Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017


Να μεταφέρει παράνομα από το Χονγκ Κονγκ στην Κίνα περισσότερα από 100 iPhones, αλλά και 15 ακριβά ρολόγια Tissot, επιχείρησε μία γυναίκα, κολλώντας τα με ταινία πάνω στο σώμα της, με τις αρχές πάντως να αντιλαμβάνονται τις προθέσεις της και να τη συλλαμβάνουν.
Στις 11 Ιουλίου η γυναίκα έγινε αντιληπτή στο Σενζέν της Κίνας από υπαλλήλους τελωνείου, οι οποίοι παρατήρησαν ότι φορούσε αρκετά ρούχα, παρά τον ζεστό καιρό, αλλά και ότι τα χέρια και τα πόδια της φαίνονταν πιο αδύνατα, σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα της.
Αφού της ζήτησαν να περάσει από ανιχνευτή μετάλλων, οι αρχές επιβεβαίωσαν τις αρχικές τους υποψίες, ότι δηλαδή η γυναίκα μετέφερε πάνω της ηλεκτρικές συσκευές.
Μετά από σωματικό έλεγχο, διαπιστώθηκε τελικά ότι η συλληφθείσα είχε κολλήσει με ταινία στο σώμα της 102 iPhones και 15 ρολόγια Tissot.
Σύμφωνα με το Business Insider, η το κόστος αγοράς ενός iPhone είναι υψηλότερο στην Κίνα σε σύγκριση με το Χονγκ Κονγκ, επομένως η παράνομη μεταφορά τους από τη μία χώρα στην άλλη είναι συχνό φαινόμενο.

O Προφήτης Ηλίας, σχετίζεται από τους αγρότες με τα μετεωρολογικά φαινόμενα. Σχετική η παροιμία «Ο Αηλιάς κόβει σταφύλια και η Αγιά Μαρίνα σύκα». Τα ξωκλήσια του χτίζονται σε υψώματα και βουνοκορφές και πανηγυρίζονται με ιδιαίτερη πολυκοσμία κάθε χρόνο.
Ο Ηλίας άσκησε το προφητικό του χάρισμα επί 25 έτη. Προείπε την έλευση του Χριστού στη Γη, 816 χρόνια πριν από τη γέννησή του. Προικισμένος με θαυματουργή δύναμη, αγωνίστηκε με ζήλο και αυταπάρνηση για την εξύψωση της λατρείας του Θεού, καταπολέμησε με πάθος την ειδωλολατρία και προσπάθησε με τον λόγο του να εξυγιάνει τον ηθικό βίο του λαού του. Ήταν τόσο μεγάλη η πίστη του, που κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό, σταμάτησε τη βροχή και ανάστησε νεκρούς.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ 1η
Ο λόγος που οι εκκλησίες του είναι χτισμένες στο βουνό σχετίζεται με τη λαϊκή παράδοση που αναφέρει ότι ο Αϊ-Λιας ήταν ναύτης που η θάλασσα προσπάθησε πολλές φορές να τον πνίξει και όταν βαρέθηκε τα ταξίδια, αποφάσισε να βρει ένα μέρος που να μην ξέρουν τι είναι θάλασσα και καράβι. Ετσι, σύμφωνα με την παράδοση, πήρε ένα κουπί στον ώμο και τράβηξε για τη στεριά και όποιον συναντούσε τον ρωτούσε τι είναι αυτό που κρατάει στα χέρια του και όσο του απαντούσαν «κουπί», τραβούσε ψηλότερα. Οταν κάποτε έφτασε σε ένα ψηλό βουνό συνάντησε έναν τσοπάνη και τον ρώτησε τι ήταν αυτό που βαστούσε. Ο τσοπάνης το κοίταξε καλά καλά και ύστερα του είπε «ξύλο είναι». Ο Αϊ-Λιας γέλασε ικανοποιημένος και έμεινε από τότε κοντά στους ανθρώπους των βουνών και όπως αναφέρει η παράδοση «Στένει ολόρθο το κουπί, χτίζει μια καλύβα και αποφασίζει να μείνει εκεί όλη του τη ζωή. Για τούτο τον Άγιο Ηλία τον βάνουν πάντα στα ψηλώματα»
ΠΑΡΑΔΟΣΗ 2η
Σύμφωνα με τους λαογράφους, η λατρεία του προφήτη Ηλία στις κορυφές των βουνών θεωρείται κατάλοιπο της αρχαίας ελληνικής θρησκείας. Ο σημαντικός αυτός προφήτης της Παλαιάς Διαθήκης και άγιος του Χριστιανισμού ταυτίστηκε με τον Ήλιο, με τον οποίο έχει ηχητική ομοιότητα στο όνομα, και ο Ήλιος ταυτιζόταν εν μέρει με τον Δία, ο οποίος ως θεός των μετεωρολογικών φαινομένων, λατρευόταν σε κορυφές βουνών.
Η ΕΟΡΤΗ
Στις 20 Ιουλίου που εορτάζεται η μνήμη του προφήτη, δεν εορτάζουμε την κοίμηση, -γιατί ο προφήτης δεν πέθανε ποτέ- αλλά την ανάληψή του. Συγκεκριμένα ο απόστολος Παύλος αναφέρει ότι ο Προφήτης Ηλίας δεν ανελήφθη όπως ο Κύριος, εις τον ουρανό, αλλά άφησε ο Θεός να φανεί ότι ανελήφθη και ζει κάτω εις την γη με το φθαρτό του σώμα, χιλιάδες χρόνια τώρα.
πηγή: parapolitika.gr
Το εξωτικό νησί που μπορείτε να παίζετε όλη μέρα με κουταβάκια!
Αν ονειρεύεστε χρυσαφένιες ατελείωτες αμμουδιές, γαλαζοπράσινα ζεστά νερά και κουτάβια να παίζουν χαρούμενα γύρω σας, τότε είστε πολύ τυχεροί καθώς αυτό το μέρος υφίσταται στην πραγματικότητα!
Λέγεται Puppy Island και δεν είναι άλλο από το νησί Providenciales στα βορειοδυτικά των νήσων Caicos της Καραϊβικής. Το νησί αυτό είναι διαφορετικό από τα άλλα καθώς εκεί ζουν πολλά μικρά σκυλάκια, τα οποία έχει διασώσει η φιλοζωική οργάνωση Potcake Place που δραστηριοποιείται στο Puppy Island για πάνω από 20 χρόνια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, 500 σκυλάκια διασώζονται και βρίσκουν μόνιμο σπίτι κάθε χρόνο. Οι εθελοντές της οργάνωσης φέρνουν τα μικρά στις εγκαταστάσεις τους στο νησί, τα περιθάλπουν, τα φροντίζουν και προσπαθούν να τους βρουν μόνιμο σπίτι.

Πίσω από το Potcake Place βρίσκεται η δραστήρια Jane Parker-Rauw, η οποία πριν από 20 χρόνια μετακόμισε στο νησί από την Αγγλία. Εκεί συνάντησε αμέτρητα αδέσποτα potcakes, όπως λένε τα σκυλιά στα νησιά Turks και Caicos, στους δρόμους. Έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι και να τα βοηθήσει. Το Potcake Place είναι πλέον γνωστό για τη δράση του σε όλον τον κόσμο.

Το 2010 σε μια βόλτα της σε δρόμο του νησιού με κάποια από τα σκυλάκια η Parker συνειδητοποίησε πόσο θετικά αντιδράει ο κόσμος όταν τα συναντάει. Έτσι σκέφτηκε ένα πρόγραμμα όπου θα μπορούν οι επισκέπτες εκτός από το να τα δουν και να τα γνωρίσουν από κοντά και να πάρουν και κάποιο από αυτά για βόλτα. Η ίδια μάλιστα θα πει στο BuzzFeed: "Μπορεί αν θέλει κάποιος να πάρει ένα από τα σκυλάκια μας για μια ώρα νωρίς το πρωί, πριν γίνει πολύ ζεστή η μέρα. Εμείς του παρέχουμε και μια μεγάλη τσάντα θάλασσας για να το μεταφέρει, νερό, λιχουδιές αλλά και σακούλες για τις ακαθαρσίες του. Όλα τα ζώα φορούν κολάρο για τις βόλτες και έχουν το λουρί τους. Εξηγούμε στον κόσμο ότι τα ζώα θα πρέπει να βρίσκονται στη σκιά και να πίνουν συχνά νερό. Θέλουμε οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή μαζί τους να μην το βλέπουν ως μια εκδρομή αλλά σαν κάτι που θα έχει όφελος για σκυλάκια, όπως κοινωνικοποίηση και πιθανή υιοθεσία. Πολλοί είναι πραγματικά υπέροχοι μαζί τους. Έχουμε δει σκυλάκια ντροπαλά και φοβισμένα να γίνονται πιο κοινωνικά. Τέλος για να υιοθετήσει κάποιος ένα από αυτά τα σκυλάκια πρέπει να είναι πάνω από 25 χρόνων".
Πωλείται πανέμορφο νησί στη Σκωτία σε τιμή ευκαιρίας με... σκοτεινό παρελθόν
Ένα νησί 29 στρεμμάτων με ένα μυστηριώδες παρελθόν τέθηκε προς πώληση αλλά η τιμή του δεν είναι τόσο υψηλή όσο θα περίμενε κανείς.
Το πανέμορφο νησί Little Ross - από το ακρωτήριο Meikle Ross στη νότια ακτή της Σκωτίας - φιλοξενεί έναν περιβόητο φάρο, εξοχικές κατοικίες, ένα λιμάνι και μια παραλία με βότσαλα.
Περιλαμβάνεται στην λίστα ένα εξοχικό σπίτι με 6 υπνοδωμάτια και μια αυλή. Το νησί είναι, επίσης, εκτός δικτύου και λειτουργεί με ισχύ που παράγεται από μια μικρή ανεμογεννήτρια και ηλιακούς συλλέκτες.

Το νησί αυτό, το οποίο πωλείται έναντι του ποσού των 325.000 λιρών, μπορεί να υπερηφανεύεται για την μαγική ομορφιά του.
Οι πιθανοί αγοραστές θα χρειαστούν δικό τους σκάφος ή ελικόπτερο για να φτάσουν από και προς το νησί και ακόμα, ο φάρος δεν περιλαμβάνεται στην πώληση.

Το νησί έγινε πρωτοσέλιδο το 1960, μετά τη δολοφονία του φαροφύλακα Hugh Clark, 64 ετών, από τον γραμματέα του τοπικού RNLI (φιλανθρωπική οργάνωση) και το γιο του που είχε επισκεφτεί το νησί για μεσημεριανό γεύμα και περίπατο.
Μετά από ένα πανευρωπαϊκό κυνήγι, ο Robert Dickson, 24 ετών, συνελήφθη και βρέθηκε ένοχος για δολοφονία.
Αρχικά καταδικάστηκε να κρεμαστεί, αλλά πέντε ημέρες πριν από την εκτέλεση του, η ποινή άλλαξε σε ισόβια κάθειρξη. Αργότερα αυτοκτόνησε.


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!