Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Πάσχα 2017 - Έθιμα και παραδόσεις: Πώς θα βάψεις εύκολα και γρήγορα πασχαλινά αυγά
Και όμως υπάρχει τρόπος να βάψουμε πασχαλινά αυγά, κόκκινα ή σε ότι χρώμα θέλουμε, εύκολα και γρήγορα, ώστε να μη σπάσουν και να μην περάσει και η βαφή μέσα από το κέλυφος.
Διαλέγουμε γερά αυγά και δεν τα πλένουμε!
Αν τα αυγά είναι λερωμένα σε σημεία της επιφάνειάς τους, τα σκουπίζουμε ελαφρά. Όλα αυτά γίνονται για να μην αφαιρεθεί το προστατευτικό περίβλημα που υπάρχει στα αυγά, για να τα προστατεύει από την είσοδο μικροοργανισμών στο εσωτερικό τους. (Για τον ίδιο λόγο δεν πλένουμε ποτέ τα αυγά πριν τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο.)
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε νερό από τη βρύση και τακτοποιούμε αυγά, τα οποία βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, σε μία στρώση, χωρίς πολλά κενά μεταξύ τους. Φροντίζουμε τα αυγά να σκεπάζονται από νερό.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και αφού αρχίσει το νερό να κοχλάζει έντονα, μετράμε 2 λεπτά και διακόπτουμε τη θερμοκρασία, αφήνοντας όμως την κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μέχρι το νερό να κρυώσει τελείως.
Διαλέγουμε βαφή αυγών που λειτουργεί σε κρύο νερό και βάφουμε τα αυγά ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και προσέχουμε να μην αφήσουμε τα αυγά περισσότερο από τον απαιτούμενο χρόνο μέσα στο μίγμα της βαφής.
Στραγγίζουμε τα αυγά, κατά προτίμηση σε χάρτινη αυγοθήκη.
Όταν στεγνώσουν, αλείφουμε την επιφάνειά τους απαλά, με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε πάλι να στεγνώσουν. Σε αυτό το στάδιο τα αυγά είναι έτοιμα.
Το ξίδι χρησιμοποιείται με τη βαφή, για να σταθεροποιείται το χρώμα.
Με τη διαδικασία αυτή δεν εισέρχεται βαφή μέσα από το κέλυφος του αυγού


Πηγή:sintagespareas.gr

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Ντόρτμουντ. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας ανακοίνωσε την ανάληψη της έρευνας για την επίθεση κατά του λεωφορείου της Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Η επιστολή που βρέθηκε στον τόπο της έκρηξης αναφέρει ότι η επίθεση αποτελεί απάντηση στην στρατιωτική ανάμειξη της Γερμανίας στις επιχειρήσεις παρακολούθησης κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung.
Πηγές της αστυνομικής έρευνας δήλωσαν στην εφημερίδα του Μονάχου ότι η επιστολή είναι πιθανόν να είναι απόπειρα αυτών που βρίσκονται πίσω από την επίθεση να παραπλανήσουν τις αρχές.

Εκπτώσεις στους πελάτες που θα φέρουν μαζί τους το φλιτζάνι τους προσφέρουν δύο μεγάλες αλυσίδες καφετεριών στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο των εορτασμών για την «Εβδομάδα του Καφέ», αλλά και σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τα απορρίμματα από τα πλαστικά και τα χάρτινα ποτήρια μιας χρήσης.
Η αλυσίδα μικρών γευμάτων «Pret A Manger» δεσμεύτηκε να προσφέρει έκπτωση 0,25 λιρών στους πελάτες της που θα χρησιμοποιήσουν το δικό τους ποτήρι για να απολαύσουν τον καφέ τους σε οποιοδήποτε κατάστημα της αλυσίδας στο Λονδίνο, ενώ τα γαλλικά αρτοποιεία «Paul» θα προσφέρουν έκπτωση 0,10 λιρών, σε όλα τους καταστήματα στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έρευνες δείχνουν ότι περίπου 2,5 δισεκατομμύρια χάρτινα ποτήρια πετιούνται στα σκουπίδια κάθε χρόνο στη Βρετανία, με τα περισσότερα από αυτά να μην ανακυκλώνονται.
Η «Εβδομάδα του Καφέ», η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή του Πάσχα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελεί μία πρωτοβουλία για συγκέντρωση χρημάτων με στόχο την παροχή καθαρού νερού σε κοινότητες όπου καλλιεργείται καφές σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με το Reuters.
Μεγάλη Τετάρτη: Τι συνέβη σήμερα σύμφωνα με την χριστιανική πίστη
Η τρίτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας της εβδομάδας των Αγίων Παθών του Χριστού, είναι αφιερωμένη στην μεταστροφή της πόpνης που άλειψε με τα μαλλιά της τα πόδια του Ιησού αλλά κι στην προδοσία του Ιούδα.
Η μετάνοια είναι μια από τις πιο σημαντικές διδάσκαλίες του χριστιανισμού. Χρειάζεται σθένος για να μετανοήσεις ειλικρινά, κάτιπου και ο ίδιος ο Χριστός θαύμαζε. Η πόpνη μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Ιησού με πολύτιμο μύρο και συγχωρήθηκε απ’ όλες τις αμαρτίες της, αφού μετανόησε ειλικρινά. Η τιμή του πολύτιμου μύρου τότε ήταν γύρω στα 300 δηνάρια και για τον λόγο αυτό την επέκριναν όλοι οι μαθητές και πιο σθεναρά ο Ιούδας, καθώς γνώριζαν την ελεημοσύνη που έδειχνε ο δάσκαλός τους προς τους φτωχούς. Ο Χριστός την υπερασπίστηκε, λέγοντας πως τον προετοιμάζει για την ταφή του. Άλλωστε, είπε στους μαθητές, «εμένα θα με έχετε για λίγο ακόμα κοντά σας, τους φτωχούς θα τους βοηθάτε καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής σας».
Ο Ιούδας έφυγε δυσαρεστημένος και σκεπτικός. Πήγε αμέσως μετά στους Αρχιερείς και διαπραγματεύτηκε την παράδοση του Ιησού για 30 αργύρια. Η εκκλησιαστική παράδοση αντιπαραβάλλει την μετάνοια της ποpνης και την προδοσία του Ιούδα. Η προέλευση δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αλλά η πρόθεση. Η πόpνη απελευθερώνεται πλήρως από τις αμαρτίες ενώ ο Ιούδας, ο μαθητής του Χριστού, αιχμαλωτίζεται στην φιλαργυρία.
Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ψάλλεται ο όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης με κεντρικό θέμα την νίψη των ποδιών των Αποστόλων από τον Ιησού, το Μυστικό Δείπνο στην Γεσθημανή και την προδοσία του Ιούδα.
Ο Μυστικός δείπνος σύμφωνα με την Χριστιανική πίστη, διεξήχθη ανάμεσα στον Ιησού και τους Δώδεκα Αποστόλους στην Ιερουσαλήμ μία μέρα πριν τη Σταύρωσή του. Σήμερα, η μέρα αυτή ονομάζεται Μεγάλη Πέμπτη.
Σαν σήμερα: Η Ελλάδα αναγκάζεται να δανειστεί για πρώτη φορά
Είχαν περάσει μόλις δυο χρόνια από την έναρξη Ελληνικής Επανάστασης. Στις 12 Απρίλιου του 1823 και μετά την Β' Εθνοσυνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Άστρος της Κυνουρίας, η επιτροπή που έκανε έναν πρόχειρό υπολογισμό για τα οικονομικά του Αγώνα, δεν ήταν καθόλου αισιόδοξη. Τα έξοδα ήταν δυσανάλογα με τα έσοδα. Συγκεκριμένα τα έξοδα το πρώτο εξάμηνο του έτους θα έφταναν τα 38 εκατομμύρια γρόσια, ενώ τα έσοδα τα 12. Εκείνη την εποχή, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά η ανάγκη εξωτερικού δανεισμού.
Λιγότερο από δυο μήνες μετά, η τότε κυβέρνηση εξουσιοδότησε τους Ιωάννη Ορλάνδο, Ανδρέα Ζαΐμη και Ανδρέα Λουριώτη, να μεταβούν στο Λονδίνο και να συνάψουν δάνειο. Αλλά η έλλειψη χρημάτων καθυστέρησε την αναχώρηση των τριών. Ο λόρδος Μπάιρον κάλυψε μέσω δανείου το ταξίδι τους, αλλά ο Ανδρέας Ζαΐμης τελικά δεν έφυγε με τους άλλους δυο.
Ο Ιωάννης Ορλάνδος
Ορλάνδος και Λουριώτης, φτάνουν τελικά τον Ιανουάριο του 1824. Ύστερα από έντονες διαπραγματεύσεις, πέτυχαν ( ή μάλλον δεν πέτυχαν) να αποσπάσουν δάνειο 800.000 λιρών, με τόκο 5%, προμήθεια 3% και περίοδο αποπληρωμής στα 36 χρόνια. Ως εγγύηση για την εξόφληση; Μα φυσικά, δημόσια περιουσία και γη.
Δυστυχώς, το ποσό που έφτασε στην Ελλάδα ήταν μόλις 298.000 λίρες. Λίγο η συμφωνία που έκλεισαν οι διαπραγματευτές (με παρακρατήσεις τόκων, χρεολύσια κλπ.), λίγο οι σπατάλες του σπετσιώτη Ορλάνδου και του γιαννιώτη Λουριώτη στο Λονδίνο (που θέλησαν να περάσουν πολυτελώς την διαμονή τους εκεί) και λίγο η τμηματική παράδοση του δανείου από τράπεζα της αγγλοκρατούμενης Ζακύνθου, έκαναν το δάνειο να χαρακτηριστεί έως και «ληστρικό». Όμως η τότε ελληνική κυβέρνηση (όπως και αυτές των τελευταίων ετών), βρήκε κάτι θετικό σε όλο αυτό: θεώρησε επιτυχία την σύναψη δανείου, καθώς έτσι αναγνωριζόταν ο αγώνας των Ελλήνων αλλά και το Ελληνικό Κράτος. Το ότι το μεγαλύτερο μέρος του δανείου ξοδεύτηκε για να επικρατήσει η παράταξη Κουντουρίωτη στον εμφύλιο 1823-1825, είναι μια άλλη κουβέντα...
Ο Γεώργιος Κουντουριώτης
Στις 31 Ιουλίου του 1824, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει κι άλλο δάνειο, αυτή τη φορά 2.000.000 λιρών (από τα οποία, μόλις 816.000 έφτασαν σε ελληνικά χέρια). Μαζί με το δάνειο του 1832, η Ελλάδα οδηγήθηκε στις πτώχευσεις του 1827 και του 1843. Αυτές οι δυο πτωχεύσεις άνοιξαν τον «Ασκό του Αιόλου». Από τότε υπήρξαν και άλλες πτωχεύσεις του κράτους, που είχαν ως αποτέλεσμα τον συνεχή δανεισμό. Κάτι που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, 193 χρόνια μετά...

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο («Η Τέλεια Ομορφιά») μετά τον στοχασμό της «Νιότης» και τον ανατρεπτικό «Young Pope» με τον Τζουντ Λο, βρίσκει ξανα κοινό τόπο με τον σπουδαίο ηθοποιό Τόνι Σερβίλο, και μάλιστα πολιτικό.

Μετά το «Il Divo», μια κινηματογραφική παραβολή για την ανθρώπινη ματαιοδοξία με αφορμή τον Τζούλιο Αντρεότι, ιδρυτικό μέλος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών και πρωθυπουργός της Ιταλίας για έξι θητείες μέχρι την έναρξη της πολύκροτης δίκης για την ανάμειξή του με την ιταλική μαφία, και την οσκαρική «Τέλεια Ομορφιά», οι Σερβίλο-Σορεντίνο βάζουν στόχο τον μεγιστάνα και πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Σορεντίνο ολοκληρώνει το σενάριο με σκοπό τα γυρίσματα να ξεκινήσουν το καλοκαίρι και το σχέδιο έχει τον (προσωρινό;) τίτλο «Loro», λογοπαίγνιο που σημαίνει κυριολεκτικά «αυτοί», αλλά αποτελεί και ηχητική παρήχηση του «L'Oro», που σημαίνει «χρυσός».

Η ανεύρεση χρηματοδότη για την παραγωγή της ταινίας δεν είναι εύκολη σύμφωνα με πηγές, δεδομένου ότι η Medusa (εταιρεία συμφερόντων Μπερλουσκόνι) δεν θα συμμετέχει, αν και είχε συγχρηματοδοτήσει τα «Τέλεια Ομορφιά» και «Νιότη».

Ο 80χρονος Μπερλουσκόνι, βρέθηκε για περισσότερο από δύο δεκαετίες στο πολιτικό προσκήνιο της Ιταλίας, κατά τη διάρκεια των οποίων διετέλεσε Πρωθυπουργός τις περιόδους 1994-1995, 2001-2006 και 2008-2011.

Σπούδασε νομικά και τη δεκαετία του '70 έκανε τις πρώτες του επενδύσεις στα ΜΜΕ, φτάνοντας να του ανήκει το 80% της ιταλικής ιδιωτικής τηλεόρασης μέσα σε 15 χρόνια.

Το 1986 έγινε ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν, ενώ τον Οκτώβριο του 2012 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για φοροδιαφυγή.

«Το θέμα της εξουσίας βρίσκεται παντού», δήλωσε ο Σορεντίνο στην εφημερίδα La Repubblica σε συνέντευξή το προηγούμενο Σάββατο, στην οποία αποκάλεσε τον Μπερλουσκόνι ένα «σύμπλεγμα από μη αμελητέα μυστήρια».



ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!