Μπιν, ο τέταρτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, έφυγε χθες από τη ζωή, στις νότιες ΗΠΑ, έπειτα από σύντομη ασθένεια που παρουσίασε πριν από μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Nasa.
Ο πρώην αυτός πιλότος δοκιμών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, ο οποίος αφοσιώθηκε στη ζωγραφική όταν πήρε σύνταξη το 1981 από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, έφυγε από τη ζωή στο Χιούστον του Τέξας σε ηλικία 86 ετών.
Ο Άλαν Μπιν είχε γεννηθεί στις 15 Μαρτίου του 1932 στο Γουίλερ, επίσης στο Τέξας.
Ο γνωστός αστροναύτης είχε πάει δύο φορές στο διάστημα, το 1969 με την αποστολή του Apollo 12, κατά την οποία περπάτησε στο φεγγάρι, και τέσσερα χρόνια αργότερα ως διοικητής του δευτέρου πληρώματος που πήγαινε στον Skylab, τον πρώτο διαστημικό σταθμό των ΗΠΑ.
Τότε ήταν που έκανε ένα νέο ρεκόρ για την εποχή του όσον αφορά τη διάρκεια πτήσεων εκτός ατμόσφαιρας, με περισσότερες από 59 ημέρες και 39.268.000 χιλιόμετρα.
Τα θέματα των έργων που έκανε μετά την συνταξιοδότησή του συνδέονται με τις διαστημικές του κατακτήσεις. «Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν τη γη ή την φαντασία τους ως πηγή έμπνευσης για τους πίνακές τους», έλεγε το 1994 στους New York Times, για να συμπληρώσει αμέσως: «Εγώ έχω τη γη και την φαντασία μου και είμαι ο πρώτος που έχει επίσης το φεγγάρι».
Επιστήμονες κατάφεραν να μεταφέρουν... αναμνήσεις!Βιολόγοι στις ΗΠΑ κατάφεραν να μεταφέρουν μια συγκεκριμένη άσχημη ανάμνηση από ένα θαλάσσιο σαλιγκάρι σε ένα άλλο, δημιουργώντας έτσι στο δεύτερο μια τεχνητή μνήμη.

Η μεταπήδηση της μνήμης έγινε μέσω μεταφοράς του μορίου RNA από το ένα πειραματόζωο στο άλλο, αν και ο ακριβής βιολογικός μηχανισμός που επέτρεψε την «μεταμόσχευση» της μνήμης, δεν είναι ακόμη κατανοητός στους επιστήμονες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας Ντέηβιντ Γκλάντζμαν του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος 'Αντζελες (UCLA), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό eNeuro, δήλωσαν ότι η έρευνα αυτού του είδους μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για τη θεραπεία επώδυνων αναμνήσεων στους ανθρώπους λόγω ψυχικού τραύματος, καθώς και αντίστροφα για την αποκατάσταση χαμένων αναμνήσεων.

«Νομίζω ότι στο, όχι τόσο, μακρινό μέλλον θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε το RNA για να μετριάζουμε τις συνέπειες της νόσου Αλτσχάιμερ ή του μετατραυματικού στρες», δήλωσε ο Γκλάντζμαν.

Το RNA είναι κατ' εξοχήν γνωστό ως ο χημικός αγγελιαφόρος που δημιουργεί πρωτεΐνες και μεταφέρει τις εντολές του DNA σε άλλα σημεία του κυττάρου. Έχει όμως και άλλες σημαντικές λειτουργίες, όπως δείχνει και η νέα μελέτη.
Η μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης εγκαινιάστηκε και προκαλεί δέος
Μετά τα εγκάινια της μεγαλύτερης γέφυρας της Ασίας ήρθε η σειρά της Ευρώπης να κομπάζει για το νέο θαύμα της μηχανικής, καθώς η γέφυρα που πλέον συνδέει την ρωσική επικράτεια με το έδαφος της διαφιλονικούμενης (μεταξύ Ρωσίας κι Ουκρανίας) χερσονήσου της Κριμαίας είναι γεγονός.
Στην τελετή εγκαινίων πριν από μερικές ημέρες, παρευρέθηκε κι ο «οδηγός φορτηγού» Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ εκατοντάδες οχήματα και μοτοσυκλετιστές με ρωσικές σημαίες, έδωσαν πανηγυρικό τόνο στην τελετή της μεγαλύτερης γέφυρας της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Η γέφυρα των 19 χιλιομέτρων αποτελούσε διακαή πόθο του ισχυρού άντρα της Ρωσίας, καθώς με την κατασκευή της επιτυγχάνεται η ολοκληρωτική σύνδεση της χερσονήσου με τα εδάφη της Ρωσίας.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!