Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Αν κάνετε συχνά back up πολλαπλών συσκευών σας στο iCloud ή έχετε πολλά βίντεο και φωτογραφίες μπορεί πολύ εύκολα να έχετε προβλήματα στην δημιουργία νέων back ups – αντιγράφων ασφαλείας μιας και δεν θα έχετε αρκετό διαθέσιμο χώρο.

Ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό μπορείτε να ελευθερώσετε χώρο διαγράφοντας δεδομένα από εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε ή που ακόμη έχετε διαγράψει από τη συσκευή σας.

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του iPhone ή iPad σας.

Κάντε tap στο iCloud.

Κάντε tap στο Storage & Backup.

Κάντε tap στο Manage Storage.

Στο Documents & Data, επιλέξτε τα δεδομένα εκείνα της εφαρμογής που θέλετε να διαγράψετε

Κάντε tap στο Edit στην κορυφή

Κάντε tap στο Delete κουμπί στα αριστερά του φακέλου που θέλετε να διαγράψετε

Κάντε tap στο Delete κουμπί στα αριστερά που θα εμφανιστεί

Επιβεβαιώστε την διαγραφή

Εναλλακτικά αν θέλετε να διαγράψετε όλα τα δεδομένα μιας συγκεκριμένης εφαρμογής πηγαίνετε στο κάτω μέρος και κάντε tap στο Delete All

Επιβεβαιώστε την διαγραφή

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλατιού σχετίζεται με περισσότερους από 1,6 εκατ. θανάτους που συνδέονται με καρδιακά νοσήματα σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε η «Daily Telegraph».

Οι επιστήμονες βάσισαν τα αποτελέσματα αυτά στην ανάλυση 205 διαφορετικών μελετών για την πρόσληψη νατρίου σε χώρες με κατοίκους που αντιπροσωπεύουν τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού ενηλίκων. Επίσης αναλύθηκαν οι επιπτώσεις της κατανάλωσης αλατιού στην αρτηριακή πίεση και τις καρδιοπάθειες από επιπρόσθετες μελέτες.

Οπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι η μέση πρόσληψη νατρίου το 2010 ήταν 3,95 γραμμάρια ημερησίως (περίπου 9,8 γραμμάρια αλατιού), που είναι σχεδόν η διπλάσια από αυτή που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - έως δύο γραμμάρια νατρίου την ημέρα (5 γραμμάρια αλατιού).

Συνολικά οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ουσιαστικά ότι ο ένας στους δέκα θανάτους παγκοσμίως από καρδιοπάθειες συνδέεται με την κατανάλωση νατρίου σε ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές που προτείνει ο ΠΟΥ.

Μπορεί η έρευνα να μην απέδειξε ότι η μειωμένη κατανάλωση αλατιού μειώνει απαραίτητα τους θανάτους από καρδιοπάθειες, αλλά όπως ανέφερε ένας από τους επικεφαλής της έρευνας, ο δρ Νταριούζ Μοζαφαριάν του Πανεπιστημίου Ταφτς των ΗΠΑ, «η υψηλή πρόσληψη νατρίου είναι γνωστό ότι αυξάνει την αρτηριακή πίεση, που αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά», ανέφερε ακόμη η βρετανική εφημερίδα.

Το αλάτι που χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα, πάνω στο φαγητό ή περιλαμβάνεται σε τρόφιμα είναι με διαφορά η μεγαλύτερη πηγή νατρίου που καταναλώνει ο άνθρωπος.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε από το «New England Journal of Medicine» και έδειξε ότι οι Αμερικανοί καταναλώνουν κατά μέσο όρο 3,6 γραμμάρια νατρίου την ημέρα.

Η ημερήσια πρόσληψη νατρίου στην υποσαχάρια Αφρική κυμαίνεται κατά μέσο όρο σε 2,18 γραμμάρια και είναι από τις χαμηλότερες, ενώ στην Κεντρική Ασία φτάνει έως τα 5,5 γραμμάρια που είναι από τις υψηλότερες.

Μάλιστα σύμφωνα με την «Daily Telegraph», όπως σημείωσε ένας εκ των συντελεστών της μελέτης, ο Τζον Πάουλς από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, «ανακαλύψαμε ότι τέσσερις στους πέντε θανάτους σε όλο τον κόσμο αναλογούν σε υψηλότερη από την προτεινόμενη πρόσληψη νατρίου σε χώρες με μέσα και χαμηλά εισοδήματα».

Και πρόσθεσε ότι η υιοθέτηση προγραμμάτων για τη μείωση της κατανάλωσης αλατιού θα μπορούσε να προσφέρει έναν πρακτικό και φθηνό τρόπο για να μειωθούν οι πρόωροι θάνατοι ενηλίκων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ξεχωριστή έρευνα στην οποία ελήφθησαν υπόψη στοιχεία από 100.000 ανθρώπους κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση άνω των 6 γραμμαρίων νατρίου ημερησίως (περίπου 15 γραμμάρια αλατιού) συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας. Ο κίνδυνος θανάτου ή καρδιοπάθειας ήταν χαμηλότερος σε εκείνους που κατανάλωναν από 3 έως 6 γραμμάρια νατρίου την ημέρα (από 7,5 έως 15 γραμμάρια αλάτι) σημειώνει ακόμη ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας της Βρετανίας (NHS).

Μία ακόμη έρευνα ανέλυσε τα επίπεδα νατρίου στα ούρα περισσότερων από 100.000 ανθρώπων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συσχέτιση κατανάλωσης νατρίου και πίεσης ήταν μεγαλύτερη σε όσους έχουν υψηλή πίεση, στους γηραιότερους και σε όσους καταναλώνουν καθημερινά περισσότερα από 5 γραμμάρια αλατιού.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Ο έρωτας χτυπάει στον εγκέφαλο και όχι στην καρδιά ­ και είναι πλέον επιστημονικά εξακριβωμένο! Ο φτερωτός Ερωτας που σημαδεύει με τα βέλη του ανυποψίαστους θνητούς δεν είναι παρά μία ακόμη όμορφη εικόνα. Οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η φυσιολογία του εγκεφάλου των ερωτευμένων αλλάζει όταν βλέπουν την εικόνα του αγαπημένου τους σε σχέση με μια τυχαία φωτογραφία. Οι καθηγητές Semir Zeki και Andreas Bartels του University College London βρήκαν ότι το να είμαστε ερωτευμένοι είναι διαφορετικό από το απλώς να μας αρέσει κάποιο άλλο άτομο. Το νέο και αξιοπερίεργο στοιχείο: Η διαφορά φαίνεται στη μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου (MRI)! Η ερευνητική ομάδα του University College London έκανε MRI στους εγκεφάλους 11 γυναικών και έξι αντρών, την ώρα που τους έδειχναν φωτογραφίες από άτομα τα οποία αγαπούν βαθιά και φωτογραφίες από φίλους. Με την τεχνική της μέτρησης της ροής του αίματος με MRI βρέθηκαν τέσσερις περιοχές που ήταν ιδιαίτερα ενεργές όταν τα υποκείμενα της έρευνας έβλεπαν τη φωτογραφία του αγαπημένου τους. Οι ίδιες περιοχές «έλαμψαν» όταν τα ίδια άτομα υποβλήθηκαν σε ένα τεστ ανίχνευσης ψεμάτων, για να βεβαιωθούν οι ερευνητές ότι τα αισθήματα αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν αληθινά. Ενα ζεστό κομμάτι στο μέσο του εγκεφάλου είναι οργανωμένο με έναν μοναδικό τρόπο για να χειρίζεται τα μηνύματα αγάπης. Το συγκεκριμένο κομμάτι, που θεωρείται ότι σχετίζεται με όλες τις περιοχές των αισθήσεων στον εγκέφαλο, συνδέεται με το υπογάστριο και αυτό μπορεί να εξηγήσει από πού προέρχεται μια από τις αγαπημένες εκφράσεις των Αγγλοσαξόνων όταν πρόκειται για αισθηματικά ζητήματα, το «έχω πεταλούδες στο στομάχι μου». Αλλες έρευνες δείχνουν ότι η αγάπη και η σοκολάτα δεν έχουν ως κοινό στοιχείο το ότι είναι σήμα κατατεθέν της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά ότι και οι δύο περιέχουν ψυχοδιεγερτικές ουσίες σαν κι αυτές που βρίσκονται στο χημικό κοκτέιλ του μεγαλύτερου πάθους μιας ερωτικής σχέσης! Είναι λοιπόν όλα στο κεφάλι μας και αυτό που αποκαλούμε συναίσθημα ή ζητήματα της καρδιάς δεν είναι παρά μερικές χημικές αντιδράσεις; Τι γίνεται με τον συναισθηματικό παράγοντα;

Ναι μεν υπάρχει η καθαρά βιολογική άποψη για το σεξ και την αγάπη, αλλά υπάρχει και η ψυχοκοινωνική άποψη, που είναι εξίσου σημαντική. Η αναλογία είναι παρόμοια με αυτή που συχνά χρησιμοποιούμε όταν μιλάμε για την κάλυψη μιας άλλης βασικής ανάγκης, της πείνας. Από φυσιολογική άποψη μπορούμε να φάμε ένα κομμάτι ψωμί και τυρί πρόχειρα και να χορτάσουμε. Αλλά ­ από την ψυχοκοινωνική άποψη ­ ποιος δεν προτιμάει ένα γεύμα με ορεκτικά, κυρίως πιάτο και γλυκό, σε ένα καλοστρωμένο τραπέζι με όμορφο περιβάλλον και καλή παρέα; Η ψυχοκοινωνική πλευρά της σεξουαλικότητας και της αγάπης περιλαμβάνει ψυχολογικούς παράγοντες, όπως συναισθήματα, σκέψεις, τις προσωπικότητες των ερωτευμένων, καθώς και κοινωνικά στοιχεία, όπως το πώς φέρονται οι άνθρωποι και τι είναι κοινωνικά αποδεκτό.
Η ως τώρα έρευνα στο θέμα της αγάπης και του σεξ έχει γίνει από την πλευρά της κοινωνικής ψυχολογίας που εξετάζει τη διαπροσωπική έλξη. Σε ένα κλασικό πείραμα οι Dion, Berscheid και Walster (1972) βρήκαν ότι η φυσική έλξη επηρεάζει τις προσδοκίες μας και σε άλλους τομείς πέραν του ερωτικού, όπως τους τομείς της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς των ανθρώπων οι οποίοι μας ελκύουν. Αντρες και γυναίκες είδαν μια σειρά φωτογραφίες ατόμων και των δύο φύλων και τους ζητήθηκε στη συνέχεια να κρίνουν την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά τους. Τα άτομα που οι ερωτηθέντες έκριναν ότι είναι όμορφα και ελκυστικά, με βάση μόνο το δεδομένο της φυσικής τους εμφάνισης, κρίθηκαν και ως σεξουαλικά θερμοί, ελκυστικοί, κοινωνικοί, εξωστρεφείς, ευγενικοί, δυνατοί χαρακτήρες και ισορροπημένοι, σε σχέση με λιγότερο όμορφα άτομα.
ΕΡΕΥΝΑ Οι ανακαλύψεις της αγάπης
Οι ερευνητές οι οποίοι ασχολούνται με τα θέματα της αγάπης έχουν κάνει μερικές ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις:
* Η ιδέα του κεραυνοβόλου έρωτα, ή έρωτα με την πρώτη ματιά, είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ένας μύθος που ικανοποιεί την ανάγκη μας για άμεση κοινωνική αποδοχή και εκλογικεύει τα σεξουαλικά αισθήματα που μας ξεσηκώνει ένα άτομο που μόλις γνωρίσαμε. Ο κεραυνοβόλος έρωτας γίνεται συχνά η ταμπέλα αξιοπρέπειας που απλά συγκαλύπτει τα σεξουαλικά αισθήματα, αλλά τελικά μόνο το τεστ του χρόνου θα δείξει κατά πόσο πρόκειται για έρωτα ή σεξουαλική έλξη.
* Η ιδέα ότι οι άντρες προτιμούν τις δύσκολες δεν είναι απόλυτη.
* Στις ηλικίες 18-25 οι γυναίκες ερωτεύονται συχνότερα από τους άντρες της ίδιας ηλικίας, αλλά οι άντρες ερωτεύονται γρηγορότερα.
* Οι άντρες έχουν την τάση να παραμένουν σε μια σχέση που αργοπεθαίνει, ενώ οι γυναίκες τελειώνουν τις σχέσεις τους ευκολότερα.
* Αντρες και γυναίκες στην ηλικία μεταξύ 30-40 ετών κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα κατά μέσον όρο.
* Το σεξ γίνεται μεγαλύτερη απόλαυση μετά τα 40.
Αλλά τι λένε οι ειδικοί για την αγάπη; Οι παγκοσμίως γνωστοί σεξολόγοι William Masters και Virginia Johnson κάνουν έναν διαχωρισμό ανάμεσα στη ρομαντική ή παθιασμένη αγάπη και στη συντροφική αγάπη και τονίζουν ότι το πάθος, η έξαψη και η συγκίνηση της πρώτης είναι σπάνιο να κρατήσει για πολύ. Μετά από λίγα χρόνια το πάθος δίνει τη θέση του σε ένα διαφορετικό είδος αγάπης, τη συντροφική, που βασίζεται σε κατανόηση, στοργή, εμπιστοσύνη, συνεννόηση, και το αίσθημα του «μαζί». Αυτού του είδους η αγάπη δεν αποκλείει μια ευχάριστη, «γεμάτη» σεξουαλική ζωή. Η συντροφική αγάπη είναι χαρακτηριστική του γάμου και των μακρόχρονων σχέσεων και παρ' όλο που είναι λιγότερο πολυτάραχη από την παθιασμένη αγάπη, πολλοί τη βρίσκουν μια ήρεμη και σίγουρη σχέση που δίνει στα άτομα την ελευθερία να ασχοληθούν με τη δουλειά, τα ενδιαφέροντα και τους φίλους τους, χωρίς να είναι προσδεμένοι και τυφλωμένοι από το πάθος τους για τον άλλον. 
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ Ι.Q. και σεξουαλικότητα
Η εξυπνάδα δεν εξισώνεται συνήθως με τη σεξουαλικότητα, εκτός και αν κανείς βρίσκει ελκυστικούς τους διανοουμένους και τους εγκεφαλικούς τύπους. Πώς λοιπόν λειτουργεί ο συνδυασμός σεξ και Ι.Q.; Λειτουργεί πάνω στη βάση της νοημοσύνης και της γνώσης του εαυτού. Το σεξ δεν είναι βέβαια διανοητική άσκηση, αλλά δόσιμο και μοίρασμα, μια στενή, ενδόμυχη επικοινωνία που πηγάζει από την αληθινή γνώση που έχουμε για το ποιος είναι ο άλλος στη σχέση. Οταν λέμε ότι ξέρουμε κάποιον, εννοούμε ότι τον ξέρουμε σε πολλά επίπεδα και όχι μόνο επιφανειακά, εκεί που είναι η περιοχή της τεχνικής. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την πίστη τους ότι μπορεί να γνωρίσουν κάποιον άλλον αληθινά και να γνωριστούν εξίσου. Γι' αυτόν τον λόγο και πολλοί άνθρωποι εμπλέκονται σε πράξεις εντυπωσιασμού αντί να χαλαρώνουν και να δίνουν περισσότερη σημασία στις υποβόσκουσες ενέργειες των ανθρώπινων σχέσεων. Αυτοί που έχουν συνέχεια νεύρα ή ενοχές δεν είναι καλοί εραστές. Το σεξ θα πρέπει να είναι επιλογή και όχι καταναγκασμός ή συνήθεια, γιατί έτσι χάνεται ο αυθορμητισμός. Και όταν χαθεί ο αυθορμητισμός και γίνει συνήθεια, τότε επέρχεται βαρεμάρα. Το περισσότερο σεξ δεν είναι ο τρόπος για να διορθώσει κανείς τη σεξουαλική ζωή του. Το μυστικό βρίσκεται στην εξυπνάδα τού να ξέρει κανείς τον εαυτό του, τον/την παρτενέρ του, και να είναι αυθόρμητος και πηγαίος στις εκδηλώσεις του. 
boro.gr
Στο άκουσμα της λέξης «ζόμπι» οι περισσότεροι θα σκεφτούν ανθρώπους-τέρατα που έχουν μολυνθεί από «εξωτικούς» ιούς και κυνηγούν τους... αμόλυντους. Υπάρχουν όμως και άλλα είδη ζόμπι, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσαμε ως πρόσφατα.

Τα άστρα-ζόμπι

Πριν από λίγες εβδομάδες ερευνητές του Πανεπιστημίου Rutgers στο Νιου Τζέρσι μελετούσαν υλικό που έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble από υπερκαινοφανείς αστέρες (τα αποκαλούμενα σουπερνόβα).

Εντόπισαν ότι σε μια περίπτωση η έκρηξη δεν διέλυσε εκ θεμελίων το άστρο αλλά ένα μικρό μέρος του κατάφερε να επιβιώσει μετατρεπόμενο σε ένα «άστρο-ζόμπι», όπως το χαρακτηρίζουν οι ερευνητές.

Το πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο συνέβη στις παρυφές του γαλαξία NGC 1309, ενός εντυπωσιακού σπειροειδούς γαλαξία που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 120 εκατ. ετών φωτός από εμάς στον αστερισμό του Ηριδανού.

Οι ερευνητές εντόπισαν ένα σουπερνόβα τύπου Iax - ενός σπάνιου υποείδους του τύπου Ia. Οι υπερκαινοφανείς αστέρες τύπου Ia προκύπτουν από τη διάλυση ενός λευκού νάνου και οι εκρήξεις αυτές θεωρούνται πιο ισχυρές από εκείνες των άλλων τύπων αστρικών εκρήξεων.

Η έκρηξη Iax είναι αρκετά πιο αδύναμη από την Ia, γι' αυτό πιθανότατα και επιβίωσε ένα μέρος του άστρου. Ως σήμερα έχουν εντοπισθεί μόλις 30 εκρήξεις Iax και οι αστρονόμοι σπεύδουν τώρα να διαπιστώσουν αν σε κάποιες εξ αυτών υπάρχουν «άστρα-ζόμπι».

Τα μικρόβια-ζόμπι

Ενα σκοτεινό «βασίλειο» δεκάδες χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της Γης φιλοξενεί πλήθος μικροβίων-«ζόμπι» τα οποία μπορούν να φωτίσουν την αρχή της ζωής στον πλανήτη μας.

«Είναι ένας εκπληκτικός νέος κόσμος» ανέφερε ο Ρόμπερτ Χέιζεν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου σχετικά με την εύρεση άνθρακα βαθιά στη Γη (Deep Carbon Observatory) - πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 10 ετών και κόστους 500 εκατ. δολαρίων το οποίο έχει ως στόχο να μελετήσει την ύπαρξη του άνθρακα στον πλανήτη, ενός στοιχείου βασικού για την ύπαρξη ζωής αλλά και για τον σχηματισμό των «πάντων», από το πετρέλαιο ως τα διαμάντια.

«Είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει μια μικροβιακή βιόσφαιρα η οποία βρίσκεται περισσότερα από 10 χιλιόμετρα - ίσως και 20 χιλιόμετρα - κάτω από την επιφάνεια της Γης» ανέφερε ο δρ Χέιζεν με αφορμή το πρώτο βιβλίο του προγράμματος που συνέγραψαν περισσότεροι από 50 ειδικοί από εννέα χώρες.

Ο ερευνητής σημείωσε ότι μικροοργανισμοί έχουν για παράδειγμα εντοπιστεί σε βράχους περισσότερα από έξι χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της Γης στη λεκάνη Songliao στην Κίνα. Συγχρόνως μικροσκοπικοί σκώληκες έχουν εντοπιστεί σε σχισμές βράχων ενός ορυχείου στη Νότια Αφρική σε βάθος 1,3 χιλιομέτρων.

Οι μονοκύτταροι οργανισμοί που έχουν βρεθεί στα έγκατα της Γης περιλαμβάνουν βακτήρια τα οποία χρειάζονται νερό και θρεπτικά στοιχεία για να επιβιώσουν αλλά όχι απαραιτήτως οξυγόνο, καθώς και αρχαιοβακτήρια, τα οποία μπορούν να ζήσουν με αμμωνία ή με θείο.

Η έλλειψη τροφής σε αυτό το σκοτεινό «βασίλειο της Στυγός» - πήρε το όνομά του από τον ποταμό του μίσους Στυξ στον Αδη της ελληνικής μυθολογίας - ουσιαστικώς σημαίνει ότι κάποια μικρόβια που ζουν στα έγκατα της γης είναι «ζόμπι». Με άλλα λόγια, όλες οι λειτουργίες τους είναι τόσο βραδείες ώστε να φαίνονται νεκρά.

Τα κινητά τηλέφωνα-ζόμπι

Μια νέα γενιά ιών, σχεδιασμένων να μολύνουν smartphones και να τα μετατρέπουν σε υποχείρια του διαδικτυακού υποκόσμου, εξαπλώνεται με γοργό ρυθμό. Ο πιο γνωστός τέτοιος ιός είναι ο Pikspam, o oποίος μετατρέπει τα Android σε «ζόμπι» και τους αναθέτει τη διαρκή μετάδοση spam, δηλαδή αυτόκλητων διαφημιστικών μηνυμάτων, σε άλλους ανυποψίαστους χρήστες.

Ο Piksmap ουσιαστικά αντιγράφει την τακτική ορισμένων ιών για PC οι οποίοι αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν δίκτυα μολυσμένων υπολογιστών, γνωστά ως botnets.

Η επίθεση ξεκινά με την αποστολή SMS που καλούν τον χρήστη να κατεβάσει δωρεάν δημοφιλή παιχνίδια όπως το Angry Birds ή το Need for Speed: Most Wanted. Αν ο χρήστης κάνει το λάθος να ακολουθήσει τον σύνδεσμο, το κινητό κατεβάζει το παιχνίδι από έναν διακομιστή που βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ αντί για το επίσημο κατάστημα εφαρμογών Google Play και παράλληλα εγκαθιστά στα κρυφά ένα αντίγραφο του ιού. Μετά τη μόλυνση το κινητό-ζόμπι λαμβάνει εντολές από έναν διακομιστή των χάκερ για να στέλνει διαφημίσεις αξιοποιώντας τη λίστα επαφών.

Δεδομένου όμως ότι ο «δούρειος ίππος» αποκτά ουσιαστικά τον έλεγχο της συσκευής, θα μπορούσε δυνητικά να αναλάβει και άλλες κακόβουλες λειτουργίες.

Η «μετανάστευση» του διαδικτυακού οργανωμένου εγκλήματος από τους υπολογιστές στα κινητά είναι μια τάση που θα συνεχιστεί, εκτιμά και η Symantec, εταιρεία που αναπτύσσει το δημοφιλές λογισμικό προστασίας Norton.
Μάλιστα μία από τις πέντε προβλέψεις της Symantec για το 2013 είναι ότι θα αυξηθούν οι εφαρμογές που εγκαθιστούν στα κινητά αναμεταδότες διαφημίσεων ή αλλάζουν τις ρυθμίσεις της συσκευής.

«Επειδή τα δεδομένα που αφορούν την τοποθεσία και τη συσκευή του χρήστη μπορούν να συλλέγονται νόμιμα από τα διαφημιστικά δίκτυα, αφού τα βοηθά να στοχεύουν τους χρήστες με τις κατάλληλες διαφημίσεις, αναμένουμε αύξηση στο κακόβουλο διαφημιστικό λογισμικό» γράφει το εταιρικό ιστολόγιο της Symantec.

H εταιρεία πάντως προβλέπει αύξηση όχι μόνο στις επιθέσεις spam αλλά και στις επιθέσεις που έχουν στόχο την υποκλοπή οικονομικών και άλλων προσωπικών δεδομένων.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Νταλίκα με αλβανικές πινακίδες που είχε τεθεί σε παρακολούθηση από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων έκρυβε στους τροχούς περίπου 20 κιλά χασίς.
Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν αργά χθες το βράδυ, στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Τρικάλων στο ύψος του Δρίσκου, είδαν να σκάει ένας τροχός και να σκορπίζεται στο οδόστρωμα το χασίς. Αμέσως σταμάτησαν το όχημα και εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα σε τέσσερις τροχούς, 19 κιλά και 665 γραμμάρια χασίς.
Ο 53χρονος Αλβανός οδηγός συνελήφθη και κατασχέθηκε το όχημα.
news.gr
Η όγδοη αίτηση αποφυλάκισης του Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, του δολοφόνου του πρώην μέλους των Μπιτλς Τζον Λένον, απορρίφθηκε, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

«Η αίτηση απορρίφθηκε. Αφού την εξέτασε, η επιτροπή αποφάσισε πως, αν αφεθείτε ελεύθερος τώρα, υπάρχει εύλογη πιθανότητα ότι δεν θα ζήσετε σε ελευθερία χωρίς να παραβιάσετε και πάλι το νόμο και η απελευθέρωσή σας θα ήταν ασυμβίβαστη με την ευημερία της κοινωνίας», εξήγησε η επιτροπή αναθεώρησης ποινών.

Την Τετάρτη, τα μέλη της επιτροπής υπέβαλαν μέσω τηλεδιάσκεψης ερωτήσεις στον Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, 59 ετών, ο οποίος απαντούσε από το κελί του στη φυλακή υψηλής ασφαλείας του Ουέντε, στο Όλντεν, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο Τσάπμαν δολοφόνησε τον Τζον Λένον έξω από την πολυκατοικία του διάσημου μουσικού στις 8 Δεκεμβρίου 1980 στη Νέα Υόρκη.

Πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον του τραγουδιστή ενώ αυτός επέστρεφε στο σπίτι του με τη σύζυγό του, την Γιόκο Όνο, γύρω στις 22:50 (τοπική ώρα).

Ο θάνατος του Λένον διαπιστώθηκε στις 23:15 στο νοσοκομείο.

Η Γιόκο Όνο αντιτίθεται σφόδρα στην απελευθέρωση του Τσάπμαν.

Ο τελευταίος καταδικάσθηκε το 1981 σε ποινή από κάθειρξη 20 ετών μέχρι ισόβια.

Από το Δεκέμβριο του 2000 θα μπορούσε να αποφυλακισθεί και έκτοτε ζητάει μάταια κάθε δύο χρόνια την απελευθέρωσή του.

Το νέο αίτημά του έχει ήδη προγραμματισθεί για τον Αύγουστο του 2016, σύμφωνα με τις σωφρονιστικές αρχές.
tanea.gr
Η μητέρα μιας έφηβης υποψήφιας των καλλιστείων τάισε την κόρη της κεστοειδείς σκώληκες που υποτίθεται ότι θα την βοηθούσαν να αδυνατίσει!
Η νοσοκόμα Maricar Cabral-Osori διηγείται ένα απίστευτο περιστατικό που έζησε στα επείγοντα του νοσοκομείου όπου εργάζεται. Μια μητέρα έφερε εσπευσμένα την έφηβη κόρη της επειδή φοβήθηκε μήπως είναι έγκυος λόγω των έντονων κοιλιακών πόνων που είχε.
Όμως όταν το κοριτσάκι  πήγε στην τουαλέτα άρχισε να ουρλιάζει πανικόβλητο καθώς λεκάνη γέμισε με σκουλήκια. Κάτωχρη η μητέρα της ομολόγησε ότι είχε αγοράσει αυγά κεστοειδών σκωλήκων από το Μεξικό και τα πρόσθετε στο φαγητό της ώστε να μην παχαίνει.
«Συγγνώμη, ξέρεις ότι το έκανα μόνο για να δείχνεις λεπτότερη. Χρειαζόσουν λίγη βοήθεια πριν από τα καλλιστεία» απολογήθηκε η μητέρα στην κόρη της.
Η κυρία  Cabrai-Osori λέει ότι τα σκουλήκια ήταν τόσο μακριά που δεν μπορούσαν να τα βγάλουν από την τουαλέτα.
Το συγκεκριμένο είδος σκουληκιών χρησιμοποιούνται τα τελευταία εκατό χρόνια ως βοηθητικά απώλειας βάρους αλλά η συγκεκριμένη τακτική είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Η πρόσληψη αυτών των σκουληκιών  μπορεί να προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα παρενεργειών ενώ μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο. Δεν είναι σπάνιοι οι πόνοι στην κοιλιά, οι ναυτίες, η διάρροια και η έλλειψη βιταμινών από τον υποσιτισμό.
Τα σκουλήκια προσκολλώνται στο εντερικό τοίχωμα και απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά και τις θερμίδες. Συχνά αυτά τα σκουλήκια μπορούν να φθάσουν και τα 9 μέτρα και να μείνουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα για περισσότερα από 20 χρόνια.
Πηγή: enikos.gr
Αν και πολλά έχουν ειπωθεί για τις αφροδιασιακές τροφές και για το πώς επιδρούν στη λίμπιντο ανδρών και γυναικών, οι έρευνες ήταν περιορισμένες και οι περισσότερες κατέληγαν σε αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Ωστόσο, μία έρευνα από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας παρουσιάζει σημαντικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη σχέση ενός συγκεκριμένου φρούτου – πεντανόστιμου και δροσιστικού – με τη στύση και τη διατήρησή της!

Οι επιστήμονες από το Τέξας βρήκαν ότι τα καρπούζια περιέχουν ένα συστατικό, την κιτρουλίνη, που μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή συστατικού που βοηθά στη χαλάρωση των αγγείων του οργανισμού, όπως συμβαίνει με τα φάρμακα γι την στυστική δυσλειτουργία.

Η κιτρουλίνη αντιδρά με τα ένζυμα του οργανισμού όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες και μεταβάλλεται σε αργινίνη, ένα αμινοξύ που ωφελεί την καρδιά, το κυκλοφορικό και το ανοσοποιητικό.

Ο ερευνητής Todd Wehner θεωρεί πως το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον αλλά προκύπτουν διάφορα ζητήματα.

Κάποιος θα πρέπει να φάει περίπου 6 φλιτζάνια καρπούζι για να έχει αρκετή κιτρουλίνη που θα ενισχύσει τα επίπεδα αργινίνης στο σώμα.

Επίσης, το καρπούζι είναι διουρητικό και παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως αγωγή για νεφροπαθείς.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!