Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης, τα τρία είναι ελληνικά!
Τρία ελληνικά νησιά φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα με τα ωραιότερα νησιά ολόκληρης της Ευρώπης, ενώ η Σαντορίνη εκτός από την «ευρωπαϊκή πρωτιά» κατατάχθηκε και στην τέταρτη θέση των ομορφότερων νησιών όλου του κόσμου, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του TripAdvisor για το 2015 (Travellers’ Choice Awards for 2015).
 
Στην πρώτη θέση των καλύτερων νησιών σε όλον τον κόσμο βρέθηκε ο εξωτικός παράδεισος της Καραϊβικής που ακούει στο όνομα Τερκς και Κέικος (Turks and Caicos), με το Μάουι στη Χαβάη και το Ροατάν στην Ονδούρα να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.
 
Στην ευρωπαϊκή λίστα, εκτός από τη Σαντορίνη τα δύο άλλα ελληνικά νησιά που ξεχώρισαν είναι η Ζάκυνθος και η Κρήτη, ενώ και η Ισπανία κατάφερε να δει τρία δικά της νησιά στην πρώτη δεκάδα επίσης.
 
 

Τα καλύτερα νησιά του κόσμου:

1. Providenciales, Τερκς και Κέικος
2. Μάουι, Χαβάη 
3. Ροατάν, Ονδούρα
4. Σαντορίνη, Ελλάδα
5. Ko Tao, Ταϊλάνδη
6. Μαδέιρα, Πορτογαλία
7. Μπαλί, Ινδονησία
8. Μαυρίκιος 
9. Μπόρα Μπόρα, Γαλλική Πολυνησία
10. Φερνάντο ντε Νορόνια, Βραζιλία
 

Τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης: 

1. Σαντορίνη, Ελλάδα
2. ΜΑδέιρα, Πορτογαλία
3. Κρήτη, Ελλάδα
4. Ζάκυνθος, Ελλάδα
5. Φουερτεβεντούρα, Ισπανία
6. Τζέρσι, Channel Islands
7. Μαγιόρκα, Ισπανία
8. Κάπρι, Ιταλία
9. Τενερίφη, Ισπανία
10. Κορσική, Γαλλία 
news.gr
Τύπωσαν περιοδικό με μελάνι και αίμα ανδρών με AIDS
Με μελάνι αναμειγμένο με αίμα ανδρών που είναι φορείς του AIDS τυπώθηκε το τελευταίο τεύχος ενός αυστριακού περιοδικού. Όπως εξήγησε ο διευθυντής του περιοδικού στόχος αυτής της κίνησης ήταν να καταγγείλει τον "στιγματισμό" των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.
"Θέλαμε να πάρουμε θέση κατά του στιγματισμού και των παράλογων φόβων" γύρω από την ασθένεια αλλά και τους πάσχοντες από αυτήν, εξήγησε ο Τζούλιαν Βίελ, ο ιδρυτής και διευθυντής του τριμηνιαίου περιοδικού για άνδρες Vangardist. "Κρατώντας στα χέρια σας αυτό το περιοδικό είναι σαν να αγγίζετε έναν οροθετικό. Δεν θα σας συμβεί τίποτα, δεν θα πάθετε κανένα κακό", συνέχισε.
Το Vangardist είναι ένα τριμηνιαίο, δίγλωσσο (αγγλικά και γερμανικά) περιοδικό. Το τεύχος που κυκλοφορεί αυτόν τον μήνα έχοντας στο εξώφυλλο τον τίτλο "Οι ήρωες του HIV", αποτελεί την εξαίρεση καθώς είναι έντυπο: τρεις άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό δώρισαν το αίμα τους το οποίο προστέθηκε στο τυπογραφικό μελάνι.
Τα περίπου 3.000 αντίτυπα που εκτυπώθηκαν μ' αυτόν τον τρόπο διατίθενται κατόπιν παραγγελίας, έναντι 50 ευρώ το καθένα. Όλα τα έσοδα θα δοθούν σε μια φιλανθρωπική οργάνωση. Υπάρχουν όμως και άλλα 15.000 τεύχη στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί "κανονικό" μελάνι και στοιχίζουν μόνο 10 ευρώ το καθένα.
news.gr
Ο λόγος για τον 79χρονο πλέον Γουίλιαμ Χάρολντ Κοξ, ο οποίος είχε συλληφθεί για φόνο, αφού τραυμάτισε θανάσιμα με το αυτοκίνητό του έναν πεζό.

Αρχικά φυλακίστηκε στις φυλακές του Οχάιο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε δεύτερο σωφρονιστικό ίδρυμα καθώς επέδειξε καλή διαγωγή, ωστόσο, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1959 κατάφερε να δραπετεύσει.

Έπειτα από 56 χρόνια, λοιπόν, ο Κοξ συνελήφθη στην Φλόριντα, ο οποίος δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς και ομολόγησε.

Μεταφέρθηκε στις φυλακές της Φλόριντα ενώ άμεσα πρόκειται να μεταφερθεί σε εκείνες του Οχάιο.

http://www.thestival.gr
Χ.Γκρίζλι, ο ερωτευμένος στρατιώτης που απέδρασε 200 φορές από τους Ναζί
Ο Χόρας Γκρίζλι κατείχε ένα απίστευτο ρεκόρ. Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ως βρετανός στρατιώτης κρατούμενος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί, κατάφερε να αποδράσει 200 φορές, για χάρη της αγαπημένης του, μιας γερμανίδας μεταφράστριας.

Το έσκαγε κρυφά και κάθε φορά επέστρεφε πίσω. Ο λόγος ήταν ότι η αγαπημένη του, Ρόζα Ράουχενμπαχ, είχε εβραϊκές ρίζες, πληροφορία που είχε καταφέρει να κρατήσει κρυφή από τους Γερμανούς.

Η αποκάλυψη της σχέσης τους θα οδηγούσε στον χαμό και των δύο.

Ο Χόρας Γκρίζλι συνελήφθη από την Βέρμαχτ στο Ντανκέρκ το 1940. Για δέκα εβδομάδες αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει πορεία στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία. Εξαντλημένος και πεινασμένος, έφτασε σε ένα στρατόπεδο εργασίας στην πολωνική Σιλεσία.

Το στρατόπεδο βρισκόταν σε ένα λατομείο και η Ρόζα, η 17χρονη κόρη του διευθυντή του λατομείου, εργαζόταν ως μεταφράστρια στο στρατόπεδο.

Η συνάντησή της με τον Χόρας είχε ως αποτέλεσμα οι δύο νέοι να ερωτευτούν. Όποτε μπορούσαν προσπαθούσαν να ξεκλέβουν μερικές στιγμές μαζί.

Όταν ο Χόρας μεταφέρθηκε στο Φραϊβαλντάου σε ένα στρατόπεδο που βρισκόταν σε απόσταση 64 χιλιομέτρων από τη Σιλεσία, ο Χόρας αποφάσισε να αποδράσει για να συναντήσει τη Ρόζα.

Και δεν το έκανε μία ή δύο φορές, αλλά 200!

Αφαιρούσε τις ξύλινες ράβδους από το παράθυρο, περνούσε κάτω από τον φράχτη στην περίμετρο του στρατοπέδου και πήγαινε σε έναν μικρό ναό που ήταν ο τόπος συνάντησης των δύο εραστών.

Καθώς δεν μπορούσε να διαφύγει στο εξωτερικό -το πιο κοντινό καταφύγιο βρισκόταν στην Σουηδία, 675 χιλιομέτρα μακριά-, μετά τις συναντήσεις του με την Ρόζα επέστρεφε στο στρατόπεδο, συχνά με τρόφιμα κρυμμένα στις τσέπες του για τους συγκρατούμενούς του.

Η ιστορία μοιάζει απίστευτη, αλλά σε μεγάλο βαθμό έχει επιβεβαιωθεί από την μυστική υπηρεσία ΜΙ9 που ήταν επιφορτισμένη με το να βοηθά βρετανούς στρατιώτες να αποδράσουν.

Δεν ήταν η μόνη παράτολμη πράξη του στρατιώτη. Μια φωτογραφία τον δείχνει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Χάινριχ Χίμλερ, τον επικεφαλής των SS. Ο Γκρίζλι δεν δίστασε να σηκώσει τη μπλούζα του, να δείξει το αποστεωμένο σώμα του στον Χίμλερ και να ζητήσει περισσότερο φαγητό για τους κρατούμενους στρατιώτες.

Το 1945 το στρατόπεδο Φραϊβαλντάου απελευθερώθηκε από τις δυνάμεις των Συμμάχων. Ο Χόρας επέστρεψε στην Αγγλία και η Ρόζα έγινε μεταφράστρια για τους Αμερικανούς. Οι δυο τους συνέχισαν να επικοινωνούν μέσω επιστολών.

Η επικοινωνία σταμάτησε όταν η Ρόζα πέθανε στη γέννα. Ο Χόρας δεν έμαθε ποτέ εάν το παιδί -το οποίο επίσης πέθανε- ήταν δικό του.

Το 1970 γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του Μπρέντα και μετακόμισαν στην Ισπανία το 1988.

Όταν ο Χόρας ήταν 90 ετών, εκδόθηκε το βιβλίο «Do the Birds Still Sing In Hell?» (Εξακολουθούν τα πουλιά να κελαϊδούν στην κόλαση;), που αφηγείτο την απίστευτη ιστορία του.

Έχοντας πια αποκαλύψει στον κόσμο την αλήθεια, πέθανε δύο χρόνια αργότερα, σε ηλικία 92 ετών.

in.gr
Δάκρυα συγκίνησης προκάλεσε στους χιλιάδες φίλους του ο Αρκάς, ανεβάζοντας στη σελίδα του στο Facebook «έναν επίλογο που δεν δημοσιεύτηκε ποτέ» για τη σειρά «Χαμηλές Πτήσεις».

Το διάσημο σπουργίτι, που από το 1991 -όταν πρωτοεμφανίστηκε- έκανε κόλαση τη ζωή του πατέρα του, μεγάλωσε...


Δείτε την ανάρτηση του Αρκά στο Facebook





http://www.seleo.gr 
Διέγραψε τον πατέρα της από το κόμμα και αυτός την αποκλήρωσε
Χωρίς θέση στο Εθνικό Μέτωπο και χωρίς... κόρη είναι πλέον ο Ζαν-Μαρί Λεπέν. Ο επί 43 χρόνια πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (38 πρόεδρος και άλλα 5 επίτιμος πρόεδρος) βλέπει την πόρτα της εξόδου από το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδρίασε χθες στη Ναντέρ και αποφάσισε να του αφαιρέσει τον τίτλο του επιτίμου προέδρου που του είχε αποδοθεί το 2011.
Η διαγραφή έγινε με πρωτοστάτη την κόρη του, Μαρίν, την οποία ο πατέρας της και αποκλήρωσε ως αντίποινα.
Η Liberation κατέγραψε τους επτά είναι οι κυριότερους σταθμούς της σταδιοδρομίας του.
1972: γέννηση του Εθνικού Μετώπου. Στις 5 Οκτωβρίου, μόλις μερικές δεκάδες άνθρωποι παρέστησαν στην εκδήλωση κατά την οποία ιδρύθηκε το κόμμα. Εμβλημα του νέου κόμματος αποφασίστηκε να είναι η τρίχρωμη φλόγα, αντίγραφο του αντίστοιχου εμβλήματος ενός ιταλικού νεοφασιστικού κόμματος, του MSI. Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν δεν ήταν το μοναδικό ιδρυτικό στέλεχος του Εθνικού Μετώπου: πολλά από τα μέλη του προήλθαν από το ριζοσπαστικό κίνημα "Νέα Τάξη". Το τελευταίο διαλύθηκε τον Ιούνιο του 1973.
1984: ο Λεπέν αρχίζει να τρομάζει. "Κύριε Λεπέν, προκαλείτε φόβο!", είπε στον πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου στις 13 Φεβρουαρίου ο παρουσιαστής της εκπομπής "Η Ωρα της Αλήθειας", στο κανάλι Antenne 2. Λίγους μήνες νωρίτερα, το κόμμα είχε προκαλέσει αίσθηση στις δημοτικές εκλογές συμμαχώντας με το RPR σε ένα δήμο. Στις περιφερειακές εκλογές που ακολούθησαν, το Εθνικό Μέτωπο πέτυχε και πάλι μερικά καλά αποτελέσματα καλλιεργώντας έναν πολιτικό λόγο εναντίον των μεταναστών. Οι τελευταίοι είχαν πλέον αντικαταστήσει τους κομμουνιστές στο ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Τέσσερις μήνες αργότερα, το κόμμα έλαβε 10,95% στις ευρωεκλογές.
1986: επιστροφή στην Εθνοσυνέλευση. Οι 35 βουλευτές του FN που εξελέγησαν τον Μάρτιο του 1986 εγκαθίστανται στο κοινοβούλιο. Με επικεφαλής, βέβαια, τον Ζαν-Μαρί Λεπέν. Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη του εκλογή, ο τελευταίος επιστρέφει στη Βουλή χάρις στο σύστημα της απλής αναλογικής που θέσπισε για λίγο ο Φρανσουά Μιτεράν.
1987: μια μοιραία "λεπτομέρεια". Εκείνη τη 13η Σεπτεμβρίου, ο αρχηγός ήταν άρρωστος. Το επιτελείο του κόμματος σκέφτηκε να ακυρώσει τη συνέντευξή του στο δίκτυο RTL. Αλλά εκείνος αποφάσισε να πάει. Κι όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις θέσεις των αρνητών του Ολοκαυτώματος, απάντησε: "Δεν λέω ότι οι θάλαμοι αερίων δεν υπήρξαν. Δεν τους είδα με τα μάτια μου. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι αποτελούν μια λεπτομέρεια της ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου". Η κατακραυγή ήταν τεράστια. Και στο εσωτερικό του κόμματος η συζήτηση άναψε: να κάνουν πίσω ή να επιμείνουν; Ο Λεπέν αποφάσισε το δεύτερο, αναγνωρίζοντας το "μαρτύριο του εβραϊκού λαού", αλλά χωρίς να αποσύρει τη λέξη "λεπτομέρεια". Τη λέξη αυτή την επανέλαβε τα επόμενα χρόνια αρκετές φορές. Στις προεδρικές του 1988 και του 1995 έλαβε 14,38% και 15% αντιστοίχως.
1999: η διάσπαση. Στη διάρκεια ενός εθνικού συμβουλίου του κόμματος, στις 5/12/1998, ο Λεπέν αποδοκιμάστηκε από μέρος των συνέδρων. Ηταν κάτι πρωτοφανές και είχε ως συνέπεια να ξεσπάσει αντιπαράθεση ανάμεσα στον αρχηγό και τον δεύτερο στην ιεραρχία Μπρινό Μεγκρέ. Οι οπαδοί του τελευταίου δεν ήταν πιο μετριοπαθείς, θα ήθελαν όμως να αποφεύγονται οι προκλήσεις του αρχηγού. Η διάσπαση του κόμματος επισημοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 1999, με αποτέλεσμα να σημειωθεί αιμορραγία στελεχών και μελών.
2002: μια απίστευτη επιτυχία. Στις 21 Απριλίου 2002, ο Λεπέν γιόρτασε την είσοδό του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Η κινητοποίηση όμως του δημοκρατικού μετώπου προσγείωσε το κόμμα. Από το επεισόδιο εκείνο ξεκίνησε η ιδέα ότι πρέπει να αποδαιμονοποιηθεί το Εθνικό Μέτωπο. Και στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας ορίστηκε τον επόμενο χρόνο αντιπρόεδρος του κόμματος η κόρη του Λεπέν. Η υποψηφιότητα του αρχηγού το 2007 στέφθηκε πάντως από αποτυχία, καθώς ο Λεπέν έλαβε μόλις 10,44%.
2011: η αλλαγή σκυτάλης. Τις τελευταίες του λέξεις ως πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, ο Λεπέν τις πρόφερε στις 15 Ιανουαρίου, στη διάρκεια ενός συνεδρίου στην Τουρ. Η παρηγοριά του ήταν ότι αφορούσαν την ανάληψη της ηγεσίας από την κόρη του, η οποία είχε νικήσει τον αντίπαλό της Μπρινό Γκολνίς. Ο "Γέρος" αναγορεύτηκε σε επίτιμο πρόεδρο. Μέχρι αυτή την εβδομάδα.
news.gr
Πιθανώς γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες για να διατηρήσετε την καρδιά σας δυνατή και υγιή...


Για παράδειγμα, η μεσογειακή διατροφή και οι καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις είναι δύο απαραίτητα μέτρα που πρέπει να πάρουμε όλοι για να αποφύγουμε εμφράγματα και λοιπές καρδιακές παθήσεις.

Ωστόσο, οι επιστημονικές έρευνες πολλές φορές καταλήγουν σε ασαφή ή αντικρουόμενα συμπεράσματα κι έτσι δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε.

Δείτε λοιπόν τις συμβουλές του καρδιολόγου για να κρατήσετε την καρδιά σας σε… φόρμα!

1. Αποφύγετε τις μοντέρνες δίαιτες

Κάθε χρόνο έρχονται στο προσκήνιο καινούργιες δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους και καλύτερη υγεία. Για παράδειγμα, πέρυσι ακούγαμε συνεχώς για τη δίαιτα ελεύθερης γλουτένης, η οποία όμως είναι ενδεδειγμένη μόνο για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη) ή έχουν ευαισθησία στη γλουτένη. Ούτε η παλαιολιθική δίαιτα είναι ωφέλιμη για την υγεία της καρδιάς, καθώς αποκλείει τροφές (όσπρια, προϊόντα ολικής άλεσης κ.α.) που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και σταθεροποιούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Προσφάτως, το αμερικανικό πρακτορείο U.S. News and World Report ανακοίνωσε τη λίστα με τα κορυφαία διατροφικά προγράμματα του 2015, παρουσιάζοντας μάλιστα επιμέρους λίστα με τις δίαιτες που ωφελούν την υγεία της καρδιάς.

2. Επιλέξτε τα σωστά είδη ψαριού

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία συνιστά να καταναλώνουμε ψάρι δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όλα τα είδη ψαριού έχουν την ίδια διατροφική αξία. Θα πρέπει να προτιμούμε το σολομό, τη ρέγκα, τον τόνο και τις αντζούγιες, καθώς περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες Ω-3 λιπαρών οξέων, συστατικό που βοηθά να μειώσουμε τα τριγλυκερίδια και να καταπολεμήσουμε τις φλεγμονές.

3. Μην κόβετε εντελώς το αλάτι

Το πρότυπο όριο κατανάλωσης αλατιού σε ημερήσια βάση είναι τα 1.500 mg. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι παρατηρείται αύξηση της αρτηριακής πίεσης μόνο όταν η ημερήσια πρόσληψη φτάνει τα 3.500 mg. Εάν δεν έχετε πρόβλημα με τα νεφρά σας, πιθανότατα δε χρειάζεται να βγάλετε εντελώς το αλάτι από τη διατροφή σας. Θα πρέπει απλώς να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία περιέχουν τεράστιες συγκεντρώσεις αλατιού ανά γραμμάριο.

4. Διαχειριστείτε το στρες

Το χρόνιο στρες συμβάλλει στην εκδήλωση της υπέρτασης και μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη και τις αγχώδεις διαταραχές. Βρείτε χόμπι που σας ευχαριστούν και αφιερώστε στον εαυτό σας χρόνο για χαλάρωση και διασκέδαση.

5. Απαρνηθείτε τη ζάχαρη

Οι καρδιολόγοι συνήθως συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τα λιπαρά κι έτσι η βιομηχανία τροφίμων παράγει μαζικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, αντισταθμίζοντας όμως τη γεύση με πρόσθετη ζάχαρη. Έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι η ζάχαρη βλάπτει σοβαρά την καρδιά μας.

6. Αυξήστε το μυϊκό σας όγκο

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης τονώνουν το μεταβολικό ρυθμό κι έτσι καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) τις ώρες χαλάρωσης. Με τον τρόπο αυτό, διατηρείται η αρτηριακή πίεση και η χοληστερίνη στα όρια του φυσιολογικού και προλαμβάνεται η εκδήλωση του μεταβολικού συνδρόμου, το οποίο αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για την καρδιοπάθεια.

7. Αγαπήστε τους ξηρούς καρπούς

Τα καρύδια, τα αμύγδαλα και γενικότερα τα περισσότερα είδη ξηρών καρπών βοηθούν να αυξήσετε την «καλή» χοληστερόλη σας (HDL).
 

Τον διάδοχο του Internet Explorer αποκάλυψε η Microsoft σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του νέου της λειτουργικού, Windows 10. Ο νέος browser με την ονομασία Edge ενσωματώνει πολλά νέα χαρακτηριστικά για εύκολη και αποτελεσματική περιήγηση στο διαδίκτυο. Το λογότυπο του νέου browser θυμίζει αρκετά αυτό του Internet Explorer, ωστόσο έχει υποστεί ορισμένες εικαστικές αλλαγές.
Η διάταξη του παραθύρου, παρότι φαίνεται λιτή, περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες, ενώ μοιάζει σαν μια προσαρμοσμένη αρχική σελίδα, όπου εμφανίζονται οι σύνδεσμοι και οι ιστοσελίδες –σε μικρογραφίες- που επισκέπτεται συχνά ο χρήστης, καθώς και οι εφαρμογές που έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει.
Όπως αναφέρει σε σχετικό της άρθρο η ιστοσελίδα τεχνολογίας CNET, στον Edge θα είναι επίσης διαθέσιμες και δημοφιλείς επεκτάσεις που υπάρχουν στον Chrome της Google και τον Firefox της Mozilla, αφού πρώτα υποστούν «ορισμένες αλλαγές», σύμφωνα με τη Microsoft.
Οι χρήστες που επιθυμούν να δοκιμάσουν τον Edge θα πρέπει πρώτα να έχουν εγκαταστημένη στον υπολογιστή τους την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της εταιρείας, Windows 10 Technical Preview, η οποία είναι ακόμα «υπό κατασκευή».
Στον νέο browser η Microsoft σκοπεύει να ενσωματώσει χαρακτηριστικά όπως η Cortana, η εικονική βοηθός που θα περιλαμβάνεται στα Windows 10, καθώς και η δυνατότητα αποθήκευσης άρθρων για μετέπειτα ανάγνωση. Ένα ακόμα εύχρηστο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα που παρέχεται στους χρήστες να γράφουν απευθείας πάνω σε μια ιστοσελίδα ώστε να μπορούν να δείξουν σε κάποιον την πληροφορία που θέλουν να επικοινωνήσουν.
Ο Edge αναμένεται να γίνει διαθέσιμος μέσα στο καλοκαίρι.
Ένας νέος άνδρας που ετοιμάζεται να παντρευτεί την αγαπημένη του ρωτάει τον γιατρό.
- Γιατρέ, πως μπορώ να μάθω αν η νύφη είναι πραγματικά παρθένα;
- Θα χρειαστείς τρία πράγματα λίγο μπλε μπογιά, λίγο κόκκινη μπογιά κι ένα φτυάρι.
- Τι τα χρειάζομαι όλα αυτά γιατρέ;»
- Πριν την πρώτη νύχτα, θα βάψεις το έναν όρχι σου μπλε και το άλλο κόκκινο. Όταν γδυθείς, αν σου πει αυτά είναι τα πιο παράξενα αρχ@δι@ που έχω δει ποτέ, την κοπανάς με το φτυάρι στο κεφάλι.

Ο Mark Zuckerberg έχει εγκαινιάσει το φιλόδοξο project Internet.org από το 2013, με στόχο να φέρει το Internet σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα σε απομακρυνσμένες περιοχές και αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά στην πορεία κατηγορήθηκε ότι δεν σέβεται το περίφημο “net neutrality” επειδή έδινε πρόσβαση στην πλατφόρμα μόνο σε ελάχιστους συνεργάτες.
Σε μια απάντηση σε αυτές τις κατηγορίες, η Facebook ανακοίνωσε σήμερα επίσημα ότι ανοίγει την πλατφόρμα Internet.org για οποιονδήποτε developer επιθυμεί να δημιουργήσει εφαρμογές, ιστοσελίδες ή υπηρεσίες, αρκεί το υλικό να τηρεί τους βασικούς όρους της πλατφόρμας.
Ίσως ο σημαντικότερος όρος είναι αυτός που αναφέρει πως δεν θα γίνονται δεκτές υπηρεσίες, ιστοσελίδες και εφαρμογές που απαιτούν υψηλό bandwidth, καθώς οι περισσότερες περιοχές που θα εξυπηρετούνται από την πλατφόρμα θα βασίζονται σε ασύρματο (και ακριβότερο) Internet.
Από το 2014, το project έχει λανσαριστεί σε Ζάμπια, Ινδία, Κολομβία, Γουατεμάλα, Τανζανία, Κένυα, Γκάνα, Φιλιππίνες και Ινδονησία. Για πρόσβαση οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιούν είτε ειδικές Android εφαρμογές, είτε την ιστοσελίδα του Internet.org, είτε την Android εφαρμογή του Facebook ή τον Opera Mino browser.
Μέχρι τώρα το εγχείρημα επικεντρωνόταν σε μικρό αριθμό υπηρεσιών σε κάθε χώρα, περιλαμβανομένης της Wikipedia, του BBC News κ.α. Ωστόσο, τώρα θα διευρυνθεί, για να μπορέσουν να εισέλθουν και άλλοι developers σε αυτό που αποκαλείται Internet.org Platform.
Τίθεται σε εφαρμογή η υποχρεωτική εγκατάσταση του συστήματος eCall σε όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών, αλλά και σε παλιά οχήματα για όποιον οδηγό το επιθυμεί.

Το νέο σύστημα eCall, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αποτελεί υποχρεωτικό εξοπλισμό των ΙΧ από τον Απρίλιο του 2018 με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος θα καλεί αυτόματα το 112 -τον ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης.
Με το eCall θα δίνεται η δυνατότητα στις υπηρεσίες διάσωσης να γνωρίζουν την ακριβή θέση του οχήματος, την ακριβή ώρα του περιστατικού, αν υπάρχει κυκλοφοριακή κίνηση στο σημείο που έχει σημειωθεί το ατύχημα ή ακόμη και αν ο οδηγός είναι είναι αναίσθητος, ή αν υπάρχουν άλλοι επιβάτες τραυματισμένοι εντός του οχήματος.
Επίσης το eCall θα μπορεί να ενεργοποιείται χειροκίνητα με το πάτημα ενός κουμπιού στο αυτοκίνητο, από έναν αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου.
Το eCall πάντως θα μεταδίδει μόνο τα απαραίτητα δεδομένα ενώ θα επιτρέπει την πλήρη και οριστική διαγραφή των δεδομένων που συγκεντρώνονται.
Για την διασφάλιση πάντως των προσωπικών δεδομένων, όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώνονται από τα κέντρα έκτακτης ανάγκης μέσω του συστήματος eCall δεν θα πρέπει να παρέχονται σε τρίτους χωρίς την ρητή συγκατάθεση του ενδιαφερομένου.
Το κόστος του συστήματος eCall εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει τους κατασκευαστές με 100 ευρώ ανά αυτοκίνητο, ενώ η εγκατάσταση σε παλαιότερα οχήματα θα κυμαίνεται από 150 -200 ευρώ, κόστος το οποίο θα βαρύνει τον ιδιοκτήτη του οχήματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2014 καταμετρήθηκαν 25.700 θάνατοι στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τροχαία ατυχήματα. Με το σύστημα eCall αναμένεται ότι θα μειωθεί ο χρόνος πρόσβασης στο σημείο του ατυχήματος κατά 40% σε κατοικημένες περιοχές και κατά 50% σε επαρχιακούς δρόμους, ενώ υπολογίζεται ότι θα μπορούσαν να σωθούν περισσότερες από 2.500 ζωές ετησίως.

http://www.fpress.gr

Μια εκπληκτική καταγραφή και αναπαράσταση του προσώπου του Χριστού όπως ήταν σε νεαρή ηλικία, κατάφεραν να κάνουν εξειδικευμένοι ερευνητές της Ιταλικής αστυνομίας. Χεησιμοποίησαν την πιο σύγχρονη τεχνολογία για την εξιχνίαση εγκλημάτων στην Αγία Σινδόνη του Τορίνου, στην οποία πιστεύεται ότι έχει αποτυπωθεί η μορφή του Ιησού, μετά την αποκαθήλωση.
Οι αστυνομικοί αφού δημιούργησαν μια εικόνα του προσώπου που αποτυπώθηκε στο ιερό κειμήλιο, ανέστρεψαν την διαδικασία της γήρανσης , μειώνοντας το μέγεθος του πιγουνιού, ανεβάζοντας τα μάγουλα και ισιώνοντας τη μύτη.
Χρησιμοποίησαν τους υπολογιστές που αναπαραστήσουν καταζητούμενους των οποίων τα ίχνη έχουν χαθεί εδώ και δεκαετίες. Με αυτήν την τεχνική η ιταλική αστυνομία μπόρεσε να δημιουργήσει το πρόσωπο του μαφιόζου Μπερνάρντο Προβετζάνο από μια φωτογραφία του 1959. Με αυτήν την αναπαράσταση κατάφεραν αν συλλάβουν τον Μαφιόζο το 2006. Στην περίπτωση της Ιεράς Σινδόνης όμως, ζήτησαν από τους υπολογιστές να αποτυπώσουν ένα πρόσωπο πιο νέο. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα.
Βεβαίως υπάρχουν πάντα αμφισβητήσεις για το αν στη Σινδόνη έχει αποτυπωθεί το πρόσωπο του Χριστού. Τα τελευταία χρόνια το Βατικανό κρατά επιφυλακτική στάση και κάνει λόγο για «ιστορικό κειμήλιο» προερχόμενο από τους Αγίους Τόπους. Η χρονολόγηση με την μέθοδο του άνθρακα που έγινε το 1998 κατέδειξε ότι η μορφή στο ύφασμα αποτυπώθηκε την περίοδο των Σταυροφοριών, μεταξύ 1260 και και 1390.
2
Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις, που ξεκινούν στις 18 Μαΐου, μπαίνουν...
οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, αλλά και το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο, τα μαθήματα στα σχολεία τελειώνουν στις 13 Μαΐου, ενώ από τις αρχές του μήνα, οι υποψήφιοι θα έχουν αποκτήσει το δελτίο εξεταζόμενου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο αυτό, εκτός προσωπικών στοιχείων του υποψηφίου, θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.

Σημειώνεται ότι, οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄), θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 18 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ως είθισται, και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Εκτός από τις πανελλήνιες, ωστόσο, στα Λύκεια θα πραγματοποιηθούν και οι λεγόμενες ενδοσχολικές εξετάσεις, για τους μαθητές όλων των τάξεων. Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. Όσον αφορά τις απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄), σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10 Ιουνίου και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Εξάλλου, περί τα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, θα παραλάβουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), από το Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση), θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.

Όσον αφορά τα μηχανογραφικά δελτία, η υποβολή τους θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου.

Στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται, επίσης, ότι όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Για όλες τις παραπάνω διαδικασίες, οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται από τα Λύκειά τους με σχετικές εγκυκλίους. Παράλληλα, ενημερωτικό υλικό, εγκύκλιοι, υποδείγματα κλπ θα αναρτώνται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, www.minedu.gov.gr, στον σύνδεσμο «Εξετάσεις».

Όσον αφορά τις γραπτές εξετάσεις των μαθητών του γυμνασίου, αυτές ξεκινούν μία μέρα μετά την έναρξη των Πανελληνίων, δηλαδή στις 19 Μαΐου, και θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου. Εξάλλου, μέχρι και τις 18 Ιουνίου, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τυχόν επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων.

http://simantra.blogspot.gr 


Με τη συμμετοχή 400 εκθετών, 200 εκδοτών και επαγγελματιών του κλάδου του βιβλίου, με την ενεργό συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης, η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου θα αναπτυχθεί και φέτος στα περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ - Hellexpo (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό) από το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Μαΐου ως και το βράδυ της Κυριακής 10 Μαΐου.
Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών -συνέχεια του 1ου, που διοργανώθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου- δίνει βήμα διαλόγου και προβολής του έργου των νέων δημιουργών. Στο διήμερο Φεστιβάλ, 8-9 Μαΐου, νέοι και ταλαντούχοι συγγραφείς που προτείνονται από ηλεκτρονικά και έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά, θα βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τους παρουσιαστές τους, θα συστηθούν στο ευρύ κοινό και θα παρουσιάσουν το έργο τους.

INTIME NEWS/ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
«Η αντίστασή μας στην κρίση είναι ο πολιτισμός. Μπορεί να μην έχουμε οικονομία, έχουμε όμως πολιτισμό και αυτό μπορούμε και το αποδεικνύουμε καθημερινά - και μέσω του βιβλίου, που είναι το κατ' εξοχήν αγαθό του πολιτισμού» δήλωσε, σήμερα, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της διοργάνωσης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού -τού διοργανωτή φορέα που διαδέχτηκε προ διετίας το ΕΚΕΒΙ - Καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλουρίδης.

Στο «ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα» της διοργάνωσης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Hellexpo Τάσος Τζήκας, χαρακτηρίζοντάς την ως «γιορτή που προσφέρει στην πόλη νότα αισιοδοξίας», ενώ την υπόσχεσή του πως ο δήμος θα σταθεί αρωγός στην έκθεση καθώς, όπως είπε, «σε μια περίοδο κρίσης, όπου κυριαρχεί η κατάθλιψη στην αγορά και τους ανθρώπους, ο πολιτισμός οφείλει να συμβάλει στην αναπτέρωση του ηθικού», εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

MOTIONTEAM/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
Φωτογραφία από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου.
Για την «άρτια οργανωμένη έκθεση, η οποία αποτελεί σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας και προσέγγισης των λαών» μίλησε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ενώ, τέλος, ως εκπρόσωπος των εκδοτών στη Διεθνή έκθεση, ο εκδότης Νίκος Καρταζάς μίλησε για τη «δύσκολη εποχή στην αγορά του βιβλίου που διάγουμε και τον αισθητά μειωμένο αριθμό εκδόσεων τα τελευταία χρόνια».
Τα εγκαίνια της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν στις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης, στον κεντρικό χώρο του περιπτέρου 15 της ΔΕΘ.

Χωρίς τιμώμενη χώρα

Στη φετινή διοργάνωση δεν υπάρχει - για πρώτη φορά - τιμώμενη χώρα, οι διοργανωτές έχουν, όμως, «προβλέψει» πολύπτυχο αφιέρωμα στην ιβηροαμερικανική λογοτεχνία, με συναντήσεις, συζητήσεις και ποιητικές βραδιές με προσκεκλημένους διακεκριμένους συγγραφείς όπως οι: Eusebi Ayensa (Καταλωνία - Ισπανία), Flavia Company (Αργεντινή), Omar Figueroa - Turcios (Κολομβία), Martha Moreleon (Μεξικό), Adriana Mosquera - Nani (Κολομβία), Pedro Olalla (Ισπανία), Juan Vicente Piqueras (Ισπανία), Carmen Posadas (Ουρουγουάη), Damian Tabarovsky (Αργεντινή) κ.ά.


INTIME NEWS/ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει, επίσης, εκδηλώσεις για εμβληματικούς συγγραφείς, όπως ο Φερνάντο Πεσόα, ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και ο Εντουάρντο Γκαλεάνο, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί έκθεση σκίτσων από 69 καλλιτέχνες της Λατινικής Αμερικής και άλλων χωρών, υπό τον τίτλο «Τα πρόσωπα του Γκάβο».

Στο πρόγραμμα της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου εντάσσεται φέτος (το διήμερο 8 και 9 Μαΐου) και το 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών (σε συνέχεια του 1ου που διοργανώθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου) για την προβολή του έργου των νέων δημιουργών.
Στο πλαίσιο των αφιερωμάτων εντάσσονται, επίσης, οι ενότητες: «Βιβλίο και Μουσική» (με σχετική έκθεση βιβλίων και τη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων), «Βιβλίο και Design» και «Βιβλίο και Κινηματογράφος».

Τιμώμενοι λογοτέχνες

Τιμώμενοι λογοτέχνες ορίστηκαν, στη φετινή διοργάνωση: ο Μανόλης Αναγνωστάκης (μετά την ανακήρυξη από τον δήμο Θεσσαλονίκης του 2015 ως έτους αφιερωμένου στον μεγάλο ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το δήμο και στο πλαίσιό του προγραμματίζονται συζητήσεις και πρωτότυπες αφηγήσεις, ενώ θα εκτεθεί σχετικό υλικό από το έργο του ποιητή) και ο κριτικός, δοκιμιογράφος και ποιητής Ζήσιμος Λορεντζάτος, ο πρόσφατα χαμένος Μένης Κουμανταρέας και ο Θεσσαλονικιός λογοτέχνης Αλμπέρτος Ναρ (με αφορμή και τα 10 χρόνια από τον θάνατό του).


MOTIONTEAM/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου μετέχει φέτος και το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο και διοργανώνει συζήτηση με θέμα: «Τα μέσα επικοινωνίας στον κόσμο της ψηφιακής εποχής». Εισηγητές ορίστηκαν οι: Μιχάλης Ψύλλος, πρόεδρος και διευθυντής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μήτσος Μπιλάλης, επίκουρος Καθηγητής Θεωρίας και Τεχνολογίας της Ιστορικής Πληροφορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Γιάννης Μπασκόζος, δημοσιογράφος. Τον συντονισμό θα έχει ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μακρινές φωνές» του περιπτέρου 15, στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαΐου.
naftemporiki.gr
MicrosoftGoggles

Η Microsoft κατέθεσε αίτημα για αναγνώριση ευρεσιτεχνίας για ένα ζευγάρι γυαλιά που έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν συναισθηματικές καταστάσεις.
Η Microsoft κατέθεσε το αίτημά της στις ΗΠΑ, αναφορικά με τα έξυπνα γυαλιά που φαίνεται πως ετοιμάζει και τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν το συναίσθημα του συνομιλητή σας, κρίνοντας από τις εκφράσεις του προσώπου του. Εκτός από τα γυαλιά, υπάρχει και ένας αισθητήρας, ο οποίος συνεργάζεται με το οπτικό σύστημα για ακόμα καλύτερες μετρήσεις και άμεση ενημέρωση του κατόχου των γυαλιών.
Εάν, για παράδειγμα, ο κάτοχος των γυαλιών της Microsoft μιλά σε ένα ακροατήριο και οι εκφράσεις του προσώπου τους δείχνουν ότι οι άνθρωποι που το απαρτίζουν βαριούνται, τότε το σύστημα μπορεί να προτείνει στον κάτοχό τους ότι είναι καλό να πει ένα αστείο. Το σύστημα λαμβάνει υπόψη του μία σειρά από παράγοντες, όπως είναι η θερμοκρασία και άλλα στοιχεία, προκειμένου να κάνει όσο το δυνατόν πιο ακριβή εξαγωγή συμπερασμάτων.
Δεν είναι γνωστό εάν θα δούμε ποτέ ένα τέτοιο τελικό προϊόν από την Microsoft, αλλά το σίγουρο είναι ότι η εταιρεία πειραματίζεται με την τεχνολογία των έξυπνων γυαλιών, στοιχείο που έχει το δικό του ενδιαφέρον, εάν συνυπολογίσουμε το ότι η Google ετοιμάζεται να παρουσιάσει το Google Glass 2 σε συνεργασία με την Luxottica.
pestaola.gr

Ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει του επαναληπτικού της Μαδρίτης άφησαν Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης, με την ιταλική ομάδα να παίρνει τη νίκη με το “εύθραυστο” 2-1.

Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ στο 8ο λεπτό με τον Μοράτα από κοντά, μετά από σουτ του Τέβες και απόκρουση του Κασίγιας, όμως οι “μερένγκες” απάντησαν στο 24' με κεφαλιά του Ρονάλντο, μετά από σέντρα του Χάμες Ροντρίγκες, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Τελικά η Γιουβέντους πήρε τη νίκη με 2-1 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τέβες στο 57', ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Καρβαχάλ.

Πλέον, στον επαναληπτικό του Σαντιάγο Μπερναμπέου η Γιουβέντους καλείται να μη χάσει, ή έστω να χάσει με ένα γκολ διαφορά και σκορ μεγαλύτερο του 2-1 (3-2, 4-3 κλπ) για να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα -θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αίθριος. Αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί και στα ανατολικά ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος. Αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 31 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος. Αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί και στα ανατολικά πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 30 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: αίθριος. Αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αίθριος. Αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.



Πηγή: Σκαρφαλώνει στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία την Τετάρτη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/204996/skarfalonei-stoys-30-vathmoys-kelsioy-i-thermokrasia-tin-tetarti#ixzz3ZKSBHBS0
Τα γένια έχουν γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια και έχουν υιοθετηθεί από την πλειοψηφία των ανδρών. Κόντρα όμως στο αγαπημένο στυλ των ανδρών αλλά και των γυναικών, οι επιστήμονες προτρέπουν τους άνδρες να ξυριστούν.

Ο λόγος είναι ότι η τριχοφυΐα στο αντρικό πρόσωπο μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία.

Αν μάλιστα πιστέψουμε μία νέα έρευνα, είναι τόσο βρώμικα που συγκρίνονται ακόμη και με τις τουαλέτες!

Την ιδέα της έρευνας είχαν οι δημοσιογράφοι του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού KOAT TV, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους και ζήτησαν από γενειοφόρους περαστικούς να πάρουν με μπατονέτα δείγματα από τις γενειάδες τους.

Τα δείγματα ανέλυσε στη συνέχεια ο μικροβιολόγος δρ Τζων Γκόλομπικ, ο οποίος δήλωσε έκπληκτος με το αποτέλεσμα: «Συνήθως δεν εκπλήσσομαι τόσο πολύ», παραδέχθηκε ο δρ Γκολόμπικ, ο οποίος είπε ότι σε μερικές από τις γενειάδες εντόπισε βακτήρια των εντέρων «το είδος που κανονικά βρίσκουμε στα κόπρανα», όπως είπε.

Ο δρ Γκολόμπικ διευκρίνισε πως σε όλες τις γενειάδες εντόπισε βακτήρια, ακριβώς όπως συμβαίνει σε όλα τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν αλλά και στο σώμα μας.

Το να βρει, όμως, εντερικά βακτήρια σε κάποιες από αυτές, ήταν εκτός λογικής. «Θα πρέπει να υπάρχει αρκετή ρυπαρότητα για να βρεθεί κάτι τόσο ανησυχητικό», τόνισε, γεγονός που σημαίνει ότι οι κάτοχοι αυτών των γενειάδων δεν έχουν μάθει να πλένουν τα χέρια τους όταν τελειώνουν με την τουαλέτα.

Όπως και να 'χει, το μήνυμα προς τους κυρίους είναι να φροντίσουν να πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό πριν βγουν από την τουαλέτα και να σαπουνίζουν εξίσου καλά και καθημερινά την γενειάδα τους. Και να μην την αγγίζουν καθόλου στη διάρκεια της ημέρας, συνιστά ο δρ Γκόλομπικ.

Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες πάντως, έχουν αποδείξει ότι οι τουαλέτες συνήθως είναι το σημείο του σπιτιού με τα λιγότερα μικρόβια, διότι συνηθίζουμε να τις καθαρίζουμε και να τις απολυμαίνουμε σχεδόν καθημερινά.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!