Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018


Τα Κάλαντα των Φώτων, είναι Ελληνικό παραδοσιακό έθιμο και κρατάει πάρα μα πάρα πολλά χρόνια στη χώρα μας.
Σήμερα, Παραμονή της γιορτής, έχουν την τιμητική τους. Τα παιδάκια, γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι, στις πόλεις και στα χωριά, με ή χωρίς τη συνοδεία οργάνων και λένε τα κάλαντα.
Τα Κάλαντα διαφέρουν από τόπο σε τόπο στη χώρα μας. Τα παρακάτω, είναι και αυτά με τα οποία τουλάχιστον μεγάλωσα εγώ.
Σήμερα τα Φώτα κι οι φωτισμοί
και χαρές μεγάλες και αγιασμοί.
Κάτω στον Ιορδάνη τον ποταμό,
κάθεται η Κυρά μας η Παναγιά.
Σπάργανα βαστάει, κερί κρατεί
και τον Αϊ – Γιάννη παρακαλεί:
-Άγιε Γιάννη Αφέντη και Βαπτιστή,
δύνασαι βαπτίσεις Θεού παιδί;
-Δύναμαι και θέλω και προσκυνώ
και τον Κύριό μου παρακαλώ.
Ν΄ανέβω πάνω στον ουρανό,
Να μαζέψω ρόδα και λίβανο.
-Άγιε Γιάννη Αφέντη και Βαπτιστή,
έλα να βαπτίσεις Θεού παιδί.
Ν΄ αγιαστούν οι κάμποι και τα νερά,
Ν’ αγιαστεί κι ο αφέντης με την κυρά.
Στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας ,ο μικρός Αγιασμός γίνεται σήμερα, Παραμονή των Φώτων και λέγεται και Πρωτάγιαση ή Φώτιση. Με την Πρωτάγιαση, ο παπάς πηγαίνει (κρατώντας ένα Σταυρό) στα σπίτια και με ένα κλαράκι βασιλικό, αγιάζει όλα τα δωμάτια. Η Πρωτάγιαση, λέγεται πως είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο, για να τραπούν σε φυγή τα καλικαντζαράκια…
Πέντε συμβουλές ζωής από έναν πρώην Αμερικανό κομάντο
Ένας θρύλος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, ο Jocko Willink, υποστηρίζει ότι μπορείτε να μεταμορφώσετε τη ζωή σας με 5 απλές επιλογές μέσα στις επόμενες 24 ώρες.
Ως διοικητής της μονάδας «Task Unit Bruiser» στον πόλεμο του Ιράκ, ο Willink έμαθε ποια εφόδια χρειάζονται οι άνθρωποι σε απίστευτα επικίνδυνες και σύνθετες καταστάσεις.
Η αρχή που προσπάθησε να περάσει ο Willink στους άνδρες του ήταν ότι η «πειθαρχία ισοδυναμεί με την ελευθερία» και ότι με αυστηρή αφοσίωση σε αυτή μπορεί κανείς να ενεργήσει με περισσότερη αποτελεσματικότητα.
Το Business Insider του ζήτησε απλές συμβουλές οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην απόκτηση ευημερίας, υγείας και μιας καλής καριέρας.
1. Ξυπνήστε νωρίς
Βεβαίως ο Willink διευκρινίζει ότι δεν ζητά από τους ανθρώπους να μειώσουν τις ώρες του ύπνου τους καθώς όπως λέει ο καθένας χρειάζεται διαφορετικές ώρες ύπνου για να αισθάνεται καλά για την επόμενη μέρα. Οπότε αν είστε κάποιος που χρειάζεται οκτώ ώρες ύπνου, τότε απλά «αρχίστε να κοιμάστε νωρίτερα».
2. Προετοιμάστε τα ρούχα του γυμναστηρίου σας από το προηγούμενο βράδυ
Πρέπει να κάνετε οποιοδήποτε είδος άσκησης. Η προπόνηση θα κάνει το αίμα σας να κυκλοφορήσει και θα κρατήσει το μυαλό σας σε εγρήγορση.
3. Τελειώστε τον κατάλογο των αυριανών σας υποχρεώσεων πριν πάτε για ύπνο
«Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι ότι ξυπνούν το πρωί και αρχίζουν να σκέφτονται. Μην σκέφτεστε, απλώς εκτελέστε το σχέδιο» αναφέρει ο πρώην στρατιωτικός.
4. Αξιοποιήστε λίγα λεπτά για έναν γρήγορο υπνάκο
Είμαστε άνθρωποι και μερικές φορές κουραζόμαστε οπότε ένας υπνάκος μικρής διάρκειας είναι αποδεκτός, λέει ο Willink.
5. Αγνοήστε το δωρεάν φαγητό του γραφείου σας
Μην τρώτε τα ντόνατς, μην τρώτε πίτσα, τονίζει ο πρώην διοικητής της μονάδας «Task Unit Bruiser». «Έχουμε φαγητό γύρω μας όλη την ώρα και αν δεν φάμε για τρεις ώρες νομίζουμε ότι λιμοκτονούμε», είπε. «Δεν λιμοκτονείτε. Οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν για 30 ημέρες χωρίς φαγητό».

Ένα νέο κρούσμα καταστρατήγησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας στη Λάρισα έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Εργαζόμενοι γνωστής επιχείρησης εστίασης κατήγγειλαν χθες στην Επιθεώρησης Εργασίας πως απολύθηκαν επειδή δεν συμμορφώθηκαν στην υπόδειξη επιστροφής του δώρου Χριστουγέννων!
Πολλές επιχειρήσεις, λόγω της υποχρεωτικότητας καταβολής του δώρου Χριστουγέννων και προκειμένου να εμφανίζονται νόμιμες, το πιστώνουν εμπροθέσμως στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στις «ανάγκες» των εργοδοτών και για να μη χάσουν τη θέση τους ή το επέστρεφαν ή το συμψήφιζαν με τις μηνιαίες αποδοχές τους.
Στη συγκεκριμένη επιχείρηση όμως, όπως αναφέρει το onlarissa.gr, επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία, πέντε αρχικά εργαζόμενοι, φοιτητές κατά πλειοψηφία, με ημιαπασχόληση επαναστάτησαν και αποφάσισαν να μη το επιστρέφουν.
Ο εργοδότης έχοντας διαμηνύσει και ξεκάθαρα αποσαφηνίσει εγκαίρως πως οι συμβάσεις εργασίας, για όσους δεν επιστρέφουν το δώρο, θα καταγγελθούν, προχώρησε στην υλοποίηση της απειλής και απέλυσε τους εργαζόμενους.

Είναι γεγονός πως οι περισσότερες γυναίκες ξοδεύουν πολλά χρήματα αγοράζοντας κρέμες αντιγυραντικούς ορούς και οτιδήποτε μπορεί να τις κάνει να φαίνονται νεότερες. Δεν κάνουν όμως το προφανές. Να κοιτάξουν να βρουν την λύση μέσω της διατροφής τους. Οι παρακάτω τροφές είναι αυτό που χρειάζονται.
1. Καρύδια
Σύμφωνα με αμερικανικές έρευνες, 1/3 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρδιακά προβλήματα. Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να προστατεύσεις την υγεία του πιο σημαντικού οργάνου στο σώμα σου από το να καταναλώνεις καθημερινά μια μικρή ποσότητα καρύδια, τα οποία είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικές ουσίες και Ω3 λιπαρά οξέα. Ο θαυματουργός αυτός όμως ξηρός καρπός κάνει πολλά παραπάνω από το να προστατεύει την καρδιά σου: βοηθά με τον ύπνο, μειώνει τη χοληστερίνη και καταπολεμά τις λιγούρες. Τι άλλο θέλεις πια;

2. Φασόλια
Δεν θα σου ξαναπούμε πως είναι γεμάτα φυτικές ίνες. Αυτό το ξέρεις. Αυτό που ίσως όμως σου διαφεύγει είναι ότι τα όσπρια αυτά μπορούν να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα περιόδου, όπως το διαρκές αίσθημα πείνας, η κατακράτηση υγρών και η κυκλοθυμικότητα. Πώς τα καταφέρνουν; Χάρη στο μαγνήσιο που περιέχουν, το οποίο βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει το περιττό νερό και να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης, της ορμόνης δηλαδή που κρατά σταθερή τη διάθεσή σου. Φασολάδα, κανείς;

3. Φυτικές ίνες (πχ βρόμη, μπρόκολο)
Μελέτη του Χάρβαρντ σε πάνω από 68.000 γυναίκες κατέληξε ότι όσες έτρωγαν τη μεγαλύτερη ποσότητα φυτικών ινών σε καθημερινή βάση, είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από καρδιακά προβλήματα από τις υπόλοιπες. Λίγη βρόμη το πρωί, μερικά φρούτα για σνακ και μια σαλάτα με βραστά λαχανικά ως συνοδευτικό του μεσημεριανού ή του βραδινού μας, γέμισε το διαιτολόγιό μας φυτικές ίνες. Όχι και άσχημα, έτσι;
4. Μούρα
Οι γυναίκες, λόγω των ορμονών μας, κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσης, αλλά και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, παρουσιάζουμε έντονες διακυμάνσεις στην ψυχολογία μας. Η λύση ευτυχώς για αυτό το πρόβλημα είναι πολύ απλή. Έρευνα σε 16.010 γυναίκες διαπίστωσε ότι όσες κατανάλωναν δύο μερίδες φράουλες ή μία μερίδα μύρτιλλα σε εβδομαδιαία βάση, είχαν λιγότερες μεταπτώσεις διάθεσης, πολύ πιθανόν λόγω των ισχυρών φλαβονοειδών που περιέχουν. Τα θαυματουργά, μικρά αυτά φρούτα όμως βοηθούν και με την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενώ προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Είναι εξάλλου πεντανόστιμα, ποιος ο λόγος να παραπονεθούμε;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό με τον Τάκη Λεμονή να αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και τον Ισπανό Όσκαρ Γκαρσία να είναι ο νέος προπονητής των ευρυθρόλευκων, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες.

Λίγο πριν τις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης  η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε την ανακοίνωση για τον Τάκη Λεμονή:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ.Τάκη Λεμονή.

Ο κ. Λεμονής ανέλαβε την ομάδα σε ειδικές συνθήκες και ο Σύλλογος τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του.

Ήδη έχει προταθεί στον κ. Λεμονή, άνθρωπο σημαντικό για όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια, να συνεχίσει να βρίσκεται στον Σύλλογο, σε άλλο πόστο.»

Αναλαμβάνει ο Γκαρσία

Ο Όσκαρ Γκαρσία θα είναι ο αντικαταστάτης του Λεμονή στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων», με τον 44χρονο Καταλανό προπονητή να αναμένεται στην Ελλάδα την Παρασκευή (5/1), καθώς θα είναι στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας του Πειραιά στου Ρέντη.

Από το απόγευμα της Πέμπτης η Mundo Deportivo είχε προαναγγείλει την συμφωνία Ολυμπιακού-Γκαρσία, καθώς όπως ανέφερε οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια σε ξενοδοχείο της Βαρκελόνης.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα της Καταλονίας, σημείωνε ότι οι δύο πλευρές έφτασαν σε οριστική συμφωνία και πως ο πρώην τεχνικός της Σεντ Ετιέν θα αναλάβει άμεσα τα «ηνία» των πρωταθλητών Ελλάδας.



Με βάση το δημοσίευμα, το "deal" ανάμεσα στις δύο πλευρές «σφραγίστηκε» το απόγευμα της Πέμπτης σε ξενοδοχείο της Βαρκελώνης, όπου, εκτός των εκπροσώπων του Ολυμπιακού, βρέθηκε και ο μάνατζερ του Ισπανού προπονητή, Ζόζεπ Μαρία Ορομπίτγκ.

Ο Όσκαρ Γκαρσία, με βάση πάντα το δημοσίευμα, είναι ενθουσιασμένος με τη νέα προοπτική που παρουσιάζεται στην καριέρα του.

Η επίσημη ανακοίνωση από τον Ολυμπιακό για τον νέο προπονητή αναμένεται την Παρασκευή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβόλαιο με τον Γκαρσία έκλεισε στα 2,5 χρόνια.

Την Κυριακή, στον πάγκο του Ολυμπιακού για τον αγώνα με την Λάρισα θα καθίσει ο Χρήστος Κόντης ως υπηρεσιακός προπονητής.

«Αγαπητή μαμά. Η σημερινή κηδεία ήταν τέλεια» έγραψε στο  Instagram ο ο Έλτον Τζον αποχαιρετώντας έτσι τη μητέρα του η οποία απεβίωσε στις 4 Δεκεμβρίου σε ηλικία 92 ετών.
Συνέχισε σημειώνοντας ότι ήταν εκεί η αδελφή και ο αδελφός της και ότι πλέον βρίσκεται και πάλι κοντά στη μητέρα της.
Αποκάλυψε επίσης ότι «επέλεξε όλη τη μουσική» για το σημερινό μάζεμα των φίλων της στο οποίο και θα την αποχαιρετίσουν και το μήνυμα κλείνει γράφοντας: «Ευχαριστώ που με φέρατε στον κόσμο και για όλα όσα έχετε κάνει για μένα. Με αγάπη, Έλτον».
Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης εξέφρασαν με μηνύματα τα συλλυπητήριά τους στον σερ Έλτον λέγοντας ότι η «μητέρα του πέθανε ευτυχισμένη».
Μάλιστα, ο Έλτον Τζον και η μητέρα του δεν μιλούσαν για χρόνια καθώς δεν ενέκρινε τον γάμο του με τον Ντέιβιντ Φέρνις και μόλις πέρυσι αποκατέστησαν τη σχέση τους, όταν η μητέρα του αρρώστησε από μία σοβαρή λοίμωξη.

Ένα tweet με ένα ντοκουμέντο που είχε δημοσιεύσει παλαιότερα με το οποίο εξηγούσε στους κυνηγούς των ΑΤΙΑ πώς να απαθανατίζουν σωστά τα εξωγήινα σκάφη έκανε πρόσφατα η CIA.

cciaiiakdkrsgdrterts1
Η κρατική υπηρεσία έχει αρχίσει εξάλλου να δημοσιεύσει χιλιάδες ντοκουμέντα που ήταν μέχρι πρόσφατα διαβαθμισμένα και τα αρχεία που ρίχνει στην κυκλοφορία για τα ούφο έχουν πάντα την τιμητική τους.
Κι αν οι φωτογραφικές της συμβουλές προορίζονταν για την επιβεβαίωση (ή σωστότερα την απομυθοποίηση) των θεάσεων ιπτάμενων δίσκων, είναι πάντα ενδιαφέρον να δεις πόσο σοβαρά έπαιρναν άλλοτε τέτοιες απόκοσμες υποθέσεις.
cciaiiakdkrsgdrterts2
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!