Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017


Το 2016 ήταν αναμφίβολα η χρονιά που το mobile gaming τράβηξε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον, τόσο των developers όσο και των χρηστών που ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω. Πώς μεταφράζεται όμως αυτό σε έσοδα;

Σύμφωνα με την SuperData Research, η χρονιά που φτάνει στο τέλος της ήταν η καλύτερη χρονιά για το mobile gaming.

Τα έσοδα έφτασαν στα 19 δισ. δολάρια και οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες στους 2.6 δισ.

Οι παίκτες που ξόδεψαν τα περισσότερα ανήκουν στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Ωστόσο, το mobile gaming δεν έχει φτάσει στο peak του.

Προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η κατηγορία του mobile gaming έχει εξαιρετικά δημοφιλή παιχνίδια όπως Monster Strike και Clash of Clans, τίτλοι που ξεπερνούν το δισεκατομμύριο σε έσοδα.

Ωστόσο, μέσα στη χρονιά ήρθαν παιχνίδια όπως Pokemon Go με κέρδη 788 εκατ. δολ και το Super Mario Run που σε τρεις μέρες έβγαλε 14 εκατ. δολάρια.

Το virtual reality δεν κατάφερε να κάνει πολλά, οι δημιουργοί VR παιχνιδιών είχαν κέρδη γύρω στα 2,7 δισ. δολάρια.

Μέχρι το 2017 τα έσοδα από το VR αναμένονται να φτάσουν στα 17.8 δισ. δολάρια.

Αugmented και mixed reality έβγαλαν 1 δισ. και 100 εκατ. δολάρια, αντίστοιχα.

Στα VR headsets, η Samsung ήταν κυρίαρχη με το Samsung Gear VR και 2.3 εκατ. αποστολές.

ΠΗΓΗ: techblog.gr

Η εφαρμογή Toontastic 3D δίνει στην ανεξάντλητη παιδική φαντασία και δημιουργικότητα μία ακόμη διάσταση καθώς αναμένεται σε αυτήν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα οι νέοι μικροί μας «ήρωες».

Οι σημερινές ψηφιακές εφαρμογές και τα υπάρχοντα εργαλεία προσφέρουν απίθανες ευκαιρίες στα παιδιά, αλλά και σε όσους… αισθάνονται παιδιά, ώστε να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους και με σύμμαχο την τεχνολογία να ανακαλύψουν, εξερευνήσουν και κυρίως διασκεδάσουν!

Τα τελευταία χρόνια, η στενή συνεργασία των προγραμματιστών της Google με εκπαιδευτικούς έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν τα απαραίτητα προγράμματα, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να δημιουργήσουν μέσω κώδικα, να δημιουργήσουν τα δικά τους Doodle της Google, να εξερευνήσουν εξωτικά τοπία μέσα από την εικονική πραγματικότητα, ακόμα και να περιηγηθούν στα Ιμαλάια με ένα πολύ φιλικό Yeti που ονομάζεται Verne.

H Google παρουσιάζει το πιο πρόσφατο project της για παιδιά, θέλοντας να δώσει φωνή στην φαντασία τους και να μεταμορφώσει τις συσκευές σε ισχυρά εργαλεία δημιουργίας και εκμάθησης δημιουργικών δεξιοτήτων.

Με το Toontastic 3D, τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν και να δώσουν εικόνα και κίνηση σε φανταστικούς χαρακτήρες.

Μπορούν ακόμα να αφηγηθούν τις δικές τους περιπέτειες, να δημιουργήσουν τους δικούς τους ήρωες ή να κάνουν οτιδήποτε άλλο φαντάζονται. Παράλληλα, όλες αυτές οι δυνατότητες μπορούν να αξιοποιηθούν στις σχολικές τους εργασίες.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να «παίζουν» με τους χαρακτήρες στην οθόνη και να δημιουργούν τη δική τους ιστορία.

Είναι σαν ένα ψηφιακό θέατρο με μαριονέτες, αλλά με ανεξάντλητους τρισδιάστατους διαδραστικούς κόσμους, δεκάδες χαρακτήρες που αλλάζουν, εργαλεία τρισδιάστατης ζωγραφικής και ένα «εργαστήριο» ιδεών με δείγματα ιστοριών που θα αποτελέσουν το έναυσμα για νέες δημιουργίες.

Όπως το αρχικό Toontastic (που κυκλοφόρησε το 2011 και είχε ενθουσιώδη υποδοχή από εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς σε όλο τον κόσμο), το Toontastic 3D επιτρέπει στα παιδιά να δημιουργήσουν ό,τι θέλουν, μεταξύ των οποίων βιβλία ή σχολικές εργασίες για την επιστήμη, μικρές ιστορίες και καρτούν.

Το Toontastic 3D είναι διαθέσιμο και δωρεάν σήμερα σε κινητά, tablets και επιλεγμένα Chromebooks, στο Google Play Store και το App Store.

Η εφαρμογή θα ενθαρρύνει τα παιδιά να ακονίσουν την φαντασία τους, να εφευρίσκουν και να εξερευνούν ενώ αναπτύσσουν δεξιότητες για τις δημιουργικές θέσεις εργασίας του μέλλοντος- είτε ονειρεύονται να γίνουν δημιουργοί ταινιών, δάσκαλοι, σχεδιαστές, σκιτσογράφοι ή απλά θέλουν να εξερευνήσουν τα όρια της φαντασίας τους.



ΠΗΓΗ: techgear.gr

Συνεχίζεται η κόντρα της οικογένειας Παντελίδη με τις δύο κοπέλες που επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ σχετικά με το ποιος ήταν ο οδηγός του οχήματος, όταν συνέβη το ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στον νεαρό τραγουδιστή το πρωί της 18 Φεβρουαρίου 2016.

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» , αστυνομικός που συμμετείχε στην έρευνα και μίλησε στην εφημερίδα, δήλωσε πως: «όταν κληθήκαμε για το συμβάν από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές ότι οδηγός ήταν ο άνδρας που αργότερα μάθαμε ότι ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Το σώμα του ήταν στην πλευρά του οδηγού και το κεφάλι του έγερνε προς την πλευρά του συνοδηγού. Δίπλα του στη θέση του συνοδηγού ήταν μια κοπέλα (σσ η Φρόσω) η οποία απεγκλωβίστηκε από την πλευρά του οδηγού, καθώς ήταν αδύνατον να βγει από την πλευρά του συνοδηγού στην οποία βρισκόταν».

Σε ό,τι αφορά στην Μίνα Αρναούτη, η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, ο αστυνομικός δήλωσε: «Ήταν το πρώτο άτομο που απεγκλωβίστηκε. Είχε έντονη ανησυχία και εκείνη είπε ποια ήταν η ταυτότητα του οδηγού, ότι δηλαδή πρόκειται για τον γνωστό τραγουδιστή».

Για το ποιος ήταν ο οδηγός του τζιπ, η μαρτυρία του αστυνομικού έρχεται να διαψεύσει τις διάφορες θεωρίες που κυκλοφορούν διαδικτυακά: «Η μία κοπέλα μας έδωσε κατάθεση την ίδια ημέρα. Η άλλη που ήταν στην Εντατική όταν συνήλθε. Και οι δύο μας είπαν ποιος είναι ο οδηγός και ότι έτρεχε χωρίς να έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους. Οι καταθέσεις τους συγκλίνουν και οι μετρήσεις έδειξαν ότι η ταχύτητα του οχήματος ήταν 118 χιλιόμετρα την ώρα. Είναι αδύνατον να είχαν μιλήσει πριν η Μίνα δώσει κατάθεση στις Αρχές».

Σύμφωνα και με τις εξετάσεις DNA που έγιναν στο αυτοκίνητο, στο τιμόνι του οχήματος «βρέθηκε ανθρώπινος ιστός μόνο του Παντελή Παντελίδη. DNA της Φρόσως βρέθηκε στην κολώνα του οδηγού, γιατί όταν απεγκλωβίστηκε έχοντας τραύμα στο κεφάλι βγήκε από την πλευρά του οδηγού και όταν την τράβηξαν έμεινε αυτό σαν "σκούπισμα"», αναφέρει η ίδια πηγή.

Το «Έθνος της Κυριακής» παρουσιάζει και μαρτυρία του υπαλλήλου του ΕΚΑΒ, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία: «Σε έλεγχο εντός του αυτοκινήτου είδα έναν άνδρα σε πρηνή θέση με τα πόδια στη θέση του οδηγού και το κεφάλι προς της θέση του συνοδηγού πεσμένο προς το στήθος του και σε αφύσικη γωνία. Μαζί με έναν άλλο κύριο βγάλαμε έξω από το όχημα μία κοπέλα που ήταν στο πίσω κάθισμα η οποία μας είπε ότι λέγεται Μίνα καθώς φοβόμασταν μην ανατιναχθεί το όχημα».

Ο ίδιος διασώστης συμπληρώνει στην κατάθεσή του: «Απεγκλώβισα την κοπέλα, η οποία φώναζε για κάποιον άνδρα, και τότε είδα ένα ανδρικό κεφάλι ανάμεσα στα εμπρόσθια καθίσματα. Δεν μπορούσα να δω το σώμα του καθώς στην προσπάθειά μου να απεγκλωβίσω την κοπέλα δεν πρόσεξα προς ποιο σημείο ήταν στραμμένος. Η εκτίμησή μου λόγω και του καντράν ήταν ότι είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου. Αλλά μία κοπέλα βρισκόταν στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου όπως εγώ εισήλθα σε αυτό, δηλαδή από την αριστερή του αυτοκινήτου».

Η υπόθεση Παντελίδη, αναμένεται να τραβήξει τη δικαστική οδό, καθώς εκ των πραγμάτων τίθεται το ζήτημα των αποζημιώσεων. Όπως σημειώνει το «Έθνος της Κυριακής», η ασφάλεια του μοιραίου αυτοκινήτου ήταν μεικτή, πράγμα που σημαίνει πως «σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος, η ασφαλιστική εταιρεία του οδηγού, εάν υπάρχουν τραυματίες και ο οδηγός είναι νεκρός, καλείται να αποζημιώσει τους τραυματίες και στη συνέχεια είναι στη διακριτική της ευχέρεια εάν θα διεκδικήσει τα χρήματα από την οικογένεια του θανόντα εφόσον εκείνος οδηγούσε το όχημα υπό την επήρεια αλκοόλ».

ΠΗΓΗ: Εθνος της Κυριακής

Το ότι υπάρχει μία ακόμη Ελλάδα εκτός συνόρων μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως έχει σε ένα μεγάλο βαθμό βάση. Μπορεί το τρίτο μεγάλο κύμα μετανάστευσης που γνωρίζει η χώρα να μην έχει τη δυναμική που είχαν τα δύο προηγούμενα (το πρώτο στις αρχές του περασμένου αιώνα και το δεύτερο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο) όμως ενισχύει σημαντικά τη δεύτερη αυτή Ελλάδα.
Με βάση τα τελευταίες εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού σήμερα, περισσότεροι από 5.000.000 πολίτες ελληνικής καταγωγής ζουν εκτός των ελληνικών συνόρων, διεσπαρμένοι σε 140 χώρες της υφηλίου. Μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού ελληνικής καταγωγής παρατηρούμε στις ΗΠΑ (περί τα 3.000.000), με δεύτερη την Ευρώπη (1.000.000)- συμπεριλαμβανομένων και των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης-, την Αυστραλία (650.000 με 700.000), τον Καναδά (περί τις 350.000), την Ασία – Αφρική (περί τις 100.000) και την Κεντρική και Νότια Αμερική (περί τις 60.000).
Στην Ευρώπη η μεγαλύτερη κοινότητα βρίσκεται στη Γερμανία (υπολογίζεται μεταξύ 400.000 και 450.000) και ακολουθείται από από τη Βρετανία όπου οι ελληνικής καταγωγής πολίτες υπολογίζονται σε 400.000 -μαζί όμως με την κυπριακή κοινότητα- ενώ από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες ισχυρή παρουσία υπάρχει στη Ρωσία (98.000) και την Ουκρανία (90.000).

Νεο- μετανάστες

Από το ξέσπασμα της ύφεσης στην Ελλάδα, όπως προαναφέρθηκε, υπήρξε ένα νέο κύμα μετανάστευσης από Έλληνες στο εξωτερικό. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού έχει συγκεντρώσει όπου δυνατόν στοιχεία για την τάση όπως αυτή καταγράφεται έως σήμερα. Η καταγραφή αυτή δεν είναι εύκολη καθώς (για φορολογικούς κυρίως λόγους) οι περισσότεροι Έλληνες που μεταναστεύουν δεν έρχονται σε επαφή με τις κατά τόπους προξενικές αρχές. Παρακάτω αναφέρονται στοιχεία ή εκτιμήσεις από τις μεγαλύτερες χώρες-προορισμούς Ελλήνων μεταναστών καθώς και στοιχεία σχετικά με την πορεία για το 2016, όπου αυτά είναι διαθέσιμα.
ΗΠΑ: Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο Πρεσβείας Ουάσιγκτον δεν υπάρχουν στις Προξενικές μας Αρχές διαθέσιμα στοιχεία για τον αριθμό των Ελλήνων που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από το 2010 έως σήμερα. Σύμφωνα όμως με το Department of Homeland Security των ΗΠΑ, όπου ανευρέθησαν σχετικά στοιχεία στο διάστημα 2010 έως 2014 έχουν χορηγηθεί σε Έλληνες υπηκόους 6.340 άδειες παραμονής με καθεστώς μονίμου κατοίκου. Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον πίνακα η μετανάστευση στη συγκεκριμένη πενταετία κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την περασμένη δεκαετία, καθώς το 2000-2009 άδεια παραμονής έλαβαν 16.841 Έλληνες υπήκοοι.
Καναδάς: Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο Πρεσβείας Οτάβα και με στατιστικά στοιχεία του Καναδικού Υπουργείου Μετανάστευσης, Προσφύγων και Ιθαγένειας, στο διάστημα 2010 έως το πρώτο τρίμηνο του 2016 έχουν χορηγηθεί σε Έλληνες υπηκόους 1.616 άδειες παραμονής με καθεστώς μονίμου κατοίκου. Επίσης, στο διάστημα 2010 έως 2014 έχουν χορηγηθεί 687 προσωρινές άδειες εργασίας σε Έλληνες υπηκόους. Όπως προκύπτει από τα  στοιχεία ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν μεταναστεύσει στον Καναδά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, όμως είναι σαφής η αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν εγκατασταθεί στον Καναδά είναι μεγαλύτερος, καθ’ όσον είναι πιθανόν να υπάρχουν Έλληνες που εργάζονται στον Καναδά είτε παρανόμως είτε με διπλή υπηκοότητα, οπότε λογίζονται ως Καναδοί πολίτες.
Αυστραλία: Σύμφωνα με στοιχεία των διπλωματικών μας Αρχών(2015) , αφίξεις νέων Ελλήνων παρατηρήθηκαν μετά το 2010, με ροή περί τους 9.000 κατ’ έτος. Οι περισσότεροι όμως εξ αυτών δεν καταγράφονται ως νέες αφίξεις, γιατί πρόκειται για Ομογενείς με διπλή υπηκοότητα, που είχαν παλιννοστήσει και επιστρέφουν λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, στην Αυστραλία. Συνεχίζεται επίσης η άφιξη νέων με σπουδαστική βίζα, που τους επιτρέπει και μερική απασχόληση. Η εφαρμογή-από τον Σεπτέμβριο 2016 της διμερούς Συμφωνίας Ελλάδος-Αυστραλίας για την κινητικότητα των Νέων ( Work and Holiday Visas) θα βοηθήσει πολλούς νέους, αποφεύγοντας έτσι τη σπουδαστική βίζα που έχει δίδακτρα.
Ολλανδία: Σύμφωνα με το Προξενικό Γραφείο στη Χάγη δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία καταγεγραμμένα. Ωστόσο τα τελευταία έτη έχει παρατηρηθεί αυξημένη προσέλευση Ελλήνων στο Προξενικό Γραφείο. Από στατιστικά στοιχεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ολλανδίας προκύπτει αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος, καθώς από 16.000 Έλληνες που ήταν πριν το 2010, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σήμερα σε 24.000, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι περίπου 2.500 φοιτητές.
Αυστρία: Σύμφωνα με στοιχεία της αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας, μεταξύ 2010-2015 εγκαταστάθηκαν στην Αυστρία συνολικά 6165 Έλληνες. Παλιννόστησαν 3235.
Δανία: Ο συνολικός αριθμός Ελλήνων που διαμένουν στη χώρα, την πρώτη ημέρα του 2016 , όπως καταγράφεται από τη δανική στατιστική υπηρεσία ήταν 2360 άτομα (όταν την αντίστοιχη ημέρα του 2010 ήταν 941). Παρατηρείται αύξηση του αριθμού των Ελλήνων, ιδιαιτέρως αυτών της ηλικιακής ομάδας 25-29 ετών.
Ηνωμένο Βασίλειο: Σύμφωνα με τα στοιχεία του βρετανικού Υπουργείου Εργασίας & Συντάξεων, ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν αποκτήσει Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (National Insurance Number, NIN) έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία έτη. Ο Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης είναι απαραίτητος για την είσοδο στην αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου και αποτελεί τον ασφαλέστερο δείκτη για τον αριθμό των Ελλήνων που μεταβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για απασχόληση.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εγγεγραμμένων (περίπου 90% του συνόλου) ανήκει στην ευρύτερη ηλικιακή ομάδα 18-44 ετών, ενώ σημαντική ποσοστιαία άνοδο παρουσιάζει και η ηλικιακή ομάδα 45-59 ετών. Κατά φύλο, οι εγγεγραμμένοι το 2015 κατανέμονται κατά περίπου 45% σε γυναίκες και 55% άνδρες.Γερμανία: Σύμφωνα με στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας DESTATIS ο αριθμός των Ελλήνων που μετανάστευσαν στη Γερμανία κατά τα έτη 2010-2015 έχει ως εξής:
Τα στοιχεία του 2015 είναι προσωρινά.Βέλγιο: Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ελληνικών κοινοτήτων και της Μητρόπολης Βελγίου, ο αριθμός των Ελλήνων που εγκαταστάθηκαν στο Βέλγιο από το 2010 μέχρι σήμερα υπολογίζεται στις 5000.
Φινλανδία: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των φινλανδικών αρχών από το 2010 έως το 2015 έχουν μετοικήσει στη Φινλανδία 430 Έλληνες: 250 άνδρες και 180 γυναίκες. Στη Φινλανδία κατοικούν συνολικά 1239 Έλληνες.
Λουξεμβούργο: Σύμφωνα με την υπηρεσία μετανάστευσης του Υπ. Εξωτερικών Λουξεμβούργου, ο αριθμός των Ελλήνων πολιτών στο Λουξεμβούργο το 2014 ήταν 2108, ενώ το 2015 ήταν 2572.
Κούβα: Σύμφωνα με την κρατική στατιστική υπηρεσία της Κούβας, στο διάστημα 2010-2015 έχουν μεταναστεύσει στην Κούβα 29 Έλληνες πολίτες.
Ελβετία: Οι Έλληνες που εγκαταστάθηκαν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή δικαιοδοσίας του Γενικού Προξενείου Γενεύης (Καντόνια Γενεύης, Βω (Vaud) και Βαλαί (Valais)) υπολογίζονται σε περίπου 5.000. Η πλειονότητά τους είναι υψηλής μορφώσεως και εργάζονται σε νοσοκομεία, πολυεθνικές εταιρίες, πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα, τραπεζικούς οργανισμούς και άλλες ιδιωτικές εταιρίες.
Νορβηγία: Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Νορβηγίας ο αριθμός των Ελλήνων που μετανάστευσαν στην Νορβηγία κατά τα έτη 2010-2016 είναι:
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Μετά το 2010 παρατηρήθηκε μια αυξητική τάση έλευσης Ελλήνων. Από 1.500 ομογενείς το 2010, ανήλθαν στους 1.850 το 2011, σε 2.600 το 2012 και σε 3.352 το 2013. Δραστηριοποιούνται κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα, στο εμπόριο, στα ναυτιλιακά, στον τουρισμό.
Κατάρ: Από 450 ομογενείς το 2008, έφθασαν το 2014 στους 1.000 και συνεχίζει αυξητική τάση. Οι περισσότεροι απασχολούνται στις κατασκευές.
Πηγή: news247.gr

Οι Αμερικανοί ανησυχούν σήμερα πολύ περισσότερο απ’ ό,τι πριν αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία  στις ΗΠΑ όσον αφορά την απειλή που θέτει για τη χώρα τους η Ρωσία, όπως υποδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.
Η έρευνα αυτή, η οποία διεξήχθη από την 9η ως τη 12η Ιανουαρίου, έδειξε ότι το 82% των αμερικανών ενηλίκων -από τους οποίους το 84% δηλώνουν Δημοκρατικοί και το 82% Ρεπουμπλικανοί- θεωρεί τη Ρωσία «απειλή» για τις ΗΠΑ γενικά.
Το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 76% τον Μάρτιο του 2015.
Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να κατατάξουν τη Ρωσία και διάφορα άλλα κράτη βάσει μιας πεντάβαθμης κλίμακας, που ξεκινά από το επίπεδο «καμιά απειλή» και φθάνει στο «άμεση απειλή».
Οι Αμερικανοί θεωρούν κατά πλειοψηφία απειλή τη Ρωσία περισσότερο από χώρες όπως το Ιράν, η Συρία, η Κίνα, η Σαουδική Αραβία, η Κούβα, ή η Υεμένη. Μόνο η Βόρεια Κορέα συγκέντρωσε υψηλότερο ποσοστό: το 86% των Αμερικανών τη θεωρεί απειλή.
Το 25% των Αμερικανών χαρακτήρισε τη Ρωσία «άμεση απειλή».
Η δημοσκόπηση διεξήχθη μέσω Διαδικτύου στα αγγλικά και στις πενήντα πολιτείες με τη συμμετοχή 1.169 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 490 Δημοκρατικών και 475 Ρεπουμπλικάνων.
Η δημοσκόπηση έχει ποσοστό σφάλματος ±3% για το σύνολο του δείγματος και ±5% για τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς.

Κακοκαιρία προβλέπεται από τη νύχτα της Κυριακής στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές (κυρίως σε θαλασσιές – παραθαλάσσιες περιοχές), τα χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά και από αύριο, Δευτέρα, και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Πιο αναλυτικά:
α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους:
1. Από τη νύχτα σήμερα Κυριακή έως αύριο Δευτέρα σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, τη Στέρεα Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
2. Από την Τρίτη έως την Πέμπτη κατά τόπους στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χωρά.
β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:
1. Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής στα ορεινά -ημιορεινά της Πελοποννήσου (κυρίως της ανατολικής και βόρειας), της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και από τη νύχτα και σε περιοχές της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα.
2. Από τη Δευτέρα χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν κατά περιόδους σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας. Την Πέμπτη σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και θα εξασθενήσουν.
γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια από αύριο Δευτέρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!