Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Το πρώτο δωμάτιο θυμού στην Ελλάδα: Tα σπας όλα και ησυχάζεις
Έρχεσαι, τα σπας, ξεσπάς.
Το Λίμπα βρίσκεται σε ένα στενό στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πιττάκη, και εκεί θα σπάσεις ό,τι βρεις μπροστά σου. Φυσικά θα πληρώσεις για ό,τι σπας αλλά χαλάλι...
 
8χρονη κόντεψε να πεθάνει επειδή έτρωγε τα μαλλιά της
Κινδύνευσε η ζωή ενός 8χρονου κοριτσιού, το οπίο σώθηκε από γιατρό του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Το μικρό κοριτσάκι μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο αφού εντοπίστηκε ένας τεράστιος όγκος στο στομάχι του.
Κατά την διάρκεια της επέμβασης ο γιατρός αφαίρεσε από το στομάχι της 8χρονης μια μάζα από τρίχες που βρισκόταν στο στομάχι της.
Το σύνδρομο Ραπουνζέλ όπως ονομάζεται συναντάται συνήθως σε μικρά παιδιά που τρώνε τα μαλλιά τους με αποτέλεσμα επειδή δεν μπορούν να τα χωνέψουν αυτά να συσσωρεύονται στο στομάχι και να γίνονται ένας όγκος.
Όπως ανέφερε ο Γιώργος Παπαδάκης ο οποίος παρουσίασε και το περιστατικό στην εκπομπή του ο γιατρός τόνισε ότι κινδύνευε η ζωή της μικρής γιαυτό και ήθελε να δημοσιοποιηθεί το περιστατικό.
Μάλιστα ο παρουσιαστής τόνισε ότι και ένα από τα δικά του παιδιά έτρωγε τις τρίχες από τα μαλλιά του.

 
Το ξενοδοχείο‑γίγας: Ανοίγει φέτος και θα είναι το μεγαλύτερο του κόσμου
Το Abraj Kudai δεν είναι απλά ένα μεγάλο υπό κατασκευή ξενοδοχείο. Όταν ολοκληρωθεί μέσα στο 2017 θα γίνει το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, διαθέτοντας 10.000 δωμάρια, πάνω από 2.000 περισσότερα από το σημερινό ξενοδοχείο που κατέχει το αντίστοιχο ρεκόρ.
Ανήκωντας στο υπουργείο οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας, το ξενοδοχείο-γίγας που κατασκευάζεται στην Μέκκα προορίζεται να φιλοξενεί ευκατάστατους προσκυνητές που συρρέουν στον ιερό τόπο των Μουσουλμάνων. Το συγκρότημα θα αποτελείται από 12 πύργους, που εκτός από τα 10.000 δωμάτια θα διαθέτουν και 70 εστιατόρια.
Με κόστος 3,5 δισ. δολάρια, μεταξύ άλλων θα διαθέτει και διαμέρισμα για τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

 
Επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή για την Έλλη Κοκκίνου
Επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή στην Έλλη Κοκκινου, αποφάσισε το Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για παραβίαση δικαστικής απόφασης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελέυθερου Τύπου, η ίδια δεν το γνώριζε.
Μάλιστα, για παρόμοια υπόθεση είχε αθωωθεί μία εβδομάδα νωρίτερα.
Η δημοφιλής τραγουδίστρια, που αυτή την περίοδο είναι και κριτής στο σόου του AΝΤ1 «Your Face Sounds Familiar», είχε αρκετές δικαστικές διαμάχες με τον πρώην σύζυγό της λίγο μετά το διαζύγιό τους. Μάλιστα, υπήρχε υπόθεση στην οποία ήταν κατηγορούμενη μαζί με τη μητέρα της, Μαίρη Παπαθανασοπούλου, για συκοφαντική δυσφήμηση. Ωστόσο, οι δυο τους πλέον τα έχουν βρει, γεγονός που φάνηκε στις 15 Μαΐου όταν η τραγουδίστρια βρέθηκε κατηγορούμενη για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο πρώην σύζυγός της Παναγιώτης Βασιλειάδης, που ήταν και ο μηνυτής στη συγκεκριμένη περίπτωση. «Οι σχέσεις μας με την κ. Κοκκίνου έχουν αποκατασταθεί. Στις 17 Ιουλίου του 2010, αν και ήταν υποχρεωμένη να μου παραδώσει το τέκνο μας, δεν το παρέδωσε. Τότε όμως ήταν μια περίοδος εντάσεων και παρεξηγήσεων. Υπήρξε και μια λάθος συνεννόηση σχετικά με το πότε θα δω το παιδί. Δεν υπήρχε πρόθεση από μέρους της», ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης, με το δικαστήριο να την κηρύσσει αθώα.
Ομως, λίγες ημέρες αργότερα η Ελλη Κοκκίνου ήταν και πάλι κατηγορούμενη για το ίδιο αδίκημα, ενώ μηνυτής ήταν και πάλι ο σύζυγός της. Οταν ακούστηκαν τα ονόματα των διαδίκων στην αίθουσα, δεν εμφανίστηκε καμία πλευρά, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να δικάσει την υπόθεση ερήμην της κατηγορουμένης και να την καταδικάσει τελικά σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή!
Ο λόγος που δεν εμφανίστηκε δεν είναι γνωστός, όμως βέβαιο είναι πως έχει μπει οριστικό τέλος στην κόντρα μεταξύ της Ελλης Κοκκίνου και του πρώην συζύγου της έπειτα από 4 χρόνια δικαστικών διαμαχών και ανταλλαγής μηνύσεων. Πλέον οι σχέσεις του ζευγαριού όχι μόνο είναι φιλικές, αλλά συνεργάστηκαν και επαγγελματικά, όταν η σέξι τραγουδίστρια εμφανίστηκε στο «Cabaret @ Romeo», που ανήκε στον Παναγιώτη Βασιλειάδη.
Η αλλαγή στην τροπή της σχέσης τους φάνηκε από τον Μάιο του 2015, όταν στο παιδικό πάρτι που διοργάνωσε για τα γενέθλια του γιου τους Αλέξανδρου στον παιδικό σταθμό που διατηρεί η τραγουδίστρια, εμφανίστηκε και ο πατέρας του μικρού για να γιορτάσουν όλοι μαζί, αφήνοντας πίσω τις έριδες του παρελθόντος. Το ζήτημα της επιμέλειας του παιδιού είχε φέρει τους δυο τους αντιμέτωπους στα δικαστήρια ουκ ολίγες φορές. Μάλιστα, η γνωστή τραγουδίστρια είχε καταθέσει επίσης μήνυση στον εν διαστάσει τότε σύζυγό της, κατηγορώντας τον για μη τήρηση των δικαστικών αποφάσεων σχετικά με τις ώρες που εκείνος οφείλει να περνά με το παιδί τους.
Από τα σκαλιά της εκκλησίας στις δικαστικές αίθουσες
Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2000, όταν η τραγουδίστρια εργαζόταν στο νυχτερινό μαγαζί του επιχειρηματία. Μια σχέση δυνατή που οδηγήθηκε στα σκαλιά της εκκλησίας τον Σεπτέμβριο του 2007 και ένα χρόνο αργότερα στη γέννηση του αγαπημένου τους γιου, Αλέξανδρου. Τρία χρόνια αργότερα και έπειτα από πέντε μήνες προβλημάτων που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν, οδηγήθηκαν στο χωρισμό.
Ενα χωρισμό δύσκολο με δεκάδες διαμάχες, ανταλλαγές μηνύσεων και επεισόδια ακόμη και στο παιδικό πάρτι του γιου τους πριν από μερικά χρόνια, όταν είχε εμφανιστεί ο Παναγιώτης Βασιλειάδης χωρίς να έχει προσκληθεί. Το 2013 πουλήθηκε και το όμορφο σπίτι που διατηρούσαν στη Βούλα, που ήταν και το τελευταίο υλικό πράγμα που ένωνε το αγαπημένο ζευγάρι, αφού ο μικρός γιος τους θα τους ενώνει για μια ζωή και για εκείνον κατάφεραν ένα χρόνο αργότερα να τα βρουν.
Σήμερα και οι δύο έχουν τραβήξει χωριστούς δρόμους στην προσωπική τους ζωή, με την όμορφη Ελλη να βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στο πλευρό του μπασκετμπολίστα Γιώργου Μπόγρη. Η απόσταση έχει κρατήσει δυνατή τη σχέση τους, αν και ο σύντροφός της αγωνίζεται στην Ιμπέροσταρ Τενερίφε της Ισπανίας. Η Ελλη τον στηρίζει σε κάθε επαγγελματικό του βήμα, όπως στην μπουτίκ γυναικείων και ανδρικών ενδυμάτων που είχε ανοίξει στην περιοχή της Γλυφάδας.

 
Πόσα εκατομμύρια ευρώ αξίζουν οι πρωταγωνιστές του του τελικού Champions League
Το βράδυ του Σαββάτου στον τελικό του Champions League στο Κάρντιφ δεν συγκεντρώνονται μόνο τα βλέμμα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, αλλά και ορισμένα από τα πιο ακριβά κορμιά του κόσμου. Τα συμβόλαια τους μπορούν να ζήσουν εκατοντάδες οικογένειες για μια ολόκληρη ζωή. Κάθε αγωνιστικό λεπτό πάνω στο χορτάρι, γεμίζει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με εκατομμύρια ευρώ.
Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους διαθέτουν στα ρόστερ τους μερικούς από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές και όπως και να το κάνουμε τα ονόματά τους προκαλούν δέος για μια πραγματική «τιτανομαχία».
Η «βασίλισσα» έχει σαφώς ακριβότερο μπάτζετ που αγγίζει τα 765 εκατ. ευρώ, ενώ η «Γιούβε» δεν ξεπερνάει συνολικά τα 385 εκατ. ευρώ.
Παρόλα αυτά οι μάχες των εκατομμυρίων ευρώ ανάμεσα σε Ρονάλντο και Ιγκουαΐν, Μπέιλ και Ντιμπάλα, Μπενζεμά και Μπονούτσι, Κρόος και Πιάνιτς, αλλά και Χάμες Ροντρίγκες κόντρα στον Αλεξ Σάντρο, αναμένονται συγκλονιστικές. Δεν αγωνίζονται τα ευρώ, και η ιστορία το έχει αποδείξει πολλές φορές με εκπλήξεις που έκαναν αίσθηση.

 
Πόσο κοστίζει μια κηδεία με δημόσια δαπάνη;
Τις τελευταίες μέρες έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τη δημοσία δαπάνη κηδεία του Κ. Μητσοτάκη, την οποία τελικά η οικογένεια του δεν δέχθηκε.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ο νόμος προβλέπει η κηδεια να γίνεται με δημόσια δαπάνη, καθώς και το ποσό που καλύπτει ανά περίσταση.
Να θυμίσουμε πως πρόσφατα οι κηδείες του Στάθη Ψάλτη αλλά και του 17χρονου Έλληνα μουσουλμάνου από την Ροδόπη που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Μόναχο, έγιναν με δημόσια δαπάνη.
Οι περιπτώσεις που προβλέπται δημόσια δαπάνη για κηδεία είναι οι εξής κατηγορίες:
Και αντίστοιχα τα ποσά:
Α΄ Κατηγορία: Μέχρι του ποσού των 3.000,00 €
Κατ’ εξαίρεση τα έξοδα Κηδείας των κηδευομένων δημοσία δαπάνη Προέδρων Δημοκρατίας, Πρωθυπουργών Κοινοβουλευτικών Κυβερνήσεων και Προέδρων Βουλής, καθώς και των ατόμων που κηδεύονται με τιμές Πρωθυπουργού, ορίζονται μέχρι του ποσού των πραγματικών εξόδων και πάντως όχι πάνω από 6.457,00 ΕΥΡΩ.
β. Β΄ Κατηγορία: Μέχρι του ποσού των 2.600,00 €
γ. Γ΄ Κατηγορία: Μέχρι του ποσού των 2.100,00 €
δ. Δ΄ Κατηγορία: Μέχρι του ποσού των 2.000,00 €
2. Για τα άτομα των πιο πάνω κατηγορών που πεθαίνουν στο εξωτερικό και μεταφέρονται στην Ελλάδα και αντίστροφα, χορηγείται πέρα από τα έξοδα της κηδείας της προηγουμένης παραγράφου και ποσό μέχρι 587,00 ΕΥΡΩ για την αντιμετώπιση εξόδων κατασκευής ειδικού φέρετρου, ταρίχευσης και μεταφοράς σωρού.

 

Μια τσάντα του πολυτελούς οίκου Hermes έσπασε ένα παγκόσμιο ρεκόρ, όταν πωλήθηκε σε μία δημοπρασία έναντι 380.000 δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ.

Πρόκειται για μία τσάντα ματ λευκή «Ιμαλάια» από κροκό δέρμα της σειράς Μπίρκιν της Hermes, με χρυσές πόρπες 18 καρατίων και ιμάντες κρατήματος που φέρουν 205 διαμάντια.

Η τιμή στην οποία πωλήθηκε η τσάντα είναι η υψηλότερη που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία τσάντα, σύμφωνα με τον οίκο Christie's.

Το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης το είχε επίσης μία τσάντα της ίδιας διάσημης σειράς που φέρει το όνομα της ηθοποιού Τζέιν Μπίρκιν.

Το 2016 μία τσάντα Μπίρκιν που είχε παρόμοιες προδιαγραφές δημοπρατήθηκε έναντι 300 χιλιάδων δολαρίων.

Μπορεί το ποσό αυτό σε πολλούς από μας να φαντάζει υπερβολικό για μία τσάντα, ωστόσο αυτοί που γνωρίζουν λένε ότι η επένδυση σε τσάντες πολυτελείας θεωρείται καλύτερη ακόμα και από αυτήν σε χρυσό.

Μια όμορφη συσκευασία μπορεί να κάνει κάθε προϊόν ελκυστικό στον πελάτη. Όμως πόσο συχνά σκέφτεστε αν όλα αυτά τα τόσο λαχταριστά και φαινομενικά υγιηνά τρόφιμα που έχετε αγοράσει από τα ράφια του σούπερ μάρκετ, κάνουν όντως καλό στον οργανισμό σας;
Παρακάτω αναφέρονται κάποια προϊόντα που καλύτερα να αποφύγετε να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ, σε περίπτωση που θέλετε το καλό της υγεία σας.
1. Φρέσκες κομμένες σαλάτες: Οι βακτηριολόγοι ειδοποιούν ότι πρόκειται για το πιο επικίνδυνο τρόφιμο. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι έτοιμες για κατανάλωση, περιέχουν βακτήρια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν άσχημα προβλήματα στον οργανισμό. Ο λόγος είναι ότι αυτά προέρχονται από το έδαφος που τα λαχανικά κόπηκαν και δεν έχουν εξαφανιστεί, διότι η σαλάτα δεν είναι επεξεργασμένη θερμικά. Για να είστε καλυμμένοι, πάντα να πλένετε πολύ καλά τα λαχανικά που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ
2. Λουκάνικα:
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι τα λουκάνικα, το μπέικον και γενικά τα αλλαντικά προκαλούν καρκίνο. Τα νιτρώδη στοιχεία που περιέχονται σε αυτά, μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες, ουσίες ισχυρά καρκινογόνες που βλάπτουν το έντερο. Επιπροσθέτως, το καπνιστό κρέας μπορεί να περιέχει και βενζοπυρένιο, μια άλλη καρκινογόνα ουσία. Γενικά είναι καλύτερο να αγοράσετε από τον κρεοπώλη σας ένα κομμάτι καλό κρέας και να το τρώτε σε σάντουιτς ή σαν συνοδευτικό.
3. Συσκευασμένο πράσινο τσάι: Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, το συσκευασμένο πράσινο τσάι στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με το εν λόγω ρόφημα. Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τα αντιοξειδωτικά που προσφέρει. Μάλιστα τα αντιοξειδωτικά μιας κούπας του, αντιστοιχούν σε 20 τέτοια μπουκάλια. Καλύτερα λοιπόν να βράζετε εσείς το τσάι.
4. Οι τροφές που περιέχουν φρούτα: Τα γιαούρτια με φρούτα και μαρμελάδες μπορεί να φαίνονται πολύ λαχταριστά, όμως στην πραγματικότητα περιέχουν αντικατάστατα φρούτων που είναι φθηνά και εύκολα να παραχθούν. ’λλωστε, όπως θα δείτε και πάνω στις συσκευασίες αυτών των τροφίμων, αναφέρεται ότι μόνο 20-40% περιέχουν αληθινά φρούτα.
5. Μαγιονέζα: Κανονικά αυτό το προϊόν αποτελείται από αυγά, ελαιόλαδο, ξύδι και καρυκεύματα. Η μαγιονέζα που πωλείται στο σούπερ μάρκετ εκτός από αυτά έχει πολλά συντηρητικά, χρωστικές ουσίες και σταθεροποιητές. Ακόμα και η ελαφριά έκδοση της, προκειμένου να διατηρήσει τη γεύση και τη σύσταση της, έχει περισσότερο άμυλο και ζάχαρη. Γενικά πρόκειται για ένα εντελώς ανθυγιεινό τρόφιμο, όμως αν σας αρέσει τόσο καλύτερα να τη φτιάξτε τη δική σας.
6. Αλεσμένα μπαχαρικά: Ο λογος, διότι είναι πολύ εύκολο να αναμειχθούν με άλλες φθηνότερες ουσίες. Π.χ. πολύ συχνά αντί για κανέλα πουλούν κασία και κριθάρι αντί για σαφράν. Οπότε καλύτερα να τα παίρνετε στη φυσική τους μορφή και να τα αλέθετε οι ίδιοι.
7. Ψωμί: Το ψωμί των σούπερ μάρκετ συνήθως παράγεται από χημικά επεξεργασμένο αλεύρι, που αντέχει στο χρόνο και είναι ασφαλές από τα έντομα, όμως στην πραγματικότητα δεν έχει απολύτως κανένα θρεπτικό συστατικό. Επομένως επιλέξτε να κάνετε τα ψώνια σας από το φούρνο της γειτονιάς.
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Σύμφωνα με αυτό, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου με βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Πιο αναλυτικά:
Το Σάββατο (03-06-2017) θα επηρεαστούν η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θρακη και πιθανόν τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, η ανατολική Θεσσαλία και οι Σποράδες.
Την Κυριακή (04-06-2017) ο καιρός θα είναι άστατος με συννεφιές και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και πιθανόν τα νησιά του Αιγαίου, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι θα είναι βορειάδες έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Τη Δευτέρα 05-06-2017 ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να έχουμε λίγες βροχές στα ηπειρωτικά και καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειάδες, 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.
Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει πάλι από την Τρίτη 06-06-2017.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!