Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Οι γυναίκες και τα ψώνια θεωρούνται σχεδόν συνώνυμες έννοιες. Φυσικά, δεν είναι λίγοι και οι άντρες που αρέσκονται στο συγκεκριμένο χόμπι, μόνο που ακολουθούν τις περισσότερες φορές διαφορετικό "τελετουργικό".
Οι γυναίκες μπορούν να περάσουν πολλές ώρες χαζεύοντας βιτρίνες, δοκιμάζοντας ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ προτού καταλήξουν στην απόφαση να πάρουν κάτι. Αυτή άλλωστε είναι και όλη η "μαγεία" της διαδικασίας του λεγόμενου "shopping".
Οι άντρες, από την άλλη, έχουν διαφορετική άποψη. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τι θέλουν να πάρουν από πριν, μπαίνουν στο μαγαζί, πληρώνουν και... αυτό ήταν τελείωσαν τα ψώνια!
Όποιο "τελετουργικό" κι αν προτιμά κανείς, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά.
Κι ενώ τα καταστήματα δε θα πάψουν να υπάρχουν, όσα παραμείνουν θα προσαρμοστούν στις "ανάγκες" της εποχής και θα προσφέρουν διαφορετικές ανέσεις και υπηρεσίες, που θα έχουν να κάνουν περισσότερο με την εμπειρία και λιγότερο με την πώληση ενός προϊόντος.
Κάτι σαν τα καταστήματα της Apple, γράφει η Mae Anderson για το Associated Press.
Ανάμεσα σε αυτά που "οραματίζονται" οι ειδικοί της βιομηχανίας της αγοράς είναι ολογράμματα στα δοκιμαστήρια, που θα επιτρέπουν στους αγοραστές να δοκιμάζουν ρούχα χωρίς να γδύνονται, σπίτια εξοπλισμένα με έξυπνη τεχνολογία, που θα φροντίζει για την παραγγελία νέων λαμπτήρων, προτού αυτοί σταματήσουν να λειτουργούν και άλλα πολλά.
"Τα ψώνια θα γίνουν ακόμη πιο διασκεδαστικά, επειδή έτσι θα πρέπει να είναι" υποστηρίζει ο "μελλοντολόγος-λιανικής" Doug Stephens.

Πιο πολλές υπηρεσίες

Η αναλυτής της Forrester, Sucharita Mulpuru, πιστεύει ότι τα καταστήματα του μέλλοντος θα έχουν να κάνουν περισσότερο με υπηρεσίες, όπως παιδικοί σταθμοί, κτηνιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ομορφιάς.
Ακόμη, θα αυξηθούν οι υπηρεσίες του online και offline shopping, όπου σχεδόν τα πάντα θα γίνονται self-service και με τη βοήθεια υπολογιστών.

Κουπόνια on-demand

Κάποια καταστήματα στην Αγγλία, όπως η αλυσίδα σουπερμάρκετ Tesco και τα φαρμακεία Duane Reade δοκιμάζουν τα beacons, συσκευές με δυνατότητα Bluetooth που επικοινωνούν απ’ ευθείας με το κινητό τηλέφωνο του πελάτη προσφέροντας εκπτωτικά κουπόνια, ενημερώνοντάς τον για συγκεκριμένα προϊόντα ή δίνοντάς του τη δυνατότητα να πληρώσει εξ αποστάσεως.
Για παράδειγμα, όταν μπαίνει κάποιος στο κατάστημα απ’ όπου αγοράζει συνήθως κάτι, το beacon αναγνωρίζει το κινητό του τηλέφωνο, συνδέεται με το ιστορικό αγορών του πελάτη και τον ενημερώνει για τα διαθέσιμα κουπόνια ανάλογα με τις προτιμήσεις του.
Το shopping του μέλλοντος δεν θα αργήσει και πολύ να κατακτήσει την αγορά, ωστόσο το κατά πόσο θα είναι επιτυχημένο και θα καταφέρει να "κερδίσει" τα παραδοσιακά ψώνια-βόλτα στα μαγαζιά μένει να φανεί…
news.gr
Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών ο Μεξικανός, Μανουέλ Ουρίμπε, ο άνθρωπος που το 2006 μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο παχύτερος στον κόσμο ζυγίζοντας 559 κιλά. 
 
Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από το ιατρικό κέντρο του Νουέβο Λεόν στο Μοντερέι, όπου νοσηλευόταν από τις 2 Μαΐου, με καρδιακή αρρυθμία. Μεταφέρθηκε εκεί με γερανό από διασώστες και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας.

Ο Μεξικανός το 2006 ζύγιζε 560 κιλά και παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια είχε πέσει στα 394 κιλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που είχαν παρουσιαστεί.

Οι γιατροί ακόμη δεν έχουν διευκρινίσει πλήρως την αιτία θανάτου. Εκτός από τα προβλήματα στην καρδιά του, ο Ουρίμπε πιστεύεται ότι αντιμετώπιζε προβλήματα και με το αναπνευστικό του.

Το 2008 παντρεύτηκε την Κλαούντια Σόλις και ο γάμος του ήταν μία από τις σπάνιες φορές που άφησε το σπίτι του τα τελευταία χρόνια.

Από μικρός ήταν ένα στρουμπουλό παιδί, που ζύγιζε ως έφηβος περίπου 113 κιλά. Από το 1992, είπε, ότι το βάρος του άρχισε να αυξάνεται ραγδαία.

Από το καλοκαίρι του 2002 ο Ουρίμπε ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι και στηριζόταν στη μητέρα του και τους φίλους για να τον καθαρίζουν, ενώ δεν μπορούσε να περπατήσει μόνος.

http://www.newsbomb.gr
Σε ένα απρόσμενο για την κυβέρνηση φιάσκο εξελίσσεται, όπως δείχνουν τα πράγματα, η διαδικασία κινητικότητας των πρώην δημοτικών αστυνομικών. Την προηγούμενη εβδομάδα συμπληρώθηκε η οκτάμηνη περίοδος διαθεσιμότητας χωρίς οι συναρμόδιες υπηρεσίες και το ΑΣΕΠ να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοφανούς καθυστέρησης ήταν η έκδοση από όλους τους Δήμους διαπιστωτικών πράξεων παράτασης της διαθεσιμότητας επ’ αόριστον και μέχρι να ολοκληρωθούν οι μετακινήσεις.

Η δαιδαλώδης νομοθεσία καθώς και τα 12 (!!!) Τριμελή Υπηρεσιακά συμβούλια που έπρεπε να συντονισθούν υπό το ΑΣΕΠ προκειμένου να παραχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις στα διάφορα στάδια της διαδικασίας επέφεραν αυτή την καθυστέρηση και μάλιστα σε μια μετακίνηση που θα λειτουργούσε ως πρότυπο και υπόδειγμα για την καθιέρωση μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο Δημόσιο. Δεν ήταν εξάλλου και λίγες οι φορές που ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κος Μητσοτάκης είχε επικαλεστεί την σχετική υπόθεση ως παράδειγμα σωστής και ορθολογικής αξιοποίησης του προσωπικού, κάτι που, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, δεν φαίνεται να προχωρά.
 
Από τους 3000 περίπου πρώην δημοτικούς αστυνομικούς έχουν μετακινηθεί μέχρι στιγμής μόλις 600 στα σωφρονιστικά καταστήματα, κι αυτοί κάτω από συνθήκες έντονης πίεσης λόγω της τρομακτικής έλλειψης προσωπικού και των προσφάτων κρουσμάτων βίας σε διάφορες φυλακές της χώρας. Λόγω αυτών των συνθηκών και των πιέσεων, το ΑΣΕΠ προχώρησε στην έκδοση οριστικών πινάκων, , μόνο για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους οι οποίοι ανέλαβαν καθήκοντα στις αρχές Μαΐου, αγνοώντας τις εκατοντάδες αιτήσεις θεραπείας που είχαν κατατεθεί. Η εξέταση όμως των ενστάσεων επέφερε δραματικές ανακατατάξεις στους πίνακες ,που συνδέονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα δεκάδες υπάλληλοι που έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία σε σωφρονιστικά καταστήματα , αρκετοί εξ αυτών έχοντας μετακομίσει σε νέες περιοχές, να καλούνται τώρα να αποχωρήσουν και να εκκενώσουν τις θέσεις οι οποίες θα καταληφθούν από άλλους υπαλλήλους.

Τραγικά θύματα του μπάχαλου που έχει δημιουργηθεί οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί άνω των 50 ετών οι οποίοι στην πλειοψηφία τους οδηγούνται εκτός πινάκων και στην απόλυση με μόνο κριτήριο την ηλικία τους. Εξαιτίας των στρεβλώσεων της διαδικασίας και των αποκλεισμών παρατηρήθηκε το φαινόμενο υπάλληλοι που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό μορίων να αποκλείονται και να παρακάμπτονται από άλλους με λιγότερα μόρια αλλά μικρότερης ηλικίας. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα σε σωφρονιστικό κατάστημα της Βόρειας Ελλάδας όπου τοποθετήθηκε υπάλληλος με μόλις 20 μόρια τη στιγμή που άλλος με 35 έμεινε εκτός λόγω ηλικίας. Το αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στις συγκεκριμένες φυλακές έμειναν αδιάθετες πάνω από 30 θέσεις .

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΑΣΕΠ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θεραπείας θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εξέταση τους, η έκδοση οριστικών πινάκων και τελικά η δημοσίευση τους σε ΦΕΚ προκειμένου να ολοκληρωθεί η πολύπαθη μετακίνηση εφόσον φυσικά δεν προκύψει κάποιο νέο εμπόδιο. Ακόμα όμως και αν ολοκληρωθεί είναι τέτοια τα νομικά κενά και τα θέματα που έχουν προκύψει που είναι πολύ πιθανό η όλη διαδικασία να κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Εκτός και αν η αναμενόμενη απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην προσφυγή που έχουν κάνει στο σύνολο τους οι πρώην Δημοτικοί αστυνομικοί δώσει λύση στο Γόρδιο δεσμό που έχει δημιουργηθεί.
 
 

Έχετε 1.27 εκατομμύρια δολάρια, 40 ημέρες διαθέσιμες και ακριβά γούστα στο ποτό; Μήπως θα προτιμούσατε ένα μεγάλο διαμάντι στο μαρτίνι σας, αντί για μια ελιά; Τότε το ταξίδι "Ultimate Drink Connoisseurs' Holiday" είναι η ιδανική επιλογή για εσάς!

Η ταξιδιωτική εταιρεία, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Holidaysplease, σας προσφέρει μια πολυτελή παγκόσμια περιοδεία για τους λάτρεις του ποτού, στην οποία θα διδαχθείτε και θα ανακαλύψετε τα μυστικά της σωστής κατανάλωσης αλκοόλ.
Ξεκινώντας και τελειώνοντας στο Λονδίνο, αυτή η μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία περιλαμβάνει διαμονή στα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου, διατροφή σε πολυτελή εστιατόρια και φυσικά ποτό στα πιο εντυπωσιακά και διάσημα μπορ σε 10 μοναδικούς προορισμούς!
Στο Μονακό για σαμπάνια 565.000 δολαρίων

Μια στάση στο πανέμορφο Μονακό είναι επιβεβλημένη. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να γνωριστείτε με τους συνταξιδιώτες σας στο ξενοδοχείο Hermitage Monte-Carlo, απολαμβάνοντας ξεχωριστή περιποίηση στο Sunset Lounge στο ξενοδοχείο Fairmont Monte Carlo, με επιλογές από την 565.000 δολαρίων συλλογή από σαμπάνιες Armand de Brignac Dynastie. Φυσικά στη διάθεση σας θα έχετε αποκλειστικούς σερβιτόρους και σαμπανιέρες γεμάτες διαμάντια!
Θα δοκιμάσετε ακόμα το δεύτερο πιο ακριβό ποτό στην ιστορία του mixology. Το κοκτέιλ Legacy περιλαμβάνει Clos de Griffier Vieux Cognac του 1788, που κοστίζει 21.000 δολάρια τα 40 ml. Σας προσφέρονται ακόμα αρχαία λικέρ Kummel, vintage Curacao και Angostura του 1900.
Στη Γερμανία για κρασί 5.000 δολαρίων Στο Belgo Bierodrome του Covent Garden στο Λονδίνο, θα γευτείτε μια από τις διάσημες μπύρες του κόσμου, την Vieille Bon Secours by Caulier, που παράγεται στο Βέλγιο.
Ακολουθεί ένα ταξίδι στη Φρανκφούρτη για ένα μπουκάλι Egon Muller ( 5.000 δολάρια) και μια ιδιωτική ξενάγηση σε βιομηχανίες της οινικής περιοχής Mosel. Η Γαλλία είναι η επόμενη στάση με μια εκτεταμένη δοκιμή στο αποστακτήριο του Grey Goose.
Στη Λυών θα δοκιμάσετε Henri Jayer Richebourg Grand Cru του '78, κόστους 24.000 το μπουκάλι, ενώ αργότερα σας περιμένει μια δωρεάν VIP ξενάγηση στην διάσημη για τα κρασιά της περιοχή Cote de Nuits.
Επόμενη στάση: Ντουμπάι...

Μετά το Μπορντό, θα ταξιδέψετε στο Ντουμπάι, στο πολυτελές ξενοδοχείο Jumeirah Beach και μετά στη Σιγκαπούρη, στο ξενοδοχείο Raffles, όπου στο μπαρ The Long θα απολαύσετε άφθονο Gin Sling.
Στο Crown Entertainment Complex της Μελβούρνης θα δοκιμάσετε ένα Winston, το οποίο περιλαμβάνει ως επί το πλείστον ένα κονιάκ του 19ου αιώνα που κοστίζει 170.000 δολάρια το μπουκάλι.
Επιχείρηση Vegas

Καμία υπερπολυτελής απόδραση δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς μια στάση στο Λας Βέγκας, για ένα κοκτέιλ σαμπάνιας για δύο στο Aria Resort and Casino.Είναι φτιαγμένο με σαμπάνια Charles Heidsieck Champagne Charlie του 1981 και εξαιρετικά σπάνιο Louis XIII Remy Martin de Black Pearl Κονιάκ, φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι και πουρέ βερίκοκου.
Σε ορισμένα μέρη, μάλιστα, όποιος το παραγγείλει θα πάρει ως δώρο ένα ωραίο χρυσό κολιέ και μανικετόκουμπα Mont Blanc.

Σας περιμένουν πολλές ακόμα επιλογές για φαγητό και ποτό σε αστρονομικές τιμές πριν από την επίσκεψη στο ξενοδοχείο Algonquin Νέας Υόρκης για ένα μαρτίνι των 20.000 δολάριων με διαμάντια, από τον Άλεξ Aubry.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Holidaysplease.
news.gr
Πού καταλήγουν οι περίπου 300 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού που παράγονται κάθε χρόνο;
Μεγάλες ποσότητες μπορεί να κρύβονται στην κατάψυξη: Διεθνής ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι οι πάγοι της Αρκτικής περιέχουν τρισεκατομμύρια κομματάκια πλαστικού, τα οποία θα μπορούσαν να απελευθερωθούν στο νερό καθώς οι πάγοι λιώνουν.
Η εξέταση
Ερευνητές από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία εξέτασαν το περιεχόμενο δειγμάτων πάγου που είχαν ληφθεί στην Αρκτική το 2005 και το 2010. Έλιωσαν κομμάτια από τους πυρήνες πάγου, φίλτραραν το νερό και εξέτασαν το κατακάθι στο μικροσκόπιο.
Η μελέτη έδειξε ότι κάθε κυβικό μέτρο πάγου περιέχει εκατοντάδες σωματίδια πλαστικών με διάμετρο άνω των 0,22 μικρομέτρων, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Earth’s Future». Τα σωματίδια αυτά δεν μπορεί παρά να υπήρχαν στο θαλασσινό νερό και να παγιδεύτηκαν ανάμεσα στους παγοκρυστάλλους όταν το νερό πάγωσε το χειμώνα.
H εξέταση των πλαστικών με φασματογράφο έδειξε ότι τα πιο συνήθη πολυμερή στον πάγο είναι το ρεγιόν (54%), ο πολυεστέρας (21%), το νάιλον (16%), το πολυπροπυλένιο (3%), το πολυστυρένιο (2%), τα ακρυλικά (2%) και το πολυαιθυλένιο (επίσης 3%).
Τα υλικά αυτά θεωρούνται μεν χημικά αδρανή, είναι όμως γνωστό ότι απορροφούν οργανικούς ρύπους, οι οποίοι μπορούν να τελικά μεταφερθούν στους ιστούς των οργανισμών που καταπίνουν τα πλαστικά σκουπίδια.Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι με το σημερινό ρυθμό ανόδου της θερμοκρασίας, λόγω της κλιματικής αλλαγής, περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο κομματάκια πλαστικού θα απελευθερωθούν από τους πάγους της Αρκτικής σε διάστημα μιας δεκαετίας.

http://peiraxtiri.gr
Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και φυσικά στην Ελλάδα της κρίσης και των περικοπών, η έλλειψη κονδυλίων για τον εμβολιασμό των σκύλων στοιχίζει δεκάδες χιλιάδες ζωές παιδιών κάθε χρόνο.
Τα δεδομένα είναι ανατριχιαστικά:
  • 55.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από λύσσα
  • Το 40% όσων κολλάνε το μολυσματικό νόσημα είναι παιδιά κάτω των 15 ετών
  • Η λύσσα υπάρχει (ή έχει επανεμφανιστεί) σε 150 χώρες
  • Το 99% των ανθρώπων κολλάνε λύσσα από δάγκωμα σκύλου
  • Κάθε χρόνο 15 εκατομμύρια άνθρωποι καταφεύγουν για θεραπεία μετά από έκθεση στον ιό.
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας των ζώων (OIE) είπε στο BBC ότι ο αόρατος αυτός φονιάς μπορεί να αφανιστεί με το ένα δέκατο του κόστους που έχει η θεραπεία όσων προσβάλλονται από τον ιό.
Δηλαδή, τελικά, η περικοπή των κονδυλίων στοιχίζει δεκαπλάσια.
Η λύσσα είναι μια από τις αρχαιότερες μεταδοτικές νόσους του κόσμου και οφείλεται σε έναν ιο που μεταδίδεται μέσω του σάλιου ενός μολυσμένου ζώου (κυρίως σκύλου, αλεπούς ή νυχτερίδας).
Αν δεν θεραπευτεί προτού φτάσει στα νευρικά κύτταρα, τότε είναι μοιραία.
Ωστόσο με τον εμβολιασμό προλαμβάνεται με επιτυχία 100%.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του OIE, Dr Vallat: "κάθε χρόνο, 70.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από τρομερούς πόνους (που προκαλεί η λύσσα), και τα μέσα δεν ασχολούνται καν ενώ καταπιάνονται με τον MERS από τον οποίο πέθαναν 200 γηραιοί άνθρωποι".
Το 1885, ο Louis Pasteur και η Emile Roux ανακάλυψαν το εμβόλιο κατά της λύσσας που έχει σώσει εκατομμύρια ζωές.
news.gr
Όταν προσποιείσαι σε εκτέλεση πέναλτι, στόχος είναι να ξεγελάσεις τον τερματοφύλακα. Καμιά φορά όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά. Και τελικά ξεγελάς -με εξευτελιστικό τρόπο- τον εαυτό σου.

Για να κάνεις προσποίηση πριν χτυπήσεις πέναλτι, πρέπει να ‘σαι τεχνίτης.

Αποφασισμένος από πριν για το πού θα το στείλεις.

Και κομμάτι… τσαχπίνης για να ξεγελάσεις τον τερματοφύλακα.

Γιατί αν είσαι ελαφρώς κατσαπλιάς, αλλάζεις γνώμη στην πορεία και στα 36 σου είναι δύσκολο πια να ελιχθείς σαν… χέλι, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα πέναλτι σαν αυτό του Νέναντ Μιροσάβλιεβιτς. 


http://www.sport-fm.gr

Τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα είναι ένα από τα πιο γνωστά και φιλόδοξα προγράμματα της Google, ωστόσο μέχρι τώρα ο κολοσσός του χώρου της τεχνολογίας αρκούνταν στο να τροποποιεί υπάρχοντα μοντέλα.
Η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει τακτική, αποκαλύπτοντας την Τρίτη ότι αναπτύσσει ένα εντελώς δικό της αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο- ένα ηλεκτροκίνητο όχημα εντελώς «επιστημονικής φαντασίας», το οποίο διαθέτει κουμπί stop-go, αλλά όχι κάποιου είδους χειριστήρια, τιμόνι, ή πεντάλ.
Τα σχέδια της εταιρείας αποκάλυψε ο συνιδρυτής της, Σεργκέι Μπριν, σε συνδιάσκεψη στην Καλιφόρνια. Παράλληλα, σε δημοσίευση στο blog της Google, o Κρις Ούρμσον, διευθυντής του προγράμματος αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων, έγραψε εξαρχής ο στόχος ήταν η δημιουργία οχημάτων που θα μπορούν να αναλάβουν πλήρως το καθήκον της οδήγησης. «Φανταστείτε: πηγαίνετε στο κέντρο την ώρα του μεσημεριανού χωρίς το 20λεπτο για να βρείτε να παρκάρετε» αναφέρει σχετικά, χαρακτηρίζοντας ως «ιστορία» φαινόμενα όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
«Πλέον εξερευνούμε το πώς θα μοιάζουν τα πλήρως αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα κατασκευάζοντας κάποια πρωτότυπα: θα είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν με ασφάλεια και αυτονομία χωρίς να απαιτούν ανθρώπινη παρέμβαση. Δεν έχουν τιμόνι, γκάζι ή φρένο…επειδή δεν τα χρειάζονται. Το λογισμικό και η αισθητήρες μας κάνουν όλη τη δουλειά. Τα οχήματα θα είναι πολύ βασικού χαρακτήρα – θέλουμε να μάθουμε από αυτά και να τα προσαρμόσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα- αλλά θα σας πάνε εκεί που θέλετε με το πάτημα ενός κουμπιού. Και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά για τη βελτίωση της ασφάλειας των δρόμων και τη ριζική μεταμόρφωση των μεταφορών για εκατομμύρια ανθρώπους» σημειώνει ο Ούρμσον.
Όπως τονίζεται, πρωταρχικής σημασίας είναι το θέμα της ασφάλειας: τα οχήματα της Google έχουν αισθητήρες που εξαφανίζουν τα «τυφλά» σημεία και ανιχνεύουν αντικείμενα σε απόσταση δύο γηπέδων ποδοσφαίρου προς κάθε κατεύθυνση. Η μέγιστη ταχύτητα προς το παρόν είναι στα 40 χλμ/ ώρα. Το εσωτερικό είναι μάλλον λιτό/ πρακτικό, χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις- ωστόσο περιλαμβάνει δύο θέσεις, με τις απαραίτητες ζώνες ασφαλείας, χώρο για τα πράγματα των επιβατών, κουμπιά για εκκίνηση και σταμάτημα και μία οθόνη που δείχνει τη διαδρομή. Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, θα είναι δυνατό το «κάλεσμα» του αυτοκινήτου μέσω εφαρμογής για smartphone, κάτι που, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα αυτόματης μεταφοράς του ανοίγει τον δρόμο για την εμφάνιση αυτοματοποιημένων, μη επανδρωμένων ταξί (θυμίζοντας πιθανώς σε φίλους της επιστημονικής φαντασίας μία από τις χαρακτηριστικότερες σκηνές της κινηματογραφικής «Ολικής Επαναφοράς»).
Τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν την κατασκευή περίπου 100 πρωτότυπων οχημάτων από μία εταιρεία στο Ντιτρόιτ (η οποία δεν κατονομάστηκε, ενώ δεν έγινε γνωστό ούτε το κόστος της κάθε μονάδας), ενώ μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν δοκιμές πρώιμων εκδόσεών τους οι οποίες διαθέτουν όργανα χειρισμού. Εάν όλα πάνε καλά, η Google σκοπεύει να ξεκινήσει ένα μικρό πιλοτικό πρόγραμμα στην Καλιφόρνια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
naftemporiki.gr
Κάποτε ένας τύπος ξυπνά το βραδάκι και ετοιμάζεται να τσαρκάρει. Μπαίνει λοιπόν να κάνει ένα μπανάκι να φρεσκαριστεί και βλέπει ξαφνικά τα …. του μελανιασμένα.

Ντύνεται γρήγορα γρήγορα και τρέχει στο γιατρό. Mπαίνει μέσα γδύνεται και του τα δείχνει . Ο γιατρός αφού τον κοιτά προσεκτικά του λέει.

- Φίλε μου είναι σάπια και πρέπει να κοπούν γιατί διαφορετικά θα πεθάνεις

Ο τύπος κλαμένος φεύγει και αποφασίζει να βρει τη γιατριά. Πηγαίνει λοιπόν σε όλους τους γιατρούς της Eλλάδας μα όλοι του λένε ότι πρέπει να τα κόψει διαφορετικά θα πεθάνει, εκτός από τον τελευταίο που του λέει:
- H ασθένειά σου λέγεται GIASURO όπως και ο κινέζος που την ανακάλυψε! Γιατί δεν τον επισκέπτεσαι μήπως ξέρει τη γιατριά;

Φεύγει λοιπόν ο τύπος και πάει στην Κίνα. Bρίσκει το ιατρείο του κινέζου και μπαίνει. Ξεβρακώνεται και δείχνει τα ….. του στον κινέζο. Αυτός τον ρωτά:
- Στην χώρα σου τι είπαν οι συνάδελφοί μου;

Ο τύπος του λέει οτι όλοι είπαν πως σάπισαν και πρέπει να κοπούν γιατί θα πεθάνω.
- Ώστε έτσι είπαν οι βλάκες.

- Δηηηλλαδδηηή γιατρέ μου;

- Θα σου δώσω μια αλοιφή να βάζεις κάθε βράδυ και σε μια εβδομάδα θα μαραθούν και θα πέσουν μόνα τους!
Στον αναπλασμένο χώρο της Νέας Παραλίας (από το Λευκό Πύργο – Βασιλικό Θέατρο έως το Μακεδονία Παλλάς), εκεί όπου εγκαινιάστηκε πριν από 32 χρόνια από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, επιστρέφει το 33ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανανεωμένο με νέα περίπτερα και με εντυπωσιακή συμμετοχή εκδοτικών οίκων και φορέων του πολιτισμού, των γραμμάτων και της πόλης.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 12 Ιουνίου Με ωράριο λειτουργίας: καθημερινά από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και τις Κυριακές και το πρωί 11-13.30 και το απόγευμα 18.30-23.00
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε όλοι οι εκδότες πολύ χαρούμενοι γιατί το Φεστιβάλ Βιβλίου γύρισε στο σπίτι του! Ο θεσμός του Φεστιβάλ Βιβλίου ξεκίνησε πριν από 32 χρόνια, όταν υπουργός Πολιτισμού ήταν η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Όλα αυτά τα χρόνια ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας ήταν πάντα συνεπής κάθε άνοιξη στο ραντεβού του με βιβλιόφιλο κοινό, πάντα με συνδιοργανωτή το Δήμο Θεσσαλονίκης. Διοργανώνουμε από το 1982 ανελλιπώς το Φεστιβάλ Βιβλίου αλλά φέτος εκτιμούμαι ότι θα σπάσει κάθε ρεκόρ προσέλευσης και συμμετοχής πολιτών κάθε ηλικίας. Οι Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, αγάπησαν το Φεστιβάλ Βιβλίου και το ήθελαν στο φυσικό του χώρο, στην ιστορική παραλία της Θεσσαλονίκης. Φέτος τους περιμένουμε όλους για να ξεναγηθούμε, να ενημερωθούμε για τις νέες και παλαιότερες εκδόσεις, να ψυχαγωγηθούμε με το πλήθος των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Φεστιβάλ αλλά και να θυμηθούμε σημαντικές στιγμές και προσωπικότητες που σφράγισαν με την παρουσία τους την πολύχρονη παρουσία του».
Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η κορυφαία εκδήλωση του ΚΔ΄ Πνευματικού Μαΐου «Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», (πολιτισμός, γράμματα, τέχνες) ο οποίος υποστηρίζει έμπρακτα όλους τους πνευματικούς δημιουργούς της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας το έργο τους. Πλήθος εκδηλώσεων λόγου, μουσικής, θεάτρου, χορού που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΚΔ΄ Πνευματικού Μαΐου θα φιλοξενούνται τόσο στο χώρο του Φεστιβάλ Βιβλίου αλλά και σε άλλες αίθουσες εκδηλώσεων και ανοιχτούς χώρους της Θεσσαλονίκης.
Το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένο στον εορτασμό της πόλης ως: «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».
Συνδιοργανώνεται με το Δήμο Θεσσαλονίκης από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Υπουργείου Μακεδονίας –Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
aftodioikisi.gr
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε ποια σημεία του σπιτιού σας βρίσκονται τα περισσότερα μικρόβια, ακόμη και αν πιστεύετε ότι τα πάντα είναι καθαρά και «αποστειρωμένα»; Δείτε σε ποια σημεία και αντικείμενα να ψάξετε για να... κερδίσετε την άνιση μάχη με τα μικρόβια!

Ξεκινάμε από το μπάνιο!

Πλυντήριο

Τα βρόμικα ρούχα μπορεί να γεμίσουν το πλυντήριό σας με μικροοργανισμούς. Ως γνωστόν, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην υγρασία και εύκολα μεταφέρονται σε επόμενες πλύσεις. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιείτε, λοιπόν, μία πλύση με ξίδι ή χλωρίνη.

Καπάκι τουαλέτας

Το αναμενόμενο! Όταν τραβάμε καζανάκι, χιλιάδες μικροσταγονίδια που περιέχουν μικρόβια διασκορπίζονται παντού. Περιορίστε τις «μεταναστεύσεις» χρησιμοποιώντας άσπρο ξίδι ή χλωρίνη.

Ντους

Αν έχετε ντουζιέρα, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα μικρόβια λατρεύουν το γυαλί, όπως και την κουρτίνα, προκειμένου να σχηματίζουν μούχλα.

Περνάμε στο σαλόνι!

Μικρά αντικείμενα που χρησιμοποιείτε συνέχεια

Τηλέφωνα, τηλεχειριστήρια, πόμολα, διακόπτες και χερούλια βρίσκονται πρώτα στη «βρώμικη» λίστα. Καλό είναι να τα καθαρίζετε τακτικά με ειδικά πανάκια καθαρισμού.

Χαλιά

Αφενός μαζεύουν ψίχουλα και μετατρέπονται σε εστία μικροβίων, αφετέρου όταν περπατάτε μέσα στο σπίτι με τα παπούτσια, αφήνετε πάνω τους όσα έχετε μαζέψει από τον δρόμο

Βιβλία

Μπορεί να είναι η δική μας πνευματική τροφή, αλλά αποτελούν τέλεια τροφή για τα ακάρεα. Επίσης, προσφέρουν κατοικία σε σπόρια μούχλας και ένα είδος εντόμου που μοιάζει με ψείρα.

Γραφείο

Πληκτρολόγιο και ποντίκι είναι ιδανικό μέρος για μικρόβια, ειδικά αν τα χρησιμοποιούν πολλά άτομα ή αν τρώτε ενώ εργάζεστε.

Εφιάλτης στην κουζίνα!

Νεροχύτης

Ο πραγματικός εφιάλτης βρίσκεται εκεί, καθώς αναδεικνύεται το πιο βρώμικο σημείο του σπιτιού, όπως επίσης και το σφουγγαράκι. Απολυμαίνετε τον νεροχύτη καθημερινά και στραγγίζετε καλά το σφουγγαράκι, το οποίο θα πρέπει να αντικαθίσταται συχνά. Εναλλακτικά, μπορείτε να το βάζετε για 1΄ στον φούρνο μικροκυμάτων ή για μία πλύση στο πλυντήριο πιάτων.

Ντουλάπια

Σπανίως σκέφτεστε το ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη. Βγάλτε τα πάντα, ελέγξτε τους σωλήνες, απολυμάνετε τις σκληρές επιφάνειες και γεμίστε τα κενά απ' όπου μπορεί να εισχωρήσουν « εισβολείς» με αφρώδες σπρέι πολυουρεθάνης.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μια μεγάλη γιορτή του ελληνισμού φιλοδοξεί να αποτελέσει το ανοιχτό φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου και θα “απλωθεί” στην Ελλάδα, τη Φιλανδία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Περού και την Αυστραλία.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει εκδηλώσεις με μουσική, χορό, προβολή ντοκιμαντέρ, βιβλία, εικαστικές τέχνες, συζητήσεις, παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά, ελληνική γαστρονομία και έχει ως στόχο να προβληθεί ο πολιτισμός, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Ελλάδας στα πέρατα της γης.
Θεσμικοί, ιδιωτικοί, συλλογικοί και δημόσιοι φορείς, πρωτοβουλίες πολιτών, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, καθώς και ομάδες αλληλέγγυες και εθελοντικές ομάδες συνεργάζονται για πρώτη φορά, με συντονιστή την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ελλάδα Παντού»(www.elladapantou.info), για να δώσουν ένα μήνυμα πως τώρα, στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης, οι Έλληνες χτίζουν γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας.
Το φεστιβάλ θα καλυφθεί μέσα από διαδικτυακό ραδιοφωνικό μαραθώνιο, με συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις, τον οποίο θα συντονίσει από την Πιερία ο “Ποδηλάτης του Κόσμου”, Γρηγόρης Βερροιώτης, ο οποίος ταξιδεύει χρόνια με το ποδήλατό του, που είναι και φορητό ραδιοφωνικό στούντιο.
H Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Ελλάδα Παντού” θεσμοθετήθηκε τον Δεκέμβριο του 2013, με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας για οικονομικά ασθενέστερους και την προώθηση της συνεταιριστικής λογικής.
aftodioikisi.gr
Είναι φιλικό για το περιβάλλον, εξαιρετικά υγιεινό και θρεπτικό. Ακόμα και η γεύση του, λένε, είναι ικανοποιητική. Είναι το αλεύρι από γρύλους που παράγεται στο πρώτο αμερικανικό εκτροφείο εντόμων για ανθρώπινη κατανάλωση.
Η πρώτη μονάδα της εταιρείας Big Cricket Farm, μια ανακαινισμένη αποθήκη, ξεκίνησε να λειτουργεί στο Γιάνγκσταουν του Οχάιο με την προοπτική να παράγει τελικά 700 κιλά «εντομάλευρου» το μήνα.
Δεν είναι το πρώτο εκτροφείο που παράγει έντομα, είναι όμως το πρώτο του οποίου η παραγωγή προορίζεται αποκλειστικά για ανθρώπινη κατανάλωση.
Για τα γούστα του Δυτικού ουρανίσκου, τα έντομα μπορεί φαίνονται απωθητικά. Κι όμως, πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ πρότεινε τα έντομα ως φαγητό του μέλλοντος.
Το σημαντικότερο είναι ότι τα έντομα είναι πολύ πιο αποδοτικά από τα παραδοσιακά εκτρεφόμενα ζώα στην παραγωγή θρεπτικών πρωτεϊνών: Για την παραγωγή ενός κιλού βοδινού κρέατος απαιτούνται 10 κιλά τροφής, ενώ για την παραγωγή ενός κιλού γρύλων χρειάζονται μόνο 1,7 κιλά. Επιπλέον, η εκτροφή εντόμων απελευθερώνει 99% λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου ανά μονάδα βάρους του τελικού προϊόντος.
Οι υπεύθυνοι του Big Cricket Farm ελπίζουν ότι τώρα να υπερπηδήσουν το πρόβλημα της αηδίας των καταναλωτών με τρόφιμα που δεν έχουν πόδια και κεραίες. Η ιδέα είναι ότι οι αλεσμένοι γρύλοι, που αποτελούνται κατά 70% από πρωτεΐνη, θα χρησιμοποιούνται ως συστατικά για κουλουράκια και άλλα σνακ με παραδοσιακή γεύση και αυξημένη θρεπτικότητα.
Σύμφωνα με το περιοδικό New Scientist, το οποίο δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Περισσότερα πόδια, περισσότερη γεύση», τα κρακεράκια με γρύλους έχουν αποδεκτή γεύση.
Δεδομένου ότι το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας δεν έχει καταλήξει σε κανόνες για την εκτροφή βρώσιμων εντόμων, οι υπεύθυνοι της μονάδας έχουν λόγο να ανησυχούν για προβλήματα που θα κατέστρεφαν για πάντα τη φήμη τους, όπως για παράδειγμα κρούσματα δηλητηρίασης από μολυσμένα έντομα. Για το λόγο αυτό ταΐζουν τους γρύλους τους με βιολογική τροφή για κοτόπουλα, αν και αργότερα σκοπεύουν να αξιοποιήσουν υπολείμματα τροφίμων που προορίζονται για τα σκουπίδια.
Αργότερα, μάλιστα, το εκτροφείο θα μπορούσε να παράγει ιδιαίτερες ποικιλίες γρύλων, ταΐζοντάς τους με συγκεκριμένα τροφές πριν τη θανάτωσή τους.
Τα έντομα προσφέρουν έτσι περισσότερη βιταμίνη C ή αποκτούν γεύση μήλου ή μελιού.

http://www.thestival.gr 

Η ανθρωπότητα εντός των επόμενων δύο δεκαετιών θα έχει τα τεχνικά μέσα για να ανιχνεύσει ζωή στο Σύμπαν πέρα από τον πλανήτη μας, θα χρειαστεί όμως και μια γερή δόση τύχης για να το πετύχει, καταλήγουν επιστήμονες σε μία συνεδρίαση του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Επιστήμη, το Διάστημα και την Τεχνολογία.
Η κύρια στρατηγική για τον εντοπισμό ζωής σε άλλους πλανήτες βασίζεται στο χημικό αποτύπωμα που αφήνει η ζωή στην ατμόσφαιρα ενός πλανήτη. Για παράδειγμα η ατμόσφαιρα του πλανήτη μας θα ήταν πολύ διαφορετική εάν δεν υπήρχε ζωή σε αυτόν.
«Δε γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι η ζωή, αλλά μπορούμε να ανιχνεύσουμε την επίδρασή της. Μέσω του μεταβολισμού παράγει αέρια, τα οποία μπορούμε να ανιχνεύσουμε», εξηγεί η αστροφυσικός του ΜΙΤ Σάρα Ζίγκερ.
Το 2018 αναμένεται να τεθεί σε τροχιά το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, το οποίο θα είναι σε θέση να ερευνήσει για τη χημική υπογραφή της ζωής στις ατμόσφαιρες πλανητών σε άλλα ηλιακά συστήματα.
Ένα πρόβλημα όμως που προκύπτει είναι πως οι επιστήμονες δε γνωρίζουν από πού να αρχίσουν την έρευνα για εξωγήινη ζωή μέσα σε ένα τόσο μεγάλο Σύμπαν, αναδεικνύοντας έτσι και τον παράγοντα τύχη.
«Δε ξέρουμε πόσους πλανήτες θα χρειαστεί να εξετάσουμε πριν βρούμε ζωή. Εάν δε βρούμε στους πρώτους 10 ή 100, δε σημαίνει πως δεν υπάρχει», υποστηρίζει ο Τζον Γκρουνσφελντ, υποδιευθυντής της NASA στις επιστημονικές αποστολές.
Πέρα από τη ζωή σε μακρινούς πλανήτες, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη αποκλείσει το ενδεχόμενο ύπαρξης μορφών ζωής εντός του Ηλιακού Συστήματος, κάτι που αποτελεί και μείζων ερευνητικό στόχο για το όχημα Curiosity το οποίο ερευνά την επιφάνεια του Άρη.
Στα υποψήφια ουράνια σώματα που μπορεί να φιλοξενούν ζωή συμπεριλαμβάνονται και οι δορυφόροι του Δία Ευρώπη και Γανυμήδης αλλά και ο Τιτάνας, ο μεγαλύτερος δορυφόρος του Κρόνου, για τα οποία υπάρχουν σχέδια για μελλοντικές ρομποτικές αποστολές.
Ένας ακόμη πιο ευφάνταστος τρόπος με τον οποίο η ανθρωπότητα ερευνά για ζωή αφορά στην απευθείας ανίχνευση νοήμονος ζωής. Μέσω του προγράμματος SETI (Search for Extra Terrestrial Intelligence), ένα δίκτυο επιστημόνων ερευνά το Γαλαξία για σήματα με προέλευση άλλους πολιτισμούς.
Μέχρι σήμερα, έχοντας ερευνήσει περίπου το 1% των ελάχιστων αστρικών συστημάτων που απαιτούνται για να υπάρχει μία σημαντική πιθανότητα επιτυχίας, το πρόγραμμα SETI δεν έχει ανακαλύψει κάτι αξιόλογο.
Σε κάθε περίπτωση όμως η αισιοδοξία στην επιστημονική κοινότητα είναι διάχυτη πως δεν απέχουμε πολύ από την εύρεση ζωής στο Σύμπαν, κάτι που θα αποτελέσει ίσως την πιο σημαντική ανακάλυψη στην ανθρώπινη ιστορία.
naftemporiki.gr
Στον αναπλασμένο χώρο της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης επιστρέφει μετά από τετραετή “απουσία” (λόγω των έργων διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου της πόλης) το Φεστιβάλ βιβλίου που διοργανώνει επί 33 συνεχή χρόνια ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Το φετινό 33ο Φεστιβάλ βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί απ' την επόμενη Παρασκευή 6 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως και τις 22 Ιουνίου είναι φέτος αφιερωμένο στον εορτασμό της πόλης ως: «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και συνδιοργανώνεται με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης ενώ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας –Θράκης.

“Παρά την οικονομική κρίση τον τελευταίο χρόνο εκδόθηκαν πολλά και σημαντικά βιβλία που αποδεικνύουν την ανθεκτικότητα του βιβλίου. Καλούμε λοιπόν τους Θεσσαλονικείς να έρθουν στην παραλία με τα βιβλία, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και να διαβάσουν πολλά βιβλία”, τονίζει μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ενόψει της διοργάνωσης ο πρόεδρος του διοργανωτή συνδέσμου κ.Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Τα περίπτερα στη φετινή διοργάνωση θα αναπτυχθούν κατά μήκος της παραλίας της Θεσσαλονίκης από το ύψος του Λευκού Πύργου και το Βασιλικό Θέατρο έως το ύψος του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς και θα λειτουργεί τις καθημερινές από 6.30 - 11 μ.μ. και τις Κυριακές από τις 11 π.μ. ως τη 1.30 μ.μ. και το απόγευμα από τις 6.30 ως τις 11 μ.μ.

http://www.seleo.gr 
Στους 226 ανέρχονται οι δημοτικοί αστυνομικοί που παραμένουν αδιάθετοι και οδηγούνται στην απόλυση, παρόλο που αυτή τη στιγμή υπάρχουν 186 κενές θέσεις.
Το dimastin.gr δημοσιεύει τον τελικό πίνακα των αδιάθετων δημοτικών αστυνομικών, ο οποίος περιλαμβάνει 9 επιπλέον άτομα από τον προσωρινό πίνακα αδιάθετων που δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου. Παράλληλα όμως, κατά 48 αυξήθηκαν και οι κενές θέσεις, οι οποίες πλέον φτάνουν τις 186.
Δείτε τον πίνακα των αδιάθετων δημοτικών αστυνομικών εδώ.
Δείτε τις κενές θέσεις:
Η ναυαρχίδα του στόλου αυτοκινήτων της Opel, το Opel Insignia, στη νέα ανανεωμένη έκδοση, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον 100.000 και πλέον αγοραστών σε μόλις έξι μήνες από το λανσάρισμα του στην Ευρώπη.

Το νέο Opel Insignia έχει ακόμα πιο ελκυστικό στυλ, μέσα κι έξω, ισχυρούς και υπεραποδοτικούς κινητήρες άμεσου ψεκασμού, προηγμένη τεχνολογία infotainment IntelliLink και εκτεταμένη γκάμα μοντέλων έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων καταναλωτών.  Η νέα γκάμα του Opel Insignia διατίθεται με τρεις διαφορετικούς τύπους καυσίμου: βενζίνη, diesel και υγραέριο (Liquefied Petroleum Gas - LPG).

Το εύρος ισχύος των εργοστασιακών κινητήριων μονάδων είναι από 88kW/120hp έως 239kW/325hp για το κορυφαίο σπορ OPC. Το Insignia 2.0 CDTI είναι πρωταθλητής της γκάμας σε επίπεδο οικονομίας και περιβαλλοντικών επιδόσεων. Με έναν προηγμένο 2.0 turbo diesel, εκπέμπει μόλις 99 g CO2/ km. Αυτό σημαίνει ότι τετράθυρα και πεντάθυρα μοντέλα με εξατάχυτα μηχανικά κιβώτια καταναλώνουν μόλις 3,7 lit καυσίμου / 100 km στο μικτό κύκλο. Ανάμεσα στα μοντέλα της εκτεταμένης γκάμας που λανσάρει η Opel, ξεχωρίζει το Insignia Country Tourer.

Η συγκεκριμένη έκδοση συμπληρώνει το Sports Tourer σαν ένα κομψό station wagon, αποπνέοντας έναν αέρα περιπέτειας με εντυπωσιακά πάνελ αμαξώματος, προστατευτική ποδιά, τετρακίνηση και υψηλόροπους κινητήρες με τουρμπίνα.
news.gr
«Υπάρχουν φοιτητές που δουλεύουν συστηματικά, με αφοσίωση πάνω στις σπουδές τους, ακόμη κι όταν το πανεπιστήμιο είναι κλειστό», είπε με έμφαση, μιλώντας στην «Κ», η 22χρονη Αννα Βεντουράτου, τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Η ομάδα της Νομικής –με την Περσεφόνη Βερνάδου, τον Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, τον Παναγιώτη Κυριάκου και την ίδια– κατέκτησε την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA Moot Court Competition, που διεξήχθη στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη.
Ποιον είχε αντίπαλο στον τελικό; Την ομάδα του Πανεπιστημίου Harvard κέρδισαν τα «δικά μας παιδιά»...
Η νίκη των τεσσάρων φοιτητών αποτελεί περίτρανη απόδειξη του σημαντικού, «αθέατου» έργου που γίνεται στα ελληνικά πανεπιστήμια, αποτέλεσμα συνέπειας και μόχθου, «αντίπαλον δέος» στις πρακτικές ισχνών μειοψηφιών στα ελληνικά ΑΕΙ.
Ειδικότερα, όπως εξήγησε στην «Κ» ο υπό διορισμόν λέκτωρ κ. Αναστάσιος Γουργουρίνης, υπό την επιστημονική επίβλεψη και καθοδήγηση του οποίου προετοιμάστηκε η ομάδα, ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για δωδέκατη συνεχή χρονιά και αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας δικαστικής επίλυσης διακρατικών εμπορικών διαφορών.
Το φετινό θέμα του ήταν ιδιαίτερα επίκαιρο, καθώς αφορούσε σε νομική διαφορά μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου), ενός ανεπτυγμένου και ενός αναπτυσσόμενου, η οποία ανέκυψε λόγω της απόφασης του τελευταίου να ανακρατικοποιήσει τις υπηρεσίες ύδρευσης - αποχέτευσης, μετά μία περίοδο –όχι ιδιαίτερα επιτυχούς– ιδιωτικοποίησης.
Το αναπτυσσόμενο κράτος όρισε ότι οι υπηρεσίες ύδρευσης - αποχέτευσης θα πρέπει να παρέχονται εφ' εξής αποκλειστικά από εγχώρια κρατική εταιρεία, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητά τους και η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών σε αυτές. Ομως, το ίδιο κράτος είχε αναλάβει να προσφέρει πρόσβαση στην αγορά και σε ξένους παρόχους υπηρεσιών βάσει της Γενικής Συμφωνίας για το Εμπόριο στις Υπηρεσίες (GATS), ενώ ταυτόχρονα δεσμευόταν και από μία περιφερειακή εμπορική συμφωνία με το ανεπτυγμένο κράτος.
Στον διαγωνισμό μετείχαν 117 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και η ομάδα της Νομικής Αθηνών, αφού πήρε το εισιτήριο στον προκριματικό γύρο της Ευρώπης, βρέθηκε στην τελική φάση μαζί με 19 άλλα πανεπιστήμια, όπως τα Harvard, Georgetown University, Hong Kong University, University of Geneva, Katholieke Universiteit Leuven, University of Barcelona, West Bengal National University of Juridical Sciences (Ινδία), University of International Business and Economics (Κίνα). Στην προκριματική φάση απέκλεισε τις ομάδες των American University Washington και Rhodes University (Ν. Αφρική), στα προημιτελικά την ομάδα του Παν. του Hong Kong, στον ημιτελικό εκείνη του Πανεπιστημίου του Amsterdam.
Την περασμένη Κυριακή, με αντίδικο - αντίπαλο την ομάδα του Harvard, άρχισε ο μεγάλος τελικός στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων του ΠΟΕ. Τελικά, το εννεαμελές «δικαστήριο» (υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΟΕ και εγνωσμένης φήμης καθηγητές διεθνούς οικονομικού δικαίου) έδωσαν τη νίκη στην ελληνική ομάδα.
Οι φοιτητές έλαβαν υποτροφίες για την παρακολούθηση των καλοκαιρινών μαθημάτων διεθνούς οικονομικού δικαίου που διοργανώνει ετησίως το World Trade Institute στη Βέρνη, ενώ είχαν ακόμη και προτάσεις για εργασία από μεγάλες εταιρείες. «Απαιτείται τεράστια προετοιμασία, προσήλωση στον στόχο, συνεργασία. Στο δικαστήριο μιλούσε ο ένας, αλλά σκεφτόμασταν και οι τέσσερις», λέει στην «Κ» ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, αποδεικνύοντας ότι οι Ελληνες νέοι μπορούν να τα καταφέρουν... και στο ομαδικό πνεύμα.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών με δύο «προπονήτριες» –φοιτήτριες που μετείχαν στον περυσινό διαγωνισμό– σε selfie μετά τη νίκη.


http://www.o-klooun.com 

Σύστημα αμοιβών βάσει της απόδοσης των δημοσιων υπαλλήλων προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρει ότι εφόσον εφαρμοστεί προσεκτικά και σχεδιασμένα ένα τέτοιο σύστημα θα μπορέσει να συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα των δημόσιων υπηρεσιών και φορέων.
«Η εφαρμογή ενός προσεκτικά σχεδιασμένου, δυναμικού και ευέλικτου, προσαρμοσμένου στην ελληνική δημοσιονομική πραγματικότητα, αλλά και βασισμένου στα βέλτιστα παραδείγματα που τηρούνται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διεθνώς, συστήματος αμοιβών βάσει απόδοσης των δημοσίων λειτουργών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων», αναφέρει ο κ. Στουρνάρας.
Ο μισθός του Χ. Θεοχάρη
Η θέση αυτή του υπουργού Οικονομικών διατυπώνεται με αφορμή ερώτηση που είχαν καταθέσει οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Κουράκος και Νίκος Νικολόπουλος, ζητώντας του να απαντήσει αν στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, καταβάλλεται μπόνους.
Στο απαντητικό του έγγραφο ο υπουργός Οικονομικών παραθέτει τα στοιχεία που αφορούν στο μισθολογικό κόστος του γενικού γραμματέα Εσόδων και διευκρινίζει ότι πέραν των 4.750 ευρώ (οι αποδοχές του από βασικό μισθό, επίδομα θέσης και έξοδα παράστασης) δεν καταβάλλεται επί πλέον καμία άλλη αμοιβή.
Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν την ερώτηση ορμώμενοι από διάταξη, σύμφωνα με την οποία «με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να προβλέπεται ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus) του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ως ποσοστό επί των εισπράξεων της Γενικής Γραμματείας που υπερβαίνουν τον ετήσιο στόχο».
Οι κ. Κουράκος και Νικολόπουλος είχαν επισημάνει ότι η σχετική διάταξη κινείται στο πλαίσιο της κινητροδότησης για την αύξηση εσόδων από φόρους και μεταλλάσσει το θεσμικό ρόλο της θέσης του Γενικού Γραμματέα Εσόδων.
aftodioikisi.gr
Ο οργανισμός μας χρειάζεται το νερό για κάθε λειτουργία του, καθώς το ίδιο το σώμα μας αποτελείται σε ποσοστό περίπου 60% από αυτό.

Πρέπει να αναπληρώνουμε τις ποσότητες που χάνονται καθημερινά, όχι μόνο πίνοντας νερό αλλά καταναλώνοντας και φρούτα ή λαχανικά.

Δείτε ποια είναι τα 3 σημάδια που θα σας υποδείξουν ότι το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο νερό.

1. Πονοκέφαλος
Το σώμα μας χάνει συνεχώς νερό και αυτό σημαίνει ότι μαζί με αυτό απομακρύνονται και ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως το νάτριο και το κάλιο. Η απώλεια νατρίου επηρεάζει τη χημική σύσταση του αίματος. Ο εγκέφαλός μας είναι ευαίσθητος απέναντι σε μια τέτοια μεταβολή και αυτός είναι ο λόγος που εμφανίζεται ο πονοκέφαλος. Ο πονοκέφαλος επιδεινώνεται όσο χάνουμε περισσότερα υγρά, καθώς διοχετεύονται και μικρότερες ποσότητες οξυγόνου στον εγκέφαλο.

2. Κίτρινα ούρα
Αυτό συμβαίνει επειδή στα ούρα συγκεντρώνονται υπερβολικές ποσότητες τοξινών και άλλων περιττών υπολειμμάτων. Όταν ο οργανισμός είναι ενυδατωμένος, τα υπολείμματα αυτά απομακρύνονται με ευκολία από τον οργανισμό. Όταν όμως μας λείπουν τα απαραίτητα υγρά, η συγκέντρωση αυτών των ουσιών είναι πολύ μεγαλύτερη.

3. Δυσκοιλιότητα
Το νερό συμβάλλει καθοριστικά στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού. Όταν δεν πίνουμε αρκετό από αυτό, τα υπολείμματα των τροφών που καταναλώνουμε απομακρύνονται με πιο αργό ρυθμό.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!