Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018


Μετά την πόλη του Στρασβούργου που απαγόρευσε το κάπνισμα μέσα στα πάρκα της, η πόλη του Παρισιού θα δοκιμάσει παρόμοιο μέτρο μέσα σε τέσσερα από τα πάρκα της, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο του Παρισιού χθες.
Έπειτα από πρόταση της ομάδας της ριζοσπαστικής αριστεράς, η πρωτεύουσα θα απαγορεύσει το κάπνισμα μέσα σε τέσσερα σημεία της τα οποία θα επιλεγούν ύστερα από πρόταση των δημάρχων των διαμερισμάτων.
Το πειραματικό μέτρο θα εφαρμοστεί φέτος, διευκρίνισε το γραφείο της Πενελόπ Κομιτές, αντιδημάρχου του Παρισιού αρμόδιας για τους χώρους πρασίνου, συμβούλου της δημάρχου Αν Ινταλγκό.
Η σύμβουλος Λοράνς Γκολντγκράμπ, της ομάδας της ριζοσπαστικής αριστεράς, είχε προτείνει την απαγόρευση αυτή για να «καταπολεμηθεί το κάπνισμα κυρίως στα άτομα της νεότερης ηλικιακής ομάδας», να έρχεται «φρέσκος αέρας» σε όσους περπατούν ή κάνουν περίπατο μέσα στο πάρκο και να καταπολεμηθεί η ρύπανση που προκαλείται από τα αποτσίγαρα που πετιούνται στο έδαφος.
Το κάπνισμα απαγορεύεται ήδη μέσα στους 500 χώρους αναψυχής των πάρκων του Παρισιού από το 2015.

Ο νομοθέτης όταν έχει έμπνευση, μπορεί αν μη τι άλλο, ακόμα και να προκαλέσει τα γέλια Για παράδειγμα κάποιοι νόμοι που ισχύουν σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ και αφορούν την… καθημερινότητα των οδηγών. Δεν ξέρουμε αν εφαρμόζονται ή όχι. Όπως και να έχει πάντως αυτοί υπάρχουν και έχουν ψηφιστεί!
Στο Μichigan λοιπόν, απαγορεύονται οι αγοραπωλησίες αυτοκινήτων τις Κυριακές, παρότι τα καταστήματα είναι ανοικτά. Επίσης είναι παράνομο να κορνάρεις μετά τις 21:00 έξω από «χαμπουργκεράδικο» στο Little Rock του Arkansas.
Στο Maryland δεν επιτρέπονται οι βλαστήμιες την ώρα που ο οδηγός κινείται στην εθνική οδό. Εκτός αυτής, κανένα πρόβλημα…
Στο Tennessee ισχύει ένας απίστευτος νόμος: Είναι παράνομο να πυροβολείς ζώα μέσα από κινούμενο όχημα. Από αυτό το νόμο όμως εξαιρούνται οι φάλαινες! Σκοτώστε όσες φάλαινες θέλετε στο Τennessee από το αυτοκίνητό σας. Είναι απολύτως νόμιμο.
Δεν συμβαίνουν όμως μόνο στις ΗΠΑ:
Στην Ελβετία:
Τις Κυριακές απαγορεύεται το πλύσιμο του αυτοκίνητου.
Είναι υποχρεωτικό όταν έχει χιόνι τα αυτοκίνητα να έχουν ελαστικά για χιόνι, πρέπει όμως να αναρτήσουν μια πινακίδα στο πίσω μέρος του αυτοκίνητου που να αναφέρει ότι η ταχύτητα του δε θα υπερβεί τα 160 km/h. Σημειώστε ότι το ανώτατο ώριο στους αυτοκινητόδρομους είναι 120 km/h.
Στην Κίνα:
Οι οδηγοί οχημάτων που δίνουν προτεραιότητα σε πεζούς πληρώνουν πρόστιμο 5 γουαν, κανόνας 40 του αυτοκινητιστικού κώδικα του Πεκίνου.

Tα παιδιά που παραμένουν εγκλωβισμένα σε σπηλιά της Ταιλάνδης έπιναν νερό από τους σταλακτίτες για να ζήσουν…
Ένας από τους γιατρούς ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τα δώδεκα αγόρια και τον προπονητή τους στο ποδόσφαιρο που παραμένουν εγκλωβισμένα, δήλωσε ότι για την επιβίωσή τους χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα. Για να ενυδατώνουν τον οργανισμό τους, τα παιδιά όπως και ο προπονητής τους έπιναν νερό από τους σταλακτίτες.
Δύο γιατροί προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους.Και οι δύο είναι γιατροί στο Ναυτικό της Ταϊλάνδης.Προσφέρθηκαν να παραμείνουν με τα παιδιά όσο χρειαστεί ακόμη κι αν ο απεγκλωβισμός τους διαρκέσει μήνες.
Τα απαραίτητα τρόφιμα και τα ιατρικά εφόδια – συμπεριλαμβανομένων ζελέ υψηλής θερμιδικής αξίας και της παρακεταμόλης – έφθασαν χθες στη σπηλιά με την βοήθεια των δυτών. Οι διασώστες «έχουν δώσει στα αγόρια φαγητό, τρόφιμα που χωνεύονται εύκολα και είναι υψηλής θερμιδικής αξίας, όπως χοιρινό και ρύζι.
Τα αγόρια μπορεί να χρειαστεί να κολυμπήσουν για να απεγκλωβιστούν έχοντας στο πλευρό τους τους δύτες .Η πρόβλεψη για τους μουσώνες τις επόμενες ημέρες θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις πλημμύρες στη σπηλιά,σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ταϊλάνδης.
Οι διασώστες έχουν καταρτίσει δύο σχέδια: το Plan A και το Plan Β, αρνήθηκαν ωστόσο,να τα αποκαλύψουν.
Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για την υγεία των εγκλωβισμένων είναι μεγάλοι όπως εκφυλισμός των μυών και υποσιτισμός προειδοποιούν οι ειδικοί.

H 92χρονη Άνα Μέι Μπλέσινγκ από την Αριζόνα, η οποία φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον 72χρονο γιο της επειδή το θύμα της είπε πως σκόπευε να τη στείλει σε οίκο ευγηρίας, προφυλακίστηκε τη Δευτέρα σύμφωνα με την αστυνομία.
Δεν δήλωσε αθώα ή ένοχη κατά τη σύντομη εμφάνισή της ενώπιον δικαστηρίου. Δεν είναι σαφές αν έχει δικηγόρο.
Η Μπλέσινγκ ομολόγησε στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν ότι έκρυψε δύο πιστόλια στις τσέπες της ρόμπας της και πήγε να αναμετρηθεί με τον γιο της στο υπνοδωμάτιό του. Του προκάλεσε πολλαπλά τραύματα, ανέφερε το γραφείο του σερίφη στην Κομητεία Μαρικόπα σε ανακοίνωσή του.
Η ύποπτη είπε επίσης ότι κατόπιν προσπάθησε να στρέψει τα πιστόλια στην 57χρονη φιλενάδα του γιου της, αλλά αυτή κατάφερε να της πάρει τα όπλα έπειτα από πάλη, πρόσθεσε το γραφείο του σερίφη.
Η Μπλέσινγκ καθόταν σε ανακλινόμενο κάθισμα στο υπνοδωμάτιό της όταν συνελήφθη. Αρνιόταν να βγει από το σπίτι.
Είπε στους αστυνομικούς ότι αναμετρήθηκε με τον γιό της επειδή είχε την πρόθεση να τη στείλει σε οίκο ευγηρίας διότι, όπως της είπε, ήταν δύσκολο να ζει μαζί της.
Η Μπλέσινγκ είπε στους αστυνομικούς πως πρέπει να την «κοιμίσουν» για την πράξη της και ότι ήθελε να αυτοκτονήσει.
Η 92χρονη αφηγήθηκε πως είχε αγοράσει το ένα από τα πιστόλια και ότι το άλλο της το είχε δώσει ο εκλιπών σύζυγός της, πάντως πρόσθεσε πως τα δύο όπλα είχαν να χρησιμοποιηθούν από τη δεκαετία του 1970.
Η αστυνομία διευκρίνισε ότι στελέχη της είχαν επισκεφθεί ξανά το σπίτι, έπειτα από καταγγελία που δέχθηκε για διένεξη ανάμεσα στην υπερήλικη γυναίκα και τον γιο τη

Η εγγονή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, Μαρία-Ολυμπία Γλίξμπουργκ, είναι ιδιαίτερα δραστήρια στο Instagram.
Φαίνεται, όμως, ότι αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όρια και δημοσίευσε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία που δεν έπρεπε. Τι εννοούμε; Στο στιγμιότυπο απεικονίζεται να κάνει μία άσεμνη χειρονομία.
Αμέσως, η εικόνα έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με πολλούς να σχολιάζουν πως κάτι τέτοιο δεν αρμόζει στο προφίλ της τέως βασιλικής οικογένειας. Έτσι, η Μαρία-Ολυμπία Γλίξμπουργκ αναγκάστηκε να τη διαγράψει, αλλά μάλλον υπήρχαν κάποιοι… προνοητικοί που έσπευσαν να την κρατήσουν σε screenshot.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!