Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ανησυχητικές για όλους μας είναι οι προειδοποιήσεις μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κόσμου. Και αυτή τη φορά το πρόβλημα μας αφορά όλους: η μεγαλύτερη σοκολατοβιομηχανία του κόσμου, η ελβετική Barry Callebaut Group προειδοποιεί ότι ο κόσμος ξεμένει από κακάο, δηλαδή από σοκολάτα.
Μια ολόκληρη ομάδα από τις μεγαλύτερες σοκολατοβιομηχανίες του κόσμου έχει συνταχθεί και προειδοποιεί, εδώ και 2 χρόνια, ότι μέχρι το 2020 είναι πιθανόν τα παγκόσμια αποθέματα του κακάο να μειωθούν δραματικά! Οι υπάρχουσες καλλιέργειες δεν μπορούν πλέον να στηρίξουν την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση, ειδικά από την Ασία.
Οι τιμές του κακάο έχουν αυξηθεί 25% μέσα σε μόλις ένα χρόνο!
Η τότε διευθύντρια της Mars Inc (ναι της γνωστής σοκολάτας...) είχε προειδοποιήσει το 2012 "μέχρι το 2020 μπορεί να υπάρχουν ελλείψεις που να ξεπερνούν και τους 1.000.000 τόνους.
Αυτό θα έχει βέβαια και μεγάλη επίδραση σε εμάς αφού πιθανόν οι τιμές της σοκολάτας να εκτοξευτούν.
Και να πούμε τη σοκολάτα... σοκολατίτσα!
news.gr
Το άτυχο παιδί έφερε τραύματα από ξυράφι και έντονα εγκαύματα.

Μία «μητέρα» από την Νιγηρία αποφάσισε να τιμωρήσει την μόλις έξι ετών κόρη της γιατί επέτρεψε σε... ληστές να μπουν στο σπίτι της οικογένειας.

Σύμφωνα με την αστυνομία που ερευνά την υπόθεση, το παιδί ήταν μόνο στο σπίτι όταν οι ληστές μπήκαν μέσα σε αυτό και έκλεψαν περίπου 250 ευρώ. Όταν η μητέρα επέστρεψε στο σπίτι εκνευρίστηκε πολύ με το παιδί που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τους κλέφτες!

Πήγε στο μπάνιο, πήρε ένα ξυράφι και χαράκωσε τη μικρή Άμπιγκεϊλ. Κατόπιν, με ένα καυτό μέταλλο, σημάδεψε το παιδί σε όλο το σώμα του.

Μετά τον τραυματισμό, κλείδωσε το παιδί στο σπίτι για πέντε μέρες ενώ δεν μπήκε καν στον κόπο να καλέσει ιατρική βοήθεια. Οι γείτονες άκουσαν τα ουρλιαχτά του παιδιού και ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία και συνέλαβε τη γυναίκα.
Σημαντικές διατάξεις έρχονται να αλλάξουν και να διαμορφώσουν ένα νέο Οικογενειακό Δίκαιο. Σε αυτές περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η προστασία της κοινής επιμέλειας των τέκνων σε περίπτωση διαζυγίου.

Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", υπάρχουν προτάσεις για να επαναπροσδιοριστούν πλήρως οι όροι "γονική μέριμνα", "ανατροφή", "διατροφή". "επικοινωνία" και "επιμέλεια".

Ειδικότερα, καθιερώνεται "ειδικός κατάλογος αναγκαίων εξόδων του ή των παιδιών", βάσει του οποίου θα κινείται ο δικαστής για να καθορίζει τα αναγκαία έξοδα που θα επιβαρύνουν πλέον και τους δυο γονείς, ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός, για τη διατροφή των παιδιών τους.

"Σχεδιάζουμε μια κάθετη δομή για την απονομή δικαιοσύνης στο πεδίο του οικογενειακού δικαίου, με αλληλοδιάδοχα επίπεδα επεξεργασίας της διαφοράς και επάλληλες απόπειρες συναινετικής επίλησης", αναφέρει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νίκος Κανελλόπουλος.

http://www.thestival.gr
Όταν η δουλειά δεν... χωρεί στο Facebook, πάει το Facebook στη δουλειά! Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ετοιμάζει νέα σελίδα που θα αποκαλείται "Facebook at Work" (Το Facebook στη Δουλειά). Η νέα του σελίδα και θα επιτρέπει στους χρήστες της να κρατούν ξεχωριστό προσωπικό και επαγγελματικό προφίλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Η νέα ιστοσελίδα, η οποία θα μοιάζει πολύ με τη σημερινή μορφή του Facebook, θα είναι ανταγωνιστική του επαγγελματικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn.
Θα επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν με συναδέλφους τους, να συνδέονται με επαγγελματικές τους επαφές και να επικοινωνούν με συνεργάτες τους, έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.
Ο νέος διαδικτυακός τόπος θα μοιάζει εμφανισιακά με το κυρίως Facebook, αλλά θα επιτρέπει στους χρήστες να διαχωρίζουν αυστηρά το προσωπικό «προφίλ» τους (με τις προσωπικές φωτογραφίες και βίντεό τους ή με τις πολιτικές απόψεις τους) από το επαγγελματικό «προφίλ» τους.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του κοινωνικού δικτύου έχουν μεταξύ τους χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο επαγγελματικό υποδίκτυο για την καθημερινή εργασία τους στο Facebook και κάποια στιγμή έθεσαν το θέμα να επεκτείνουν αυτή την υπηρεσία εξωτερικά σε όλους τους χρήστες.
Η ανάπτυξη της νέας υπηρεσίας άρχισε αθόρυβα πέρυσι και ήδη βρίσκεται σε φάση δοκιμών με εταιρείες, καθώς μάλλον πλησιάζει η ημερομηνία επίσημης ανακοίνωσης της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.
Σε πρώτη φάση, το "Facebook at Work" αναμένεται να «κλέψει» μερίδιο αγοράς από το αμιγώς επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn, το οποίο έχει περίπου 90 εκατ. ενεργούς χρήστες το μήνα και αποτελεί το κύριο «εργαλείο» επαγγελματικής δικτύωσης διεθνώς. Όμως, η επαγγελματική υπηρεσία του Facebook θα μπορούσε να ανταγωνιστεί επίσης υπηρεσίες όπως το Google Drive ή τα Office και Outlook της Microsoft.
Για να καταφέρει το Facebook να διεισδύσει στους επαγγελματικούς χώρους ως εργαλείο δουλειάς, θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των στελεχών τους, οι οποίοι συχνά διεξάγουν εμπιστευτικές συνομιλίες στο διαδίκτυο και ανταλλάσσουν ευαίσθητες εμπορικές πληροφορίες, τις οποίες δεν θα ήθελαν να δουν να διαρρέουν. Πολύ περισσότερο που το Facebook έχει κατ’ επανάληψη δεχτεί κριτικές ότι χρησιμοποιεί καταχρηστικά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του.
Επιπλέον, αρκετές εταιρείες μέχρι σήμερα απαγορεύουν τη χρήση του Facebook στους εργαζομένους τους για να μην πέφτει η παραγωγικότητά τους, οπότε θα πρέπει πρώτα να πειστούν ότι όντως το Facebook θα χρησιμοποιείται για δουλειά και όχι για κουτσομπολιό και χασομέρι.
news.gr
Ένας υπάλληλος στο ταχυδρομείο ανάμεσα στον όγκο της αλληλογραφίας ,ανακαλύπτει ένα εξαθλιωμένο γράμμα χωρίς γραμματόσημο, με παραλήπτη τον Θεό. Το ανοίγει ,και ανακαλύπτει
ότι το έχει στείλει μια ηλικιωμένη γυναίκα, τεθλιμμένη, γιατί κάποιος κλέφτης της πήρε $100.
Θα κρυώνει και θα πεινάει μέχρι το τέλος του μήνα, εάν δεν γίνει κάποια Θεϊκή παρέμβαση.
Ο υπάλληλος οργανώνει ένα ταμείο όπου συμμετέχουν και οι υπόλοιποι, και μαζεύουν το ποσό
των $96. Της το στέλνουν με έναν ειδικό courrier το ίδιο πρωινό.
Μια βδομάδα αργότερα ο ίδιος υπάλληλος αναγνωρίζει τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα σε άλλο
φάκελο. Το ανοίγει και διαβάζει: Ευχαριστώ πολύ για τα $100.Ο μήνας αυτός θα ήταν ψυχρός χωρίς καλοσύνη. Βέβαια το ποσό ήταν $4 κάτω, πιθανόν, από αυτούς τους κωλοκλέφτες στο ταχυδρομείο...

http://scoupa.blogspot.gr 
Μια σημαντική ανακάλυψη στο σχεδιασμό μπαταριών θα μπορούσε να σημαίνει ότι… οι μέρες που περνούσατε περιμένοντας με τις ώρες το κινητό σας να φορτίσει, μάλλον θα ανήκουν ανεπιστρεπτί στο παρελθόν.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ κατασκεύασαν μια καινοτόμα μπαταρία, η οποία φορτίζει τις συσκευές σε μόλις 12 λεπτά.
Η ομάδα των ερευνητών υποστηρίζει, ότι η εφεύρεση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει στην πολυπόθητη… σμίκρυνση των συσκευών αποθήκευσης ενέργειας.
Η μπαταρία χρησιμοποιεί δομές, που ονομάζονται "νανοπόροι", για τη μεταφορά του ηλεκτρικού φορτίου σε κάθε άκρο μέσα από ηλεκτρόδια νανοσωλήνων.
"Ο νανοπόρος είναι μια μικροσκοπική τρύπα, 80.000 φορές μικρότερη από μια ανθρώπινη τρίχα, ο οποίος είναι φτιαγμένος από ένα φύλλο κεραμικού υλικού" εξήγησε μία εκ των συγγραφέων της μελέτης EleanorGillette, σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail.
Σύμφωνα με τη διδακτορική ερευνήτρια στην Επιστήμη των Υλικών και τη Μηχανική, ChanyuanLiu, η μπαταρία αυτή που περιγράφεται σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο NatureNanotechnology, μπορεί να φορτιστεί μέσα σε μόλις 12 λεπτά και να επαναφορτιστεί χιλιάδες φορές.
"Η γρήγορη φόρτιση είναι ένα πολύ ελκυστικό, ποιοτικό χαρακτηριστικό" σχολίασε η ίδια.
Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.
news.gr
Ούτε μία, ούτε δύο αλλά...
107 φορές έχει δώσει εξετάσεις ένας 28χρονος Βρετανός για να περάσει τα σήματα προκειμένου να πάρει το δίπλωμα οδήγησης. Συνολικά έχει ξοδέψει 3.317 λίρες και έχει χαρακτηριστεί ως ο χειρότερος οδηγός της Βρετανίας.

Ο 28χρονος έχει περάσει 107 φορές από μία 57λεπτη εξέταση κατά την οποία πρέπει να απαντήσει σωστά σε 43 από τις 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ενώ δοκιμάζεται και σε ένα τεστ αντίληψης κινδύνου που απαιτεί βαθμό επιτυχίας 44 στα 75.

Οι οδηγοί θα πρέπει να επιτύχουν και στις δύο θεωρητικές εξετάσεις και στη συνέχεια να περάσουν στο πρακτικό μέρος.

Ένας άλλος 40χρονος Βρετανός έχει σπάσει το ρεκόρ, δίνοντας 37 φορές για το πρακτικό μέρος της εξέτασης και ξοδεύοντας 2.294 δολάρια, ποσό με το οποίο θα μπορούσε να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μια νέα έρευνα ανέδειξε τις κορυφαίες πόλεις για διασκέδαση στον κόσμο! Στην κορυφή βρίσκεται το Βερολίνο, το οποίο προσφέρει και την φθηνότερη μπύρα στον κόσμο.
Τα στατιστικά αποκάλυψαν ότι η γερμανική πρωτεύουσα είναι η ιδανική επιλογή για νέους, ενώ τη δεύτερη θέση κέρδισε το Λονδίνο, με το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη να ακολουθούν.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, η πόλη θεωρείται σήμερα η καλύτερη στον κόσμο για διασκέδαση.
Η έρευνα εξέτασε 1.800 πόλεις, οι οποίες κρίθηκαν για την ποιότητα των εστιατορίων και των μπαρ, τη διασκέδαση ενηλίκων, αλλά και το κόστος των ποτών και ειδικά της μπύρας. Μάλιστα, αναδείχθηκαν νικητές και σε επιμέρους κατηγορίες, όπως το Λονδίνο, που κέρδισε την πρώτη θέση στο καλύτερο clubbing και τις συναυλίες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψαν από τις αναλύσεις σχολίων και αξιολογήσεων από 17 διαφορετικές ιστοσελίδες, όπως οι TripAdvisor, Yelp και Time Out.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι πόλεις που θεωρούνται τα "βασίλεια των πάρτι", όπως το Άμστερνταμ, το Λας Βέγκας και το Ρίο ντε Τζανέιρο βρέθηκαν σε πολύ χαμηλότερες θέσεις.

Δείτε τις κορυφαίες 10 πόλεις για διασκέδαση:

1. Βερολίνο
2. Λονδίνο
3. Παρίσι
4. Νέα Υόρκη
5. Τόκιο
6. Αμβούργο
7. Ρώμη
8. Βιέννη
9. Βαρκελώνη
10. Κωνσταντινούπολη
Οι νικητές της κάθε κατηγορίας:
Τιμή μπύρας: Βερολίνο
Μπαρ: Τόκιο
Club: Λονδίνο
Δραστηριότητες: Νέα Υόρκη
Αγορές: Τόκιο
Ψυχαγωγία ενηλίκων: Μπανγκόκ
Αθλητισμός: Μπουένος Άιρες
Μουσεία: Μόσχα
Συναυλίες: Λονδίνο
Τις επόμενες ημέρες ξεκινά ο νέος κύκλος κοινωφελούς εργασίας, μέσω του οποίου 50.000 άνεργοι θα τοποθετηθούν σε θέσεις εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.









Στους πέντε Δήμους της Χαλκιδικής κατανέμονται συνολικά 486 θέσεις, αναλογικά με τον πληθυσμό τους:

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
  18.294
  85
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
  16.672
  79
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
  36.500
170
ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
  22.048
  94
ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ
  12.394
  58
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΣΥΝΟΛΟ:
105.908
486


http://simantra.blogspot.gr




Έως 80 εκατομμύρια βακτήρια μεταφέρονται από το ένα στόμα στο άλλο στη διάρκεια ενός φιλιού διάρκειας δέκα δευτερολέπτων, σύμφωνα με μια νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη -η πρώτη του είδους της- δείχνει επίσης ότι δύο σύντροφοι που φιλιούνται τουλάχιστον εννιά φορές μέσα στην ημέρα, καταλήγουν να μοιράζονται τις ίδιες κοινότητες μικροοργανισμών στο στόμα τους.
Οι ερευνητές του τμήματος μικροβιολογίας του Ολλανδικού Οργανισμού Εφαρμοσμένων Επιστημονικών Ερευνών (ΤΝΟ), με επικεφαλής τον Ρέμκο Κορτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μικροβιολογίας “Microbiome”, σύμφωνα με το “Science”, μελέτησαν 21 ζευγάρια, μαθαίνοντας για τις συνήθειές τους σχετικά με το φίλημα και στη συνέχεια αναλύοντας δείγματα που πήραν από τη γλώσσα και το σάλιο τους.
Η μελέτη έδειξε ότι όταν ένα ζευγάρι φιλιέται με πάθος και σχετικά μεγάλη συχνότητα, οι μικροβιακές κοινότητες στο στόμα τους δεν αργούν να εξομοιωθούν. Αρκούν εννιά φιλιά ημερησίως.
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν επίσης ελεγχόμενα στο εργαστήριο πειράματα με φιλιά. Ο ένας σύντροφος είχε προηγουμένως πιει ένα προβιοτικό ρόφημα που περιείχε ειδικές ποικιλίες βακτηρίων. Μετά από ένα μόνο βαθύ φιλί, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ποσότητα των προβιοτικών βακτηρίων στο στόμα του άλλου συντρόφου είχε τριπλασιαστεί και υπολόγισαν ότι είχαν μεταφερθεί περίπου 80 εκατομμύρια μικροοργανισμοί.
Κάθε άνθρωπος διαθέτει ένα «οικοσύστημα» με πάνω από 100 τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς που ζουν πάνω και μέσα στο σώμα του. Η σύνθεση του εν λόγω μικροβιώματος (αντίστοιχου του γονιδιώματος που περιλαμβάνει τα γονίδια) παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία και στις αρρώστιες, καθώς οι «καλοί» μικροοργανισμοί εμπλέκονται στην πέψη, στη σύνθεση θρεπτικών ουσιών, στην καταπολέμηση παθογόνων μικροβίων κ.α.
Γενετικοί παράγοντες, η διατροφή, η ηλικία, η επαφή με άλλα άτομα κ.α. επηρεάζουν σε κάθε άνθρωπο το είδος του μικροβιώματός του διαχρονικά. Το στόμα φιλοξενεί πάνω από 700 είδη βακτηρίων, η σύνθεση των οποίων εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από όσους έρχεται κανείς σε στενή και συχνή επαφή.
«Τα βαθιά φιλιά με πλήρη επαφή της γλώσσας και με ανταλλαγή σάλιου φαίνεται να είναι μοναδικά στους ανθρώπους και συναντώνται σε πάνω από το 90% των γνωστών ανθρώπινων πολιτισμών», δήλωσε ο Ρέμκο Κορτ.
aftodioikisi.gr
Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Mitsubishi στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων μάρκας Mitsubishi μοντέλα Lancer Sedan (CY0W), LancerSportback (CX0W), Lancer Evolution (CZ4A) και Outlander (CW0W).
Η ανάκληση αφορά 3894 οχήματα, μοντέλα ετών:
Lancer Sedan: 2008 – 2011
Lancer Sport back: 2009 – 2011
Lancer Evolution: 2008 – 2011
Outlander: 2006 – 2011
στα οποία το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένος ο ιμάντας κίνησης μπορεί να προκαλέσει φθορά στην τροχαλία του τεντωτήρα και στις
τροχαλίες των αποστατών οι οποίες είναι κατασκευασμένες από nylon. Στην περίπτωση αυτή το σύστημα ελέγχου θα ενεργοποιήσει ένδειξη βλάβης στον πίνακα οργάνων ενώ στην περίπτωση που αγνοηθεί η ένδειξη, ενδέχεται ο ιμάντας να υποστεί ζημιά και να φύγει από την θέση του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια φόρτισης της μπαταρίας, υπερθέρμανση του κινητήρα και μείωση της υποβοήθησης του τιμονιού (σε
οχήματα με υδραυλική υποβοήθηση).
Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη ανάκληση.
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους Εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Mitsubishi για να γίνει αντικατάσταση του ιμάντα κίνησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της
εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στα τηλέφωνα 210 3483300 και 797 με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: info@saracakis.gr.
Όσοι τρώνε συχνά φαγητό μαγειρεμένο στο σπίτι, τρώνε πιο υγιεινά και καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες, άρα παχαίνουν λιγότερο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που όλοι λίγο – πολύ ξέρουν από εμπειρία.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Τζούλια Γούλφσον της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό διατροφολογίας “Public Health Nutrition”, καθώς και τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Δημόσιας Υγείας, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 9.000 άτομα άνω των 20 ετών. Η μελέτη βασίστηκε σε απαντήσεις των συμμετεχόντων σε ερωτηματολόγια σχετικά με το πού έτρωγαν και πόσο κατά τις τελευταίες 30 ημέρες.
Η έρευνα έδειξε ότι το 8% των ατόμων έτρωγαν στο σπίτι το πολύ μια φορά την εβδομάδα και αυτοί κατανάλωναν, κατά μέσο όρο, 2.301 θερμίδες την ημέρα, 84 γραμμάρια λίπους και 135 γραμμάρια ζάχαρης. Από την άλλη, το 48% των ατόμων έτρωγαν σπίτι τους καθημερινά και αυτοί κατανάλωναν κατά μέσο όρο λιγότερες θερμίδες (2.164 ημερησίως), λιγότερο λίπος (81 γραμμάρια την ημέρα) και λιγότερη ζάχαρη (119 γραμμάρια).
Επιπλέον, όσοι έτρωγαν στο σπίτι τους τακτικά, έτρωγαν πιο υγιεινά, επειδή κατανάλωναν πολύ λιγότερα κατεψυγμένα τρόφιμα και, επιπλέον, όταν τύχαινε να φάνε έξω, απέφευγαν το «φαστ φουντ». Όσοι δούλευαν πάνω από 35 ώρες την εβδομάδα, ήσαν αυτοί που έτρωγαν συχνότερα εκτός σπιτιού και κινδύνευαν περισσότερο από παχυσαρκία.
«Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι όσοι μαγειρεύουν στο σπίτι τους, κάνουν πιο υγιεινή διατροφή. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε την κοινή γνώμη για τα οφέλη του μαγειρέματος στο σπίτι και επίσης να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν καλύτερες επιλογές όταν τρώνε έξω», δήλωσε η Τζούλια Γούλφσον.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι η έλλειψη χρόνου και οι οικονομικοί – εργασιακοί περιορισμοί αποτελούν τα βασικά εμπόδια για το υγιεινό μαγείρεμα στο σπίτι σε τακτική βάση.
Κάτι υπήρχε στα ποτά τους: Μαθήτρια στην Καλιφόρνια κατηγορείται ότι...
κοίμισε τους γονείς της για να μπορεί να σερφάρει ανενόχλητη στο Διαδίκτυο μαζί με έναν φίλο της.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ρόκλιν, μιας πόλης κοντά στο Σακραμέντο, οι γονείς της έφηβης μαθήτριας δεν της επέτρεπαν να συνδέεται μετά τις δέκα το βράδυ.

«Η κορούλα τους δεν το έβρισκε καλή ιδέα» είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο ABCNews.com.

Στις 28 Δεκεμβρίου, η μαθήτρια και ένας φίλος της αγόρασαν μιλκσέικ για τους γονείς της και έριξαν μέσα υπνωτικά χάπια που είχε προμηθευτεί ο φίλος με συνταγή. «Οι γονείς ήπιαν μόνο λίγο επειδή τα μιλκσέικ είχαν περίεργη γεύση και ένιωθαν κάτι να τρίβεται στα δόντια τους» είπε ο αστυνομικός.

Οι δράστες, ηλικίας 15 και 16 ετών, μπόρεσαν να σερφάρουν ανενόχλητοι μέχρι τη 1 το βράδυ, οπότε οι γονείς ξύπνησαν με πονοκέφαλο. Συνέχισαν όμως να αισθάνονται υπνηλία και σύντομα ξαναέπεσαν για ύπνο.

Το επόμενο πρωί υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν είχε πάει καλά. Πήγαν λοιπόν στο αστυνομικό τμήμα, όπου αγόρασαν τεστ ναρκωτικών.

«Συνήθως οι γονείς αγοράζουν τα τεστ για να διαπιστώσουν αν τα παιδιά τους χρησιμοποιούν ναρκωτικά. Αυτή τη φορά όμως τα χρησιμοποίησαν στον εαυτό τους» ανέφερε η αστυνομία.

Όταν τα τεστ βγήκαν θετικά, οι γονείς κατέδωσαν το καμάρι τους.

Οι δύο μαθητές κατηγορούνται τώρα για συνωμοσία και εσκεμμένη ανάμειξη φαρμακευτικών προϊόντων σε τρόφιμα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Όταν η Τζέην πρωτογνώρισε τον Ταρζάν, ένιωσε μια έλξη και εκεί που τoν ρωτούσε για τη ζωή του και τα λοιπά, τον ρώτησε και πως έκανε σεξ.
- «Ταρζάν δεν ξέρει σεξ», της απάντησε.
- Η Τζέην του εξήγησε τι ακριβώς είναι το σεξ. Ο Ταρζάν της είπε:
- «Ααα, Ταρζάν χρησιμοποιεί τρύπα στο δέντρο.» Φρικαρισμένη η Τζέην, του λέει:
- «Ταρζάν το κάνεις λάθος, αλλά θα σου δείξω πως γίνεται.» Βγάζει τα ρούχα της, ξαπλώνει στο έδαφος και του λέει:
- «Εδώ! Πρέπει να το βάλεις εδώ μέσα!»
- Ο Ταρζάν βγάζει το ταρζανοσλίπ, πλησιάζει με μια απίστευτη στύση, και της δίνει μια δυνατή κλωτσιά ανάμεσα στα πόδια.
Η Τζέην κυλιέται σφαδάζοντας για λίγα δεύτερα που φάνηκαν ατελείωτα. Τελικά συνέρχεται κάπως και στριγκλίζοντας τον ρωτάει:
- «Αυτό τώρα γιατί το έκανες!!!!»
- «Ταρζάν τσεκάρει πρώτα για μέλισσες!»

http://scoupa.blogspot.gr 
Τριήμερη προειδοποιητική απεργία, από την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 21 ,αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης στη Βουλή.

Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε επίσης ταυτόχρονη συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων κάθε Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας την Τρίτη και συνέντευξη τύπου την Τετάρτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ, με πρόσκληση σε συμμετοχή των εκπροσώπων των Ενώσεων των δικαστικών λειτουργών και των κοινωνικών φορέων.

Η συντονιστική επιτροπή σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει: 

«Από την ανάγνωση του εν λόγω νομοσχεδίου καθίσταται -δυστυχώς- σαφές ότι η εξαγγελία περί διαλόγου με τη νομική κοινότητα (δικαστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές) ήταν άκρως προσχηματική.

Παραγνωρίστηκε η ομόφωνη σχεδόν απόφαση της Διοικητικής Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι - στην πλειονότητά τους - ατυχείς και σε κάθε περίπτωση απρόσφορες προς επίτευξη των σκοπών που τις συνοδεύουν. Δεν ελήφθησαν υπόψη οι ανάλογου περιεχομένου αποφάσεις των διοικητικών Ολομελειών των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας».

Η νομική κοινότητα ομονοεί ότι εν λόγω νομοσχέδιο όχι μόνον δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της πολιτικής δίκης, αλλά αντίθετα επιτείνει στην επιβράδυνση της πολιτικής δίκης. Θα προκαλέσει στην πράξη σοβαρά προβλήματα εφαρμογής, ανασφάλεια δικαίου και εν τέλει έλλειμμα Δικαιοσύνης».

http://www.fpress.gr
Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 75% από νερό. Είναι, επομένως, φυσιολογικό το νερό να είναι απολύτως απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, αυτό σημαίνει ότι έχει χάσει πολύ περισσότερο νερό από όσο έχει λάβει τις τελευταίες ώρες/ημέρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ορισμένες σημαντικές συνέπειες για τη γενικότερη υγεία του ατόμου.

Δείτε με ποιους τρόπους η αφυδάτωση επηρεάζει σοβαρά την υγεία σας:

Αρτηριακή πίεση: Όταν κάποιος έχει χαμηλά επίπεδα νερού στον οργανισμό του, το αίμα του θα αρχίσει να πήζει. Ως αποτέλεσμα αυτού, καθίσταται πιο δύσκολο για το αίμα να ρέει ομαλά στις αρτηρίες και να διοχετεύεται σε όλο το σώμα. Η αυξημένη αντίσταση στη ροή του αίματος, κάνει την καρδιά να εργάζεται περισσότερο, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται και ταυτόχρονα αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου.

Υψηλή χοληστερόλη: Τα επίπεδα της χοληστερόλης αυξάνονται για να προστατευθούν τα κύτταρα από την απώλεια νερού.

Αλλεργίες και άσθμα: Το σώμα σας έχει ορισμένους μηχανισμούς άμυνας που αντί να σας προστατεύουν, σας δημιουργούν προβλήματα όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό στον οργανισμό. Οι δίοδοι στην μύτη και τον λαιμό σας "κλείνουν" προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω απώλεια νερού μέσω των υδρατμών (εξάτμιση νερού). Ως αποτέλεσμα, τα άτομα με αλλεργίες και άσθμα δυσκολεύονται πάρα πολύ να αναπνεύσουν όταν είναι αφυδατωμένα.

Αύξηση σωματικού βάρους: Η αφυδάτωση παρερμηνεύεται πολλές φορές ως πείνα. Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το σώμα τους ζητά περισσότερο νερό και ερμηνεύουν το αίσθημα αυτό ως πείνα. Η αφυδάτωση συνοδεύεται με χαμηλά επίπεδα ενέργειας και χαμηλό μεταβολικό ρυθμό. Αυτός ο συνδυασμός έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή αύξηση του σωματικού βάρους.

Δυσλειτουργία νεφρών και ουροδόχου κύστεως: Η έλλειψη νερού "επιτρέπει" τη συσσώρευση επικίνδυνων τοξινών και βακτηρίων στο αίμα. Τα νεφρά και η ουροδόχος κύστη σας είναι δύο όργανα που είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα σε μόλυνση σε περίπτωση αφυδάτωσης. Είναι, επίσης, πιθανό να προκληθεί οξεία νεφρική βλάβη, το οποίο σημαίνει ότι τα νεφρά σας σταματούν να λειτουργούν εντελώς.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!