Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015


Η τραγική αυτή ημερομηνία του 2001, όπου τρία αεροσκάφη οδηγήθηκαν από αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο κοστίζοντας τη ζωή σε περίπου 3 χιλιάδες ανθρώπους, έχει πλέον χαραχτεί στη μνήμη όλων. Δείτε μερικά facts που ίσως δεν ξέρατε γι’ αυτή την ημέρα.
1. Έρευνα έδειξε ότι μια εβδομάδα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, η κατανάλωση αλκοόλ στην περιοχή του Μανχάταν αυξήθηκε κατά 25% και η κατανάλωση καπνού κατά 10%. Η χρήση μαριχουάνας αυξήθηκε κατά 3,2%, ενώ η προσέλευση σε εκκλησίες και συναγωγές κατά 20%.
2. Ο αριθμός των παιδιών που έχασαν ένα γονιό την ημέρα αυτή είναι 3.051. Δεκαεφτά μωρά γεννήθηκαν από γυναίκες που έχασαν τους συζύγους τους κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.
3.  Χρειάστηκαν 100 ημέρες προκειμένου να σβήσουν οι πυροσβέστες όλες τις φωτιές που ξεκίνησαν την ημέρα του χτυπήματος.
WWW.WIKIPEDIA.COM
4. Τρεις ώρες πριν τις επιθέσεις, ένα μηχάνημα που ονομαζόταν Random Event Generator στο Πανεπιστήμιο Princeton προέβλεψε ότι θα συνέβαινε ένα καταστροφικό γεγονός. 5. Τα 4 κορυφαία θέματα αναζήτησης στη Google την εβδομάδα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα ήταν Νοστράδαμος, CNN, The World Trade Center και Osama Bin Laden.
6. Οι επιστήμονες εκμεταλλεύτηκαν τις 3 ημέρες απαγόρευσης πτήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εξετάσουν τις επιδράσεις των αεροπλάνων στην ατμόσφαιρα. Βρήκαν ότι οι ημέρες ήταν λίγο πιο ζεστές και οι νύχτες πιο δροσερές, αναφέροντας ότι τα ίχνη καυσαερίων που μένουν στον ουρανό συμπεριφέρονται σαν σύννεφα, προστατεύοντας τη Γη από τον ήλιο την ημέρα και «παγιδεύοντας» τη ζέστη κατά τη διάρκεια της νύχτας.
7. Για πρώτη φορά μέσα σε 40 χρόνια, ένα μαύρο κουτί που βρέθηκε δεν έδωσε κανένα δεδομένο.
8. Ανάμεσα στα χαλάσματα βρέθηκαν 437 ρολόγια, 144 δαχτυλίδια αρραβώνων και 65 χιλιάδες άλλα προσωπικά αντικείμενα.
9. Ένας από τους ήρωες της ημέρας ήταν και ένα σκυλί Labrador, η Roselle, το οποίο οδήγησε το τυφλό αφεντικό του, Michael Hingson, 78 ορόφους κάτω στο Βόρειο Πύργο κι έπειτα στο σπίτι ενός φίλου.
10. Μόλις 291 άψυχα σώματα βρέθηκαν «ανέπαφα» στα χαλάσματα. Οι γονείς της 22χρονης Lisa Anne Frost, η οποία ταξίδευε στην United Flight 175 που χτύπησε τον Νότιο Πύργο, έπρεπε να περιμένουν σχεδόν 1 χρόνο μέχρι να βρεθεί κάτι που να ανήκει στην κόρη τους.
  clickatlife.gr

Ενημερώθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Μάθε πού ψηφίζεις», και συμπληρώθηκαν τα εκλογικά καταστήματα που αφορούν στη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.
Με μία σύντομη ανάρτησή του το υπουργείου καλεί, ειδικά τους ετεροδημότες να ελέγξουν με προσοχή το εκλογικό τους τμήμα.
Με μερικές απλές κινήσεις μέσα από το aftodioikisi.gr, μπορείς να μάθεις που ψηφίζεις στις εκλογές της 2οης Σεπτέμβρη.
Οι  εκλογείς μπορούν να ανατρέχουν στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr στην ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις», όπου πληκτρολογώντας τα στοιχεία τους εμφανίζεται το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.
Ο σύνδεσμος αποτελεί και το κατάλληλο εργαλείο διασταύρωσης για όσους προχώρησαν σε μεταδημότευση τους τελευταίους μήνες. Σε πρόσφατη εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο, επισημαίνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους της Γ΄ αναθεώρησης (Μαΐου – Ιουνίου 2015), η οποία περιλαµβάνει τις µεταβολές (µεταδηµοτεύσεις κ.λπ.) που συντελέστηκαν έως την 30.06.2015.
mathe pou psifizeis
ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ
Πού ψηφίζουν δικαστικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και κληρικοί 
Οι δικαστικοί, οι δημόσιοι γενικά πολιτικοί υπάλληλοι και οι κληρικοί ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, είτε στον Δήμο, στα Δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, είτε στον τόπο διαμονής τους, εάν είναι εγγεγραμμένοι σε ειδικό εκλογικό κατάλογο ετεροδημοτών, ψηφίζοντας τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας που είναι εγγεγραμμένοι.
Πού ψηφίζουν δικαστικοί αντιπρόσωποι και έφοροι επιτροπών
Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής Αρχής ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα στο οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους, τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας, στην οποία υπάγεται το εκλογικό τμήμα.
Οι έφοροι και όσοι αναπληρωτές αντιπρόσωποι δικαστικής Αρχής δεν άσκησαν τα καθήκοντά τους, ψηφίζουν σε εκλογικό τμήμα της έδρας του εφόρου που ορίζεται απ’ αυτόν, τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας στην οποία υπάγεται αυτό το εκλογικό τμήμα.
Οι ανωτέρω ψηφίζουν μόνο εφόσον είναι γραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο Δήμου του Κράτους. Για το σκοπό αυτό υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρεται ο Δήμος που είναι γραμμένοι.
Πού ψηφίζουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που ασκούν καθήκοντα σε ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών
Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που ασκούν τα καθήκοντά τους σε αμιγές εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών, ψηφίζουν τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της βασικής εκλογικής περιφέρειας των ετεροδημοτών του τμήματος αυτού.
Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που ασκούν τα καθήκοντά τους σε μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών, ψηφίζουν τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους όποιας βασικής εκλογικής περιφέρειας των ετεροδημοτών του τμήματος αυτού προτιμούν.
Πού ψηφίζουν οι άνδρες φρουράς
Σε περίπτωση που διατίθεται φρουρά για τη φύλαξη εκλογικού τμήματος, το προσωπικό αυτής, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) άτομα ψηφίζει στο εκλογικό τμήμα που φρουρεί.
Οι εκλογείς αυτοί, ψηφίζουν μόνο εφόσον είναι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας, οποιασδήποτε εκλογικής περιφέρειας, που επικυρώθηκαν από το οικείο Πρωτοδικείο.
Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής ή αυτός που διευθύνει το έργο της βεβαιώνει με πρακτικό ότι, αυτοί που ψήφισαν στο τμήμα ως άνδρες της φρουράς του, ανήκουν στην φρουρά του.
Πού ψηφίζουν οι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες
Οι εκλογείς που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο Λιμενικό Σώμα και εγγράφονται σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν στον τόπο που υπηρετούν την ημέρα της ψηφοφορίας τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας στην οποία εδρεύει η υπηρεσία τους.
Η αναγνώριση των εκλογέων αυτών από την εφορευτική επιτροπή, γίνεται με βάση τις στρατιωτικές ή άλλες υπηρεσιακές τους ταυτότητες.
Πού ψηφίζουν οι ναυτικοί
Έλληνες ναυτικοί, που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική σημαία και έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, θα ψηφίσουν τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας που υπάγεται το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Η αναγνώρισή τους ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής γίνεται με την επίδειξη του ναυτικού τους φυλλαδίου.
aftodioikisi.gr

Αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν κατέγραψαν με ένα ερωτηματολόγιο που έδωσαν σε 504 άτομα ποια είναι τα πιο εθιστικά τρόφιμα.
Οι εθελοντές κλήθηκαν να βαθμολογήσουν 35 τρόφιμα, ανάλογα με το πόσο τα θεωρούσαν εθιστικά, δηλαδή δεν μπορούσαν να σταματήσουν στο ένα κομμάτι, αλλά συνέχιζαν μέχρι να νιώσουν ότι θα σκάσουν από το πολύ φαγητό.
Οι ερευνητές συγκέντρωσαν τις απαντήσεις και έβγαλαν ένα μέσο όρο για κάθε τρόφιμο. Τα κατέταξαν σε μία κλίμακα από 1 έως 7, όπου 1 είναι το λιγότερο εθιστικό τρόφιμο και 7 το περισσότερο εθιστικό.
Ποια αναδείχθηκαν πιο εθιστικά τρόφιμα
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, όπως δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «PLoS One», το πιο εθιστικό τρόφιμο απ’ όλα αναδείχθηκε η πίτσα (μέση βαθμολογία 4,01), η σοκολάτα και τα πατατάκια (με 3,73), τα μπισκότα (με 3,71) και τα παγωτά (με 3,68).
Η λιγότερο εθιστική τροφή από τις 35 αναδείχθηκε το αγγούρι με 1,53 βαθμούς, τα καρότα (με 1,60), τα φασόλια (με 1,63), τα μήλα (με 1,66) και το καφέ ρύζι (με 1,74).
Από την κατάταξη καθίσταται σαφές πως όσο πιο επεξεργασμένο και γεμάτο λίπος μαζί με ζάχαρη είναι ένα τρόφιμο, τόσο πιθανότερο είναι να προκαλεί εθισμό.
ta 20 prota 5 480x292
Τα τρόφιμα αυτά έχουν επίσης υψηλό γλυκαιμικό φορτίο (το γλυκαιμικό φορτίο λαμβάνει υπόψη το γλυκαιμικό δείκτη ενός τροφίμου και την ποσότητα των υδατανθράκων που περιέχεται σε μια μερίδα).
Πηγή: onmed.gr

Η Useappility ανακοινώνει την κυκλοφορία του PestoSMS, της νέας εφαρμογής φωνητικής πληκτρολόγησης των SMS για όλα τα Windows Phones, που καταλαβαίνει τη φωνή μας, γράφει το μήνυμα και συμπληρώνει αυτόματα τα στοιχεία του παραλήπτη.

Είναι απλό και γρήγορο: Υπαγορεύουμε το όνομα του παραλήπτη και το μήνυμά μας, π.χ. «Νίκος μήνυμα θα αργήσω λίγο γιατί έχει κίνηση. Συγγνώμη!». Το PestoSMS θα αναγνωρίσει τη φωνή μας, θα συμπληρώσει τα στοιχεία του παραλήπτη από τον κατάλογο των επαφών μας και θα μετατρέψει με πιστότητα το μήνυμά μας σε κείμενο.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε το κουμπί και το SMS έφυγε! Και συνεχίζουμε… Αν θέλουμε, μπορούμε να κοινοποιήσουμε αυτόματα το ίδιο μήνυμα και στα δημοφιλή social media apps που χρησιμοποιούμε, ή ακόμα και να το στείλουμε με e-mail.

Συγχρόνως όμως φροντίζουμε και για την ασφάλειά μας: ό,τι κι αν κάνουμε, με το PestoSMS ετοιμάζουμε και στέλνουμε τα μηνύματά μας χωρίς να αποσπάται η προσοχή μας. Απλότητα, ευχρηστία, αξιοπιστία, ταχύτητα, λειτουργικότητα και ασφάλεια…Μήπως τελικά πρέπει να γράφουμε τα SMS με τη φωνή μας;

Πηγή: techgear.gr

Η Ιωάννα Λίλη συνεχίζει το «Όλα καλά».

«Θεωρώ ότι αυτή η χρονιά ήταν πολύ πιο δημιουργική για μένα και ευχάριστη, γιαπί ήταν ολοκληρωμένη. Ξεκίνησε από νωρίς ήρθαμε πολύ πιο κοντά με τους συνεργάτες δεθήκαμε περισσότερο. Έβγαινε πολύ πιο χαρούμενη διάθεση από εμάς προς τον κόσμο και αυτό το κοινό το εισέπραττε. Ισχύει ότι πήραμε το πράσινο φως αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, γιατί υπάρχει και η αβεβαιότητα λόγω της κρίσης» εξήγησε στο tvζαπινγκ και συνέχισε: «Νιώθω ευγνώμων που έχω δουλειά, θα ήταν αχαριστία από πλευράς μου αν δεν το έλεγα αυτό, γιατί διανύουμε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Μου αρέσει να εργάζομαι, νιώθω δημιουργική. Το να μείνω στο σπίτι για ένα διάστημα ήταν μια δική μου, συνετή επιλογή και απόφαση. Ήθελα να είμαι κοντά στα παιδιά στις πολύ τρυφερές ηλικίες, να απολαύσω τα πιο όμορφα πράγματα, γιατί σαν τα παιδιά και την οικογένεια δεν υπάρχει τίποτα. Νομίζω ότι ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για να δουλέψω, για να βγω από το σπίτι και να αισθανθώ ότι προσφέρω»
real.gr

Μετά την Κέιτ Γουίνσλετ που πρωτοστάτησε στη μάχη κατά της «ψεύτικης» ομορφιάς ανεβάζοντας φωτογραφία στα social media που είναι αμακιγιάριστη λέγοντας «το ξέρω ότι είμαι παχουλή και έχω ρυτίδες», στη μάχη ρίχτηκε και η Τζούλια Ρόμπερτς!

Η 47χρονη ηθοποιός, ανέβασε στο Instagram της μια φώτο όπου είναι αμακιγιάριστη, και την συνόδευσε με ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο καλεί τις γυναίκες να αγαπήσουν τον εαυτό τους και να κοιτάξουν την ψυχή τους γιατί αυτή είναι που μετράει.



Συγκεκριμένα, η Τζούλια Ρόμπερτς γράφει στο μήνυμα της:

«Η τελειότητα είναι η ασθένεια ενός έθνους. Καλύπτουμε τα πρόσωπα μας με τόνους make up. Κάνουμε botox και πολλές φορές πεθαίνουμε από την πείνα για να αποκτήσουμε τις ιδανικές αναλογίες. Προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι, αλλά δεν μπορείς να διορθώσεις αυτό που δεν φαίνεται. Γιατί η ψυχή είναι αυτή που χρειάζεται χειρουργείο. Είναι καιρός να πάρουμε θέση.

Πως περιμένεις να σε αγαπήσουν οι άλλοι αν δεν αγαπάς εσύ τον εαυτό σου; Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου. Δεν έχει σημασία πως δείχνεις εξωτερικά, αυτό που είναι μέσα σου μετράει. Σήμερα, ανέβασα μια αμακιγιάριστη φώτο μου. Ξέρω ότι έχω ρυτίδες στην επιδερμίδα μου, αλλά θέλω να κοιτάξετε πέρα από αυτές. Θέλω να αγκαλιάσετε το πραγματικό μου “εγώ”, και να αγκαλιάσετε αυτό που είστε, όπως ακριβώς είστε, και να αγαπήσετε τον εαυτό σας γι΄αυτό που είστε», καταλήγει η Τζούλια Ρόμπερτς.

Πηγή: star.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!