Τρίτη 2 Ιουνίου 2015



Σοβαρά τραυματίστηκε στα δάχτυλα του δεξιού του χεριού ο Ενρίκε Ιγκλέσιας, κατά τη διάρκεια συναυλίας του στο Μεξικό. Ο 40χρονος τραγουδιστής προσπάθησε να πιάσει ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι με κάμερα  που πετούσε πάνω από τη σκηνή και τραβούσε φωτογραφίες από ψηλά.

INSTAGRAM/©JOEBONILLAOFICIAL
Ο Ιγκλέσιας θέλησε να το στρέψει προς τη μεριά του κοινού. Κάτι πήγε στραβά, και το ελικοπτεράκι τον τραυμάτισε σοβαρά στα δάχτυλα.
Το κόψιμο μάλιστα ήταν τόσο βαθύ που οι γιατροί του συνέστησαν να σταματήσει αμέσως τη συναυλία και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να του γίνουν ράμματα. Ωστόσο, ο Ιγκλέσιας ολοκλήρωσε κανονικά τη συναυλία.

Στα στιγμιότυπα που ανέβασαν οι θαυμαστές του στα social media, το αίμα διακρίνεται στα ρούχα του Λατίνου ερμηνευτή, παρά το γεγονός ότι στο χέρι του τοποθετήθηκε πρόχειρος επίδεσμος.

Μετά το τέλος της συναυλίας στην Τιχουάνα, ο Ενρίκε Ιγκλέσιας, αφού αποθεώθηκε, μετέβη στο αεροδρόμιο, προκειμένου να ταξιδέψει για το Λος Άντζελες όπου ειδικός γιατρός περιποιήθηκε το τραύμα του.

naftemporiki.gr
«Αν βρείτε χρυσή τουαλέτα, παραιτούμαι» λέει ο Ερντογάν για το προεδρικό παλάτι
Πολύ κυριολεκτικά πήρε ο τούρκος πρόεδρος την κατηγορία που εξαπέλυσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης για το κόστος του υπερπολυτελούς προεδρικού μεγάρου που εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος, ο Κεμάλ Κιλτσντάρογλου, είχε πει ότι οι Τούρκοι πλήρωσαν για «χρυσές τουαλέτες».

Ο Ερντογάν, που πρόσφατα εγκαταστάθηκε στο νέο προεδρικό μέγαρο, δεν το άφησε να πέσει κάτω.

«Τον προσκαλώ να έρθει και να κάνει μία βόλτα. Αναρωτιέμαι αν θα βρει χρυσή τουαλέτα εδώ μέσα» είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι TRT.

Προκάλεσε δε ανοικτά τον Κιλιτσντάρογλου: «Εάν τις βρει παραιτούμαι, εάν όχι, να παραιτηθεί αυτός».

Η συνέντευξη του Ερντογάν από το προεδρικό μέγαρο, όπως σπεύδει για παράδειγμα να σημειώσει το Associated Press, δόθηκε σε αίθουσα με επίχρυσα έπιπλα.
Γιαγιά 103 ετών δεν έχει δει ποτέ στη ζωή της τηλεόραση
Είναι 103 ετών, ακμαία, και δηλώνει ότι το μυστικό της μακροζωίας της είναι ένα... Δεν έχει δει ποτέ της τηλεόραση.

Η Γερτρούρδη Χάϊντλεϊ δεν έχει εικόνα για μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα του κόσμου, καθώς δεν είχε ποτέ τηλεόραση στο σπίτι της.

Στα νιάτα της εργαζόταν ως νοσοκόμα. «Δεν είχα τηλεόραση. Συνήθως μετακινούμουν από περιοχή σε περιοχή για να φροντίζω ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν είχαν τηλεόραση» είπε.

«Δεν είχα ποτέ την επιθυμία να έχω τηλεόραση. Ήθελα απλά την ησυχία μου» πρόσθεσε.

Η Γερτούρδη, η οποία έκλεισε τα 103 της χρόνια την περασμένη εβδομάδα, άκουγε ραδιόφωνο για να ενημερώνεται. Δεν έχει δει ποτέ τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ, τη δολοφονία του JFK ή την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Ο ανιψιός της, Ρίτσαρντ Χάιντλεϊ δήλωσε ότι η θεία του δεν ήξερε ποτέ 100% τι συμβαίνει στον κόσμο. «Νομίζω ότι αυτός είναι και ο λόγος που έχει ζήσει τόσο πολύ. Δεν ανησυχούσε για τα νέα, επειδή δεν είχε ποτέ τηλεόραση».
tanea.gr

Έναν ιδιαίτερο, αλλά εξαιρετικό παράλληλα, τρόπο βρήκε ο συντάκτης του FunnyOrDie, προκειμένου να πείσει το αφεντικό του να του δώσει άδεια και για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού…
Αφού υπολόγισε πόσα χρήματα χρειάζεται να φέρει στην εταιρία ένα άρθρο του, έτσι ώστε να υπάρχει κάποιο κέρδος για αυτό το διάστημα, κατέληξε πως χρειάζονται 3,6 εκατομμύρια κλικς.
Έκατσε λοιπόν και εξήγησε το σκεπτικό του, βάζοντας τίτλο «If This Article With Girls In Bikinis Gets 3.6 Million Views I Can Take The Summer Off».
Μάλιστα, για να βοηθήσει ακόμη περισσότερο τους αναγνώστες του, έβαλε videos με την αντίδραση διάφορων μοντέλων που έχουν μπει σε ένα γρήγορο αυτοκίνητο με τα μπικίνι τους.
Η πορεία του άρθρου είναι η εξής…
28/5 12:42: Δημοσίευση
28/5 14:00: Προστέθηκαν τα videos…
29/5 20:16: 10.000 προβολές
30/5 01:05: 100.000 προβολές
30/5 14:37: 200.000 προβολές.

 


Ποιοι είναι λοιπόν οι άνθρωποι πίσω από τις αράδες των υποτίτλων που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο; Γιατί το κάνουν; Κερδίζουν χρήματα από αυτή τους τη δραστηριότητα;
«Να ξεκαθαρίσουμε εξαρχής ότι δεν είμαστε επιχείρηση αλλά καθαρά ερασιτέχνες, οι οποίοι κάνουν το χόμπι τους χωρίς κανένα χρηματικό κέρδος. Προσωπικά ξεκίνησα τη μετάφραση πριν από αρκετά χρόνια για να βελτιώσω το αγγλικά μου. Αλλοι ξεκινούν για να βοηθήσουν φίλους και συγγενείς, που θέλουν να δουν ξένες σειρές αλλά δεν ξέρουν καλά αγγλικά, ή για να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Στις δικές μας ομάδες συμμετέχουν άτομα από 16 έως περίπου 60 ετών», επισημαίνει στην «Καθημερινή» ο 42χρονος Νώντας, ο οποίος ασχολείται επαγγελματικά με τα χρηματοοικονομικά.
Ο Χρήστος, πιο γνωστός ως Zombarxos (το ευφάνταστο ψευδώνυμο είναι εμπνευσμένο από το εξαιρετικό μετα-αποκαλυπτικό θρίλερ «The Walking Dead»), από την πλευρά του έχει ακόμα πιο… ρομαντικά κίνητρα: «Η βασική μου ανταμοιβή είναι η αίσθηση της δημιουργίας, το γεγονός ότι φτιάχνω κάτι που μένει, το βλέπει ο κόσμος και το εκτιμά». Οσο για το αν θα ασχολούνταν και επαγγελματικά, δοθείσης ευκαιρίας, με τον υποτιτλισμό η απάντηση του Χρήστου –33 ετών και δάσκαλος οδήγησης– είναι αρνητική: «Οι επαγγελματίες έχουν συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια και deadlines, τα οποία νομίζω πως θα στερούσαν τη μαγεία της δημιουργίας και της ελευθερίας να ασχολείσαι μόνο με τα πράγματα που σου αρέσουν».
Οπως αναφέρθηκε και παραπάνω, οι υποτιτλιστές χωρίζονται συνήθως σε ομάδες –υπάρχουν και αρκετοί μεμονωμένοι– οι οποίες αναλαμβάνουν τη μετάφραση συγκεκριμένων τηλεοπτικών σειρών ανάλογα με τις ανάγκες, αλλά κυρίως σύμφωνα με τις προτιμήσεις του καθενός – μεταφράζουν δηλαδή τις σειρές που βλέπουν και οι ίδιοι. Κάθε ομάδα συντονίζεται από έναν ή δύο επιμελητές, εκείνους δηλαδή που έχουν την περισσότερη εμπειρία και φροντίζουν ώστε η τελική μορφή των υποτίτλων να είναι η καλύτερη δυνατή. Ο ίδιος ο υποτιτλισμός γίνεται μέσω ειδικών προγραμμάτων με ένα συνδυασμό μετάφρασης των αγγλικών υποτίτλων (για κωφούς) που κυκλοφορούν άμεσα στο Διαδίκτυο και εξ ακοής για την όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση των λεγομένων (ιδιωματισμών κτλ.) στα ελληνικά. Πολύ σημαντικό είναι, τέλος, το κομμάτι του συγχρονισμού προκειμένου οι υπότιτλοι να «πέφτουν» την κατάλληλη στιγμή και να δίνουν στον θεατή αρκετό διάστημα για να τους διαβάσει. Οπως διευκρινίζει ο Νώντας, η όλη διαδικασία μπορεί να πάρει πολλές ώρες ανάλογα πάντα με το είδος της σειράς (οι ιατρικές όπως το «Grey’s Anatomy» θεωρούνται ιδιαίτερα δύσκολες για παράδειγμα) και την εμπειρία του μεταφραστή. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν και παραπάνω, πάντως, στις περισσότερες περιπτώσεις η μετάφραση γίνεται από τουλάχιστον 3 – 4 άτομα και έτσι η δουλειά μοιράζεται, με αποτέλεσμα οι υπότιτλοι να «ανεβαίνουν» την ίδια ή το πολύ την επόμενη μέρα της αρχικής κυκλοφορίας.
Βάσει νόμου, οι υποτιτλιστές του Διαδικτύου είναι παράτυποι, αφού το υλικό τους θεωρείται παράγωγο της παράνομα διακινούμενης σειράς· το παραδέχονται και οι ίδιοι άλλωστε. «Νομίζω πως είναι αστείο να μιλάει κανείς για πειρατεία στον εθελοντικό υποτιτλισμό», λέει ο Χρήστος, «στον οποίο δεν υπάρχει καμία αμοιβή/κέρδος, αλλά μάλλον βάζουμε και από την τσέπη μας για να συντηρήσουμε την κοινότητα. Επίσης, αστείο και ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως έχουμε δει αρκετές φορές δικούς μας υπότιτλους να παίζουν στα εγχώρια τηλεοπτικά κανάλια.

Στο μέλλον, η εναλλακτική λύση στις κρέμες που παρέχουν προστασία έναντι της επικίνδυνης ακτινοβολίας UV-B ίσως να… τρώγεται! Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον (OSU) ανακάλυψαν μια ουσία με την ονομασία gadusol την οποία παράγουν πολλά είδη του ζωϊκού βασιλείου και όπως λένε, δεν αποκλείεται μια μέρα οι άνθρωποι να προσλαμβάνουν συστημική αντηλιακή προστασία μέσω ενός συμπληρώματος διατροφής.
Όπως αναφέρουν στο περιοδικό eLife, η φυσική ικανότητα παραγωγής της συγκεκριμένης ουσίας ενδεχομένως βασίζεται σε κάποιο προϊστορικό εξελικτικό γενετικό μηχανισμό ηλικίας εκατομμυρίων ετών –ο αμερικανικός αλιγάτορας είναι ένα από τα ζώα που την έχουν και είναι γνωστό ότι ως είδος… τα έχει τα χρονάκια του. Το γονίδιο που παρέχει την δυνατότητα αυτή είναι παρόμοιο με ένα που βρέθηκε σε φύκια και μέσω αυτών θα πρέπει να πέρασε στα σπονδυλωτά, εκτιμούν.
Οι άνθρωποι και τα θηλαστικά δεν μπορούν να παράγουν gadusol, ωστόσο οι ερευνητές του Oregon State University βρήκαν έναν τρόπο να φτιάξουν την ίδια ουσία σε μεγάλη ποσότητα, χρησιμοποιώντας μαγιά. Περαιτέρω έρευνα, υποστηρίζουν, ενδεχομένως να οδηγήσει στην χρήση της ως βασικό συστατικό αντηλιακών προϊόντων, καλλυντικών ή φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Το δικό τους πολιτικό μήνυμα υπέρ της Ελλάδας περνούν στις συναυλίες τους οι U2 στην περιοδεία τους «Innocence + Experience», που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες σε ΗΠΑ και Καναδά.
Συγκεκριμένα, κατά την εκτέλεση του τραγουδιού τους «Bullet the Blue Sky», ένα από τα πιο πολιτικά κομμάτια του συγκροτήματος μέσα από το άλμπουμ «The Joshua Tree», από την τεράστια γιγαντοοθόνη που βρίσκεται στη σκηνή, περνούν πολιτικά μηνύματα, εικόνες από το Las Vegas, εικόνες από το χάος των χρηματιστηρίων και εικόνες από την πλατεία Συντάγματος με συγκεντρωμένο πλήθος που διαμαρτύρεται κατά της κρίσης και της λιτότητας.
Ταυτόχρονα εμφανίζεται το μήνυμα «Unfuck Greece», το οποίο για πρώτη φορά ακούστηκε στη συγκέντρωση συμπαράστασης προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Οι U2 δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζουν τα φιλικά τους συναισθήματα υπέρ της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Τον Σεπτέμβριο του 2010, ο Bonno είχε έρθει για τη συναυλία του και είχε αναφερθεί στη δύσκολη περίοδο που βιώνει η Ελλάδα και η Ιρλανδία.
aftodioikisi.gr

Μετά τον Δήμο Βριλησσίων ένας ακόμη δήμος είναι πιθανόν να μην επαναλειτουργήσει τη Δημοτική Αστυνομία. Πρόκειται για το Δήμο Ηρακλείου Αττικής στον οποίο παρότι ο δήμαρχος υπέγραψε τη  σχετική διαπιστωτική πράξη που προβλέπει την επαναφορά συνολικά 11 θέσεων δημοτικών αστυνομικών (3 ΠΕ, 3 ΤΕ και 5 ΔΕ), δεν υπάρχει ενδιαφέρον από το απαιτούμενο προσωπικό για να καλύψει τις θέσεις που επανασυστάθηκαν. “Και αυτό γιατί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, σύμφωνα με την υπουργική εγκύκλιο για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, δεν είναι υποχρεωτική η επιστροφή των πρώην δημοτικών αστυνομικών στις θέσεις τους, αλλά τους δίνεται η δυνατότητα να παραμείνουν στην Ελληνική Αστυνομία (όπου οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν με την κατάργηση της Υπηρεσίας), ή να τεθούν στη διάθεση του Υπουργείου Εσωτερικών για μετακίνηση σε άλλη προσωποπαγή θέση. Αποτέλεσμα τούτου, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής να έχει μεν πλέον θέσεις δημοτικών αστυνομικών, αλλά καθόλου προσωπικό για να τις καλύψει”, καταλήγει η ανακοίνωση.


Μια ομάδα έμπειρων κριτών στο παγκοσμίου φήμης Concorso d’Eleganza Villa D’Este, απένειμαν στην Bentley EXP 10 Speed 6  το “Βραβείο Σχεδιασμού για concept & πρωτότυπα αυτοκίνητα”, μετά  την εμφάνισή του στην κορυφαία ιταλική Έκθεση Αντίκας, για το 2015.
Το βραβείο αυτό επιβεβαιώνει το συναρπαστικό μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας και δόθηκε στον Διευθυντή Σχεδίασης της Bentley, Luc Donkerwolke. Οι κριτές επέλεξαν τη Bentley EXP 10 Speed 6 σαν το καλύτερο μοντέλο το οποίο συνδυάζει, με τον καλύτερο τρόπο, τη διαχρονική σχεδιαστική αντίληψη και εμφάνιση της Bentley με τη σύγχρονη τεχνική.
Η ισχυρή, εξαίσια και ξεχωριστή Bentley EXP 10 Speed 6 δείχνει την μελλοντική κατεύθυνση της πολυτέλειας και των επιδόσεων, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά και την προηγμένη υβριδική τεχνολογία.
“H EXP 10 Speed 6 είναι το πιο πολυσυζητημένο πρωτότυπο αυτοκίνητο των τελευταίων ετών και ήταν το αστέρι στην Έκθεση της Γενεύης ενώ δέχτηκε πολύ θετικά σχόλια σε εμφάνισή της στη Νέα Υόρκη και τη Σαγκάη από τους εμπόρους, τους πελάτες και τα μέσα ενημέρωσης. Αυτό το εξαιρετικά πολυπόθητο βραβείο αποτελεί απόδειξη της επιτυχίας της πεμπτουσίας του βρετανικού σχεδιασμού μας”, δήλωσε ο Διευθυντής Σχεδίασης της Bentley, κ. Luc Donkerwolke.
Το Concorso d’Eleganza Villa D’Este πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1929, στις όχθες της Λίμνης Κόμο και συγκεντρώνει ιδιοκτήτες και λάτρεις των ιστορικών αυτοκινήτων από όλο τον κόσμο.

Οι διατροφικοί «κανόνες» που περνάνε από μητέρα σε παιδί, αλλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι πολλοί και ποικίλοι. Στη συνέχεια παρατίθενται μερικοί από τους ευρύτερα διαδεδομένους – και η αλήθεια γι’ αυτούς.
Τα μικρά παιδιά πρέπει να τρώνε κρέας μέρα πάρα μέρα. Ο μύθος αυτός αποδίδεται στο ότι το κόκκινο κρέας έχει πολύ σίδηρο, ο οποίος είναι γεγονός πως απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό. Ωστόσο, το κόκκινο κρέας έχει και πολλά κεκορεσμένα λίπη που αυξάνουν τη χοληστερόλη – και είναι πια καλά τεκμηριωμένο ότι οι παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια αρχίζουν από τη βρεφική και την παιδική ηλικία. Μικροί και μεγάλοι, λοιπόν, δεν πρέπει να τρώνε κόκκινο κρέας περισσότερο από μία ή το πολύ δύο φορές την εβδομάδα. Αντιθέτως, πρέπει να τρώνε ψάρι (τρεις φορές την εβδομάδα) και πουλερικά (δύο φορές) για να παίρνουν πρωτεΐνες και σίδηρο. Τρεις-τέσσερις φορές την εβδομάδα πρέπει επίσης να τρώνε όσπρια (όπως φακές, κουκιά, ρεβύθια, φασόλια), τα οποία κάποιες φορές θα είναι συνοδευτικά του λευκού κρέατος ή του ψαριού (λ.χ. με τη μορφή σαλάτας). Τα όσπρια επίσης περιέχουν πρωτεΐνες, αλλά και σίδηρο, ο οποίος όμως για να απορροφηθεί καλά από τον οργανισμό πρέπει να συνδυάζεται με πράσινα λαχανικά ή λεμόνι, γκρέϊπ φρουτ, πορτοκάλι, ακτινίδιο που έχουν πολλή βιταμίνη C.
Το ψωμί παχαίνει. Είναι μύθος, εκτός πια κι αν φάει κανείς μια… φρατζόλα. Το ψωμί περιέχει κυρίως υδατάνθρακες, που παρέχουν 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, ενώ τα λίπη παρέχουν 9 θερμίδες ανά γραμμάριο – και το ψωμί δεν έχει σχεδόν καθόλου λίπος (εκτός κι αν είναι λαδόψωμο ή στην παρασκευή του έχει προστεθεί λάδι). Επειδή οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, το 55% έως 60% των καθημερινών θερμίδων μας πρέπει να προέρχεται από αυτούς. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένας άνθρωπος με φυσιολογικό βάρος πρέπει να τρώει κατά μέσον όρο 3 φέτες ψωμί την ημέρα (περίπου 90 γραμμάρια), ενώ ένας υπέρβαρος μπορεί να τρώει 2 φέτες την ημέρα – συν δημητριακά, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια κ.τ.λ.
Τα πολλά φρούτα ανεβάζουν το «ζάχαρο». Ο μέσος έφηβος και ενήλικας χρειάζεται 4-5 φρούτα την ημέρα, τα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών χρειάζονται 3-4. Με αυτή την κατανάλωση δεν αυξάνεται το ζάχαρο, εκτός κι αν έχει κανείς διαβήτη και καταναλώνει πολύ ώριμα φρούτα (αυτά αυξάνουν γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, επειδή έχουν υψηλό γλυκαιμικό φορτίο). Για όλους τους ανθρώπους, το κλειδί είναι να μην τρώνε πολύ ώριμα φρούτα (λ.χ. όχι μαυρισμένες μπανάνες), ούτε να πίνουν πολλούς χυμούς αλλά να τρώνε ολόκληρα τα φρούτα.
Όσο πιο πολλές στερόλες τρως, τόσο πιο πολύ πέφτει η χοληστερίνη. Δεν ισχύει. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι στερόλες δεν μπορούν να ελαττώσουν τη χοληστερόλη περισσότερο από 9% έως 15% – και αυτό όταν τις καταναλώνει κανείς στα πλαίσια μιας υγιεινής, παραδοσιακής διατροφής. Επιπλέον, η υπερκατανάλωση φυτοστερολών ενδέχεται να είναι τοξική, ιδίως για τα μικρά παιδιά στα οποία δεν συνιστάται κατανάλωση τροφίμων εμπλουτισμένων με στερόλες. Συνεπώς, οι ενήλικες που επιλέγουν εμπλουτισμένα προϊόντα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Μόνο όσοι ενήλικες ακολουθούν πιστά τις επιταγές της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής δεν έχουν ανάγκη από εμπλουτισμένα φαγητά με φυτοστερόλες. Οι υπόλοιποι χρειάζονται 0,5 γραμμάριο την ημέρα εάν έχουν αυξημένη χοληστερόλη. Όσοι, όμως, έχουν κληρονομικό πρόβλημα χοληστερόλης χρειάζονται πάνω από 1-2 γραμμάρια φυτοστερολών την ημέρα.
Αν δεν πιεις γάλα, δεν θα αποκτήσεις γερά κόκαλα. Το γάλα είναι απαραίτητο μόνο για τον πρώτο χρόνο της ζωής μας. Μετά, δεν είναι διότι τα τυριά, τα γιαούρτια και τα μικρά ψάρια με τα κόκκαλα περιέχουν πιο πολύ ασβέστιο απ’ όσο το σκέτο γάλα. Συνεπώς, αν σε ένα παιδί δεν αρέσει το γάλα, υπάρχουν πολλές άλλες καλές πηγές ασβεστίου. Πολλά άλλα τρόφιμα, εξάλλου, όπως τα όσπρια, τα λαχανικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί επίσης περιέχουν κάποιες ποσότητες ασβεστίου.
Χρειαζόμαστε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι οκτώ ποτήρια υγρών την ημέρα, όχι νερού. Επιπλέον, η ποσότητα δεν είναι σταθερή: εξαρτάται από το πόσο δραστήριος είναι κανείς, από το αν εκτίθεται στον ήλιο, από την εφίδρωση και το επάγγελμά του (οι χειρόνακτες λ.χ. θέλουν πολύ περισσότερα υγρά από τους εργαζόμενους σε γραφείο, ιδίως εάν δουλεύουν κάτω από τον ήλιο ή μέσα σε εργοστάσια). Γενικώς, ο οργανισμός καταναλώνει μέσα στην ημέρα πάνω από 1 λίτρο νερό, συνεπώς χρειαζόμαστε από 1 λίτρο υγρών και πάνω, αναλόγως με τις προαναφερθείσες παραμέτρους. Στην ποσότητα των υγρών συμπεριλαμβάνονται σκέτο νερό, καφέδες, αναψυκτικά, χυμοί, σούπες, φρούτα και λαχανικά.
Το κατεψυγμένο ψάρι δεν είναι το ίδιο με το φρέσκο. Είναι ίδιο με το φρέσκο υπό τρεις προϋποθέσεις: ότι έχει μπει στην κατάψυξη αμέσως μετά την αλίευση, δεν έχει αποψυχθεί στο ενδιάμεσο και καταναλώνεται εντός 4-6 μηνών.
Η φέτα έχει πολύ ασβέστιο. Έχει αρκετό ασβέστιο, αλλά όχι περισσότερο απ’ όσο τα σκληρά τυριά, τα οποία συχνά έχουν το διπλάσιο ασβέστιο. Μειονέκτημα της φέτας είναι επίσης ότι έχει πολύ αλάτι – σε ορισμένα είδη υπάρχει 1,5 γραμμάριο νατρίου ανά 100 γραμμάρια φέτας.
Το ξίδι λιώνει το λίπος. Ούτε το ξύδι, ούτε άλλα τρόφιμα λιώνουν το σωματικό λίπος. Ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξει κανείς τη σύσταση του σώματός του είναι να γυμνάζεται καθημερινά (με τη γυμναστική μειώνεται το σωματικό λίπος και αυξάνεται η μυϊκή μάζα) και να τρέφεται υγιεινά (με λίγα και καλής ποιότητας λίπη, πρωτίστως ωμό ελαιόλαδο).
Όποιος θέλει να αδυνατίσει δεν πρέπει να τρώει κρέας με πατάτες. Είναι μύθος ότι ο συνδυασμός πρωτεϊνών και υδατανθράκων παχαίνει και ότι η αποφυγή του αδυνατίζει. Γενικώς, δεν έχει σημασία τι συνδυασμούς τροφίμων τρώει κανείς, αλλά η ποσότητα των τροφίμων και η περιεκτικότητά τους σε λίπος (δηλαδή οι θερμίδες τους).
Δεν πρέπει ποτέ να τρώμε ντομάτα με αυγό ή γιαούρτι με πορτοκάλι διότι θα αρρωστήσουμε. Δεν έχει διαπιστωθεί ποτέ να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ο συνδυασμός που ενδέχεται να προκαλέσει σε κάποιους ανθρώπους υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος (εκδηλώνεται με κοκκίνισμα του προσώπου, δύσπνοια και άλλα σοβαρά συμπτώματα) είναι το ψάρι με το τυρί.
Ψάρι και αυγό. Τα ψάρια, τα αυγά, το κρέας και τα γαλακτοκομικά είναι προϊόντα πλούσια σε πρωτεΐνες. Κάθε κατηγορία όμως από τις παραπάνω έχει διαφορετικού είδους πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες αυτές διασπώνται κατά την πέψη στο στομάχι με την βοήθεια υγρών που εκκρίνονται από το συκώτι. Αν στο στομάχι βρίσκονται δύο ή και περισσότερα είδη πρωτεϊνών τότε η πέψη γίνεται πιο δύσκολα γι’ αυτό και είναι καλό να καταναλώνουμε μόνο ένα είδος κάθε φορά. Αν καταναλωθούν περισσότερα από ένα είδη πρωτεϊνών όπως π.χ. ψάρι και αυγό ή γάλα, συνήθως το μόνο που συμβαίνει σε έναν υγιή οργανισμό είναι να επιβραδύνεται η πέψη. Αν όμως υπάρχει κάποια ευαισθησία στο στομάχι ή το συκώτι ή κάποια αλλεργία σε κάποια από αυτές τις τροφές, τότε μπορεί να προκληθεί εμετός καθώς κάποιο από τα δυο αυτά όργανα αδυνατεί να τις μεταβολίσει, οπότε έχουμε συμπτώματα δηλητηρίασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό του πλυθησμού με τέτοιου είδους προβλήματα είναι μικρότερο του 1%.

Καλοκαιράκι έφτασε, οι μυρωδιές είναι πιο έντονες και τα κάθε είδους ζωύφια παραμονεύουν. Μήπως έφτασε η ώρα να ξεφορτωθείς μερικά πράγματα από το σπίτι σου που μοναδικό σκοπό έχουν, να σου κάνουν τη ζωή δυσκολότερη (και πιο ακατάστατη);
Ληγμένα κουπόνια
Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να αφήσεις ένα καλό κουπόνι. Αλλά ληγμένα, άχρηστα κουπόνια απλώς καταλαμβάνουν χώρο και σας αποδιοργανώνουν. Βάλτε τα εκεί που ανήκουν και μην ανησυχείτε θα έρθουν και άλλα.
Ρούχα που ποτέ δεν φοράς
Γενικός κανόνας: Αν δεν το έχετε φορέσει δύο χρόνια, και δεν έχει καμία ισχυρή συναισθηματική αξία, τότε πετάξτέ το από την ντουλάπα σας. Ναι, αυτό περιλαμβάνει και το crop top μπλουζάκι με παγιέτες που αγοράσατε από την οδό Bourbon το 2004.
Στοίβες με παλιά περιοδικά και εφημερίδες
Εάν έχετε μια αυξανόμενη στοίβα δημοσιευμάτων που έχουν μαζέψει σκόνη ήρθε η ώρα να τα καθαρίσετε. Σκεφτείτε να τα δωρίσετε σε μια βιβλιοθήκη, έτσι θα έχουν ακόμα κάποια χρήση.
Μαγειρικά σκεύη που σπάνια χρησιμοποιείς
Πιστεύετε πραγματικά ότι σας χρειάζεται αυτό το ψαλίδι πίτσας; Ένα gadget που σας σώζει τρία δευτερόλεπτα κάθε λίγους μήνες μάλλον δεν αξίζει το χώρο που καταλαμβάνει στην κουζίνα σας.
Στοίβες αλληλογραφίας
Δεν προτείνουμε να πετάξετε τον αυξανόμενο σωρό των λογαριασμών σας (αν και αυτό είναι δελεαστικό). Αλλά το ανοιξιάτικο ξεσκαρτάρισμα έχει να κάνει με την καλύτερη οργάνωση – έτσι σκεφτείτε να τακτοποιήσετε αυτή τη στοίβα αλληλογραφίας και να πετάξετε ό,τι δεν χρειάζεστε.
Ληγμένα φάρμακα
Εάν βρίσκονται στο ντουλάπι με τα φάρμακα από τον καιρό που ο Μελ Γκιμπσον έκανε καριέρα μάλλον είναι καιρός να τα πετάξετε. Παλιά συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να συσσωρεύονται, οπότε τσέκαρε τα ντουλάπια σου και έλεγξε τι καταλαμβάνει χώρο. Απλά φροντίστε να τα απομακρύνετε με ασφάλεια.
Ψευτο- συναισθηματικά αντικείμενα
Υπάρχουν αναμνηστικά που κρατάς και μπορεί να διατηρήσεις για πάντα και υπάρχουν και κάποια που δεν πετάς καθαρά από ενοχή. Πέτα τα. Πιθανόν να μην τα κοιτάξεις ποτέ. Εξάλλου έχεις τις αναμνήσεις σου.
Ληγμένα τρόφιμα
Ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε – για εκείνο το πιάτο που περίσσεψε πριν από δύο εβδομάδες και το έβαλες στο πίσω μέρος του ψυγείου. Δεν σε κατηγορούμε ότι προσπαθείς να το ξεχάσεις αλλά είναι καιρός να αντιμετωπίσεις τη μούχλα.
Ξεπερασμένες ηλεκτρονικές συσκευές
Κάποτε αυτό το MuVo mp3 player ήταν από τα κορυφαία. Αλλά τώρα βρίσκεται σε ένα νεκροταφείο με ηλεκτρονικά στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Πούλα ή χάρισε αυτά τα αντικείμενα που ξέρεις ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ ξανά.
Εγκαταλειμμένα εργαλεία ομορφιάς
Εάν έχετε κρατήσει εργαλεία ομορφιάς που ποτέ δεν χρησιμοποιήσατε, γιατί δεν σας βόλεψαν, ήρθε η ώρα να τα πετάξετε, ακόμα και αν ήταν ακριβά.
Επιπλέον κουμπιά
Πόσο συχνά χρησιμοποιείς αυτά τα επιπλέον κουμπιά σε πουλόβερ και πουκάμισα; Πιθανόν σπάνια, αν όχι ποτέ. Σύμφωνοι, είναι καλό να τα έχετε αν χρειαστεί αλλά αν κυρίως καταλαμβάνουν απλώς χώρο, σκεφτείτε να τα ξεφορτωθείτε.
Οδηγοί χρήσεων
Οι οδηγοί χρήσεων για συσκευές μπορεί να καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στα ντουλάπια σας. Σκεφτείτε να τους πετάξετε, ειδικά αν μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για ένα προϊόν στο διαδίκτυο.
Παλιοί φάκελοι και προσωπικά έγγραφα
Σίγουρα πρέπει να κρατήσετε καλές αναμνήσεις και πράγματα όπως αποδείξεις μισθοδοσίας και φορολογικά έγγραφα για κάποιο χρονικό διάστημα. Ψάξε για πόσο καιρό θα χρειαστεί να κρατήσεις κάποια έγγραφα και ξεχώρισε ποια χρειάζεσαι και ποια μπορείς να πετάξεις,
Άδεια μπουκάλια αλκοόλ
Εντάξει, ένα μπουκάλι Gold Label ήταν ακριβό αλλά η συλλογή άδειων μπουκαλιών στην κουζίνα σας δεν αξίζει τίποτα πια. Αντιμετώπισέ το: το αλκοόλ έφυγε και είναι καιρός να το πετάξεις. Πάντα θα έχεις τις αναμνήσεις. Ίσως.
Καλούδια από παραγγελίες
Επικροτούμε κάποιον που είναι λιτός και χρησιμοποιεί τα διάφορα καλούδια που φτάνουν μαζί με μια παραγγελία φαγητού. Αλλά αν απλά βρίσκονται σε ένα συρτάρι τότε ποιο το νόημα; Πετάξτε τα ή δώστε τα σε κάποιον που θα τα χρησιμοποιήσει.
Ηλεκτρονικά καλώδια
Αχ, αυτό το κουβάρι με τα μυστηριώδη καλώδια οι περισσότεροι από εμάς το έχουν κάπου κρυμμένο. Εάν μεγαλώνει σε ένα γιγάντιο, περίεργο και με πολλά καλώδια πλάσμα είναι καιρός να οργανωθείτε. Οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι τα περισσότερα απ’ αυτά τα καλώδια να καταλήγουν σε ηλεκτρονικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε πια.
Σωροί από σακουλές αγορών
Η επαναχρησιμοποίηση είναι σπουδαία. Και οι σακούλες των παντοπωλείων μπορούν να γίνουν αρκετά πρακτικές. Εάν όμως έχετε μαζέψει αρκετές σκεφτείτε να τις πετάξετε. Ακόμα καλύτερα να αγοράσετε μια φθηνή, επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα για τα ψώνια σας.
Παλιά καλλυντικά
Υπάρχουν μερικά καλλυντικά που ξέρεις ότι δεν πρόκειται να φορέσεις ποτέ ξανά, όπως για παράδειγμα εκείνο το κίτρινο κραγιόν εμπνευσμένο από την Nicki Minaj. Ξεφορτώσου το. Όπως μερικά προϊόντα ομορφιάς κάποια καλλυντικά δεν κάνουν για εμάς. Δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάτε.
Παλιές μπογιές
Εάν έχετε μαζέψει παλιά κουτιά με μπογιές ξεφορτωθείτε τα (με ασφάλεια). Μπορεί να πιάνουν πολύ χώρο.
Ξεχασμένα έργα
Ήθελες να το ολοκληρώσεις όμως ποτέ δεν τελείωσες εκείνο το χειροποίητο κασκόλ και τώρα απλά κάθεται στη γωνία για τρεις μήνες. Πες αντίο και προχώρα.
SamsungFoldableDisplay
H Samsung φέρεται να ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο Galaxy με εύκαμπτη αναδιπλούμενη οθόνη, σύμφωνα με τη σχετική φημολογία.
Το SamMobile επικαλείται πηγές μέσα από την Samsung σχετικά με αυτό που ήταν μέχρι σήμερα γνωστό ως Project Valley ή Project V, το οποίο φέρεται να βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών και δεν αποκλείεται να το δούμε να παίρνει σύντομα σειρά για την γραμμή παραγωγής. Το Project V αφορά σε μία συσκευή που θα έχει δύο αναδιπλούμενες οθόνες και μπορεί να υποστηρίξει χειρονομίες για την εκτέλεση εντολών.
Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για την συσκευή που ετοιμάζει η Samsung, αλλά είναι γεγονός ότι η εταιρεία θέλει να παρουσιάσει συσκευές με εξελιγμένες τεχνολογίες οθόνης μέχρι το 2016. Το ενδιαφέρον της Samsung για συσκευές με αναδιπλούμενη οθόνη είναι εμφανές, ενώ θεωρείται ότι το Samsung Galaxy S6 Edge είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής για το πώς φαντάζεται η κορεάτικη εταιρεία τις κυρτές οθόνες στα μοντέλα.
Επισήμως, η Samsung δεν έχει επιβεβαιώσει καμία από τις σχετικές φήμες, αλλά έχει δηλώσει το ενδιαφέρον της για την παρουσίαση ανάλογων συσκευών στο μέλλον, ενώ τονίζει ότι έχει στην κατοχή της αρκετές πατέντες σχετικά με κυρτές, αναδιπλούμενες και εύκαμπτες οθόνες που δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει αργότερα.
pestaola.gr



Σε μια εποχή που μαγειρεύουμε σπανιότερα και τρεφόμαστε κάτω από συνθήκες έντονου στρες, ο ιδανικότερος τρόπος να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας ανάγκες, είναι να εμπλουτίσουμε το διαιτολόγιο μας με μια σούπερ τροφή βγαλμένη από την καρδιά της μεσογειακής διατροφής η οποία χαρίζει μακροζωία . Μία τέτοια τροφή είναι η αποξηραμένη σταφίδα που παράγεται στην Ελλάδα εδώ και αιώνες και  στο παρελθόν οι κάτοικοι για να τιμήσουν τα οφέλη της, γιόρταζαν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες το χρόνο.
Γλυκιά, νόστιμη ελληνική και φημισμένη, η κορινθιακή σταφίδα είναι η πιο γνωστή ποικιλία μαύρης σταφίδας. Καλλιεργείται σε περιοχές της Βόρειας και της Δυτικής Πελοποννήσου, καθώς και στη Ζάκυνθο. Με μορφή ρυτιδώδη, είναι το δροσερό σταφύλι στην αποξηραμένη του μορφή. Η Ελλάδα, στηρίζοντας την οικονομία της για πολλά χρόνια στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, παρέμεινε αγροτική καθ’ όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα με βασικά προϊόντα τα δημητριακά και τη σταφίδα. Το 1871, νέοι μικροϊδιοκτήτες γης στράφηκαν προς την καλλιέργεια σταφίδας ενώ η παραγωγή της κορινθιακής ποικιλίας εκτινάχθηκε στα ύψη με εξαγωγές γύρω στα 1877. Είναι η περίοδος που τα γαλλικά αμπέλια έπαθαν την ασθένεια της φυλλοξήρας, γεγονός που καθυστέρησε τη λεγόμενη ‘σταφιδική κρίση’ που ακολούθησε το 1893.
Κατά το τέλος της πρώτης δεκαετίας του 20ού αιώνα, το ‘σταφιδικό ζήτημα’ άρχισε να χάνει την οξύτητά του για πολλούς λόγους. Ήταν όμως ένα από τα σημαντικότερα, αν όχι το σημαντικότερο οικονομικό γεγονός στην Ελλάδα μετά από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Σήμερα,η κορινθιακή ή μαύρη σταφίδα θεωρείται παγκοσμίως μοναδικό προϊόν και στην Ελλάδα παράγεται σε ποσοστό άνω του 80%. Η τροφή αυτή, θεωρειται πλέον ευρέως  ως τονωτική, χαρίζει ενεργεία και δρα κατά της γήρανσης. Διάσημη από την αρχαιότητα τελευταία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής για τις ευεργετικές της ιδιότητες.
Περιέχει  πλήθος από αντιοξειδωτικές ουσίες, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία, κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο. Έχει αντικαρκινική δράση ενώ ακόμα και τα κουκούτσια, όταν αυτά υπάρχουν, συνεισφέρουν στο αντιοξειδωτικό της περιεχόμενο.  Σαφώς λοιπόν αποτελεί και ένα εξαιρετικό σνακ ακόμα και για όσους γυμνάζονται αφού είναι πολύ καλή πηγή ενέργειας. Δίκαια την αποκαλούν και “Ελληνική σούπερ τροφή”, εφόσον διαπιστωμένα περιέχει συστατικά που βρίσκουμε στις λεγόμενες “υπερτροφές”. Επίσης, αποδεδειγμένα χορταίνει, οπότε βοηθά στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων. Οι επιστήμονες προτείνουν  να βάλουμε τη σταφίδα στην καθημερινή μας διατροφή, καταναλώνοντας τη ως μία από τις τρεις μερίδες φρούτων που πρέπει να έχουμε στο ημερήσιο διαιτολόγιο μας .
Πλην της αντικαρκινικής δράσης η σταφίδα υποβοηθά στην αποκατάσταση και επισκευή κατεστραμμένου DNA, στην ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος αφού μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα αλλά και στην πρόληψη παχυσαρκίας αφού ενισχύει το μεταβολισμό και τις καύσεις. Πού τη χρησιμοποιούμε; Σε γλυκά ή φαγητά θα τη χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε μια διακριτική γλυκιά πινελιά στις συνταγές μας. Σε κέικ, πίτες, τάρτες αλλά και σε ψητά καθώς και γεμίσεις κρεατικών ή πουλερικών. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις τροφίμων που η αντιοξειδωτική τους συμπεριφορά κατά το μαγείρεμα-ψήσιμο παραμένει σταθερή ή σε κάποιες περιπτώσεις αυξάνεται κιόλας.
Πηγή: papaioannou-giannis.net - koutipandoras

Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι η επίσημη διαθεσιμότητα των επερχόμενων Windows 10 θα ξεκινήσει στις 29 Ιουλίου, δηλαδή σε κάτι λιγότερο από 2 μήνες.

Τα Windows 10 θα φέρουν universal apps, Cortana,Microsoft Edge browser που αντικαθιστά Internet Explorer, Office 2016, ενσωματωμένο Xbox Live app και νέα multimedia apps, μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, τα ανανεωμένα Windows 10 θα έχουν καλύτερο Windows Store, Windows Hello login, continuum feature για αλλάζετε μεταξύ tablet και PC interfaces στα convertibles.

Τα Windows 10 όπως είπαμε θα έρθουν 29 Ιουλίου και θα είναι δωρεάν για όσους έχουν συσκευές με Windows 7 και Windows 8.1.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν και αυτοί που θα θέλουν να αγοράσουν τα αντίγραφα. Η Microsoft μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει επίσημες τιμές για τις διαφορετικές εκδόσεις, αλλά διέρρευσαν από online κατάστημα.

Το Newegg δημοσίευσε τις τιμές, στη συνέχεια τις αφαίρεσε, αλλά υπάρχουν τα screenshots που δείχνουν ότι τα Windows 10 Home κοστίζουν 109 δολάρια και τα Windows 10 Professional 149 δολάρια.

ΠΗΓΗ: techblog.gr

Ο γιος του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζόσεφ Μπαένα, είναι επίσημα απόφοιτος λυκείου. Κι ενώ ο χώρος που έγινε η γιορτή αποφοίτησης ήταν γεμάτος από κόσμο, υπήρχε κάποιος που απουσίαζε από την τελετή. Δεν ήταν άλλος από τον πατέρα του, Άρνολντ.

Ο 18χρονος Τζόσεφ Μπαένα ήταν όλο χαμόγελα την ώρα που έπαιρνε στα χέρια του το απολυτήριό του, από το Frontier High School στο Ρίβερσάιντ της Καλιφόρνια, ενώ φωτογραφήθηκε με τη μητέρα του.

Ο Τζόσεφ είναι ο καρπός του έρωτα του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και της Μίλντρεντ Πατρίτσια Μπαένα, όταν αυτή δούλευε στο σπίτι του διάσημου ηθοποιού.

Ο 18χρονος κατά την τελετή αποφοίτησης εκτός από την μπλε τήβεννο που φορούσε, από τον λαιμό του κρέμονταν ένα μετάλλιο, αλλά και πολλά «κορδόνια» τα οποία φανερώνουν ότι πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο παιδί με πολλούς επαίνους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το σεξουαλικό σκάνδαλο συγκλόνισε την οικογένειά του Άρνολντ το 2011, όταν παραδέχθηκε ότι είναι ο πατέρας του Τζόσεφ. Η περιπέτεια του ηθοποιού με τη Μίλντρεντ είχε μείνει κρυφή για πολλά χρόνια, χωρίς να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του βιολογικού πατέρα του αγοριού.

Ταυτόχρονα με την αποκάλυψη της πατρότητας έγινε γνωστό ότι ο Τζόσεφ είναι μόλις μία εβδομάδα μικρότερος από τον μικρότερο γιο του Άρνολντ με τη Μαρία Σράιβερ.

Ο 18χρονος είναι φτυστός ο Άρνολντ, ο οποίος έχει αναλάβει την οικονομική ευθύνη του παιδιού του, ενώ για δώρο γενεθλίων του αγόρασε τζιπ και, σύμφωνα με την Daily Mail, έχει χαρίσει στη μητέρα και στο παιδί ένα σπίτι με πισίνα στο Μπέικερσφιλντ.
real.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!