Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Johnny Depp: Πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που ηθοποιός δολοφόνησε Πρόεδρο των ΗΠΑ
Αντιδράσεις προκάλεσαν όσα είπε ο Johnny Depp, με δηλώσεις που έμοιαζαν να αποτελούν απειλή κατά της ζωής του Προέδρου της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ. Το περιστατικό συνέβη κατά την παρουσίαση της πρόσφατης ταινίας του Depp, «The Libertine», στο φεστιβάλ του Γκλάστονμπέρι της Αγγλίας.
Κατά τη διάρκεια της προβολής ο γνωστός ηθοποιός Johnny Depp απευθύνθηκε προς το κοινό ρωτώντας «Μπορείτε να φέρετε τον Τραμπ εδώ;».
Αρχικά το κοινό αντέδρασε γιουχάροντας πιστεύοντας πως ο ηθοποιός στηρίζει τον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά ο ηθοποιός εξήγησε ότι υπήρξε παρεξήγηση. «Με παρερμηνεύσατε. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένας ηθοποιός σκότωσε έναν πρόεδρο;» είπε και συμπλήρωσε «Επίσης, εγώ δεν είμαι ηθοποιός. Απλά λέω ψέματα για να ζήσω. Πάει όμως καιρός που το κάνω αυτό».
Ο ηθοποιός προέβλεψε ότι τα εν λόγω σχόλιά του, τα οποία μάλλον αναφέρονται στη δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν από τον ηθοποιό John Wilkes Booth το 1865, θα ήταν αμφιλεγόμενα. «Είμαι σίγουρος ότι τα λεγόμενά μου θα βρεθούν δημοσιευμένα στις εφημερίδες και είναι τραγικό αυτό. Ήταν απλά μια ερώτηση. Δεν υπαινίσσομαι κάτι».
Η τοποθέτηση Depp όπως είναι λογικό δημιούργησε σάλο τόσο στις ΗΠΑ ενώ δεν λείπουν κι εκείνοι που θεωρούν ότι η τοποθέτηση του Ντεπ παραβιάζει το νόμο. Κι αυτό γιατί στις ΗΠΑ με βάση το άρθρο 18, παράγραφος 871 του ποινικού κώδικα μπορεί να θεωρηθεί απειλή προς τον Αμερικανό Πρόεδρο και αποτελεί κακούργημα το οποίο κατά περίπτωση τιμωρείται είτε με πενταετή φυλάκιση ή με πρόστιμο. Στο συγκεκριμένο μάλιστα άρθρο περιλαμβάνονται οι απειλές και κατά του Αντιπροέδρου.
Παρά ταύτα δεν είναι κάτι το οποίο αναμένεται να κινήσει από την πλευρά του Τραμπ κάποια επίσημη δίωξη καθώς δεν είναι και η πρώτη φορά… Τους τελευταίους μήνες τόσο η Madonna, όσο και ο ράπερ Snoop Dogg έχουν προβεί σε σφοδρή κριτική προς τον Τραμπ.
Συγκεκριμένα η Madonna είχε πρόσφατα τονίσει πως «μου έχει περάσει τον τελευταίο καιρό αρκετές φορές από το μυαλό να ανατινάξω τον Λευκό Οίκο» και ο Snoop Dogg σε πρόσφατο Video κλιπ του εμφανίζεται να πυροβολεί ένα κουκλάκι με την μορφή του Τραμπ.
Σημειώνεται πάντως πως το γεγονός πως τα περιστατικά αυτά πληθαίνουν από την πλευρά του καλλιτεχνικού κόσμου δεν έχει αφήσει «άπραγες» τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ οι οποίες έχουν σημειώσει μεν πως «δεν υπάρχουν έρευνες σε εξέλιξη για τέτοιου τύπου τοποθετήσεις» αλλά «ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών είναι να προστατεύεται η ακεραιότητα και ο θεσμός του Αμερικανού Προέδρου με κάθε τρόπο».
Αξίζει πάντως να υπογραμμιστεί πως είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία των ΗΠΑ που ο καλλιτεχνικός τρόπος επιλέγει να «πλήξει» τον Πρόεδρο της χώρας με τόσο «αιχμηρό» τρόπο.

 

Σκοπός του αντηλιακού είναι να μπλοκάρει τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου ώστε να μας προστατεύσει από εγκαύματα αλλά και από τον καρκίνο του δέρματος.
Όταν δεν κάνει σωστά τη «δουλειά» του, μπορεί να φταίει είτε… το ίδιο είτε ο τρόπος που το χρησιμοποιείτε εσείς.
Δείτε τέσσερις περιπτώσεις που το αντηλιακό δεν παρέχει την επιθυμητή προστασία από τον ήλιο και γιατί συμβαίνει αυτό.

1. Δεν χρησιμοποιήσατε αρκετή ποσότητα

Για το πρόσωπο χρειάζεται ποσότητα που αντιστοιχεί τουλάχιστον σε ένα κουταλάκι του γλυκού ενώ για το σώμα ποσότητα ίση με ένα σφηνάκι.
bigstock Close up of shoulder of beauti 122289554

2. Το αντηλιακό είναι παλιό

Τα αντηλιακά, όπως όλα τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης, έχουν ημερομηνία λήξης και με τον καιρό η σύστασή τους αλλοιώνεται. Επίσης, όσο παλιώνει το αντηλιακό εξασθενούν τα ενεργά συστατικά του που μπλοκάρουν την υπεριώδη ακτινοβολία.

3. Μπήκατε στη θάλασσα

Αρκετά αντηλιακά είναι αδιάβροχα, όμως ακόμη και αυτά γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά αν περάσετε κάποια ώρα μέσα στο νερό. Το ίδιο ισχύει όταν οι θερμοκρασία είναι υψηλή και ιδρώνετε πολύ.

4. Παίρνετε φαρμακευτική αγωγή

Ορισμένες θεραπείες για την ακμή και κάποια αντιισταμινικά και αντιβιοτικά μπορεί να μειώσουν την αποτελεσματικότητα του αντηλιακού. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, καθώς οδηγεί στην παραγωγή ουσιών από τον οργανισμό που κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο.
πηγή: Medical Daily
Πόσα έπιασε σε πλειστηριασμό η βίλα της Δήμητρας Λιάνη
Πουλήθηκε η βίλα της Δήμητρας Λιάνη στην οδό Αγράμπελης 3 στην Εκάλη, που είχε βγει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 21 Ιουνίου.
Σύμφωνα με το Capital.gr, για το ακίνητο κατατέθηκε πρώτη προσφορά -όσο ήταν η τιμή εκκίνησης- ύψους 450.000 ευρώ, αλλά, τελικά, κατέληξε στα χέρια πλειοδότη που προσέφερε τίμημα 581.500 ευρώ.
Η μεζονέτα, που εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους και έχει συνολική επιφάνεια 467 τ.μ., εκπλειστηριάστηκε με επισπεύδουσα τη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων (ΧΕΝ Ελλάδας) σε εκτέλεση διαταγής πληρωμής για το ποσό των 462.000 ευρώ. Είχε οδηγηθεί σε πλειστηριασμό πολλάκις τα τελευταία χρόνια, αλλά, αυτή τη φορά, η διαδικασία στέφθηκε με επιτυχία.
Για πρώτη φορά, βγήκε στο σφυρί το 2011 με τιμή εκκίνησης 1,2 εκατ. ευρώ, η οποία μειώθηκε στις 800.000 ευρώ κατά τον πλειστηριασμό του Νοεμβρίου 2013.
Το ακίνητο φέρει προσημείωση 360 χιλ. ευρώ υπέρ της Eurobank, υποθήκη και κατάσχεσης αξίας 87,8 χιλ. ευρώ και 51 χιλ. ευρώ, αντίστοιχα υπέρ της ΔΟΥ Κηφισιάς.
Η ιδιοκτησία είναι μία από τις έξι υπερπολυτελείς που ανεγέρθηκαν πριν από περίπου οκτώ χρόνια στη θέση της βίλας όπου έζησε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ο Ανδρέας Παπανδρέου.

 

Η Hyperloop Transportation Technologies- μια από τις εταιρείες που δουλεύουν πάνω στην υλοποίηση του φουτουριστικού συστήματος μεταφοράς/ τρένου υψηλότατων ταχυτήτων, Hyperloop, που ξεκίνησε ως όραμα του επιχειρηματία Έλον Μασκ- υπέγραψε συμφωνία με το Korea Institute of Civil Engineering and Building Technology (KICT) και το Hanyang University για την ανάπτυξη ενός πλήρους έκτασης συστήματος Hyperloop, υπό την ονομασία HyperTube Express (HTX) στη Νότια Κορέα.
Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση, σύμφωνα με την HTT, φαίνεται «αποφασισμένη» να κάνει το ταξίδι με τέτοια μέσα πραγματικότητα στη χώρα. Η συμφωνία περιλαμβάνει την αδειοδότηση και την έρευνα και ανάπτυξη πάνω σε τεχνολογίες υποδομών σηράγγων κενού και μιας πλατφόρμας διαχείρισης ασφαλείας, τη δημιουργία μιας πλήρους κλίμακας πλατφόρμας δοκιμών για το Hyperloop, την αδειοδότηση/ έρευνα και ανάπτυξη επιπλέον τεχνολογιών σε συνεργασία με νοτιοκορεατικές εταιρείες και την ανάπτυξη στάνταρ και κανονισμών ασφαλείας για το σύστημα- όπως και licensing όσον αφορά σε τεχνολογίες προώθησης και μπαταριών της ΗΤΤ.
HYPERLOOP TRANSPORTATION TECHNOLOGIES
«Είμαστε η πρώτη εταιρεία που εργάζεται για να κάνει το Hyperloop πραγματικότητα, και το να βλέπουμε κυβερνήσεις όπως της Νότιας Κορέας να κάνουν βήματα προς την υιοθέτηση τέτοιων συστημάτων αποτελεί μεγάλο ορόσημο» είπε ο Ντερκ Άλμπορν, CEO της ΗΤΤ. Από πλευράς του, ο Τάι Σιλκ-λι, πρόεδρος του KICT, τόνισε πως η συγκεκριμένη μέθοδος ταξιδιού (tube travel) αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν και μετακινούνται, και «έχει την ευκαιρία να ενώσει τους ανθρώπους».
Στην ουσία το Hyperloop αποτελεί μια τεχνολογία που παραπέμπει στα «railguns» της επιστημονικής φαντασίας (αν και έχουν αρχίσει να γίνονται πραγματικότητα, χάρη στη δουλειά του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού), με χρήση ηλεκτρομαγνητισμού για την επιτάχυνση των καψουλών - «βαγονιών» σε τεράστιες ταχύτητες.
Ενδιαφέρον για το σύστημα έχουν εκφράσει, μεταξύ άλλων, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ινδία και η Ρωσία.
Οι άνδρες ψήφισαν την πιο σeξι γυναίκα του 2017
Κάθε χρόνο το ίδιο δίλημμα. Ποια είναι φέτος η πιο ερωτική γυναίκα στο πλανήτη. Και το έργο δεν έιναι καθόλου εύκολο, ξέρετε. Εκατοντάδες γυναίκες διεκδικούναυτη τη θέση και η επιλογή είναι πολύ δύσκολη.
Φέτος το κοινό του Maxim, ανέδειξε ως πιο ερωτική γυναίκα, την 20χρονη κόρη του Stephen Baldwin, Hailey Baldwin. Τέλεις αναλογίες. φονικό βλέμμα, αλλά αυτό που έκανε τη διαφορά είναι  ερωτική σχέση που έχει με το φωτογραφικό φακό.
Τη φωτογράφηση για το Maxim πραγματοποίησε ο Gilles Bensimon και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η Hailey, με μια φωτογραφία της στο Instagram ευχαρίστησε τους αναγνώστες του περιοδικού για τη διάκριση της.

 
Ποιός είναι ο κανόνας των 3 για τις αντοχές του σώματός σας
Mια χρήσιμη πληροφορία που καλύτερα θα ήταν να μείνει...αχρείαστη.
Ο κανόνας των τριών του ανθρώπου είναι μια θεωρία που αφορά τα όρια αντοχής του ανθρώπινου σώματος.
Σύμφωνα με επιστήμονες ο μέσος άνθρωπος μπορεί
- να ζήσει 3 λεπτά χωρίς αέρα
- να ζήσει 3 ώρες σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς καταφύγιο
- να ζήσει 3 μέρες χωρίς νερό
- και να αντέξει 3 βδομάδες χωρίς φαγητό.

 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που αυτοπροβάλλεται ως «γυναικοκατακτητής» ακόμη και στα 80 του, δήλωσε την Παρασκευή ότι αυτό που του αρέσει περισσότερο στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είναι η… σύζυγός του, η Μελάνια.
Ο Μπερλουσκόνι επέστρεψε στο πολιτικό προσκήνιο αυτήν την εβδομάδα καθώς συμμετέχει στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του, του Φόρτσα Ιτάλια, για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών της Κυριακής. Εμφανίστηκε το μεσημέρι σε ένα τοκ-σόου του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού La7 και ρωτήθηκε αν αισθάνεται κολακευμένος όταν τον συγκρίνουν με τον Τραμπ που ξεκίνησε επίσης ως επιχειρηματίας του κατασκευαστικού τομέα.
“Δεν αισθάνομαι έτσι ή αλλιώς”, απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός, σπεύδοντας να προσθέσει: “Αλλά σε ό,τι αφορά τον Τραμπ, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, όπως πολλοί άνδρες και γυναίκες, μου αρέσει η Μελάνια. Για την ομορφιά της, το στιλ της, τη γοητεία της”.
Ο Μπερλουσκόνι διευκρίνισε ότι δεν την έχει συναντήσει ποτέ, απλώς την έχει δει στην τηλεόραση και έχει ακούσει πολλά θετικά σχόλια για την πρώτη κυρία των ΗΠΑ. “Ακόμη και οι Δημοκρατικοί στην Αμερική δεν την επικρίνουν”, υποστήριξε.
Ο Μπερλουσκόνι είναι γνωστός για τα πολιτικώς “ανορθόδοξα” σχόλια που έχει κάνει κατά καιρούς – κάποια από αυτά μάλιστα φάνηκε να ενισχύουν τη δημοτικότητά του αντί να την αποδυναμώνουν. Μόλις τον περασμένο μήνα είπε για τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ότι είναι “ένας καλός νεαρός με ωραία μητέρα”, μια δήλωση που ερμηνεύτηκε ότι αναφερόταν στην 64χρονη σύζυγο του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Τρονιέ. Το 2008 αποδοκιμάστηκε όταν αποκάλεσε “ηλιοκαμένο” τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Δεν πτοήθηκε όμως και έναν χρόνο αργότερα επανέλαβε το ίδιο σχόλιο για την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, τη Μισέλ “Πήγαν μαζί στην παραλία να μαυρίσουν γιατί ακόμη και η σύζυγός του είναι ηλιοκαμένη”, είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ασύρματοι φορτιστές για smarpthones και άλλες συσκευές είναι σίγουρα ιδιαίτερα βολικοί στη χρήση, ωστόσο έχουν το μειονέκτημα πως η συσκευή που φορτίζεται πρέπει να παραμένει ακίνητη σε ένα σημείο.

Ο Σάνχουϊ Φαν του Stanford University και η ομάδα ερευνητών του ανέπτυξαν έναν ασύρματο φορτιστή που λειτουργεί ακόμα και αν η συσκευή απομακρυνθεί ένα μέτρο μακριά από την πηγή ενέργειας. Επίσης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Scientist, η αλλαγή του προσανατολισμού δεν επηρεάζει το επίπεδο μεταφοράς ενέργειας- και αυτό χωρίς να απαιτείται συνεχής ρύθμιση, όπως θα γινόταν με τα υπάρχοντα διαθέσιμα συστήματα.



Οι ασύρματοι φορτιστές λειτουργούν μέσω μαγνητικής επαγωγής. Αν και οι υπάρχουσες συσκευές λειτουργούν αποτελεσματικά όταν η πηγή και η συσκευή βρίσκονται σε μια ορισμένη, σταθερή απόσταση, τα πράγματα είναι δυσκολότερα όταν η συσκευή κινείται.


Η ομάδα των ερευνητών τα κατάφερε αξιοποιώντας κάτι από τον χώρο της κβαντομηχανικής, την αποκαλούμενη συμμετρία ισοτιμίας- χώρου (parity-time symmetry). Στη συγκεκριμένη περίπτωση, περιλαμβάνει τη σύνδεση κυκλωμάτων στον φορτιστή και τη λάμπα LED που χρησιμοποιήθηκε στις δοκιμές, έτσι ώστε η αύξηση ενέργειας που προέρχεται από έναν ενισχυτή στον φορτιστή να εξισορροπεί ακριβώς την απώλεια ενέργειας καθώς η λάμπα απομακρύνεται.

Το σύστημα αυτορρυθμίζεται αυτόματα, ακόμα και όταν η απόσταση ανάμεσα στη λάμπα και τον φορτιστή αλλάζει.

Ο Φαν και οι συνάδελφοί του σκοπεύουν να βελτιώσουν την εμβέλεια του φορτιστή τους, αλλάζοντας το σχέδιο ώστε να αυξάνεται η απόσταση φόρτισης- κάτι που θα μπορούσε να επιτρέπει ακόμα και τη φόρτιση εξ αποστάσεως οχημάτων εν κινήσει. Μακροπρόθεσμα, η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να καταστήσει εφικτή και την υλοποίηση «άπιαστων» μέχρι τώρα ονείρων της τεχνολογίας, όπως η ασύρματη μετάδοση ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις, ώστε να είναι εφικτή η ασύρματη ηλεκτροδότηση περιοχών από μακριά, ή η συλλογή ηλιακής ενέργειας από δορυφόρους και διαστημικούς σταθμούς και η μετάδοσή της στη Γη.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr


  • Ο μήνας που γεννηθήκατε δείχνει ποιο λουλούδι είστε
    Ήρθε η στιγμή να μάθετε - σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε ήδη - ό,τι ο μήνας που έχετε γεννηθεί αντιστοιχεί σε κάποιο λουλούδι, καθώς και το τι ακριβώς αυτό σημαίνει για το χαρακτήρα και την προσωπικότητα σας.
    Διαβάστε παρακάτω για τους μήνες και τα άνθη τους και ανακαλύψτε περισσότερα για το άτομο σας.

    Ιανουάριος - Γαρύφαλλο

    Το συγκεκριμένο λουλούδι είναι το σύμβολο της ομορφιάς, της γοητείας, της αγάπης, της γενναιότητας και της φιλίας. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν αυτόν το μήνα είναι συνήθως φιλόδοξοι, προστατευτικοί με την οικογένεια και πολύ δεμένοι με τους φίλους τους.

    Φεβρουάριος - Βιολέτα

    Είναι το λουλούδι της πίστης, της αγνότητας, της πίστης και του ρίσκου. Οι άνθρωποι που αντιστοιχούν στη βιολέτα είναι ώριμοι, έχουν ισχυρή θέληση και πολύ καλή διαίσθηση.

    Μάρτιος - Νούφαρο

    Θεωρείται το λουλούδι της θετικής στάσης στη ζωή, της στοργής και συμπάθειας. Τα άτομα αυτού του μήνα είναι ιδιαίτερα ευγενικά και θέλουν να φροντίζουν τους άλλους.

    Απρίλιος - Μαργαρίτα

    Συμβολίζει την αθωότητα, την ευτυχία, τη νεότητα, τη φύση και την αγάπη. Οι άνθρωποι της μαργαρίτας είναι ευτυχισμένοι, γεμάτοι αγάπη και θέλουν να μεταδίδουν το χαμόγελο τους στους άλλους.

    Μάιος - Κρίνος

    Είναι το σύμβολο της ελπίδας, της πίστης και της αγνότητας. Οι άνθρωποι του κρίνου είναι πιστοί φίλοι, ενώ διαθέτουν γλυκύτητα και πρακτικό μυαλό.

    Ιούνιος - Τριαντάφυλλο

    Το τριαντάφυλλο αντιπροσωπεύει την αγάπη, το θαυμασμό και τη φιλία, ενώ αν κάποιος ανήκει σε αυτόν το μήνα είναι ευσυγκίνητος άνθρωπος και ρομαντικός.

    Ιούλιος - Δελφίνιο

    Έντονη αίσθηση του χιούμορ και συμπάθεια εκπέμπουν όσοι γεννήθηκαν το μήνα αυτού του λουλουδιού, που αποτελεί το σύμβολο της χαράς και της ευτυχίας.

    Αύγουστος - Γλαδιόλα

    Οι άνθρωποι αυτού του λουλουδιού πιστεύουν στον έρωτα με την πρώτη ματιά και αγωνίζονται σκληρά στη ζωή. Το λουλούδι αυτό είναι σύμβολο της μνήμης, της αφοσίωσης και της αγάπης για την οικογένεια.

    Σεπτέμβριος - Ζέρμπερα

    Συμβολίζει την αγάπη, την αφοσίωση και τη φροντίδα και όποιος έχει γεννηθεί στο μήνα της είναι πολύ καλός ακροατής για τους φίλους του, ενώ πάντα μένει προσηλωμένος στους στόχους του.

    Οκτώβριος - Καλέντουλα

    Σύμβολο της άνεσης, της γοητείας και του έντονου μαγνητισμού, χαρίζει στους ανθρώπους άψογες διαπραγμετευτικές ικανότητες, γεγονός που τους κάνει εξαιρετικούς ηγέτες.

    Νοέμβριος - Χρυσάνθεμο

    Είναι συνώνυμο του πλούτου και της απόλαυσης. Οι άνθρωποι του λουλουδιού αυτού είναι ευγενικοί, συμπονετικοί και ειλικρινείς.

    Δεκέμβριος - Νάρκισσος

    Το σύμβολο της διασκέδασης και του πλούτου. Αντιπροσωπεύει ανθρώπους δυνατούς και γεμάτους αυτοπεποίθηση.

    Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!