Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017


Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από το λανσάρισμα του επετειακού iPhone X και τα πρώτα προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους στην πανάκριβη συσκευή, απογοητεύοντας τους κατόχους.
Αρκετοί χρήστες στο Twitter ανέφεραν ότι εντόπισαν μια πράσινη γραμμή που διατρέχει κάθετα την άκρη της οθόνης του iPhone X, από πάνω μέχρι κάτω, την οποία ονόμασαν «πράσινη γραμμή του θανάτου».

Οι χρήστες υποστηρίζουν πως η πράσινη γραμμή δεν εμφανίστηκε από την αρχή αλλά μετά από μερικές ημέρες φυσιολογικής χρήσης της συσκευής.
Σύμφωνα με το MacRumors, οι χρήστες που έχουν το πρόβλημα εντοπίζονται στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Πολωνία και την Αυστραλία.
Η Apple ανέφερε ότι θα αντικαταστήσει δωρεάν τις συσκευές που εμφανίζουν το πρόβλημα, το οποίο πιθανόν να προέρχεται από την εμφάνιση pixels στην οθόνη OLED.


Aκόμη ένα πολύτιμο διαμάντι, αυτή τη φορά 476 καρατίων βρέθηκε στη Σιέρα Λεόνε, οκτώ μήνες μετά την εύρεση ενός μεγάλου διαμαντιού στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Το διαμάντι βρέθηκε από την εξορυκτική βιομηχανία Meya στην πλούσια σε διαμάντια επαρχία Κόνο.
Είναι το 29ο μεγαλύτερο διαμάντι που βρέθηκε ποτέ, σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί ποια είναι η αξία του.
Ένα μεγαλύτερο διαμάντι, 706 καρατίων βρέθηκε στις 16 Μαρτίου 2017 στο Φρίταουν της Σιέρρα Λεόνε.
Τον περασμένο μήνα, οι αρχές της Σιέρα Λεόνε ανακοίνωσαν ότι το διαμάντι των 709 καρατίων θα πουληθεί σε δημοπρασία τον Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη.
Τα διαμάντια από σύμβολα ομορφιάς και πλούτου γίνονται συχνά σύμβολα πολέμων, καταστροφών και εγκλήματος. Με το εμπόριό τους σχετίζονται εμφύλιοι πόλεμοι όπως στην Αγκόλα, στο Κονγκό και στη Σιέρα Λεόνε.
Τα «ματωμένα» διαμάντια όπως χαρακτηρίζονται, προκάλεσαν και χρηματοδότησαν τον πολυετή εμφύλιο πόλεμο στη Σιέρα Λεόνε που έληξε το 2002. Οι αντάρτες υποχρέωναν τους αμάχους να εργάζονται στα αδαμαντωρυχεία και με τα έσοδα από την πώλησή τους αγόραζαν όπλα.

Σοκάρει παγκοσμίως η είδηση ότι μία μητέρα στις ΗΠΑ παντρεύτηκε τα δύο από τα τρία της παιδιά. Πρώτα σύναψε γάμο με τον γιο της και έπειτα με την 26 σήμερα κόρη της.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ στην Οκλαχόμα, η κόρη, ονόματι Μίστι Βέλβετ Ντον Σπαν ομολόγησε την ενοχή της για αιμομιξία στο δικαστήριο, που της επέβαλε ποινή δεκαετούς κάθειρξης με αναστολή. Ο γάμος είχε εν τω μεταξύ ακυρωθεί.
Από την άλλη πλευρά, η δίκη της μητέρας και πρώην «συζύγου», της, Πατρίτσια Αν Σπαν συνεχίζεται και η επόμενη ακρόαση έχει οριστεί για τον Ιανουάριο.
Οι δύο γυναίκες, η 44χρονη μητέρα και η 26χρονη κόρη της, παντρεύτηκαν τον Μάρτιο του 2016. Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου ένας επιθεωρητής της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ευημερίας υποπτεύθηκε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στην οικογένεια και σήμανε συναγερμό με αποτέλεσμα να συλληφθούν μάνα και κόρη έναν μήνα αργότερα  και να τους απαγγελθούν κατηγορίες για αιμομιξία.
Στη διάρκεια των ερευνών προέκυψε ότι η μητέρα είχε παντρευτεί το 2008 και τον τότε 18χρονο γιο της, Τζόντι Κάλβιν, ο οποίος, ωστόσο, ακύρωσε 15 μήνες αργότερα τον γάμο επικαλούμενος αιμομιξία. Φαίνεται, όμως, ότι η υπόθεση τότε δεν είχε καταλήξει στα δικαστήρια.
«Ένιωσαν ένα κλικ»

Η 26χρονη Μίστι Βέλβετ Ντον Σπαν, παντρεύτηκε τη μητέρα της τον Μάρτιο του 2016 (Φωτογραφία: Stephens County Jail)
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των αμερικανικών ΜΜΕ η μητέρα είχε χάσει προ πολλού την επιμέλεια των συνολικά τριών παιδιών της, τα οποία υιοθέτησε η γιαγιά τους. Στην ανάκριση η μητέρα παραδέχθηκε ότι μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν είχε καμία επαφή με κανένα από τα παιδιά της, μέχρι που ξαναβρήκε την κόρη της. Η τελευταία είπε στην αστυνομία ότι όταν ξαναείδε τη μητέρα της για πρώτη φορά το 2014, «ένιωσαν ένα κλικ».

H 44χρονη μητέρα, Πατρίτσια Αν Σπαν
Ο αδελφός της, Κόντι, από την άλλη είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι η μάνα τους τους ασκούσε πίεση. «Πίεζε την αδελφή μου να το κάνει, υπάρχουν πολλοί που το γνωρίζουν αυτό».
Η ίδια η Πατρίτσια υποστηρίζει ότι παντρεύτηκε την κόρη της για να μπορέσει να υιοθετήσει ένα παιδί κι ότι πριν το γάμο διάβασε τους νόμους και συμπέρανε ότι δεν απαγορευόταν να παντρευτεί το ίδιο της τη σπλάχνο, αφού στο πιστοποιητικό γέννησης της Μίστι εμφανιζόταν η γιαγιά ως βιολογική μητέρα της.
Η αστυνομία θεωρεί ότι το πιστοποιητικό γέννησης άλλαξε μετά την υιοθεσία, αφού το αρχικό ανέφερε το όνομα της πραγματικής μητέρας της Μίστι.

Είτε πρόκειται για τιάρα, είτε για «τουτού» (φούστα μπαλέτου από τούλι), πυροσβεστικό κράνος ή κάπα υπερήρωα, τα αγόρια και τα κορίτσια θα πρέπει να φοράνε ό,τι επιθυμούν χωρίς να υπακούουν σε στερεότυπα των φύλων, προέτρεψε σήμερα η Εκκλησία της Αγγλίας σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τον ομοφοβικό εκφοβισμό στα σχολεία.
Η Εκκλησία ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα πρέπει να αποτελούν ένα ασφαλές καταφύγιο για παιχνίδι και εξερεύνηση και η συμπεριφορά των παιδιών δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζεται «προβληματική μόνο και μόνο επειδή δεν συμβαδίζει με τα στερεότυπα των φύλων».
«Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να εξερευνούν ποιά μπορεί να είναι χωρίς να κρίνονται ή να χλευάζονται», ανέφερε η Εκκλησία σε έκθεσή της, την οποία απέστειλε στα 4.700 θρησκευτικά σχολεία, στα οποία σκιαγραφεί τρόπους για την πάταξη του εκφοβισμού εις βάρος ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διεμφυλικών.
«Για παράδειγμα, ένα παιδί μπορεί να επιλέξει μια τουτού, μια πριγκιπική τιάρα και τακούνια και/ή το κράνος του πυροσβέστη, μια ζώνη για εργαλεία και τον μανδύα του υπερήρωα με αμεροληψία και χωρίς να κρίνεται», προστίθεται στην έκθεση.
Παρότι η Βρετανία είναι μια από τις λιγοστές χώρες όπου τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤ (στα αγγλικά LGBT, αρκτικόλεξο που προέρχεται από τις λέξεις Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς) έχουν συνταγματικά ίσα δικαιώματα, οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι εξακολουθούν να πέφτουν θύματα διακρίσεων και κακομεταχείρισης.
Την περασμένη εβδομάδα η φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, η Stonewall, ανακοίνωσε ότι σχεδόν οι μισοί από τους μαθητές ΛΟΑΤ στη Βρετανία που ρωτήθηκαν έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους.
Σε έκθεσή της η οργάνωση αναφέρει ότι περισσότερα από δύο στα πέντε διεμφυλικά παιδιά στη Βρετανία έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.
«Σχεδόν οι μισοί μαθητές ΛΟΑΤ υφίστανται εκφοβισμό. Χαιρετίζουμε αυτό το σαφές μήνυμα (από την Εκκλησία της Αγγλίας) ότι αυτό δεν θα πρέπει να είναι ανεκτό», έγραψε η οργάνωση στο Twitter.
Η μκο για τα παιδιά Barnardo’s, η οποία συνεργάζεται με σχολεία, γονείς, παιδιά και κηδεμόνες για την πάταξη του εκφοβισμού των ΛΟΑΤ, επίσης χαιρέτισε την ανακοίνωση της Εκκλησίας.
«Οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και να ενθαρρύνονται να είναι ο αληθινός τους εαυτός…Το πώς είσαι αναγνωρίσιμος δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στη ζωή σου, θα πρέπει να είναι εφαλτήριο», δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Τζέβιντ Καν.
Δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov τον Σεπτέμβριο έδειξε ότι τα εγκλήματα μίσους εις βάρος μελών της ΛΟΑΤ στη Βρετανία σχεδόν διπλασιάστηκαν την τελευταία τετραετία και τον τελευταίο χρόνο ένας στους πέντε έχει γίνει στόχος.
«Κάθε εκφοβισμός, περιλαμβανομένου του ομοφοβικού, του αμφιφοβικού και του τρανσφοβικού εκφοβισμού προκαλεί βαρύ πλήγμα και οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα διαταραχών της ψυχικής υγείας, αυτοτραυματισμών, κατάθλιψης και αυτοκτονίας», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Γουέλμπι.
«Αυτές οι οδηγίες βοηθούν τα σχολεία να προσφέρουν το χριστιανικό μήνυμα της αγάπης, της χαράς και του εορτασμού της ανθρωπιάς μας χωρίς εξαιρέσεις ή αποκλεισμούς», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.
Η αγγλικανική κοινότητα, η οποία αριθμεί 85 εκατομμύρια πιστούς παγκοσμίως, βρίσκεται σε κρίση εξαιτίας των διαφωνιών για θέματα σεξουαλικότητας και φύλου ανάμεσα στις φιλελεύθερες εκκλησίες της στη Δύση και τις συντηρητικές της, κυρίως στην Αφρική.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!