Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Δεν είναι μυστικό πως η ανδρική σεξουαλική λειτουργία φθίνει με την ηλικία.
Η πρόσληψη βάρους, και ιδιαίτερα στην περιφέρεια, είναι συνηθισμένη καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν. Έτσι, σύμφωνα με πολλές έρευνες, καθώς το λίπος συσσωρεύεται στην κάτω κοιλία, το εμφανές μέγεθος του πέους αλλάζει.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν επιστήμονες από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, «ένα μεγάλο μαξιλάρι λίπους πριν το εφηβαίο κάνει το πέος να μοιάζει κοντύτερο», ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, λοιπόν, το κοιλιακό λίπος «θάβει» το πέος, κρύβοντας κατά μέσο όρο 2,5 εκατοστά.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το γεγονός αυτό, αποτελεί ένα καλό κίνητρο για τους υπέρβαρους ασθενείς να χάσουν κιλά, αφού θα «αποκαλύψουν» ξανά τα «χαμένα» εκατοστά.
Παράλληλα, οι παχύσαρκοι άνδρες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα επιπλέον κιλά είναι δυνατόν να περιορίσουν το μέγεθος σε στύση, καθώς η εναπόθεση λιπαρών ουσιών μέσα σε μικροσκοπικές αρτηρίες του πέους, εμποδίζουν τη ροή του αίματος στο όργανο με αποτέλεσμα τη χαλαρότερη στύση.

Πώς θα καταλάβετε αν πρέπει να χάσετε κιλά
Η διάγνωση της παχυσαρκίας γίνεται με βάση τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), που υπολογίζεται διαιρούμε το σωματικό βάρος με το τετράγωνο του ύψους.

http://www.onmed.gr
Τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο θα συνδέει αεροπορικά από την 1η Ιουνίου η εταιρεία Sky Express, τρεις φορές την εβδομάδα. Η εταιρεία εκτελεί ήδη 20 πτήσεις εβδομαδιαίως από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» προς Λήμνο, Σκύρο, Ικαρία, Μυτιλήνη, Χίο, Ρόδο και Σάμο. Τα εισιτήρια για Σκιάθο θα κοστίζουν από 69 έως 90 ευρώ.
Η αεροπορική εταιρεία υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη δημιουργία τουριστικών πακέτων και την προβολή θεσμών που φιλοξενεί η πόλη, όπως το Food Festival, η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας.

http://www.thestival.gr 
Αν θέλετε κάθε φορά που πηγαίνετε στο μπάνιο να μοσχοβολάει, τότε ακολουθήστε την παρακάτω τεχνική! 

Φρεσκάρετε τον αέρα του μπάνιου σας κάθε φορά που πηγαίνετε στην τουαλέτα, με αυτό το εύχρηστο τέχνασμα.

Όταν παίρνετε ένα νέο ρολό χαρτί τουαλέτας, προσθέστε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο στο χάρτινο σωλήνα του χαρτιού τουαλέτας. Αυτό θα απελευθερώνει τη μυρωδιά του λαδιού κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε το χαρτί…!

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταξιδιώτες σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία “Ανοιχτές πόρτες” στα επισκέψιμα οινοποιεία της χώρας μας.

Το Σάββατο 31 Μαϊου και την Κυριακή 1η Ιουνίου, από τις 11 το πρωί έως τις 6 απόγευμα, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί υποδέχονται τους φίλους του κρασιού στα οινοποιεία τους, προσφέροντας δωρεάν ξεναγήσεις και γευστικές δομικές.
Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί ποικίλες εκδηλώσεις, ενώ οι επισκέπτες θα κερδίσουν δώρα και θα διασκεδάσουν με πολλές εκπλήξεις, με δωρεάν είσοδο.

Οι “Ανοιχτές Πόρτες” αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.
Προγραμματίστε από τώρα το Σαββατοκύριακο σας και επισκεφτείτε ένα ή και περισσότερα οινοποιεία σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε, μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.
Συγκεκριμένα θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε υψηλής ποιότητας κρασί και να δείτε από κοντά αμπελώνες σε όλη την Ελλάδα. Θα γνωρίσετε τους:

Αμπελώνες στη Βόρεια Ελλάδα


Καλύπτοντας μια έκταση που ξεκινά από την οροσειρά της Πίνδου στα δυτικά και καταλήγει στην Θράκη, στα ανατολικά, η γεωγραφική ζώνη της Βόρειας Ελλάδας έχει ως φυσικό νότιο σύνορο την οροσειρά του Ολύμπου.
Οι αμπελώνες στη Βόρεια Ελλάδα, περιλαμβάνουν τις περιοχές της Δράμας, της Καβάλας, της Χαλκιδικής, της Γουμένισσας, της Νάουσας, του Αμυνταίου, της Ραψάνης, της Ζίτσας, τουΜετσόβου κ.ά. και καλύπτουν περίπου 100.000 στρέμματα. Επωφελούνται, μάλιστα, από το ηπιότερο και πιο υγρό κλίμα μεταξύ των αμπελουργικών περιοχών της Ελλάδας.

Έτσι, εδώ ευδοκιμούν αρκετές διεθνείς ποικιλίες, παράγοντας μερικά από τα καλύτερα κρασιά από σοβινιόν μπλαν, σαρντονέ και σιρά της Ελλάδας, αλλά και γηγενείς ποικιλίες, προεξέχοντος του ξινόμαυρου, της ευγενέστερης ερυθρής ποικιλίας των αμπελώνων στη Βόρεια Ελλάδα.
Σε αυτή την περιοχή οι αμπελώνες είναι διάσπαρτοι μέσα σε άλλες καλλιέργειες, κυρίως σε ομαλό ανάγλυφο, αλλά και σε πλαγιές ορεινών όγκων. Συχνά, γειτνιάζουν με θάλασσες και λίμνες, επωφελούμενοι από το ευνοϊκότερο μεσόκλιμα που δημιουργούν οι όγκοι νερού (παραθαλάσσια αμπελοτόπια).

Αμπελώνες στην κεντρική Ελλάδα


Η κεντρική Ελλάδα είναι μια ετερογενής γεωλογικά και φυσιογραφικά γεωγραφική ζώνη, που περιλαμβάνει τη Θεσσαλία (αμπελώνες Μεσενικόλα, Αγχιάλου, Τυρνάβου) έως την οροσειρά της Πίνδου στα ανατολικά και το διαμέρισμα της Στερεάς Ελλάδας στα νότια (αμπελώνες Φθιώτιδας και Βοιωτίας, Αττικής).
Στην περιοχή της Αττικής συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των αμπελώνων στην κεντρική Ελλάδα. Παρά την ποικιλομορφία κλιματικών και τοπογραφικών συνθηκών, οι αμπελώνες εδώ βρίσκονται κυρίως σε πεδινές περιοχές (ηπειρωτικά αμπελοτόπια) και το προϊόν τους προορίζεται κυρίως για την παραγωγή επιτραπέζιων οίνων.

Η καλλιέργεια της αμπέλου γίνεται ακόμη σε μεγάλο βαθμό με παραδοσιακές μεθόδους, εκτός από τις πρόσφατες φυτεύσεις και στηρίζεται κατά βάση στην καλλιέργεια γηγενών ποικιλιών, προεξέχοντος του σαββατιανού, της πρώτης σε έκταση φύτευσης ποικιλίας οινοποιίας στην Ελλάδα.

Αμπελώνες Πελοποννήσου


Η Πελοπόννησος είναι ορεινή περιοχή, που χωρίζεται σε δύο κύριους αμπελουργικούς τομείς, από τις οροσειρές που τη διασχίζουν. Τον έναν αποτελούν η κεντρική και ανατολική πλευρά, με βασικές περιοχές τη Νεμέα και τη Μαντίνεια και τον άλλον η δυτική περιοχή.
Αυτή ξεκινά από βορρά και τις πλαγιές του Παναχαϊκού όρους (Αίγιο και Πάτρα) και συνεχίζει σε όλο το μήκος των ακτών του Ιονίου πελάγους (Κεφαλλονιά), μέχρι τη Μεσσηνία και με κυριότερους αμπελώνες αυτούς της Αχαΐας στο Βορρά και της Ηλείας και Μεσσηνίας στο Νότο.

Οι αμπελώνες Πελοποννήσου και νησιών Ιονίου πελάγους αποτελούν μια περιοχή με ήπιο μεσογειακό κλίμα, λόγω της ευνοϊκής επίδρασης της θαλάσσιας μάζας του Κορινθιακού κόλπου (παραθαλάσσια αμπελοτόπια), αλλά και της προστασίας και των δροσερών ανέμων που παρέχουν οι οροσειρές της Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής Πελοποννήσου.
Συγκεντρώνονται κατά κύριο λόγο στις ημιορεινές και στις ορεινές περιοχές, άλλοτε σε έντονο ανάγλυφο και άλλοτε σε υψίπεδα και κοιλάδες, μεταξύ των ορεινών σχηματισμών (ορεινά και ημιορεινά αμπελοτόπια).

Αμπελώνες στην Κρήτη


Οι αμπελώνες στην Κρήτη εντοπίζονται κυρίως στο ανατολικό τμήμα του νησιού και ιδιαίτερα στη βόρεια πλευρά, η οποία δέχεται την ευνοϊκή επίδραση των βόρειων-βορειοανατολικών θαλασσινών ανέμων. Αναπτύσσονται δε με ταχείς ρυθμούς και καθιστούν το νησί από τους σημαντικότερους σε δυναμική αμπελότοπους της Ελλάδας.
Συγκεντρώνονται κυρίως σε πεδινές εκτάσεις και οροπέδια, σε υψόμετρο έως και 1.000μ. και είναι πλέον διαμορφωμένοι σε γραμμικά σχήματα, αν και διατηρούνται ακόμη πολλά παραδοσιακά κύπελλα.

Οι οροσειρές των Λευκών Ορέων, της Ίδης και της Δίκτυς, µε πολλές δεκάδες κορυφές, διατρέχουν την Κρήτη, από δύση προς ανατολή, σχηματίζοντας μεγάλα οροπέδια και χαράδρες και δημιουργώντας μια ατελείωτη ποικιλομορφία από αμπελοτόπια, όπου ευδοκιμούν οι τοπικές ποικιλίες βηλάνα, κοτσιφάλι, λιάτικο και η
αιγαιοπελαγίτικη μανδηλαριά, καθώς και πλειάδα άλλων γηγενών ποικιλιών αμπέλου, καθώς και διεθνών. Το ιδιαίτερα ξηροθερµικό κλίμα της Κρήτης, µε την ηλιοφάνεια να καλύπτει το 70% των ηµερών του έτους και την ελάχιστη θερινή βροχόπτωση, μετριάζεται από τη γειτνίαση με το Κρητικό πέλαγος στο βορρά και το Λυβικό στο νότο (παραθαλάσσια αμπελοτόπια) και από το υψόμετρο (ορεινά και ημιορεινά αμπελοτόπια).
Αυτοί οι παράγοντες καθιστούν ευκολότερη την προσαρμογή της αμπέλου στο νοτιότερο σημείο της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Αμπελώνες στα νησιά του Αιγαίου


Οι αμπελώνες στα νησιά του Αιγαίου πελάγους καλύπτουν χιλιάδες στρέμματα, όπου καλλιεργούνται σχεδόν αποκλειστικά γηγενείς ποικιλίες.
Η θετική επίδραση του τεράστιου υδάτινου όγκου της θάλασσας είναι δεδομένη στους αμπελώνες αυτών των νησιών (παραθαλάσσια αμπελοτόπια).
Στο βόρειο Αιγαίο κυριαρχεί η καλλιέργεια των λευκών μοσχάτων ποικιλιών (μοσχάτο άσπρο, μοσχάτο Αλεξανδρείας) ενώ στο νότο, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, οι αμπελώνες είναι φυτεμένοι κυρίως με ασύρτικο, αθήρι, μονεμβασιά και την ερυθρή ποικιλία μανδηλαριά, καθώς και με πλήθος άλλες τοπικές ποικιλίες, σε μικρή όμως έκταση.

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι, που πνέουν καθ’ όλη τη διάρκεια της βλαστικής περιόδου, το έντονο και συχνά αφιλόξενο ανάγλυφο, τα φτωχά και άγονα εδάφη, με τους ελάχιστους υδατικούς πόρους τους, οδήγησαν στην επικράτηση του παραδοσιακού κυπέλλου ως το κυρίαρχο σχήμα διαμόρφωσης και καλλιέργειας.
Η αμπελουργία εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό παραδοσιακή, καθώς ελάχιστοι αμπελώνες είναι μηχανοποιημένοι, ενώ συχνή είναι η διαμόρφωση αναβαθμίδων
(πεζούλες), για την αποφυγή της διάβρωσης και την εξοικονόμηση του λιγοστού βρόχινου νερού.

Μεταξύ των νησιών του νοτίου Αιγαίου, εξέχουσα θέση στην αμπελοκαλλιέργεια έχει η Σαντορίνη και το μοναδικό φυσικό της περιβάλλον (ηφαιστειακά αμπελοτόπια), αλλά και τα νησιά της Πάρου και της Ρόδου. Στο Βορρά, Σάμος και Λήμνος είναι διάσημες από πολύ παλιά για τα περίφημα γλυκά κρασιά τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τα οινοποιεία της κάθε περιοχής μπορείτε να μάθετε με ένα κλικ εδώ
Μία τύπισσα μπαίνει σε ένα μπαρ με πολύ κόσμο και για να την προσέξει ο μπάρμαν σηκώνει το χέρι της, αφήνοντας να φανεί μία μεγάλη… τούφα τρίχες κάτω από τη μασχάλη της.

Τότε, γυρίζει ένας μεθυσμένος που κάθεται στο μπαρ και λέει στο μπάρμαν:
- Φιλαράκο, κέρασε τη μπαλαρίνα ένα ποτό από μένα.

Ο μπάρμαν σκύβει προς το μέρος του και τον ρωτάει:
- Πού το ξέρεις ότι είναι μπαλαρίνα;

Και ο μεθυσμένος:
- Ε, μόνο μία μπαλαρίνα μπορεί να σηκώσει τόσο ψηλά το πόδι της!

http://xsefoto.blogspot.gr

Ο συνδυασμός του ελαιολάδου με μία πράσινη σαλάτα ή μαγειρευτά λαχανικά είναι αυτός που χαρίζει στην μεσογειακή διατροφή τις υγιεινές ιδιότητές της, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική μελέτη.
Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «PNAS» , οι ερευνητές ανακάλυψαν πως όταν συνδυαστούν τα ακόρεστα λίπη του ελαιολάδου με τα νιτρώδη άλατα των λαχανικών, δημιουργούνται τα νιτρώδη λιπαρά οξέα τα οποία μειώνουν την αρτηριακή πίεση . Το ίδιο γίνεται και όταν συνδυαστούν με τα λαχανικά οι ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια, και τα αβοκάντο.
Εμπνευσμένη από την παραδοσιακή κουζίνα των χωρών όπως η Ελλάδα , η Ισπανία και η Ιταλία , η μεσογειακή διατροφή έχει συνδεθεί από καιρό με την καλή υγεία την μακροζωία. Τυπικά η μεσογειακή διατροφή αποτελείται από μια αφθονία λαχανικών , φρέσκων φρούτων , δημητριακών ολικής άλεσης , ελαιόλαδου και ξηρών καρπών, ενώ περιέχει ελάχιστο κόκκινο κρέας και βούτυρο ή ζωικά λιπαρά.
Αν και κάθε συστατικό της μεσογειακής διατροφής παρέχει ξεχωριστά οφέλη στην υγεία, οι ερευνητές θέλησαν να εξακριβώσουν εάν η δημιουργία των νιτρωδών λιπαρών οξέων είναι που την κάνει συνολικά τόσο υγιεινή.
Έτσι, ο δρ Φίλιπ Ήτον από το King’s College του Λονδίνου (KCL) και συνάδελφοί του από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, χρησιμοποίησαν γενετικώς τροποποιημένα ποντίκια για να εξετάσουν τις επιδράσεις των νιτρωδών λιπαρών οξέων στο σώμα. Όπως διαπίστωσαν, τα λιπαρά οξέα δεσμεύουν ένα ένζυμο που λέγεται εποξειδική υδρολάση, με αποτέλεσμα να ελαττώνουν την αρτηριακή πίεση. Το ίδιο ένζυμο διαθέτουν και οι άνθρωποι, γι’ αυτό και οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα νιτρώδη λιπαρά οξέα δρουν με παρόμοιο τρόπο στον ανθρώπινο οργανισμό.
news.gr
Η θεραπεία με ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα, που εφάρμοσαν αμερικανοί επιστήμονες σε ποντίκια που, εξαιτίας μιας πάθησης ανάλογης της σκλήρυνσης κατά πλάκας, ήταν παράλυτα, επέτρεψε στα
πειραματόζωα να σημειώσουν σημαντική βελτίωση, σε σημείο που να μπορούν σύντομα να περπατούν ξανά - ή και να τρέχουν. Η τεχνική θα μπορούσε μελλοντικά να ανοίξει ένα νέο δρόμο θεραπείας για τους ασθενείς με τη συγκεκριμένη νευρολογική πάθηση.
Οι ερευνητές των Πανεπιστημίων της Γιούτα και της Καλιφόρνια, καθώς του Ινστιτούτου Ερευνών Σκριπς, με επικεφαλής τον καθηγητή Τομ Λέιν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για βλαστοκύτταρα "Stem Cell Reports", δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα, καθώς η βελτίωση επήλθε σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. «Η μεταδιδακτορική ερευνήτριά μου δρ Λου Τσεν ήλθε και μου είπε 'τα ποντίκια περπατάνε' και εγώ δεν την πίστεψα», δήλωσε ο Λέιν.
Τα γενετικά τροποποιημένα ζώα είχαν μια πάθηση που μιμείται τα συμπτώματα της ανθρώπινης σκλήρυνσης κατά πλάκας (ή πολλαπλής σκλήρυνσης), μιας αυτοάνοσης νόσου, από την οποία πάσχουν περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Η σκλήρυνση προκαλείται όταν, λόγω δυσλειτουργίας του αμυντικού μηχανισμού και της αυτοκαταστροφικής δράσης των Τ-κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, καταστρέφεται η μυελίνη, το μονωτικό λιπώδες περίβλημα των νεύρων, με συνέπεια να μην γίνεται σωστά η μετάδοση των ηλεκτρικών μηνυμάτων από και προς τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.
Αν και τα ποντίκια, πριν τη θεραπεία, ήσαν ανίκανα να σταθούν μόνα τους όρθια για αρκετή ώρα ώστε να φάνε και να πιούν, δέκα έως 14 μέρες μετά την μεταμόσχευση των ανθρωπίνων νευρικών βλαστικών κυττάρων, ήσαν πλέον σε θέση να περπατούν ξανά, ενώ έξι μήνες αργότερα δεν εμφάνιζαν σημάδια υποτροπής.
Είναι αξιοσημείωτο ότι τα ποντίκια συνέχιζαν να περπατούν ακόμη και όταν ο οργανισμός τους, μια περίπου εβδομάδα μετά την μεταμόσχευση, απέρριψε τα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα ως ξένα. Από αυτό, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι τα βλαστικά κύτταρα είχαν ήδη «πυροδοτήσει» μια θεραπευτική αντίδραση «ντόμινο», καθώς είχαν προλάβει να απελευθερώσουν μια σειρά από πρωτεΐνες, οι οποίες είχαν μακροχρόνια δράση, αποκαθιστώντας την κατεστραμμένη μυελίνη γύρω από τα νευρικά κύτταρα.
Έτσι, οι ερευνητές ελπίζουν ότι μελλοντικά ίσως δεν χρειάζεται καν οι άνθρωποι να υποβάλλονται σε μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων, αλλά μπορεί να αρκεί - όπως είπε ο Λέιν- η χορήγηση υπό μορφή φαρμάκου μιας πρωτεΐνης (κατ' εξοχήν υποψήφια θεωρείται η TGF-βήτα), η οποία θα επιφέρει παρεμφερές αποτέλεσμα.
Αν και η αποκατάσταση των πειραματόζωων ήταν μερική και όχι ολική, οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι αν υπήρχε μία ανάλογη βελτίωση στους ανθρώπους, τότε θα βοηθούνταν σημαντικά οι ασθενείς προχωρημένου σταδίου με σκλήρυνση, που εμφανίζουν παρόμοια προβλήματα κινητικότητας ή παράλυσης, για τα οποία δεν υπάρχει θεραπεία.
Τα υπάρχοντα φάρμακα (όπως η ιντερφερόνη βήτα) μπορούν -καταστέλλοντας τις αυτοκαταστροφικές αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήμνατος- να επιβραδύνουν την εξέλιξη της πάθησης, ιδίως στα αρχικά στάδιά της, όμως, αν αυτή προχωρήσει, προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν. Επιπλέον, αυτά τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες.
Πάντως θα περάσει αρκετός χρόνος, μέχρι η νέα αυτή μέθοδος με βλαστικά κύτταρα δοκιμαστεί κλινικά σε ανθρώπους.

http://www.seleo.gr 
Σκάνδαλο με στημένους αγώνες έχει ξεσπάσει στη Σουηδία όπου ο κρατικός οργανισμός προγνωστικών σε συνεργασία με την Ομοσπονδία καλαθοσφαιριστών διενεργούν έρευνα για να ξεσκεπάσουν το κύκλωμα. Σύμφωνα με το σουηδικό νόμο οι παίχτες του στοιχήματος πρέπει να δείχνουν ταυτότητα για ποντάρισμα άνω των 55 ευρώ.
Πριν από συγκεκριμένο ματς παίχθηκαν εκατοντάδες στοιχήματα των 55 ευρώ με κέρδη που ξεπέρασαν τις 110.000 ευρώ, στοιχείο που γέννησε υποψίες.
Φημολογείται μάλιστα – σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ότι στο σκάνδαλο εμπλέκεται Έλληνας διαιτητής ο οποίος άλλαξε το σκορ σε φύλλο αγώνα! Μετά από αυτό δεν ξανασφύριξε στο Σουηδικό πρωτάθλημα.
news.gr
Η Charite Stevens μια 31χρονη γυναίκα συνελήφθη επειδή είχε γραφτεί στο New Life Christian School στο Longview  του Τέξας από τον περασμένο  Οκτώβριο και παρακολουθούσε κανονικά τα μαθήματα καθώς  είχε ισχυριστεί ότι γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1997 και είναι ορφανή.

Είχε υποστηρίξει ότι παλιότερα έκανε μαθήματα στο σπίτι και γι αυτό δεν υπάρχει το όνομά της στα σχολικά αρχεία αλλά τελικά κίνησε υποψίες. Όλα αυτά συνέβησαν αφού μια γυναίκα πίστεψε ότι ήταν ένα κορίτσι ορφανό και ταλαιπωρημένο από τη ζωή και θέλησε να τη βοηθήσει επιτρέποντάς της να μένει στο σπίτι της. «Την είχα σαν παιδί μου. Της αγόρασα ρούχα και παπούτσια και την έγραψα στο σχολείο» λέει η Tamica Lincoln που έγινε κηδεμόνας της.

«Συμπεριφερόταν σαν 15χρονη και κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Ήταν συνεπής με τα μαθήματά της και είχε καλή συμπεριφορά» είπε η διευθύντρια του σχολείου.

Το σχολείο δήλωσε ότι θα ενημερώσει τους γονείς των υπόλοιπων μαθητών και αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

Ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες οι προσλήψεις των 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 έως 66 ετών, από επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα δίνεται επιδότηση σε επιχειρήσεις για την πρόσληψη (με πλήρη μισθό και ασφάλιση) ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών θα παρέχει την επιδότηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων, ενώ θα έχει διάρκεια ένα χρόνο .
Η επιδότηση θα ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα, ενώ η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 54.000.000 ευρώ.
Σήμερα οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και ήδη οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα, καλούν τους ενδιαφερόμενους και προχωρούν στη «σύζευξη», όσων έχουν επιλεγεί με τις επιχειρήσεις που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την πρόσληψη τους.
Ξεκινάει η καταβολή της επιδότησης για τους 2.000 ανέργους που ανοίγουν τη δική τους επιχείρηση
Στη φάση των πληρωμών βρίσκεται και το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για 2.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 35 ετών, που επιδοτεί την επιχειρηματικότητα με έμφαση στην καινοτομία.
Το πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο και πρόσφατα εκδόθηκαν οι εγκριτικές αποφάσεις. Τις τελευταίες μέρες, οι υπηρεσίες του Οργανισμού καλούν τους δικαιούχους να εισπράξουν την πρώτη δόση από τις 10.000 ευρώ, που είναι το σύνολο της επιδότησης και να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους. Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και το ποσόν θα καταβληθεί σε τρείς δόσεις.
«Η υλοποίηση και των δυο αυτών προγραμμάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις ερχόμενες δυο εβδομάδες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Θοδωρής Αμπατζόγλου και πρόσθεσε ότι «η μάχη που δίνουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση στα μέτωπα της ανεργίας είναι καθημερινή».
Σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, αμέσως μετά θα ξεκινήσει η υλοποίηση των τεσσάρων νέων προγραμμάτων επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης για 35.500 ανέργους, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 49.761 ανέργους. Ο κ. Αμπατζόγλου εκτιμά, ότι συνολικός αριθμός των ωφελουμένων, από όλες τις δράσεις, θα ανέλθει σε 119.861.
Σε εξέλιξη, όμως, βρίσκονται και δυο προγράμματα ολιγοήμερων δωρεάν διακοπών για ανέργους χαμηλόμισθους και τα μέλη των οικογενειών τους. Την προηγούμενη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων.
Με το πρόγραμμα αυτό, 35.000 παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων εργαζομένων, θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν για 15 μέρες σε παιδικές κατασκηνώσεις, με επιδότηση του ΟΑΕΔ. Η φιλοξενία των παιδιών στις κατασκηνώσεις ξεκινά από τις 15 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.
Ανάλογους στόχους έχει και το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που ξεκινά την 1η Αυγούστου. Το πρόγραμμα, εξασφαλίζει δωρεάν πενθήμερες διακοπές σε 120.000 ανέργους και χαμηλόμισθους, που μετά την ολοκλήρωση της επιλογής, θα λάβουν από τον ΟΑΕΔ την «κοινωνική επιταγή» που θα καλύπτει το κόστος της διαμονής στα τουριστικά καταλύματα διαφόρων περιοχών.
Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα υλοποιηθεί από την 1.8.2014 έως την 30.06.2015.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τα προγράμματα αυτά «δείχνουν, ότι το κοινωνικό κράτος υπάρχει και ξαναχτίζεται σε υγιείς και στέρεες βάσεις», ο δε διοικητής του ΟΑΕΔ Θοδωρής Αμπατζόγλου επισημαίνει, ότι «εκτός από τη στήριξη που παρέχουν στις κοινωνικές ομάδες, που το έχουν ανάγκη, οι δράσεις αυτές, τονώνουν και τις τουριστικές επιχειρήσεις πολλών περιοχών».
aftodioikisi.gr
Έναν σκελετό ηλικίας 12.000 ετών ανέσυραν από το βυθό της θάλασσας δύτες στη Χερσόνησο του Γιουκατάν στο Μεξικό.
Βρέθηκε δίπλα σε κάποια εξαφανισμένα από τον πλανήτη ζώα, όπως μία τεράστια γάτα δόντια αλλά και σε έναν πρώιμο ελέφαντα
Το κρανίο και τα απομεινάρια εντοπίστηκαν μέσα σε μία βαθιά και σκοτεινή θαλάσσια σπηλιά και οι ειδικοί εκτιμούν πως ανήκαν σε μία κοπέλα ηλικίας 15 ή 16 ετών, την οποία οι επιστήμονες ονόμασαν Νάγια και ίσως μπορέσει να λύσει το μυστήριο που καλύπτει το πως έμοιαζαν οι πρώτοι Αμερικανοί.
Ο σκελετός της Νάγια είχε εντοπιστεί αρχικά το 2007, δίπλα σε κάποια εξαφανισμένα από τον πλανήτη ζώα, όπως μία τεράστια γάτα με κοφτερά δόντια αλλά και σε έναν πρώιμο ελέφαντα.
Όταν η Νάγια πέθανε, στο τέλος της εποχής των παγετώνων, οι σπηλιές στη Χερσόνησο του Γιουκατάν στο Μεξικό δεν βρίσκονταν στο νερό, αλλά αργότερα πλημμύρισαν, καθώς η στάθμη της θάλασσας ανέβαινε συνεχώς.
Οι ειδικοί πήραν DNA από ένα δόντι της Νάγια -κάτι το οποίο ήταν εφικτό λόγω της άριστης διατήρησης του κρανίου- για να δουν αν η κοπέλα ήταν πρόγονος των πρώτων Αμερικανών,οι οποίο είχαν έρθει από τη βορειοανατολική Ασία πριν από 15.000 με 20.000 χρόνια ή των σύγχρονων Ιθαγενών Αμερικανών.
Το θέμα είναι ότι η Νάγια έχει πολλές ομοιότητες με τους πρώτους μετανάστες στην Αμερική αλλά ο γενετικός της κώδικας δείχνει ότι είναι ένας πρώιμος πρόγονος των σύγχρονων ιθαγενών Αμερικανών.

http://peiraxtiri.gr
Οι αρχές του Kingston στο New York's Hudson Valley δεν πίστευαν ότι ο 67χρονος άστεγος ενώ στάθηκε για δεύτερη φορά τυχερός και βρήκε ένα πορτοφόλι με χρήματα, το επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του.

Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να μην ρωτήσουν τον Hassell "Junior" Barber γιατί επέστρεψε το πορτοφόλι αντί να κρατήσει τα χρήματα. Εκείνος όμως απάντησε αποστομωτικά ότι «αυτό ήταν το σωστό».

Η εφημερίδα Times Herald-Record of Middletown αναφέρει ότι δεν είναι γνωστό πόσα χρήματα είχε το πορτοφόλι αλλά ο τίμιος άστεγος είχε επιστρέψει τον προηγούμενο Ιούλιο $485, τα οποία είχε βρει στον ίδιο ακριβώς δρόμο. Η ανάρτηση της ιστορίας του 67χρονου, στην ιστοσελίδα του αστυνομικού τμήματος στο facebook, συγκίνησε πολλούς ανθρώπους που έχουν προσφερθεί να τον βοηθήσουν.

Οι αγορές μέσω διαδικτύου είναι ένας εύκολος και άνετος τρόπος που μας εξοικονομεί χρόνο αλλά όχι πάντα χρήμα, καθώς πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να πέσετε θύματα απάτης.
Γι αυτό, καλό είναι να έχετε υπόψιν σας κάποιες χρήσιμες συμβουλές, ακόμα και όταν πραγματοποιείτε οικονομικές συναλλαγές μέσω Internet:   
1. Αποφεύγετε να πραγματοποιείτε οικονομικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου από Internet café, δημόσιες βιβλιοθήκες και άλλους χώρους στους οποίους πολλοί χρήστες έχουν πρόσβαση στους ίδιους υπολογιστές . Προτιμήστε τον δικό σας υπολογιστή ή κάποιον για τον οποίο είστε βέβαιοι για το επίπεδο ασφάλειάς του.
 2. Ως προς τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για τις διαδικτυακές συναλλαγές:
  • Αλλάζετε συχνά τους κωδικούς πρόσβασης και πάντα στην περίπτωση που υποψιάζεστε ότι έχουν εκτεθεί. 
  • Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ως κωδικό πρόσβασης την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία που μπορεί  εύκολα να βρεθούν.
  • Αποφεύγετε να έχετε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης μέσα σε πορτοφόλια, τσάντες ή ατζέντες. Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής τους θα διευκολύνετε πολύ τους δράστες.
  • Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης σε περισσότερες από μια κάρτες σας. 
  • Μην δίνετε τον κωδικό πρόσβασης σας σε οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. 

3. Επικοινωνήστε με την τράπεζά σας αν νομίζετε ότι κάποιος γνωρίζει τον κωδικό σας πρόσβασης στην υπηρεσία Internet banking

4. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία «Αυτόματης Καταχώρησης» του προγράμματος περιήγησης. Η λειτουργία αυτή αποθηκεύει τους κωδικούς σας στον υπολογιστή, γεγονός που τους καθιστά έκθετους.

 5. Κάνετε αγορές μόνο από γνωστές εταιρείες που σας παρέχουν εγγυήσεις ασφάλειας. Αν κάνετε συχνά αγορές από το διαδίκτυο, χρησιμοποιείτε μια κάρτα, αποκλειστικά για αυτή τη χρήση.
 6. Φροντίστε να διατηρείτε σε υψηλό επίπεδο την ασφάλεια του υπολογιστή σας.
 Ειδικότερα:
-  Φροντίστε να λαμβάνετε τακτικά τις ενημερωμένες εκδόσεις των προγραμμάτων που χρησιμοποιήστε και κυρίως τις «επιδιορθώσεις ασφαλείας».
-   Εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα προστασίας από τους ιούς (antivirus) και ένα δίχτυ προστασίας (firewall), και φροντίστε να λαμβάνετε τακτικά τις ενημερωμένες εκδόσεις τους. Το δίχτυ προστασίας σας προφυλάσσει σε μεγάλο βαθμό από τις πιθανές «εισβολές» που θα δεχτείτε κατά τις περιηγήσεις σας στο διαδίκτυο.
-  Προστατέψτε τον υπολογιστή σας με κωδικό πρόσβασης προκειμένου να αποτρέψετε την πρόσβαση σε αυτόν μη εξουσιοδοτημένων χρηστών.
 7. Αν είστε χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails): Μην ανοίγετε τα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) για την προέλευση ή τον αποστολέα των οποίων δεν είστε βέβαιοι. Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα ηλεκτρονικά μηνύματα άγνωστης προέλευσης που περιέχουν συνημμένα αρχεία με κατάληξη .exe, .pif, ή .vbs.  
Συνηθισμένος είναι ο ιός που έχει τη μορφή e-mail που στέλνεται από κάποιο γνωστό σας. Μην απαντάτε σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία. ΠΡΟΣΟΧΗ!!  ΜΗΝ μην στέλνετε ΠΟΤΕ προσωπικά σας στοιχεία ή στοιχεία των συναλλαγών σας μέσω μίας κοινής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (webmail).

8. Να ενημερώνεστε για τους λογαριασμούς σας και να φροντίζετε για την ασφάλεια των προσωπικών σας στοιχείων και εγγράφων.
news.gr
Εάν κάνετε δίαιτα, αλλά έχετε φτάσει άπειρες φορές ένα βήμα πριν τα παρατήσετε, τότε ένα ανέλπιστο εύρημα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Queen Margaret, στο Εδιμβούργο, υπόσχεται να σας κόψει την πείνα... μαχαίρι και μάλιστα σε μόλις 15 λεπτά!

Ποια είναι, όμως, η τροφή αυτή που υπόσχεται μαγικά αποτελέσματα;

Πρόκειται για το γνωστό σε όλους και υποτιμημένο ρόδι, το οποίο διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο ελαττώνει το αίσθημα της πείνας, αλλά αυξάνει και τα επίπεδα κορεσμού, με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο.

Στο πλαίσιο της μελέτης, 29 εθελοντές, αφού είχαν καταναλώσει ένα ποτήρι χυμό ροδιού, κλήθηκαν απολαύσουν ένα γεύμα ζυμαρικών με σάλτσα ντομάτας.

Παράλληλα, τους ζητήθηκε να δηλώνουν ανά 15 λεπτά και επί 2 ώρες πόσο πεινούσαν, αν ένιωθαν λαχτάρα για το φαγητό, πόσο χορτάτοι ένιωθαν και πόσο ικανοποιημένοι ήταν από το φαγητό τους.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, οι εθελοντές ανέφεραν -κατά μέσο όρο- 12% λιγότερη πείνα, 21% χαμηλότερη λαχτάρα για φαγητό, 16% εντονότερο αίσθημα κορεσμού της πείνας και 15% υψηλότερη ικανοποίηση από το φαγητό τους, με αποτέλεσμα να καταναλώσουν τελικά λιγότερες θερμίδες.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στο ρόδι, οι πολυφαινόλες, δρουν ως κατασταλτικά της όρεξης.

http://www.onmed.gr 

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!