Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

 7 gadgets για το σπίτι που θα σου λύσουν τα χέριαΛόγω της κατάστασης και των νέων υγειονομικών δεδομένων, που υπάρχουν γύρω μας, αναγκαζόμαστε θέλοντας και μη, πολλές φορές να περνάμε περισσότερο χρόνο από όσο είχαμε συνηθίσει εντός σπιτιού. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο χρειαζόμαστε όσους πιο πολλούς βοηθούς μπορούμε να έχουμε, προκειμένου να τελειώνουμε τις δουλειές που καθημερινά κάνουμε σε αυτό, μια ώρα αρχύτερα. Μαζέψαμε λοιπόν, 7 πανέξυπνα gadgetάκια, που δημιουργήθηκαν για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

Σκούπα Ρομπότ

Παλιότερα έβλεπες σε κάποια φουτουριστική ταινία ένα μηχάνημα να καθαρίζει μόνο του ολόκληρο σπίτι, μέσα κι έξω κι ήλπιζες να ζήσεις μέχρι το 2020 για να προλάβουν να το δουν και σένα τα ματάκια σου. Ευτυχώς φτάσαμε στο 2020 και μπόλικα σπίτια, ζήσανε την μαγεία του να αποκτήσουν μια σκούπα ρομπότ που συνδέεται με το wifi κι ανιχνεύει τις σκονισμένες περιοχές πριν από σένα για σένα.

Μαγική Σφουγγαρίστρα

Μετά το σκούπισμα, βάζουμε τέλος και στο σφουγγάρισμα, γιατί πια μπορούμε. Αν θες να γίνεις ο Κόπερφιλντ του σφουγγαρίσματος τότε σου έχουμε το κατάλληλο gadget. Είναι μικρή και ελαφριά ,έχει δικό της μηχανισμό για το στύψιμο και τεράστια απορροφητικότητα. Οι προδιαγραφές του καουτσούκ είναι να απορροφά 20φορές το βάρος του. Διαθέτει ένα εύχρηστο και ακριβή μηχανισμό στυψίματος. Δεν χρειάζεται καν ο κουβάς. Σφουγγαρίζετε στον μισό χρόνο και χωρίς να κουράζεστε. Το μοναδικό πέλμα της από γκοφρέ καουτσούκ μαζεύει χνούδια, σκουπίδια και τρίχες και οι ραβδώσεις που έχει στο πέλμα της είναι ειδικά κατασκευασμένες για να καταφέρνει ειδικό και σχολαστικό καθάρισμα των αρμών, εκεί δηλαδή που υστερούν όλες οι κοινές σφουγγαρίστρες. Καθαρίζει χαλιά και μπαλκόνια, πλένει ακόμη και παντζούρια και τζάμια.

Έξυπνα Πλυντήρια Πιάτων

Όποιος έχει μείνει μόνος του, ξέρει ότι το πλύσιμο των πιάτων είναι από τις πιο δύσκολες σπιτικές δουλειές που μπορούν να σου τύχουν. Για αυτό κάθε σπιτικό ονειρευόταν από παλιά ένα πλυντήριο πιάτων κι αν είχε την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσει ήταν ευτυχισμένο. Τώρα μάλιστα κυκλοφορούν και έξυπνα πλυντήρια πιάτων, που πλένουν πριν από σένα για σένα άμα λάχει. Τα έξυπνα πλυντήρια πιάτων είναι συσκευές που ενσωματώνουν μια σειρά από προηγμένες λειτουργίες όπως σύνδεση Wi-Fi και τηλεχειρισμό μέσω smartphone. Είναι σχεδιασμένες για να κάνουν την καθημερινότητά σου πιο εύκολη.

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους τα έξυπνα πλυντήρια ξεχωρίζουν από τα συμβατικά. Αρχικά, οι κατασκευαστές έχουν προσθέσει χαρακτηριστικά που καθιστούν τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων ακόμη πιο ευέλικτα και πιο αποδοτικά. Παράλληλα εξασφαλίζουν μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και νερού, σε σχέση με τα συμβατικά. Το δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα είναι οι ενσωματωμένες τεχνολογίες που δημιουργούν την κουζίνα του μέλλοντος, την κουζίνα ενός Smart Home.

λα εξασφαλίζουν μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και νερού, σε σχέση με τα συμβατικά. Το δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα είναι οι ενσωματωμένες τεχνολογίες που δημιουργούν την κουζίνα του μέλλοντος, την κουζίνα ενός Smart Home. Με γύρω στα 400 ευρώ θα κάνεις δουλίτσα.

Κοκτεϊλομηχανή

Barkeeper Somabar είναι μια συσκευή που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των κοκτέιλ. Η συγκεκριμένη συσκευή περιέχει 6 διαφορετικούς σωλήνες στους οποίους μπορούν να τοποθετηθούν 6 ποτά. Μέσω της εφαρμογής στο κινητό σας μπορείτε να φτιάξετε το αγαπημένο σας κοκτέιλ με το πάτημα ενός κουμπιού. Είναι διαθέσιμη στο εξωτερικό, αλλά εύκολα μπορείς να την παραγγείλεις και με λίγη υπομονή παραπάνω, να σου έρθει και στην Ελλάδα.

Φορητός Αποστειρωτής Αντικειμένων

Παλαιότερα, ο μόνος άνθρωπος που θα έψαχνε για το σπίτι μια συσκευή που θα του αποστειρώνει με υπεριώδεις ακτινοβολίες τα αντικείμενα, για να τον προφυλάσσει από ιούς και μικρόβια θα ήταν ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός. Στις μέρες μας, ωστόσο με την πανδημία του κορονοϊού να έχει αλλάξει τα υγειονομικά δεδομένα σε όλον τον πλανήτη, μια τέτοια συσκευή εκτός από αρκούντως χρήσιμη, μοιάζει και απαραίτητη. Αν θες να εξαφανίσεις τα παραπάνω από κινητά, κλειδιά, κέρματα πατώντας ένα κουμπί, ξέρεις ποια θα είναι η επόμενη αγορά σου. Με 15 ευρώ κάνεις δουλίτσα.

Επαναφορτιζόμενος ανεμιστήρας USB με Υδρονέφωση

Μπορεί αυτή την περίοδο, να το έχει βάλει το κρυαδάκι του, ωστόσο στην Ελλάδα, χωρίς ανεμιστήρα δεν πας πουθενά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όταν εκεί έξω υπάρχει ένα ανεμιστηράκι που φορτίζεται με Usb και σε δροσίζει πετώντας σου και νεράκι άμα λάχει, από μόνος του, εσύ οφείλεις να τον αγοράσεις. Με 20 ευρώ καθάρισες.

Ηχείο Bluetooth/ Φακός ηλιακής φόρτισης

Πόσο ωραίο είναι που με ένα μικρό ηχείο που χωράει στην παλάμη σου, μπορείς να κάνεις τόσα πράγματα. Να ακούσεις μουσικούλα ή ραδιόφωνο κι όλα αυτά δίχως καλώδια μιας και υπάρχει συνδεσιμότητα USB. Εκτός από αυτά όμως, βγάζοντας το στο μπαλκονάκι σου, μπορείς να επωφεληθείς της ηλιακής του φόρτισης και να έχεις κι ένα φακό να σου βρίσκεται πρόχειρος, ειδικά στην Ελλάδα που οι διακοπές ρεύματος, δεν είναι και σπάνιες.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!