Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

 AP Photo/Chris O'Meara

Ο Μάικλ Τζόρνταν εξακολουθεί να "πουλάει" παρά το γεγονός πως έχει αποσυρθεί από την δράση εδώ και δύο δεκαετίες. Το "The Last Dance" δε, ανέβασε ακόμη περισσότερο την αξία κάποιων συλλεκτικών αντικειμένων, αφού ξαναφούντωσε το ενδιαφέρον για οτιδήποτε έχει να κάνει με εκείνον και το παρελθόν του στους Σικάγο Μπουλς.

Κάπως έτσι, το βράδυ της Πέμπτης 13 Αυγούστου οίκος δημοπρασιών ανακοίνωσε ότι ένα ζευγάρι παπούτσια που είχε φορέσει ο "Air" το 1985 πουλήθηκε αντί 615.000 δολαρίων! Πρόκειται για τα "Air Jordan 1 Highs" που φόρεσε στη διάρκεια φιλικού αγώνα στην Ιταλία, όταν έσπασε το ταμπλό σε προσπάθεια για κάρφωμα.

"Αυτό είναι το αυθεντικό παπούτσι που φορούσε εκείνη τη μέρα, μαζί με ένα κομμάτι γυαλί από την μπασκέτα που έσπασε κολλημένο στη σόλα" ανέφερε χαρακτηριστικά η Κέιτλιν Ντόνοβαν, προϊσταμένη των δημοπρασιών αθλητικών ειδών του Christie's.

Το προηγούμενο ποσό - ρεκόρ σε αντίστοιχη δημοπρασία με αντικείμενο που ανήκε στον Μάικλ Τζόρνταν ήταν τα 560.000 δολάρια, από διαδικασία που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο.

 

Με σχετικά αθόρυβο τρόπο η Microsoft γνωστοποίησε την τιμή αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας της πρώτης της φορητής συσκευής με λειτουργικό σύστημα Android, η οποία επιπρόσθετα θα είναι μία συσκευή με αναδιπλούμενη οθόνη.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω μίας ανάρτησης η Microsoft ανακοίνωσε ότι η τιμή του Surface Duo, του smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη της αμερικανικής εταιρείας, θα είναι τα 1399 δολάρια. Η πρώτη εμφάνιση του Duo είχε γίνει πέρυσι το φθινόπωρο κατά τα αποκαλυπτήρια του Surface Neo, μίας συσκευής combo που συνδυάζει τις λειτουργίες tablet και laptop.

Τότε είχε αποκαλυφθεί ότι το Surface Duo θα «τρέχει» λειτουργικό σύστημα Android και όχι κάποια έκδοση των Windows για φορητές συσκευές. Επίσης, το περασμένο φθινόπωρο είχε προαναγγελθεί η κυκλοφορία της νέας συσκευής εντός του επόμενου χρόνου, δηλαδή κάποια στιγμή από το καλοκαίρι του 2020 και έπειτα. Με την σημερινή της ανάρτηση η Microsoft έκανε γνωστό ότι το Duo θα είναι εμπορικά διαθέσιμο από τις 10 Σεπτεμβρίου.

Στο blog post της ανακοίνωσης δεν γίνεται αναφορά σε τεχνικά χαρακτηριστικά, κάτι που ίσως μεταφράζεται σε τεχνικά χαρακτηριστικά που δεν θα ανταγωνίζονται ευθέως τις Android ναυαρχίδες του 2020. Εκτιμήσεις αναλυτών κάνουν λόγο για επεξεργαστή Snapdragon 855 (δηλαδή την περυσινή ναυαρχίδα της Qualcomm), 6GB μνήμης RAM και 64GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου. Η πρόσβαση σε δίκτυα 5G μάλλον θα είναι απούσα ενώ η μπαταρία της συσκευής εικάζεται ότι θα είναι στα 3.577mAh, δηλαδή μάλλον μικρή για τις προσδοκίες που υπάρχουν.

Σε επίπεδο κάμερας αναμένεται να ακολουθηθεί η πρακτική του Surface Pro με μία και μοναδική κάμερα που θα αναλαμβάνει διπλά καθήκοντα: κύρια κάμερα και selfie κάμερα.

Στο σημείο στο οποίο επικεντρώνει η ανάρτηση της Microsoft δεν είναι άλλο από την οθόνη του Duo. Βασικά, θα είναι μία οθόνη 5,6 ιντσών η οποία θα μπορεί να μετατραπεί σε μία 8,1 ιντσών PixelSense Fusion όταν η συσκευή «μετατρέπεται» σε tablet. Ο μηχανισμός σύνδεσης 360 μοιρών, όπως φαίνεται και στην σχετική εικόνα, δεν επιτρέπει στην οθόνη των 8,1 ιντσών να είναι συνεχόμενη.

Τέλος, η Microsoft τονίζει την «επαγγελματικού επιπέδου ασφάλεια από το chip έως το cloud», επιπλέον θα παρέχεται η πλήρης εμπειρία των Windows 10 στο cloud μέσω του χαρακτηριστικού Windows Virtual Display. Παράλληλα, η σουίτα εφαρμογών Microsoft 365 θα είναι διαθέσιμη σε συνδυασμό με τις εφαρμογές Android που μπορεί κάποιος να εντοπίσει σε οποιοδήποτε smartphone και tablet της αγοράς.

 

Σε επέμβαση προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. σε μουσουλμανικό γάμο, εχθές το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, στη διάρκεια του οποίου επικρατούσε τεράστιος συνωστισμός χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, εκτός από τις καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομική Διεύθυνση, στάλθηκαν και κάποια ΒΙΝΤΕΟ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου γινόταν ζωντανή μετάδοση του γλεντιού.

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ προσήγαγαν τον γαμπρό αλλά και τον πεθερό του στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Εκεί τους καταλογίσθηκε το χρηματικό πρόστιμο που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και φτάνει στις 15.000 ευρώ, ενώ ο γάμος διαλύθηκε.

Παράλληλα ενημερώθηκε και η Εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να ασκήσει αν κρίνει ότι υπάρχουν επιπλέον παραβάσεις, τις σχετικές διώξεις στους υπεύθυνους.

Υπενθυμίζεται ότι η Αλεξανδρούπολη είχε πάνω από 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε γάμο που έγινε πριν δυο εβδομάδες, ενώ αυξάνονται καθημερινά και τα κρούσματα απ’ τον πολιτικό γάμο στο Τυχερό.

 

Αγοράζοντας Rolex αξίας 61,4 εκατ. ευρώ

Τρεις φορές πάνω, από την αρχική εκτιμώμενη τιμή πώλησής του, "έπιασε” το Rolex Daytona John Player Special, σε ηλεκτρονική δημοπρασία που πραγματοποίησε ο οίκος Sotheby’s, στις 31 Ιουλίου. Το συγκεκριμένο ρολόι πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 1,545 εκατ. δολαρίων.

Το ενδιαφέρον σε αυτή την είδηση, πέρα φυσικά από την τιμή που "έπιασε” το συγκεκριμένο ρολόι, είναι ότι η δημοπρασία του οίκου Sotheby’s έγινε ηλεκτρονικά (https://www.sothebys.com/en/departments/watches), πρακτική που φαίνεται ότι θα διατηρηθεί από τον οίκο και στην μετά covid εποχή. 

Μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων, ρολόγια πολυτελείας όπως τα Rolex, κατάφεραν να διατηρήσουν σημαντικό μέρος του τζίρου τους, σε βασικές αγορές, όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, παρά το κλείσιμο του δικτύου των καταστημάτων και της απουσίας τουριστικού ρεύματος. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πορεία των οικονομικών μεγεθών της Watches of Switzerland Group PLC, εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και μεγαλύτερου λιανέμπορου ελβετικών ρολογιών πολυτελείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με καταστήματα σε Η.Β. και ΗΠΑ. 

Το πρώτο τρίμηνο -ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουλίου-, ο τζίρος της Watches of Switzerland Group PL, όπως ανακοίνωσε χθες, μειώθηκε κατά 27,6%, επηρεαζόμενος από το κλείσιμο των καταστημάτων λόγω του lockdown. Παρ’ όλα αυτά οι πωλήσεις τον Ιούλιο αυξήθηκαν 7,4%. Με τις online πωλήσεις της να έχουν σημειώσει, το πρώτο τρίμηνο, ανάπτυξη 79,3%, αντισταθμίζοντας τις χαμηλές έως ανύπαρκτες πωλήσεις προς τους τουρίστες και τα καταστήματα εντός των duty free, ο τζίρος των οποίων μειώθηκε κατά 92,8%. 

Στους τουρίστες στηρίζει σημαντικό μέρος της ανάπτυξης της και η Rolex στην Ελλάδα. Πέρυσι ο τζίρος της Rolex Ελλάς, βασικός μέτοχος της οποίας είναι η Rolex Holding s.a, αυξήθηκε κατά 9% στα 61,431 εκατ. ευρώ, πριμοδοτούμενος από τις tax free αγορές. 

Όπως αναφέρει η διοίκηση της στις οικονομικές καταστάσεις του 2019, "το καλοκαίρι του 2019 ήταν ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, καθώς η προσέλευση τουριστών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, έχοντας σημαντικά θετική επίδραση στην αγορά και κατά συνέπεια στις λιανικές πωλήσεις στα δύο καταστήματά μας”. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο τζίρος του 2019 είναι σχεδόν διπλάσιος από τις πωλήσεις, ύψους 31,7 εκατ. ευρώ, που είχε πετύχει το 2011 η εταιρεία, η οποία είναι αποκλειστικός εισαγωγέας των ωρολογιών Rolex και Tudor στην Ελλάδα. 

Τα μικτά κέρδη της Rolex Ελλάς, η οποία το 2018 πούλησε 8.770 ρολόγια ανήλθαν στα 18,74 εκατ. ευρώ (+8%), τα αποτελέσματα προ τόκων και φόρων στα 12,658 εκατ. ευρώ από 11,513 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 10% στα 9,243 εκατ. ευρώ.

Για τη φετινή χρονιά η ορατότητα, λόγω της πανδημίας, του lockdown και της πτώσης του τουριστικού ρεύματος, είναι χαμηλή. Με τη διοίκηση της εταιρείας, να σημειώνει στις οικονομικές καταστάσεις του 2019 πως, "αν και και ο αντίκτυπος της πανδημίας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το προβλέψιμο μέλλον, η εταιρεία θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της”. 

capital.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!