Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Όπως αρμόζει σε μία «κυρία», κανείς δεν ξέρει την πραγματική ηλικία της Γης. Όμως, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, είναι, περίπου 60 εκατ. χρόνια μεγαλύτερη από αυτήν που πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες.

Μια ομάδα Γάλλων γεωχημικών του Πανεπιστημίου της Λοραίνης στο Νανσί, οι οποίοι έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο κορυφαίο διεθνές συνέδριο γεωχημείας που διεξάγεται στο Σακραμέντο των ΗΠΑ (8 - 13 Ιουνίου), πραγματοποίησαν μια νέα ανάλυση χημικών ισοτόπων, που δείχνει ότι μέχρι σήμερα υπήρχε μία μικρή υποεκτίμηση στην ηλικία του πλανήτη μας και, κατά συνέπεια, και στην ηλικία του φεγγαριού.

Οι Γάλλοι επιστήμονες εκτιμούν ότι η γιγάντια πρόσκρουση ενός μεγάλου ουράνιου σώματος (της λεγόμενης «Θείας») πάνω στη Γη, από όπου γεννήθηκε και η Σελήνη, συνέβη περίπου 40 εκατ. χρόνια μετά το ξεκίνημα της δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος και όχι 100 εκατ. χρόνια όπως πιστευόταν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αυτό σημαίνει ότι το τελικό στάδιο δημιουργίας της Γης είναι κατά περίπου 60 εκατ. χρόνια παλαιότερο από τις έως τώρα εκτιμήσεις.

Η χρονολόγηση των πολύ πρώιμων συμβάντων στην γεωλογική προϊστορία της Γης είναι μία τρομερά δύσκολη υπόθεση.

Μια συνήθης μέθοδος είναι η μέτρηση των διαχρονικών μεταβολών στις αναλογίες των ισοτόπων των αρχαίων αερίων που επιβιώνουν ακόμη στον πλανήτη μας (ισότοπα είναι τα άτομα του ίδιου χημικού στοιχείου, που έχουν διαφορετικό αριθμό νετρονίων στον πυρήνα τους).

Η νέα γαλλική εκτίμηση βασίστηκε στην ανάλυση των ισοτόπων ενός ευγενούς αερίου (ξένον), που βρέθηκε σε αρχαίους κρυστάλλους χαλαζία στη Νότια Αφρική και την Αυστραλία.

Τα δείγματα αυτά χρονολογούνται προ 3,4 και 2,7 δισεκατομμυρίων ετών αντίστοιχα.

Το ξένον που είναι παγιδευμένο σε μικροποσότητες μέσα στα πετρώματα αυτά, αποτελεί ένα είδος «χρονο-κάψουλας», η οποία επέτρεψε στους επιστήμονες να συγκρίνουν τις αναλογίες ισοτόπων του εν λόγω αερίου που υπάρχουν σήμερα, με εκείνες που υπήρχαν πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Η σύγκριση αυτή επιτρέπει να εκτιμηθεί πότε άρχισε να σχηματίζεται η Γη και η ατμόσφαιρά της.

Έτσι, βγήκε το συμπέρασμα ότι ο πλανήτης μας έχει ηλικία μεγαλύτερη κατά περίπου 60 εκατ. χρόνια (με περιθώριο λάθους συν/πλην 20 εκατ. χρόνια).

Ο ερευνητής τόνισε ότι «είναι αδύνατο να δώσουμε μια ακριβή ημερομηνία για τη δημιουργία της Γης. Όμως τα νέα ευρήματά μας δείχνουν ότι η Γη είναι γηραιότερη κατά περίπου 60 εκατ. χρόνια.

Τα ίχνη του αερίου ξένον μας επιτρέπουν να υπολογίσουμε πότε δημιουργήθηκε η γήινη ατμόσφαιρα, πράγμα που πιθανότατα συνέβη την εποχή που η Γη συγκρούστηκε με ένα άλλο πλανητικό σώμα, οδηγώντας στον σχηματισμό της Σελήνης.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο η Γη, όσο και η Σελήνη, έχουν μεγαλύτερη ηλικία από ό,τι νομίζαμε», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα αρχαιότερα πετρώματα του ηλιακού μας συστήματος έχουν υπολογιστεί ότι είναι ηλικίας 4,568 δισεκατομμυρίων ετών, συνεπώς η Γη έχει κάπως μικρότερη ηλικία.
real.gr
Φαίνεται πως οι «τρελές» απαιτήσεις του πρίγκιπα Σαλμάν άφησαν τους Κρητικούς με το στόμα ανοιχτό
Ο Σαουδάραβας κροίσος και διάδοχος του θρόνου συνεχίζει να απολαμβάνει τις διακοπές του.
Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας) σε γνωστό παιδότοπο στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδα Espesso, γύρω στις 15.45 τρία μαύρα βαν και μία ίδιου χρώματος λιμουζίνα σταμάτησαν έξω από την παιδική χαρά και από μέσα βγήκαν οι σωματοφύλακες των πριγκιπισσών, οι νταντάδες και τρία μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Οι σωματοφύλακες αφού έδειξαν τις ταυτότητες και τα χαρτιά που φανέρωναν ότι εργάζονται για τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, ζήτησαν να μην καταγραφεί η επίσκεψή τους και ζήτησαν από τους υπεύθυνους του παιδότοπου να βγάλουν έξω τις πέντε παρέες που ήταν μέσα, ώστε να παίξουν με την άνεσή τους, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Όταν οι υπεύθυνοι του παιδότοπου συνειδητοποίησαν πως οι σεκιούριτι οπλοφορούσαν, τους ζήτησαν να βγουν έξω, για να πάρουν την απάντηση πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αφού έχουν εντολή να μην απομακρύνονται από τα παιδιά, πέρα από τα τρία μέτρα. Τελικά η βασιλική οικογένεια, πλήρωσε το αντίτιμο της επίσκεψης και λίγο αργότερα αποχώρησε.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η επίσκεψη προέκυψε όταν τα παιδιά ζήτησαν ένα χώρο να παίξουν, κατά τη διάρκεια βόλτας στο Ηράκλειο.

Το προφίλ του πρίγκιπα που παραθερίζει στην Ελούντα
Ο πρίγκιπας Σάλμαν ορίστηκε νέος πρίγκιπας διάδοχος του 89χρονου βασιλιά Αμντάλα της Σαουδικής Αραβίας μετά το θάνατο του πρίγκιπα διαδόχου Νάγιεφ τον Ιούνιο του 2012. Μάλιστα τότε ο πρίγκιπας προήχθη και σε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Πριν από μερικές μέρες έφτασε με το ιδιωτικό του αεροπλάνο στο Ηράκλειο και από εκεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο του στην Ελούντα, όπου κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές, μαζί με την οικογένειά του.

http://www.newsbomb.gr
Γιατί το πρωινό γεύμα είναι τόσο σημαντικό και πώς θα βάλουμε τα παιδιά στη διαδικασία να το απολαμβάνουν καθημερινά, για την καλύτερη υγεία και απόδοσή τους.

Tο πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, όχι μόνο για τους μεγάλους, αλλά και για τα παιδιά.

Παρ’ όλα αυτά, έρευνες δείχνουν πως το 40% των κοριτσιών και το 32% των αγοριών παραλείπουν συστηματικά το πρωινό τους γεύμα.

Γιατί το πρωινό γεύμα έχει τόση σημασία

Τα παιδιά που δεν τρώνε πρωινό, δεν προσλαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ώστε το σώμα τους να έχει την ενέργεια που χρειάζεται για να αποδώσουν σε φυσικές και διανοητικές διαδικασίες.

Έρευνες υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που καταναλώνουν πρωινό αποδίδουν καλύτερα στα μαθηματικά και την ανάγνωση, έχουν αυξημένη προσοχή την ώρα του μαθήματος και συνολικά καλύτερη συμπεριφορά στην τάξη.

Το πρωινό γεύμα ελαχιστοποιεί τα συμπτώματα πείνας (πονοκέφαλο, κόπωση, υπνηλία και ανησυχία), βοηθά τα παιδιά να σκέφτονται γρηγορότερα, να απαντούν πιο καθαρά σε ερωτήσεις και να είναι πιο ήρεμα.

Επιπρόσθετα, το πρωινό γεύμα φαίνεται πως βοηθά και στη βελτίωση της γενικότερης υγείας των παιδιών, αφού όσα δεν το παραλείπουν είναι πιο πιθανό:

Να καταναλώνουν θρεπτικά συστατικά σημαντικά για την ανάπτυξή τους (π.χ. σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνες Α, C, B12, ριβοφλαβίνη κ.α.), να ελέγχουν το σωματικό τους βάρος καλύτερα, να έχουν μικρότερα επίπεδα χοληστερόλης αίματος, να υποφέρουν λιγότερο συχνά από στομαχόπονο, κρυολογήματα ή γρίπη.

Πώς μπορώ να πείσω το παιδί μου να καταναλώνει πρωινό;

Το σημαντικότερο ίσως είναι να δώσετε εσείς το καλό παράδειγμα! Να ξεκινήσετε δηλαδή να τρώτε πρωινό και εσείς οι ίδιοι.

Είναι πιο πιθανό να αρχίσει να «χτίζει» το παιδί υγιεινές συνήθειες, αν βλέπει τους γονείς του να τρώνε πρωινό γεύμα κάθε μέρα.

Απλές κινήσεις που θα σας βοηθήσουν ως προς αυτήν την κατεύθυνση είναι:

1. η συμμετοχή του παιδιού στο σχεδιασμό των πρωινών γευμάτων της εβδομάδας

2. η συγκέντρωση όλης της οικογένειας στο τραπέζι κάθε πρωί,

3. η ευκολία στο να βρει το παιδί κάτι να φάει, ακόμα και όταν φεύγει βιαστικά: μπορείτε, για παράδειγμα, να αφήνετε ένα μπολ φρέσκα φρούτα στο τραπέζι, αλλά και να έχετε πάντα στο σπίτι ατομικές συσκευασίες από γάλα και μπάρες δημητριακών.

Οι καλύτερες επιλογές πρωινού

-Δημητριακά ολικής άλεσης με μέλι ή φρούτα και γάλα χαμηλών λιπαρών

-Αυγό βραστό με μια φέτα ψωμί του τοστ

-Στρογγυλό ψωμάκι για σάντουιτς με άπαχο κρεμώδες τυρί και λαχανικά

-Γάλα χαμηλών λιπαρών και μια μπάρα δημητριακών-φρούτων

-Ατομικές συσκευασίες από γάλα ή γιαούρτι ή άλλα γαλακτοκομικά (π.χ. κρέμες)

-Ψωμάκι ολικής άλεσης για σάντουιτς με μαργαρίνη και μαρμελάδα (με λιγότερη ζάχαρη) ή ακόμη και φυστικοβούτυρο.

Κάποια από τις παραπάνω επιλογές θα κινητοποιήσει το παιδί σας να καταναλώνει πρωινό, έστω και αυτό αρχικά γίνεται «στο πόδι». Στόχος θα πρέπει να είναι το πρωινό γεύμα να μετατραπεί σε συνήθεια σιγά σιγά.

Ούτως ή άλλως, έρευνες υποστηρίζουν ότι μια ενέργεια που επαναλαμβάνεται τακτικά, απαιτεί τουλάχιστον 2 εβδομάδες για να γίνει συνήθεια!

ΠΗΓΗ: faysbook.gr
Δεν είναι απαραίτητο να πιστεύεις σε ανώτερες δυνάμεις ή προδιαγεγραμμένες πορείες του σύμπαντος για να διασκεδάζεις με τις συμπτώσεις. Η μόνη διαφορά είναι πως στην μία περίπτωση...
(πιστεύεις ότι) μπορείς να τις εξηγήσεις, ενώ στην άλλη σου φαίνονται απλά ενδιαφέρουσες –εντάξει, αν δεν είσαι και υπέρμετρα σκεπτικιστής, μπορεί να αναρωτηθείς έστω για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, αν θα μπορούσαν κάπως να εξηγούνται.

Όπως και αν έχει, οι πέντε ιστορίες που ακολουθούν, αποκλείεται να σας φανούν αδιάφορες.

* Ένας εβδομηντάχρονος Φιλανδός σκοτώθηκε το 2002 σε έναν αυτοκινητόδρομο του Raahe, περί τα 600 χιλιόμετρα βόρεια του Ελσίνκι, όταν η μηχανή του παρασύρθηκε από ένα φορτηγό. Περίπου δύο ώρες αργότερα, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου στον ίδιο δρόμο, άλλος ένας εβδομηντάχρονος βρήκε τραγικό θάνατο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: το ποδήλατό του παρασύρθηκε από ένα φορτηγό. Ήταν ο δίδυμος αδερφός του.

* Όταν ο Norman Mailer ξεκίνησε να γράφει το μυθιστόρημα Barbary Shore, δεν σχεδίαζε να συμπεριλάβει έναν Ρώσο κατάσκοπο στους χαρακτήρες. Το έκανε, όμως, και περιέργως πώς ο ασήμαντος αρχικά χαρακτήρας εξελίχθηκε σε πρόσωπο-κλειδί για την υπόθεση του βιβλίου. Αφού ολοκληρώθηκε το μυθιστόρημα, το Τμήμα Αλλοδαπών των ΗΠΑ συνέλαβε τον ένοικο του διαμερίσματος που βρισκόταν έναν όροφο πάνω από εκείνο του Mailer. Ήταν ο συνταγματάρχης Rudolf Abel, ο μεγαλύτερος Ρώσος κατάσκοπος εκείνη την περίοδο στις ΗΠΑ.

* Το μακρινό 1858, ο Ρόμπερτ Φάλλον κέρδισε 600 δολάρια σε μια παρτίδα πόκερ. Δεν έζησε, όμως, για να τα χαρεί, καθώς οι συμπαίκτες του, θεωρώντας ότι τους κλέβει, τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Κανείς από τους παίκτες δεν ήθελε να πάρει την θέση του Φάλλον στο τραπέζι και να διεκδικήσει τα 600 δολάρια που τώρα θεωρούνταν γρουσούζικα, μέχρι που ένας νέος παίκτης έκανε την εμφάνισή του στο τραπέζι. Όταν έφτασε η αστυνομία για να ερευνήσει τον φόνο, ο πιτσιρικάς κέρδιζε 2.200 δολάρια. Απαιτώντας τα 600 δολάρια να περάσουν στον κληρονόμο του Φάλλον, οι αστυνόμοι τον ανακάλυψαν… να κάθεται στη θέση του πατέρα του, και να παίζει πόκερ. Ο μυστηριώδης νέος ήταν ο γιος του Φάλλον, που είχε επτά χρόνια να δει τον πατέρα του.

* «Οι αφηγήσεις του Άρθουρ Κόντον Πυμ» είναι το μόνο μυθιστόρημα που ολοκλήρωσε ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε. Μιλά για τέσσερις επιζήσαντες ενός ναυαγίου που περιπλανιούνται για μέρες με μια σωστική λέμβο στον ωκεανό, περιμένοντας βοήθεια. Μην έχοντας τίποτα να φάνε, αποφασίζουν να ρίξουν κλήρο για να δουν ποιος θα φαγωθεί. Κι ο κλήρος πέφτει στον καμαρότο, Richard Parker. Σαράντα έξι χρόνια αργότερα, το γιοτ Mignonette βουλιάζει και οι τέσσερις επιζώντες του περιπλανιούνται με τις σωστικές λέμβους στη θάλασσα χωρίς τροφή και νερό. Οι τρεις από αυτούς σκοτώνουν, μετά από μέρες, και τρώνε τον καμαρότο. Το όνομά του ήταν Richard Parker.

* Το 1898, ο Morgan Robertson έγραψε το “Futility” («Ματαιότητα»). Το μυθιστόρημά του περιέγραφε το παρθενικό ταξίδι του αβύθιστου Τιτάνα, ο οποίος συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο και βούλιαξε μια νύχτα του Απρίλιο στον Ατλαντικό, σκοτώνοντας σχεδόν όλους τους 2.500 επιβάτες του –υπήρξαν μόλις 13 επιζήσαντες– καθώς διέθετε μόλις 24 σωστικές λέμβους, λιγότερες από τις μισές που χρειαζόταν για την χωρητικότητά του. Μια νύχτα του Απριλίου του 1912, ο Τιτανικός συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο και βούλιαξε στον Ατλαντικό, σκοτώνοντας περισσότερους από τους μισούς επιβάτες του (υπήρξαν μόνο 705 επιζήσαντες, επί συνόλου 2.207 επιβατών) καθώς διέθετε μόλις 20 σωστικές λέμβους, λιγότερες από τις μισές που χρειαζόταν για την χωρητικότητά του.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Εκστρατεία συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας με αποστολή... SMS διοργανώνεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα. Στην Ελλάδα η εκστρατεία υλοποιείται (έως τις 19 Ιουνίου) από την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα.

Για να υποστηρίξετε τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες της Σερβίας, στείλτε μήνυμα με τη λέξη ΣΕΡΒΙA ή SERBIA στο 54234 (χρέωση 1 ευρώ +ΦΠΑ).

Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την ανακούφιση των πληγέντων. Μπορείτε να στείλετε όσα μηνύματα θέλετε (ισχύει έως και την Πέμπτη 19 Ιουνίου 23:59).

Στις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 120 ετών που έπληξαν τον Μάιο την Κροατία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, στην τελευταία, 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από κατολίσθηση και 26 άνθρωποι πέθαναν από φυσικά αίτια στις πλημμυρισμένες περιοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη σερβική κυβέρνηση.

Περισσότεροι από 30.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και έχουν πληγεί σοβαρά, υποδομές μεταφοράς και διανομής ενέργειας, οδικοί και σιδηροδρομικοί άξονες, σπίτια και καλλιεργήσιμη γη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Εθνική έχει κι επίσημα προπονητή. Ο Φώτης Κατσικάρης είναι από σήμερα το πρωί  και με τη «βούλα» ο νέος προπονητής της «επίσημης αγαπημένης» κι αυτός που θα την οδηγήσει αρχικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

«Είναι αυτονόητη η τιμή που συνιστά αυτή η συνεργασία, αλλά και η μεγάλη πρόκληση. Θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και να υποσχεθώ ότι θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να εκπληρώσουμε τους στόχους που τέθηκαν. Ξέρουμε όλοι την ποιότητα που υπάρχει και τις μεγάλες προσδοκίες των Ελλήνων από αυτή την ομάδα. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε από σήμερα, ώστε να είμαστε έτοιμοι, όταν βρεθούμε όλοι μαζί για να αρχίσουμε την προσπάθειά μας», δήλωσε.

Το συμβόλαιο του Αντρέα Τρινκιέρι μπορεί ακόμη να μη λύθηκε (υπάρχουν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών για το ύψος της αποζημίωσης του Ιταλού τεχνικού), αλλά η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να περιμένει κι έτσι ήρθε η ανακοίνωση της πρόσληψης του 47χρονου προπονητή, που έχει περάσει από ΑΕΚ, Άρη, Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, Βαλένθια, Μπιλμπάο κι εθνική Ρωσίας, αν και δεν πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο της τελευταίας λόγω διαμάχης με την ομοσπονδία της χώρας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το συμβόλαιο είναι διετούς ή τριετούς διάρκειας με τον Νικαιώτη τεχνικό, που χθες ταξίδεψε στην Ελλάδα από την Ισπανία, να διατηρεί τη δυνατότητα να εργαστεί παράλληλα και σε ομάδα. Άμεσος συνεργάτης του νέου ομοσπονδιακού προπονητή θα είναι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ενώ πιθανώς να προστεθεί στο τιμ και ο Δημήτρης Πρίφτης. Σίγουρα στο τιμ των προπονητών θα είναι ο Βασίλης Γεραγωτέλλης, ενώ μάνατζερ της ομάδας αναλαμβάνει ο Κώστας Κώτσης και γυμναστής ο Γιάννης Μεριχοβίτης.

Σύντομα αναμένονται οι κλήσεις των διεθνών. Δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι απουσίες των Σπανούλη και Περπέρογλου, ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει με τους άλλους παίκτες του Ολυμπιακού λόγω της γνωστής υπόθεσης με την ασφάλισή τους (ήδη οι τρεις της Νέων, Παπαπέτρου, Αγραβάνης και Χριστοδούλου, απέχουν από την προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης, 8-20 Ιουλίου).

Η προετοιμασία της Εθνικής αναμένεται να αρχίσει στις 21 Ιουλίου, ενώ έχουν ήδη κλειστεί δύο δυνατά τουρνουά σε Γαλλία και Λιθουανία, όπως και κάποια άλλα σημαντικά φιλικά (ένα «έκπληξη») που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30/8-14/9) αντιμετωπίζει στον δεύτερο όμιλο κατά σειρά τις Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο, Κροατία και Αργεντινή, σε αγώνες που θα γίνουν στη Σεβίλλη.

Το βιογραφικό του

O Φώτης Κατσικάρης γεννήθηκε στις 16 Μαϊου 1967 στον Κορυδαλλό. Η πρώτη του ομάδα ήταν ο Ιωνικός Νίκαιας. Αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής και μόλις 15 χρονών στην ομάδα Ανδρών του συλλόγου. Ακολούθησαν ο Σπόρτιγκ (1988-90), η ΑΕΚ (1990-96) και το Ηράκλειο (1996-98). Στην ΑΕΚ έκανε και τα πρώτα του βήματα ως προπονητής. Αρχικά ως βοηθός προπονητή (1998-2003) δίπλα στον Ντούσαν Ίβκοβιτς και αργότερα δίπλα στον Ντράγκαν Σάκοτα, κατακτώντας 1 πρωτάθλημα, 2 Κύπελλα Ελλάδας και το Κύπελλο Σαπόρτα. Το 2003 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, στην οποία παρέμεινε ως το 2005. Η συνέχεια γράφτηκε στη Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης (2005-06), ακολούθησε η Βαλένθια (2006-08), ο Άρης (2009) και η Μπιλμπάο (2010-13). Η ισπανική ομάδα έφτασε στους τέσσερις του Eurocup (2009-10), στους τελικούς της ACB (2010-11) και προκρίθηκε στην Ευρωλίγκα της περιόδου 2011-12. Την περίοδο 2012-13 η Μπιλμπάο έφτασε στον τελικό του EuroCup, όπου έχασε τον τίτλο από την Λοκομοτίβ Κούμπαν. Ο ίδιος αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς.

Οι γυναικείες τσάντες είναι η καλύτερη κρυψώνα. Αν βάλετε κάτι εκεί μέσα δύσκολα θα το βρείτε αμέσως. Πορτοφόλι, γυαλιά, κλειδιά, καλλυντικά, νεσεσέρ και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε στριμώχνονται στον πάτο της τσάντας και ξεκινάει το παιχνίδι «ανεύρεσης».
Δύο είναι τα πράγματα που δεν λένε να ξεμυτίσουν όταν τα θέλουμε πιο πολύ. Τα κλειδιά και το κινητό.
Για το πρώτο δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση, αλλά για το δεύτερο σας την βρήκαμε: Ένα δαχτυλίδι.
Πόσες φορές έχετε χάσει κλήσεις επειδή δεν το ακούσατε ή επειδή ήταν κάπου μέσα στη τσάντα και δεν το βρίσκατε; Σίγουρα πολλές. Τώρα δε θα ξαναδείτε αναπάντητες στην οθόνη. Το δαχτυλίδι Ringly συνδέεται με το κινητό σας και δονείται ή φωτίζεται κάθε φορά που κάποιος σας καλεί.
Η δημιουργός του, Christina Mercando, δήλωσε πως είχε βαρεθεί να χάνει μηνύματα και κλήσεις επειδή δεν άκουγε το κινητό της. Δεν της άρεσε να το αφήνει στο τραπέζι όταν είναι έξω, με αποτέλεσμα να μη την βρίσκει κανείς. Κοιτώντας τα κοσμήματα της σκέφτηκε πως θα υπάρχει τρόπος να ενσωματώσει τη τεχνολογία, όπως και έκανε.
Ένα μικρό κύκλωμα έχει τοποθετηθεί στο δαχτυλίδι και συγχρονίζεται μέσω Bluetooth και είναι συμαβτό με τα iOS και τα Android.
Το μόνο που μένει είναι να δούμε πως θα βρίσκουμε τα κλειδιά μας.
ringly collection
Πηγή: fortunegreece.com
Ο καρκίνος είναι η ασθένεια του αιώνα που διανύουμε. Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη παίζει η διατροφή. Η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να αποφεύγετε τρόφιμα που περιέχουν ουσίες, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί από επιστημονικές έρευνες ως καρκινογόνες αλλά και ως ιδιαίτερα επιβλαβείς για την υγεία.
  • Πόπκορν

Μπορεί να είναι πιο βολικές, αλλά οι έτοιμες σακούλες πόπκορν είναι γεμάτες χημικά που έχουν κατηγορηθεί ότι προκαλούν στειρότητα, καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του παγκρέατος. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ αναγνωρίζει το υπερφθοροκτανοϊκό οξύ (PFOA) που περιέχεται στα πόπκορν ως “πιθανώς” καρκινογόνο ή πιθανώς σχετιζόμενο με την ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Επιπρόσθετα, έρευνες δείχνουν ότι το χημικό συστατικό διακετύλιο που χρησιμοποιείται στα πόπκορν σχετίζεται με τον καρκίνο των πνευμόνων.
  • Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί (GMOs)
Εννοείται ότι οι Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί δεν έχουν θέση στην υγιεινή διατροφή, ειδικά τώρα που έχει αποδειχτεί ότι και τα χημικά που τους βάζουν κάνουν τους καρκινικούς όγκους να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Δυστυχώς, έρευνες δείχνουν ότι οι GMOs είναι παντού, όπως για παράδειγμα στα παράγωγα τροφίμων από καλαμπόκι (άμυλο, λάδι, αλεύρι, σορβιτόλη (Ε420), γλυκόζη, φρουκτόζη, κ.α) και σόγια (αλεύρι, πρωτεΐνες, λεκιθίνη, φυτικά έλαια, κλπ). Μπορείτε να τους αποφύγετε με το να αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά αλλά και τοπικά παραγόμενα προϊόντα.
  • Επεξεργασμένη ζάχαρη 

Η επεξεργασμένη ζάχαρη ανεβάζει απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης και τρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Επιπλέον, τα γλυκαντικά πλούσια σε φρουκτόζη, όπως το σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού (HFCS) είναι πολύ επικίνδυνα και ενισχύουν τον καρκίνο, όπως υπογραμμίζουν έρευνες. Έτοιμα μπισκότα, τούρτες, κέικ, χυμοί, σάλτσες, δημητριακά και πολλά άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να είναι γεμάτα HFCS -ελέγχετε τις ετικέτες πριν τα αγοράσετε!
  • Μη οργανικά/βιολογικά μήλα, σταφύλια και άλλα φρούτα
Πολλοί πιστεύουν ότι κάνουν υγιεινή διατροφή επειδή αγοράζουν μήλα, σταφύλια και φράουλες από το σούπερ-μάρκετ. Αν, όμως, τα φρούτα αυτά δεν είναι βιολογικά ή πιστοποιημένα χωρίς φυτοφάρμακα, τότε αποτελούν από μόνα τους μεγάλο κίνδυνο καθώς μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Έχει βρεθεί σε έρευνα ότι το 98% των προϊόντων καλλιέργειας είναι μολυσμένα με καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα.
  • Επεξεργασμένο κρέας

Τα περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, περιέχουν σύμφωνα με έρευνες, χημικά συντηρητικά που τα κάνουν να είναι πολύ νόστιμα, αλλά δυστυχώς προκαλούν και καρκίνο. Το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, και για άλλες μορφές καρκίνου. Προσέξτε τα κρέατα που αγοράζετε να είναι μη-επεξεργασμένα, και ακόμη καλύτερα να είναι ελευθέρας βοσκής.
  • Σολομός ιχθυοτροφείου

Ο σολομός ιχθυοτροφείου είναι άλλο ένα επικίνδυνο τρόφιμο. Ο σολομός αυτός έχει έλλειψη βιταμίνης D, μολύνεται από καρκινογόνα χημικά, PCBs, φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά. Ως εκ τούτου, αποτελεί μια τροφή που καλό είναι να αποφεύγετε.
  • Trans λιπαρά
Χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν επεξεργασμένα τρόφιμα, ωστόσο αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνου. Κάποιοι έχουν σταματήσει την χρήση τους και τα αντικαθιστούν με φοινικέλαιο, αλλά τα trans λιπαρά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στα επεξεργασμένα τρόφιμα. Έρευνες υποδεικνύουν ότι κάνουν τεράστιο κακό στην υγεία και πρέπει να αποφεύγονται.
  • Προϊόντα τύπου κόλα 

Τα αναψυκτικά έχουν κατηγορηθεί ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνους. Οξύνουν το pH του σώματος και ταΐζουν τα καρκινικά κύτταρα, καθώς είναι γεμάτα ζάχαρη και χημικά. Κάποια συγκεκριμένα χημικά, όπως το χρώμα καραμέλας και το παράγωγό του 4-μεθυλιμιδαζόλιο -έχει αποδειχθεί σε έρευνες- ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.
  • Φαγητά και αναψυκτικά διαίτης
Τα φαγητά και τα αναψυκτικά διαίτης φαίνεται πως κάνουν ακόμη μεγαλύτερο κακό! Πρόσφατα έγινε έρευνα από την Ευρωπαϊκή Διεύθυνση Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) που συμπεριέλαβε είκοσι μελέτες. Κατέληξε ότι η ασπαρτάμη, ένα από τα πιο συνηθισμένα γλυκαντικά, μπορεί να προκαλέσει διάφορες μορφές καρκίνου. Τα γλυκαντικά σουκραλόζη, σακχαρίνη και πολλά άλλα έχουν, επίσης, συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου.
  • Επεξεργασμένο αλεύρι 

Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Cancer Epidemiology, έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων τριπλασιάζει τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι το επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, γεγονός που «βοηθά» στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.
Πηγή: mama365.gr
Υπό σχεδίαση βρίσκεται το τραμ της Θεσσαλονίκης, έργο το οποίο φιλοδοξεί να εξυπηρετεί 52 εκατ. επιβάτες το χρόνο και θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις. Την τελική πρόταση του έργου παρουσίασε το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), σε συνάντηση εκπροσώπων φορέων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ECOTALE, ενώ για την κατασκευή του προτάθηκε η «Αττικό Μετρό Α.Ε.».
Ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Παλαιστής, επισήμανε την ανάγκη να διεκδικήσουν όλοι οι φορείς της πόλης μαζί τη δημιουργία ενός δικτύου τραμ και ανέφερε ότι «είναι στο χέρι μας να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη σύγχρονη μητρόπολη επιβατικών μεταφορών». Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε ότι «για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το τραμ είναι η πρώτη προτεραιότητά του για την περίοδο 2014-2020 και είναι η πρώτη πρόταση που θα καταθέσουμε στο νέο ΕΣΠΑ. Είναι ψέμα ολκής ότι το τραμ είναι ανταγωνιστικό του μετρό».
Το προτεινόμενο δίκτυο έχει μήκος 24 χλμ., θα υλοποιηθεί σε τρεις χρονικά φάσεις και το κόστος του ανέρχεται στα 20-22 εκ. ευρώ ανά χλμ. (συνολικό κόστος 515,76 εκ. ευρώ). Το σχέδιο προβλέπει 43 στάσεις και 5 τερματικούς σταθμούς, ένα αμαξοστάσιο 45 στρεμμάτων και ηλεκτροκίνηση με εναέρια καλώδια. Η μετακίνηση των επιβατών θα γίνεται με 45 αρθρωτά οχήματα χαμηλού δαπέδου, χωρητικότητας 220 ατόμων (140 όρθιοι, 40 καθήμενοι), τα οποία θα έχουν μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ./ώρα. Οι κοινές στάσεις με το μετρό είναι πέντε: Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, Πανεπιστήμια, Παπάφη, Πρώην Νομαρχία, Μίκρα, ενώ συνολικά θα μετακινούνται περίπου 172.700 επιβάτες την ημέρα, με δυνατότητα να φτάσουν τους 196.300.
Τρία είναι τα προτεινόμενα δρομολόγια: ΚΤΕΛ-Ελαιώνες Πυλαίας (χρόνος απλής διαδρομής 32 λεπτά), ΝΣΣΘ-Ελαιώνες (26 λεπτά), Πλατεία Ευόσμου-Μίκρα (41 λεπτά). Το συνολικό κόστος λειτουργίας και συντήρησης ανά επιβάτη είναι 0,4 ευρώ και η τιμή του εισιτηρίου μπορεί να είναι κοντά στο 1 ευρώ.
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης που παρουσιάστηκε προβλέπει δημοπράτηση του έργου ως το τέλος του 2014 (με την προϋπόθεση ότι όλες οι εγκρίσεις θα δοθούν το δεύτερο εξάμηνο), ανάθεση του έργου ως το τέλος του 2016, κατασκευή της πρώτης φάσης (ΚΤΕΛ – Ελαιώνες) ως το τέλος του 2020, κατασκευή δεύτερης φάσης (ΧΑΝΘ – Μίκρα) ως το τέλος του 2025 και κατασκευή της τρίτης φάσης (ΝΣΣ – Πανεπιστήμιο) ως το τέλος του 2030.
aftodioikisi.gr
Ενώ στο παρελθόν το ποδήλατο αποτελούσε ένα πολύ συχνό μέσο μετακίνησης, η χρήση του σήμερα θεωρείται ακόμη για πολλούς ξεπερασμένη, ένα παιδικό παιχνίδι ή μία αθλητική δραστηριότητα. Και όμως, μόνο οι ακραίες καιρικές συνθήκες μπορούν να εμποδίσουν τη μετακίνηση με το ποδήλατο στην πόλη, αφού με τον απαραίτητο ρουχισμό και τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας ένα ανέξοδο μέσο μεταφοράς.
Το τελευταίο διάστημα πολλά ευρωπαϊκά κράτη αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε μια προσπάθεια να μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κατανάλωση καυσίμων, με στόχο την βελτίωση της δημόσιας υγείας των κατοίκων. Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα μπορεί να δώσει τη δυνατότητα και τα κίνητρα ώστε η κάθε αγορά ποδήλατου να συνοδεύεται με φορολογικές ελαφρύνσεις, καθώς και με οικονομική ενίσχυση για τη συντήρηση και τη λειτουργία του.
Μία ιδιαίτερα έξυπνη και πρωτότυπη κίνηση στην Γαλλία θα ανταμείβει με χρηματικό bonus για έξι μήνες τους εργαζόμενους που θα επιλέξουν το ποδήλατο για την καθημερινή τους μετακίνηση.
Στο πιλοτικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν περίπου 20 οργανισμοί με 10.000 άτομα στο δυναμικό τους, με την συμφωνία να πληρώνουν έξτρα το προσωπικό τους με 25 λεπτά για κάθε χιλιόμετρο που θα κάνουν με το ποδήλατο.
Πολύ εύχρηστο και οικονομικό είναι και το σύστημα αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων δημόσιας χρήσης, που δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να έχει πρόσβαση στο ποδήλατο από πολλούς  σταθμούς που τοποθετούνται σε διάφορα σημεία της πόλης. Το μεγαλύτερο στον κόσμο είναι το Vélib' στο Παρίσι, με 20.000 ποδήλατα και 1.800 αυτόματους χώρους παραλαβής.
Τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χρήση του ποδήλατου συνδυάζουν τη φυσική κατάσταση και ευεξία του ανθρώπου, προσφέροντας ένα πιο ποιοτικό και οικονομικό τρόπο ζωής. Επίσης, μπορεί να αποτελέσει μία εναλλακτική στάση ζωής στην υγεία, στη διασκέδαση, στην άποψη για το περιβάλλον και στη γνωριμία με νέους ανθρώπους.
Στην καθημερινότητα η ποδηλασία μπορεί να γίνει τρόπος ζωής και να αποτελέσει κομμάτι του εαυτού μας, καθώς «όπου χωράει ένας πεζός χωράει και το ποδήλατο».
echoes.gr
Τα μάτια μπορεί να είναι ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά μία νέα έρευνα κατέδειξε πώς το χρώμα των ματιών είναι ο καθρέφτης της υγείας μας.
Οι περίεργοι δεσμοί μεταξύ του χρώματος των ματιών και της υγείας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων εδώ και πολλά χρόνια, οδηγώντας σε μία τελευταία έρευνα που έδειξε ότι το χρώμα των ματιών επηρεάζει το κατά πόσο έντονα αισθανόμαστε τον πόνο, εάν θα εμφανίσουμε διαβήτη ή πόσο επιρρεπείς είμαστε στο ποτό.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ βρήκαν ότι οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμα μάτια - μπλε ή πράσινα - φαίνεται να διαχειρίζονται καλύτερα τον πόνο και το στρες , από ό, τι τα άτομα με καστανά ή μαύρα μάτια. Η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια Αναισθησιολογίας Ίνα Μπέφερ, ανέφερε ότι μελέτη σε 58 έγκυες γυναίκες , διαπίστωσε ότι οι γυναίκες με τα ανοιχτόχρωμα μάτια βίωσαν λιγότερο πόνο κατά την γέννα συγκριτικά με εκείνες με τα σκουρόχρωμα μάτια. Επιπλέον, οι γυναίκες με τα πιο ανοιχτά μάτια είχαν λιγότερο άγχος μετά τη γέννηση, λιγότερες αρνητικές σκέψεις και διέτρεχαν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης επιλόχειας κατάθλιψης μετά τον τοκετό.

Μέχρι πρόσφατα, θεωρήθηκε ότι υπήρξε μία μορφή ενός γονιδίου για τα μπλε μάτια και μια άλλη για πιο σκούρα μάτια. "Αυτό είναι απολύτως λάθος", ανέφερε ο Δρ. Λάρυ Λουχελάινεν , λέκτορας Βιομοριακών Επιστημών στο Liverpool John Moores University. "Αυτό που γνωρίζουμε τώρα είναι ότι το χρώμα των ματιών βασίζεται στις 12-13 μεμονωμένες παραλλαγές των ανθρώπινων γονιδίων", προσέθεσε.

Στην προσπάθεια τους οι ερευνητές να εξηγήσουν γιατί το χρώμα των ματιών μπορεί να καθορίσει την υγεία μας, εικάζουν ότι τα γονίδια που οφείλονται για το χρώμα μπορεί να οφείλεται και για κάποια άλλα πράγματα στο σώμα μας, όπως για παράδειγμα το γονίδιο NCX-4, το οποίο συνδέεται με πιο σκούρα μάτια, ελέγχει πολλές πρωτεΐνες, μία εκ των οποίων έχει πρόσφατα συνδεθεί με τον πόνο.
news.gr

Ο διάσημος ηθοποιός Χιού Τζάκμαν, που παρουσίασε για τέταρτη φορά τα θεατρικά βραβεία Tony, έκλεψε τις εντυπώσεις για μια ακόμη χρονιά αποδεικνύοντας τις δυνατότητες που έχει στο τραγούδι,  στην φετινή,  68η τελετή απονομής των βραβείων, στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης.

Καλύτερη γυναίκα ηθοποιός αναδείχθηκε η Όντρα ΜακΝτόναλντ, η οποία ενσάρκωσε στο θεατρικό σανίδι την Μπίλι Χόλιντεϊ στο «Lady Day at Emerson's Bar & Grill».  Η ΜακΝτόναλντ κατέχει πλέον ρεκόρ βραβείων, αφού έλαβε το έκτο Tony στην καριέρα της αποσπώντας βραβείο σε  όλες τις κατηγορίες γυναικείας ερμηνείας του θεσμού. Η ΜακΝτόναλντ αφιέρωσε το βραβείο της στην Μπίλι Χόλιντεϊ, αναφέροντας συγκινημένη: "Ευχαριστώ τις γυναίκες χάρη στων οποίων τους αγώνες βρίσκομαι εδώ σήμερα. Μπίλι, σου αξίζανε τόσα πολλά περισσότερα από αυτά που σου δόθηκαν".


Το βραβείο για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία έλαβε ο γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «Breaking Bad», Μπράιαν Κράνστον. Ο  καθηγητής χημείας που μεταμορφώνεται σε βαρόνο των ναρκωτικών έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο πρωταγωνιστώντας  στο έργο «All the Way» που απέσπασε το βραβείο καλύτερης παράστασης. Το «All the Way» περιγράφει την προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου Λίντον Τζόνσον, μετά τη δολοφονία Κένεντι, να επανεκλεγεί και να περάσει το νόμο για τα πολιτικά δικαιώματα, το 1964.
Το βραβείο Tony καλύτερης πρωταγωνίστριας μιούζικαλ κέρδισε η Τζέσι Μιούλερ από το «Beautiful: The Carole King Musical», ενώ το αντίστοιχο ανδρικό κέρδισε ο Νιλ Πάτρικ Χάρις (γνωστός από το σίριαλ «How I met your mother»), που πρωταγωνίστησε στο «Hedwig & the Angry Inch».


REUTERS/CARLO ALLEGRI
Ο διάσημος ηθοποιός Χιου Τζάκμαν, που παρουσίασε τα θεατρικά βραβεία Tony, έκλεψε τις εντυπώσεις για μια ακόμη χρονιά.
Τα βραβεία στις σημαντικότερες κατηγορίες

Καλύτερο Έργο - «All the Way»
Καλύτερο Μιούζικαλ - «A Gentleman's Guide to Love and Murder»
Καλύτερη Αναβίωση Έργου - «A Raisin in the Sun»
Καλύτερη Αναβίωση Μιούζικαλ -  «Hedwig and the Angry Inch»
Βραβείο Α΄ Ανδρικού ρόλου - Μπράιαν Κράνστον
Βραβείο Α΄ Γυναικείου ρόλου - Όντρα ΜακΝτόναλντ
Βραβείο Α΄ Ανδρικού ρόλου σε Μιούζικαλ - Νιλ Πάτρικ Χάρις
Βραβείο Α΄ Γυναικείου ρόλου σε Μιούζικαλ - Τζέσι Μιούλερ
Καλύτερη Σκηνοθεσία έργου - Kenny Leon, «A Raisin in the Sun»
Καλύτερη σκηνοθεσία μιούζικαλ - Darko Tresnjak, «A Gentleman's Guide to Love and Murder»

naftemporiki.gr
Τα κουνούπια πάνε παρέα με το καλοκαίρι και επειδή απαιτείται ιδιαίτερη μαεστρία για να αποφύγετε το τσίμπημά τους, φροντίστε τουλάχιστον να είστε ενημερωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την επακόλουθη ταλαιπωρία.
Και πιο συγκεκριμένα και στο πλαίσιο της οικονομίας που διέπει πια τις ζωές όλων μας, αποφύγετε να χαλάσετε χρήματα σε χημικά σκευάσματα, παρά ψάξτε λίγο καλύτερα στο σπίτι σας και θα βρείτε ένα σωρό κόλπα να ανακουφιστείτε από τη νυχτερινή φαγούρα. Ακολουθούν, 7 σπιτικοί τρόποι αντιμετώπισης της φαγούρας και του ερεθισμού, για πιο ήρεμα βράδια.
1. Μπανανόφλουδα
Δεν είναι τυχαίο που οι μπανάνες είναι καλοκαιρινό φρούτο, όταν το έντομο του καλοκαιριού είναι το κουνούπι. Πριν πετάξετε την μπανανόφλουδα και αφού φάτε τη μπανάνα και πάρετε το κάλιο που χρειάζεστε, τρίψτε το εσωτερικό της φλούδας πάνω στο σημείο που είναι το τσίμπημα και η ανακούφιση από τη φαγούρα θα είναι άμεση και άκρως μυρωδάτη.
2. Μαγειρική σόδα και νερό
Φτιάξτε μια παχιά κρέμα από μαγειρική σόδα και νερό, αρωματίστε τη προαιρετικά με το αγαπημενο σας αιθέριο έλαιο και απλώστε τη πάνω στην περιοχή και γύρω από αυτή. Δώστε στην πάστα το χρόνο να στεγνώσει και μετά από 10 περίπου λεπτά ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Το έλαιο θα αρωματίσει και ενυδατώσει την περιοχή, ενώ το μείγμα θα σας γλιτώσει από την ενοχλητική φαγούρα.

3. Το ζεστό κουτάλι
Ένας ακόμα πιο απλός και γρήγορος τρόπος αντιμετώπισης του κνησμού είναι αν τοποθετήσετε κάτω από το ζεστό  νερό της βρύσης, ένα κουτάλι, και το κρατήσετε τόσο ώστε να είναι ζεστό και όχι καυτό, αφού θα το τοποθετήσετε πάνω στο δέρμα σας και ο στόχος είναι να σας ανακουφίσει και όχι να σας κάψει. Τοποθετήστε το ζεστό κουτάλι στο τσίμπημα για ένα περίπου λεπτό και θα δείτε διαφορά. Η ζέστη βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών που προκαλούν τη φαγούρα, ανακουφίζοντας από την ενόχληση και τον πόνο.
4. Άλατα
Εάν το προηγούμενο βράδυ τρύπωσε κάτω από τα σκεπάσματα σας ένα κουνούπι και –κοινώς- σας «θέρισε», τότε το καλύτερο που έχετε κάνετε είναι να βυθιστείτε σε μια μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό και άλατα. Εκτός του ότι θα χαλαρώσετε, αρωματιστείτε, ενυδατωθείτε, ανεβάσετε το μαγνήσιο στον οργανισμό σας, θα απαλλαγείτε και από τα μαζικά κύματα φαγούρας.
5. Τσάι
Αν και το καλοκαίρι δεν συνηθίζουμε να πίνουμε τσάι, καλό είναι να  γνωρίζετε πως τώρα έχετε έναν ακόμα λόγο να φτιάξετε ένα φλιτζάνι πράσινο ή μαύρο τσάι, πέρα από τα οφέλη που σας δίνουν τα συγκεκριμένα βότανα. Κρατήστε, λοιπόν, το σακουλάκι ή τα φύλλα και αφήστε τα να κρυώσουν. Στη συνέχεια βάλτε τα μέσα σε μια χαρτοπετσέτα, τοποθετήστε τα στο τσίμπημα και περιμένετε τη δροσιά τους να σας ανακουφίσει από την επίπονη φαγούρα.

6. Μηλόξιδο
Το μηλόξιδο έχει πολλά οφέλη, όπως είναι η ενίσχυση του μεταβολισμού, η ανακούφιση από το κρυολόγημα και τα λαμπερά μαλλιά. Σε αυτή τη λίστα, μπορείτε τώρα να προσθέσετε και την ανακούφιση από τη φαγούρα του  κουνουπιού. Μουλιάστε ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα ή λίγο βαμβάκι σε μηλόξιδο, σκουπίστε όλη την περιοχή που εντοπίζετε το πρόβλημα και γύρω  από αυτήν και πείτε αντίο στη φαγούρα.
7. Σελοτέιπ
Μπορεί να μην είναι ο πιο ορθόδοξος τρόπος, αλλά αν είστε σε χώρο που δεν έχετε πρόσβαση ούτε σε μηλόξιδο, ούτε σε μπανιέρα και άλατα, είστε δηλαδή στο  γραφείο, τότε καλύψτε το τσίμπημα με ένα κομμάτι κολλητικής ταινίας και όχι μόνο θα ανακουφιστείτε ελαφρώς από τον κνησμό, αλλά η ταινία θα σας εμποδίζει από το να ξύσετε επίμονα την περιοχή και να τη ματώσετε, όπως συχνά συμβαίνει με τα γερά τσιμπήματα.
clicktalife.gr
Μπορεί το επάγγελμα που κάνετε τώρα, αλλά και αυτά που γνωρίζετε από φίλους και γνωστούς να σας φαίνονται φυσιολογικά, όμως ακριβώς το ίδιο θα σας φανεί και σε μερικά χρόνια όταν ακούσετε κάποιον να σας λέει ότι εργάζεται ως σύμβουλος… ρομπότ!
Όλες οιπροβλέψειςπου ακούγονται τον τελευταίο καιρόσχετικά με τις«θέσεις εργασίας του μέλλοντος»κάνουν για μία ακόμη φορά λόγο για την επέλαση των ρομπότ. Ίσως όμως στο μεσοπρόθεσμο μέλλον να εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές δουλειές, που δε θα μπορούν να κάνουν τα μηχανήματα, όπως για παράδειγμα αυτή του επιβλέποντα ενός ρομπότ.
Δείτε παρακάτω ποια θα είναι τα επαγγέλματα του 2030, σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές, τεχνολογικές και κοινωνιολογικές τάσεις του σήμερα, όπως τις προέβλεψε το CanadianScholarshipTrust (CST) σε συνεργασία με μελλοντολόγους και τις παρουσίασε η ιστοσελίδα fastcoexist.com:

Aquaponic Fish Farmer (Ιχθυοκαλλιεργητής)

Με τους πληθυσμούς των άγριων ψαριών να συρρικνώνονται συνεχώς, ο τομέας του aquaponic – ο συνδυασμός δηλαδή της ιχθυοκαλλιέργειας και της κηπουρικής- ίσως να είναι η καλύτερη ευκαιρία για ένα μέλλον, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να εξακολουθούν να τρώνε θαλασσινά, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές.

Garbage Designer (Σχεδιαστής απορριμμάτων)

Εάν η πρακτική του upcycling, δηλαδή της μετατροπής αποβλήτων σε προϊόντα (για παράδειγμα μια οδοντόβουρτσα που γίνεται βραχιόλι) συνεχιστεί, τότε θα μπορούσε να υπάρξει ζήτηση για σχεδιαστές απορριμμάτων.
Οι ειδικοί αυτοί σχεδιαστές θα καλούνται με δημιουργικούς τρόπους να μετατρέπουν την παραγωγή υποπροϊόντων σε νέα υλικά. Θα μπορούσαν επίσης να διασφαλίζουν ότι τα νέα προϊόντα θα αφήνουν πίσω τους όσο πιο λίγα απόβλητα γίνεται στο τέλος της ζωής τους.

Health Care Navigator (Ιατρική περίθαλψη)

Οι υπεύθυνοι για την περίθαλψη και βοήθεια των ασθενών και των οικογενειών τους θα είναι σε θέση να λειτουργούν σύνθετα ιατρικά συστήματα που θα υπάρχουν στο μέλλον.

Neighborhood Watch Officer (Αξιωματικός γειτονιάς)

Οι αξιωματικοί γειτονιάς θα είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση ύποπτων κινήσεων στις γειτονιές και την προστασία τους από οποιοδήποτε κίνδυνο.

Nostalgist (Νοσταλγοί του παρελθόντος)

Οι νοσταλγοί θα ειδικεύονται στην αναπαράσταση ενός συγκεκριμένου χρόνου και τόπου. Το CST προβλέπει ότι οι πλούσιοι ένοικοι των οίκων ευγηρίας θα έχουν την επιλογή να μετατρέπουν τους χώρους διαμονής τους, έτσι ώστε να τους θυμίζουν την αγαπημένη τους δεκαετία.

Rewilder (Αγρότης του μέλλοντος)

Σε μια άλλη εποχή, αυτοί οι άνθρωποι θα καλούνταν απλά αγρότες. Οι αγρότες του μέλλοντος όμως θα διαφοροποιούνται χάρη στην ικανότητά τους να «γιατρεύουν» το περιβάλλον: από το να ξεριζώνουν δρόμους και κατασκευές μέχρι το να τους αντικαθιστούν με δάση και να επανεισάγουν ενδημικά είδη.

Robot Counselor (Σύμβουλος ρομπότ)

Ακόμη και όταν όλες οι θέσεις εργασίας θα έχουν καταληφθεί από ρομπότ, θα πρέπει να υπάρχει κάποιος για να τα ελέγχει και επιβλέπει. Ο σύμβουλος ρομπότ θα βοηθά τους πιθανούς πελάτες να καταλάβουν ποιο ρομπότ είναι κατάλληλο γι’ αυτούς.

Simplicity Expert (Ειδικός της απλότητας)

Σύμφωνα με το όραμα του CST, ο ειδικός της απλότητας θα εκσυγχρονίζει τις λειτουργίες των επιχειρήσεων, μειώνοντας τα τηλεφωνήματα, την περιττή γραφειοκρατία, ακόμη και τη σπατάλη εργάσιμων ημερών.

Solar Technology Specialist (Ειδικός στην ηλιακή τεχνολογία)

Εάν η ηλιακή τεχνολογία γίνει ακόμη περισσότερο διαδεδομένη (και πέσουν τα κόστη), θα υπάρχει ανάγκη για ειδικούς εμπειρογνώμονες για τη διαχείριση, το σχεδιασμό και τη συντήρηση των ηλιακών συλλεκτών κ.ά.

Tele-surgeon (Τηλε-χειρουργός)

Η ρομποτική χειρουργική υπάρχει ήδη, όμως το CST φαντάζεται ότι οι άνθρωποι στο κοντινό μέλλον θα χτίζουν ολόκληρες καριέρες επάνω στην τηλε-χειρουργική, κάνοντας επεμβάσεις εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας ρομποτικά εργαλεία.
news.gr
Οι δυνατοί θόρυβοι για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα ή σε λάθος χρόνο, μπορούν να προκαλέσουν σιωπηλή και αόρατη ζημιά, καθώς ολοένα και περισσότερες ενδείξεις δείχνουν αυτή η ζημιά δεν αφορά μόνο τα αυτιά μας, αλλά και τα αιμοφόρα αγγεία και τη καρδιά μας.

Την περασμένη εβδομάδα οι εμπειρογνώμονες του κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Ιαπωνία για να συζητήσουν τις τελευταίες διαπιστώσεις σχετικά με το θόρυβο και την υγεία και το πιο εντυπωσιακό που ακούστηκε ήταν η σύνδεση της ηχορύπανσης με τη περίμετρο της μέσης.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Karolinska στη Σουηδία, έδειξαν ότι όσο περισσότερο εκτίθονταν οι άνθρωποι σε δυνατό θόρυβο τόσο μεγαλύτερη ήταν η αύξηση της περιμέτρου της μέσης τους - υπήρξε αύξηση της τάξης του ενός εκατοστού για κάθε αύξηση δέκα ντεσιμπέλ στα επίπεδα θορύβου. Τον περασμένο μήνα, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Karolinska βρήκαν πώς οι επιπτώσεις του θορύβου είναι ακόμα μεγαλύτερες. Μελέτη σε 5.000 άτομα που εκτίθονταν σε δυνατό θόρυβο για περίπου δέκα χρόνια, έδειξε ότι η περιφέρεια της μέσης τους αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 6 εκατοστά.

Μια παρόμοια μελέτη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου διαπίστωσε ότι η έκθεση σε υψηλά επίπεδα θορύβου γύρω από το αεροδρόμιο του Heathrow αύξανε τον κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο για καρδιακή νόσο κατά 20% . 
Οι επιπτώσεις της ηχορύπανσης είναι αισθητές ακόμη και στα μωρά στη μήτρα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία μελέτησαν στοιχεία από περισσότερες από 68.000 γεννήσεις και διαπίστωσαν ότι για κάθε αύξηση έξι ντεσιμπέλ του θορύβου της κυκλοφορίας υπήρξε μια πτώση της τάξης των 15 μέχρι 23g στο βάρος γέννησης των βρεφών. Το χαμηλό βάρος γέννησης συνδέεται με μια σειρά από μακροχρόνια προβλήματα υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτης και καρδιακές παθήσεις.
Τέλος, μα σημαντική αναθεώρηση της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet τον περασμένο Οκτώβριο, έδειξε ότι η ηχορύπανση μπορεί να διαταράξει τον ύπνο και να αυξήσει τον κίνδυνο της υπέρτασης και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

news.gr
Με τρεις προκηρύξεις αναμένεται ότι θα προκηρυχθούν οι 600 θέσεις μόνιμου προσωπικού που θα καλυφθούν από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Η ΔΕΗ αναμένεται να ξεκινήσει την έκδοση των προκηρύξεων στα τέλη Ιουνίου, ενώ τις θέσεις θα καταλάβουν τόσο τεχνικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και πτυχιούχοι Μηχανικοί, Διοικητικό και Οικονομικό προσωπικό, αλλά και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση αναμένεται να στείλει στο ΑΣΕΠ τα αιτήματα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θα ακολουθήσει η έγκριση από την Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία θα είναι και η εξ ολοκλήρου αρμόδια για την τελική έγκριση των σχεδίων προκήρυξης, την έκδοσή τους αλλά και την έκδοση προσωρινών και οριστικών αποτελεσμάτων.
Όσο για τις προκηρύξεις αναμένεται να «τρέξουν» μέσα στον Ιούλιο με προθεσμία υποβολής αιτήσεων διάρκειας είκοσι ημερών.
Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει υπηρεσίες της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε περιοχές όπως η Κοζάνη, η Φλώρινα, η Αρκαδία, η Βέροια και τα Χανιά.
Πηγή: Έθνος
Την Κυριακή 22 Ιουνίου ο Bob Dylan θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο κοινό της Θεσσαλονίκης, παίζοντας στο Λιμάνι (Προβλήτα 2) και την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 23 Ιουνίου, ο Dylan θα εμφανιστεί στο TerraVibe Park!
Με 35 επίσημους δίσκους στο ενεργητικό του ο Dylan επηρέασε αμέτρητους καλλιτέχνες και συνεχίζει να γράφει μουσική που θα τραγουδιέται για πολλά χρόνια ακόμα, και τολμάμε να πούμε που θα τραγουδιέται for ever and ever.
Άλλοτε folk, άλλοτε rock, κάποτε blues μα πάντοτε εμπνευσμένος καυτηριάζει την πραγματικότητα μέσα από τους στίχους του και τις μουσικές ιστορίες που μοιράζεται μαζί μας όταν παρακαλεί τον Tambourine Man να παίξει ένα τραγούδι και για εκείνον, όταν ζητά μια κούπα καφέ για το δρόμο στο One More Cup of Coffee for the road και όταν γυρνά τον κόσμο όλο σαν μια κινούμενη πέτρα στο Like a rolling stone.
Στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, στην Προβλήτα 2, που θα γίνει η συναυλία του Bob Dylan, θα υπάρξουν 1.000 θέσεις καθήμενων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλες οι ηλικίες των fans του καλλιτέχνη.
Η τιμή εισιτηρίου για τις συγκεκριμένες θέσεις έχει καθοριστεί στα 45 ευρώ. Όσοι έχουν αγοράσει ήδη εισιτήριο και επιθυμούν να το ανταλλάξουν με ένα αντίστοιχο καθήμενων μπορούν να το επιστρέψουν στα σημεία προπώλησης, πληρώνοντας τη χρηματική διαφορά.
Τιμές εισιτηρίων
Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 33 € (έχει μείνει μικρός αριθμός εισιτηρίων)
Μετά την εξάντληση τους τα εισιτήρια θα κοστίζουν 36 € και στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 39€.
Ειδικά για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης θα διατεθούν 1000 εισιτήρια καθήμενων με τιμή εισιτηρίου 45 ευρώ.
Όσοι έχουν αγοράσει ήδη εισιτήριο και επιθυμούν να το ανταλλάξουν με ένα αντίστοιχο καθήμενων μπορούν να το επιστρέψουν στα σημεία προπώλησης, πληρώνοντας τη χρηματική διαφορά.
Η προπώληση των 1000 εισιτηρίων για καθήμενους ξεκινά την Παρασκευή 13 Ιουνίου
Σημεία προπώλησης
Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) τηλ. 210 3608366
Reload Stores, Πανεπιστημίου 54 τηλ. 210 3801464
Θεσσαλονίκη
(NEO ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ) Ticket House, Πλ. Αριστοτέλους 5
Musicland, Μητροπόλεως 102 ,Τηλ. 2310 264 880
Stereodisk, Aριστοτέλους 4, Τηλ. 2310 262 912
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr
Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου
Για περισσότερες ανακοινώσεις μείνετε συντονισμένοι με την ιστοσελίδα
www.didimusic.gr
Χρήσιμες πληροφορίες για τη συναυλία στο Terra Vibe Park
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ προς/από TerraVibe Park
Για την άνετη μεταφορά σας προς και από το TerraVibe Park για την συναυλία του Bob Dylan στις 23 Ιουνίου 2014, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεωφορεία της Apollon Association.
Τα λεωφορεία για TerraVibe Park θα ξεκινούν από τον ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ και από το σταθμό του μετρό ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
Το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινά στις 16:00 και τα επόμενα ανά μισή ώρα, με τελευταίο δρομολόγιο στις 21.00 .
Αναλυτικά οι ώρες είναι οι εξής: 16:00, 16:30, 17:00, 17:30, 18:00, 18:30, 19:00, 19:30, 20:00, 20:30 & 21.00.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ:
Αναχώρηση από Σταθμό Λαρίσης
Με επιστροφή: 6€
Μονής διαδρομής: 4€ Αναχώρηση από Μετρό Ελληνικού
Με επιστροφή: 8€
Μονής διαδρομής: 5€
Στο χώρο του TerraVibe Park υπάρχουν parking τα οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες όσων μετακινηθούν με αυτοκίνητο.

Για τέταρτη χρονιά, όλη η Αθήνα θα γίνει χάρη στο Athens Open Air Film Festival ένα θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο - με μεγάλες πρεμιέρες, σπάνια κλασικά αριστουργήματα, μερικά από τα διαμάντια του ελληνικού κινηματογράφου και πρωτότυπες μουσικές εκδηλώσεις στη μεγαλύτερη υπαίθρια γιορτή της Αθήνας!

Από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο, οι πιο όμορφοι χώροι της Αθήνας, αλλά και των ευρύτερων περιοχών, μετατρέπονται σε υπαίθριες αίθουσες προβολής με ελεύθερη είσοδο, συνδυάζοντας την ομορφιά του αστικού τοπίου με πάνω από 20 αριστουργήματα της 7ης τέχνης.
Ο πεζόδρομος της Δ. Αρεοπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η Πλατεία Αυδή και η Πλατεία Μεσολογγίου, το Νομισματικό Μουσειο, το Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και το Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και το Άλσος Νέας Σμύρνης, είναι μερικά από τα μέρη της πόλης που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό φεστιβάλ – ετήσιο θεσμό.
Από τους χώρους προβολών δε θα μπορούσαν να λείψουν και μερικοί από τους ιστορικούς θερινούς κινηματογράφους της Αττικής που φέτος αυξάνονται σε αριθμό και περιοχές.
Κλασικοί και αγαπημένοι κινηματογράφοι όπως το Σινέ Θησείο, το Σινέ Ψυρρή, το Σινέ Ελληνίς, η Δεξαμενή, αλλά και ένα από τα νεότερα θερινά της πόλης, το Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, συμμετέχουν στο τέταρτο Athens Open Air Film Festival φιλοξενώντας μερικές από τις καλύτερες προβολές του καλοκαιριού!
Παράλληλα, διάφορες εκδηλώσεις πλαισιώνουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ, δημιουργώντας μία γιορτή στα πιο απίθανα σημεία και συστήνοντας στον επισκέπτη μία άλλη Αθήνα.
Πρεμιέρα με ελληνική ομορφιά
Για 2η συνεχόμενη χρονιά το Athens Open Air Film Festival επιλέγει να ανοίξει την αυλαία του με μία ταινία που «λούζεται» από το ελληνικό φως και διαφημίζει τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο!
Ο λόγος για την ταινία του Χοσεΐν Αμινί, «Τα Δύο Πρόσωπα Του Ιανουαρίου» («Two Faces of January»), η οποία είναι γυρισμένη κυρίως σε Αθήνα και Κρήτη και φέρνει σε πρώτο πλάνο τον Παρθενώνα και τα στενά της Πλάκας καθώς επίσης και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.
Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ και οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Κίρστεν Ντανστ, Βίγκο Μόρτενσεν και ο Όσκαρ Άιζακ, ενώ συμμετέχουν και μία σειρά νέων Ελλήνων ηθοποιών, όπως ο Όμηρος Πουλάκης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Ευγενία Δημητροπούλου, ο Νίκος Μαυράκης, και ο Σωκράτης Αλαφούζος.
H ταινία θα βγει στις αίθουσες την Πέμπτη 19/06, από τις Seven Films/Spentzos Film.
Ελληνικός Κινηματογράφος
Ο ελληνικός κινηματογράφος καταλαμβάνει ειδική θέση στο φεστιβάλ, καθώς θα προβληθούν μία σειρά από ελληνικές ταινίες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα σκηνοθετών που καθόρισαν την πορεία του ελληνικού σινεμά.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του νέου ελληνικού σινεμά όπως το «Ακροπόλ» του Παντελή Βούλγαρη, το «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη και την «Πίσω Πόρτα» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου αλλά και πιο σύγχρονες ταινίες όπως με τα «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη και τα ντοκιμαντέρ «Πάρβας – Άγονη Γραμμή» του Γεράσιμου Ρήγα και «Θερινά Σινεμά στην Αθήνα» της Μαγδαληνής Ρεμούνδου.
Σημαντική στιγμή του φεστιβάλ αποτελεί η προβολή της κλασικής ταινίας του Νίκου Κούνδουρου, «Μαγική Πόλις» που θα προβληθεί στον τόπο που γυρίστηκε το 1954, στο Δουργούτη.
Κλασικό Χόλιγουντ, μοντέρνος αμερικανικός Κινηματογράφος και γεύση από Γαλλία...
Κλασικά και σπάνια αριστουργήματα του αμερικάνικου κινηματογράφου ζωντανεύουν σε διάφορα σημεία της πόλης, με πρωταγωνιστές ηθοποιούς – ιερά τέρατα σε ταινίες σταθμούς όπως τα «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι» (Suddenly Last Summer), «Τσάιναταουν» (Chinatown), «Η Παράσταση Αρχίζει» (All That Jazz), «Το Μεροκάματο του Φόβου» (Sorcerer), «Οι Μαχητές» (The Warriors), «Να Είσαι Εκεί Κύριε Τσανς» (Being There), για να δώσουν τη θέση τους στη συνέχεια στο μοντέρνο σινεμά του Γούντι Άλεν με το «Απιστίες και Αμαρτίες» (Crimes & Misdemeanors) & του Σπάικ Λι με το «Κάνε το Σωστό» (Do the Right Thing), με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα.
Επιπλέον, στις 14 Ιουλίου, το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Γιορτής της Γαλλίας με την ταινία «Η Ζωή είναι ένα Τραγούδι» (On Connaît la Chanson) του Αλέν Ρενέ.
Αβάν πρεμιέρ σε καλοκαιρινή ατμόσφαιρα
Από το φεστιβάλ δε θα μπορούσαν να λείψουν και μία σειρά από νέες ταινίες που κάνουν την πρεμιέρα τους στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσα από το Athens Open Air Film Festival!
Βωβός κινηματογράφος και ζωντανή μουσική
Ταινίες του βωβού κινηματογράφου πλαισιώνονται με ζωντανή μουσική, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό και μοναδικό θέαμα, ειδικά σχεδιασμένο μόνο για το φεστιβάλ.
Την αρχή κάνει ο Felizol με δύο ταινίες του μετρ του πειραματικού σινεμά, Κένεθ Άνγκερ, τα Scorpio Rising & Lucifer Rising, δίνοντας τη δική του μουσική οπτική.
Και – όπως κάθε χρόνο - έπεται συνέχεια τον Σεπτέμβριο με μία ακόμα εκδήλωση έκπληξη, με ταινίες του βωβού κινηματογράφου υπό τους ήχους πρωτότυπης μουσικής!
Μικρού Μήκους Ταινίες σε συνεργασία με το Ε.Κ.Κ.
Για τρίτη χρονιά, το Athens Open Air Film Festival συνεχίζει τη συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου με την παραγωγή πέντε (5) ταινιών μικρού μήκους.
Μέσω του προγράμματος του Ε.Κ.Κ., νέοι σκηνοθέτες έχουν την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, να γυρίσουν τις δικές τους ταινίες μικρού μήκους με άξονα - κάθε χρονιά - μία διαφορετική θεματική, οι οποίες κάνουν πρεμιέρα στο πλαίσιο του Athens Open Air Film Festival.
Φέτος το θέμα είναι το «Είκοσι» (20): ένας απλός αριθμός, μία ηλικία, μία διάρκεια, ένα σύμβολο, κάθε φορά μία διαφορετική ερμηνεία μέσα από την κάμερα πέντε νέων σκηνοθετών!
Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη και διοργανώνονται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!