Δευτέρα 30 Απριλίου 2018


Την τελευταία αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος Windows 10 κυκλφόρησε σήμερα η Microsoft, και η οποία περιλαμβάνει βελτιώσεις στη διαχείριση εργασιών, στην ψηφιακή βοηθό Cortana και στο πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης Edge.
Η νέα έκδοση των Windows 10, που αρχικά είχε ονομασθεί «Spring Creators» αλλά τελικά βαφτίσθηκε «Windows 10 April 2018″, θα «κατεβαίνει» ως δωρεάν αναβάθμιση στους υπολογιστές των χρηστών. Όλοι οι χρήστες Windows 10 θα ειδοποιηθούν σταδιακά μέσω του Windows Update του υπολογιστή τους ότι η αναβάθμιση θα εγκατασταθεί στο μηχάνημά τους. Αν δεν θέλουν, μπορούν να επιλέξουν να μη την «κατεβάσουν».
Όμως η Microsoft έχει κάνει γνωστό προ καιρού ότι θα υποστηρίζει τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows 10 το πολύ για δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία τους. Ήδη η έκδοση «Windows 10 Anniversary Update», που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο 2016, δεν υποστηρίζεται πια με αναβαθμίσεις ασφαλείας, ενώ η έκδοση «Creators Update», που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο 2017, θα σταματήσει να υποστηρίζεται από τις 9 Οκτωβρίου φέτος.
Έτσι, ο μόνος τρόπος για να είναι βέβαιος ένας χρήστης ότι ο υπολογιστής του θα είναι σωστά ενημερωμένος από πλευράς λογισμικού και ασφαλείας, θα είναι να εγκαθιστά τις νέες αναβαθμίσεις, όπως αυτή που κυκλοφόρησε στις 30 Απριλίου.
Σχετικά ενημερωτικά βίντεο με τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 υπάρχουν στο  YouTube στη διεύθυνση:
 https://www.youtube.com/user/WindowsVideos/videos

Φρίκη προκαλεί η είδηση ότι μια νέα ρωσική ιστοσελίδα ενθαρρύνει τους χρήστες της να «αποκαλύπτουν» και να στοχοποιούν ανθρώπους της ΛΟΑΔ κοινότητας στη χώρα.
Η ιστοσελίδα προκαλεί τους χρήστες να κυνηγούν και να βασανίζουν ομοφυλόφιλους στο πλαίσιο ενός λεγόμενου «παιχνιδιού».
Ο δικτυακός τόπος διακηρύσσει ότι η εκστρατεία αντιπροσωπεύει την «επιστροφή της Τσετσενίας», αναφερόμενη στη συστηματική εκστρατεία βασανισμού κατά ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων στη συγκεκριμένη ρωσική επαρχία. Μετά την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας τρεις άνδρες έχουν δεχθεί επιθέσεις.
Τα τρία άτομα ήρθαν σε επαφή με το ρωσικό δίκτυο της ΛΟΑΔ κοινότητας, για να καταγγέλλουν τα περιστατικά, αλλά λέγεται ότι υπάρχουν και άλλα θέματα που δεν θέλουν να μιλήσουν.
Ο δικτυακός τόπος ενθαρρύνει τους χρήστες να αναρτούν φωτογραφίες από άτομα που πιστεύουν ότι είναι ομοφυλόφιλα παράλληλα με προσωπικές πληροφορίες, με σκοπό να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων για ομοφυλόφιλους προκειμένου να τους επιτίθενται. Όποιος θέλει να αφαιρέσει το όνομά του από τη βάση δεδομένων θα πρέπει να πληρώσει για να το πράξει.
«Αυτό είναι τρομακτικό, δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο… Αποκαλούν ‘’παιχνίδι’’ τη δολοφονία και το βασανισμό των ομοφυλόφιλων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δικτύου Μίχαελ Τουμάσοφ. Σύμφωνα με το δίκτυο της ΛΟΑΔ κοινότητας στη Ρωσία, η εκστρατεία μίσους κατά των ομοφυλόφιλων περιλαμβάνει ξυλοδαρμούς, εξώθηση σε πείνα, βασανιστήρια και δολοφονίες.
Σημειώνεται ότι η ΛΟΑΔ κοινότητα στη Ρωσία δεν διαθέτει νομική προστασία από διακρίσεις και βία. Το 2013, ο πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε τον «νόμο ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας», ο οποίος απαγορεύει σε ανθρώπους της ΛΟΑΔ κοινότητας να πραγματοποιούν δημόσιες διαδηλώσεις.

Οι… μετρήσεις λένε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ύψος 1,65μ. αν και οι κακιές γλώσσες γράφουν πως οι φωτογραφίες δείχνουν πως είναι πιο κοντός.
Από την άλλη ο πιο ψηλός ηγέτης είναι ο Ντόναλντ Τραμπ με ύψος 1,90μ., ενώ αρκετά πιο χαμηλά βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν που πλησιάζει τα 1,77μ.!
Το ύψος των ηγετών
Κιμ Γιονγκ Ουν 1,65μ.
Μουν Τζε-ιν 1,67μ.
Βλαντίμιρ Πούτιν 1,70μ.
Τερέζα Μέι 1,73μ.
Σι Τζινπίνγκ 1,75μ.
Εμανουέλ Μακρόν 1,77μ.
Ντόναλντ Τραμπ 1,90μ.

Θα περίμενε κανείς ότι το μυστικό της υγιούς σεξουαλικής ζωής βρίσκεται –πού αλλού;- στο κρεβάτι, μια νέα μελέτη όμως αναγάγει σε σημαντικό παράγοντα τις δουλειές του σπιτιού και ειδικά τα ψώνια.
Μελέτη σε ετερόφυλα ζευγάρια από τον κοινωνιολόγο του Πανεπιστημίου της Γιούτα, Ντάνιελ Κάρλσον, μαζί με τις επίσης κοινωνιολόγους Αμάντα Μίλλερ και Σάρρον Σάσλερ, έδειξε την επιρροή των αγορών για το νοικοκυριό στην ερωτική ζωή των ζευγαριών.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Socius, το ένα τρίτο των ζευγαριών του δείγματος μοιράζονταν εξίσου τις δουλειές.
cleaning house
«Αυτά ήταν τα ζευγάρια, που εν αντιθέσει με τα ζευγάρια παλαιότερων εποχών, ανέφεραν υψηλή συζυγική και σεξουαλική ικανοποίηση. Μάλιστα, ήταν η μόνη ομάδα μεταξύ των οποίων η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών είχε αυξηθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1990», αναφέρει ο Δρ Κάρλσον.
Ορισμένες δουλειές του νοικοκυριού σχετίζονταν περισσότερο με την ικανοποίηση που απολάμβαναν τα μέλη του ζεύγους από τη σχέση τους.
«Οι άνδρες που έκαναν τα ψώνια του σπιτιού εξίσου με τη σύζυγο, όχι μόνο ανέφεραν μεγαλύτερη ικανοποίηση σε επίπεδο σχέσης και σεξ, αλλά ήταν και περισσότερο ικανοποιημένοι από άνδρες των οποίων οι γυναίκες έκαναν κυρίως τα ψώνια του νοικοκυριού. Σε ότι αφορά την καθαριότητα και το πλύσιμο, οι άνδρες ανέφεραν χαμηλότερη ικανοποίηση από τη σχέση και το σεξ και περισσότερη δυσφορία όταν οι ίδιοι κυρίως επιβαρύνονταν με αυτές τις δουλειές, αλλά ήταν εξίσου ικανοποιημένοι όταν είτε τις μοιράζονταν, είτε τις έκαναν οι σύντροφοί τους», λέει ο ερευνητής.
Για τις γυναίκες, το πλύσιμο των πιάτων ήταν το απόλυτο βαρόμετρο της σχέσης.
«Οι γυναίκες που έκαναν κυρίως το πλύσιμο των πιάτων ανέφεραν περισσότερη δυσφορία σε επίπεδο σχέσης, λιγότερη ικανοποίηση από τον σύντροφο και λιγότερη ερωτική ικανοποίηση, από εκείνες που μοιράζονταν τη δουλειά εξ ίσου με τον σύζυγο», αναφέρεται στα συμπεράσματα της μελέτης.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!