Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Η επιστήμη έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που να θεωρούμε ότι έχουμε κατανοήσει και δαμάσει όλες τις λειτουργίες... του ανθρώπινου σώματος.
Οι εποχές αλλάζουν. Η τεχνολογία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Στην Ελλάδα του 2013 ακόμα συζητείται η επιβολή νέων φόρων και η αύξηση τελών κυκλοφορίας. Την ώρα, λοιπόν, που σαν χώρα ακόμη... ψαχνόμαστε για το αν το αυτοκίνητο είναι είδος πρώτης ανάγκης ή είδος υπερπολυτελείας, σε άλλα κράτη ετοιμάζουν το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που θα μπορεί να πετάει! 

Στους... δρόμους (ή στον... αέρα) σε δύο χρόνια... 

Όλοι λίγο πολύ το έχουμε σκεφτεί αλλά μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας το έχουμε δει. Πολύ σύντομα όμως, πιθανόν και το 2015, θα αρχίσει η διάθεση του πρώτου αεροπλάνου - αυτοκινήτου με την ονομασία Transition. Το συγκεκριμένο το οποίο πωλείται ήδη στην τιμή των 279.000 δολαρίων, μπορεί ο καθένας να το «κλείσει» αρκεί να καταβάλει μία προκαταβολή της τάξης των 10.000 δολαρίων. Η εταιρεία που κατασκευάζει το συγκεκριμένο μεταφορικό μέσο ονομάζεται Terrafugia και δεν θα μπορούσε παρά να είναι αμερικάνικη... Το νέο αυτό όχημα που μοιάζει περισσότερο για αεροπλάνο παρά με αυτοκίνητο, φέρει αναδιπλούμενα φτερά τα οποία ανοίγουν όταν οι καταστάσεις το απαιτούν. Ο ιδιοκτήτης του μπορεί να το έχει παρκαρισμένο στο γκαράζ του σπιτιού του και φυσικά όταν θέλει να πετάξει να μπορεί να το πράξει από τον κοντινότερο αεροδιάδρομο. 

Δείτε το video με το Transition που θα κυκλοφορήσει σύντομα... 

Κατανάλωση όσο ένα μικρό αυτοκίνητο... 

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το Transition είναι τα 160 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 660 χιλιόμετρα. Καθόλου... άσχημα. Από εκεί και πέρα, το ωφέλιμο φορτίο είναι 227 κιλά, η κατανάλωση καυσίμου στον αέρα φτάνει τα 18.9 λίτρα την ώρα ενώ στο έδαφος όταν χρησιμοποιείται ως κανονικό αυτοκίνητο «καίει» 6.7 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. Στην πραγματικότητα η κατανάλωση καυσίμου είναι όσο ενός μικρού αυτοκινήτου! 

Το Transition κινείται στο δρόμο όπως ένα αυτοκίνητο! (έχει και... πινακίδα) 

Πιο εξελιγμένο μοντέλο... 

Η αμερικάνικη εταιρεία δεν μένει μόνο εκεί μιας και από το 2020 και έπειτα ετοιμάζει μία πιο εξελιγμένη έκδοση του αυτοκινήτου - αεροπλάνου, που φέρει την ονομασία TF-X. Το εν λόγω μοντέλο διαθέτει ακόμα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα απογείωσης - προσγείωσης χωρίς τη χρήση αεροδιαδρόμου (όπως τα ελικόπτερα), υψηλότερη τελική ταχύτητα, μεγαλύτερη αυτονομία, μεταφορά τεσσάρων επιβατών κ.α.. 

 Το TF-X θα κυκλοφορήσει μετά το 
2020 και θα απογειώνεται-προσγειώνεται όπως ένα ελικόπτερο...  



Ο κόσμος αλλάζει... 

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν σενάριο για κάποια ταινία αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινά. Μας δείχνουν πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος και ότι σύντομα ο τρόπος στις μετακινήσεις θα είναι πολύ διαφορετικός... 

Δείτε το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει μετά το 2020... 

► Για να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της αμερικάνικης εταιρείας πατήστε εδώ

► Για να.. παραγγείλετε το Terrafugia Transition πατήστε εδώ 

 Το.. μελλοντικό μοντέλο της εταιρείας 
έχει σαφώς πιο όμορφες σχεδιαστικές γραμμές 


 Το TF-X στον αέρα... 

Δείτε sto παρακάτω video το εσωτερικό του Transition

www.zougla.gr
Παρόλο πως έχει σημαντική ομοιότητα με Cadillac, η προεδρική λιμουζίνα είναι σχεδόν ολοκληρωτικά διαφορετική, σύμφωνα με πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών, αφού μέχρι και τα σήματα στο εμπρός καπό και σε αυτό του πορτμπαγκάζ είναι μεγαλύτερα.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 12 αυτοκίνητα από ένα κλάδο του R&D της General Motors στο Ντιτρόιτ και το αυτοκίνητο περιγράφηκε από τον ίδιο πράκτορα ως «φορτηγό που μοιάζει με λίμο. Και οδηγείται με τον ίδιο τρόπο, επίσης».
Η προεδρική λιμουζίνα, «Το Κτήνος», καταπίνει βενζίνη και ως τέτοιο, καθώς καίει 63,5 lt/100 km, τιμή αντίστοιχη μονοθεσίου της Formula 1. Κύριο αίτιο για αυτή την θηριώδη τιμή είναι τα πρόσθετα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θωράκιση και έφτασαν το αυτοκίνητο να ζυγίζει 6.800 kg. Κάθε κομμάτι από τις 12 προεδρικές λιμουζίνες στοιχίζει $1,5 εκατ. και η θωράκισή του είναι τόσο βαριά, έτσι ώστε είναι σχεδόν αδύνατον να ανοίξεις την πόρτα από μέσα.
Το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου είναι επίσης θωρακισμένο και καλυμμένο με ειδικό αφρό για προστασία από θραύση σε περίπτωση ατυχήματος και από πυρά μικρών πυροβόλων όπλων. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με σύστημα πυρόσβεσης, ειδικούς μηχανισμούς κλειδώματος, κάμερα νυχτερινής όρασης στη μάσκα και στρατιωτικών προδιαγραφών θωράκιση με πρόσθετα, αφαιρούμενα φύλλα φάιμπεργκλας στα φτερά και στις πόρτες.
Η καμπίνα της βενζινοκίνητης προεδρικής λιμουζίνας V8 είναι μονωμένη για προστασία από βιοχημική επίθεση και είναι εφοδιασμένη με κρυπτο-δορυφορικό τηλέφωνο και ειδικό σύστημα interactive video. Η θωράκιση των θυρών έχει πάχος κάτι παραπάνω από 20 cm(!), και τα αλεξίσφαιρα τζάμια 13 cm, προσφέροντας την απόλυτη προστασία από τρομοκρατική που μπορεί να έχει κάποιος σε αυτοκίνητο. «Το Κτήνος» μπορεί να είναι άτρωτο από τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά η αχίλλειος πτέρνα του είναι το... μεγάλο μεταξόνιο. Οπότε η γωνία ράμπας, που θα λέγαμε και στα 4x4, δεν είναι και τόσο σπουδαία. Έτσι, η προεδρική λιμουζίνα «αχρηστεύτηκε» κατά την επίσκεψη του Barrack Obama στην Ιρλανδία to 2011 από μια αθώα... ράμπα
Αναδημοσίευση από drive.gr
Άκρως ενδιαφέρουσες ιστορίες και ανέκδοτα περιστατικά από την 27χρονη παρουσία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περιλαμβάνει η αυτοβιογραφία του Άλεξ Φέργκιουσον, την οποία παρουσίασε ο ίδιος ο Σκοτσέζος προπονητής.

Με γλώσσα «κοφτή», παραστατικός και αποφεύγοντας τις ωραιοποιήσεις καταστάσεων, ο Φέργκιουσον μιλά με το «χέρι στην καρδιά» για όλα τα γνωστά και άγνωστα περιστατικά που κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας από τα άδυτα των αποδυτηρίων των «κόκκινων διαβόλων».

Μεταξύ άλλων, στο 350 σελίδων βιβλίο του ο Φέργκιουσον αναφέρεται στα ακόλουθα θέματα:

Το περίφημο επεισόδιο με το… ιπτάμενο παπούτσι στον Μπέκαμ: «Ήμασταν στα αποδυτήρια. Ανάμεσα σε μένα και τον Ντέιβιντ υπήρχε σειρά από παπούτσια. Πάνω στην ένταση, ο Ντέιβιντ έβρισε κι εγώ κινήθηκα προς το μέρος του. Πάνω στον βηματισμό μου, χτύπησα ένα παπούτσι και αυτό πήγε στο πρόσωπό του και τον χτύπησε λίγο πάνω απ' το μάτι. Κατευθείαν σηκώθηκε με άγριες διαθέσεις και με πλησίασε, αλλά τον σταμάτησαν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Του φώναξα "κάθισε κάτω. Απογοήτευσες την ομάδα και τους συμπαίκτες σου". Την επόμενη μέρα, η ιστορία κυκλοφόρησε στον Τύπο και ήταν η μέρα που εισηγήθηκα την πώλησή του. Είπα πως "από τη στιγμή που έβαλε τον εαυτό του πάνω από τον προπονητή, πρέπει να φύγει"».

Τη συνεργασία με τον Μπέκαμ: «Ενώ ο Κιν έφυγε γιατί νόμιζε πως ήταν ο προπονητής, ο Μπέκαμ έπρεπε να φύγει γιατί νόμιζε πως είναι σημαντικότερος από τον προπονητή. Έχασε την ευκαιρία να γίνει παίκτης κορυφαίας κλάσης. Ποτέ του δεν έγινε τέτοιος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι ότι ερωτεύτηκε τη Βικτόρια και αυτό άλλαξε τα πάντα. Φαντάζομαι πως είχε το βλέμμα του στο Χόλιγουντ, γιατί δεν είχε κανέναν ποδοσφαιρικό λόγο να πάει στις ΗΠΑ».

Τον Ρόι Κιν: «Ήταν μια φιγούρα μέσα στα αποδυτήρια που μπορούσε να τρομάξει ακόμη και μένα. Η γλώσσα του ήταν το πιο ισχυρό όπλο του. Δημιούργησε πολλά προβλήματα στα αποδυτήρια με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ανοίγοντας μάλιστα κόντρα με τον Ρίο Φέρντιναντ όταν είπε ότι ο Ρίο "πίστευε πως είναι σταρ επειδή πληρωνόταν καλά κι έπαιζε καλά 20 λεπτά κόντρα στην Τότεναμ". Μετά την αποχώρησή του από την ομάδα με βρήκε για να μου ζητήσει συγγνώμη, αλλά η σχέση μας χάλασε ξανά έπειτα από νέα σχόλια και των δύο».

Τον Φαν Νίστελροϊ: «Ο Ρουντ, με έβρισε όταν κάθισε στον πάγκο στον τελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στη Γουίγκαν, το 2006, επειδή δεν τον είχα επιλέξει για την ενδεκάδα. Η συμπεριφορά του την τελευταία χρονιά της παρουσίας του στην ομάδα δεν ήταν σωστή και ήθελα να φύγει από τη Γιουνάιτεντ, όπως κι έγινε. Το 2010, όμως, με πήρε τηλέφωνο για να ζητήσει συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε».

Τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Μόνο ο Ράιαν Γκιγκς και ο Πολ Σκόουλς μπορούν να σταθούν κοντά του. Ήταν ο πιο ταλαντούχος, ο πιο χαρισματικός ποδοσφαιριστής που συνεργάστηκα. Ξεπέρασε όλους τους υπόλοιπους μεγάλους ποδοσφαιριστές που είχα κοντά μου στη Γιουνάιτεντ - και πιστέψτε με ήταν πάρα πολλοί. Μόνο δύο παίκτες που βγήκαν από την ομάδα μπορούν να σταθούν δίπλα του, ο Πολ (Σκόουλς) και ο Ράιαν (Γκιγκς), επειδή συνέβαλαν τα μέγιστα στη Γιουνάιτεντ για δύο δεκαετίες».

Τη μεταγραφή-ρεκόρ του Ρονάλντο στη Ρεάλ: «Η Ρεάλ πλήρωσε 80 εκ. λίρες σε μετρητά γι΄ αυτόν και ξέρετε γιατί; Ήταν η μόνη διέξοδος για τη διοίκηση του τότε προέδρου, Φλορεντίνο Πέρεθ, να πει προς τον κόσμο: "Εμείς είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης, ο μεγαλύτερος σύλλογος όλου του κόσμου". Πήγα στο σπίτι του Κάρλος Κεϊρόζ στην Πορτογαλία. Εκεί είδα έναν άνθρωπο που ήθελε να πάει στη Ρεάλ και του είπα: "Δεν μπορείς να πας αυτή την χρονιά, όχι μετά τον τρόπο που ο Καλντερόν χειρίστηκε το θέμα. Ξέρω ότι θέλεις να πας στη Ρεάλ, αλλά είναι καλύτερα να σε πυροβολήσω, παρά να σε πουλήσω τώρα σε αυτόν τον άνθρωπο. Εάν οι εμφανίσεις σου είναι αυτές που πρέπει να είναι και κάποιος έρθει και προσφέρει τα περισσότερα χρήματα που έχουν δαπανηθεί έως τώρα, τότε θα σε αφήσουμε να φύγεις"».

Τις τάσεις φυγής του Ρούνεϊ: «Ο Ρούνεϊ ήρθε στο γραφείο μου μετά τη νίκη επί της Άστον Βίλα και την κατάκτηση του τίτλου, για να μου εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από. Το θέμα της φυσικής του κατάστασης μας απασχόλησε πολύ πέρυσι και ήταν ο λόγος για τον οποίο βρέθηκε στον πάγκο αρκετές φορές».

http://www.naftemporiki.gr
Aντιδράσεις προκαλεί η αλλαγή των όρων περί απαγόρευσης ανάρτησης βίντεο και εικόνων με σκληρό περιεχόμενο στο Facebook. Το κοινωνικό δίκτυο πλέον επιτρέπει τη δημοσίευση περιεχομένου με βίαιο ή μακάβριο περιεχόμενο αλλά όχι με γυμνά. 

Τα σκληρά βίντεο και εικόνες, όπως σημειώνει το Facebook, θα αναρτώνται με σκοπό να... αποδοκιμάζονται, ενώ ήδη οι τεχνικοί του κοινωνικού δικτύου εργάζεται για την ανάπτυξη προειδοποιήσεων που θα επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν εκ των προτέρων το περιεχόμενο που βλέπουν. 

Με την ανακοίνωση της άρσης των απαγορεύσεων στις αναρτήσεις ξεκίνησαν και οι πρώτες αντιδράσεις με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον να... πρωτοστατεί αφού μέσω του Twitter κάλεσε το Facebook να δώσει εξηγήσεις.«Είναι ανεύθυνο από την πλευρά του Facebook να αναρτά βίντεο αποκεφαλισμών ειδικά χωρίς προειδοποίηση. Πρέπει να εξηγήσουν τις πράξεις τους στους ανήσυχους γονείς», έγραψε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: www.iefimerida.gr
 Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό. Μοιάζει με ένα πανέμορφο τριαντάφυλλο
Στο "σφυρί" βγάζει το παλάτι του στο Σικάγο ο γνωστός πρώην μπασκετμπολίστας, Μάικλ Τζόρνταν. Ο αρχηγός των Σικάγο Μπουλς, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του NBA, αναζητεί αγοραστές για την κατοικία των 5.600 τετραγωνικών μέτρων, η οποία απλώνεται σε ένα κτήμα 8 στρεμμάτων, μισή ώρα από το κέντρο της πόλης του Ιλινόις.
«Τα παιδιά μου μεγάλωσαν, έτσι λοιπόν δεν έχω ανάγκη από ένα τόσο μεγάλο σπίτι στο Σικάγο», δήλωσε ο Τζόρνταν.
Μετά από 20 μήνες μάταιων προσπαθειών να το πουλήσει, αναμένει τα αποτελέσματα της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου. Ως τιμή πώλησης ζητούσε 29 εκατ. δολάρια ενώ είχε ρίξει τη τιμή μέχρι και τα 21 εκατ.
Για να πάρει κάποιος μέρος στη δημοπρασίας θα πρέπει να καταθέσει ως εγγύηση το ποσό των 250.000 δολαρίων.
Το κτίριο, που κατασκευάστηκε το 1991, περιλαμβάνει 9 υπνοδωμάτια, 19 μπάνια και 5 τζάκια, ενώ, προφανώς, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα γήπεδο μπάσκετ με αποδυτήρια.
Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν επίσης γήπεδο τένις, γήπεδο γκολφ, γυμναστήριο και πισίνα. Στο κτήμα θα βρει κανείς και ένα κελάρι με δυνατότητα αποθήκευσης άνω των 500 φιαλών κι ένα γκαράζ με 15 θέσεις στάθμευσης.
Αναδημοσίευση από newmoney.gr

Ο Μπιλ Γκέιτς προσφέρει 100.000 δολάρια......
Αν όχι διαβάστε την συνέχεια!

Με αφορμή τον έλεγχο των πλαστών δικαιολογητικών με τους δημοτικούς αστυνομικούς δήλωσε απαισιόδοξος
- Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης "δεν νομίζω να έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα"
- Από τις 2100 περιπτώσεις που ελέγχονται μόνο 223 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί
- Για τις άδειες εγκυμοσύνης δήλωσε ότι το είχαν παρακάνει οι γυναίκες εκπαιδευτικοί

Πάνω από 8.000 προσλήψεις στο δημόσιο μέσα στο 2014 προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ δήλωσε απαισιόδοξος για τους ελέγχους των πλαστών πιστοποιητικών δημοσίων υπαλλήλων.

Χρονιά χιλιάδων προσλήψεων το 2014 κατά τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου που επιφέρει αλλαγές στο δημόσιο τομέα σημείωσε πως το 2013 έγιναν συνολικά 7.000 - 8.000 προσλήψεις στο δημόσιο, και προαννήγγειλλε πως τον επόμενο χρόνο, το 2014 ακόμη περισσότεροι πολίτες θα βρουν δουλειά στον δημόσιο τομέα.

Την ίδια ώρα, μάλλον θετικά θα ακούσουν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, και συγκεκριμένα όσοι προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά, όσα είπε ο υπουργός για τους ελέγχους που διεξάγονται, καθώς ίσως δεν κινδυνεύσουν να χάσουν τη δουλειά τους, κάτι που αν μη τι άλλο, ακούγεται προκλητικό…!

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τους ελέγχους των πλαστών πιστοποιητικών υπαλλήλων του δημοσίου υποστηρίζοντας ότι "δεν είναι εύκολος ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών είναι χρονοβόρος και όχι εύκολα υλοποιήσιμος.. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα" κατέληξε χαρακτηριστικά, φέρνοντας ως παράδειγμα τον έλεγχο που γίνεται για τα πλαστά πιστοποιητικά των δημοτικών αστυνομικών!

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωστοποίησε επίσης ότι από τις 2100 περιπτώσεις που ελέγχονται για πειθαρχικά παραπτώματα στο δημόσιο,  223 υπάλληλοι έχουν αποχωρίσει αναγκαστικά καθώς έχουν τελεσιδικήσει οι υποθέσεις τους, ενώ περίπου 960 είναι σε δυνητική αργία.

Αναφερόμενος στις «μαϊμού» άδειες των δημοσίων υπαλλήλων και την περίφημη άδεια χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι "ήταν ένα βολικό τριήμερο για διακοπές κάθε δυο μήνες", ενώ για την άδεια επαπειλούμενης κύησης παρατήρησε ότι "γινόταν εξωφρενική κατάχρηση της κυρίως από γυναίκες εκπαιδευτικούς".
Αναδημοσίευση από newsit.gr
Σχόλιο: Αν δεν ξέρει ας ρωτήσει ο κύριος Μητσοτάκης τον κύριο Γρηγοράκο, που ήταν βέβαιος με στοιχεία ότι το 10% των δημοτικών αστυνομικών είχε προσληφθεί παράνομα...

Μετά από μία δύσκολη ημέρα στη δουλειά ή στην προπόνηση.
Είναι καλοκαίρι, έχετε ιδρώσει, έχετε αφυδατωθεί και αισθάνεστε γενικότερα εξαντλημένοι. Ήρθε η ώρα για ένα καλό γεύμα ή ένα μικρό snack. Πρέπει να περιλαμβάνει ένα ισορροπημένο μείγμα από πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες, υγιεινά λίπη και υγρά.
  • Δείτε παρακάτω μερικές από τις επιλογές που έχετε:
Δείτε αυτό το κατατοπιστικό βίντεο που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί τα όρια της φτώχιας σε κάθε χώρα ορίζονται με διαφορετικά κριτήρια και εισοδηματικά δεδομένα. Αλήθεια τι ποσότητα φαγητού μπορούμε να αγοράσουμε με 3 περίπου ευρώ στη Χώρα μας; Οι τιμές των προϊόντων παγκοσμίως διαμορφώνονται ανάλογα με το εμπορικό ισοζύγιο. Τα εθνικά προϊόντα τα οποία παράγονται σε αφθονία είναι φθηνότερα από τα εισαγόμενα.
Από το καλοκαίρι έχουν καταγραφεί περίπου 50 θανατηφόρα περιστατικά που σχετίζονται με τσιμπήματα του συγκεκριμένου δηλητηριώδους εντόμου. Ειδικά... στην επαρχία Σαανξι τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει από ασθενείς τους τελευταίους μήνες.

Το φονικό κεντρί αυτής της τεράστιας σφήκας έχει μήκος περίπου 6 χιλιοστά και εκχύει ένα ιδιαίτερα δυνατό δηλητήριο που χτυπάει τόσο τους μύες όσο και συνολικά τον οργανισμό, καθώς μπορεί να προκαλέσει φονικό αναφυλακτικό σοκ.

Η Κίνα δεν είναι άπειρη στην συνύπαρξη με το συγκεκριμένο έντομο. Η πεπατημένη επιβάλλει όποιος τσιμπηθεί πάνω από 10 φορές να σπεύσει άμεσα σε νοσοκομείο. Αντίστοιχες εμπειρίες υπάρχουν και στην Ιαπωνία, όπου κάθε χρόνο καταγράφονται μερικές δεκάδες θάνατοι από την γιγάντια ασιατική σφήκα.

Αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι η μεταβολή του κλίματος με το φαινόμενο του θερμοκηπίου ευνοεί την εξάπλωσή της και προς την Δύση, σε Ευρώπη και ΗΠΑ...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Την ημέρα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό και θα προσφέρει στους επισκέπτες του 10 παρουσιάσεις για ενήλικες με θέμα «Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης» και 8 εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών με θέμα «Μύθοι σε εικόνες».
Οι παρουσιάσεις και τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από τους Αρχαιολόγους – Φροντιστές του Μουσείου και την ημέρα αυτή η είσοδος για τους επισκέπτες θα είναι ελεύθερη από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.
«Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης»
Ποιοι άλλοι θεοί και ήρωες υπήρξαν αντικείμενο λατρείας στην Ακρόπολη της θεάς Αθηνάς; Γύρω από τους ναούς της θεάς, αλλά και στις πλαγιές του Ιερού Βράχου είχαν βρει τη θέση τους τόποι λατρείας του Ποσειδώνα, της Άρτεμης, του Δία, του Ασκληπιού, του Διονύσου, της Αφροδίτης και άλλων θεών.
Τις εντυπωσιακές υλικές μαρτυρίες της λατρείας αυτών μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν σήμερα στις αίθουσες του Μουσείου.
Συμμετοχή: Έως 25 επισκέπτες ανά παρουσίαση (διάρκεια: 30 λεπτά). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου.
Ώρες παρουσιάσεων στα ελληνικά: 10:30 π.μ., 12 μεσημ., 1:30 μ.μ., 3 μ.μ., 5:30 μ.μ., 6 μ.μ., 7 μ.μ.
Ώρες παρουσιάσεων στα αγγλικά: 1 μ.μ.
Ώρες παρουσιάσεων στα γαλλικά: 5 μ.μ.
«Μύθοι σε εικόνες»
Πώς μπόρεσαν οι αρχαίοι Έλληνες να χωρέσουν τους μύθους τους σε εικόνες; Πώς έδωσαν ζωή και συναισθήματα στους ακίνητους πρωταγωνιστές τους; Ελάτε να στήσουμε τα κινητά μας εργαστήρια μπροστά από αρχαίους ήρωες και τέρατα και να ξανασχεδιάσουμε τους πασίγνωστους αρχαίους μύθους.
Συμμετοχή: Έως 10 παιδιά ηλικίας 8-12 ανά εργαστήριο (διάρκεια: 30 λεπτά). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου.
Εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Ηρακλής και Ύδρα»: 12 μεσημ., 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ.
Εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Κένταυροι και Λαπίθες»: 12 μεσημ., 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ.
Αναδημοσίευση από euronews.com
Ο λόγος για την  σαγηνευτική Ζόε Σαλντάνα. Η Ζόε είναι μία από τις πιο ανερχόμενες νέες ηθοποιούς, έχοντας ήδη στο σύντομο βιογραφικό της πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παγκόσμιες εισπρακτικές επιτυχίες.

Δείτε την φωτογραφία:








http://www.thestival.gr
 Έχει διαστάσεις μικρότερες από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο. Είναι ηλεκτρικό, μεταφέρει δύο άτομα και θα αποτελέσει πραγματική επανάσταση αν καταφέρει να μπει στην μαζική παραγωγή. Ο λόγος για το EN-V της GM (Vid)
Ούτε τα " έξυπνα " αυτοκίνητα , ούτε τα μικροσκοπικά οχήματα ( όπως το Smart) αποτελούν κάτι το πραγματικά νέο και ξεχωριστό. Το GM EN- V ή  “Electric Networked Vehicle” είναι ένα πρωτότυπα που στόχο έχει να συνδυάσει τις δύο τάσεις δημιουργώντας κάτι ρηξικέλευθο.

Το φουτουριστικό όχημα έχει το ήμισυ του μήκους οποιουδήποτε άλλου αυτοκινήτου θα βρείτε σήμερα στο δρόμο , συμπεριλαμβανομένου και του Smart. Λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και σχεδιάζεται για να οδηγείτε χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό από ενσωματωμένους αισθητήρες οι οποίοι βρίσκονται σε εκτεταμένη δικτύωση με τα φανάρια, άλλα και τα άλλα αυτοκίνητα, και φυσικά με το σύστημα GPS .
Ουσιαστικά λοιπόν το EN-V, είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει όλη εκείνη την τεχνολογία ενός αυτοοδηγούμενου οχήματος. Αυτό που μένει για τον κάτοχό του, είναι να αποφασίσει αν θέλει να πιάσει το τιμόνι, ή να αφήσει τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο του EN-V να τον πάει στον προορισμό τον οποίο έχει αναγράψει στο σύστημα πλοήγησης. Τα αυτοοδηγούμενα οχήματα είναι μια καινοτομία η οποία τον τελευταίο καιρό εξελίσσεται συστηματικά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η GM. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα "cruise control" το οποίο πέρα από την σταθερή ταχύτητα, αναλαμβάνει να οδηγήσει το αυτοκίνητο από ένα σημείο σε κάποιο άλλο, χωρίς να απαιτείται ο ανθρώπινος παράγοντας.





http://news247.gr
Το Λέιτον Μπάζαρντ είναι μια μικρή πόλη 28.000 κατοίκων στο Μπέντφορντσάιρ της Αγγλίας. Αυτήν διάλεξε ένα τσίρκο για τις παραστάσεις του, γεμίζοντας τους δρόμους με διαφημιστικές αφίσες στις οποίες υπήρχε -προφανώς- ένας κλόουν.


Υπολόγιζαν όμως χωρίς μία κάτοικο, η οποία ζήτησε από το δήμο να τις κατεβάσει, επειδή πάσχει από φοβία στους κλόουν.
Ο δήμος ζήτησε μάλιστα από τους ιδιοκτήτες του τσίρκου να χρησιμοποιούν στο μέλλον άλλες εικόνες, εφόσον επιθυμούν να δώσουν παραστάσεις στην πόλη.
Πάντως, ο ιδιοκτήτης του τσίρκου δήλωσε έντονα ενοχλημένος από την απόφαση: «δηλαδή όταν η συγκεκριμένη κάτοικος περνά από τα McDonald's, τι ακριβώς κάνει;» αναρωτήθηκε, παραπέμποντας στην εικόνα ενός κλόουν που χρησιμοποιεί η γνωστή αλυσίδα fast food.

http://thebest.gr 

Ένας Βρετανός καλλιτέχνης έχει μετατρέψει ένα ταπεινό Ford Fiesta σε ρομπότ!
Ο λόγος για τον Hetain Patel ο οποίος εργάστηκε τρεις μήνες για να κατασκευάσει το αυτοκίνητο-ρομπότ που θα ζήλευαν ακόμα και οι παραγωγοί της διάσημης ταινίας του Hollywood.
Οι πίσω τροχοί του μικρού αυτοκινήτου έχουν μετατραπεί σε πόδια ενώ οι πόρτες σε χέρια. Ο Patel, είναι γιος Ινδού μετανάστη και με το έργο του, θέλει να δείξει την σχέση ανάμεσα στις τάξεις των ανθρώπων, την μετανάστευση και την οικογένεια.
Σκοπίμως επέλεξε ένα Ford Fiesta του 1988 ως μοντέλο, καθώς ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησε σε ηλικία 17 ετών.
Ο  Patel, δήλωσε: "Είμαι γεννημένος στη Μεγάλη Βρετανία από Ινδούς μετανάστες. Αυτό το αυτοκίνητο μου δίνει μια γεύση ανεξαρτησίας. Κατασκευάστηκε στη Αγγλία και είναι ένα σύμβολο της εργατικής τάξης."
Πρόσθεσε ότι το έργο αντανακλά επίσης, τη δική του οικογένεια. Συμβολίζει μια ζωή γεμάτη συγκρούσεις, που είναι ένας καθημερινός αγώνας επιβίωσης.
Τα Transformers ξεκίνησαν στην Ιαπωνία το 1984. Πρόκειται για φατρίες εξωγήινων ρομπότ, που μπορούν να μεταμφιέζονται και αγωνίζονται για την ειρήνη.
Έχουν επεκταθεί σε κόμικς , κινούμενα σχέδια , βιντεοπαιχνίδια, ενώ έχουν γυριστεί και τρεις κινηματογραφικές ταινίες.
Δείτε παρακάτω και θα καταλάβετε..

Αναδημοσίευση από Daily Mail
 
«Κανένα απολύτως θέμα με την Τρόικα», τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς στην εκπομπή του mega, «Ανατροπή», για την εμπλοκή που φέρεται να υπάρχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας και τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για αυξημένες απαιτήσεις από την πλευρά τους.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι, στο Υπουργείο του εμπλοκή δεν υπάρχει: «Για το δικό μας τομέα είχε τεθεί ένας συγκεκριμένος αριθμητικός στόχος για τη διαθεσιμότητα του Σεπτεμβρίου, τον οποίο και πετύχαμε», σχολίασε ο Υπουργός.

Για το θέμα των απολύσεων, και εάν τελικά προσμετρηθούν αυτές της ΕΡΤ και τυχόν από τα Αμυντικά Συστήματα, στις 4.000 αποχωρήσεις, που υποχρεούται η Κυβέρνηση να δρομολογήσει μέχρι το τέλος του έτους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος ότι αυτό θα γίνει: «Αυτοί οι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους. Είναι λοιπόν παράλογο να μην μετρηθεί η αποχώρησή τους στις απολύσεις», τόνισε.

http://epoli.gr 
Ένα προϊόν που δέσποζε στην εμπορική δραστηριότητα του νησιού της Τζιας κατά το παρελθόν γίνεται προσπάθεια να αναστηθεί από τους κατοίκους του νησιού και υπό την παρότρυνση μιας Καλιφορνέζας κατοίκου του νησιού, της Μάρσι Μάγιερ.

Η Μάγιερ, λοιπόν, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί εμπορικά τα βελανίδια της Τζιας, επανατοποθετώντας τα κατά κάποιο τρόπο στη θέση που είχαν στην εμπορική ζωή του νησιού στο παρελθόν.
Τα βελανίδια,άλλωστε,ως και το 1964 περίπου,αποτελούσαν βασική πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους του νησιού,οι οποίοι ασχολούνταν με τη συγκομιδή της χαμάδας -τα ώριμα βελανίδια δηλαδή- που άρχιζε προς το τέλος του καλοκαιριού.Τα βελανίδια αυτά είτε τα χρησιμοποιούσαν ως ζωοτροφή είτε τα διακινούσαν στην εγχώρια αγορά.

Κι αυτή ήταν μια καλή εμπορική κίνηση γιατί τα βελανίδια εκείνη την περίοδο έβρισκαν χρήσεις και στη βυρσοδεψία και στη διαδικασία βαφής των δερμάτων.Ωστόσο,με την ανακάλυψη των χημικών και τη συνακόλουθη επικράτησή τους λόγω της χαμηλής τους τιμής τα βελανίδια άρχισαν να χάνουν έδαφος μέχρι τελικά να εξαφανιστούν από το τοπίο,όπως ακριβώς εγκαταλείφθηκε και η ενασχόληση με τη βυρσοδεψία.
Τα πρώτα βήματα
Σήμερα όμως,μερικές δεκαετίες μετά την εξαφάνιση των βελανιδιών από το εμπορικό προσκήνιο,η Μάρσι Μάγιερ ξεκίνησε μια προσπάθεια ανάδειξης του ίδιου του βελανιδιού μέσω μιας εναλλακτικής μορφής εκμετάλλευσής του.Η προσπάθειά της έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία,αφού το 2011 κατάφερε να συγκεντρώσει 7.560 ευρώ μέσω του διαδικτύου και μιας ψηφιακής πλατφόρμας χρηματοδότησης ιδεών (kickstarter.com) ,ούτως ώστε να αγοράσει ένα αποφλοιωτή βελανιδιών.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στη συγκεκριμένη πλατφόρμα παρουσιάζονται διάφορα projects στο διαδικτυακό κοινό, κι έπειτα όποιος επιθυμεί χρηματοδοτεί την προσπάθεια. Η Μάγιερ,επομένως,έλαβε χρηματοδότηση από αγνώστους πρωτοτυπώντας και στον τρόπο χρηματοδότησης μιας ούτως ή άλλως πρωτότυπης επιχειρηματικής κίνησης.

Και αφού ξεπέρασε το οικονομικό εμπόδιο, κλήθηκε να πείσει κάποιους κατοίκους του νησιού να μαζέψουν τα βελανίδια τους. Και τα κατάφερε με 20 οικογένειες,για τις οποίες εξασφάλισε παραγγελία 12 τόνων βελανιδιών από εργαστήρια βυρσοδεψίας στη Γερμανία. Και την επιτυχία αυτού του πρώτου εγχειρήματος της Μάγιερ σφράγισαν και η απονομή των κερδών στις οικογένειες που συμμετείχαν-μιας και τα βελανίδια απέσπασαν τιμή 0,48 ευρώ το κιλό-,αλλά και η διπλάσια παραγγελία για το επόμενο έτος.

Η επιχείρηση «Χαμάδα»
Αυτό που ακολούθησε αυτό το πρώτο πειραματικό εγχείρημα είναι μια ολόκληρη καμπάνια ανάδειξης του βελανιδιού και των πιθανών χρήσεών του μέσω του διαδικτύου,η οποία καλεί τον κάθε ενδιαφερόμενο να κινητοποιηθεί κάνοντας τέσσερα βασικά βήματα.
Πρώτον,να δώσει χρηματική αξία στο δέντρο βρίσκοντας κάποιο βυρσοδεψείο που ενδιαφέρεται για βελανίδια.
Δεύτερον, να δώσει αξία στο ίδιο το βελανίδι βρίσκοντας νέες χρήσεις που απορρέουν από αυτό.
Τρίτον,να αναμειχθεί περισσότερο με την επένδυση σε μια επιχειρηματική μονάδα που στηρίζεται στην ιδέα αξιοποίησης του βελανιδιού βρίσκοντας χρηματοδότηση και αγοράζοντας ένα αποφλοιωτή βελανιδιών.
Ενώ τέλος,να παροτρύνει και να εκπαιδεύσει και άλλους.
Και φαίνεται πως η Μάγιερ έχει «βαλθεί» να κάνει πράξη και τα τέσσερα βήματα. Έτσι,έχοντας ήδη επενδύσει στον αποφλοιωτή και έχοντας κάνει την πρώτη της επαφή με τα βυρσοδεψεία επιδίδεται στην ανεύρεση πιθανών χρήσεων του βελανιδιού.

Και πάλι τα αποτελέσματα είναι επιτυχημένα αφού κατάφερε να αξιοποιήσει το βελανίδι στην παραγωγή αλευριού δίχως γλουτένη. Επόμενη κατάκτηση του «κινήματος» Μάγιερ αποτελεί η ανακάλυψη μιας μεθόδου που ξεπικρίζει το βελανίδι χωρίς ιδιαίτερη σπατάλη νερού, καθιστώντας έτσι εύκολη την παρασκευή υψηλά πρωτεϊνούχου αλευριού- δηλαδή με γλουτένη-,ζωοτροφών και καλλυντικών.

Το «κίνημα» όμως δεν εφησυχάζεται,γι' αυτό και αναζητάει και άλλους τρόπους αξιοποίησης της πρώτης ύλης τους ερευνώντας τρόπους εξαγωγής λαδιού αυτή τη φορά από το βελανίδι.Το λάδι αυτό φιλοδοξείται να αποτελέσει προϊόν για το μπάνιο και το μασάζ,ή ως σαπούνι απολέπισης.

Κατά πως φαίνεται η Μάγιερ αγαπάει πολύ τα βελανίδια,και το δηλώνει και με το όνομα της σελίδας της στην πλατφόρμα χρηματοδότησης για το περί βελανιδιών εγχείρημα,το οποίο τρέχει ακόμα (http://www.iloveacorns.com/kickstartergreektext.html) . Στη σελίδα περιγράφονται οι δράσεις και οι στόχοι τους,ενώ κοινοποιείται και η δυνατότητα χρηματοδότησης του «κινήματος» Μάγιερ.
Πέρα από την προβολή μέσω της πλατφόρμας,η Μάγιερ απέκτησε αναγνώριση όταν κλήθηκε να παρουσιάσει την επιχειρηματική της δράση στο Tedx Θεσσαλονίκης,ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δίνει βήμα σε ανθρώπους με καινοτομική σκέψη και δραστηριότητες με στόχο τη διάδοση ιδεών «που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο»,όπως άλλωστε η Μάγιερ άλλαξε τον μικρόκοσμο της Τζιας.



Σε ευθεία αμφισβήτηση της κυριότητας των ελληνικών νησιών Κάλυμνος, Καλόλιμνος, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Ίμια, προέβη η Τουρκία, εκδίδοντας αγγελία για έρευνες υδρογονανθράκων σε μία περιοχή που συμπεριλαμβάνει ή «αγγίζει» τις ακτές των νησιών.

Από ελληνικής πλευράς, γίνεται λόγος για πρόκληση άνευ προηγουμένου και αναμένεται διπλωματική απάντηση.

Ήδη από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστή η δημοσιοποίηση της τουρκικής NAVTEX, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συγκέντρωσε και έστειλε αμέσως στο υπουργείο Εξωτερικών όλα τα στοιχεία για τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες.

Η ναυτική αγγελία με τον αριθμό 664/13 που εκδόθηκε από τον τουρκικό σταθμό Σμύρνης αναφέρει πως το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό σκάφος «Cubuklu» θα διεξάγει έρευνες κατά την περίοδο 21-25 Οκτωβρίου σε περιοχή που προσδιορίζεται από συγκεκριμένες συντεταγμένες.

Οι συντεταγμένες σχηματίζουν μία περιοχή η οποία περικλείει το Φαρμακονήσι, την Καλόλιμνο και τα Ίμια, ενώ η δυτική πλευρά ορίζεται από μία ευθεία γραμμή από τις ακτές του Αγαθονησίου έως τις ακτές της Καλύμνου.

Οι Τούρκοι, μάλιστα, την περιοχή που θέτει εν αμφιβόλω την κυριότητα των ελληνικών νησιών και αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα τη χαρακτηρίζουν «διεθνή και τουρκικά χωρικά ύδατα».

 http://www.enikos.gr
Όταν το παιδί σας είναι μωρό, κυκλοφορείτε γυμνοί μπροστά του ή κάνετε μπάνιο, χωρίς δεύτερη σκέψη. Όσο μεγαλώνει, όμως, αρχίζετε να αναρωτιέστε, εάν κάτι τέτοιο «επιτρέπεται» ή όχι.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η στιγμή, που τα παιδιά αρχίζουν και σας βλέπουν διαφορετικά, διαφέρει όχι μόνο ανάλογα με την ηλικία, αλλά κυρίως με ανάλογα με το αν είναι το ιδίου φύλου ή όχι.

Πατέρας με το αγόρι ή μητέρα με το κορίτσι δηλαδή. Για παράδειγμα, τα κορίτσια από την ηλικία των τριών έως και τα οκτώ τους θέλουν να «κλέψουν» την αγάπη και την προσοχή των πατεράδων τους, ενώ τα αγόρια από τη μητέρα τους. Έτσι υποστηρίζουν ότι από τα τρία πρέπει σιγά-σιγά να μην εμφανίζεστε γυμνοί μπροστά στα παιδιά, του αντίθετου φύλου.

Μπορείτε να κρίνετε και από τη συμπεριφορά τους. Αν τα ίδια τα παιδιά αρχίσουν να είναι πιο ντροπαλά με την εμφάνισή τους, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να σταματήσετε να κυκλοφορείτε γυμνοί μπροστά τους. Και φυσικά, εάν αντιληφθείτε ότι, μόλις σας δουν χωρίς ρούχα, δείχνουν ντροπή, τότε ντυθείτε.

Ακόμα και αν είστε από εκείνους, που πιστεύουν ότι τα παιδιά πρέπει να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον χωρίς «πονηριά», τότε καλό θα είναι να τα διδάξετε τι σημαίνει «προσωπικός χώρος» και ασφάλεια για τις ώρες, που βρίσκονται εκτός σπιτιού και ανάμεσα σε αγνώστους.

Το πιο σημαντικό είναι να πάρετε στα σοβαρά τις αντιδράσεις των παιδιών σας απέναντι στο γυμνό και ταυτόχρονα να τους μάθετε ποια είναι τα όρια του χυδαίου και τι πρέπει να προσέχουν.

http://www.4news.gr 
Επιστρέφει στη ζωή και την πόλη του το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο ανοίγει σήμερα τις πύλες του για το κοινό παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Μια νέα εποχή ξεκινά για το Δημοτικό θέατρο του Πειραιά, ένα σημαντικό νεοκλασικό μνημείο με ιστορία 118 χρόνων που παρέμεινε κλειστό τα τελευταία 14 χρόνια για την πλήρη αποκατάστασή του.

Από τη σκηνή του εμβληματικού θεάτρου, ενός σημαντικού δείγματος της δημόσιας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα του 19ου αιώνα που φέρει την υπογραφή του Ιωάννη Λαζαρίμου, πέρασαν μερικές από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού θεάτρου: από την Κυβέλη ,την Μαρίκα Κοτοπούλη, την Κατίνα Παξινού, τον Αλέξη Μινωτή και τον Αιμίλιο Βεάκη έως τον Μάνο Κατράκη, την Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν.

Γι αυτό και η τωρινή προσμονή για τη «δεύτερη ζωή» του από τους ανθρώπους της θεατρικής οικογένειας είναι μεγάλη, μαζί και οι προσδοκίες.

Εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες και μία παράσταση αφιερωμένη στην ιστορία του θεάτρου περιλαμβάνει ο εξαήμερος εορτασμός των εγκαινίων .

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει πανιά, με την παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά» σε σύλληψη- σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών αλλά και των μουσικών του Πολεμικού Ναυτικού, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά και της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Τερψιθέας. Πηγή έμπνευσης στάθηκε το ίδιο το θέατρο, οι μνήμες - καλλιτεχνικές και ιστορικές - και βεβαίως η σημασία του για το λιμάνι του Πειραιά.

Την παράσταση του Φωκά Ευαγγελινού υποστηρίζουν με τις ερμηνείες τους γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Μπέζος ,ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελένη Κοκκίδου και η Κερασία Σαμαρά.

«Τα εγκαίνια του ∆ηµοτικού Θεάτρου Πειραιά, αποτελούν ένα ξεχωριστό και σπουδαίο γεγονός, καθώς πρόκειται για έναν θρυλικό χώρο που ακουµπάει χρονολογικά σε τρεις αιώνες.

Η πολύτιµη κληρονοµιά που φέρει, οι καλλιτεχνικές και οι ιστορικές µνήµες που «αναβρύζουν» και κυρίως η υπερηφάνεια των Πειραιωτών για το κόσµηµα της περιοχής τους, µας επέβαλλαν τον λεπτοµερή σχεδιασµό µιας πολυδιάστατης οπτικοακουστικής τελετής έναρξης µε κέντρο τον άνθρωπο: αυτόν που µέσα σε αυτά τα 118 χρόνια λειτουργίας του θεάτρου το επισκέφθηκε, ψυχαγωγήθηκε µέσα σε αυτό, δούλεψε και νοηµατοδότησε µε την παρουσία του την λειτουργία του», σημειώνει ο Φωκάς Ευαγγελινός και προσθέτει :

«Όπως και εκείνοι, που πέρασαν από εδώ αφήνοντας την αύρα τους, έτσι κι εµείς, η δηµιουργική οµάδα και οι ηθοποιοί που συµµετέχουν, χαιρόµαστε που µας υποδέχεται λαµπερό και ξανανιωµένο, έτοιµο να σαλπάρει στα θεατρικά και µουσικά πέλαγα».

Την δεύτερη ημέρα των εγκαινίων, τη σκυτάλη παίρνει η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου , η οποία θα ερμηνεύσει αγαπημένες άριες του λυρικού ρεπερτορίου, με τη συνοδεία του Μανώλη Παπασηφάκη στο πιάνο και του τενόρου Γιάννη Χριστόπουλου.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί και έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Κούκου, η οποία αποτύπωσε με το φακό της, εικόνες του θεάτρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τα εγκαίνια, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παραδίδεται στο κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την παράσταση του Φωκά Ευαγγελινού «Δρόμοι του Πειραιά» από την Πέμπτη 24 έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

http://www.ethnos.gr
Εισβολείς κάθε τύπου...












«Κάποιοι... με τις πράξεις τους στο παρόν, αναιρούν μελλοντικές δυσμενείς καταστάσεις και επιλέγουν να ζήσουν την καλύτερη εκδοχή του χρόνου τους...» αναφέρουν οι δημιουργοί της ταινίας μικρού μήκους με τον τίτλο «CUT».

«Το Can Undo Time (CuT) είναι μια ταινία μικρού μήκους η οποία αντιτάσσεται στο μακάβριο φαινόμενο της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Σκοπός της είναι να φέρει στο προσκήνιο αυτό το θλιβερό φαινόμενο με σκοπό, την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την εξάλειψή του. Είναι αλληγορική ταινία στους χρόνους που διαδραματίζεται, στις τοποθεσίες, στο σενάριο, ακόμη και στις μουσικές επιλογές της, οπότε προτείνεται σε όσους την παρακολουθήσουν, να το κάνουν χωρίς διακοπές και σε full HD ανάλυση εάν η σύνδεση το επιτρέπει.

Προσπαθήσαμε πολύ να αποδώσουμε μέσω των χαρακτήρων της ταινίας, πολλές και μικρές καθημερινές ιστορίες που βιώνουμε όλοι και μπορείτε να τις αναζητήσετε πίσω από κάθε φράση! Είναι ερασιτεχνική παραγωγή φυσικά, όμως έγινε πραγματικότητα χάρη στην επαγγελματική διάθεση όσων συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της!» τονίζουν.

Δείτε το Βίντεο:




Δύο φίλοι περπατούν και χαζολογούν ένα Σαββατόβραδο πηγαίνοντας βόλτα τα σκυλιά τους. Ο ένας έχει ένα ντόμπερμαν και ο άλλος ένα τσιουάουα. Καθώς περνάνε έξω από ένα μπαρ, λέει ο ένας :
- Ρε δεν πάμε να πιούμε τίποτα;
- Μα αφού έχουμε και τα σκυλιά μαζί μας, δεν θα μας αφήσει ο "πόρτας".



Αφιερωμένο στον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα θα είναι το κορεό που θα παρουσιάσουν οι οπαδοί στο clasico του Σαββάτου (26/10) σύμφωνα με δημοσίευμα της "Mundodeportivo".
Στις μεγάλες αναμετρήσεις που πραγματοποιούνται στο "Καμπ Νου", παραδοσιακά οι φίλαθλοι παρουσιάζουν εντυπωσιακά κορεό. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει και στο ντέρμπι του Σαββάτου (26/10), στο οποίο η Μπαρτσελόνα υποδέχεται στο γήπεδό της τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Στο πλαίσιο αυτής της αναμέτρησης, η διοίκηση των "μπλαουγκράνα" αποφάσισε το κορεό που θα παρουσιαστεί στις εξέδρες να είναι αφιερωμένο στον Τίτο Βιλανόβα, ως ένδειξη συμπαράστασης στην προσπάθειά του να αναρρώσει.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Mundodeportivo", στο κορεό θα αναγράφονται οι λέξεις: "Força Tito" που σημαίνουν "δύναμη Τίτο". Τη συμπαράστασή του στον πρώην προπονητή των Καταλανών φέρεται να έχει εκφράσει και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος πραγματοποίησε ταξίδι - αστραπή από το Μόναχο στη Βαρκελώνη προκειμένου να τα πει με τον πρώην συνεργάτη του.



















Κοιτάξτε, είτε πρωί, είτε μεσημέρι, είτε βράδυ, η σωστή άσκηση θα σας αποφέρει τα ίδια καλά αποτελέσματα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Ωστόσο, το να γυμνάζεσαι το πρωί, έχει τα πλεονεκτήματά του:

  • Έχεις περισσότερη διάθεση για γυμναστική. Κατά τη διάρκεια της μέρας, θα πας στο γραφείο, θα τρέχεις για δουλειές, θα προκύψει κάτι, θα κουραστείς και στο τέλος θα βαριέσαι να πας στο γυμναστήριο. Αν ξεμπερδέψεις με αυτό από το πρωί όμως, όχι μόνο θα έχεις κάνει την άσκησή σου αλλά και θα έχεις περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα.
  • Ενισχύει το μεταβολισμό σας. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν πως όταν ξεκινάτε την ημέρα σας με γυμναστική, δίνετε και μία ώθηση στο μεταβολισμό σας από νωρίς-νωρίς, η οποία θα σας συντροφεύει και στο υπόλοιπο της ημέρας.
  • Ενισχύει την σκέψη και την αποδοτικότητα σας. Μελέτες έχουν δείξει πως η πρωινή άσκηση ενισχύει την οξυδέρκεια σας και κατά συνέπεια την αποδοτικότητα σας στη δουλειά και σε ό,τι άλλο κάνετε.
http://www.queen.gr

Από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου θα είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων θεσμοθετημένων πλέον δεδομένων περί ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς που το υπουργείο Ανάπτυξης παρουσίασε το καλοκαίρι.

Το καταναλωτικό κοινό θα είναι αυτό που θα κρίνει κατά πόσο η λειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων τις Κυριακές βοηθάει την αγορά. Όμως δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ποιο θα είναι το ωράριο ενώ παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν πως τα καταστήματα -λογικά- θα ανοίξουν από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ, καθώς η έναρξη μετά την κυριακάτικη λειτουργία αφορά στα μαγαζιά μικρών τετραγωνικών και όχι επώνυμων αλυσίδων και εμπίπτει στις ρυθμίσεις για τις 52 Κυριακές κι όχι τις επτά.

 http://www.enikos.gr

Η εξειδίκευση θα έχει να κάνει με αγροτικά θέματα

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για άνεργους επιστήμονες, με εξειδίκευση σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο υλοποιεί ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρωπινού Δυναμικού που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της δράσης, 445 άνεργοι επιστήμονες Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο και συγκεκριμένα γεωτεχνικοί (γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι), τοπογράφοι μηχανικοί και οικονομολόγοι θα τοποθετηθούν σε εξειδικευμένες θέσεις πρακτικής εξάσκησης σε υπηρεσίες του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και θα πιστοποιηθούν για την εργασιακή εμπειρία που θα αποκτήσουν για ένα εξάμηνο (800 ώρες). Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελιδα www.opekepe.gr έως τις 29/10/2013.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Ανάπτυξη και υλοποίηση ενιαίου συστήματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για άνεργους επιστήμονες των οποίων η ειδίκευση/εξειδίκευση είναι συναφής με τον αγροτικό χώρο» και έχει αναρτηθεί στις προσκλήσεις - προκηρύξεις του www.espa.gr στο σύνδεσμο http://www.espa.gr/el/Pages/Proclamationsfs.aspx?item=2450.

 http://www.newsbeast.gr
ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Έχετε πολλές δυνατότητες ανάπτυξης αλλά και ευκαιριών για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας αλλά και τις γνώσεις σας. Ένα ταξίδι ή γενικά η επικοινωνία με πολλά πρόσωπα θα σας βοηθήσει στο να εκφράσετε ανοικτά τις απόψεις σας.
Ερωτικά: Η δυνατότητα να φτιάξετε κάτι καλύτερο και να έρθετε πιο κοντά, αφήνοντας πίσω τις διαφορές σας, θα βοηθήσει στην ψυχολογία σας και κυρίως θα τα βρείτε με Δίδυμο ή Τοξότη.
Καριέρα & Οικονομικά: Τις προηγούμενες ημέρες είχατε βρεθεί σε δύσκολη θέση εξ αιτίας μιας παρεξήγησης. Το καλό είναι ότι λύνονται τα προβλήματα από σχέσεις και συνεργασίες και αποκαθίστανται όλα εύκολα.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Όταν φεύγετε από τα δικά σας στεγανά, δημιουργείτε μια δυνατότητα στο να κάνετε ένα βήμα παραπάνω. Με αυτόν τον τρόπο δυναμώνετε και κάνετε ελιγμούς, κυρίως στο να κατακτήσετε κάποιες επιθυμίες.
Ερωτικά: Ευτυχώς θα πείτε για την ζήλεια που νιώθετε κατά εποχές για το πρόσωπο που είστε μαζί. Δηλαδή θα έχετε το θάρρος και ίσως την ευελιξία και την μεγαλύτερη άνεση να μιλήσετε και να εξομολογηθείτε ακόμα πιο εύκολα τα εσώψυχά σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες για τις οποίες θα ανοιχτείτε πολύ παραπάνω γιατί θα χρειαστεί να έχετε μεγαλύτερη εμπορικότητα αλλά και ευελιξία στις πωλήσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Σήμερα είναι μια ημέρα που θα βρεθείτε πολύ κοντά με την αλήθεια σας και δεν θα υπάρχει κανένας να σας την αμφισβητήσει. Για αυτό ανοιχτείτε και δείξτε τι ακριβώς θέλετε.
Ερωτικά: Εάν νιώθετε ότι χρειάζεται να κάνετε ακόμα και μια υπερβολή πιθανόν θα πρέπει να την κάνετε γιατί ο χρόνος σας είναι πολύ περιορισμένος σε μια σχέση στο να κάνετε την καλή κίνηση αφού τα περιθώρια έχουν μειωθεί.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε σήμερα ένα μεγάλο άνοιγμα και σίγουρα θα κάνετε το άλμα για μια σημαντική συνεργασία η οποία μπορεί να αφορά και σε ένα Τοξότη. Είναι όμως καλό να ερευνήσετε πολύ περισσότερο το πώς θα κάνετε αυτή την συνεργασία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Είστε σε επικοινωνιακή δράση αλλά προτιμάτε να περιορίσετε τις επαφές σας και να γίνετε πιο επιλεκτικοί. Η γνώση που θα πάρετε θα σας βοηθήσει σε πολλά επίπεδα.
Ερωτικά: Μπορεί να βρεθεί ένα πρόσωπο να φλερτάρει έντονα μαζί σας και κυρίως από τον χώρο της δουλειά σας. Ίσως να είναι δύσκολη η επαφή με τον Τοξότη αλλά αν γίνει, θα έχετε κέρδος και οι δύο.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναγνωρίζετε ότι χρειάζεστε περισσότερες γνώσεις για να επιβιώσετε μέσα σε μια κατάσταση η οποία ναι μεν είναι παλιά, αλλά τώρα σας παρουσιάζεται η υποχρέωση να κάνετε και κάτι παραπάνω για να κερδίσετε το παιχνίδι..

ΛΕΩΝ
Γενικά: Πολύ καλή ημέρα για σας σήμερα, αφού θα επικοινωνήσετε άνετα και θα ξεπεράσετε κάποια θέματα τα οποία σας είχαν φανεί πιο δύσκολα. Θα έχετε πρόταση από το φιλικό περιβάλλον είτε να βγείτε, είτε να βρεθείτε με άτομα που έχετε κοινά σημεία.
Ερωτικά: Μην αφήνετε να δημιουργούνται με το άτομο που είστε μαζί αποστάσεις. Μιλήστε και επικοινωνήστε με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και μην αφήνετε σκοτεινά σημεία να σας χαλάνε την επαφή. Πιθανόν η γνωριμία με έναν Δίδυμο ή Τοξότη να σας πηγαίνει.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες οι οποίες μπορεί να μην είναι τωρινές αλλά να επιστρέφουν ξαφνικά και σήμερα τουλάχιστον υπάρχει μια έντονη δημιουργικότητα. Πιθανόν να κερδίσετε χρήματα με ευκολία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Έχετε κάποια έντονη κινητικότητα. Προσπαθώντας να πάρετε μεγαλύτερη γνώση και κυρίως να επεκτείνετε τις επαφές σας ίσως να βρεθείτε σε μια φάση που να πρέπει να κάνετε πολλά πράγματα. Βάλτε κάποιες προτεραιότητες και θα δείτε ότι θα τα βάλετε όλα σε μια τάξη.
Ερωτικά: Προσπαθώντας να κάνετε κάτι το διαφορετικό και να δείξετε ένα άλλο πρόσωπο σε σχέση με τις άλλες ημέρες ίσως να μην είστε απόλυτα ο εαυτός σας γιατί βγαίνετε έξω από τα καλούπια της λογικής. Αλλά θα έχετε μια ιδιαίτερη γοητεία οπότε μπορεί να γνωρίσετε έναν Δίδυμο. Πιθανόν να έχετε κάποιες δυσκολίες με άλλον Παρθένο ή Τοξότη.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεστε να κάνετε περισσότερες διπλωματικές κινήσεις, οι οποίες θα σας βοηθήσουν στο να κάνετε γνωριμίες για να επεκτείνετε κάποιες δυνατότητες που έχετε.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Είναι μια καλή ημέρα για να κάνετε πράγματα τα οποία ίσως να τα είχατε αφήσει αρκετό καιρό και τώρα επανέρχονται στο προσκήνιο. Θα πρέπει να πράξετε γρήγορα κάνοντας πολλές κινήσεις σε διάφορα επίπεδα.
Ερωτικά: Επειδή αμφισβητούσατε την συμπεριφορά του ατόμου που είστε μαζί σήμερα θα διαλυθούν όλες οι απορίες σας αλλά και οι φόβοι σας γιατί θα είστε πιο άνετοι και ευχάριστοι και σίγουρα θα τα βρείτε με το πρόσωπο που είστε μαζί ή θα γνωρίσετε ένα νέο άτομο που θα σας ενθουσιάσει.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν σίγουρες ευκαιρίες τις οποίες θα εκμεταλλευτείτε, αφού θα τις αντιληφθείτε άμεσα. Ένας συνεργάτης θα σας δώσει μια καινούργια διάσταση στα πράγματα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Επειδή μερικές φορές είστε κλειστοί και ίσως και ντροπαλοί σήμερα κάτω από κάποιες συνθήκες πολύ ιδιαίτερες καλό θα ήταν να ανοιχτείτε και να δείξετε ένα άλλο πρόσωπο περισσότερο επικοινωνιακό και ευχάριστο.
Ερωτικά: Αν δεχτείτε να είστε πιο ανοικτοί, τότε θα δείτε να γίνονται ανατροπές ακόμα και στην πιο δύσκολη σχέση. Πάντως να το ξέρετε ότι είναι στο χέρι σας να κερδίσετε αυτά που τελικά σας αξίζουν.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει έντονη κινητοποίηση σε όλα τα θέματα. Αν χρειαστεί να γίνετε πιο ανοικτοί και διπλωμάτες να το κάνετε γιατί από εκεί θα έχετε το σημαντικό αποτέλεσμα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Σήμερα θα βρεθείτε με κάποια άτομα πολύ κοντά και σίγουρα αυτό θα βοηθήσει στο να ξεκαθαρίσετε ακριβώς τι θέλετε και τι όχι. Πάντως όσο είστε ανοικτοί σε πολλά θέματα τόσο πιο πολλά μαθαίνετε.
Ερωτικά: Έχετε εξελιχτεί αρκετά, αφού μιλάτε ακόμα και για θέματα τα οποία δεν μπορείτε εύκολα να αντιμετωπίσετε. Η ιδιαιτερότητά σας θα είναι αυτή που θα βοηθήσει στο να έχετε σίγουρη και δυνατή επιθυμία.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες γιατί έχετε συμπάθειες από κόσμο που δεν το περιμένατε. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ψάξετε καλά τις λεπτομέρειες από μια δουλειά η οποία μπορεί και να κλείσει άμεσα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Όταν πρέπει να μιλήσετε και να γίνετε κατά κάποιο τρόπο ανάλαφροι σίγουρα σας δημιουργείται μια δυσκολία γιατί δεν μπορείτε εύκολα να δεχτείτε κάποιες αλλαγές. Η γνώση θα βοηθήσει στο να πάρετε μια ξεκάθαρη απόφαση.
Ερωτικά: Ο Δίδυμος παραμένει ένα πρόσωπο που σας συγκινεί ιδιαίτερα αλλά χωρίς να μπορέσετε εύκολα να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας. Για αυτό χρειάζεται να είστε πιο ανεκτικοί και ανοικτοί σε συμπεριφορές που δεν συμφωνείτε.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεται να κινηθείτε διπλωματικά για να είναι κάποιοι ευχαριστημένοι μαζί σας και εσείς αντίστοιχα για να περάσετε την γνώμη σας αλλά και την τεχνική σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Έχετε ήδη ξεπεράσει κάποιες ανασφάλειές σας για αυτό κινείστε πολύ άνετα και με μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Η επικοινωνία και η γνώση θα σας αποφέρει κάποιες καλές και νέες γνωριμίες.
Ερωτικά: Σήμερα κινείστε εύκολα και με άνεση για αυτό ίσως να πείτε τα δικά σας θέλω με ένα τρόπο πολύ ξεκούραστο και ανάλαφρο. Η επαφή με έναν Δίδυμο ή Υδροχόο θα είναι πολύ καλή και ευχάριστη.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες να φανείτε και να υπερισχύσετε πάνω σε μια αντιπαράθεση. Μην δώσετε μεγάλη σημασία σε ένα περιστατικό που σας περιορίζει γιατί υπάρχει πρόσβαση να ξεπεράσετε κάποια εμπόδια.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Είστε κάπως μπερδεμένοι γιατί υπάρχουν πολλές δουλειές και λίγος χρόνος. Για αυτό να κάνετε διάκριση που θα πρέπει να δώσετε τον χρόνο σας και που όχι.
Ερωτικά: Νιώθετε μια μικρή ένταση, κυρίως αν σχετίζεστε με Παρθένο γιατί πιθανόν να νιώθετε πίεση και να μην μπορείτε να διαχειριστείτε τις έντονες απαιτήσεις του. Χρειάζεται να είστε ήρεμοι και να μην εκνευρίζεστε ακόμα και με ασήμαντες λεπτομέρειες.
Καριέρα & Οικονομικά: Σίγουρα μέσα στην πολυπλοκότητά σας θα δημιουργηθούν πολλές ευκαιρίες οι οποίες όμως χρειάζονται σταθερότητα και οργάνωση για να έχει καλή απόδοση. Αν όμως δεν μπορείτε να περάσετε πάνω από την οποιαδήποτε δυνατότητα που σας παρουσιάζεται ίσως τελικά να μην καταλήξετε πουθενά.
Πηγή: astrology.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!