Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019


Στην ανακοίνωση ότι κατάργησε λογαριασμούς σε Ρωσία, Ουκρανία, Ταϊλάνδη και Ονδούρα προχώρησε το Facebook, σε μια από τις πιο πρόσφατες κινήσεις που κάνει για την αντιμετώπιση μιας «συντονισμένης μη γνήσιας συμπεριφοράς».
Η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης διευκρίνισε ότι έκλεισε τις σελίδες, τις ομάδες και τους λογαριασμούς αυτούς βάσει της συμπεριφοράς τους και όχι του περιεχομένου που είχαν αναρτήσει.
Η εταιρεία Facebook Inc έχει λάβει μέτρα για την καταστολή τέτοιων λογαριασμών παγκοσμίως, έπειτα από τις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε ότι δεν ανέπτυξε εργαλεία αρκετά γρήγορα για την καταπολέμηση του εξτρεμιστικού περιεχομένου και των προπαγανδιστικών επιχειρήσεων μέσω του ιστοτόπου της.
«Σε καθεμία από αυτές τις περιπτώσεις, αυτοί που κρύβονταν πίσω από τη δραστηριότητα αυτή ήταν συντονισμένοι μεταξύ τους και χρησιμοποιούσαν πλαστούς λογαριασμούς για να παρουσιάσουν μια παραπλανητική εικόνα για τους εαυτούς τους», σημειώνει ο Ναθάνιελ Γκλέιτσερ, επικεφαλής πολιτικής κυβερνοασφάλειας της εταιρείας, σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στο Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Δεν θέλουμε να χρησιμοποιούνται οι υπηρεσίες μας για να χειραγωγούνται άνθρωποι», υπογραμμίζει.
Στις τέσσερις αυτές χώρες, η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έκλεισε συνολικά 294 λογαριασμούς και 1.509 σελίδες, σύμφωνα με το ίδιο.
Ξέφυγε η Φέι Ντάναγουεϊ! Πλάκωσε στο ξύλο συναδέλφους της πριν από παράσταση!
Η τιμημένη με Όσκαρ ηθοποιός Φέι Ντάναγουεϊ απολύθηκε από την παράσταση όπου θα έπαιζε τον ρόλο της Κάθριν Χέπμπορν στο έργο «Tea at Five» γιατί ήταν επικίνδυνη για τους συνάδελφους της. Η 78χρονη ηθοποιός σύμφωνα με την New York Post θα πρωταγωνιστούσε στο έργο το οποίο θα έκανε πρεμιέρα στις 10 Ιουλίου αλλά…
Η Ντάναγουεϊ χαστούκισε τους βοηθούς της και τους πέταξε ότι έβρισκε μπροστά της την ώρα που την βοηθούσαν να φορέσει την περούκα της. Πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι η ηθοποιός έβρισε με αισχρά λόγια τους εργαζόμενους οι οποίοι είπαν ότι φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα.
Η παράσταση αυτή θα σηματοδοτούσε την επιστροφή της Ντάναγουεϊ στο θέατρο και ειδικά στο Μπρόντγουεϊ μετά από 37 χρόνια αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ…
Ο σπουδαίος Ολλανδός ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών έπειτα από σύντομη ασθένεια. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του ο Ρούτγκερ Χάουερ πέθανε στο σπίτι του στις 19 Ιουλίου και κηδεύτηκε σήμερα. Ο Χάουερ είχε μακρά πορεία στον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστός για την εντυπωσιακή ερμηνεία του στην πρωτοποριακή ταινία «Blade Runner».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!