Δευτέρα 18 Απριλίου 2016


Για πόσα χρόνια χρησιμοποιείτε το iPhone, iPad, Apple TV ή Mac σας πριν αποφασίσετε πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για αυτό και είναι καιρός να το αντικαταστήσετε;

Κατά γενική ομολογία τα προϊόντα της Apple έχουν μια ανθεκτική κατασκευή και αντέχουν περισσότερο στον χρόνο από αυτά του ανταγωνισμού.

Η Apple σε ένα νέο κείμενο σχετικά και με την ευαισθησία της εταιρείας απέναντι στο περιβάλλον δίνει μια νέα απάντηση στην παραπάνω ερώτηση.

Η Apple λοιπόν μετά από χρόνια μελετών θεωρεί πως ο κύκλος ζωής μιας OS X ή tvOS συσκευής (iMac, MacBook, Apple TV) είναι περίπου τα 4 χρόνια ενώ για μια iOS και watchOS (Apple Watch, iPhone, iPad) συσκευής τα 3 χρόνια.

Βέβαια όπως αναφέρουμε και στην αρχή όσοι είχατε ή έχετε μια Apple συσκευή σε οποιαδήποτε από αυτές τις κατηγορίες γνωρίζετε ότι με λίγο προσοχή αυτοί οι χρόνοι διάρκειας ζωής μπορούν να επεκταθούν πολύ εύκολα.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προχωρά, όπως είχε πει, με την αλλαγή ώρας.
Τα ρολόγια στη χώρα θα μετατοπιστούν κατά τριάντα λεπτά μπροστά, ώστε να μειωθούν οι απώλειες από την ενεργειακή κρίση στη χώρα.
Ο πρόεδρος της χώρας έχει ήδη ζητήσει από τις γυναίκες να χρησιμοποιούν λιγότερο το ηλεκτρικό πιστολάκι για τα μαλλιά και να σβήνουν τα φώτα.
Στόχος του Μαδούρο, με αυτή την ενέργεια, είναι να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά 20%.
Ωστόσο οι διακοπές ρεύματος είναι συχνό φαινόμενο στο κράτος της Νότιας Αμερικής λόγω του προβλήματος ενέργειας, με την ισχύ σε πόλεις όπως το Καράκας, να πέφτει διαρκώς και ολόκληρα χωριά να μένουν για καιρό στο σκοτάδι. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι τον Απρίλιο και τον Μάιο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται 4 μέρες την εβδομάδα, ώστε να γίνει περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην εποχή που όλα τα πράγματα γίνονται «έξυπνα», δεν μπορείς να εμπιστευθείς πια ούτε το ίδιο το στρώμα σου. Ισπανική εταιρεία δημιούργησε το πρώτο στρώμα στον κόσμο, το οποίο καταγράφει μέσω 24 ηλεκτρονικών αισθητήρων, κάθε «ύποπτη» δραστηριότητα που γίνεται πάνω του και ενημερώνει τον απατημένο ή την απατημένη σύζυγο στο κινητό τηλέφωνο μέσω ειδικής εφαρμογής.
Ο εκπρόσωπος Χοσέ Αντόνιο Μουίνος της κατασκευάστριας εταιρείας Durmet δήλωσε ότι το στρώμα με την ονομασία Smarttress έρχεται να καλύψει μια ανάγκη, με δεδομένη την αύξηση των απιστιών στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ισπανία, όπου το…σπορ ανθεί.
Το στρώμα κοστίζει περίπου 1.500 ευρώ, έχει πενταετή εγγύηση και μπορεί να αγορασθεί με άκρα εμπιστευτικότητα, ώστε να μην γνωρίζει το έτερον ήμισυ ότι δεν πρόκειται για κοινό στρώμα, αλλά για…κατάσκοπο. Αυτό είναι μάλλον αναγκαίο, αφού η τεχνολογία του στρώματος φέρει την εντυπωσιακή ονομασία «Σύστημα Ανίχνευσης Εραστών».
Το στρώμα, που εξωτερικά μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο, δημιουργεί σε πραγματικό χρόνο ένα τρισδιάστατο χάρτη ανάλογα με την πίεση που ασκείται πάνω του από τις διάφορες κινήσεις. Στη συνέχεια, στέλνει τα στοιχεία στο κινητό του/της συζύγου.
«Το προϊόν μας θα φέρει γαλήνη του νου σε άνδρες και γυναίκες, όχι μόνο στη διάρκεια της νύχτας, αλλά επίσης της μέρας, όσο είσθε στη δουλειά σας», δήλωσε ο Μουίνος, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ». Μάλλον θα διαφωνούσε κανείς με τη δήλωσή του περί γαλήνης…
Αν κανείς δεν θέλει να μπει στα έξοδα ενός στρώματος-κατασκόπου, αλλά παρόλα αυτά τον τρώνε οι υποψίες για το ταίρι του, έχουν ήδη αναπτυχθεί εφαρμογές «ηλεκτρονικού ντεντέκτιβ», όπως οι mCouple (της βρετανικής εταιρείας mSpy) και Couple Tracker. Τέτοιες εφαρμογές επιτρέπουν στον/στην σύζυγο να παρακολουθεί τα τηλεφωνήματα, τα ηλεκτρονικά μηνύματα, τις κλήσεις στο Skype, τις αναρτήσεις στο Facebook, τις κινήσεις του συντρόφου μέσω GPS κ.α.

Πέντε διαγωνισμοί πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε ισάριθμα υπουργεία έχουν φτάσει στο ΑΣΕΠ προς έκδοση. Οι διαγωνισμοί αφορούν συνολικά 2.504 θέσεις για πτυχιούχους και αποφοίτους Λυκείου, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων και αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του καλοκαιριού.
Υπουργείο Ναυτιλίας – Λιμενικό Σώμα
Εντονη δραστηριότητα θα έχει φέτος το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το ΑΣΕΠ, καθώς επίκειται διαγωνισμός πρόσληψης 202 υπαλλήλων στην κεντρική υπηρεσία του, σε πλοηγικούς σταθμούς και σε άλλους φορείς εποπτείας του, ενώ άμεσα πρόκειται να καταταχθούν 276 νέοι Λιμενοφύλακες στο Λ.Σ.
Πιο συγκεκριμένα, από τις 202 θέσεις μονίμων, οι 56 αφορούν μόνιμο προσωπικό σε διευθύνσεις του υπουργείου και οι υπόλοιπες146 θέσεις προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε Νομικά Πρόσωπα αυτού.
Οι προσλήψεις έχουν πάρει Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και το αίτημα αναμένεται να υποβληθεί στο ΑΣΕΠ μόλις ολοκληρωθεί η κατανομή των θέσεων ανά υπηρεσία.
Παράλληλα ξεκίνησαν οι διαδικασίες κατάταξης στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) 276 Δόκιμων Λιμενοφυλάκων. Το αίτημα κατέθεσε στον αναπληρωτή υπουργό Oικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες «πρώτης γραμμής» του Λιμενικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Λιμενικό θα προσληφθούν κυρίως κάτοχοι Πτυχίου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή Πτυχίου Τεχνικού-Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ Κύκλου (απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών), στην ειδικότητα Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού, ενώ περί τις 100 θέσεις θα διεκδικήσουν υποψήφιοι με Απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες) και ιδιώτες (απόφοιτοι Λυκείου) που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα, ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ.
Υπουργείο Υγείας
Νέα προκήρυξη με 1.760 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού, διοικητικού και παραϊατρικού προσωπικού καταρτίζει το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ.
Το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί ήδη στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ από το σύνολο των θέσεων οι 1.000 περίπου αφορούν θέσεις ιατρικών ειδικοτήτων, οι 600 θα είναι θέσεις διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, οι 100 θέσεις για πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ενώ με 20 υπαλλήλους θα ενισχυθεί το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) και η αποκεντρωμένη οργανική μονάδα «Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης» του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», με 25 θέσεις ο ΟΚΑΝΑ και με 35 θέσεις το ΚΕΘΕΑ.
Υπουργείο Πολιτισμού
Διαγωνισμός για 90 μόνιμους υπαλλήλους στον κλάδο της φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων προωθείται από το υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση μίας από τις θέσεις Φυλάκων/Νυχτοφυλάκων είναι η κατοχή πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτηρίου τίτλου ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχου πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτήριου τίτλου ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών, καθώς και η πιστοποιημένη καλή γνώση της Αγγλικής, ή Γαλλικής, ή Γερμανικής, ή Ιταλικής, ή Ισπανικής, ή Ρωσικής γλώσσας, κάτι που δεν απαιτείται για τους Νυχτοφύλακες.
Υπουργείο Οικονομικών
Είκοσι πέντε μόνιμους υπαλλήλους στην ειδικότητα ΤΕ Χημικών θα προσλάβει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.
Ηδη στον διαγωνισμό του υπουργείου ορίστηκαν τα άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 (μία θέση για ΑμεΑ και μία για τρίτεκνο) και πλέον η προκήρυξη πάει στο ΑΣΕΠ για έκδοση.
Η πρόσληψη των επιτυχόντων θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια), ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα Χημείας ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, καθώς και βεβαίωση ιδιότητας μέλους της Ενωσης Ελλήνων Χημικών.
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Ετοιμη είναι η προκήρυξη 2Κ/2016 που αφορά την πρόσληψη 151 μονίμων επιστημόνων Πληροφορικής, σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε άλλα υπουργεία και δημόσιους φορείς.
Το ΑΣΕΠ επέλεξε να συγκεντρώσει σε μία ενιαία προκήρυξη όλες τις ανάγκες των φορέων του δημόσιου τομέα για τις συγκεκριμένες ειδικότητες. Πρόκειται να προσληφθούν 88 υπάλληλοι ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής (Επιστήμης των Υπολογιστών ή Μηχανικών Η/Υ) και 63 υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής (ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων).
Η πλήρωση των θέσεων θα γίνει με τη διαδικασία πινάκων προτεραιότητας (σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2190/94) από κατόχους ομωνύμου ή ταυτοσήμου κατά περιεχόμενο ειδικότητας πτυχίου ή διπλώματος ΑΕΙ/ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισοτίμου αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής. Παράλληλα οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πολύ καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας (Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής ή Ισπανικής), ενώ ειδικά για τις θέσεις ΠΕ απαιτείται η γνώση επεξεργασίας ελληνικών και ξενόγλωσσων κειμένων και πινάκων σε Η/Υ.
Πηγή: Εθνος

Αλλάζει ονομασία η Τσεχική Δημοκρατία και γίνεται επισήμως «Τσεχία» («Czechia»), με στόχο η μονή ονομασία να χρησιμοποιείται πιο εύκολα από εταιρείες και αθλητές πάνω σε εμπορικά προϊόντα.
Επιτροπή αποτελούμενη από τους ανώτερους θεσμικούς παράγοντες της Τσεχίας δήλωσε επισήμως ότι θέλει η χώρα να πάψει να αποκαλείται άνευ λόγου «Τσεχική Δημοκρατία», πλην των περιπτώσεων που λόγω επισημότητας πρέπει να αναφέρεται το επίσημο συνταγματικό της όνομα.
«Συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείται το απλοποιημένο όνομα της χώρας μας στις ξένες γλώσσες, όταν δεν είναι απαραίτητο να γίνεται αναφορά στην επίσημη συνταγματική μας ονομασία, για παράδειγμα σε αθλητικά γεγονότα ή σε εκστρατείες ενημέρωσης και διαφήμισης», τονίζει η επιτροπή, την οποία αποτελούν ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της χώρας, αλλά και οι επικεφαλής των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου.
Εάν και στα ελληνικά η χώρα αναφέρεται συνήθως ως Τσεχία, στις βασικότερες γλώσσες της Ευρώπης η χώρα αναφερόταν, ακόμα και χωρίς να υφίσταται λόγος επισημότητας, ως «Τσεχική Δημοκρατία», σε αντίθεση με τους γείτονές της, για παράδειγμα τη Σλοβακία ή την Ουγγαρία.
Η επιστολή της επιτροπής εστάλη στον ΟΗΕ. Μόλις η νέα ονομασία λάβει την έγκριση του προέδρου, του υπουργικού συμβουλίου και των επικεφαλής των δύο σωμάτων της Βουλής, το υπουργείο Εξωτερικών θα την υποβάλει στα Ηνωμένα Έθνη και θα γίνει η νέα επίσημη ονομασία της χώρας.
Η χώρα θα διατηρήσει το πλήρες όνομά της, ωστόσο η επίσημη γεωγραφική της ονομασία θα γίνει η μονή λέξη, όπως ακριβώς έκανε και η Γαλλία, η οποία χρησιμοποιεί επισήμως τη συντομότερη εκδοχή αντί της Γαλλικής Δημοκρατίας, αναφέρει το BBC.

Σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με τις χώρες που κατέχουν το υψηλότερο χρέος στον κόσμο (με χρέος στο 173,8% του ΑΕΠ).
Την... πρωτιά μας «έκλεψε» η Ιαπωνία με χρέος που ανέρχεται στο 243,2% του ΑΕΠ της, όπως αναφέρει το enikonomia.gr.
Ακολουθούν ο Λίβανος με 139,7%, η Τζαμάικα με 138,9%, η Ιταλία με 132,5%, η Πορτογαλία με 128,8% και η Ιρλανδία με 122,8%. Την δεκάδα συμπληρώνουν η Κύπρος με 112%, το Μπουτάν 110,7% με και οι ΗΠΑ με 104,5%.

Το δεύτερο εστιατόριο της Hello Kitty είναι γεγονός και άνοιξε πριν λίγους μήνες στην Σαγκάη κάνοντας την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στην ηπειρωτική Κίνα.

Στο θεματικό αυτό εστιατόριο σερβίρεται στους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες μία ποικιλία φαγητών με σχέδια του διάσημου χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων.

Το «Hello Kitty Bistro Bianco» έρχεται ένα χρόνο μετά από την έναρξη λειτουργίας του πρώτου εστιατορίου Hello Kitty, που άνοιξε και λειτουργεί στο Χονγκ Κονγκ και το θεματικό πάρκο της Hello Kitty στην επαρχία Zhejiang.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να επισκεφτούν το εστιατόριο με σήμα το αγαπημένο τους γατάκι.

«Από τη στιγμή που μπήκα στο εστιατόριο, σκέφτηκα ότι είναι πολύ χαριτωμένο, γιατί όλα εδώ είναι Hello Kitty, από την διακόσμηση μέχρι τα φαγητά», δήλωσε η 25χρονη Liu Jiaqi, που έσπευσε να γευτεί το φαγητό που σερβίρεται στο εστιατόριο της αγαπημένης της γάτας.

«Είναι πολύ χαριτωμένο. Νομίζω ότι η γεύση των εδεσμάτων είναι πολύ καλή, αλλά όταν θέλεις να φας είναι πολύ δύσκολο να “σκοτώσεις” αυτό που βλέπεις στο πιάτο σου, διότι είναι πάρα πολύ χαριτωμένο», πρόσθεσε.

Το Hello Kitty Bistro Bianco άνοιξε στα τέλη Ιανουαρίου και σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται σε «δοκιμαστική περίοδο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ένα μοναδικό είδος που άγγιξε τα όρια της εξαφάνισης πριν από μερικά χρόνια, η ασιατική τίγρης, ανακάμπτει. Σύμφωνα με την απογραφή που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η...
διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση WWF, οι ελεύθερες στη φύσης τίγρεις είναι πλέον 3.900, όταν μόλις πριν από έξι χρόνια δεν ξεπερνούσαν τις 3.200.

Η αύξηση αυτή είναι ίσως μια από τις σημαντικότερες «περιβαλλοντικές ειδήσεις» των τελευταίων ετών, καθώς η αξιοθαύμαστη ασιατική τίγρης, είχε χάσει τα τελευταία 100 χρόνια το 97% του πληθυσμού της, οδεύοντας με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση.

Τα ευχάριστα αυτά νέα όμως δεν ήρθαν τυχαία: αποτελούν απόρροια συντονισμένης προσπάθειας περιβαλλοντικών οργανώσεων, όπως το WWF και κυβερνήσεων. Το 2010, μέσα από τον φιλόδοξο στόχο Tx2, τον διπλασιασμό δηλαδή του πληθυσμού του είδους μέχρι το 2022, οι 13 χώρες που φιλοξενούν τίγρεις δεσμεύτηκαν σε τολμηρά μέτρα για την προστασία τους από απειλές, όπως το παράνομο εμπόριο και η υποβάθμιση των οικοσυστημάτων τους.

Το WWF μέσα από την άσκηση πολιτικής πίεσης, τη δράση ενάντια στο παράνομο εμπόριο και την παροχή επιστημονικής και τεχνολογικής υποστήριξης συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στη σωτηρία του μοναδικού αυτού είδους.

Σήμερα, έξι χρόνια μετά, ο αριθμός έχει φτάσει τις 3.890, ανατρέποντας για πρώτη φορά στην ιστορία της προστασίας της τίγρεως την πτώση των πληθυσμών της.

Η αύξηση αυτή σημειώθηκε κυρίως σε χώρες όπως η Ινδία, η Ρωσία και το Μπουτάν. «Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες συνεχούς μείωσης, οι αριθμοί της τίγρεως αποτελούν μια μεγάλη ελπίδα και δείχνουν ότι μπορούμε να σώσουμε τα είδη και τους οικοτόπους της, όταν οι κυβερνήσεις, οι τοπικές κοινότητες και οι και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις συνεργαστούν», δήλωσε ο Μάρκο Λαμπερτίνι, Διευθυντής του WWF.

Τα νέα αυτά ήρθαν την ημέρα που ξεκινά στο Νέο Δελχί της Ινδίας η τριήμερη διάσκεψη μεταξύ των 13 χωρών που φιλοξενούν τίγρεις στην επικράτειά τους και οι οποίες θα θέσουν το σχέδιο δράσης για τα επόμενα 6 χρόνια, μέχρι το 2022.

«Η δημιουργία ενός ισχυρού σχεδίου δράσης για τα επόμενα έξι χρόνια είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο Μάικλ Μπάλτζερ, επικεφαλής από πλευράς WWF της Πρωτοβουλίας για την Τίγρη Τx2. «Μπορεί να αντιστρέψαμε τη μείωση του πληθυσμού, αλλά εξακολουθεί να μην υπάρχει ασφαλές μέρος για τις τίγρεις. Στη Νοτιοανατολική Ασία συγκεκριμένα, οι τίγρεις κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, εκτός και αν οι κυβερνήσεις αναλάβουν άμεσα δράση».

Οι χώρες αυτές φαίνεται να έχουν αρκετό δρόμο να διανύσουν, με την Καμπότζη να δηλώνει ότι εξαφανίστηκαν τελείως οι τίγρεις από τα σύνορά της, αλλά προσπαθεί να τις επαναφέρει με κάποιο τρόπο. Στην Ινδονησία από την άλλη ο αριθμός μειώνεται όλο και περισσότερο, καθώς τα δάση της καταστρέφονται με τεράστιες ταχύτητες.

Η μεγαλύτερη όμως άμεση απειλή σήμερα για τις τίγρεις παραμένει το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Η τίγρης πωλείται για το δέρμα της, αλλά και για τα κομμάτια του σώματός της, που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ασιατική ιατρική για τις δήθεν μαγικές ιδιότητές τους.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Τη δική του εκπομπή θα παρουσιάζει ο Γιάννης Μπέζος και μάλιστα στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Real" ο γνωστός ηθοποιός θα αναλάβει τώρα και τον ρόλο παρουσιαστή για την εκπομπή με τίτλο "Μιλώντας για θέατρο", η οποία θα ξεκινήσει στην ΕΡΤ2 στα τέλη του επόμενου μήνα.

Η διοίκηση της ΕΡΤ ενέκρινε την ανάθεση εξωτερικής παραγωγής 12 επεισοδίων, με συνολικό κόστος 100.116 ευρώ συν ΦΠΑ. Η θεματολογία της εκπομπής του αγαπημένου ηθοποιού θα αφορά στη θεατρική επικαιρότητα και τα φεστιβαλικά νέα του καλοκαιριού.

http://www.thestival.gr


Η Microsoft είχε αφήσει να γίνουν γνωστά τα σχέδια της νωρίτερα, αλλά πλέον το Windows Phone Keyboard με Word Flow για το iOS είναι επίσημα διαθέσιμο για τους beta testers.

Οι χρήστες θα μπορούν και στο iOS να αλλάζουν το φόντο του πληκτρολογίου με δικές τους εικόνες και να επιλέγουν τη χρήση με το ένα χέρι.

Διαθέσιμο είναι και το πλέον ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που επιτρέπει τη μεταφορά του πληκτρολογίου στη μία πλευρά ως τόξο.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το Word Flow για το iOS μπορείτε να το κάνετε με ένα registration στο surveys.research.microsoft.com.

Πηγή: e-pcmag.gr
Υπάρχει περίπτωση να ανοίξει ένα παιδί το ψυγείο και ανάμεσα σε μία πάστα, ένα μπολ με φρούτα και μια φέτα ψωμί και τυρί να επιλέξει το μπολ με τα φρούτα;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί αλλά απαιτείται πολύς χρόνος, μεγάλη επιμονή και υπομονή από τους γονείς και διαρκής εξοικείωση των παιδιών με όλα τα τρόφιμα και τις διαφορετικές ομάδες τροφίμων.

AdTech Ad
Αξίζει, όμως, τον κόπο αφού το ζητούμενο είναι τα παιδιά να υιοθετήσουν ισορροπημένες διατροφικές συμπεριφορές που θα τα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή, ώστε η διατροφή τους να αποτελέσει την ασπίδα που θα τους προστατεύει από χρόνιες παθήσεις.

Την άποψη αυτή εκφράζει η επίκουρη καθηγήτρια της σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Αλεξάνδρα - Μαρία Μιχαηλίδου.

Χρησιμοποιεί, μάλιστα, τη δύναμη μιας εικόνας για να περιγράψει την παραπάνω ιδέα στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες, γονείς και εκπαιδευτικούς. Σε αυτήν ένα παιδάκι κρατά μια ομπρέλα που το προστατεύει από διάφορες ασθένειες.

Όπως η ομπρέλα προστατεύει εκείνον που την κρατά από τη βροχή, έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση η ομπρέλα συμβολίζει την ισορροπημένη διατροφή που προφυλάσσει τον καθένα από ασθένειες όπως η υπέρταση, η αθηροσκλήρωση, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι διατροφοεξαρτώμενες νεοπλασίες, τα εγκεφαλικά επεισόδια και ο διαβήτης.

Σε ό,τι αφορά τις μεθόδους προσέγγισης των παιδιών σε θέματα ισορροπημένης διατροφής, διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις, υπό τις βασικές αρχές ότι δεν απαγορεύεται κανένα τρόφιμο, δεν υπάρχουν καλά και κακά τρόφιμα αλλά καλές και κακές διατροφικές συνήθειες, καθώς τα πάντα εξαρτώνται από τη συχνότητα και την ποσότητα της κατανάλωσης. Ωστόσο απαιτείται διαρκής προσπάθεια από την οποία δεν θα πρέπει να αναμένονται άμεσα αλλά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.


Γενικές κατευθύνεις που μπορούν οι γονείς να ακολουθήσουν είναι:

-η διαθεσιμότητα, προσιτότητα και εξοικείωση με όλα τα τρόφιμα προκειμένου, για παράδειγμα, να υπάρχει πάντοτε σαλάτα στο μεσημεριανό τραπέζι, φρούτο το πρωί ή το απόγευμα, δημητριακά ολικής άλεσης, δηλαδή μη επεξεργασμένα

-η αποφυγή της επιβολής, του περιορισμού ή της πίεσης καθώς ο αποκλεισμός ενός τροφίμου το καθιστά αμέσως ιδιαίτερα ελκυστικό

-η επιβράβευση μιας θετικής διατροφικής συνήθειας υπό προϋποθέσεις και πάντα χωρίς την χρήση ενός τροφίμου ως ανταμοιβή, για παράδειγμα με μια βόλτα και όχι με μια σοκολάτα

-η υιοθέτηση αντίστοιχων διατροφικών συνηθειών από τους ίδιους τους γονείς που αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους

-η χρήση τρόπων παρουσίασης ενός πιάτου ώστε να είναι ελκυστικό από τα παιδιά.

«Οι γονείς θα πρέπει να έχουν υπομονή. Δεν θα πρέπει να περιμένουν αποτελέσματα από τη μια στιγμή στην άλλη, ούτε να απογοητεύονται. Μπορεί να πάρει χρόνο μέχρι ένα παιδί να δοκιμάσει σαλάτα, όταν όμως αυτό θα συμβεί η επιλογή του θα είναι συνειδητή και θα αποτελέσει μέρος μιας παγιωμένης συνήθειας», σημειώνει.

Συνιστά δε στους γονείς να αναφέρουν διαρκώς στα παιδιά τους τα οφέλη των ισορροπημένων συνηθειών διατροφής, να μην αποκλείουν ομάδες τροφίμων από τα παιδιά τους, να διατηρούν προσβάσιμα διαρκώς τρόφιμα με υψηλή διατροφική αξία και να οδηγούν το ίδιο τους το παιδί στην συχνότερη επιλογή τροφίμων με υψηλή θρεπτική πυκνότητα και τη σπανιότερη επιλογή τροφίμων με χαμηλή θρεπτική πυκνότητα που όμως μπορεί να του αρέσουν γευστικά.

Δίνει, εξάλλου, έμφαση στον συνδυασμό των τροφίμων της μεσογειακής διατροφής που, όπως λέει, δημιουργεί εδέσματα μεγάλης διατροφικής αξίας. Ως παράδειγμα φέρνει το γνωστό τζατζίκι, λόγω της παρουσίας του γιαουρτιού, του ελαιολάδου, του αγγουριού, του σκόρδου και των μυρωδικών της ελληνικής γης. Ένα ακόμη παράδειγμα αποτελεί το κρέας το οποίο όταν μαγειρευτεί στην κατσαρόλα μεσογειακά, δηλαδή με ελαιόλαδο, ντομάτα, μυρωδικά, κρεμμυδάκι, μαϊντανό και άνηθο, παρουσιάζει διατροφικά πλεονεκτήματα έναντι του ψημένου στη σχάρα.

Απευθυνόμενη τέλος στους γονείς, τους προτείνει αντί να σταματήσουν τις μικρές «διατροφικές αμαρτίες», να τις απολαμβάνουν μαζί με το παιδί τους, μαθαίνοντάς του, ωστόσο, να περιορίζει σιγά - σιγά τρόφιμα που δεν θωρακίζουν τον οργανισμό του, να τρώνε όλοι μαζί το ίδιο φαγητό, να επισκέπτονται με το παιδί τους το σούπερ μάρκετ θυσιάζοντας χρόνο για να ενημερωθούν από τις ετικέτες σχετικά με τη σύσταση των τροφίμων, ώστε να κάνουν συνειδητές επιλογές.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!