Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Την αγάπη του για την Ελλάδα αλλά και τη θλίψη του για την οικονομική κρίση στη χώρα εξέφρασε ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

Σε συνέντευξή του στην ελληνική έκδοση του περιοδικού People, αναφέρθηκε στην ελληνική κρίση: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς πολιτισμοί και λαοί με τεράστια ιστορία αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Πιστεύω στους Έλληνες και στην ψυχή τους. Θα τα καταφέρετε».

«Από μικρός είχα ιδιαίτερη αγάπη στην Ελλάδα, στους αρχαίους μύθους και ήρωες. Για εμάς, που έχουμε ασχοληθεί με το body building, η αρχαία Ελλάδα είναι πάντα στο επίκεντρο, νιώθουμε σαν συνεχιστές των αρχαίων Ελλήνων και για αυτό το λόγο αγαπώ ιδιαιτέρως τον Ηρακλή» είπε ο γνωστός ηθοποιός που επαναλαμβάνει τον ρόλο του Εξολοθρευτή στην ταινία Terminator: Genisys που προβάλλεται αυτές τις μέρες στους ελληνικούς κινηματογράφους.

«Θα ήθελα να ήμουν έστω και μια μύγα στην αρχαία Ελλάδα, όταν έχτιζαν την Ακρόπολη. Να ήμουν ένας απλός παρατηρητής, όχι πρωταγωνιστής, τη στιγμή που γραφόταν η ιστορία» επισήμανε.
Η FIBA προχωρά επιθετικά την προσπάθεια δημιουργίας της δικής της λίγκας, καθώς φέρεται να έκανε πρόταση σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό κι άλλες 6 μεγάλες ομάδες να εγκαταλείψουν τη Euroleague.
 
Τα πλάνα της FIBA να δημιουργήσει τη δική της… Ευρωλίγκα με σκοπό να υποκαταστήσει την υπάρχουσα είναι γνωστά εδώ και καιρό. Φαίνεται, ωστόσο, πως πλέον η υπόθεση περνά σε άλλο επίπεδο, καθώς σύμφωνα με την El Mundo Deportivo, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία (που έχει και τη συμπαράσταση της παγκόσμιας) κάλεσε οκτώ μεγάλες ομάδες της Ευρωλίγκας, προκειμένου να τους παρουσιάσει την πρότασή της και να τους προσφέρει πολύ καλύτερους οικονομικούς όρους από αυτούς που έχουν από τον Τζόρντι Μπερτομέου.

Πρόκειται για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η FIBA υπόσχεται στις ομάδες αύξηση των εσόδων τους κατά 50% σε σχέση με αυτά που προβλέποντας την τελευταία περίοδο από την Ευρωλίγκα. Παράλληλα έχει μελετήσει ένα μοντέλο που θα επιτρέπει στου συλλόγους αυτούς να αγωνίζονται στα εθνικά τους πρωταθλήματα χωρίς παρεμβολές, ενώ προτίθεται να μειώσει τις άδειες απευθείας συμμετοχής από έντεκα σε οκτώ, αφαιρώντας από τη λίστα τη Λαμποράλ Κούτσα, την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Το σχέδιό της προβλέπει μια διοργάνωση με 16 ομάδες, οκτώ που θα έχουν άδεια απευθείας συμμετοχής, άλλες τόσες που θα επιλέγονται με κριτήρια τα αποτελέσματά τους, απευθείας από τα πρωταθλήματα Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Λιθουανία και τέσσερις από προκριματικούς που θα γίνονται Σεπτέμβριο και Οκτώβριο (με τη συμμετοχή 32 ομάδων, 26 πρωταθλητριών της Ευρώπης κι άλλων έξι), ενώ οι wild cards θα πάψουν να ισχύουν.

Θα υπάρχει ένας πρώτος γύρος σαν πρωτάθλημα, όπου θα τίθενται αντιμέτωπες όλες οι ομάδες από δύο φορές, εντός κι εκτός έδρας (30 αγωνιστικές), οι οκτώ πρώτες θα παίζουν play offs με την πρόκριση να κρίνεται στις δύο νίκες, ενώ θα ακολουθεί Final Four.

Οι τέσσερις έξτρα (μη πρωταθλήτριες ομάδες) για τα προκριματικά θα προέρχονται ως εξής: θα είναι μια από τη ζώνη Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Βελγίου και Ολλανδίας, μία από τη ζώνη των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας και της Βουλγαρίας, μια από τη ζώνη της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Λιθουανίας και μία από τη ζώνη Ελλάδας, Ρωσίας, Τουρκίας και Ισραήλ.

Κάθε χώρα θα μπορεί να έχει το πολύ τρεις συμμετέχουσες ομάδες στη διοργάνωση. 

Δύο φίλοι θέλουν να βγουν έξω να τα πιουν, αδειάζουν τις τσέπες τους και έχουν μόνο 5 ευρώ συνολικά.
Γυρνάει ο ένας και λέει:
- Έχω μία ιδέα.
Παίρνει τα 5 ευρώ, μπαίνει σε ένα χασάπικο και αγοράζει ένα τεράστιο λουκάνικο. Ο άλλος του λέει:
- Ρε συ, μαλάκας είσαι; Ούτε μια μπύρα δεν θα πιούμε; Τί το ήθελες το λουκάνικο;
- Ακου τί θα κάνουμε. Θα πηγαίνουμε στα καλύτερα μαγαζιά, θα καθόμαστε σε σημείο που μας βλέπουν όλοι, θα πίνουμε, θα πίνουμε και όταν φτάνει η ώρα του λογαριασμού, θα ανοίγω το φερμουάρ, θα βάζω το λουκάνικο και εσύ θα πέφτεις στα γόνατα, κλπ. Καταλαβαίνεις; Δεν μπορεί, θα μας πετάξουν έξω με τις κλωτσιές και δεν θα πληρώνουμε τίποτε!!!
- Φοβερό, λέει ο άλλος.
Πραγματικά, το κάνουν και σε κάθε μαγαζί τους πετάγαν έξω. Κοντά στο ξημέρωμα, από την σούρα δεν βλέπει ο ένας τον άλλο.
- Λοιπόν, φίλε μου, θα πάμε για ένα τελευταίο ποτό.
- Να πάμε. Όμως, ρε μεγάλε, δεν πάει άλλο. Δεν μπορώ άλλο. Με πονάει η μέση μου... Πονάνε τα γόνατά μου... Έχει μουδιάσει το στόμα μου... Δεν μπορώ άλλο!
- Καλά, γκρινιάζεις, αλλά αυτό που έχεις πάθει εσύ, δεν είναι τίποτε μπροστά σε αυτό που έχω πάθει εγώ.
- Τί έχεις πάθει εσύ; ρωτά ο άλλος.
- Αστα, έχω χάσει το λουκάνικο από το πρώτο μαγαζί...
Καλύτερη ανάλυση φωτογραφιών θα δέχεται πλέον το Instagram, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει στους χρήστες του...

Μέχρι σήμερα το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υποστήριζε φωτογραφίες με διαστάσεις τουλάχιστον 640x640 pixels όμως όπως φαίνεται αρχίζει και ακολουθεί τους ρυθμούς της εποχής διπλασιάζοντας την ανάλυση των φωτογραφιών που ανεβάζει ο χρήστης.

Έτσι από εκεί που υποστήριζε φωτογραφίες ανάλυσης 640x640 pixels πλέον υποστηρίζει φωτογραφίες 1080x1080 pixels.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, αφού ξεκίνησαν από χθες τα έργα ανακατασκευής του οδοστρώματος στο ύψος της αερογέφυρας Θέρμης.

Η διεύθυνση τροχαίας Θέρμης έχει τοποθετήσει την κατάλληλη σήμανση και σημαιοφόρους προειδοποίησης ώστε οι οδηγοί να ελαττώνουν ταχύτητα, αφού σε πολλά σημεία οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας γίνονται μια.

Ενόψει Σαββατοκύριακου και υψηλών θερμοκρασιών η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη.

http://www.thestival.gr
Ο Τζόνι Ντεπ έκανε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, «Πειρατές της Καραϊβικής» για να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο παίδων ντυμένος ως Κάπτεν Τζακ Σπάροου.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, ο Ντεπ πήγαινε από δωμάτιο σε δωμάτιο και έπαιζε με τα παιδιά, τα αγκάλιαζε και έβγαζε selfies μαζί τους.

http://www.thestival.gr
Η Chelsea φέρεται να έχει προσφέρει 11 εκατομμύρια λίρες το χρόνο για άδεια χρήσης τουWembley κατά τη διάρκεια των εργασιών στο “δικό της” Stamford Bridge.

Οι “Μπλε” ανακαινίζουν το σπίτι τους, μεγαλώνοντας την χωρητικότητα του γηπέδου σε περίπου 60.000 άτομα, κάτι που θα εισάγει το Stamford Bridge στα ελίτ στάδια της Ευρώπης.

Οι εργασίες αναμένεται πως θα διαρκέσουν τρία χρόνια και η εφημερίδα “The Times”αναφέρει την προσφορά του συλλόγου προς το Wembley, η οποία παρεμπιπτόντως είναι μεγαλύτερη κατά 3 εκατ. λίρες από την προσφορά των Tottenham Spurs.

H Chelsea, εάν ευοδώσει η προσφορά, θα “μετακομίσει” στο Wembley για την σεζόν 2017-2018, ενώ υπάρχει και η επιλογή του σταδίου του Twickenham. Βέβαια, σύμφωνα με Βρετανικές πηγές το Wembley είναι σαφώς καλύτερη σαν επιλογή.


Με δύο απανωτά έγγραφα το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους και τους δημάρχους της χώρας να προχωρήσουν στην καταγραφή των αποτελεσμάτων για την «Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας» από τους Δήμους της χώρας.
Συγκεκριμένα με σχετική εγκύκλιο κρίνεται σκόπιμη η συλλογή στοιχείων που αφορούν στα αποτελέσματα της εφαρμογής των αποτελεσμάτων από κάθε Δήμο της Χώρας, με στόχο τη συνολική καταγραφή της στελέχωσης των Υπηρεσιών Δημοτικής Αστυνομίας που πρόκειται να λειτουργούν, και της έκτασης κατάληψης των θέσεων δημοτικής αστυνομίας που επανασυστάθηκαν. Η εν λόγω εγκύκλιος στάλθηκε στις 29 Ιουνίου και μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.
Ταυτόχρονα με άλλη ενημέρωση, η οποία στάλθηκε λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου, τονίζεται ότι καλούνται οι δήμοι της Χώρας στους οποίους επανασυστάθηκαν οι θέσεις δημοτικής αστυνομίας, να παράσχουν στοιχεία αναφορικά με τα αποτελέσματα εφαρμογής. Η παροχή των στοιχείων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής που αναπτύχθηκε για το σκοπό αυτό από το Υπουργείο και σύμφωνα με τις διαδικασίες που καταγράφονται αναλυτικά στην εν λόγω εγκύκλιο. Επισημαίνεται ότι, ενόψει της διενέργειας δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου και προληπτικά προς διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, αυτή θα ξεκινήσει να λειτουργεί την Τρίτη 7 Ιουλίου. Την εν λόγω ενημέρωση μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.
aftodioikisi.gr
Ενας ηλικιωμένος πηγαίνει την βόλτα του όπου τυχαία περνά έξω απο ένα…. μπουpδέλο…….
Μία κοπέλλα απο την είσοδο, του φωνάζει:
– Ε .. . .παππού ! Έλα να κάνεις…. μία προσπάθεια!!!
Ο γέρος της απαντά:
– Οχι κόρη μου . . . δεν μπορώ!!!
Η κοπέλλα….επιμένει:
– Κουράγιο παππού! Ελα, θα δοκιμάσουμε!!!
Ο παππούς με τα πολλά μπαίνει μέσα και…… το κάνει …… όπως ένας 25χρονος …
Η κοπέλα του λέει:
– Θεέ μου! Γιατί λες ότι δεν μπορείς;
Ο παπούς απαντά:
– Ααα!!!!! να…πηδήξω μπορώ.
Αυτό που δεν μπορώ είναι να πληρώσω !!!
Επιχειρηματίες βγαίνουν στις τηλεοράσεις και κάνουν δηλώσεις ρητά και κατηγορηματικά ότι έβγαλαν το προσωπικό σε υποχρεωτική άδεια καθώς τα capital controls βύθισαν τις δουλειές τους. Άλλοι παραδέχονται ότι δεν βρήκαν χρήματα για να πληρώσουν μισθούς ή δεν βρήκαν τον τρόπο για να καταβάλλουν τα δεδουλευμένα. Είναι νόμιμα όλα αυτά που με τόση ευκολία ακούγονται αυτές τις ημέρες; Απευθύναμε το ερώτημα στον δικηγόρο εργατολόγο Γιάννη Καρούζο. Οι απαντήσεις του, εμπεριέχονται στο άρθρο που ακολουθεί.

Του Γιάννη Κ. Καρούζου, Δικηγόρου- Εργατολόγου

Σε εξέχον ζήτημα της επικαιρότητας στη χώρα – και δικαίως – έχει εξελιχθεί ο περιορισμός της κίνησης κεφαλαίων (capital controls) που βρίσκονται σε πάσης φύσεως καταθετικούς λογαριασμούς στις ελληνικές τράπεζες. Ως περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων ορίζεται η νομοθετική ή de facto πρακτική με την οποία παρεμποδίζεται η ομαλή και ανεμπόδιστη κίνηση των κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς που τηρούνται σε πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου για την αποτροπή του επικείμενου κινδύνου του απόλυτου εξανεμισμού της κεφαλαιακής ρευστότητας των τραπεζών.

Οι ανωτέρω περιορισμοί, που επιβλήθηκαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είχαν ως συνέπεια την πρόκληση διαφόρων φύσεων προβλημάτων (πέραν όλων των άλλων και) στον τομέα της εργασίας. Τα προβλήματα αυτά προκλήθηκαν είτε εν μέρει δικαιολογημένα, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων, που επιτάθηκε λόγω του περιορισμού της ρευστότητας στο ελάχιστο, είτε παντελώς αδικαιολόγητα, λόγω του γεγονότος, ότι οι ανωτέρω περιορισμοί αποτέλεσαν αντικείμενο εκμετάλλευσης από εργοδότες, προκειμένου για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Έτσι παρουσιάστηκαν τα πρώτα φαινόμενα επιβολής αναγκαστικής εργασιακής αργίας («υποχρεωτικής αργίας»), αλλά και εντάθηκαν φαινόμενα που προϋπήρχαν, όπως η θέση εργαζομένων σε διαθεσιμότητα ή εκ περιτροπής εργασία, αλλά και η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών. 

 Επ’ αυτών των ζητημάτων θα πρέπει να γίνουν οι ακόλουθες επισημάνσεις:

1) Είναι σαφές και απόλυτα ξεκάθαρο από το σύνολο των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, ότι απαγορεύεται η επιβολή υποχρεωτικής αργίας στους εργαζόμενους. Μία τέτοια ενέργεια εκ μέρους του εργοδότη αποτελεί παραβίαση των ορίων του διευθυντικού του δικαιώματος, καθώς συνεπάγεται τον εξαναγκασμό του εργαζομένου σε παραίτηση. Επιτρεπτή είναι μόνο η μετατροπή του καθεστώτος της σύμβασης εργασίας, από αυτό της πλήρους απασχόλησης, σε αυτό της μερικής απασχόλησης ή της εκ περιτροπής εργασίας, καθώς και η θέση σε διαθεσιμότητα, με την καταβολή του 50% των αποδοχών, πάντοτε βέβαια με την τήρηση των διατυπώσεων που θέτουν οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας για κάθε μία από τις ανωτέρω περιπτώσεις. Σύννομη θεωρείται επίσης, η χορήγηση άδειας μετ' αποδοχών, εφόσον βέβαια αυτό γίνει με την αποδοχή του εργαζόμενου, ειδικά στην παρούσα χρονική περίοδο που ούτως ή άλλως θα χορηγούνταν άδειες για τις καλοκαιρινές διακοπές των εργαζομένων.

2) Σε κάθε περίπτωση δεν είναι επιτρεπτή η καθυστέρηση στην καταβολή, πολλώ δε μάλλον η μη καταβολή, των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων. Η καταβολή αυτών αποτελεί το υπέρτατο δικαίωμα των εργαζομένων που επουδενί πρέπει να καταστρατηγείται.

3) Το ίδιο ισχύει και για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών που απαιτούνται για την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων.

4) Λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία πράγματι έχουν περιέλθει πολλοί εργοδότες, είναι βέβαιο ότι η προστασία της επιχειρηματικότητας και συνεπεία αυτής και η διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων, σαφώς επιβάλλουν την επίδειξη σχετικής επιείκειας από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς κατά την επιβολή διοικητικών προστίμων σε εργοδότες για τη μη τήρηση διατάξεων της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Και αυτό διότι, σε περίπτωση που δεν τηρείται το ανάλογο μέτρο (κυρίως για εισπρακτικούς σκοπούς του Δημοσίου), η επιβολή υπέρογκων προστίμων αντί να κατατείνει στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αποβαίνει σε βάρος τους, καθώς αποστερεί ικανό μέρος της ρευστότητας του εργοδότη.

Συμπερασματικά θα μπορούσε να αναφερθεί, ότι ακόμα και σε περιόδους ιδιαιτέρως δύσκολες, ως και αυτή που διανύουμε, θα πρέπει να τηρούνται οι υποχρεώσεις εκ μέρους των εργοδοτών, προκειμένου να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Θα πρέπει δε να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές, αλλά και οι ανάλογοι χειρισμοί από το κράτος και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου αφενός οι εργαζόμενοι να προστατευθούν, αφετέρου να διασωθεί η όποια υγιής επιχειρηματικότητα.

http://www.fpress.gr

Σε μια από τις επερχόμενες αναβαθμίσεις λογισμικού που θα κάνει το Facebook πρόκειται να εμφανιστεί μια ανεπαίσθητη αλλαγή, που ενδεχομένως να μην την παρατηρούσε πολύς κόσμος, αλλά, όπως την χαρακτηρίζει -εύλογα- ο Guardian, είναι μεγάλης συμβολικής σημασίας.   Το κοινωνικό δίκτυο ανέθεσε στην Διευθύντρια δημιουργικού του, Caitlin Winner, να επανασχεδιάσει το εικονίδιο – σύμβολο των φίλων, που απεικονίζει τις σιλουέτες ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Όπως φαίνεται από την παρακάτω εικόνα που παρουσιάζει το “πριν” και το “μετά” το νέο εικονίδιο παρουσιάζει την γυναίκα, εμπροσθεν του άνδρα και μάλιστα έχουν ανανεωθεί και τα… κουρέματά τους.
855499_icon_2
H Winner, που ανέλαβε το έργο του επανασχεδιασμού, αναφέρει με άρθρο της το λόγο που την οδήγησε προς αυτή τη σχεδιαστική κατεύθυνση: “Ως γυναίκα που έχει σπουδάσει σε ένα κολλέγιο θηλέων, ήταν δύσκολο να μην αποκωδικοποιήσω το συμβολισμό του παλιού εικονιδίου. Η γυνάικα βρισκόταν κυριολεκτικά στη σκιά του άνδρα. Δεν μπορούσε να γείρει.” Και καταλήγει λέγοντας “Η πρώτη μου σκέψη ήταν να σχεδιάσω μια διπλή σιλουέττα δύο ανθρώπων ίσου μεγέθους χωρίς μια γραμμή που να υποδηλώνει ποιος βρίσκεται μπροστά από τον άλλο, αλλά τελικά με κέρδισε η ιδέα του να τοποθετήσω τη γυναίκα, σε ελαφρώς μικρότερο μέγεθος, μπροστά από τον άνδρα”.   Το νέο εικονίδιο, καθώς και το επανασχεδιασμένο εικονίδιο των ομάδων (‘Facebook Groups’) όπου και πάλι δίνεται σχεδιαστικά η προτεραιότητα στην κυρία, πρόκειται να εμφανιστούν τις προσεχείς ημέρες σε κάθε προϊόν του Facebook, παγκοσμίως.
855512_icon_3
Πηγή: www.lifo.gr

Λίγη από τη “δόξα”του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη και του δόγματος περί απολύσεων στο Δημόσιο, ζήλεψε Ο Γκι Φερχόφστατ (Guy Verhofstadt), πολιτικός από το Βέλγιο, που ηγείται της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου. Ο Φερχόφστατ αποτελεί αφοσιωμένο ευρωπαϊστή με θέσεις υπέρ της ομοσπονδιοποίησης της Ευρώπης αλλά… χθες τα “έβαλε” με τον Αλέξη Τσίπρα και τους δημοσίους υπαλλήλους στην Ελλάδα. Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Σωστά, λέτε πως οι Έλληνες κατέβαλαν σκληρές προσπάθειες. Αλλά η πολιτική τάξη δεν το έκανε. Είμαι θυμωμένος, γιατί μιλάτε για μεταρρυθμίσεις, αλλά ποτέ δεν τις βλέπουμε… Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν στην Ελλάδα και δεν δουλεύουν. Ξέρω είναι δύσκολο για μια Αριστερή Κυβέρνηση να διώξει κόσμο από το Δημόσιο αλλά πρέπει να το κάνετε… Ακόμη και τώρα διορίστηκαν στο δημόσιο τομέα αξιωματούχοι που προέρχονταν από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ… Δείξε ότι είσαι ηγέτης και όχι ψευδοπροφήτης».
Να σημειωθεί ότι για αυτές τις δηλώσεις του Γκι Φερχόφστατ “αναθέρμαναν” την αντιπαράθεση μεταξύ Π.Σκουρλέτη και Κ.Μητσοτάκη οι οποίοι αντάλλαξαν “πυρά” στα τηλεοπτικά παράθυρα του Mega για τις κομματικές προσλήψεις.
Οι περισσότεροι άνθρωποι τραβούν το καζανάκι της τουαλέτας με ανοιχτό το καπάκι της λεκάνης.

Πρόκειται όμως για μια κίνηση που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία. Ο λόγος είναι ότι διασπείρονται στον αέρα παθογόνα μικρόβια που μπορεί να μεταδοθούν σε άλλους ανθρώπους.

Ο καθηγητής Μαρκ Γουϊλκοξ, κλινικός διευθυντής Μικροβιολογίας στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Ληντς, εξήγησε πως όταν το καπάκι είναι ανοιχτό και τραβήξουμε το καζανάκι, σηκώνεται ένα νέφος βακτηρίων που εγκαθίσταται στις παρακείμενες επιφάνειες.

Αυτό προέκυψε από μελέτη που πραγματοποίησε με συναδέλφους του και δημοσιεύτηκε στην «Διεθνή Επιθεώρηση Νοσοκομειακών Λοιμώξεων» (IJHI).

Η μελέτη έγινε με αποστειρωμένες λεκάνες, στις οποίες τοποθέτησαν κόπρανα μολυσμένα με ένα επικίνδυνο ενδονοσοκομειακό βακτήριο, το κλωστρίδιο difficile, που αποτελεί αιτία πολύ σοβαρής διάρροιας.


Οι επιστήμονες τράβηξαν το καζανάκι με τα καπάκια των λεκανών ανοιχτά και διαπίστωσαν ότι το κλωστρίδιο εκτοξευόταν 25 εκατοστά πάνω από το κάθισμα των λεκανών και εν συνεχεία έπεφτε στις γύρω επιφάνειες.

Το χειρότερο είναι πως 90 λεπτά αργότερα εξακολουθούσε να υπάρχει γύρω από τις λεκάνες – στο πάτωμα, στον παρακείμενο νιπτήρα και στις ίδιες τις λεκάνες.

Όταν οι επιστήμονες επανέλαβαν το πείραμα με κλειστά τα καπάκια, δεν εντοπίστηκε ίχνος του βακτηρίου στις γύρω περιοχές, με εξαίρεση τα ίδια τα καπάκια.

Οι επιστήμονες προχώρησαν την έρευνά τους ένα βήμα παραπέρα, χρωματίζοντας το νερό στη λεκάνη με μια ειδική βαφή, κλείνοντας το καπάκι και τραβώντας το καζανάκι. Όπως ανακάλυψαν, με κάθε τράβηγμα, στο εσωτερικό του καπακιού εκτοξεύονταν έως 50 σταγόνες βαμμένου νερού.

Πολλοί άνθρωποι δεν κλείνουν ποτέ το καπάκι της λεκάνης –ούτε στο σπίτι ούτε στον χώρο εργασίας τους– και προφανώς δεν είναι μόνο το κλωστρίδιο που μπορεί να εξαπλωθεί στους γύρω χώρους.

Ο πιο ασφαλής τρόπος χρήσης είναι να κλείνετε το καπάκι και μετά να τραβάτε το καζανάκι. Και φυσικά να μην βγαίνετε ποτέ από την τουαλέτα εάν δεν πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!