Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Χουάν και Κριστίνα: Το ζευγάρι που κάνει μήνα του μέλιτος σε φρεγάτα
Ο Χουάν Αντόνιο και η Κριστίνα παντρεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 2015 και περίπου ένα μήνα μετά βρέθηκαν σε ένα πλοίο. Πολύ λογικό, θα έλεγε κάποιος αν το πλοίο ήταν κρουαζιερόπλοιο.

Τυχαίνει όμως να είναι πολεμικό πλοίο, για την ακρίβεια η φρεγάτα «Numancia», αφού το ζευγάρι κάνει καριέρα στο Πολεμικό Ναυτικό της Ισπανίας και συμμετέχει στην επιχείρηση Sophia η οποία έχει ως αποστολή να εμποδίσει τους δουλέμπορους στη Μεσόγειο.

Η ισπανική εφημερίδα El Mundo ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την περίπτωσή τους. Και αφού είναι νιόπαντροι, η ερώτηση ήρθε σχεδόν φυσιολογικά: «Κοιμάστε μαζί;»

«Όχι! Δεν κοιμόμαστε μαζί» απαντούν ο 33χρονος Χουάν Αντόνιο και η 34χρονη Κριστίνα. Ξεχωριστοί οι θάλαμοι σε ένα πλοίο όπου έτσι κι αλλιώς, το να βρεις ιδιωτικό χώρο είναι σχεδόν αδύνατον.

«Καμία φορά δεν βλεπόμαστε καθόλου σε ένα ολόκληρο 24ωρο» συνεχίζει η Κριστίνα. Και είναι λογικό. Άλλωστε, οι εργασίες και οι υπηρεσίες διαφέρουν.

Με το καθήκον να κάνει το πράγμα τόσο περίπλοκο, εξίσου φυσιολογική και η επόμενη ερώτηση: «Γιατί να παντρευτείτε, λίγο προτού σαλπάρετε;»

Το ζευγάρι εξήγησε ότι ο γάμος έγινε, επειδή είχε ήδη έρθει στη ζωή ένα παιδί. «Έχουμε ένα κοριτσάκι 16 μηνών, το κάναμε για εκείνη.»

Μάλιστα, ενώ η Κριστίνα μπορούσε να πάρει μητρική άδεια, προτίμησε να αφήσει το παιδί στην αδελφή της και να ανέβει στη φρεγάτα, προκειμένου να εξελιχθεί επαγγελματικά. Η συμμετοχή σε μια τέτοια ναυτική αποστολή δίνει μόρια.

Υπάρχει βέβαια και Plan B: «Η αδελφή μου που έχει το παιδί μπορεί να ταξιδέψει στην Ιταλία για επαγγελματικούς λόγους». Στην Ιταλία θα βρεθεί και η φρεγάτα τους.

Το ζευγάρι δηλώνει ότι αγαπά το Ναυτικό. «Αποτελεί κομμάτι αυτού που είμαστε». Κάπου εκεί τελειώνει η συζήτηση.
in.gr
Revenant: Ο Ντι Κάπριο επιστρέφει για το... χρωστούμενο Όσκαρ

Πήγε μια φορά και επέστρεψε και... επέστρεψε! Άλλες 4! Τώρα όμως ο Revenant, Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει έρθει και φαίνεται πως δεν θα φύγει χωρίς το Όσκαρ.

Η Κυριακή είναι η ημέρα απονομής των 88ων βραβείων Όσκαρ και ο Λέο (όπως είναι γνωστός στο Χόλυγουντ), μετά από 5 υποψηφιότητες στο παρελθόν, αναμένεται να φύγει με το πολυπόθητο αγαλματίδιο ανά χείρας.
"Είναι φορές που ένας ηθοποιός θεωρείται ότι έπρεπε να έχει βραβευτεί από καιρό και φέτος αυτός είναι σίγουρα ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο", δήλωσε ο Ντέιβ Κάργκερ, επικεφαλής των ανταποκριτών της κινηματογραφικής ιστοσελίδας Fandango.
"Το σπουδαίο είναι πως πρόκειται να κερδίσει για τη σωστή ερμηνεία", είπε ο Κάργκερ.
Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ ως γαλανομάτης έφηβος στο "Τι βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ", ο ΝτιΚάπριο, 41 ετών σήμερα, έχει σαρώσει όλα τα μεγάλα βραβεία του Χόλιγουντ για τον ρόλο του λιγομίλητου Χιου Γκλας, τον οποίο οι σύντροφοί του εγκαταλείπουν για να πεθάνει στην ερημιά αφού χτυπήθηκε από αρκούδα.
Ο ηθοποιός τα βγάζει πέρα στη διάρκειας δυόμιση ωρών ταινία, η οποία γυρίστηκε σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν μέσα σε επτά μήνες, παρά το ότι δεν μιλά σχεδόν καθόλου αφού η αρκούδα έχει σκίσει τον λαιμό του ήρωα.
"Είναι πραγματικά καλός στην ταινία. Δεν είναι σαν να του πετάνε ένα βραβείο για την καριέρα του. Θα είναι πραγματικά έκπληξη για εμένα αν δεν κερδίσει", δήλωσε ο ρεπόρτερ του Variety Τιμ Γκρέι.
Ο Ντι Κάπριο προσπάθησε επί σειρά ετών να αποσείσει την εικόνα του νεαρού που κάνει τις γυναίκες να λιποθυμούν με τον "Τιτανικό" και τον "Ρωμαίο και την Ιουλιέτα" που γυρίστηκαν στη δεκαετία του 1990, ακόμη κι όταν φωτογραφιζόταν σε γιοτ με φιλενάδες σούπερμοντελ.
Στο "The Revenant", ο γεμάτος κομπασμό σταρ του "Ο λύκος της Γουόλ Στριτ" και ο ευγενικός πρωταγωνιστής του "Υπέροχου Γκάτσμπι" είναι σχεδόν αγνώριστος κάτω από λιγδωμένα μαλλιά, απεριποίητα γένεια και πρόσωπο με κρυοπαγήματα.
Κι όμως αυτή ακριβώς η εμφάνιση μπορεί να έχει ενισχύσει τις προοπτικές του για Όσκαρ.
"Αυτό που ευνοεί τον Λέο φέτος είναι ότι εμφανίζει τον εαυτό του άσχημο στην οθόνη. Έχει αφρόντιστη γενειάδα, κυλιέται στη λάσπη, πρέπει απεγνωσμένα να κάνει μπάνιο", λέει ο Τομ Ο'Νιλ, ιδρυτής του Goldderby.com που ασχολείται με τις προγνώσεις των βραβείων.
Παρά τη γενική επιδοκιμασία των κριτικών, ο ΝτιΚάπριο δεν παίρνει κανένα ρίσκο, παίζοντας ασυνήθιστα ενεργό ρόλο στον μαραθώνιο με τις χειραψίες και τα χαμόγελα που ξεδιπλώνεται σε εστιατόρια, τηλεοπτικά στούντιο και σε κόκκινα χαλιά κατά την περίοδο των βραβείων.
"Αυτός ο ερημίτης σταρ έγινε ξαφνικά πολύ διαθέσιμος", δήλωσε ο Ο'Νιλ.
Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης. Οι νεκροί έφτασαν τους 129 - πέντε άνθρωποι έχασαν τη μάχη το τελευταίο 24ωρο.

Επίσης, 101 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ συνολικά, 363 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους. Σύμφωνα με τους ειδικούς η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με τον ιό Α(Η1Ν1) να χτυπά εκτός από τις συνήθεις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους χρονίως πάσχοντες, παιδιά και νέους.

http://www.seleo.gr

O ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-3 σετ επί του Παμβοχαϊκού εκτός έδρας και προκρίθηκε στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «ασπρόμαυροι» με αυτή τη νίκη έγιναν η πρώτη ομάδα που πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του θεσμού.
Ο Δικέφαλος είχε σε πολύ καλή μέρα τους Χιμένες και Σεπέδα και κατάφερε να πάρει το διπλό χωρίς να μπει σε περιπέτειες παρά το ότι έχασε ένα σετ. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη θα κέρδιζε ακόμα πιο άνετα, αν δεν έκανε τόσα λάθη στην υποδοχή και αν δεν είχε σε μέτρια ένα από τα μεγάλα της πλέον «όπλα», τον Ντέιβιντ Λι.

Ο Παμβοχαϊκός κόντραρε αρκετά τον ΠΑΟΚ, εκτός από το τελευταίο σετ που έμεινε από δυνάμεις και βρήκε μπροστά του έναν σοβαρό Δικέφαλο που δεν του άφησε περιθώρια αντίδρασης

Με αυτή τη νίκη στο Βραχάτι, οι «ασπρόμαυροι» θα μπορέσουν να υπερασπιστούν το Κύπελλο που κατέκτησαν την περσινή σεζόν και περιμένουν πλέον να μάθουν τους αντιπάλους τους, στο Final-4 που ακόμα δεν έχει οριστεί ο τόπος διεξαγωγής του, με τα σενάρια να μιλούν είτε για Γλυφάδα, είτε για Ρόδο.

Tα σετ: (18-25, 25-22, 23-25, 19-25)

http://inpaok.com

Έρχονται στην Ελλάδα οι Muse!
Ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2000, μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους album, όταν ακόμα δεν ήταν ευρέως γνωστοί. Ακολούθησε μία ακόμα εμφάνιση στη χώρα μας το 2002 και άλλη μία το 2007, όταν πια μεγάλες επιτυχίες όπως τα Supermassive Black Hole, Starlight, Time is Running Out και Plug In Baby τους είχαν κάνει διάσημους σε όλο τον κόσμο. Ε, λοιπόν οι Muse επιστρέφουν φέτος στην Ελλάδα, μία είδηση που ήδη προκαλεί... πανικό στους χιλιάδες εν Ελλάδι οπαδούς τους!

Οι Muse θα εμφανιστούν στη δεύτερη μέρα του Ejekt Festival, στις 23 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα μέσω Facebook. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά αύριο κιόλας, με τις τιμές τους να διαμορφώνονται ως εξής:

Early bird εισιτήρια: 40 ευρώ

VIP early bird εισιτήρια: 70 ευρώ (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων σε υπερυψωμένο σημείο κοντά στη σκηνή, με ξεχωριστό μπαρ)

Μετά την εξάντληση των early bird εισιτηρίων, θα κυκλοφορήσουν περιορισμένα εισιτήρια που θα κοστίζουν 45 ευρώ και τα VIP 75 ευρώ.

Τα εισιτήρια για την κάθε μέρα του φεστιβάλ είναι ξεχωριστά και αφορούν μόνο την ημέρα που αναγράφεται πάνω στο εισιτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι για την πρώτη μέρα του Ejekt Festival, που είναι στις 8 Ιουλίου, έχουν ήδη ανακοινωθεί οι... συνήθεις ύποπτοι Editors και James.

Για την πρώτη μέρα του Ejekt, οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

Early bird εισιτήρια: 30 ευρώ
VIP early bird εισιτήρια: 45 ευρώ (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων σε υπερυψωμένο σημείο κοντά στη σκηνή, με ξεχωριστό μπαρ)

Στη δεύτερη φάση της προπώλησης, τα εισιτήρια θα κοστίζουν 35 ευρώ και τα VIP εισιτήρια θα κοστίζουν 45 ευρώ.
news.gr

Στα social media δίνουν τη μάχη πλέον και οι μεγάλοι οίκοι μόδας και κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα συγκεντρώσει τα περισσότερα like και tweets.
Έτσι στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης το «νήμα» του νικητή, σε ό,τι αφορά το Twitter τουλάχιστον, πρώτος έκοψε ο οίκος του Μάικλ Κορς, ενώ δεύτερος ήρθε αυτός του Ράλφ Λόρεν.
Συγκεκριμένα ο Μάικλ Κορς συγκέντρωσε 70.902 σχετικά tweets και ο Ραλφ Λόρεν συγκέντρωσε 46.971 tweets από την έναρξη της Εβδομάδας Μόδας στις 11 Φεβρουαρίου έως την περασμένη Πέμπτη 18 του μήνα που ολοκληρώθηκε.
Οι εταιρείες είχαν από νωρίς επεξεργαστεί την στρατηγική που θα ακολουθήσουν σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία περιελάμβανε βίντεο από τα παρασκήνια και ανταλλαγή μηνυμάτων για το Snapchat και υλικό από τα ντεφιλέ για την υπηρεσία streaming Periscope του Twitter.
Από την περασμένη Παρασκευή οι δύο οίκοι ήταν μεταξύ των πέντε κορυφαίων εταιρειών στην ανάρτηση φωτογραφιών στο Facebook και το Instagram, σύμφωνα με στοιχεία του Ground Signal, που ασχολείται με τα στατιστικά στοιχεία αναζήτησης στα social media.
Η Ουκρανία στέλνει αντιρωσικό τραγούδι στη Eurovision
Η Ουκρανία επέλεξε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη. Πρόκειται για το τραγούδι «1944» της τραγουδίστριας Τζαμάλα, η οποία έχει ταταρική καταγωγή. Το τραγούδι διηγείται την ιστορία της απέλασης 250.000 Τατάρων από την Κριμαία το 1944 από τον Κόκκινο Στρατό του Ιωσήφ Στάλιν.
Το τραγούδι αναφέρεται στην εποχή που ο Κόκκινος Στρατός του Ιωσήφ Στάλιν ξερίζωσε βιαία τους Τατάρους από την πατρίδα τους, στέλνοντάς τους σε περιοχές της Κεντρικής Ασίας. Πολλοί από αυτούς πέθαναν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ενώ άλλοι πέθαναν από την πείνα κατά την άφιξή τους στις άγονες στέπες. Κατόπιν, τους απαγορεύτηκε η επιστροφή τους στην Κριμαία, ένα καθεστώς που δεν άλλαξε μέχρι τη δεκαετία του 1980.
Η Τζαμάλα -το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Σουσάνα Τζαμαλαντίνοβα- γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιργιστάν, ενώ η προγιαγιά της, όπως είπε, υπήρξε μια εκ των χιλιάδων αυτών εκτοπισμένων Τατάρων.
«Αυτή η χρονιά άλλαξε για πάντα τη ζωή μιας σπουδαίας γυναίκας, της προγιαγιάς μου, Ναζιλκάν. Η ζωή της δεν ήταν ποτέ η ίδια» είπε η  Τζαμάλα. 
Η τραγουδίστρια σημείωσε επίσης πως το τραγούδι δεν αφορά μόνο το παρελθόν της Κριμαίας, αλλά και το παρόν, καθώς «οι Τάταροι της Κριμαίας βρίσκονται σε κατεχόμενα εδάφη αυτή τη στιγμή και αυτό είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτούς».
«Δεν υπάρχει καμία ευθεία αναφορά σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ωστόσο οι στίχοι του αγγίζουν το ζήτημα των αυτοχθόνων πληθυσμών ενός κράτους και τις αδικίες που έχουν αυτοί υποστεί κατά καιρούς» τονίζει με νόημα ο Μουσταφά Τζαμίλεφ, ηγέτης των Τατάρων της Κριμαίας.
Τώρα η Τζαμαλαντίνοβα φιλοδοξεί να ερμηνεύσει το τραγούδι στη σκηνή της Ericsson Globe Arena στη Στοκχόλμη στις 14 Μαΐου, στον τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού.
Και λέμε «φιλοδοξεί», γιατί βάσει των κανόνων του διαγωνισμού απαγορεύονται τα τραγούδια με πολιτικό στίχο. Οπότε πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν οι διοργανωτές της Eurovision θα της επιτρέψουν την συμμετοχή ή αν θα ζητήσουν κάποιου είδους «αναθεώρηση» των στίχων του τραγουδιού.
Μια αναθεώρηση που έχει συμβεί άλλωστε και στο παρελθόν, το 2005 όταν και πάλι η συμμετοχή της Ουκρανίας κινδύνεψε να μείνει εκτός νυμφώνος, καθώς το τραγούδι «Razom Nas Bahato» (Μαζι Είμαστε Πολλοί) του συγκροτήματος των Green Jolly αποτελούσε έναν «εορτασμό» της Πορτοκαλί Επανάστασης που είχε λάβει χώρα στην Ουκρανία έναν χρόνο πριν.
Το συγκρότημα τελικά αναγκάστηκε να αλλάξει τους στίχους του, προς το λιγότερο… πολιτικό, προκειμένου να συμμετάσχει στον τελικό του διαγωνισμού.


Κωνσταντίνος Τσάβαλος
Newsroom ΔΟΛ

Ρος, Ρέϊτσελ, Τσάντλερ, Μόνικα , Φοίβη και Τζόι συναντιούνται έπειτα από πολλά χρόνια σ’ ένα reunion που έκανε η αγαπημένη σειρά «Φιλαράκια» και η ατμόσφαιρα είναι άκρως συγκινητική.

Αφορμή για την συνάντηση των πέντε φίλων στάθηκε ένα αφιέρωμα που έγινε το βράδυ της Κυριακής από το MBC, προκειμένου να τιμηθεί η καριέρα του σκηνοθέτη James Burrows.

Η παλιοπαρέα θυμήθηκε διάφορα περιστατικά που γινόντουσαν τόσο μπροστά στις κάμερες, όσο και από πίσω, ενώ όταν ήρθε η σειρά της Jennifer Aniston να ανέβει στην σκηνή δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Βιώσαμε τη φιλία, την οικογένεια, τις ερωτικές απογοητεύσεις, τον ερχομό παιδιών, τα πάντα μαζί. Και είχαμε μια υπέροχη εμπειρία με την αγάπη που δεχτήκαμε από τον κόσμο» είπε με λυγμούς.

Πηγή: star.gr

Οι αρχές σε ένα χωριό στην ομόσπονδη πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας, προπύργιο του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, αποφάσισαν να απαγορεύσουν την χρήση κινητών τηλεφώνων στις ελεύθερες γυναίκες καθώς έκριναν αυτού του είδους την τεχνολογία «επιβλαβή για την κοινωνία».
«Οι ιθύνοντες της κοινότητας έκριναν ότι όπως ακριβώς στην περίπτωση του αλκοόλ, η χρήση των κινητών τηλεφώνων από τις ανύπαντρες γυναίκες συνιστά μία όχληση για την κοινωνία» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός του χωριού, Ντέβσι Βανκάρ, που προσέθεσε ότι η ίδια απαγόρευση θα επιβληθεί και στα αγόρια που βρίσκονται σε ηλικία για να πάνε σχολείο.
Τα μέλη του συμβουλίου του χωριού Σουράι με πληθυσμό 2.500 κατοίκων αποφάσισαν στις αρχές Φεβρουαρίου να επιβάλουν αυτό το μέτρο, το οποίο δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να τεθεί σε εφαρμογή και σε άλλες περιοχές της ίδιας πολιτείας.
Σύμφωνα με τον Βανκάρ, τα κινητά τηλέφωνα αποσπούν την προσοχή των νεαρών γυναικών από τις σπουδές τους και τις υποχρεώσεις τους στο νοικοκυριό.
Στην περίπτωση που μία νεαρή γυναίκα «συλληφθεί» να μιλάει ή να έχει στην κατοχή της ένα τηλέφωνο, θα καταβάλλει πρόστιμο 2.100 ρουπιών (27 ευρώ), επισήμανε το συμβούλιο, που επίσης προσφέρει το ποσό των 200 ρουπιών (2,6 ευρώ) σε όσους καταγγείλουν τους παραβάτες.
Οι νεαρές γυναίκες έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο των γονέων τους ή των συγγενών τους, σύμφωνα με τον αρχηγό του χωριού.
Ο Μόντι έχει ξεκινήσει μια ευρεία εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο για να προωθήσει την χρήση της τεχνολογίας στις αγροτικές περιοχές.
Τον περασμένο χρόνο η κυβέρνηση είχε αναλάβει μια πρωτοβουλία με τον τίτλο «Ψηφιακή Ινδία» σε μια χώρα όπου σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν σύνδεση με το Διαδίκτυο.
Πηγή: news24.gr

Μια συγκινητική πράξη που δείχνει τον χαρακτήρα του, έκανε λίγες ώρες πριν τον τραγικό του χαμό του σε τροχαίο, ο γνωστός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso και ρεπορτάζ της Δήμητρας Δάρδα, ο Παντελής Παντελίδης λίγο πριν πεθάνει άφησε στον φίλο του Γιάννη Ζακάκη ποσό για έναν άστεγο άνδρα. «Επειδή εγώ μπορεί να λείπω, δώσε αυτά τα χρήματα στον άστεγο που θα έρθει».
Λες και το ήξερε ο Παντελής Παντελίδης ότι δεν θα επιστρέψει ξανά στο καμαρίνι του και φρόντισε να αφήσει όσα λεφτά είχε πάνω του εκείνο το απόγευμα Τετάρτης σε έναν Πειραιώτη, ο οποίος βρισκόταν σε οικονομική ανάγκη. Έναν άστεγο άνδρα που στήριζε την τελευταία του ελπίδα «στο καλό παιδί», όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες της “Espresso”.

Ο Ιταλός συγγραφέας και φιλόσοφος Ουμπέρτο Έκο, ο δημιουργός του πασίγνωστου μυθιστορήματος «Το όνομα του Ρόδου», απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών.
Κάθε του νέο βιβλίο αποτελούσε τεράστιο εκδοτικό γεγονός και χωρία από τα έργα του απαντώνται πάντα στις συλλογές με γνωμικά και αποφθέγματα.
Ακολουθούν μερικά από τα πιο διάσημα:
-Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση.
-Μου φτάνει που ξέρω να διαβάζω, γιατί έτσι μαθαίνω αυτά που δεν ξέρω, ενώ όταν γράφεις, γράφεις μόνο αυτά που ξέρεις ήδη.
-Κάθε φορά που ένας ποιητής, ένας ιεροκήρυκας, ένας αρχηγός, ένας μάγος ξεστομίζει ασυναρτησίες, η ανθρωπότητα ξοδεύει αιώνες αποκρυπτογραφώντας το μήνυμα.
-Τίποτε δεν δίνει σ’ έναν φοβισμένο άνθρωπο περισσότερο κουράγιο από το φόβο ενός άλλου.
-Ο πολιτισμός δεν ακυρώνει τη βαρβαρότητα, αλλά, πολλές φορές, την επικυρώνει. Όσο πιο πολιτισμένος είναι ένας λαός, τόσο πιο βάρβαρος και καταστροφικός μπορεί να γίνει.
-Να φοβάσαι τους προφήτες κι αυτούς που είναι έτοιμοι να πεθάνουν για την αλήθεια, επειδή κατά κανόνα κάνουν και άλλους να πεθάνουν μαζί τους, μερικές φορές πριν από αυτούς και καμιά φορά αντί για αυτούς.
-Όταν οι άνθρωποι σταματούν να πιστεύουν στο Θεό, δεν είναι ότι δεν πιστεύουν πια τίποτα. Πιστεύουν στα πάντα.
-Η μαζική κουλτούρα είναι αντι-κουλτούρα.
-Οι κρίσεις πουλάνε καλά.
-Κωμικό είναι η κατανόηση του αντιφατικού. Χιούμορ είναι η υποψία γι’ αυτό.
-Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις.
-Η υπερβολική συσσώρευση στοιχείων κιτς αποτελεί μια αξιοσημείωτη υφολογική πρόταση.
-Το ρόδο είναι τόσο πλούσιο σε νοήματα, που δεν του έχει μείνει πια σχεδόν κανένα νόημα.
– Η μετάφραση είναι η τέχνη της αποτυχίας.

Ουμπέρτο Έκο ( 1932-2016 , Ιταλός συγγραφέας)

Οι σοβαρές συνέπειες από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, κυρίως της επεξεργασμένης, πρόσθετης ζάχαρης που βρίσκεται σε δεκάδες προϊόντα που καταναλώνουμε καθημερινά, είναι λίγο-πολύ γνωστές και επιστημονικά τεκμηριωμένες.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά η ημερήσια πρόσληψη ενέργειας (θερμίδων) να μην προέρχεται σε ποσοστό άνω του 10% από σάκχαρα, είτε αυτά προέρχονται ως πρόσθετο σε φαγητά, γλυκά και ροφήματα είτε λαμβάνονται από τα φρούτα, τα λαχανικά ή το μέλι. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί περίπου σε 50 γραμμάρια ζάχαρης (12 κουταλιές του γλυκού) την ημέρα.
bigstock Strawberry On A Fork Punctured 73746679
Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης έχει συνδεθεί άμεσα με αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία, κυρίως με την παχυσαρκία και το διαβήτη τύπου 2, ωστόσο οι ειδικοί δείχνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για άλλες, άγνωστες μέχρι τώρα, συνέπειές της.
Πρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία υπέδειξε ότι οι βλάβες που προκαλεί η ζάχαρη στον εγκέφαλο είναι τόσο σοβαρές όσο οι επιπτώσεις που παρατηρούνται λόγω στρες ή κακοποίησης σε μικρή ηλικία.
Βάσει πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια, τα οποία πιθανώς επεκτείνονται και στον άνθρωπο, οι ερευνητές παρατήρησαν μεταβολές στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τη συναισθηματική ανταπόκριση και τη γνωστική λειτουργία και μάλιστα οι μεταβολές ήταν πιο έντονες από αυτές που παρατηρούνται από το υπερβολικό στρες. Έχει διαπιστωθεί ότι οι άσχημες εμπειρίες στα πρώτα χρόνια της ζωής, όπως το αυξημένο στρες ή η κακοποίηση, αυξάνουν τον κίνδυνο αρνητικών εκβάσεων για την ψυχική υγεία στο μέλλον.
Τραυματικές εμπειρίες στην παιδική ηλικία, όπως ένα ατύχημα, το πένθος, μια φυσική καταστροφή ή η σεξουαλική και συναισθηματική κακοποίηση, συσχετίζονται με αυξημένα επίπεδα της βασικότερης «ορμόνης του στρες» (κορτιζόλη) στον οργανισμό. Παράλληλα, τα διαθέσιμα ερευνητικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι η κακή μεταχείριση του παιδιού συσχετίζεται με το μειωμένο όγκο του εγκεφάλου και πως η επίδραση αυτή είναι αποτέλεσμα του έντονου άγχους.
Πηγή: onmed.gr

Γενικά αίθριος ο καιρός την Τρίτη και από το απόγευμα νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βόρεια ηπειρωτικά και μικρή άνοδος θερμοκρασίας.
Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Τρίτη:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος και από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος και από το απόγευμα νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα βροχών τη νύχτα στα βόρεια,
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί και βαθμιαία από τα βόρεια νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος και από το βράδυ αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα νότια δυτικοί 4 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος και από το βράδυ αραιές νεφώσεις
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ νότιοι 3 με 5.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το βράδυ νότιοι.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί .
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!