Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Μία “μεγάλη” εκδήλωση που σχετίζεται με το iPhone προγραμματίζει για τις 9 Σεπτεμβρίου η Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα της τεχνολογικής ιστοσελίδας Re/code.

Δεδομένου ότι συνήθως η Apple το Σεπτέμβριο παρουσιάζει τα νέα της μοντέλα iPhone, οι φήμες οργιάζουν ότι στις 9 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια των δύο νέων συσκευών που θα αποτελέσουν τη νέα τρέλα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τώρα και τις εκτιμήσεις των ειδικών, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει δύο νέα iPhones με οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών (από 4 ίντσες που είναι η οθόνη του iphone 5S), προκειμένου να ανταγωνιστεί το δημοφιλές Galaxy Note 3 της Samsung.

Για την ώρα πάντως όλα είναι ρευστά, καθώς δεν υπάρχει τίποτα επίσημο, ενώ και η πληροφορία για το μεγάλο event της Apple στις 9 Σεπτεμβρίου δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.
news.gr

Φιλανδό τουρίστα που έχει έρθει… 105 φορές για διακοπές στο νησί της Ρόδου τίμησε σήμερα ο δήμος της Ρόδου στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών (Repeaters) της Ρόδου.
Πρόκειται για τον κ. Tapani Rimpioja στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση από τον δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά σε ειδική τελετή που έγινε.
Ο κύριος Rimpioja που επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Ρόδο το 1985, βρίσκεται φέτος στο νησί για εκατοστή πέμπτη φορά.
Χαλάρωση, χαλάρωση και πάλι χαλάρωση είναι αυτό που σύμφωνα με τον ίδιο απολαμβάνει κάθε φορά που έρχεται στο νησί μας. Του αρέσει να επισκέπτεται κάποια από τις παραλίες της ανατολικής πλευράς του νησιού και να χαίρεται τον ήλιο και τη θάλασσα.
Οικοδόμος στο επάγγελμα, διαμένει στο ξενοδοχείο Sun Beach για διάστημα συνήθως δύο εβδομάδων, ενώ δεν παραλείπει να γεύεται καθημερινά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και κυρίως τα αγαπημένα του πιάτα, το στιφάδο και το τζατζίκι. Επισκέπτεται καθημερινά τη Μεσαιωνική Πόλη την οποία και λατρεύει.
Αναφέρθηκε ειδικά, στον πολύ καλό φίλο που απέκτησε στη Ρόδο, τον κύριο Νίκο, ζωγράφο στο επάγγελμα, τον οποίο συνάντησε για πρώτη φορά πριν από έντεκα χρόνια στη Μεσαιωνική Πόλη όταν του ανέθεσε να δημιουργήσει το πορτρέτο του γιου του. Έκτοτε διατηρούν επαφή και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ενώ συναντιούνται κάθε φορά που εκείνος βρίσκεται στη Ρόδο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην ερώτηση αυτή ο καθένας μπορεί να δώσει την δική του απάντηση, αλλά σύμφωνα με πολλούς η ομορφότερη πόλη της Γηραιάς Ηπείρου βρίσκεται στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα του Άνω Ρήνου, στην περιφέρεια της Αλσατίας.
Ονομάζεται Colmar, μοιάζει παραμυθένιο, φημίζεται για την άριστα διατηρημένη παλιά πόλη του και τα αρχιτεκτονικά του μνημεία και αποτελεί την «πρωτεύουσα» των αλσατικών κρασιών. Η ίδρυση της πόλης, μας γυρίζει πίσω στον 9ο αιώνα και σήμερα με 70.000 περίπου κατοίκους είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αλσατίας.
Πατρίδα του ζωγράφου και χαράκτη Martin Schongauer όπως επίσης και του γλύπτη Frédéric Bartholdi που σχεδίασε το Άγαλμα της Ελευθερίας, το Colmar διαθέτει πολλά μουσεία και καταφέρνει να διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον γοτθικό μεσαιωνικό χαρακτήρα του. Βέβαια στην πόλη θα συναντήσει κανείς και αρκετά κτήρια αναγεννησιακού, Baroque, και Art Nouveau στυλ.
Η πόλη διαρρέεται από τον ποταμό Lauch ο οποίος συνδέεται μέσω καναλιών με τον ποταμό Ρήνο, ενώ πολύ κοντά της βρίσκονται τα εντυπωσιακά Βόσγια όρη. Κάθε χρόνο, την περίοδο των Χριστουγέννων, το Colmar μετατρέπεται σε φωτεινή χώρα των θαυμάτων προσελκύοντας πλήθος τουριστών.
Υπέροχο και γραφικό, αξίζει να περιπλανηθεί κανείς στους δρόμους και τα σοκάκια του για να θαυμάσει τα πανέμορφα σπίτια του, τις εκκλησίες και τα μουσεία. Τελικά το Colmar δεν είναι τυχαίο που θεωρείται η ομορφότερη πόλη της Ευρώπης!
echoes.gr
Κάπου εκεί στην απαράμιλλη γλυπτική τέχνης της Γης, τα νορβηγικά φιορδ, θα ανοίξει το 2016 τις πύλες του το ξενοδοχείο Krystall!
Ένα 5αστερο ξενοδοχείο ασύγκριτης πολυτέλειας αλλά και ανεπανάληπτης ταξιδιωτικής εμπειρίας: το ξενοδοχείο θα είναι ένα πλωτό παλάτι, σε σχήμα χιονονιφάδας (!), με γυάλινο θόλο και τοίχους ώστε οι επισκέπτες του να μπορούν να απολαμβάνουν το υπερθέαμα του Βόρειου Σέλαος!

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 86 δωμάτια, σπα και αίθουσα συνεδρίων και θα βρίσκεται στο φιορδ έξω από την πόλη Τρόμσο.
Όλοι οι διάδρομοι του ξενοδοχείου θα έχουν γυάλινα ταβάνια, ακόμη και τα πυρότουβλα του τζακιού θα είναι διάφανα προκειμένου να μην χάνουν οι επισκέπτες το παραμικρό από τη θέα!
Οι κατασκευαστές του, η εταιρεία Dutch Docklands, σχεδίασαν το εκπληκτικό αυτό παλάτι με το ανεπανάληπτο σχήμα, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος: το ξενοδοχείο θα μπορεί να μεταφερθεί πλήρως χωρίς να προκαλέσει την παραμικρή ζημιά στο φιορδ.
Σύμφωνα με τη The Huffington Post, το ξενοδοχείο θα ανοίξει τις πύλες του το 2016!
Οκ, έχουμε λίγο καιρό να μαζέψουμε κάποια χρήματα για να το επισκεφτούμε...
news.gr
Μετά από τη θύελλα που είχε ξεσπάσει τις ημέρες πριν από το Πάσχα, με καταγγελίες για τις τιμές των αμνοεριφίων από αλυσίδα σούπερ μάρκετ, το υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ στην εταιρεία.
Ο θόρυβος που είχε προκληθεί τον Απρίλιο αφορούσε τη διαφήμιση για πώληση των αμνοεριφίων σε πολύ χαμηλή τιμή στα Lidl, όπου όμως δεν υπήρχαν αποθέματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Προστασίας του Καταναλωτή, το πρόστιμο επιβλήθηκε για παραβάσεις των διατάξεων των άρθρων 9γ, 9δ (παρ. 1α και β), 9ε, 9στ (περ. ε) του ν. 2251/94, περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.
«Οι συγκεκριμένες κυρώσεις επεβλήθησαν κατόπιν διερεύνησης καταγγελιών καταναλωτών από τις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως προς το γεγονός ότι η εταιρεία προέβη σε πρόσκληση για αγορά προϊόντων (αμνοερίφια) κατά την Πασχαλινή περίοδο σε μια δελεαστική τιμή για τον καταναλωτή χωρίς να κάνει γνωστή την ύπαρξη εύλογων λόγων για τους οποίους δεν θα μπορούσε να προμηθεύσει τα προϊόντα στην τιμή αυτή σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε εύλογες ποσότητες, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού ως προς την διαθεσιμότητα του διαφημιζόμενου προϊόντος. Σημειώνεται ότι κατά των αποφάσεων επιβολής προστίμου, χωρεί η άσκηση ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
aftodioikisi.gr
Το μυστήριο της Ατλαντίδας αποτελεί τον πιο πολυσυζητημένο ίσως μύθο. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι όλοι μας, ειδικά αυτοί της δεκαετίας του ’90 μετά την παιδική ταινία της Disney, έστω μία μικρή έρευνα για την περίφημη Ατλαντίδα την κάναμε.
Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποδείξει ότι υπήρξε και πού ακριβώς βρισκόταν. Παρόλα αυτά, ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού και της αρχαίας Θήρας ταυτίζεται με τη χαμένη Ατλαντίδα. Οι πρώτες γραπτές αναφορές για την Ατλαντίδα πηγάζουν από τον Αθηναίο φιλόσοφο Πλάτωνα (427-347 π.Χ.) ο οποίος μας αφηγείται ότι οι Άτλαντες ήταν ένας λαός με υπερφυσικές ικανότητες και θεϊκή καταγωγή.
Ανάμεσα στα σπουδαία και θαυμαστά που αναφέρει ο Πλάτωνας, ήταν ότι οι Άτλαντες σταδιακά άρχισαν να χάνουν τη θεϊκή τους δύναμη. Όταν κυριεύτηκαν από ανθρώπινες αδυναμίες αποφάσισαν να στραφούν ενάντια σε άλλους εύπορους λαούς με σκοπό την υποταγή. Γι΄ αυτό ταξίδεψαν προς τη Μεσόγειο, ώσπου συναντήθηκαν με τους παντοδύναμους και γενναίους Αθηναίους, από τους οποίους ηττήθηκαν για πρώτη φορά.
Μετά από εξαντλητικές όμως μάχες, οι Αθηναίοι τελικά λύγισαν. Οι θεοί τότε εξοργίστηκαν με τους Άτλαντες, κι αποφάσισαν να τους τιμωρήσουν με παντοτινό αφανισμό. Τόσο μεγάλη ήταν η οργή, που τους κατάστρεψαν μέσα σε μία μόνο νύχτα, αφήνοντας πίσω μόνο μάζες από λάσπη και πυκνούς καπνούς.
Ατλαντίδα; Η αρχαία Θήρα ήταν ένας τέλειος επίγειος παράδεισος, που καταστράφηκε περίπου το 1.500 π.Χ. (η έκρηξη του ηφαιστείου ήταν η ισχυρότερη που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα τα τελευταία 10.000 χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς), μαζί με ένα πλήθος από γειτονικά παράλια, συμπαρασύροντας λαμπρά δείγματα πολιτισμού του Αιγαίου. Η περιγραφή της ταιριάζει απόλυτα με τα λεγόμενα του Πλάτωνα για τη μυθική χώρα των Ατλάντων που καταστράφηκε ολοσχερώς, χωρίς να αφήσει ίχνος πίσω της.
Το όνομα Ατλαντίδα προέρχεται πιθανότατα από το μυθικό γίγαντα Άτλαντα, που κρατούσε στους ώμους του ολόκληρη τη γη και τον ουρανό.
Στην επιστολή του ο Πλάτωνας προς Κριτία εξηγείται το πώς δημιουργήθηκε η Ατλαντίδα και γιατί είχε σχήμα κυκλικό σαν δαχτυλίδι, με θάλασσα κι ένα μικρό νησάκι στη μέση (έτσι ακριβώς όπως ήταν η αρχαία Θήρα, λίγο πριν από τη μεγάλη έκρηξη). «Όταν οι θεοί μοιράστηκαν τη γη, ο Ποσειδώνας έλαβε την Ατλαντίδα και την παρέδωσε στους γιους του τους ημίθεους για να την καλλιεργήσουν. Ένας από αυτούς παντρεύτηκε την Λευκίππη και έκαναν την Κλειτώ, που την ερωτεύτηκε ο Ποσειδώνας και θέλησε να την κάνει για πάντα δικιά του. Τότε διάλεξε ένα μέρος και το προστάτεψε με κυκλικές ζώνες από εύφορη γη και θάλασσα ώστε να της εξασφαλίσει παραδεισένια ζωή (σαν να βλέπουμε στο χάρτη την Κρήτη μαζί με την αρχαία Καλλίστη)».
Είναι φανερό λοιπόν γιατί η Σαντορίνη έχει συνδεθεί με την Ατλαντίδα, την μυθική ήπειρο που βυθίστηκε στην θάλασσα, ενώ βρισκόταν στο αποκορύφωμά της. Το μυστήριο γύρω από την καταστροφή της μίας και την εξαφάνιση της άλλης, έχει απασχολήσει τους επιστήμονες εδώ και πολλές γενιές.
Ίσως το μυστήριο της χαμένης Ατλαντίδας να είναι απλώς ένας μύθος, με αμέτρητα αναπάντητα ερωτήματα. Πιθανότατα να μην υπήρξε ποτέ αυτή η χώρα. Παρόλα αυτά, σε γλυκαίνει η ιδέα ότι μπορεί να βρίσκεται κάπου στο Αιγαίο. Όπως και να έχει, η θεωρία για την ηφαιστειακή καταστροφή της Σαντορίνης εξακολουθεί να βασίζεται σε πραγματικές πηγές που θυμίζουν τον «Πλατωνικό Λόγο».
echoes.gr
Με προκηρύξεις που θα κατατεθούν άμεσα, μέσα στον Αύγουστο, από το υπουργείο Οικονομικών και από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναμένεται να τρέξουν προσλήψεις σε εφορίες και δικαστήρια.
Όπως αναφέρει το Έθνος. νέο διαγωνισμό μόνιμων υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ Εφοριακών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Μέχρι το τέλος Αυγούστου, το υπουργείο θα υποβάλει στο ΑΣΕΠ νέο αίτημα για την πρόσληψη 400 εφοριακών, κυρίως στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Ο νέος διαγωνισμός θα αφορά κατόχους πτυχίου Νομικής ή Οικονομικών, ενώ όλοι οι νέοι υπάλληλοι θα διοριστούν στην Αθήνα.
Μέσω ΑΣΕΠ θα προκηρυχθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και ο διαγωνισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης για 100 μόνιμους δικαστικούς υπαλλήλους, επιστήμονες Πληροφορικής Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 60 υπάλληλοι ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής και 40 ΤΕ Πληροφορικής, που θα εργαστούν στα διοικητικά, πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, καθώς και στις Εισαγγελίες όλης της χώρας.
Επίσης, στη σύναψη 391 εποχικών συμβάσεων θα προχωρήσουν αυτή την εβδομάδα δήμοι και φορείς από όλη τη χώρα. Με 72 νέους επιστήμονες θα ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ, ενώ εκπαιδευτικό προσωπικό θα προσλάβουν οι σχολές Ικάρων, Ναυτικών Δοκίμων και οι ΑΕΝ Εμπορικού Ναυτικού.
aftodioikisi.gr

Στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας των πωλήσεων, κατά τη διάρκεια του 2013, συναντάμε τους One Direction. Το νεανικό γκρουπ από τη Βρετανία κατάφερε να ξεπεράσει ιδιαίτερα δημοφιλείς και καταξιωμένους καλλιτέχνες, ενώ το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «Midnight Memories» άγγιξε τα 4 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, και αναδείχτηκε ο εμπορικότερος δίσκος της χρονιάς που πέρασε.
Ο Liam Payne, από τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας, δήλωσε για την πρόσφατη επιτυχία τους: «Είμαστε προφανώς εκστασιασμένοι και απίστευτα χαρούμενοι. Είχαμε μια υπέροχη ομάδα από ανθρώπους γύρω μας, οι οποίοι μας βοήθησαν να επιτευχθούν αυτά και πάνω από όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους fans μας. Οφείλουμε όλη την επιτυχία μας σε αυτούς».

Οι One Direction αναδείχτηκαν το 2010 μέσα από το επιτυχημένο σόου της βρετανικής τηλεόρασης «The X-Factor», ενώ τα τρία άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα.

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τα πιο εμπορικά άλμπουμ της περασμένης χρονιάς συναντάμε τον Έμινεμ με 3,2 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ ακολουθούν ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ με 3,6, ο Μπρούνο Μαρς με 3,2 και οι Daft Punk με 3,2 εκατομμύρια. Τα «δυνατά χαρτιά» στα γυναικεία δημοφιλή ονόματα συνωστίζονται στη δεύτερη πεντάδα της λίστας, με την Κέιτι Πέρι στην έκτη θέση, με 2,8 εκατομμύρια πωλήσεις, την Lady Gaga στην ένατη και την Μπιγιονσέ στη δέκατη θέση με επίσης 2,3 εκατομμύρια πωλήσεις, αντίστοιχα.

naftemporiki.gr
Ηταν μια εξαιρετικά κακή ημέρα στη δουλειά για δύο καθαριστές τζαμιών στην Αυστρία, όταν βρέθηκαν να κρέμονται επί ώρες έξω από τον 48ο όροφο του ψηλότερου ουρανοξύστη της χώρας.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν δείχνουν τους δύο εργάτες να κρέμονται από μια πλατφόρμα που εμφανώς έχει χαλάσει σε ύψος 144 μέτρων, στον ουρανοξύστη DC Tower 1 στη Βιέννη. Σύμφωνα με τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης οι δύο εργάτες βγήκαν σώοι και αβλαβείς από αυτήν την πολύωρη περιπέτεια.



Χρειάστηκαν ωστόσο περίπου 30 πυροσβέστες για να ασφαλίσουν την πλατφόρμα και να απεγκλωβίσουν τους δύο καθαριστές.
tanea.gr
Πρωταθλήτρια στις... μοτοσυκλέτες αναδείχθηκε η Ξάνθη στη Βόρεια Ελλάδα για το 2013 καθώς παρουσιάζει τον μεγαλύτερο αριθμό δικύκλων ανά 1.000 κατοίκους.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη που έκαναν οι επιστήμονες του «Παρατηρητηρίου» της Εγνατίας οδού Α.Ε. με αντικείμενο την εξέλιξη των δεικτών κατοχής οχημάτων την περίοδο 2005 – 2013, παρατηρείται ότι κατά το έτος 2013 οι περισσότερες μοτοσικλέτες άνω των 50 cc/1.000 κατ. βρίσκονται στην Ξάνθη (150 μοτοσικλέτες άνω των 50 cc/1.000 κατ.).
Όσον αναφορά των αριθμό των οχημάτων ανά κάτοικο, πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Νομοί Θεσσαλονίκης και Καβάλας με 0,674 οχημ. ανά κάτοικο, ενώ κατά την περίοδο 2005-2013 παρατηρήθηκε αύξηση των οχημάτων της χώρας κατά 21,2% και μείωση του πληθυσμού της κατά 0,18%, ενώ την περίοδο 2009 - 2013 εμφανίζεται ακόμη μεγαλύτερη μείωση του πληθυσμού 1,76% και αύξηση των οδικών οχημάτων κατά 3,40%.
Μείωση στον αριθμό των λεωφορείων στην Ξάνθη κατά 8,7%
Ο αριθμός των μοτοσικλετών άνω των 50 cc ανά 1.000 κατοίκους στη χώρα αυξήθηκε κατά 39,8%, ενώ στη ζώνη επιρροής της Εγνατίας οδού (Βόρεια Ελλάδα) συνολικά κατά 44,5%. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις εντοπίζονται στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (65,8%) και Ηπείρου (56,9%), πράγμα που σημαίνει ότι η κατοχή μοτοσικλετών στις συγκεκριμένες περιφέρειες ήταν ακόμα μικρότερη πριν από το 2005 και ότι με τη λειτουργία της Εγνατία οδού αυξήθηκε η κατοχή μοτοσικλετών σε αυτές τις δυο περιφέρειες.
Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπάρχει αύξηση των φορτηγών ανά 1.000 κατοίκους κατά το 2005 - 2011 και πτώση τα έτη 2012 και 2013, στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχουν αυξητικές τάσεις σε όλα τα έτη του διαστήματος μελέτης πλην του 2011.
Στις περιφέρειες που αναπτύσσονται αστικά κέντρα με σημαντικό πληθυσμιακό μέγεθος υπάρχουν λιγότερα φορτηγά ανά κάτοικο συγκριτικά με τις περιφέρειες μικρότερων αστικών κέντρων. Συνεπώς, διαφαίνεται μια αντίστροφη σχέση μεταξύ πληθυσμιακού μεγέθους και αριθμού φορτηγών οχημάτων που αναλογεί στον πληθυσμό.
πηγή: thrakitoday.com
Galleraki, Μύκονος
Στο νησί που έχει γίνει ταυτόσημο του άγριου nightlife δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεχωρίσεις μόνο ένα μπαρ. Το Galleraki όμως, πιθανώς να αξίζει μια θέση σε αυτή τη λίστα, μιας και είναι από τα πρώτα και πιο αγαπημένα μπαράκια που ανέδειξαν τη Μικρή Βενετία. Η ιστορία του ξεκινά το 1989 στον επάνω όροφο ενός κτηρίου του 1800 με το όνομα «Gallery». Το 1992 όμως, μεταφέρθηκε στο ισόγειο, σε ένα πολύ μικρότερο χώρο που ονόμασαν… «Galleraki». Εδώ θα δοκιμάσετε άπειρα cocktails με φρέσκα φρούτα (άκρως τσιμπημένα σε τιμή, όπως παντού στη Μύκονο άλλωστε), με το Κaterinaki να είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Πληροφορίες: http://galleraki.gr/
Σορόκος Κουφονήσια 
Μιλάμε πιθανώς για το σήμα κατατεθέν του Άνω Κουφονησίου και ίσως, όλων των Μικρών Κυκλάδων. Έτσι κι αλλιώς το νησί δεν έχει και πολλές επιλογές, αλλά και να είχε, ένα ποτό κάτω από τα αστέρια, χωρίς πολλά φώτα, ακούγοντας το κύμα να σκάει πλάι σου και ενώ οι μουσικάρες διαδέχονται η μία την άλλη, θα σας ήταν απολύτως αρκετό. Αν φτάσετε μέχρι εδώ, σίγουρα θα βρεθείτε αργούτσικα να χοροπηδάτε μετά μανίας μέσα ή να ρομαντζάρετε με το έτερον ήμισυ έξω. Πληροφορίες: www.facebook.com/pages/SOROKOS/53847119862
Αρμενάκι Ανάφη
Στην Ανάφη οι επιλογές για βραδινή έξοδο είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, ίσως και του μισού. Αλλά αυτό δεν μας απασχολεί και πολύ, μιας και το Αρμενάκι σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε φυσικά, τον καφέ σας νωρίς, να δοκιμάσετε εξαιρετικά τοπικά πιάτα παρέα με ντόπια ρακή και ρακόμελο και φυσικά, αργά το βράδυ, μετά τις 11 μ.μ., στήνεται πάντα ένα μικρό γλέντι με κιθάρα, μπουζούκι και φωνή που ξεσηκώνει τους πάντες. Αν το ζήσετε μια φορά, θα θέλετε να πηγαίνετε συνέχεια… Πληροφορίες: www.facebook.com/armenaki.anafi

Franco’s Σαντορίνη 
Το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, μέσα από καρτ ποστάλ αλλά και από στόμα σε στόμα. Το ίδιο και το Franco’s που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του εδώ και χρόνια με το μοναδικό αυτό ηλιοβασίλεμα. Στο Franco’s συνδυάζουν τη απίστευτη αυτή θέα με μοναδικά επιλεγμένα κομμάτια κλασικής μουσικής και σερβίρουν ένα εξαιρετικό cocktail με το όνομα Maria Kallas για να το γευθείτε καθώς θα απολαμβάνετε στη σεζλόνγκ σας, τον ήλιο να βυθίζεται στη θάλασσα και από το μεγάφωνο τη φωνή της Maria Kallas να σας κάνει να ανατριχιάζετε. Πληροφορίες: www.francos.gr/
Αστάρτη Φολέγανδρος
Η χώρα της Φολεγάνδρου είναι από τις πιο όμορφες και γραφικές των Κυκλάδων. Χτισμένη σε μεγάλο ύψωμα, είναι φτιαγμένη υπέροχα και προσφέρει πολλές επιλογές για βραδινές εξορμήσεις, σε χαλαρούς ρυθμούς πάντα. Το μπαρ που ξεχωρίζει όμως και ταυτίζεται με το γενικότερο κουλτουριάρικο ύφος του νησιού, είναι η Αστάρτη, στην πλατεία της χώρας. Εδώ θα δοκιμάσετε υπέροχο ρακόμελο που θα συνοδεύεται από χειροποίητο παστέλι και ελληνική έντεχνη μουσική. Είναι must! Πληροφορίες: www.facebook.com/groups/13558664242/?ref=br_tf
Αργώ Σίφνος
Το Αργώ bar μετρά ήδη 30 χρόνια ζωής και κατά τη διάρκειά τους έχει προσφέρει μερικές από τις πιο δυνατές στιγμές στη νυχτερινή ζωή του νησιού. Βρίσκεται ακριβώς επάνω στο κεντρικό σοκάκι της Απολλωνίας, με κλασική νησιώτικη ατμόσφαιρα και μοναδικά cocktails. Όσο για τη μουσική που επιλέγεται εδώ, είναι η ιδανική για να συνοδεύσετε τα ξενύχτια σας στο νησί, που θα σας μείνουν αξέχαστα. Πληροφορίες: argobar.gr
Shark Πάρος 
Το πιο γνωστό μπαράκι της Νάουσας στην Πάρο μετρά 17 χρόνια στο ενεργητικό του και συνεχίζει απτόητο τη νυχτερινή του δράση. Στέκεται μπροστά ακριβώς από το λιμανάκι και διοργανώνει μερικά από τα καλύτερα πάρτι του νησιού. Οι μουσικές που επιλέγονται είναι άκρως χορευτικές, ενώ το κέφι απλώνεται σιγά σιγά μέσα και έξω από τον μικρό εσωτερικό χώρο του μπαρ. Μπορείτε να σκεφθείτε κάτι καλύτερο από ένα ποτάκι στο χέρι, δίπλα στο γραφικό λιμανάκι της Νάουσας χορεύοντας μέχρι πρωίας; Πληροφορίες: www.facebook.com/sharkparos?rf=140240626047595
clickatlife.gr
Επί 25 ολόκληρα χρόνια, από το 1987 μέχρι και το 2012, όταν και παραιτήθηκε, ο Ριτζ Φόρεστερ έκαιγε καρδιές στη θρυλική σειρά «Τόλμη και Γοητεία».
Σήμερα, στα 62 του χρόνια ο κατά κόσμον Ρον Μος συνεχίζει να γοητεύει με την αρρενωπή ομορφιά του να παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο.
Ωστόσο, αν κρίνουμε από πρόσφατες φωτογραφίες του σε αυτό έχει συμβάλλει καθοριστικά το γεγονός πως βάφει τα μαλλιά του, αλλά και μια υποψία μπότοξ στο φρέσκο πρόσωπό του.


Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Μος είχε δηλώσει σχετικά με την αποχώρησή του από τη σειρά τον Αύγουστο του 2012: "Είναι σαν να βρισκόμουν σε μια σχέση για 25 χρόνια, στην οποία είχα αφιερώσει ολόκληρο το χρόνο μου. Κάπως σαν να ήμουν κλεισμένος σε ένα μικρό δωμάτιο για δύο δεκαετίες. Ξαφνικά, η ζωή μου ήθελε να με πάει σε διαφορετική κατεύθυνση".

Μάλιστα, είχε επισημάνει πως το οριστικό αντίο έπρεπε να το είχε πει πολλά χρόνια πριν, ενώ επισήμανε πως ο "χωρισμός", έγινε κοινή συναινέσει και χωρίς να υπάρξει διένεξη με την παραγωγή.

Πλέον, ο ηθοποιός έχει επικεντρωθεί στη μουσική και στην κιθάρα του. Είναι μέλος του συγκροτήματος Player.
news.gr
Ένα εφιαλτικό πεντάλεπτο ήταν αρκετό για να γκρεμίσει τα όνειρα του Παναθηναϊκού για πρόκριση στα πλέι-οφ του Champions League, καθώς παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν, οι “πράσινοι” ηττήθηκαν μέσα στη Λεωφόρο από τη Σταντάρ Λιέγης με 1-2 και έμειναν εκτός συνέχειας.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν στο 16' με το αυτογκόλ του Αρσλάναγκιτς, μετά από σέντρα του Μπεργκ από τα αριστερά, ενώ δε σταμάτησαν εκεί και πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Καβασίμα σταμάτησε τον Μπεργκ στο 22' και στο 24'.

Και ξαφνικά... μπλακ άουτ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Βέλγοι ισοφάρισαν στο 36', όταν ο Ντε Καμάργκο βγήκε στην αντεπίθεση, μοίρασε την κάθετη πάσα στον Μπομπό, και αυτός νίκησε τον Κοτσόλη για το 1-1.

Πριν οι παίκτες του Τριφυλλιού προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ, στο 41ο λεπτό, ήρθε και το δεύτερο γκολ για τη Σταντάρ, αυτή τη φορά με ωραίο σουτ του Μποκού, κι έτσι ο Παναθηναϊκός ήθελε πλέον δύο γκολ για να πάρει την πρόκριση, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα.

Με την ψυχολογία να βαραίνει τα πόδια, οι “πράσινοι” άργησαν να ξαναβρούν το ρυθμό τους και μόλις στο 68' κατάφεραν να απειλήσουν ξανά τον Καβασίμα, με ένα σουτ του Μπεργκ που πέρασε λίγο άουτ.

Αμέσως μετά ξεκίνησε το σφυροκόπημα: Στο 69' ο Ντίνας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήταν ο Σίλντενφελντ που σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά. Στο 76' ο Καρέλης έστειλε την μπάλα άουτ, στπ 78' ο Καβασίμα είπε “όχι” στο δυνατό σουτ του Ατζαγκούν, ενώ στο 87' η κεφαλιά του Σίλντενφελντ πέρασε λίγο άουτ.

Το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό εκτός συνέχειας στο Champions League.
Πλέον, οι "πράσινοι" θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στη φάση των ομίλων του Europa League, μέσω των πλέι-οφ της διοργάνωσης, όπου θα συμμετάσχουν. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!