Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014


Η εικονική πραγματικότητα (virtual reality) μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός ταξιδιού στον χρόνο, σύμφωνα με μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο «Frontiers in Psychology».
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, σε έναν τέτοιο εικονικό κόσμο οι χρήστες/ μάρτυρες ήταν σε θέση να αναλάβουν δράση με στόχο τη μείωση του αριθμού των νεκρών σε ένα περιστατικό ένοπλης επίθεσης. Σύμφωνα με τους ερευνητές, εικονικά ταξίδια στο χρόνο τέτοιου τύπου θα μπορούσαν να βοηθήσουν άτομα να ξεπεράσουν παλαιές τραυματικές εμπειρίες- ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρων χαρακτηρίστηκε ο συναισθηματικός αντίκτυπος που είχε το «ταξίδι» στους συμμετέχοντες.
Σύμφωνα με τον Μελ Σλέιτερ του ICREA και του University College London, έναν εκ των συντελεστών της μελέτης, «όσο περισσότερο οι συμμετέχοντες ένιωθαν την ψευδαίσθηση, τόσο μεγαλύτερη ήταν η αίσθηση της δικής τους ηθικής».
Στον εικονικό κόσμο, οι συμμετέχοντες μπορούσαν να περπατήσουν, μιλήσουν και κινηθούν όπως θα το έκαναν στον πραγματικό- και προηγούμενες μελέτες έχουν επιδείξει ότι οι χρήστες δημιουργούν ισχυρή σύνδεση με τα εικονικά άβατάρ τους. «Στην εικονική πραγματικότητα, το σύστημα αντίληψης χαμηλού επιπέδου του εγκεφάλου δεν κάνει διάκριση μεταξύ του εικονικού και του πραγματικού κόσμου, ο εγκέφαλος παίρνει αυτά που βλέπει και ακούει στο περιβάλλον ως δεδομένα» επεσήμανε ο καθηγητής Σλέιτερ. «Οπότε, εάν είχαν μια εμπειρία ψευδαίσθησης ταξιδιού στον χρόνο, υπάρχει το υπονοούμενο 'μάθημα' ότι το παρελθόν είναι μεταβλητό, ότι 'οι παλιές μου αποφάσεις δεν σημαίνουν κάτι, καθώς μπορούν να αλλάξουν'».
Στο πλαίσιο της μελέτης 32 συμμετέχοντες «είδαν» έναν άνδρα να ανοίγει πυρ και να σκοτώνει πέντε άτομα σε μία γκαλερί. Οι ίδιοι είχαν μάθει πώς να χειρίζονται ένα ασανσέρ και είχαν επιτρέψει στον δράστη να μεταβεί στο άνω επίπεδο του κτηρίου. Οι μισοί εκ των συμμετεχόντων πήγαν «πίσω στον χρόνο» για να βιώσουν ξανά το γεγονός, αλλά αυτή τη φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα ηθικό δίλημμα: να μην αλλάξουν κάτι και να αφήσουν πέντε άτομα να πεθάνουν ή να επέμβουν και να σώσουν πέντε ζωές σε βάρος μίας. Οι άλλοι μισοί βίωσαν απλά το γεγονός εκ νέου, χωρίς να μπορούν να αλλάξουν τις προηγούμενες ενέργειές τους.
Διλήμματα τέτοιου τύπου χρησιμοποιούνται σε φιλοσοφικές μελέτες περί θεμάτων ηθικής. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων που είχαν τη δυνατότητα επέλεξαν να παρέμβουν.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτού του είδους το εικονικό ταξίδι στο χρόνο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει ανθρώπους να ξεπεράσουν περιπτώσεις συνδρόμου μετατραυματικού στρες ή να αξιολογήσουν εκ νέου παλιές κακές αποφάσεις.
Αν και οι νόμοι της Φυσικής στέκονται εμπόδιο στο πραγματικό ταξίδι στον χρόνο, ο επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποίησε την έρευνα, Φρίντμαν Ντορόν, του Sammy Ofer School of Communications (Ισραήλ), εκτίμησε ότι η ομάδα του έφτασε πολύ κοντά. «H πολύ 'εμβυθιστική' εικονική πραγματικότητα είναι εξαιρετικά αληθοφανής. Οι άνθρωποι κρύβονται πίσω από γραφεία όταν δέχονται πυρά. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες έσκυψαν να καλυφθούν. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε στην εικονική πραγματικότητα μέχρι οι φυσικοί να κάνουν τη δουλειά τους και να φτιάξουν μια χρονομηχανή. Προς το παρόν αυτό είναι ό,τι πλησιέστερο έχουμε».
naftemporiki.gr
Τα παιδιά στην σύγχρονη κοινωνία μεγαλώνουν σε ένα τεχνολογικά προηγμένο περιβάλλον, όπου έρχονται σε επαφή καθημερινά με οθόνες κάθε είδους.

Από την τηλεόραση μέχρι τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και από το smartphone μέχρι το tablet, τα παιδιά βρίσκονται διαρκώς σε επαφή με μια οθόνη. Η υπερβολική έκθεση όμως των μικρών παιδιών σε οθόνες μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Δεν είναι μόνο η προφανής ζημιά που μπορεί να πάθουν στα μάτια, αλλά και το γεγονός ότι κατά κανόνα παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα αδρανή μπροστά στην οθόνη. Μπορεί αυτό να κάνει μερικούς γονείς να νιώθουν ότι τα παιδιά με αυτό τον τρόπο είναι "ήσυχα" και "δεν ενοχλούν", αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να περιορίζεται ο συνολικός χρόνος έκθεσης των παιδιών στις οθόνες.

Η υπερβολική έκθεση στις οθόνες μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά:

-Δυσκολία στον ύπνο το βράδυ
-Αύξηση προβλημάτων συγκέντρωσης, αυξημένο άγχος/στρες και κατάθλιψη
-Αυξημένη πιθανότητα παχυσαρκίας όσο μεγαλώνουν

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει ότι μέγιστος χρόνος έκθεσης ενός παιδιού είναι το πολύ 2 ώρες την ημέρα για παιδιά άνω των 2 ετών και καθόλου (μηδενική) έκθεση σε οθόνες για τα παιδιά κάτω των δύο ετών.

http://www.onmed.gr
Περιστατικό από τσίμπημα αράχνης, το οποίο είχε σημειωθεί πριν από αρκετούς μήνες, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει δύο δάχτυλα του ποδιού του ένας άνθρωπος στη Ρόδο.

Το περιστατικό αυτό, έγινε γνωστό αυτές τις μέρες, με αφορμή τον θάνατο ένας άλλου άντρα στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τη "ΡΟΔΙΑΚΗ", ο άτυχος άντρας διέμενε σε χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού. Πριν από δύο μήνες κι ενώ βρισκόταν σε ένα αγρόκτημά του για να εκτελέσει γεωργικές εργασίες, φόρεσε παπούτσια που βρίσκονταν εκεί αρκετό καιρό και δεν είδε ότι μέσα σε αυτά υπήρχε μια μεγάλη αράχνη, με αποτέλεσμα να τον τσιμπήσει.

Αρχικά ο ίδιος δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, αλλά στη συνέχεια άρχισε να πρήζεται και να παρουσιάζει έντονους πόνους στο σημείο που είχε το τσίμπημα.

Τότε απευθύνθηκε στους γιατρούς οι οποίοι έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις και προχώρησαν στην ενδεδειγμένη θεραπεία.

Παρά το γεγονός αυτό όμως, η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκαστούν να του κόψουν τμήμα από τα δύο δάχτυλα του ποδιού του για να μην προχωρήσει περισσότερο το πρόβλημα.

ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ

http://www.enikos.gr 
Ο τύπος μπαίνει στο γραφείο του ωτορινολαρυγγολόγου και αρχίζει να… γδύνεται.

«Κύριέ μου», του λέει ο γιατρός, «λάθος έχετε κάνει. Ο αφροδισιολόγος είναι ακριβώς δίπλα».
Απτόητος ο κύριος, συνεχίζει.

«Σας παρακαλώ», λέει ο γιατρός, «εγώ είμαι για τα αυτιά, τη μύτη, τέτοια πράγματα. Δίπλα ακριβώς είναι ο αφροδισιολόγος!».
Τίποτε ο άλλος. Όχι μόνο γδύνεται, αλλά… του δείχνει και το μόριο του το οποίο είναι και σε μαύρο χάλι. Γεμάτο αίματα, πύων, πρησμένο, μια αηδία σκέτη.
«Μα … σταμάτα», του λέει ο κύριος. «Ξέρω γιατί έχω έρθει».
«Γιατί;» ψελλίζει ο γιατρός.
«Άκου», του λέει ο κύριος. «Είμαι εργένης…». «Μαζί με άλλους επτά εργένηδες», συνεχίζει ο κύριος, τρώμε μια φορά τη βδομάδα μαζί και μετά παίζουμε ένα παιχνίδι…».
«Παιχνίδι; Τι παιχνίδι;».
«Να, σηκωνόμαστε γύρω από το τραπέζι, ακουμπάμε τα μόρια μας επάνω, κλείνουμε τα μάτια μας και με το δεξί του χέρι ο καθένας κρατάμε το παπούτσι
μας…».
Ο γιατρός έχει αρχίζει να τα … παίζει.
«Και λοιπόν;» ρωτάει.
«Ε, ο πρώτος που λέει “ψιτ’», συνεχίζει ο κύριος, «κοπανάει με το παπούτσι του το μόριο του διπλανού του».
Έξαλλος ο γιατρός, ρωτάει, λοιπόν:
«Ε, και τι μπορώ να κάνω εγώ;».
Και ο κύριος απαντά:
«Να, αυτό το γ,,,,,** το “ψιτ” δεν ακούω γιατρέ μου…».

http://xsefoto.blogspot.gr

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, τιμώντας τη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, μουσικής, λόγου, τέχνης και φυσικά κινηματογράφου.

Ήταν Κυριακή 6 Μαρτίου 1994, όταν έφτασε από τη Νέα Υόρκη το αναμενόμενο και συνάμα απευχόμενο τηλεγράφημα: «Η Μελίνα έφυγε».  Η Ελλάδα πάγωσε. Η Μελίνα, η δική μας Μελίνα, δεν είχε το δικαίωμα να πεθάνει. Οι θεές δεν πεθαίνουν, κι η Μελίνα ήταν, όπως την χαρακτήρισαν την επόμενη ημέρα οι δημοσιογράφοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, «Η τελευταία Ελληνίδα θεά».

Εκτενείς οι αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, με δηλώσεις επιφανών, καθώς η Μελίνα υπήρξε το πιο αναγνωρίσιμο, το πιο αγαπητό, το πιο προβεβλημένο διεθνώς ελληνικό πρόσωπο. Αυτή που είχε υποσχεθεί και είχε καταφέρει να περάσει τον πολιτισμό στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων - σ’ αυτές που τώρα γέμιζαν με φωτογραφίες και τίτλους για την απώλειά της.

«Οι Έλληνες είμαστε οι καλύτερες μοιρολογήτρες», είχε πει κάποτε η ίδια, «και τους πεθαμένους τους περιποιούμαστε καλύτερα από τους ζωντανούς». Η κηδεία της έγινε με τιμές αρχηγού κράτους  -  όπως της άξιζε. Ποτέ στο παρελθόν σ’ αυτόν τον τόπο ένα πρόσωπο, και μάλιστα γυναίκα, δεν τιμήθηκε, δεν θρηνήθηκε τόσο μαζικά, με την τριπλή ιδιότητα του πολιτικού, του καλλιτέχνη, του ανθρώπου.
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το θεμέλιο λίθο του οποίου έθεσε η ίδια, στις 28 Φεβρουαρίου 1989, αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για τους Θεσσαλονικείς που έσπευσαν να καταθέσουν ένα λουλούδι στη μνήμη της. «…κανείς δεν μένει χωρίς πατρίδα, όσο θα υπάρχει η Θεσσαλονίκη», έγραψε ο εκ Θεσσαλονίκης λόγιος του 14ου αι. Νικηφόρος Χούμνος. Το Μουσείο έγινε το σπίτι, η πατρίδα της Μελίνας. Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό της παραμένει ολοζώντανο σημείο πολλαπλής αναφοράς. Η Μελίνα δεν ανήκει στους «αξέχαστους ξεχασμένους». Με τον γενικό τίτλο «…να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς…» το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού αποτίει ελάχιστο φόρο τιμής στην αλησμόνητη Μελίνα.


Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου, ώρα έναρξης 9 μ.μ., το βράδυ πριν ξημερώσει η βυζαντινή πρωτοχρονιά ή Ινδικτιών, όπως την ονόμαζαν, και  εορτάζεται από την Εκκλησία εδώ και 2.000 χρόνια περίπου, την 1η κάθε Σεπτέμβρη.           
Η Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού, με τη διπλή ιδιότητα, αυτή της επιστήμονος, διδάκτορος Αστρονομίας, καθώς και της ερμηνεύτριας, με τη μελωδική της φωνή, και ο πολύ καλός της φίλος και συνοδοιπόρος Σάκης Κοντονικόλας στο  πιάνο, θα αναλάβουν να  οδηγήσουν το κοινό  «Στα μονοπάτια των αστεριών», με τον δικό τους ξεχωριστό και μαγικό τρόπο.

Ο πολυπράγμων Δημοσθένης Δαββέτας διαβάζοντας αποσπάσματα από τις ανέκδοτες συλλογές του, «Ήχοι του Σύμπαντος» και «Άσματα στη Νύχτα», θα αποτυπώσει μέσα από τον ποιητικό λόγο τα συναισθήματα που διαχρονικά προκαλούσε ο έναστρος ουρανός στους ανθρώπους.
Ο όμιλος φίλων αστρονομίας Θεσσαλονίκης, ειδικά για τη βραδιά αυτή, ετοίμασε ένα πρωτότυπο βίντεο, το οποίο θα προβάλλεται καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης σε μια γιγαντοοθόνη. Πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό από τους αστροφωτογράφους του ομίλου θα κάνει τη βόλτα «Στα μονοπάτια των αστεριών» πιο ενδιαφέρουσα και γεμάτη χρώμα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, το οποίο θα απολαύσει μια ακόμη μοναδική εκδήλωση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, σε συνδυασμό με την απόδοση τιμής σε μια Ελληνίδα, η οποία πρώτη τίμησε με όλες τις δυνάμεις της την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Πληροφορίες
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2313306400. naftemporiki.gr
Αρκετά εκατομμύρια ανθρώπων της σύγχρονης εποχής βλέπουν το φάσμα των 50 ετών ως ένα σημαντικό ορόσημο της ζωής τους. Απέχουν περίπου ίση απόσταση από τη γέννησή τους, μέχρι το θάνατό τους. Το σώμα, πλέον, δεν μπορεί να ακολουθήσει το πνεύμα και η νεότητα έχει από καιρό χαθεί.

Αυτό το άγχος οι Αρχαίοι Έλληνες δεν το είχαν, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη. Οι συνεχείς πόλεμοι, οι ασθένειες, αλλά και το είδος της διατροφής τους δεν τους βοηθούσε να έχουν μακρά ζωή, έτσι ώστε να περάσουν από τη μέση ηλικία και να φτάσουν στο βαθύ γήρας. Στην πραγματικότητα το ηλικιακό ορόσημο στην Αρχαία Ελλάδα ήταν τα 30 χρόνια. Μόλις το 5% κατάφερνε να φτάσει στα 60 και το 1% στα 80!. Όλοι οι υπόλοιποι χάνονταν στο δρόμο της ενηλικίωσης.

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη μελέτη, ο Πυθαγόρας είχε χωρίσει την ηλικία του ανθρώπου σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: 0-20 παιδική ηλικία, 20-40 εφηβεία, 40-60 νεότητα και 60-80 γηρατειά. Η, δε, βασική κατηγοριοποίηση γινόταν βάσει των πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας για την ηλικιακή ανάπτυξη των Αρχαίων Ελλήνων ήταν η διατροφή τους που μπορεί να μην ήταν πλούσια σε ποσότητα, ήταν όμως σαφώς πιο υγιεινή από αυτή του σύγχρονου ανθρώπου.

http://www.4news.gr 
Αυτό κι αν ήταν απρόσμενη εξέλιξη! Μετά από τόσα χρόνια που τους βλέπαμε στους τελικούς και πέρσι που τέθηκαν αντιμέτωποι στον ημιτελικό, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν στις 8 Οκτωβρίου για τα προημιτελικά του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Δηλαδή πριν αρχίσει η Α1 (11/10) και μια εβδομάδα πριν το πρώτο τζάμπολ στην Ευρωλίγκα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό ο πρώτος τίτλος της σεζόν! Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη φάση ήταν η πρώτη στην οποία μπήκαν στην κληρωτίδα οι δύο "αιώνιοι".

Στην πρώτη φάση συμμετείχαν μόνο οι ομάδες της Α2 και στη δεύτερη οι ομάδες που είχαν τερματίσει κάτω από την έκτη θέση στην περασμένη σεζόν της Α1 (εξαιρουμένων όσων υποβιβάστηκαν) και οι δύο που ανέβηκαν από την Α2 (ΑΕΚ και Κόροιβος).

Αναλυτικά η κλήρωση:

Α' Φάση - Σάββατο 20/09/2014
Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

01. ΑΕ Ψυχικού - ΚΑΕ ΑΕ Ίκαρου Καλλιθέας
02. ΑΕ Δόξα Λευκάδας - AO Παγκρατίου
03. Αετός ΓΑΣ - ΓΣ Ηρακλής
04. Ηλυσιακός AO ΚΑΕ- ΜΑΣ Ερμής Λαγκαδά
05. ΟΦ Ηρακλείου - Εθνικός ΟΦΠΦ
06. ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας - ΣΕΦΑ Αρκαδικός
07. ΓΣ Λαυρίου - ΕΚ Καβάλας ΚΑΕ

Β' Φάση / 1η Αγωνιστική - Τετάρτη 24/09/2014
Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

* Ο Νικητής Α1 περνάει χωρίς αγώνα(και χαρακτηρίζεται σαν ομάδα 0)

08. Νικητής Α7 - ΑΣΑ Κόροιβος Αμαλιάδας
09. ΑΕΚ - AO Κολοσσός Ρόδου ΒΑΠ ΚΑΕ
10. Ρέθυμνο Aegean ΚΑΕ - Πανελευσινιακός ΑΟΚ ΚΑΕ
11. Νικητής Α3 - Τρίκαλα BC ΚΑΕ
12. Νικητής Α2 - Απόλλων Πάτρας ΚΑΕ
13. Νικητής Α4 - Άρης ΚΑΕ
14. Νικητής Α6 - Νικητής Α5

Β' Φάση / 2η Αγωνιστική - Σάββατο 27/09/2014
15. Νικ. 13 - Νικ. 0 (νικητής Α1)
16. Νικ. 12 - Νικ. 14
17. Νικ. 9 - Νικ. 10
18. Νικ. 8 - Νικ. 11

Β' Φάση / 3η Αγωνιστική - Σάββατο 04/10/2014
19. Νικ. 15 - Νικ. 17
20. Νικ. 16 - Νικ. 18

Γ'Φάση (Προημιτελικοί Αγώνες) / Τετάρτη 08/10/2014

21. ΑΕ Ν.Κηφισιάς ΔΗΜΟΥΛΑΣ ΚΑΕ - Νικητής Α19
22. ΠΑΟΚ ΚΑΕ - ΚΑΟ Δράμας ΚΑΕ
23. Παναθηναϊκός ΑΟ ΚΑΕ - Ολυμπιακός ΣΦΠ ΚΑΕ
24. Πανιώνιος ΚΑΕ - Νικητής Α20

Δ' Φάση - Ημιτελικοί Αγώνες - Σάββατο 20/12/2014
25. ... - ...
26. ... - ...

Ε' Φάση - Τελικός - Σάββατο 21/02/2015
34. Νικητής Α25 - Νικητής Α26
Πηγή: sport-fm.gr
Η φημολογία για την επόμενη μεγάλη έκδοση Windows φουντώνει και πάλι λόγω δημοσιεύματος της ιστοσελίδας The Verge που αναφέρει ότι η Microsoft θα παρουσιάσει το Windows 9 «Threshold» στις 30 Σεπτεμβρίου και μάλιστα θα διαθέσει άμεσα την preview έκδοση στους developers.

Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, η Microsoft θα διαχωρίσει μια και καλή τον κλασικό σχεδιασμό από το Metro/Modern UI που μπέρδεψε τους παραδοσιακούς χρήστες, κρατώντας τον κλασικό για τα desktops (με επαναφορά και του Start Menu) και τα μεγάλα tablets, ενώ το Modern UI θα αποτελέσει έναν συνδυασμό των Windows Phone / Windows RT για τα μικρότερα tablets.

ΠΗΓΗ: techgear.gr
Την τρίτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1 (και δεύτερη διαδοχική, μετά την Ουγγαρία) πανηγύρισε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο στο γκραν πρι του Βελγίου.
Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull άφησε στη δεύτερη θέση τον Γερμανό Νίκο Ρόσμπεργκ με Μερτσέντες, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας με Γουίλιαμς.
Παράλληλα, ο Ρόσμπεργκ αύξησε κατά 18 βαθμούς (220 έναντι 191) το προβάδισμά του έναντι του Βρετανού "ομόσταβλού" του, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος εγκατέλειψε.
Η νίκη του Ρικιάρντο οφείλεται και στην επαφή που είχαν μεταξύ τους νωρίς στον αγώνα οι Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον.
news.gr
«Δεν υπάρχει» η αγγελία, που είδε κάτοικος του Πύργου, σε κτηνιατρείο της πόλης, όταν επισκέφθηκε το κατάστημα για το σκύλο του...

Στον πίνακα ανακοινώσεων η αγγελία που υπήρχε γραμμένη σε ένα post it, προκαλεί απίστευτο γέλιο. Ιδιοκτήτης κόκορα που λαλεί στις έξι το πρωί, ζητά να τον ανταλλάξει με κόκορα που λαλεί στις 7,30 το πρωί…

Αν είναι τόσο σοβαρό το θέμα, προτείνουμε να πάρει ένα ξυπνητήρι… Μην κάνει κανά λάθος και ο νέος κόκορας και καταλήξει… με μακαρονάδα.





http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Σοκ προκαλεί το γεγονός πως μια μητέρα ισχυριζόταν για αρκετό διάστημα πως η κόρη της πάσχει από καρκίνο, με απώτερο σκοπό να μαζεύει χρήματα από εράνους και δωρεές. Η εν λόγω απάτη έχει επαναληφθεί στο παρελθόν, όμως κάθε φορά που επαναλαμβάνεται, προκαλεί σοκ στο άκουσμα της είδησης.

Ειδικότερα, η Leatha Slauson είπε στους φίλους και την οικογένειά της- συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της - ότι η 5χρονη κόρη της, Riley, πάσχει από μία θανατηφόρα ασθένεια. Στο μεταξύ έβλεπε να μπαίνουν χιλιάδες δολάρια στο λογαριασμό της, ως υποστήριξη στη μικρή «ασθενή».

Όπως αναφέρει το protothema.gr, σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, η μητέρα χρησιμοποίησε τα χρήματα για να πάει με την κόρη της διακοπές στην Disneyland. Το θέμα όμως είναι πως η 5χρονη δεν είχε καμία θανατηφόρα ασθένεια...

Η Leatha Slauson φέρεται να είπε ψέματα στο σύζυγό της και την τοπική κοινωνία, σχετικά με τον αγώνα της 5χρονης Riley κατά της ασθένειας που την ταλαιπωρούσε, με απώτερο σκοπό να μαζεύει χρήματα από δωρεές. Μάλιστα, η... μητέρα από την Αϊόβα, έφτασε στο σημείο να ξυρίσει το κεφαλάκι της κόρης της, στο «βωμό» των δωρεών που έφτασαν τα 1.000 δολάρια.

Η εισαγγελέας, που ερευνά την υπόθεση, ωστόσο, είπε πως η Slauson παραδέχθηκε πως «όλα ήταν στην ουσία, ένα τέχνασμα».

Η 30χρονη μητέρα έχει χάσει την επιμέλεια του παιδιού, αφού οι αρμόδιοι υπεύθυνοι της Πρόνοιας θεώρησαν πως στα χέρια της η 5χρονη κινδυνεύει, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πάσχει από κάποια θανατηφόρα ασθένεια.

Η μητέρα φέρεται να συγκέντρωσε χρήματα από μεμονωμένους δωρητές και οργανώσεις για τη Riley, υποστηρίζοντας ότι η μικρή είχε καρκίνο του παχέος εντέρου. «Ο καρκίνος εξαπλώνεται πολύ γρήγορα», δήλωσε η μητέρα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής της τον περασμένο Απρίλιο. «Έχει εξαπλωθεί στο ήπαρ και η τελευταία μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι αν εξαπλωθεί στους λεμφαδένες της θα σταματήσει τη χημειοθεραπεία».

Σε άλλη εκδήλωση ευαισθητοποίησης του κοινού η μητέρα εμφανίστηκε με την 5χρονη Riley να έχει δύο σωληνάκια στα ρουθούνια της.

Η ιστορία άρχισε να αποκαλύπτεται όταν οι αρμόδιοι υπεύθυνοι από την Πρόνοια πήγαν στο σχολείο για να δουν τις συνθήκες φροντίδας της Riley. Οι ιατρικές εξετάσεις που ζήτησαν να δουν αποδείχθηκαν ψεύτικες και έπειτα το σχολείο ειδοποίησε την αστυνομία.

Η Riley και τα τέσσερα αδέρφια της βρίσκονται τώρα κάτω από τη φροντίδα του πατέρα τους, ο οποίος δεν συμμετείχε στην απάτη, σύμφωνα με την αστυνομία.

http://www.thestival.gr
Ο μεγάλος έλληνας κωμικός Γιάννης Γκιωνάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1922...
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, θέλοντας να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του, που ήταν γιατρός. Πολύ γρήγορα, όμως, εγκατέλειψε την Ιατρική για να γίνει ηθοποιός και τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν.

Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1944, στην παράσταση «Τελευταίος Ασπροκόρακας». Ακολούθησαν ο «Βυσσινόκηπος» του Τσέχωφ, ο «Βυθός» και «Η Ζωή ξαναρχίζει», ενώ μεγάλες θεατρικές επιτυχίες του ήταν η «Σπασμένη Στάμνα» του Κλάιστ, ο «Κοριός» του Μαγιακόφσκι, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού και ο «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου. Επίσης, υπήρξε κλασσικός ερμηνευτής του Ψαθά, του Σακελάριου και του Γιαννακόπουλου.

Στην επιθεώρηση εμφανίστηκε στον «Έγκμοντ», τον «Πειρασμό», το «Βίρα τις άγκυρες», «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται», «Καινούργια Αθήνα», «Άνθρωποι του ’60», «Ζητείται τεμπέλης» και άλλα.

Στον κινηματογράφο έκανε το ντεμπούτο του το 1946, στο «Παπούτσι από τον τόπο σου». Ως τα μέσα της δεκαετία του ’80 ακολούθησαν άλλες 100 ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζουν: «Το κορίτσι με τα παραμύθια» (1957), «Παιδί του δρόμου» (1957), «Τα κίτρινα γάντια» (1960), «Η ωραία του κουρέα» (1969), «Ένα αγόρι αλλιώτικο από τα άλλα» (1971), «Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα» (1972).

Πέθανε στις 25 Αυγούστου του 2002.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Την παραίτησή της κυβέρνησής του υπέβαλε στον γάλλο πρόεδρο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Φρανσουά Ολάντ.

Όπως ανέφερε η ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση την οποία θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη.

«Ο αρχηγός του κράτους του ζήτησε να σχηματίσει μια ομάδα σύμφωνη με τους προσανατολισμούς που ο ίδιος (ο πρόεδρος) έχει καθορίσει για τη χώρα», τονίζεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Η παραίτηση έρχεται δύο ημέρες μετά τις επίμαχες δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ, ο οποίος σε συνέντευξή του το Σάββατο υποστήριξε ότι τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζουν η Γαλλία και οι ευρωπαίοι εταίροι της στραγγαλίζουν την ανάπτυξη.

«Πρέπει να υψώσουμε τον τόνο. Η Γερμανία έχει πιαστεί στην παγίδα της πολιτικής της λιτότητας που επέβαλε σε όλη την Ευρώπη. Όταν λέω η Γερμανία, ομιλώ για τη γερμανική Δεξιά που υποστηρίζει την Άγκελα Μέρκελ. Η Γαλλία δεν έχει την τάση να ευθυγραμμίζεται με τα ιδεολογικά αξιώματα της γερμανικής Δεξιάς», είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ο σοσιαλιστής υπουργός.

Ο Μοντεμπούρ ανακλήθηκε στη συνέχεια αυστηρά στην τάξη από το περιβάλλον του Βαλς, που χαρακτήρισε απαράδεκτες τις έντονες επικρίσεις του υπουργού εναντίον της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ο Ολάντ είχε καλέσει τον Βαλς να σχηματίσει νέα κυβέρνησή πριν από μόλις τέσσερις μήνες. Όμως ο πρωθυπουργός της χώρας καλείτο συνεχώς να συμβιβάζει τις διαφορές ανάμεσα στους αριστερούς όπως ο Μοντεμπούρ και τα περισσότερο κεντρώα μέλη της κυβέρνησής του.

Πηγή: Reuters

http://www.naftemporiki.gr 
Σπουδαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμου, της έντεχνης και της λαϊκή σκηνής πρόκειται να φιλοξενήσει φέτος η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση της ΔΕΘ έχει θέσει ως στόχο την εκτόξευση του αριθμού των επισκεπτών στα ύψη.

Την 79η ΔΕΘ θα ανοίξει μουσικά ο Νίκος Πορτοκάλογλου ο οποίος θα ανέβει στη σκηνή που θα στηθεί στο νότια πύλη το πρώτο Σάββατο της διοργάνωσης. Μεταξύ αυτών που θα τραγουδήσουν και αναμένεται να ξεσηκώσουν το κοινό της Θεσσαλονίκης είναι και ο Σάκης Ρούβας.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα γιορτάσει στη ΔΕΘ τα 50 χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας ερμηνευόντας από την σκηνή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τραγουδία από την μακρόχνη καριέρα του.

Το μουσικό πρόγραμμα της Έκθεσης θα ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου με την συναυλία της δημοφιλούς λαϊκής τραγουδίστριας Πάολα.

Η πλήρης λίστα με τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα πλαισιώσουν την 79η ΔΕΘ θα ανακοινωθεί αύριο.

http://www.thestival.gr
"Θα είμαι σπίτι για το γάμο της αδελφής μου" έγραφε μεταξύ άλλων ο αμερικανός δημοσιογράφος Τζέιμς Φόλεϊ που αποκεφαλίστηκε από τζιχαντιστές στη Συρία...


Ένα γράμμα που όμως ποτέ δεν κατάφερε να στείλει γιατί οι απαγωγείς του δεν του το επέτρεψαν καθώς ήταν... αμερικανός.

Τα τελευταία λόγια που έγραψε ο Φόλεϊ στην οικογένειά του αποκάλυψε ένας 25χρονος φωτορεπόρτερ από την Δανία, ο Daniel Rye Ottosen, ο οποίος έζησε επί 13 μήνες δίπλα στον Φόλεϊ κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους στη Συρία.

Ο Ottosen απελευθερώθηκε τον περασμένο Ιούνιο και τηλεφώνησε στην μητέρα του Φόλεϊ για να της μεταφέρει να λόγια του γιου της, τα οποία είχε απομνημονεύσει.

"Είπε ότι τους αγαπάει όλους και ότι ήξερε πως τον αγαπούν και αυτοί, πως προσεύχονταν για αυτόν και πως μάχονταν για την απελευθέρωσή του. Ολοκλήρωσε με την ελπίδα ότι θα είναι πίσω για το γάμο της αδερφής του, Katie" είπε σε βρετανική εφημερίδα ο ιερέας Marc Montminy που διατηρεί στενή σχέση με την οικογένεια Φόλεϊ.

Η μητέρα του Φόλεϊ, Diane, ταξίδεψε στην Κοπεγχάγη και συνάντησε τον Δανό φωτορεπόρτερ πριν δημοσιευθεί το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του γιου της.

Ο πρώην εργοδότης του στην ιστοσελίδα GlobalPost, Phil Balboni, αποκάλυψε πως η Diane είχε πάρα πολύ στενούς δεσμούς με τις οικογένειες των υπόλοιπων ομήρων καθώς και ότι είχε συναντηθεί με τους ρεπόρτερ από τη Γαλλία και την Ισπανία, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι από τους "Beatles" τζιχαντιστές στη Συρία.

Την περιέγραψε σαν μία "γυναίκα σε αποστολή" να σώσει το γιο της από την πρώτη στιγμή που έμαθε για την αιχμαλωσία του, στις 26 Νοεμβρίου του 2013. Ήταν η ημέρα που ο ίδιος και ο αδερφός του Φόλεϊ έλαβαν ένα σύντομο email που έγραφε: "Κρατάμε τον Τζέιμς. Ετοιμαζόμαστε να διαπραγματευτούμε την απελευθέρωσή του. Θέλουμε χρήματα - ΓΡΗΓΟΡΑ".

Ο Balboni δήλωσε επίσης ότι είχαν όλες τις επαφές από το κινητό του Φόλεϊ. Ακολούθησαν κι άλλα emails που ήταν ελπιδοφόρα, ζήτησαν όμως 80 εκατομμύρια δολάρια για την απελευθέρωσή του. Η οικογένεια του Φόλεϊ κατάφερε να συγκεντρώσει 3 εκατομμύρια ωστόσο οι απαγωγείς σταμάτησαν να επικοινωνούν. Μέχρι τις 12 Αυγούστου που η οικογένεια του Φόλεϊ έλαβε ένα τελευταίο email στο οποίο οι τζιχαντιστές έγραφαν ότι θα εκτελέσουν τον αμερικανό δημοσιογράφο.

"Το πρώτο αίμα Αμερικανού πολίτη θα είναι αυτό του Τζέιμς Φόλεϊ. Θα εκτελεστεί ως ΑΜΕΣΗ συνέπεια των παραβάσεών σας προς εμάς".

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μία ημέρα νωρίτερα από το 2013 (πέρσι ανακοινώθηκαν στις 29 Αυγούστου), παρότι φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησαν μία εβδομάδα αργότερα , θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων.

Η Μηχανογραφική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας κάνει προσπάθειες, ώστε οι βάσεις να ανακοινωθούν την Πέμπτη. Οι πιθανότητες να ανακοινωθούν την Παρασκευή είναι μικρές.

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Α. Οι διαδικασίες που θα τηρήσουν οι φοιτητές , όπως και τα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν για την μετεγγραφή του θα ρυθμιστούν με υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί μετά την ανακοίνωση των βάσεων .
Β. Το υπουργείο Παιδείας θα ορίσει στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ τις ημερομηνίες ελέγχου , ενώ υπάρξει προς τις Γενικές Συνελεύσεις των τμημάτων χρονικό όριο ολοκλήρωσης διαδικασιών για να μην χάσουν οι φοιτητές το πρώτο εξάμηνο των σπουδών.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Πέρσι οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών έγιναν από 11 μέχρι και 27 Σεπτεμβρίου. Κάτι ανάλογο θα γίνει και φέτος.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι πρωτοτείς στο τμήμα που πέτυχαν είναι τα εξής:
-Αίτηση για εγγραφή.
-Τίτλος απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
-Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
- Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑ_Α Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ).

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, πάνω από 40.000 υποψήφιοι αναμένεται να βρεθούν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ περίπου 8 στους 10 αριστούχους δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στην σχολή πρώτης προτίμησης.

Φέτος, στην κατηγορία του 10% συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά απόφοιτοι επαγγελματικών λυκείων.

Οι περσινοί απόφοιτοι θα διεκδικήσουν θέση σε καλύτερο τμήμα, με βάση τις περσινές βαθμολογίες στα δύο μαθήματα γενική παιδείας και στα δύο μαθήματα ειδικότητας που εξετάστηκαν.

Η συνολική αύξηση του αριθμού των υποψηφίων θα αφήσει εκτός τμημάτων ΑΕΙ περισσότερους υποψήφιους σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια ώρα οι καλύτερες επιδόσεις σχεδόν σε όλα τα μαθήματα όλων των κατευθύνσεων δημιουργεί αυξημένο ανταγωνισμό όχι μόνο για τις περιζήτητες σχολές αλλά και για τμήματα μεσαίων βαθμολογιών.

Πολλοί αριστούχοι που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε σχολές πρώτης προτίμησης, θα εισαχθούν σε τμήματα με χαμηλότερα μόρια, που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος χιλιάδες υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών, όπως τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, θα μπορούν να μετεγγραφούν ελεύθερα σε σχολές κοντά στα σπίτια τους.

Ειδικοί που ασχολούνται με τις εκτιμήσεις των βάσεων τονίζουν ότι η σειρά επιλογής των σχολών στο μηχανογραφικό για τους υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών, μπορεί να φέρει εκπλήξεις και ανατροπές σε σειρά τμημάτων περιφερειακών ιδρυμάτων.

Έτσι, δεν αποκλείεται να προκύψει δυσανάλογα μεγάλη άνοδος των βάσεων σε κάποια περιφερειακά τμήματα υψηλών και μεσαίων βαθμολογιών, λόγω της αθρόας εισαγωγής τρίτεκνων και πολύτεκνων. Οι υποψήφιοι αυτοί πάντως αναμένεται να εγκαταλείψουν στη συνέχεια το αρχικό τμήμα εισαγωγής μεταπηδώντας σε κάποιο κεντρικό.

http://www.newsbomb.gr
Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας έως δύο (2) μηνών εκατόν εικοσιτεσσάρων (124) ατόμων και έξι (6) ατόμων (καλλιτεχνικό προσωπικό και δημοσιογράφους) έως έξι (6) μηνώνγια την κάλυψη εποχικών και παροδικών αναγκών των υπηρεσιών των προγραμμάτων και των δράσεων του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του αναφερόμενου παρακάτω, ανά ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων με τα αντίστοιχα καθήκοντα και τα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα.

Από 31 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2014, που θα διεξαχθεί το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα αν του ζητηθεί από το φορέα, να εργάζεται στην έδρα του Φεστιβάλ στην Θεσσαλονίκη.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση που είναι αναρτημένη στο site του ΦΕΣΤΙΒΑΛ www.filmfestival.gr και να την υποβάλουν ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαιτούμενα για την απόδειξη των προσόντων, των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους δικαιολογητικά, πρωτότυπα ή νομίμως επικυρωμένα, στα γραφεία του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα. (Θεσσαλονίκη: Πλ. Αριστοτέλους 10, 6ος ορ. και Αθήνα: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, 2ος ορ.). Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 10:00 - 17:00. Είναι δυνατή η υποβολή των δικαιολογητικών και ταχυδρομικά με καταληκτική ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου την 2η Σεπτεμβρίου 2014.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση για μια μόνο συγκεκριμένη θέση εργασίας (έναν κωδικό θέσης από τη στήλη του πίνακα). Η σώρευση αιτήσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε
περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Η προθεσμία υποβολής του συνόλου της αίτησης, η οποία αποτελείται από το ηλεκτρονικό μέρος (συμπληρώνεται στο www.filmfestival.gr) και από την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών (στα γραφεία του Φ.Κ.Θ. στην Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα), λήγει την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 17:00.

Δείτε αναλυτικά τις θέσεις εδώ.

http://www.thestival.gr
Ιταλός, ντυμένος με στολή παραλλαγής και βατραχοπέδιλα, αποκεφάλισε χθες το μεσημέρι με τσεκούρι τριανταοκτάχρονη Ουκρανή σε βίλα η οποία βρίσκεται στη μεγαλοαστική συνοικία της Ρώμης, Έουρ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα εργαζόταν στη βίλα ως οικιακή βοηθός, ενώ ο δολοφόνος, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, προσπάθησε να τους επιτεθεί με το ίδιο τσεκούρι.

Σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τον. Ο Ιταλός εξέπνευσε έπειτα από λίγη ώρα στο νοσοκομείο Σαντ Εουτζένιο.

Ο δολοφόνος ήταν 35 ετών .Οι αρχές γνωστοποίησαν μόνον το αρχικό του, Φεντερίκο, και όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, ζούσε στο πολυτελές σπίτι εδώ και λίγους μήνες.

Πριν από το βάρβαρο ξέσπασμα βίας του τριανταπεντάχρονου Ιταλού, φέρεται να προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός με την άτυχη Ουκρανή.

Την αστυνομία και τους πυροσβέστες ειδοποίησαν οι περίοικοι, οι οποίοι άκουσαν τις φωνές της γυναίκας και τις απελπισμένες εκκλήσεις της για βοήθεια.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν μέχρι αυτή τη στιγμή από τους υπεύθυνους των ερευνών, «οι αστυνομικοί προσπάθησαν να πείσουν τον τριανταπεντάχρονο να παραδοθεί, αλλά δεν κατάφεραν, δυστυχώς, να περιορίσουν το "αμόκ" του».

http://www.thestival.gr
Περίπου δύο μήνες εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού θα είναι ο Μπεργκ ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον δεξί ώμο.

Δεν έφτανε το στραβοπάτημα του στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας για τον Παναθηναϊκό αλλά θα χάσει και τον Μάρκους Μπεργκ.

Ο Σουηδός επιθετικός θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για περίπου δύο μήνες καθώς υπέστη κάταγμα στην κλείδα.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα χρειαστεί να υποβληθεί σε εγχείρηση για να θεραπευτεί. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι των πράσινων σχεδιάζουν άμεσα να τακτοποιήσουν όλες τις εκκρεμότητες και ο Μπεργκ να υποβληθεί άμεσα στην επέμβαση.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται ενημέρωση από τους πράσινους τον ακριβή τραυματισμό του κύριου επιθετικού όπλου της ομάδας αλλά και την αποθεραπεία του.

http://www.4news.gr 
Σε προκήρυξη για την εισαγωγή 625 καταρτιζόμενων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έτους 2014-2015, προχώρησε το υπουργείο Τουρισμού για μια σειρά ειδικοτήτων όπως σεφ, ρεσεψιονίστ, αρτοποιού και ζαχαροπλάστη.

Στα ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού η φοίτηση παρέχεται δωρεάν και η διάρκεια της κατάρτισης φθάνει τα πέντε εξάμηνα.

Για τις ειδικότητες Τεχνικών Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας(υπηρεσία υποδοχής, υπηρεσία ορόφων, εμπορευματογνωσία) υπάρχει δυνατότητα κατάρτισης 275 ατόμων,  εκ των οποίων στη Σχολή Αναβύσσου 75 άτομα, Ηρακλείου Κρήτης 50 άτομα, Περαίας Θεσσαλονίκης  25 άτομα, Ρόδου 50 άτομα, Άργους  25 άτομα, Γαλαξιδίου  25 άτομα και Αλεξανδρούπολης 25  άτομα.

Για την Ειδικότητα  Τεχνικός Μαγειρικής – Αρχιμάγειρας (Σεφ) υπάρχει δυνατότητα κατάρτισης 275 ατόμων,  εκ των οποίων στη Σχολή Αναβύσσου 50 άτομα, Ηρακλείου Κρήτης 50 άτομα, Περαίας Θεσσαλονίκης  25 άτομα , Ρόδου 50 άτομα, Κέρκυρας 25 άτομα, Άργους  25 άτομα, Γαλαξιδίου  25 άτομα και Αλεξανδρούπολης 25  άτομα.

Για την Ειδικότητα  Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής υπάρχει δυνατότητα κατάρτισης 75 ατόμων  εκ των οποίων στη Σχολή Αναβύσσου 25  άτομα, Ηρακλείου Κρήτης 25 άτομα και Ρόδου 25 άτομα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από αρμόδια αρχή στις κατά τόπους Γραμματείες των μονάδων κατάρτισης του υπουργείου Τουρισμού από την Τετάρτη 27 Αυγούστους έως και την Δεύτερα 15 Σεπτεμβρίου από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 15.00 μ.μ. όλες τις εργάσιμες ημέρες.

http://www.seleo.gr 
Λατρεμένη διατροφική εκδοχή της σαλάτας, ο κρητικός ντάκος ή κουκουβάγια, καλύπτει σε σημαντικό ποσοστό τις ανάγκες μας σε βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Αν όμως θεωρείτε ότι τρώγοντας το παξιμάδι, με τη ντομάτα και τη φέτα, παίρνετε λιγότερες θερμίδες σε σχέση με την αντίστοιχη σαλάτα χωρίς το παξιμάδι, αλλά βουτώντας το ψωμί, τότε κάνετε λάθος.

Ο ντάκος μπορεί να θεωρηθεί διαιτητική επιλογή, μόνο αν δεν φάτε τίποτα άλλο στο γέυμα σας, γιατί από μόνος του είναι ένα ολόκληρο γεύμα!

Ψωμί ή παξιμάδι;

Σύμφωνα με την κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο Δέσποινα Δασκαλάκη, μπορεί από πολλούς να θεωρείται διαιτητικό, όμως το παξιμάδι ουσιαστικά προέρχεται από αφυδατωμένο ψωμί, συνεπώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην ποσότητα που καταναλώνουμε.

Αρκετοί κάνουν το λάθος να αντικαθιστούν τη μία φέτα ψωμί με ένα ολόκληρο παξιμάδι, όμως στην πραγματικότητα με μία φέτα ψωμί ισοδυναμούν μόνο 20γρ παξιμάδι, το οποίο περιέχει 80 θερμίδες (15γρ υδατάνθρακες, 3γρ πρωτεϊνών και 0-1γρ λίπους). Μάλιστα, ο κλασσικός ντάκος ζυγίζει περίπου 60-70γρ και περιέχει από 240 έως και 280 θερμίδες!

Πρόταση σερβιρίσματος και διατροφική αξία

Υλικά: 1 ντάκος (60), 1 ψιλοκομμένη ντομάτα, 60γρ φέτα τριμμένη, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη.

Η κλασσική παραδοσιακή συνταγή προσδίδει 666 θερμίδες (48γρ υδατανθράκων, 18γρ πρωτεϊνών και 44γρ λίπους) και αποτελεί ένα ισορροπημένο γεύμα, καθώς περιέχει όλες τις ομάδες μακροθρεπτικών συστατικών (λίπη, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες), καθώς επίσης φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά (β-καροτένιο), λυκοπένιο βιταμίνες C, E & B12, ασβέστιο και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Light version tips

Για να κάνετε το πιάτο σας πιο «ελαφρύ» μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του ελαιολάδου στο μισό (1 κουταλιά της σούπας) και να αντικαταστήσετε την φέτα με λευκό τυρί τύπου φέτα χαμηλών λιπαρών ή τυρί cottage και να κερδίσετε από 180 έως και 240 θερμίδες!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!