Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018


Μια ακέφαλη κότα κατάφερε να επιβιώσει για μία ολόκληρη εβδομάδα μετά τον αποκεφαλισμό της και ο λόγος αυτός ήταν αρκετός για να την υιοθετήσει μία κτηνίατρος, η οποία την χαρακτήρισε ως «αληθινό πολεμιστή».
Το περίεργο αυτό πτηνό εντοπίστηκε στην περιοχή Mueang Ratchaburi της επαρχίας Ratchaburi στην κεντρική Ταϊλάνδη.
Οι φωτογραφίες δείχνουν μία κότα που της λείπει ένα μεγάλο μέρος του κεφαλιού και αντ’ αυτού υπάρχει μία στερεή μάζα αίματος.
Το αξιοσημείωτο της όλης υπόθεσης είναι πως αυτή η κότα καταφέρνει και στέκεται ακόμη όρθια.
Μία κτηνίατρος με το όνομα Supakadee Arun Thong υιοθέτησε το ακέφαλο αυτό ζώο και φρόντισε να το περιθάλψει όσο καλύτερα μπορούσε.
Η Thong το ταΐζει, ρίχνοντας τροφή κατευθείαν στο λαιμό του και του δίνει αντιβιοτικά. Όπως δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ, το πουλί ανταποκρινόταν καλά.
Η Arun Thong δήλωσε: «Το ζώο έχει τη ζωή του. Αν θέλει να ζήσει, το ταΐζουμε »
Ωστόσο, η κτηνίατρος υποστήριξε πως φοβάται ότι το ζώο δεν θα αντέξει για πολύ ακόμα, καθώς η γλώσσα του σύντομα θα αποκολληθεί επειδή στεγνώνει συνέχεια.
Παρ’ όλο που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πως το ζώο έχασε το κεφάλι του, πολλοί ντόπιοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να δέχθηκε επίθεση από άλλο ζώο.
Η κτηνίατρος είπε ότι ελπίζει κάποιος σύντομα να υιοθετήσει την κότα. «Ποιος θα την πάρει και θα την φροντίζει; Θα χρειαστεί δια βίου φροντίδα. Πρέπει να παραδεχθώ πως αυτή η κότα είναι μια αληθινή πολεμίστρια με πολύ σκληρή καρδιά».
Αξίζει να σημειωθεί πως η κότα που έχει επιβιώσει περισσότερο στον κόσμο, χωρίς κεφάλι είναι ο Μάικ, που κατάφερε να ζήσει για 18 ολόκληρους μήνες… χωρίς κεφάλι, στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1945 έως το 1947.
ατρεύει τον γιο του και φροντίζει να περνά πάντα μαζί του ποιοτικό χρόνο. Ο λόγος για τον Ράσελ Κρόου που απ’ ό,τι φαίνεται έχει παραμελήσει αρκετά την εμφάνισή του.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία «Μονομάχος» εθεάθη σε γήπεδο του Σύδνεϋ στην Αυστραλία να παίζει μπάσκετ με τον 11χρονο γιο του, Τέννισον.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες έχει πάρει αρκετά κιλά, έχει αφήσει πλούσια γενειάδα και φαίνεται πραγματικά αγνώριστος!
Περικοπές 15%-18% σε 1.200.000 συντάξεις
Το τοπίο που έχει ξεκαθαρίσει, καθώς ο επανυπολογισμός 2 εκατομμυρίων συντάξεων σχεδόν ολοκληρώθηκε, δείχνει ότι περίπου 1.200.000 συντάξεις θα υποστούν μειώσεις από 15% έως 18%. Από τη βάσανο του επανυπολογισμού πέρασαν και οι αναπηρικές συντάξεις. Οι μόνες παροχές που εξαιρέθηκαν είναι οι συντάξεις του ΟΓΑ και τα παραπληγικά επιδόματα.
Μειώσεις, έστω και οριακές, θα σημειωθούν στο 70% των συντάξεων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, περικοπή 18% θα υποστούν οι 240.000 συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ, καθώς εμφανίζουν μεγάλη προσωπική διαφορά (ανάμεσα στο ύψος των παλαιών και νέων συντάξεων).
Μειώσεις 15%-18% θα δουν 600.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου και απόστρατοι.
Στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα οι μειώσεις θα κυμανθούν από 10% έως 15%.
Περικοπή 10% θα υποστεί ακόμα και η κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, η οποία από 486 ευρώ μεικτά θα μειωθεί στα 437 ευρώ.
Ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις. Μια νησίδα σε αυτή την πολυπληθή κατηγορία, οι συνταξιούχοι με 25 χρόνια ασφάλισης, φαίνεται ότι θα γλιτώσουν το μαχαίρι.
Απώλειες έως 18% θα δουν στις συντάξεις τους σχεδόν όλοι οι μηχανικοί και οι δικηγόροι.
Θετικό το πρόσημο για τους συνταξιούχους των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛ.ΤΑ., ΟΣΕ) και τους τραπεζικούς που έλαβαν σύνταξη από ειδικά ταμεία στα οποία πλήρωναν υψηλότερο ασφάλιστρο από τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ. Οι περισσότεροι δεν θα δουν διαφορά στη σύνταξή τους ενώ ποσοστό 8%-10% -κυρίως υψηλόμισθων- θα πάρει αύξηση!
Οι βαριές απώλειες σε κάποιες περιπτώσεις θα φτάσουν έως και 300 ευρώ τον μήνα και δεν θα αφορούν μόνο την κύρια σύνταξη, αλλά και την επικουρική.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μειώσεις έως 18% θα υποστεί το 50% των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης που εμφανίζουν προσωπική διαφορά και είχαν γλιτώσει από τη σφαγή του φθινοπώρου του 2016 λόγω του πλαφόν των 1.300 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής). Οι παράγοντες της ασφάλισης πιστεύουν ότι θα διασωθούν μόνο οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν επικουρική κάτω από 200 ευρώ και το άθροισμα κύριας και επικουρικής δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.
Οι ακριβείς λεπτομέρειες του πακέτου των περικοπών στις συντάξεις θα καθοριστούν με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στις 20-21 Απριλίου στην Ουάσινγκτον.
Πάντως, τον Δεκέμβριο του 2018 με τη σύνταξη του Ιανουαρίου 2019 επτά στους δέκα συνταξιούχους θα δουν μειώσεις έως 18%. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν ο επανυπολογισμός βγάζει τώρα μειώσεις 40%, η περικοπή της σύνταξης τον Δεκέμβριο του 2018 θα σταματήσει στο 18%. Το υπόλοιπο ποσοστό μείωσης θα είναι η νέα προσωπική διαφορά η οποία μπορεί να καταργηθεί ανά πάσα στιγμή.
Συνολικά οι απώλειες από τις μειώσεις μόνο των συντάξεων θα φτάσουν τα 2,5 δισ. ευρώ. Αν, δε, προστεθούν η μείωση του αφορολόγητου, η κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων στους συνταξιούχους, το πάγωμα των αυξήσεων στις συντάξεις μέχρι το 2022, καθώς και η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η αφαίμαξη κατά την επόμενη τριετία θα αγγίξει τα 20 δισ. ευρώ. Το ποσό των απωλειών έρχεται να προστεθεί στα 55 δισ. ευρώ που έχασαν μέχρι τώρα οι συνταξιούχοι από τις 27 μνημονιακές περικοπές.
Οι περικοπές των παλαιών συντάξεων αλλά και οι νέες ψαλιδισμένες συντάξεις που εκδίδονται με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου αποτυπώνονται ήδη στα επίσημα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «Ηλιος». Σύμφωνα με την έκθεση του Δεκεμβρίου 2017, από το σύνολο των κύριων συντάξεων, που ανέρχονται στις 2.590.000, οι 700.000 είναι ύψους κάτω των 500 ευρώ (μεικτά). Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι σύνταξη γήρατος έως 500 ευρώ λαμβάνουν 422.711 δικαιούχοι, σύνταξη λόγω θανάτου έως 500 ευρώ λαμβάνουν 165.069 και οι αναπηρικές συντάξεις έως 500 ευρώ ανέρχονται σε 104.082.

Τόσο το Facebook όσο και η Google έχουν στην κατοχή τους πολλές πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες και γι’ αυτόν τον λόγο έχουν πολλές φορές δεχθεί πυρά ή έχουν καεί σε υποθέσεις που αφορούν αυτά τα δεδομένα. Ελπίζω, μέχρι στιγμής να το έχουμε καταλάβει όλοι μας αυτό το κεφάλαιο.
Τα δεδομένα που η Google διαθέτει για έναν μόνο χρήστη θα μπορούσαν να γεμίσουν μερικές εκατομμύρια σελίδες του Word. Τα δεδομένα του Facebook είναι λιγότερα, μόνο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες. Εάν ζητήσετε και από τις δύο εταιρείες να σας στείλουν όλα τα δεδομένα που έχουν διατηρήσει από τους λογαριασμούς σας είναι υποχρεωμένες να το κάνουν.   Πρόσφατα, η Google μου έστειλε πίσω ένα αρχείο 4.3 GB και το Facebook ένα αρχείο 941 MB.
Αν και κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την λήψη διαφημίσεων υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε τα δεδομένα σας – ίσως και να διασκεδάσετε λίγο με τον έλεγχο της ψηφιακής ζωής σας. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.
Facebook
• Ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις απορρήτου που μπορεί να έχετε κάνει (πριν ή μετά το τελευταίο σκάνδαλο), το Facebook γνωρίζει πολλά για εσάς. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Σίγουρα, όμως, γνωρίζει κάθε πληροφορία που εσείς οι ίδιοι το ταΐσατε. Κρατάει στην μνήμη του κάθε βόλτα που πήγατε και κάθε κλικ που έκανε η κάμερά σας για όσα σέλφι ανεβάσατε.
• Το Facebook αποθηκεύει τα πάντα, από τα emoji και τα αυτοκόλλητα που έχετε στείλει σε chat μέχρι τα σημεία από τα οποία έχετε κάνει login. Σε ειδοποιεί, άλλωστε, όταν κάνεις login από καινούργιο τόπο ή άγνωστο, για εκείνο, υπολογιστή.
• Το Facebook γνωρίζει κάθε μήνυμα που έχετε στείλει, ή σας έστειλαν. Κάθε αρχείο που έχετε στείλει, ή σας έστειλαν. Όλες τις επαφές στο τηλέφωνό σας και όλα τα ηχητικά μηνύματα που έχετε λάβει ή στείλει.
• Έχει επίσης αποθηκεύσει όλες τις εφαρμογές που έχετε συνδέσει με αυτό, έτσι ώστε να μπορεί να μαντέψει εάν ενδιαφέρεστε για την μαγειρική ή την πολιτική. Εάν προτιμάται τους σκύλους από τις γάτες. Όλα τα τεστ προσωπικότητας που έχετε κάνει, και τα αποτελέσματά τους.
• Τα δεδομένα που συλλέγει περιλαμβάνουν επίσης την πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνο του κινητού σας ανά πάσα στιγμή.
• Επίσης, τα παιχνίδια που έχετε παίξει, αθώα και πονηρά, τα ραντεβού στο ημερολόγιό σας, το ιστορικό αναζήτησης, το ιστορικό περιήγησης, και το βασικότερο, σε ποιες διαφημίσεις έχετε κλικάρει.
• Εννοείται ότι δεν το σκεφτόμαστε να ρωτήσουμε εάν ξέρει που έχετε κάνει Like, ή μετά αποφασίσατε να το πάρετε πίσω και να στείλετε μια καρδιά ή ένα wow! Ποιες σελίδες σας αρέσουν, ακόμα και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που ακούτε.
• Εάν θέλετε να δείτε τα δικά σας δεδομένα μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση τους από εδώ.
Google
• Το ιστορικό σας στην Google εξαρτάται βασικά από το είδος του κινητού που έχετε. Εάν διαθέτετε τηλέφωνο Android, η Google πιθανόν να γνωρίζει περισσότερα για εσάς από ένα χρήστη iOS της Apple. Αυτό συμβαίνει επειδή πιθανότατα χρησιμοποιείτε το Gmail, τους Χάρτες και μια σειρά από άλλα προϊόντα που λένε στο Google πού βρίσκεστε και τι κάνετε. Όσοι iOS χρήστες δεν χρησιμοποιούν καμία υπηρεσία της Google, καταγράφονται μόνο από την αστυνομία δεδομένων της Apple.
• H Google διατηρεί έναν πραγματικό χάρτη, αφιερωμένο στην παρακολούθηση των τοποθεσιών που έχετε επισκεφτεί. Οι περισσότεροι το γνωρίζουν αυτό, αλλά μπορείτε να βρείτε το δικό σας χάρτη εδώ.
• Η Google γνωρίζει, επίσης, όλα όσα έχετε ψάξει ή διαγράψει. Αποθηκεύει το ιστορικό αναζήτησης σε όλες τις συσκευές σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ακόμα και αν διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης σε μία συσκευή, αυτό ίσως να εξακολουθεί να είναι αποθηκευμένο σε άλλες συσκευές. Από την μνήμη της Google πάντως δεν θα χαθεί ποτέ.
• Δημιουργεί ένα προφίλ διαφήμισης βασισμένο στις πληροφορίες σας. Αυτές μπορεί να είναι από τη χώρα που ζείτε, το φύλο σας και την ηλικία σας μέχρι τις διαδρομές των αναζητήσεών σας για όλες τις αγαπημένες σας ασχολίες και χόμπι. Κλικάρετε εδώ για να δείτε τα δικά σας δεδομένα.
• Η Google αποθηκεύει πληροφορίες για κάθε εφαρμογή και επέκταση που χρησιμοποιείτε. Ξέρει πόσο συχνά τις χρησιμοποιείτε, πού τις χρησιμοποιείτε και με ποιους άλλους τις χρησιμοποιείτε μαζί για να συνδεθείτε, είτε σε συνομιλίες και μηνύματα είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουν σε ποιον μιλάτε στο Facebook, σε ποιες χώρες μιλάτε, και τι ώρα πέφτετε για ύπνο.
• Αποθηκεύει κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε λάβει ή στείλει ή διαγράψει ή σημαδέψει ως «spam».
• Αποθηκεύει όλο το ιστορικό σας στο YouTube, οπότε πιθανότατα γνωρίζει αν σας αρέσει το ψάρεμα ή τα ναρκωτικά.
• Γνωρίζει επίσης κάθε εικόνα που έχετε αναζητήσει και αποθηκεύσει στο δίσκο σας καθώς και κάθε κλικ που έχετε κάνει στην μηχανή της αναζήτησής της. Το ίδιο ισχύει και για κάθε βίντεο που έχετε ψάξει στο YouTube, τα θυμάται όλα!
Πηγή: www.lifo.gr

Οι εκδόσεις Playboy ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα κλείσουν όλες τους λογαριασμούς τους στο Facebook, επισημαίνοντας ότι δεν δέχονται να είναι «συνεργοί», στον απόηχο του σκανδάλου με τη γιγαντιαία διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του δημοφιλούς δικτύου.
Ο όμιλος με το διάσημο λογότυπό του, το κουνελάκι, εξηγεί σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ότι «οι πρόσφατες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη φερόμενη κακή διαχείριση από το Facebook των δεδομένων χρηστών του ενίσχυσε την απόφασή μας να αναστείλουμε όλες τις δραστηριότητές μας στην πλατφόρμα, επί του παρόντος».
«Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια φίλοι μας συνδέονται με το Playboy μέσω των διαφορετικών σελίδων μας στο Facebook και αρνούμαστε να είμαστε συνεργοί εκθέτοντάς τους σε αυτές τις πρακτικές» εξηγεί η εταιρεία.
«Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ανακοινώνουμε ότι εγκαταλείπουμε την πλατφόρμα Facebook, απενεργοποιώντας τους λογαριασμούς Playboy τους οποίους η εταιρεία Playboy Enterprises διαχειρίζεται απευθείας».
«Εδώ και χρόνια, είναι δύσκολο για το Playboy να παρουσιάσει τις αξίες του στο Facebook εξαιτίας των αυστηρών οδηγιών επί του περιεχομένου» υπογραμμίζεται στο δελτίο τύπου.
Όμως, ακόμα κι αν ο όμιλος επέλεξε να «διαφοροποιήσει τη φωνή του Playboy», προκειμένου να ανταποκριθεί στα κριτήρια του Facebook, ιδίως στο θέμα των γυμνών φωτογραφιών, προκειμένου να μπορεί να έχει παρουσία στο δίκτυο, το πρόσφατο σκάνδαλο το οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει.
«Το Playboy προασπιζόταν πάντοτε τις ατομικές ελευθερίες και τη γιορτή του σεξ. Σήμερα, θα κάνουμε ένα νέο βήμα σε αυτήν τη μάχη» συμπεραίνεται στο δελτίο τύπου.
Τη βοήθεια των αστυνομικών της πόλης Λούντβιχσχάφεν, στη νοτιοδυτική Γερμανία, ζήτησε ένας άνδρας προκειμένου να χωρίσει από την κοπέλα του. Ο 34χρονος, σε έξαλλη κατάσταση, πήγε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης την Τρίτη και εξήγησε στους κατάπληκτους αστυνομικούς ότι δεν τα πήγαινε πλέον καλά με τη σύντροφό του, ήθελε να την χωρίσει αλλά δεν ήξερε πώς. Μια αστυνομικός ανέλαβε τελικά να τον ηρεμήσει και συζήτησε μαζί του τις διάφορες επιλογές που είχε στη διάθεσή του. Το αστυνομικό τμήμα ανέφερε σήμερα ότι δεν γνωρίζει αν ο άνδρας ακολούθησε τις συμβουλές που του δόθηκαν.

Με τη σύλληψη του ηγέτη της «αίρεσης» NXIVM, Κιθ Ρανιέρ, γνωστού με το ψευδώνυμο «Εμπροσθοφυλακή» στο Μεξικό, αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας αρρωστημένης ιστορίας σεξ, κακοποίησης και απάτης. Οι αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν μετά από αρκετούς μήνες και να τον οδηγήσουν στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ.
Ο Κιθ Ρανιέρ ήταν ο ιδρυτής μιας οργάνωσης, στην οποία συμμετείχαν πλούσιοι επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο και σταρ του Χόλιγουντ. Ονομαζόταν NXIVM και παρουσιαζόταν ως οργανισμός αυτοβοήθειας, που πρόσφερε ανούσια σεμινάρια, τα οποία χρέωνε χιλιάδες δολάρια. Στην πραγματικότητα λειτουργούσε ως κύκλωμα σωματεμπορίας, καθώς ο Ρανιέρ εκβίαζε τις γυναίκες ακόλουθούς του ώστε να υποκύπτουν στις σεξουαλικές του ορέξεις.
Όπως αποκάλυψαν το 2017 διάφορα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, ο Ρανιέρ έκανε στις γυναίκες «σκλάβες» του τατουάζ στα γεννητικά όργανα με τα αρχικά του και τις ανάγκαζε να υπομείνουν εξευτελιστικές ιεροτελεστίες.
Το σκοτεινό παρελθόν
Ο Ρανιέρ γεννήθηκε στο Μπρούκλιν το 1960 και μεγάλωσε σε μια ευκατάστατη οικογένεια. Από μικρός είχε αυτοπεποίθηση και ισχυριζόταν πάντα οτι ήταν παιδί θαύμα. Έλεγε ότι το IQ του είχε καταγράψει ρεκόρ Γκίνες το 1989 αν και σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, δυσκολεύτηκε ακόμη και να περάσει τα μαθήματα για το πτυχίο του στο Πολυτεχνείο της Νέας Υόρκης.
Σε ηλικία 24 ετών είχε σεξουαλική σχέση με μια 15χρονη κοπέλα για 4 μήνες. Μεγαλώνοντας συνέχισε να συνάπτει ερωτικές σχέσεις με έφηβες γυναίκες και το 1990 αποπλάνησε τη 12χρονη κόρη ενός υπαλλήλου του. Η κοπέλα υποστήριξε ότι την είχε κολακέψει το ενδιαφέρον που της έδειξε ένας τόσο ώριμος και χαρισματικός άνδρας γι’αυτό έκανε οτιδήποτε της ζητούσε.
Την περίοδο εκείνη είχε ήδη ιδρύσει τον οργανισμό Consumers’ Buyline, ένα club καταναλωτών που αριθμούσε 200.000 μέλη ανά τις ΗΠΑ. Ο συγκεκριμένος οργανισμός έκλεισε το 1996, καθώς η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης ξεκίνησε έρευνες με την υποψία ότι επρόκειτο για κομπίνα τύπου «πυραμίδας».
Η σχέση με τη νοσοκόμα
Το 1997 ο Ρανιέρ γνώρισε τη Νάνσυ Σάλζμαν, μια νοσοκόμα που ειδικευόταν στην ύπνωση, και τότε πλάσαρε το προφίλ του «γκουρού» αυτοβοήθειας. Υποσχόταν ότι μπορούσε να οδηγήσει οποιονδήποτε στην επαγγελματική και προσωπική ευτυχία και χρέωνε τεράστια ποσά για τις συμβουλές του. Ίδρυσε τον οργανισμό NXVIM, ο οποίος σε λίγο καιρό έγινε μια πετυχημένη επιχείρηση που απέφερε μεγάλα κέρδη.
Οργάνωνε συνέδρια και σεμινάρια και πουλούσε βιβλία. Μάλιστα κατάφερε να προσελκύσει πλούσιους ανθρώπους, οι οποίοι χάριζαν στην οργάνωση τεράστια ποσά. Τα μέλη της φορούσαν πολύχρωμες ζώνες που δήλωναν το «βαθμό» τους και ακολουθούσαν μια ιεραρχία που θύμισε Σαϊεντολογία. Το 2004 κυκλοφόρησαν φήμες σχετικά με τον τρόπο που ο Ρανιέρ μεταχειριζόταν τα μέλη της οργάνωσης.
Όπως αποδείχτηκε το οικονομικό όφελος δεν ήταν ο μοναδικός σκοπός του Ρανιέρ. Οι κατήγοροι του αναφέρουν ότι διατηρούσε ένα χαρέμι με 15-20 γυναίκες, οι οποίες ικανοποιούσαν τις σεξουαλικές του ορέξεις. Ο Ρανιέρ δίδασκε στους πιστούς του ότι η αιμομιξία και ο βιασμός ήταν ηθικές πράξεις και είχε δημιουργήσει ένα κίνημα «ανδρικής ενδυνάμωσης» με το οποίο ταπείνωνε τις γυναίκες. Χαρακτηριστικά τις ανάγκαζε να κάθονται γυμνές στα τέσσερα, φορώντας ψεύτικα μαστάρια αγελάδας!
Η λέσχη και η σύλληψη
Το 2017 ήρθε στο φως ότι είχε δημιουργήσει μια γυναικεία λέσχη, η οποία υποσχόταν στα μέλη της ότι επρόκειτο να αλλάξει θεαματικά τη ζωή τους. Για να γίνουν δεκτές στη λέσχη θα έπρεπε να του παραδώσουν γυμνές τους φωτογραφίες ή βίντεο που τις έδειχναν να κατηγορούν συγγενείς τους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τις εκβίαζε με αυτό το υλικό και τις μετέτρεπε σε σκλάβες του σεξ.
Ο Ρανιέρ ανάγκαζε τις γυναίκες να κάνουν σεξ με οποιονδήποτε και οποτεδήποτε το ήθελε, ενώ, όπως ανέφεραν ορισμένα θύματά του, τις μάρκαρε με πυρωμένο σίδερο τα αρχικά του στο εσωτερικό των μηρών τους. Με αυτό τον τρόπο τις έκανε «ιδιοκτησία» του. Ανάμεσα στα βασανιστήρια που τις υπέβαλε ήταν η στέρηση ύπνου και φαγητού, παγωμένα ντους και ξυλοδαρμούς.
Όταν ο κλοιός άρχισε να στενεύει γύρω του, ο Ρανιέρ τράβηξε από την τράπεζα μερικά εκατομμύρια δολάρια και κρύφτηκε. Μετά από μήνες ανθρωποκυνηγητού εντοπίστηκε στο Μεξικό και φυλακίστηκε. Μεταξύ άλλων κατηγορείται για sex trafficking και εξαναγκασμό σε εργασία αλλά και για άσκηση σωματικής βίας σε δύο από τις παρτενέρ του.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!