Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015


Beverly Wilshire, Λος Άντζελες
Ταινία: Pretty Woman
Η ταινία που μας σύστησε την Τζούλια Ρόμπερτς και έκανε όλες τις κοπέλες να καρδιοχτυπούν το 1990, γυρίστηκε στο Beverly Wilshire, το οποίο ήταν το μόνο ξενοδοχείο της πόλης που επέτρεψε τα γυρίσματα. Κάτι που φυσικά του βγήκε σε καλό, αφού ακόμη και σήμερα το επισκέπτεται κόσμος ορμώμενος από την ταινία, ενώ υπάρχει και ειδικό πακέτο, όπου μπορεί κάποιος να μείνει στην προεδρική σουίτα, να πάει για ψώνια στο Rodeo Drive και να περάσει μια νύχτα στην όπερα, αναβιώνοντας την υπόθεση. www.fourseasons.com/BeverlyWilshire‎
WWW.WIKIPEDIA.COM
The Timberline Lodge, Όρεγκον Ταινία: Η Λάμψη 
Το δυσοίωνο Overlook Hotel από το θρυλικό έπος του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Η λάμψη» με τον Τζακ Νίκολσον, σίγουρα σας έκανε να ανατριχιάσετε όσο παρακολουθούσατε την ταινία. Οι λάτρεις του τρόμου, του Κιούμπρικ και του Νίκολσον, πάντως, που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία όσο το δυνατόν περισσότερο, μπορούν να επισκεφτούν το ξενοδοχείο The Timberline Lodge στο Όρεγκον, το οποίο είναι αυτό που «δάνεισε» το εξωτερικό του στην ταινία. Αρκεί να μην φοβούνται τους μανιακούς με τα τσεκούρια και τα… πανομοιότυπα δίδυμα. www.timberlinelodge.com/
Fontainebleau, Μαϊάμι Ταινία: Ο σημαδεμένος
Όταν ο Αλ Πατσίνο ως Tony Montana συζητά τις θεωρίες του για την κοκαΐνη, τις γυναίκες και την εξουσία, χαλαρώνει στο Fontainebleau, ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Μαϊάμι της Φλόριντα -εκεί όπου οι μελλοντικοί βαρόνοι των ναρκωτικών και οι ισπανόφωνοι ράπερ συναντιούνται και συζητούν το Αμερικάνικο Όνειρο. Το ξενοδοχείο άνοιξε το 1954 και έχει φιλοξενήσει ουκ ολίγα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών, μεταξύ των οποίων και «Ο Σωματοφύλακας», «Οι σπεσιαλίστες» κ.ά. https://fontainebleau.com/
WWW.WIKIPEDIA.COM
Caesar's Palace, Λας Βέγκας Ταινία: The Hangover
Μπορεί ο αληθινός Καίσαρας να μην έζησε ποτέ εδώ, σίγουρα, όμως, ο Bradley Cooper και η παρέα του πέρασαν μια βραδιά μετά το θρυλικό bachelor πάρτι της ταινίας που αναστάτωσε τις ζωές τους. Αν μείνετε ποτέ κι εσείς εκεί, φροντίστε να μην μπλέξετε με τίγρεις και μωρά. https://www.caesars.com/caesars-palace
WWW.SEVENHOTELPARIS.COM
Seven Hotel, Παρίσι Βασίστηκε στις ταινίες του James Bond 007
Ο 007 σύχναζε σε πλήθος ξενοδοχείων με πολλές γυναίκες με αμφισβητούμενα ονόματα και ηθική. Αν θέλετε κι εσείς να ζήσετε λίγο σε ατμόσφαιρα Μποντ –Τζέιμς Μποντ- το παριζιάνικο Seven Hotel, με τα θεματικά, Τζέιμς Μποντ του δωμάτια, θα σας βάλει εύκολα στο κλίμα. www.sevenhotelparis.com/
WWW.MILLENIUMHOTELS.COM
Millennium Biltmore Hotel, Λος Άντζελες Ταινίες: Ghostbusters, Chinatown, Wedding Crashers, True Lies κ.ά.
Ένα από τα πιο φανταχτερά ξενοδοχεία, το Millenium Biltmore έχει φιλοξενήσει περισσότερες ταινίες κι απ’ όσες έχει παίξει ο Τομ Κρουζ και ο Κέβιν Μπέικον συνολικά. Το πολυτελές λόμπι του, η περίτεχνη τραπεζαρία του και τα πανάκριβα δωμάτιά του, όλα έχουν αποτελέσει χώρο γυρισμάτων για ταινίες όπως το "Chinatown" του ’74, τους "Ghostbusters" της δεκαετίας του ’80, το "Alien Nation" του ’88 και πλήθος άλλων. www.millenniumhotels.com/usa/millenniumbiltmorelosangeles/
WWW.WIKIPEDIA.COM
Chateau Marmont, Λος Άντζελες Ταινίες: Somewhere, The Doors κ.ά
Το Chateau Marmont είναι αδιαμφισβήτητα το πιο διάσημο ξενοδοχείο στο Χόλιγουντ. Πρωταγωνιστεί σε πλήθος ταινιών, όπως το "Somewhere" της Sofia Coppola, τη βιογραφική "The Doors" του Oliver Stone, αναφέρεται στο μυθιστόρημα Hollywood του Charles Bukowski και φιλοξενεί τα γυρίσματα του τραγουδιού “West L.A. Fadeaway” από τους Grateful Dead, μεταξύ άλλων. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι διάσημοι όπως ο Bono, ο Jim Morrison, ο Vincent Chase, ο Johnny Depp, ο Hunter S. Thompson, η Annie Leibovitz, ο F. Scott Fitzgerald, ο Tim Burton έμειναν και κάποιοι παρήγαγαν έργο σε αυτό το ξενοδοχείο, ενώ εκεί βρέθηκε και το πτώμα του John Belushi το 1982. www.chateaumarmont.com/
New-Google-plus
Η Google δεν εγκαταλείπει το κοινωνικό της δίκτυο, αλλά το επανασχεδιάζει τόσο στην web όσο και στην Android και iOS εκδοχή του. 
Το Google Plus δεν τα πήγε και τόσο καλά όσον αφορά στην αποδοχή που είχε από το κοινό, αλλά η Google συνεχίζει να επενδύει σε αυτό. Στη νέα του μορφή βλέπει να είναι ενισχυμένα τα στοιχεία των Collections και των Communities, καθώς αυτά είναι και τα βασικά στοιχεία που δείχνουν να χρησιμοποιούν συχνότερα οι χρήστες.
Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στη νέα του μορφή το Google Plus έχει γίνει σημαντικά απλούστερο και πιο γρήγορο στην καθημερινή χρήση.
Το νέο layout των σελίδων του Google Plus είναι προσανατολισμένο προς την κατεύθυνση της πλήρους πληροφόρησης του χρήστη για όλα όσα συμβαίνουν εκεί και τον ενδιαφέρουν. Η νέα έκδοση θα ξεκινήσει σύντομα να γίνεται διαθέσιμη σε κινητά με λειτουργικό σύστημα Android και iOS, ενώ ήδη είναι διαθέσιμη στην web εκδοχή της.
Σταδιακά θα προστίθενται νέα στοιχεία στο design, ενώ οποιαδήποτε στιγμή το θελήσει κανείς θα μπορεί να επιστρέφει στην Classic εκδοχή. Οι αλλαγές είναι καλοδεχούμενες και στον κόσμο του Internet καθώς ό,τι δεν αλλάζει, συνήθως εγκαταλείπεται και σταδιακά πεθαίνει.
pestaola.gr

Πριν από 5.000 χρόνια, μία από τις πιο ξηρές και ακατοίκητες περιοχές του πλανήτη, η έρημος της Δυτικής Σαχάρας, διέθετε ένα απέραντο σύστημα ποταμών που αν υπήρχε σήμερα θα ήταν η δωδέκατη μεγαλύτερη λεκάνη απορροής στον κόσμο.
Γάλλοι επιστήμονες του Ερευνητικού Ινστιτούτου για την Εκμετάλλευση της Θάλασσας κατάφεραν να εντοπίσουν το αρχαίο σύστημα ποταμών που πιστεύουν ότι σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια υγρών περιόδων στην  περιοχή της ερήμου τα τελευταία 245 χιλιάδες χρόνια.
Χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο σύστημα απεικόνισης πάνω σε έναν ιαπωνικό δορυφόρο, η Σαρλότ Σκονιεζνί και η ομάδα της βρήκαν στρώματα ιζημάτων που υποδεικνύουν την ύπαρξη ενός ποταμιού μήκους 500 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με τους ερευνητές με το σύστημα αυτό, η Σαχάρα θα ήταν κάποτε περιοχή «με εκτεταμένη βλάστηση και έντονη παρουσία ζώων και ανθρώπινων οικισμών».
Διάφορες θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες η Σαχάρα κάποτε διέθετε υδάτινες οδούς και φιλοξενούσε ζωή, από ρινόκερους και ανθρώπους μέχρι διάφορα είδη ψαριών, έχουν γίνει δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια.
Το 2013, υπολογιστικά μοντέλα έδειξαν ότι πριν από 100.000 έτη, την περιοχή χαρακτήριζαν μουσώνες που θα ήταν αρκετοί να τροφοδοτούν τρεις μεγάλους ποταμούς. Μάλιστα ορισμένοι υδρολόγοι πιστεύουν ότι αυτές οι υδάτινες οδοί αποτελούν το κλειδί για την απάντηση του πώς οι πρώτοι άνθρωποι μετανάστευσαν από την κεντρική Αφρική.
Στο μέλλον η Σαχάρα θα μπορούσε να φιλοξενήσει βλάστηση και πάλι. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το σύστημα ποταμών διέθετε νερό εννέα φορές κατά τα τελευταία 200.000 χρόνια, με περιόδους υγρασίας και κλιματική αλλαγή να συμβαίνουν κάθε 20.000 χρόνια.
naftemporiki.gr
Της καρδιάς μου το γραμμένο: Ο Παντελίδης
Την ημέρα των γενεθλίων του διάλεξε ο μοναδικός Παντελής Παντελίδης για να μας συστήνει το νέο του τραγούδι με τίτλο "Της καρδιάς μου το γραμμένο". 
Το τραγούδι θα παίξει σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στο Πρωινό του Sfera 102,2, στο ραδιόφωνο που κάνει τα τραγούδια επιτυχίες.
Ο Μάτζικ Τζόνσον στο πλευρό του Τσάρλι Σιν
Την υποστήριξή του στον Τσάρλι Σιν εξέφρασε ο Μάτζικ Τζόνσον μετά την αποκάλυψη του πρώτου ότι εδώ και τέσσερα χρόνια έχει διαγνωστεί θετικός στον HIV και ζήτησε από τον ηθοποιό να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ενημέρωση και εκπαίδευση του κόσμου σχετικά με την ασθένεια.
Διαβάστε ΕΔΩ: Ο Τσάρλι Σιν δήλωσε δημοσίως ότι έχει AIDS
«Εύχομαι στον Τσάρλι Σιν και την οικογένειά του το καλύτερο», δήλωσε ο Τζόνσον, στον οποίο είχε διαγνωστεί ο ιός το 1991 και πρόσθεσε: «Με την πρόοδο σε θεραπείες και φάρμακα, πλέον η νόσος μπορεί να καταπολεμηθεί και να ζήσει μια μακρά ζωή».
Ο παλαίμαχος των Λέικερς είναι εδώ και χρόνια υπέρμαχος των πασχόντων, οι οποίοι συχνά στιγματίζονται από την ασθένεια και ίδρυσε το Ίδρυμα «Magic Johnson» για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού HIV.
Το αστέρι του μπάσκετ κάλεσε τον Σιν να γίνει εκπρόσωπος των ανθρώπων που πάσχουν από τον ιό σε όλο τον κόσμο, όπως ανέφερε το Us Weekly.
«Σπάζοντας τη σιωπή του, ελπίζω ότι ενωθεί μαζί για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με το HIV / AIDS», πρόσθεσε.
Συνέντευξη στο περιοδικό "ΕΓΩ! Weekly" παραχώρησε ο Δημήτρης Παπανώτας, ο οποίος σχολίασε μεταξύ άλλων την εμφάνιση του Γιώργου Λιάγκα στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, εξαπολύοντας παράλληλα τα βέλη του προς του δύο άντρες.

Διαβάστε παρακάτω απόσπασμα της συνέντευξης:

Διάβασα πρόσφατα στο facebook την κριτική που έγραψες για την πρεμιέρα της εκπομπής «The 2night show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου όπου είχε καλεσμένο τον Γιώργο Λιάγκα. Από τον τρόπο που είναι γραμμένο το κείμενο, φαίνεσαι θυμωμένος.

Όχι! Θυμωμένος δεν είμαι. Με ποιον να είμαι θυμωμένος;

Οργισμένος;
Ε, όχι, άλλωστε δεν με ενδιαφέρει η άποψη του Γρηγόρη. Αλλά τώρα, όταν βγαίνεις σε μια εκπομπή υποτίθεται μεγάλης θεαματικότητας και λες στον Λιάγκα «συγχαρητήρια και μπράβο γιατί είσαι ο πρώτος στην ελληνική τηλεόραση που λες τα πράγματα με το όνομά τους», πραγματικά γελάει ο κόσμος. Εγώ το κάνω αυτό από το 1993 και έχω πληρώσει το τίμημα.

Τι εννοείς έχεις πληρώσει το τίμημα;
Εννοώ ότι όταν έχεις άποψη για τα πράγματα, αναπόφευκτα γίνεσαι αντιπαθής σε κάποιους, και αυτό έχει επιπτώσεις στην καριέρα σου. Χωρίς εμμονές ή κακίες, λέω την άποψή μου και σε όποιον αρέσει. Αλλά τώρα το να δέχεται συγχαρητήρια ο Λιάγκας, που το κάνει αυτό 20 χρόνια μετά, είναι κάπως αστείο.

Ήταν μια συνέντευξη που ακούστηκαν ιδιαίτερες φιλοφρονήσεις εκατέρωθεν.
Όχι. Μάλλον ο Γρηγόρης δεν θυμάται ότι υπάρχω. Τον οποίο Γρηγόρη γνώρισα ως μαθητή του Λευτέρη Κουταλίδη όταν ξεκινούσε την παρουσία του στα μέσα ενημέρωσης. Να πω ότι δεν έχουμε γνωριστεί θα ήταν ψέματα.

Έμεινα και σε ένα άλλο κομμάτι της κριτικής σου σχετικά με την προσωπική ζωή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά και του τρόπου που την εξέθεσε. Είσαι αρνητικός στο να μιλάει για την ιδιωτική του ζωή ένα δημόσιο πρόσωπο;
Όχι, αλλά επειδή ο Γιώργος Λιάγκας έχει προσπαθήσει πάρα πολύ να δείξει αυτό το «έχω οικογένεια με τη Φαίη», κάπου καταντάει και λίγο ανόητο. Δεν ξέρω αν είδες στην εκπομπή τι έλεγαν. Για μια μητέρα δύο παιδιών και μάλιστα των δικών σου παιδιών, δεν τα λες αυτά και με τέτοιες λεπτομέρειες.

Όμως από την άλλη είναι δικό του θέμα. Έπειτα υπάρχει ελεύθερη βούληση και θέληση. Από τη στιγμή που ο ίδιος δέχεται να απαντήσει, τελειώνουν όλα.
Οι συγκεκριμένοι είναι ένα τηλεοπτικό ζευγάρι και πουλάνε τη σχέση τους ως τηλεοπτική επιτυχία. Ως ένα βαθμό το καταλαβαίνω, από ένα σημείο και μετά όμως καταντάει άκομψο.

Αν και σχολιάζεις τα πάντα μέσα από το «Happy Day», δεν συνηθίζεις να γράφεις κριτική για εκπομπές.
Έτυχε να δω τη συγκεκριμένη εκπομπή και έτσι εκφράστηκα μέσα από τη σελίδα μου στο facebook. Είπα τη γνώμη μου γιατί θεώρησα ότι ήταν πολύ χτυπητό όλο αυτό και μάλιστα όταν προέρχεται από τον Γρηγόρη, που έχει κάνει καριέρα ως το καλό παιδί. Που για όλους έλεγε καλά λόγια και τώρα άρχισε να το γυρίζει και αυτός.

Η εκπομπή σου άρεσε;
Ο Γρηγόρης δεν είναι καινούργιος άνθρωπος στην τηλεόραση. Έχει ολόκληρη καριέρα πίσω του. Όταν πάει και κάνει ακριβώς την ίδια εκπομπή με τον Κωστόπουλο, με το ίδιο ακριβώς στήσιμο... Ε, δεν φοβάται ότι θα υπάρξουν συγκρίσεις;

http://www.thestival.gr

Βρέθηκαν χιλιάδες ρωμαϊκά νομίσματα σε φωλιά τυφλοπόντικα!
Κρυμμένος μέσα στη φωλιά ενός τυφλοπόντικα βρέθηκε ένας ρωμαϊκός θησαυρός, 4.000 νομισμάτων! Το θησαυρό ανακάλυψε ένας ανυποψίαστος παραγωγός κηπευτικών ειδών, κατά τύχη στον δενδρόκηπο όπου είχε φυτέψει κερασιές.
Τα νομίσματα πρέπει να θάφτηκαν εκεί πριν από περίπου 1.700 χρόνια.
Σύμφωνα με την εφορία αρχαιοτήτων του καντονιού Άαργκαου, πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους νομισματικούς θησαυρούς που έχουν βρεθεί ποτέ στην Ελβετία. Το βάρος του θησαυρού ξεπερνά τα 15 κιλά.
Η ανακάλυψη έγινε στην πόλη Ούκεν.
Ο θησαυρός ήταν θαμμένος και τα νομίσματα βρέθηκαν σε άριστη κατάσταση. Οι εικόνες και τα γράμματα που φέρουν επάνω τους παραμένουν ευδιάκριτες μέχρι και σήμερα.
Ένας ειδικός εξήγησε ότι τα νομίσματα αυτά φέρουν τα πορτρέτα πολλών Ρωμαίων αυτοκρατόρων, όπως του Αυρηλιανού (270-275 μ.Χ.) και του Μαξιμιανού (286-305). Τα πιο πρόσφατα ανάγονται στο έτος 294.
Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι ο κάτοχός τους τα απέσυρε από την κυκλοφορία λίγο μετά την κοπή τους. Για αδιευκρίνιστους λόγους, τα έθαψε λίγο μετά το 294 και δεν επέστρεψε ποτέ για να τα αναζητήσει.
Τα νομίσματα έμειναν κάτω από το χώμα επί 1.700 χρόνια, μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο καλλιεργητής είδε κάποια από αυτά στην είσοδο της φωλιάς ενός τυφλοπόντικα. Ενημέρωσε την αρχαιολογική υπηρεσία που οργάνωσε μια ανασκαφή στον δεντρόκηπο και βρήκε συνολικά 4.166 μπρούτζινα νομίσματα. Κάποια από τα νομίσματα αυτά ήταν προσεκτικά τυλιγμένα μέσα σε μικρά υφασμάτινα ή δερμάτινα σακουλάκια.
Η αξία τους, την εποχή εκείνη, θα ήταν ίση με τα εισοδήματα δύο ετών ενός μέσου ανθρώπου. Η σημερινή τους αξία δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί, καθώς "δεν αποτελούσε προτεραιότητα", εξήγησαν οι αρχαιολόγοι.
Με βάση την ελβετική νομοθεσία, αρχαιολογικοί θησαυροί που βρίσκονται κάτω από το έδαφος ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι στον ιδιοκτήτη της έκτασης ή σε αυτόν που τους ανακάλυψε. Έτσι, ο θησαυρός του Ούκεν θα εκτεθεί στο Μουσείο Βιντόνισα του Μπρουγκ, στο καντόνι του Άαργκαου.
news.gr
Έχετε σκεφτεί ποτέ ποιος (ή τι) θα κατάφερνε να επιβιώσει αν λάμβανε χώρα στον πλανήτη μια πυρηνική καταστροφή; Πολύ λίγοι οργανισμοί θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις επιβίωσης και οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τους εξής 10…

10. Αμοιβάδα
Αναμφισβήτητα η απλούστερη μορφή ζωής θα μπορέσει να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί ξανά από την αρχή η ζωή στον πλανήτη, μετά τον ενδεχόμενο πυρηνικό όλεθρο. Η αμοιβάδα έχει τη δυνατότητα να πέφτει σε νάρκη μέσα σε ένα κέλυφος, εντός του οποίου διπλώνει το σώμα της σε ένα προστατευτικό στρώμα, το οποίο την προστατεύει και την διατηρεί επ’ αόριστον.

9. Κατσαρίδα
Χωρίς αμφιβολία, αποτελεί τον πλέον… διάσημο επιζόντα μίας ενδεχόμενης πυρηνικής καταστροφής. Δυνητικά, η κατσαρίδα είναι σε θέση να αντέξει σε ακτινοβολία 1.000 φορές ισχυρότερη από αυτή της Χιροσίμα.

8. Σκορπιός
Οι σκορπιοί είναι επίσης πιθανό να επιζήσουν, καθώς δεν επηρεάζονται από την υπεριώδη ακτινοβολία και θεωρείται πως μπορούν να αντέξουν και την πυρηνική. Ενδεικτικό της ανθεκτικής τους φύσης είναι το γεγονός πως τους συναντάμε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, με εξαίρεση την Ανταρκτική.

7. Σφήκα
Η σφήκα Braconidae ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των παρασιτοειδών σφηκών, αυτών δηλαδή που γεννούν αυγά μέσα σε άλλα ζώα. Ευτυχώς γι ‘αυτές, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στην ακτινοβολία και έχουν μεγάλες πιθανότητες να επιβιώσουν.

6. Lingulata
Πρόκειται για ένα θαλάσσιο ασπόνδυλο του γένους Brachiopoda, το οποίο διαθέτει κέλυφος. Το όνομα του προέρχεται από τη λατινική λέξη που σημαίνει γλώσσα λόγω του σχήματος του κελύφους του.

5. Μύγα
Η κοινή μύγα -ή η Drosophila όπως ονομάζεται επιστημονικά- μπορεί να επιβιώσει σε υψηλές δόσεις ακτινοβολίας. Τα περισσότερα έντομα είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν σε αυτή λόγω της αργής κυτταρικής τους διαίρεσης και της εξαιρετικά γρήγορης αναπαραγωγής τους. Η ικανότητα της αναπαραγωγής σημαίνει πως υπάρχει η δυνατότητα πολύ γρήγορης προσαρμογής σε οποιαδήποτε αλλαγή των συνθηκών.

4. Άνθρωπος
Εκπλήσσεστε; Είναι γνωστή η ικανότητά μας να επιβιώνουμε από την ακτινοβολία, οπότε είναι πολύ πιθανό να επιβιώσουμε μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι γι ‘αυτό. Πρώτον, η ποσότητα των πυρηνικών όπλων στον κόσμο μειώνεται και δεύτερον, οι υπάρχουσες βόμβες δεν είναι τεχνικά σε θέση να επηρεάσουν όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται διάσπαρτοι στον πλανήτη.

3. Ψάρι mummichog
Μπορεί να σας ακούγεται σαν πλάσμα που ζει στο Χόγκουαρτς, ωστόσο πρόκειται για ένα απλό και κοινό ψάρι. Παρά το γεγονός πως τα ψάρια δεν έχουν συνήθως την ικανότητα να προσαρμόζονται στις περιβαλλοντικές αλλαγές, αυτό το συγκεκριμένο ψάρι μπορεί να ζήσει οπουδήποτε. Ζει ακόμη και στις πιο επιβαρυμένες από χημικές ουσίες περιοχές της θάλασσας.

2. Βραδύπορα
Όχι, δεν πρόκειται για κάποια εξωγήινη μορφή ζωής. Είναι ένας οργανισμός που οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν «ακρόφιλο». Αυτό σημαίνει πως μπορεί να αντέξει σε κάθε ακραία αλλαγή των κλιματικών και περιβαλλοντικών συνθηκών. Μπορεί να συνθλιβεί, να καεί, να καταψυχθεί, να μείνει χωρίς νερό, να είναι κλινικά νεκρό για μία δεκαετία και να επιβιώνει ακόμη.

1. Deinococcus Radioduran
Το παρατσούκλι που του έχουν δώσει οι επιστήμονες είναι «Κόναν, ο τρομερός». Μπορεί η βραδύπορα να θεωρείται ακρόφιλος οργανισμός, ωστόσο το Deinococcus Radioduran θεωρείται απλώς ανθεκτικότερο σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με τον … ανταγωνιστή του. Έχει επίσης καταγραφεί ως η πιο ανθεκτική μορφή ζωής απέναντι στην ακτινοβολία στο βιβλίο Guinness και θεωρείται «πολύ σκληρό καρύδι» για να καταφέρει να το πτοήσει μία πυρηνική καταστροφή.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Πριν την ώρα της…γέρασε η γνωστή καλλονή Μίλα Γιόβοβιτς όπως και εσείς μπορείτε να διαπιστώσετε στην φωτογραφία που η ίδια «ανέβασε» στην προσωπική της σελίδα στο Instagram.



Η ηθοποιός όπως έγραψε στην λεζάντα έγινε «άλλος άνθρωπος» για τις ανάγκες της νέας σειράς «Resident Evil: The Final Chapter» στην οποία θα πρωταγωνιστεί, και εμείς ωφείλουμε να ομολογήσουμε πως η μεταμόρφωσή της ήταν καθηλωτική.




ΠΗΓΗ: star.gr
Ένας άνδρας στέκεται στην άκρη του δρόμου προσπαθώντας να κάνει ωτοστόπ.Ένα φορτηγό σταματά.Ο ωτοστοπατζής ανοίγει την πόρτα και με ένα πήδο μπαίνει μέσα.Γυρίζει και ευχαριστεί τον οδηγό,κοιτάζει πίσω του και παρατηρεί μια μαϊμού στο πίσω μέρος.Δεν δίνει σημασία σε αυτό.Αφού έχει οδηγήσει γύρω στα δύο χιλιόμετρα ο οδηγός τραβάει ένα ραβδί και χτυπάει την μαϊμού στο κεφάλι.Η μαϊμού πηδάει πάνω στα σκέλια του και αρχίζει να του παίρνει πίπα.Ο ωτοστοπατζής δεν μπορεί να πιστέψει στα μάτια του αλλά δεν λέει τίποτα.Μετά από δύο χιλιόμετρα πάλι,ο οδηγός τραβάει ένα ραβδί και χτυπάει την μαϊμού στο κεφάλι.Η μαϊμού πηδάει στα σκέλια του και αρχίζει να του παίρνει πίπα.
Ο ωτοστοπατζής ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει στα μάτια του.
Ο οδηγός γυρίζει προς την μεριά του ωτοστοπατζή και του λέει:"Θες και εσύ;"
Ο ωτοστοπατζής λέει:"Εντάξει,αλλά μη με χτυπήσεις πολύ δυνατά".





Εκατοντάδες ευκαιρίες εργασίας για τους απανταχού λάτρεις της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν το Facebook, το Twitter και το LinkedIn, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, την Ασία και σε άλλες περιοχές παγκοσμίως.
Facebook
Οι νέοι εργαζόμενοι θα αξιοποιηθούν στους τομείς: Ανάλυση Δεδομένων, Διαχείριση Προϊόντων, Μάρκετινγκ, Μηχανολογία Software και Hardware, Σχεδιασμός και Χρήστης, ΙΤ, Ανθρώπινο Δυναμικό, Υποδομές, Λειτουργικότητα, Πωλήσεις και Επιχειρησιακή Ανάπτυξη, και Λειτουργικότητα Διαδικτύου. Θα πρέπει, δε, να διαθέτουν μεταπτυχιακά, προϋπηρεσία, γνώση ξένων γλωσσών και εξειδίκευση στην τεχνολογία. Πληροφορίες: https://www.facebook.com/careers/
Twitter
Η εταιρεία αναζητά προσωπικό για τα Τμήματα: Μηχανολογία Software, Σχέδιο και Ερευνα UX, Πωλήσεις, Διαχείριση Προϊόντων, Λειτουργικό Υποδομών, Επιχειρησιακή Ανάπτυξη και Media, Ασφάλεια, Υπηρεσίες Χρηστών, Νομικές, Οικονομικές και Διοικητικές Υπηρεσίες, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, και Ανθρώπινο Δυναμικό. Κάποιες από τις ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής: Fabric-Infrastructure Software Engineer, Product Designer-Media και Custo-mer Success Analyst. Πληροφορίες: https://about.twitter.com/careers
LinkedIn
Στους τομείς της Ανάλυσης Δεδομένων, Ανάπτυξης Δικτύου, Πωλήσεων, Συστημάτων και Υποδομών, Τιμολόγησης, και Επιχειρησιακής Ανάπτυξης θα απασχοληθούν οι πτυχιούχοι που θα επιλέξει η εταιρεία για τις εγκαταστάσεις της παγκοσμίως. Πληροφορίες: https://www.linkedin.com/job/linkedin/jobs/?trk=biz_careers_jobslite_pub
Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, η «Ονειρούπολη» σε λίγες ημέρες ανοίγει τις πύλες της.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε…. και η 12η «Ονειρούπολη» είναι έτοιμη να σας υποδεχθεί στην φωτεινή και γεμάτη αγάπη αγκαλιά της. Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 τα χιλιάδες λαμπιόνια θα φωτίσουν για να ζεστάνουν τις καρδιές μας και να μας χαρίσουν μέχρι και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 αξέχαστες γιορτινές στιγμές.

Και φέτος , ο γεμάτος πλατάνια και λίμνες δημοτικός κήπος θα μεταμορφωθεί στο μαγευτικό χωριό του Αη Βασίλη, ενώ η κεντρική πλατεία αλλά και πολλά σημεία της πόλης θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν με τα γιορτινά τους τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες .

Για αυτές τις 36 ονειρεμένες ημέρες, το κέντρο της Δράμας θα μεταμορφωθεί σε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό, έτσι όπως το έχουμε ονειρευτεί όλοι μας.

Δεκάδες δράσεις για μικρούς και μεγάλους , συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, θεατρικές παραστάσεις, παρελάσεις, παιχνίδια και δρώμενα θα χαρίσουν στους επισκέπτες αυτό που όλοι έχουν πραγματικά ανάγκη τις εορταστικές ημέρες : Να ζήσουν το πραγματικό όνειρο των Χριστουγέννων!

Και το όνειρο θα ξεκλειδώσει… ποιος άλλος από τον Άγιο Βασίλη αυτοπροσώπως!!!
Μαζί με τα ξωτικά και τους ταράνδους του θα είναι καθημερινά στην Ονειρούπολη για χάρη όλων των παιδιών , όχι μόνο των μικρών αλλά και των μεγάλων…!

Η “παράδοση” θέλει το σπιτάκι του Αη Βασίλη να είναι το πρώτο σπιτάκι που χτίζεται κάθε χρόνο μέσα στην Ονειρούπολη. Έτοιμο, λοιπόν και φέτος για να υποδεχθεί όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους που θα θελήσουν να αγκαλιάσουν τον Αη Βασίλη, να ανταλλάξουν ευχές και δώρα.

Η Ονειρούπολη, πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, για 36 ολόκληρες ημέρες προσφέρει εκατοντάδες , εντελώς δωρεάν εκδηλώσεις, για τους χιλιάδες επισκέπτες της με έναν μόνο όρο:

Να χαμογελάσουν, να αγαπήσουν, να διασκεδάσουν, να ξεκλειδώσουν το όνειρο…..

Επισκεφτείτε το site της Ονειρούπολης στο www.oneiroupoli.gr και παρακολουθήστε το “χτίσιμο” του σπιτιού του Αη Βασίλη.

http://simantra.blogspot.gr


Τοπικές βροχές από το βράδυ στο Ιόνιο και πιθανόν την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά.
Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Από βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα ενισχυθούν στα ανατολικά 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και πιθανόν την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 που σταδιακά θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 και βαθμιαία 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 και βαθμιαία 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Οι ψυχολόγοι, οι σεξολόγοι και άλλοι επαγγελματίες που μελετούν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα δε σταματούν να αναζητούν τους «χρυσούς κανόνες» της ερωτικής έλξης.

Πολλά είναι αυτά που μπορεί να μας «τραβήξουν» σε έναν άλλο άνθρωπο, από το βλέμμα και το χαμόγελο έως το χιούμορ και το λέγειν.

Ένας σχετικά καινούργιος όρος στο πεδίο της ανθρώπινης σεξουαλικότητας είναι ο όρος sapiosexual. Οι sapiosexuals –νοοσεξουαλικοί ή ευφυϊολάγνοι είναι δύο πιθανές αποδόσεις του όρου στα ελληνικά– είναι μια κατηγορία ανθρώπων οι οποίοι θεωρούν την εξυπνάδα και το ανθρώπινο μυαλό γενικότερα ως το πιο ερωτικό χαρακτηριστικό στο αντίθετο φύλο. Ο όρος προέρχεται από τη λατινική λέξη sapiens, η οποία σημαίνει σοφός, λογικός, συνετός, και τη λέξη sexual, δηλαδή σεξουαλικός.

Όσοι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως sapiosexual, θα πουν ότι διεγείρονται ερωτικά από το μυαλό και τη διορατικότητα ενός άλλου ανθρώπου. Ως «προκαταρκτικό», ένας ευφυϊολάγνος επιζητά τις συζητήσεις που άπτονται, ενδεικτικά, του πεδίου της Φιλοσοφίας ή της Ψυχολογίας.

Μερικές φορές, μια πλατωνική σχέση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας μπορεί να προκύψει λόγω νοοσεξουαλικών επιθυμιών, στην πλειονότητα των περιπτώσεων όμως η ευφυϊολαγνεία οδηγεί σε σεξουαλική σχέση μεταξύ των δύο φύλων.

Δάσκαλοι, καθηγητές και άλλα άτομα από την ακαδημαϊκή κοινότητα αποτελούν συχνά «στόχο» για τους ευφυϊολάγνους.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Μπάνσικ, η προσωπικότητα παίζει σημαντικότατο ρόλο στο σεξ απίλ. Ο Μπάνσικ αναφέρει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από Το Συμπόσιο του Πλάτωνα, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Σωκράτης. Λέγεται πως ο Σωκράτης δεν ήταν πλούσιος, δεν είχε εξέχουσα κοινωνική θέση, ούτε ήταν όμορφος, ήταν όμως εξαιρετικά χαρισματικός και ευφυής, γι' αυτό και καθήλωνε τους πάντες. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε με σχετική βεβαιότητα ότι η ευφυϊολαγνεία δεν είναι φαινόμενο σημερινό, αλλά χρονολογείται από τα αρχαία χρόνια.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!