Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

ησούς δεν ήταν μόνο Παλαιστίνιος, αλλά και μάρτυρας του Ισλάμ, υποστήριξε την εβδομάδα που μας πέρασε ανώτατος αξιωματούχος της Φατάχ, σύμφωνα με την Jerusalem Post.
Ειδικότερα, ο Tawfiq Tirawi, που ανήκει στα ηγετικά στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στις 24 Δεκεμβρίου:
«Έφτασαν τα ευλογημένα Χριστούγεννα. Αυτή την ημέρα γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός, ο Μεσσίας, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος Παλαιστίνιος μάρτυρας του Ισλάμ».
Παράλληλα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (PMW), η αναφορά του Tawfiq Tirawi στον Ιησού δεν αποτελεί αποδοχή του χριστιανισμού αλλά συνάδει με το πνεύμα των ιερών γραφών του Ισλάμ, που υποστηρίζουν πως ο Χριστός ήταν μουσουλμάνος.
Ο μουφτής Muhammad Hussein, κορυφαία θρησκευτική μορφή στην Παλαιστίνη, τόνισε:
«Μιλάμε για μια ατελείωτη γραμμή διαδοχής προφητών: από τον Αδάμ μέχρι τον Μωάμεθ. Πρόκειται για μια ατέρμονη αλυσίδα που αφορά τον μονοθεϊσμό και την αποστολή του Ισλάμ».
«Ολοι οι προφήτες πρέσβευαν την ίδια θρησκεία [Ισλάμ]. Ο Ιησούς γεννήθηκε σε αυτήν τη χώρα. Εζησε στην Παλαιστίνη. Είναι γνωστό πως γεννήθηκε στη Βηθλεέμ και μετακινήθηκε στην Ιερουσαλήμ. Έτσι, ήταν Παλαιστίνιος. Σεβόμαστε τον Ιησού, πιστεύουμε σε αυτόν, όπως πιστεύουμε στον Μωάμεθ».
Οι ισχυρισμοί πως ο Ιησούς ήταν Παλαιστίνιος επαναλήφθηκαν πολλές φορές τις προηγούμενες ημέρες. Στις 26 Δεκεμβρίου το μέλος της Φατάχ Muwaffaq Matar ανέφερε σε επίσημο έγγραφο της οργάνωσης:
«Αν αξίζει κάποιος το βραβείο Νόμπελ, αυτός είναι ο Παλαιστίνιος Ιησούς Χριστός, γιος της Μαρίας», προσθέτοντας: «Ο Παλαιστίνιος Ιησούς ήταν μάρτυρας…» ενώ πρόσθεσε «Ο Παλαιστίνιος Ιησούς γιος της Μαρίας ήταν θύμα …»
Πηγή: Jerusalem Post

Την έντονη ανησυχία του για την κόρη του, την πιο διάσημη ακτιβίστρια στον κόσμο, Γκρέτα Τούνμπεργκ, εκφράζει για πρώτη φορά ο πατέρας της σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.
Σε μία κατάθεση ψυχής, o Σβάντε Τούνμπεργκ θεωρεί ότι ήταν «κακή ιδέα» για την κόρη του να βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.
Η 16χρονη Γκρέτα από τη Σουηδία που έγινε παγκόσμιο σύμβολο για την προστασία του κλίματος, ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους να δηλώνουν το παρών στις διαδηλώσεις της Παρασκευής.
Μιλώντας σε δημοσιογράφο του «Radio 4 Τοday Programme» του BBC, ο πατέρας της έφηβης από τη Σουηδία τόνισε ότι «δεν υποστήριζε » αυτό που έκανε η κόρη του, να μην πηγαίνει στο σχολείο τις Παρασκευές για να διαδηλώνει κατά τις υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Ο Σβάντε Τούνμπεργκ πρόσθεσε επίσης ότι η Γκρέτα ήταν πολύ χαρούμενη από τότε που έγινε ακτιβίστρια αλλά ανησυχεί για το «μίσος» που αντιμετωπίζει.
Στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής, αναφερόμενος στην 16χρονη έφηβη από την Σουηδία, ο διάσημος φυσιοδίφης και παρουσιαστής σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, δήλωσε ότι η Γκρέτα «αφύπνισε τον κόσμο» στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.
Ο Ντέιβιντ είχε επικοινωνία μέσω Skype με τη Γκρέτα που διαμένει στη Σουηδία με την οικογένειά της.  Η έφηβη από τη Σουηδία του είπε πως αυτός την ενέπνευσε για τον ακτιβισμό. Από την πλευρά του, ο Βρετανός παρουσιαστής της έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πέτυχε πράγματα που πολλοί από εμάς που εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το θέμα επί 20 χρόνια, δεν καταφέραμε να κάνουμε».
Παραδέχτηκε επίσης ότι η 16χρονη ήταν ο «μόνος λόγος» που η κλιματική αλλαγή κατέστη βασικό θέμα στις πρόσφατες βρετανικές γενικές εκλογές.
Η Γκρέτα, το πρόσωπο του 2019 για το περιοδικό Time, πρωτοστάτησε σε ένα παγκόσμιο κίνημα απαιτώντας από τους ηγέτες του κόσμου να αναλάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή. Αυτό οδήγησε σε συντονισμένες σχολικές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.
Όπως αναφέρει το BBC, η Γκρέτα ήταν ανάμεσα στους πέντε ανθρώπους με υψηλό προφίλ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του BBC «Today» ως guest editors κατά την εορταστική περίοδο.
Η συνέντευξη του πατέρα της Γκρέτα ολοκληρώθηκε με τον ίδιο να μιλάει για την κατάθλιψη με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπη η κόρη του .
«Πάλεψε με την κατάθλιψη επί τρία με τέσσερα χρόνια προτού ξεκινήσει τις διαδηλώσεις κάθε Παρασκευή»…
«Σταμάτησε να μιλάει …σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο», είπε ο Σβάντε Τούνμπεργκ επισημαίνοντας ότι ο «εφιάλτης για έναν γονέα» ήταν όταν το παιδί του έχει άρνηση για τροφή
.
Για να την βοηθήσει να βελτιωθεί, ο Τούνμπεργκ πέρασε περισσότερο χρόνο με τη κόρη του και την μικρότερη αδερφή της, Μπεάτα, στο σπίτι τους στη Σουηδία. Η μητέρα της Γκρέτα, τραγουδίστρια της όπερας, Μαλένα Έρνμαν, ακύρωσε τα συμβόλαια ώστε όλη η οικογένεια να είναι μαζί.

Αυξάνονται οι ενδείξεις, και η ανησυχία, ότι επιθυμία των διωκτών του είναι να πεθάνει στη φυλακή ο Τζούλιαν Ασάνζ, με την σιωπηλή ανοχή τόσο των βρετανικών αρχών όσο και της κυβέρνησης της Αυστραλίας. Ο ίδιος ο Ασάνζ εξέφρασε την ανησυχία του, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δημοσιογράφο που τον είχε βοηθήσει το 2010 ώστε να μην εκδοθεί στη Σουηδία.
«Είπε σε μένα και τη σύζυγό μου ότι αργοπεθαίνει στη φυλακή Μπελμαρς, και ότι παρ’ ότι προφυλακισμένος είναι στην απομόνωση 23 ώρες την ημέρα και πολύ συχνά τον κρατούν σε φαρμακευτική καταστολή.». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο δημοσιογράφος Βων Σμιθ την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τζούλιαν Ασάνζ, παραμονή των Χριστουγέννων, τονίζοντας ότι πρόκειται για προφυλάκιση, αν και σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Η δίκη του Ασανζ, για την έκδοσή του στις ΗΠΑ, έχει προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο.
Η καταγγελία του ιδίου για χρήση φαρμάκων ώστε να τον κρατούν σε καταστολή, παράλληλα με την απομόνωση, επιβεβαιώνει τις προβλέψεις των γιατρών για την καταστασή του και τις καταγγελίες περί βασανιστηρίων που έχουν γίνει από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Νιλς Μέλτζερ, προ διμήνου. Ο κος Μέλτζερ είχε, μάλιστα, τονίσει ότι ο Ασανζ είναι αντικείμενο ψυχολογικών βασανιστηρίων και ότι «μπορεί να καταρρεύσει από ώρα σε ώρα». Παρ’ όλα αυτά, παρά τη διεθνή κατακραυγή και ενώ και η νομική του βοήθεια φέρνει στο φως νέα στοιχεία για το πλέγμα συμφερόντων που τον κρατά φυλακισμένο, οι αρχές της Βρετανίας επιμένουν να μην απαντούν στα ερωτήματα.
Εν τω μεταξύ, η δικηγόρος Νίκη Κωνσταντινίδη, με δικηγορικές άδειες στην Αυστραλία και τη Βόρειο Ιρλανδία, κατέθεσε χθες εκ νέου καταγγελία εις βάρος της βρετανής ΑρχιδικαστούΈμμα Άρμπθνοτ, για παραβίαση του νόμου περί σύγκρουσης συμφερόντων, στην περίπτωση του ιδρυτή των Wikileaks, καθώς υπάρχουν αποδεδειγμένοι δεσμοί της δικαστού με τις μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας του Λονδίνου. Είναι η δεύτερη τέτοια καταγγελία που καταθέτει η κα Κωνσταντινίδη, αφού η πρώτη «εξαφανίστηκε», όπως την ενημέρωσαν, χωρίς να εξηγήσουν πως. Η πρώτη καταγγελία είχε κατατεθεί στις 18 Νοεμβρίου. Η δικηγόρος έλαβε ημέηλ, στις 6 Δεκεμβρίου, που την ενημέρωνε ότι άλλαζε το στάτους της καταγγελίας της, από «κατατεθειμένη» σε «απωλέσθη».
Τις πληροφορίες, για «εκτενείς» και «μυστικές» σχέσεις μεταξύ της δικαστού, του συζύγου της και του γιού της, με τις υπηρεσίες Ασφαλείας της Βρετανίας έφεραν στο φως οι δημοσιογράφοι Μαρκ Κέρτις και Ματ Κέναρντ.
Πηγή: thepressproject.gr
Από την Taylor Swift στον Dr. Dre: Οι 10 πιο κερδοφόροι μουσικοί της δεκαετίας
Ο Dr Dre δεν έχει κυκλοφορήσει άλμπουμ από το 2015 και δεν έχει συμμετάσχει σε περιοδεία από τις αρχές του 2000. Η τελευταία παραγωγή του που έφτασε στο No. 1 στα hit ήταν το 2009, όταν συνεργάστηκε με τον Eminem για το "Crack a Bottle”. Ωστόσο, ο hip-hop υπερπαραγωγός ξεπέρασε όλους τους άλλους μουσικούς αστέρες στα κέρδη αυτή τη δεκαετία, κερδίζοντας περίπου 950 εκατ. δολάρια, χάρη κυρίως στο 20% του μεριδίου του στη Beats, εταιρεία κατασκευής ακουστικών που αγόρασε η Apple για 3 δισ. δολάρια το 2014.
Άλλοι αστέρες σημείωσαν κέρδη με πιο παραδοσιακούς τρόπους. Η Taylor Swift βρέθηκε στη δεύτερη θέση των κερδών για τη δεκαετία με 825 εκατ. δολάρια, και στη τρίτη θέση την ακολούθησε η Beyonce με 685 εκατ. δολάρια. Οι δύο τραγουδίστριες επωφελήθηκαν από τις περιοδείες αξίας πολλών εκατ. δολαρίων, από τα πολλαπλά πλατινένια άλμπουμ και μια σειρά από συνεργασίες αξίας πολλών εκατ. με χορηγούς όπως η Adidas ή η AT&T.
Το Forbes καταγράφει τους μουσικούς της βιομηχανίας με τα περισσότερα κέρδη ετησίως για το Celebrity 100, εξετάζοντας τα δεδομένα των περιοδειών από την Pollstar, στοιχεία κατανάλωσης μουσικής από τη Nielsen καθώς και συνεντεύξεις με μάνατζερ, ατζέντηδες και με τους ίδιους τους αστέρες. Η λίστα δεν υπολογίζει τα κέρδη που βγάζουν πρόσωπα που δεν βρίσκονται στο προσκήνιο, όπως οι ατζέντηδες και οι μάνατζερ, ούτε αφαιρεί τα έξοδα διαβίωσης ή τους φόρους.
Η κατάταξή μας περιλαμβάνει μόνο εν ζωή αστέρες. Αν είχαν υπολογιστεί οι μετά θάνατον αποδοχές, ο Michael Jackson θα ήταν στο Νο. 1. Η εντυπωσιακή συνολική αξία του, των 2,37 δισ. δολαρίων για τη δεκαετία σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, είναι υψηλότερη από την πρόσφατα υπολογιζόμενη αξία του στα 1,7 δισ. δολάρια, επειδή υπολογίσαμε τα επανεπενδυθέντα δικαιώματα από το μερίδιό του στον κατάλογο της Sony/ATV (ο διαχειριστής της περιουσίας του πούλησε το μερίδιό του έναντι 750 εκατ. δολ. το 2016). Ο Jackson ξεπερνάει εύκολα επομένως σε κέρδη τους εν ζωή συναδέλφους του με οποιαδήποτε μέτρηση.
Η λίστα αποτελείται από μια ποικιλόμορφη ομάδα - υπάρχουν τρεις μόνο λευκοί άντρες στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων σε έσοδα μουσικών. Τρεις μεγιστάνες οφείλουν τον πλούτο τους στο hip-hop και έχουν κάνει την καλύτερη δουλειά για την αύξησή του, συμπεριλαμβανομένων των Dr Dre, Diddy (No. 5 με 605 εκατ. δολ.) και του πρώτου δισεκατομμυριούχου του κλάδου, Jay-Z (No. 7 με 560 εκατ. δολ.). Οι τελευταίοι δύο έχουν μεγαλύτερη αξία από τα συνολικά κέρδη τους κατά τη δεκαετία, χάρη στις σοφές τους επενδύσεις και στο άνοιγμα δικών τους εταιρειών.
"Οι σπουδαίες μελωδίες έχουν πολλά κοινά με τις μεγάλες ιδέες", εξήγησε ο Bono, τραγουδιστής των U2 (No. 4 με 675 εκατ. δολ.), στο Forbes το 2017. "Γίνονται αμέσως αξέχαστες και αναπόφευκτες. Υπάρχει ένα ωραίο μονοπάτι. Είτε πρόκειται για ένα τραγούδι είτε για μια επιχείρηση ή μια λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί του κόσμου, αντιμετωπίζω ότι κάνω με τον ίδιο τρόπο".
10 - Lady Gaga (500 εκατ. δολάρια)
Παρά το διάλειμμα από το χώρο της μουσικής για να κυνηγήσει καριέρα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, το ταλέντο της Gaga στη μουσική και τα πολύ επιτυχημένα άλμπουμ, της χάρισαν μια θέση στη λίστα μας.
9 - Katy Perr (530 εκατ. δολάρια)
Το αστέρι που φιγούραρε στο εξώφυλλο του Forbes το 2015, πραγματοποίησε αρκετές περιοδείες τη τελευταία δεκαετία, με δύο από αυτές, να αποφέρουν εννεαψήφια κέρδη έκαστη.
8 - Paul McCartney (535 εκατ. δολάρια)
Μπορεί και χωρίς τους Beatles. Ο McCartney συνέχισε την σόλο καριέρα του με μεγάλη επιτυχία, τραγουδώντας σε sold out στάδια ενώ είδε και ένα άλμπουμ του να φτάνει για πρώτη φορά στο νούμερο 1 από το 1982.
7 - Jay-Z (560 εκατ. δολάρια)
Ο πρώτος δισεκατομμυριούχος από το χώρο της μουσικής έχτισε την περιουσία του μέσω της ίδρυσης εταιρειών, αλλά οι περιοδείες της τελευταίας δεκαετίας -συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης με την Beyonce- σίγουρα συνέβαλαν στην επιτυχία.
6 - Elton John (565 εκατ. δολάρια)
Ο Rocketman απολαμβάνει τα κέρδη από τη τελευταία του περιοδεία έχοντας γεμίσει τον τραπεζικό του λογαριασμό από μια δεκαετία συναυλιών σε γεμάτα στάδια και από τις εμφανίσεις στο Λας Βέγκας.
5 - Diddy ( 605 εκατ. δολάρια)
Είχε περισσότερες αλλαγές ονόματος από οποιονδήποτε άλλον στη λίστα, αλλά τα κέρδη του παρέμειναν ισχυρά χάρη κυρίως στη συμφωνία της δικής του Ciroc Vodka με τη Diageo.
4 - U2 (675 εκατ. δολάρια)
Η διεθνής περιοδεία του γκρουπ "360 Tour" ολοκληρώθηκε το 2011, αποφέροντας μικτά έσοδα άνω των 700 εκατ. δολαρίων.
3 - Beyonce (685 εκατ. δολάρια)
Η Queen Bey ξεκίνησε τη δεκαετία ως σόλο άρτιστ έχοντας μόλις αποχωρήσει από το συγκρότημα Destiny’s Child, για να επιδείξει γρήγορα τις ικανότητές της στο στούντιο και στις περιοδείες.
2 - Taylor Swift ( 825 εκατ. δολάρια)
Στην αρχή της δεκαετίας δεν ήταν αρκετά μεγάλη για να αγοράσει μπύρα, όμως η Swift εξελίχθηκε σύντομα σε μια σούπερσταρ που γεμίζει στάδια -και στην πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα στον κλάδο της μουσικής για τη δεκαετία.
1 - Dr Dre ( 950 εκατ. δολάρια)
Ο υπερπαραγωγός κυκλοφόρησε μόλις ένα άλμπουμ αυτή τη δεκαετία και συμμετείχε σε ελάχιστες περιοδείες, αλλά σημείωσε το μεγαλύτερο επιχειρηματικό επίτευγμα στον χώρο της μουσικής: Την πώληση της Beats στην Apple έναντι 3 δισ. δολαρίων.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!