Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017


«Μαχαιριά» στην ελληνική ευρηματικότητα αποτελεί ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας κυρίως για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που στερούνται νόμιμης θέσης στάθμευσης και εφεύρουν διάφορους τρόπους για να εξασφαλίζουν μόνιμα μια θέση πάρκινγκ έξω από το σπίτι τους!
Άλλωστε δεν είναι και λίγες οι φορές που κυρίως οι σύζυγοι των ιδιοκτητών αυτοκινήτων ή οι γονείς αν πρόκειται για νεαρό οδηγό που τοποθετούν σκόπιμα τα σκαμπό, τις καρέκλες ή ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς για να εμποδίσουν κάποιον άλλο οδηγό να παρκάρει το όχημά του στην... ιδιωτική θέση πάρκινγκ τους που βρίσκεται μπροστά στην κατοικία τους.
Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ωστόσο αναμένεται να βάλει μια τάξη σε αυτό το χάος που παρατηρείται σχεδόν σε όλα τα στενά των μεγαλουπόλεων προβλέποντας μάλιστα τσουχτερά πρόστιμα 400 ευρώ!
Ειδικότερα στο άρθρο 48 του νέου Κ.Ο.Κ. για την κατάληψη τμήματoς oδoύ και πεζόδρoμoυ αναφέρει χαρακτηριστικά:
1. H πρoσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματoς τoυ oδoστρώματoς με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγoρεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμπoδίζεται η κυκλoφoρία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση oχημάτων ή περιoρίζεται η oρατότητα αυτών πoυ χρησιμoπoιoύν τις oδoύς.
2. Kατ' εξαίρεση της διάταξης της πρoηγoύμενης παραγράφoυ, μπoρεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, αν υπάρχει αρκετός χώρoς γι' αυτό, η κατάληψη τμήματoς oδoύ με πρoσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημoτικών ή Koινoτικών Aρχών μετά γνώμη των αρμόδιων Aστυνoμικών Aρχών.
3. Aυτoί πoυ ανεγείρoυν oικoδoμές μέσα σε κατoικημένες περιoχές ή εκτελoύν άλλα έργα και καταλαμβάνoυν oλόκληρo τo πεζoδρόμιo μπρoστά από την oικoδoμή ή τo έργo, υπoχρεoύνται να κατασκευάσoυν πρόσθετo πεζoδρόμιo ή να πάρoυν άλλα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Mε απόφαση τoυ Yπoυργoύ Περιβάλλoντoς, Χωρoταξίας και Δημόσιων Έργων καθoρίζoνται oι λεπτoμέρειες για την εφαρμoγή της διάταξης αυτής.
4. Όταν επιτρέπεται, όπως πιo πάνω, η κατάληψη τμήματoς oδoύ πρέπει αυτό να επισημαίνεται υπoχρεωτικά από αυτόν πoυ τo κατέλαβε κατά τις διατάξεις τoυ άρθρoυ 9 τoυ παρόντoς Kώδικα.
5. H κατάληψη επιφάνειας πεζόδρoμoυ για oπoιαδήπoτε άλλη χρήση, εκτός γι' αυτήν πoυ έχει κατασκευαστεί, απαγoρεύεται, εφόσoν παρεμπoδίζεται η κυκλoφoρία των πεζών, ως και η είσoδoς - έξoδoς oχημάτων άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παρoδίων.
6. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων (400,00) ευρώ.
Πηγή: enikonomia.gr

Θύμα σειράς κλοπών σε διάρκεια αρκετών χρόνων δήλωσε ότι έπεσε ο διευθυντής του Ρancho Obi-Wan Στβ Σάνσουιτ.

Το Ρancho Obi-Wan θεωρείται το μεγαλύτερο ιδιωτικό μουσείο αφιερωμένο στο σύμπαν των ταινιών επιστημονικής φαντασίας Star Wars ("Ο Πόλεμος των 'Αστρων").

Τουλάχιστον 200 συλλεκτικά αντικείμενα κλάπηκαν, μεταξύ των οποίων σπάνια ειδώλια, συνολικής αξίας περίπου 200.000 ευρώ. Πρόκειται για μία σταγόνα στον ωκεανό αυτής της προσωπικής συλλογής των περίπου 300.000 αντικειμένων, το ένα τρίτο της οποίας εκτίθεται στην Πεταλούμα της Καλιφόρνια.

Οι κλοπές που διαπράχθηκαν από το τέλος του 2015 ανακαλύφθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ένας άλλος συλλέκτης από το Τέξας ανακοίνωσε την κλοπή μίας πρωτότυπης φιγούρας του Boba Fett από τη συλλογή του.

Το αντικείμενο είχε μεταπουληθεί μέσω Διαδικτύου από έναν εξειδικευμένο έμπορο, ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε με τον συλλέκτη για να του δώσει το όνομα του πωλητή.

Αναλύοντας τη λίστα των αντικειμένων που είχαν ήδη πωληθεί από το ίδιο πρόσωπο, ο έμπορος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένα αντικείμενα είχαν κλαπεί από τη συλλογή του Rancho Obi-Wan και ήρθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη Στιβ Σάνσουιτ.

Αντικείμενα από τη θρυλική κινηματογραφική σειρά "Ο Πόλεμος των 'Αστρων" αναμένεται να εκτεθούν στο μουσείο που θα δωρίσει ο σκηνοθέτης του γνωστού saga Τζορτζ Λούκας στο κέντρο του Λος Άντζελες, στον χώρο του Exposition Park.

Εκεί ο επισκέπτης θα μπορεί να θαυμάσει αντικείμενα έργων κλασικής και σύγχρονης τέχνης και χιλιάδες αναμνηστικά από τις ταινίες του σκηνοθέτη των Star Wars. Το μουσείο Αφηγηματικής Τέχνης είναι ένα δώρο του Τζορτζ Λούκας στην πόλη του Λος Άντζελες και μια μνημειώδης παρακαταθήκη του προς τις επόμενες γενιές, αξίας ενός δισεκ. δολαρίων.

Το μουσείο θα στεγάσει 10.000 πίνακες, εικονογραφήσεις βιβλίων και περιοδικών, αναμνηστικά ταινιών από τον Ιντιάνα Τζόουνς έως τον Πόλεμο των 'Αστρων, ενώ θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην πόλη.

ΠΗΓΗ: Le Monde, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μητέρα ξέχασε το παιδί της στο αυτοκίνητο και το βρήκε νεκρό
Ένα κοριτσάκι 18 μηνών υπέστη καρδιακή ανακοπή, καθώς η μητέρα του το άφησε για πολλές ώρες στο αυτοκίνητο στην πόλη Castelfranco di Sopra της Ιταλίας. Η μητέρα, η οποία είναι κοινωνική λειτουργός, έφυγε από το σπίτι της για να πάει την κόρη της στον παιδικό σταθμό. Για άγνωστο λόγο ξέχασε να αφήσει την μικρή στον παιδικό σταθμό και τελικά κατευθύνθηκε στη δουλειά της.
Η μικρή παρέμεινε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου με κλειστά τα παράθυρα για έξι ώρες με συνέπεια να υποστεί καρδιακή ανακοπή.
«Ακούσαμε μια κραυγή», είπαν κάτοικοι της περιοχής και πρόσθεσαν: «Κανείς πριν δεν είχε παρατηρήσει τίποτα και το παιδί έμεινε στο αυτοκίνητο στον ήλιο για ώρες».
Η μητέρα όταν τελείωσε τη δουλειά της πήγε στο αυτοκίνητο και διαπίστωσε ότι η μικρή δεν ανέπνεε. Ασθενοφόρο με γιατρό έφθασαν αμέσως, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά.
Η μητέρα συνελήφθη και ανακρίνεται από την αστυνομία, ενώ κλήθηκε να καταθέσει και ο πατέρας προκειμένου να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.

Με την πλάτη στον τοίχο θα βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες ανέργοι μετά την απόφαση της 26ης Μαΐου με την οποία αυστηροποιούνται ακόμα περισσότερο τα κριτήρια λήψης του επιδόματος ανεργίας.
Πλέον ακόμα και με ένα ένσημο το μήνα δεν θα δίνεται το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνεργοι που έχουν βρεθεί εκτός της αγοράς εργασίας να χάνουν ουσιαστικά το δικαίωμα της περιστασιακής απασχόλησης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ πλέον οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας θα αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες της σποραδικής απασχόλησης ενώ εκτιμάται ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα ενισχύσει περαιτέρω τη μαύρη εργασία.

Αρκετές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι παντρεμένοι υπερτερούν έναντι των εργένηδων τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία σε βάθος χρόνου.
Ωστόσο πρόκειται για μύθο, σύμφωνα με μια ολλανδο-ελβετική μελέτη, με τίτλο «Η διφορούμενη σχέση μεταξύ γάμου και υγείας», η οποία αμφισβητεί το συμπέρασμα των προηγούμενων μελετών. Κατά τη νέα μελέτη, ο γάμος συνδέεται μάλλον με μια πιο θετική αξιολόγηση της ζωής κάποιου, παρά με καλύτερη υγεία.
Είναι γεγονός ότι οι παντρεμένοι έχουν μεγαλύτερη κοινωνική “αξία” από τους ανύπαντρους αφού υπάρχει τουλάχιστον ένα άνθρωπος που τους ανέχεται. Από την άλλη μεριά, ο γάμος συνδέεται με την παχυσαρκία και τη λιγότερη ελκυστική εμφάνιση καθώς οι σύζυγοι παραμελούν τον εαυτό τους κι επιπλέον μπορεί να επιφέρει απρόβλεπτα δεινά κάνοντας κάποιον να χάσει τα πνευματικά του ενδιαφέροντα.
Ο καθηγητής κοινωνιολογίας Matthijs Kalmijn του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, ο οποίος έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Social Forces, ανέλυσε τις απαντήσεις σχεδόν 11.000 Ελβετούς ενηλίκων στους οποίους κάθε χρόνο γίνονταν ένα τηλεφώνημα που περιελάμβανε ερωτήσεις για την υγεία τους.
Τους γίνονταν τρεις ερωτήσεις σχετικά με την υγεία τους: πώς θα βαθμολογούσαν την υγεία τους συνολικά. Πόσο ικανοποιημένοι ήταν με την υγεία τους. Και σε ποιο βαθμό η υγεία τους αποτελούσε εμπόδιο στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Τους γίνονταν επίσης τρία ερωτήματα σχετικά με τις ασθένειες: το βαθμό ασθένειάς τους κατά το παρελθόν έτος. Ο αριθμός επισκέψεων στους γιατρούς. Και ο βαθμός εξάρτησης από τα φάρμακα για να είναι σε θέση να λειτουργήσουν.

Χωρίς σημασία για τις ασθένειες

Αν ο γάμος πράγματι κάνει τους ανθρώπους πιο υγιείς, τότε οι παντρεμένοι θα πρέπει να αναφέρουν μεγαλύτερη υγεία και λιγότερες ασθένειες. Επίσης, αν τα οφέλη που οι άνθρωποι υποτίθεται έχουν από το γάμο (όπως είναι η αγάπη, η υποστήριξη και η φροντίδα, καθώς και το ότι η ύπαρξη συζύγου μπορεί να κάνει τον άλλον να τρώει περισσότερα λαχανικά και να μην πίνει ή να καπνίζει πολύ) συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου, τότε η υγεία θα πρέπει να βελτιώνεται: με άλλα λόγια, όσα περισσότερα χρόνια γάμου, τόσο καλύτερα.
Όμως μελέτη βρήκε ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει. Οι παντρεμένοι δεν έχουν καλύτερη υγεία από τους ανύπαντρους, ούτε ότι η υγεία τους γίνεται σταδιακά καλύτερη όσα περισσότερα χρόνια διαρκεί ο γάμος. Όσον αφορά τις ασθένειες, ο γάμος δεν είχε καμία σημασία. Οι άνθρωποι που παντρεύτηκαν δεν ήταν περισσότερο ή λιγότερο άρρωστοι και αυτό δεν άλλαξε κατά τη διάρκεια του γάμου.
Αντίθετα, η μελέτη βρήκε ότι οι άνθρωποι που παντρεύτηκαν ανέφεραν ελαφρώς χειρότερη υγεία σε σχέση με την περίοδο που ήταν μόνοι τους. Με το πέρασμα των χρόνων στο γάμο τους, η υγεία τους όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά μάλλον εμφάνισε τάση επιδείνωσης. Οι άνθρωποι δεν φάνηκε να αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά ή λιγότερο σοβαρά μετά τον γάμο.
Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που συμπεραίνει ότι οι παντρεμένοι δεν έχουν καλύτερη υγεία. Η πεποίθηση ότι ο γάμος κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους επλήγη εδώ και πολύ καιρό, με στοιχεία από τουλάχιστον 18 μελέτες.
Μια ανασκόπηση αυτών των μελετών διαπίστωσε ότι στις περισσότερες η ευτυχία (ή άλλα είδη ευημερίας, όπως η ικανοποίηση από τη ζωή) δεν αυξήθηκε μετά το γάμο. Στην καλύτερη περίπτωση, οι άνθρωποι ήταν λίγο πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους στην αρχή του γάμου, αλλά στη συνέχεια επέστρεψαν στο να είναι το ίδιο ικανοποιημένοι ή δυσαρεστημένοι όπως όταν ήταν μόνοι τους.
πηγή: healthyliving.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!