Σάββατο 29 Ιουνίου 2019


Πρέπει να εμπιστευόμαστε τους υπολογιστές; Το ερώτημα αυτό τίθεται κατά τρόπο ολοένα και περισσότερο επιτακτικό ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια χάρη στην πρόοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Μάλιστα διάσημοι επιστήμονες και μηχανικοί, όπως οι Stephen Hawking, Elon Musk και Bill Gates, θεωρούν άκρως επικίνδυνη για την ανθρωπότητα την ευρεία χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης και έχουν κρούσει επανειλημμένως τον κώδωνα του κινδύνου στα μέσα ενημέρωσης.
Βέβαια ίσως κάποιος παρατηρήσει ότι ήδη εμπιστευόμαστε δεκάδες δισεκατομμύρια υπολογιστές πού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οργάνωσης των σύγχρονων κοινωνιών. Ενσωματωμένοι σε παντός είδους συστήματα ανά τον πλανήτη συντελούν στην ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση πόρων και διαδικασιών, εξασφαλίζοντας υπηρεσίες και ποιότητα ζωής. Επομένως είναι αναγκαίο να χρησιμοποιούμε και να εμπιστευόμαστε τους υπολογιστές μια και καλούνται να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στις κοινωνίες μας για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θέτει παγκοσμίως η ανάπτυξη: κλιματική αλλαγή, υπερπληθυσμός, έλλειψη ζωτικών πόρων.Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο slpress.gr

Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν σε σπήλαιο της Κριμαίας απολιθώματα τεράστιων πουλιών, από τα πιο μεγάλα που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα στον κόσμο, τα οποία είχαν μέγεθος περίπου τριπλάσιο από τις στρουθοκαμήλους.
Η απρόσμενη ανακάλυψη αποτελεί την πρώτη απόδειξη ότι οι πρώτοι Ευρωπαίοι ζούσαν δίπλα-δίπλα με γιγάντια πουλιά, ενώ μέχρι τώρα οι επιστήμονες πίστευαν ότι αυτός ο γιγαντισμός των πουλιών είχε συμβεί μόνο σε απομονωμένα νησιά όπως η Μαδαγασκάρη (πουλί-ελέφαντας), η Νέα Ζηλανδία (μόα) και η Αυστραλία (πάπια-δαίμονας).
Είναι η πρώτη φορά που ένα πουλί τέτοιου μεγέθους ανακαλύπτεται οπουδήποτε στο βόρειο ημισφαίριο.
Κανένα τόσο μεγάλο είδος πουλιού δεν ήταν έως τώρα γνωστό ότι ζούσε βόρεια του ισημερινού κατά τα τελευταία δυόμισι εκατομμύρια χρόνια.
Εκτιμάται ότι το πουλί (Pachystruthio dmanisensis), το οποίο δεν μπορούσε να πετάξει, αλλά ήταν αρκετά γρήγορο, είχε ύψος τουλάχιστον 3,5 μέτρα και βάρος σχεδόν 450 κιλά, ενώ είναι προς το παρόν άγνωστο αν η στρουθοκάμηλος ή κάποιο άλλο είδος αποτελεί το στενότερο συγγενή του σήμερα.
Οι πιο δροσερές συνταγές με καρπούζι
Ντάκιρι Καρπούζι


Υλικά: 220 γρ. καρπούζι (1 ½ κούπα), κρύο, καθαρισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια, 22 ml (1 ½ κουταλιά σούπας) χυμό λάιμ, φρεσκοστιμμένο, 75 ml (1/4 κούπας και 1 κουταλιά σούπας) λευκό ρούμι, 22 ml (1 ½ κουταλιά σούπας) Triple Sec (ή Cointreau), 13 γρ. (1 κουταλιά σούπας) ψιλή ζάχαρη, 8 μεγάλα παγάκια, τριγωνικές φέτες καρπουζιού μαζί με τη φλούδα για το γαρνίρισμα των ποτηριών

Εκτέλεση: Ρίχνουμε τα κομμάτια καρπουζιού και το χυμό λάιμ μέσα στο μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε το ρούμι, το Triple Sec, τη ζάχαρη και τα παγάκια και αναμειγνύουμε στο μπλέντερ για 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το ντάκιρι σε ποτήρι για κοκτέιλ (καλό είναι να έχουμε βάλει το ποτήρι στο ψυγείο για να είναι παγωμένο) και γαρνίρουμε με μια τριγωνική φέτα καρπουζιού.

Συνταγή από εδώ.

Σορμπέ Καρπούζι


Υλικά: 120 γρ. νερό, 120 γρ. ζάχαρη, ξύσμα από 1 λεμόνι, 700 γρ. καρπούζι, ψίχα, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσια

Για τη διακόσμηση: κομματάκια καρπούζι

Εκτέλεση: Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια. Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το σιρόπι και το καρπούζι μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε με καρπούζι κομμένο σε κυβάκια.

Συνταγή από εδώ.

Σαλάτα με φέτα και καρπούζι


Υλικά: 500 γρ. καρπούζι, κομμένα σε κυβάκια 2 εκ., 200 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια 2 εκ., φύλλα ρόκας, κόλιανδρος, 4-5 φύλλα μαϊντανού, 4-5 φύλλα δυόσμου , 1 κ.γ. μαυροσούσαμο, 1 κ.σ. ανθόνερο , 1 κ.γ. σιρόπι ροδιού ή πετιμέζι, 1 πρέζα ανθό αλατιού, πιπέρι, 6 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση: Σε ένα πιάτο βάζουμε το καρπούζι και τα κομμάτια φέτας.  Προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας, κόλιανδρου, μαϊντανού και δυόσμου.  Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το μαυροσούσαμο, το καβουρδίζουμε λίγο και το ρίχνουμε επάνω στη σαλάτα μας.  Ψεκάζουμε τη σαλάτα με λίγο ανθόνερο, ρίχνουμε λίγο σιρόπι ροδιού ή πετιμέζι, ανθό αλατιού και πασπαλίζουμε με λίγο λάδι.

Συνταγή από εδώ.

Smoothie με καρπούζι και γιαούρτι


Υλικά: 4 φέτες καρπούζι, 1 φλ. γιαούρτι με 2% λιπαρά, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι, λίγο σιρόπι βανίλιας, 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μείγμα.
Συνταγή από εδώ.

«Ένας ψεύτης» που «διάγει διπλή ζωή»: η Αμερικανοκαναδή πρωταγωνίστρια Πάμελα Άντερσον κατηγόρησε στο Instagram τον σύντροφό της Αντίλ Ραμί, τον ποδοσφαιριστή της Ολιμπίκ Μαρσέιγ, ότι την εξαπάτησε, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει.
«Φεύγω αμέσως από τη Γαλλία» έγραψε η ηθοποιός, που διέμενε στη Μασσαλία με τον διεθνή αμυντικό, σε μια σειρά από αναρτήσεις στο Instagram, τις οποίες συνόδευε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του ζευγαριού, με μια σπασμένη καρδιά.
«Με εξαπάτησε, πίστευα ότι ζούσαμε τον μεγάλο έρωτα» γράφει η Άντερσον και συνεχίζει: «Είμαι καταρρακωμένη που το ανακάλυψα, τις τελευταίες ημέρες, ότι ζούσε διπλή ζωή».Η διάσημη ηθοποιός αναφέρει χαρακτηριστικά στο Instagram: «Είναι πολύ δύσκολο να το δεχτώ. Τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής μου ήταν ένα μεγάλο ψέμα. Εξαπατήθηκα. Αφέθηκα να πιστεύω ότι ζούμε ένα μεγάλο έρωτα. Καταστράφηκα τις τελευταίες ημέρες όταν έμαθα πως ζούσε μία διπλή ζωή. Συνήθιζε να χλευάζει άλλους παίκτες που είχαν τις ερωμένες τους σε διαμέρισμα κοντά στις συζύγους τους. Αποκαλούσε αυτούς τους άνδρες, ‘τέρατα’. Αλλά αυτό είναι χειρότερο. Έλεγε ψέματα σε όλους. Πώς είναι δυνατόν να φέρεται με αυτόν τον τρόπο στις καρδιές δύο γυναικών. Αυτός είναι το τέλος. Πώς μπορώ να βοηθάω τόσο κόσμο και να μην είμαι αρκετά σοφή για να βοηθήσω τον εαυτό μου».
«Σε καμία περίπτωση δεν ζω διπλή ζωή, παραμένω απλά προσηλωμένος στο να διατηρήσω μια μακρόβια σχέση με τα παιδιά μου και τη μητέρα τους Σιντονί για την οποία νιώθω βαθύ σεβασμό» απάντησε ο Αντίλ Ραμί στο Instagram.
«Είναι αλήθεια ότι θα έπρεπε να είμαι περισσότερο ειλικρινής σε αυτή τη διφορούμενη σχέση» προσθέτει ο αθλητής, εκφράζοντας τη λύπη του που η ιστορία και η προσωπική σχέση με την ηθοποιό αποκαλύφθηκαν στο Διαδίκτυο.
 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!