Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τα χρώματα, μας συνοδεύουν κάθε μέρα και χωρίς να το καταλαβαίνουμε επιδρούν στη διάθεση μας. Εκπέμπουν σήματα στον εγκέφαλο που επηρεάζουν την ψυχική υγεία και την ισορροπία του σώματός μας. Με την βοήθειά τους εκφραζόμαστε, περιγράφουμε τα συναισθήματα μας, ενώ ανάλογα με την διάθεση που έχουμε, υποσυνείδητα επιλέγουμε και το συγκεκριμένο χρώμα.
Αν γνωρίζουμε πως λειτουργούν τα χρώματα, θα μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας βελτιώνοντας καθημερινά την ποιότητα της ζωής μας.
Τα χρώματα μπορούν να μας δημιουργήσουν παιχνιδιάρικη διάθεση, να μας χαρίσουν γαλήνη, ηρεμία, δύναμη και επιθυμία για επικοινωνία.
Παράλληλα, μπορούν να αντιμετωπίσουν το άγχος, την κούραση, τις έντονες εμμονές και φοβίες μας, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ψυχικής μας κατάστασης.
Για λόγους κοινωνικούς και προσωπικούς, το κόκκινο πάντα θα ανάβει τα πάθη και τα αίματα καθώς έχει παρατηρηθεί ότι όταν το κοιτάζουμε επίμονα αυξάνει τους ρυθμούς της καρδιάς, ενώ συγχρόνως μας προσφέρει ενέργεια και ενισχύει την σεξουαλική μας διάθεση.
Αντίθετα, όταν νιώθουμε την ανάγκη να ηρεμήσουμε μετά από μια αγχωτική και δύσκολη μέρα καταφεύγουμε στο μπλε. Μας μεταδίδει γαλήνη και ηρεμία, ενώ το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας μας ξεκουράζει και μας χαλαρώνει.
Το πράσινο συχνά συμβολίζει μια νέα αρχή, ενώ συμβάλει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και έχει τη δύναμη να μας ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο, ενώ το κίτρινο χρώμα έχει τόσο θετικές όσο και αρνητικές επιπτώσεις στην διάθεσή μας. Από το χρώμα του ήλιου που μας χαρίζει χαρά και αισιοδοξία, μέχρι το θαμπό κίτρινο ενός χλωμού προσώπου, ανάλογα με την απόχρωσή του, μπορεί να μας γεννήσει διαφορετικά συναισθήματα.
Τελευταίο αφήσαμε το απόλυτο "χρώμα". Το μαύρο εμπνέει σεβασμό, κομψότητα, προσφέρει στυλ και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και μυστήριο. Είναι συνδεδεμένο με το πένθος, το άγνωστο και τη μοναχικότητα. Ο άνθρωπος που προτιμά το μαύρο είναι σοβαρός, εσωστρεφής και μυστικοπαθής, ενώ αυτοί που δείχνουν την αποστροφή τους στο μαύρο επιδιώκουν την ανεξαρτησία, την απελευθέρωση από κάθε εξάρτηση και χαρακτηρίζονται από αφοβία για το άγνωστο.
Στα πειράματα και στις έρευνες σχετικά με την επιρροή των χρωμάτων, έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που περιβάλλονται συχνά από ζωηρά και φωτεινά χρώματα, διαθέτουν καλύτερη φυσική κατάσταση και ψυχική ηρεμία από εκείνους που βιώνουν την καθημερινότητα μέσα από μουντά χρώματα.
echoes.gr
O 36χρονος Li Moulian από την Κίνα επιχείρησε να σκοτώσει την 21χρονη έγκυο σύντροφό του Xu Fan. 
 
Όπως αναφέρει η Daily Mail ο Moulian απήγαγε την γυναίκα, και έδεσε στην πλάτη της μια φιάλη υγραερίου με σκοπό να την... ανατινάξει!

Όταν η αστυνομία επιχείρησε να σώσει τη γυναίκα, ο Moulian πυροδότησε τη φιάλη με αποτέλεσμα ο ίδιος και η 21χρονη να καταλήξουν στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα. Παρά τον σοβαρό τραυματισμό της Fan, το αγέννητο μωρό της τα κατάφερε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η νεαρή γυναίκα έμεινε έγκυος κατά λάθος ύστερα από ένα one-night-stand με τον 36χρονο. Το ζευγάρι αποφάσισε να μείνει μαζί ωστόσο μετά από μερικούς μήνες τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά...

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Moulian επιτέθηκε στη Fan ενώ εκείνη κοιμόταν, την έσυρε έξω από το κρεβάτι και της είπε πως σχεδίαζε να τη σκοτώσει. Την πέταξε μέσα στο αυτοκίνητό του και οδηγούσε γύρω γύρω στην πόλη πριν η αστυνομία τον εντοπίσει.

Τις Αρχές είχαν ειδοποιήσει γείτονες που είδαν τη γυναίκα να μπαίνει δια της βίας στο αυτοκίνητο.

Δράστης και θύμα κατέληξαν σε διπλανά κρεβάτια στο νοσοκομείο, με τα τραύματά τους να απειλούν τη ζωή και των δύο. Για τον άνδρα οι γιατροί είναι περισσότερο απαισιόδοξοι και δεν εκτιμούν πως θα τα καταφέρει.

http://www.newsbomb.gr 

Σίγουρα πρόκειται για την περιοχή που βρίσκεται πάντα στην κορυφή των υποθέσεων μυστηρίου, με περιστατικά ανεξήγητων εξαφανίσεων πλοίων και  αεροσκαφών όπως και με άλλα περίεργα συμβάντα που έχουν αναφερθεί.
Το διάσημο Τρίγωνο των Βερμούδων κρύβει και κάτι άλλο στο βυθό του...
Πριν από δύο περίπου χρόνια μία ομάδα Καναδών επιστημόνων ανακάλυψε μια χαμένη πόλη. Πολύ κοντά στις ακτές της Κούβας εντοπίστηκαν ερείπια κτηρίων, τέσσερις πυραμίδες αλλά και αρκετά αγάλματα «σφίγγες». Μάλιστα όπως λέγεται οι πυραμίδες είναι μεγαλύτερες από την πυραμίδα του Χέοπος της Αιγύπτου!
Η αρχαία πόλη βρίσκεται 183 μέτρα κάτω από τον ωκεανό και οι ειδικοί εξηγούν ότι τα απομεινάρια της μας γυρίζουν πίσω στην προκλασική περίοδο της ιστορίας της Καραϊβικής και της Κεντρικής Αμερικής. Όμως οι επιστήμονες Paul Weinzweig και η Pauline Zalitzki, ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν την Ατλαντίδα, την χαμένη πόλη για πάνω από 10.000 χρόνια.
Βέβαια μέχρι σήμερα υπήρξαν και υπάρχουν πολλές περιοχές όπου θα μπορούσε να βρίσκεται η χαμένη Ατλαντίδα. Οι περισσότερες από αυτές που θεωρούνται και οι πιο πιθανές βρίσκονται στη Μεσόγειο, όπως η Σαρδηνία, η Σικελία, η Μάλτα, η Κύπρος, η Κρήτη και η Σαντορίνη, η Ανδαλουσία, αλλά και άλλες περιοχές της Τουρκίας και του Ισραήλ.
echoes.gr
Εκτός από ταλέντο στην υποκριτική, έχει και ταλέντο στην ζωγραφική... Το χέρι της πιάνει και το έχει δείξει πολλές φορές!

Η Μίνα Ορφανού είναι ηθοποιός, ζωγράφος, φτιάχνει κρέμες και... πρόσφατα δημιούργησε γόβες, τις οποίες της φωτογράφησε και τις ανέβασε στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Οι εν λόγω γόβες είναι φτιαγμένες από τα χεράκια της με φύλλα χρυσού και πολύτιμες πέτρες και η αξία τους ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ!

http://www.gossip-tv.gr

Ο πρώτος άνθρωπος που διατύπωσε την υποψία ότι ο Πειραιάς ήταν κάποτε νησί, ήταν ο αρχαίος έλληνας ιστορικός, γεωγράφος και φιλόσοφος Στράβων που έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ.
Φαίνεται πως είχε απόλυτο δίκιο και αυτό επιβεβαιώνεται από έλληνες και γάλλους γεωλόγους και αρχαιολόγους. Πριν από λίγα χρόνια δημοσιεύτηκε μία μελέτη στο έγκριτο γεωλογικό περιοδικό «Geology» από τον αναπληρωτή καθηγητή Γεωμορφολογίας στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Κοσμά Παυλόπουλο, την λέκτορα στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Τριανταφύλλου και τους συνεργάτες τους από το γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) και το Πανεπιστήμιο Παρισιού.
Η ερευνητική ομάδα συνέλεξε πυρήνες από ερευνητικές γεωτρήσεις κοντά στον Πειραιά και τον Κηφισό και χρησιμοποίησε ραδιοχρονολόγηση άνθρακα για να δημιουργήσει το γεωλογικό χρονικό της περιοχής. Τα πορίσματα της έρευνας έδειξαν ότι όντως ο Πειραιάς ήταν κάποτε νησί που χωριζόταν από την υπόλοιπη Αττική με θαλάσσια ζώνη. Η ζώνη αυτή άρχιζε από την περιοχή του Φαληρικού όρμου, περνούσε μέσα από τη σημερινή συνοικία Καμίνια και κατάληγε στο σταθμό των «Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών – Πειραιώς».
Όλα αυτά πριν από 8.000 χρόνια, στην αρχή της Ολόκαινου εποχής όπου ο βραχώδης λόφος του Πειραιά είχε μία σύνδεση με την υπόλοιπη Αττική. Κατά τη διάρκεια όμως της Νεολιθικής Περιόδου (4850 – 3450 π.Χ.) και εξαιτίας της ανόδου των υδάτων, μετατράπηκε σε νησί που διαχωριζόταν από την Αθήνα από έναν ρηχό κόλπο.
Βέβαια η γεωλογία της περιοχής άλλαξε και πάλι με τη βοήθεια των ποταμών Κηφισού και Κορυδαλλού, των οποίων οι αποθέσεις σχημάτισαν μια λιμνοθάλασσα ανάμεσα στον Πειραιά και την Αθήνα πριν από περίπου 4.000 χρόνια. Τα ιζήματα των ποταμών συνέχισαν το έργο τους (να γεμίζουν τη λιμνοθάλασσα) μέχρι τον 5ο αιώνα π.Χ. όταν πρώτα ο Κίμων και μετά ο Περικλής συνέδεσαν τον Πειραιά με την Αθήνα μέσω δύο «μακρών τειχών».
Η άποψη ότι ο Πειραιάς ήταν κάποτε νησί εμφανίζεται εξάλλου και στο λεξικό του Σουίδα (ή Σούδα) που χρονολογείται στον 10ο αιώνα.
echoes.gr
Τη δυνατότητα να "σερφάρουν" ελεύθερα σε περισσότερα από 20 κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης θα έχουν πλέον κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης, στο πλαίσιο της στρατηγικής του κεντρικού Δήμου για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών ασύρματης δικτύωσης (Wi - Fi hotspots).

Πρόκειται για μια συνεργασία της διοίκησης του Δήμου με ιδιωτικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο και προσφέρουν δωρεάν την εγκατάσταση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του δικτύου.

Μεταξύ των σημείων που θα υπάρχει δωρεάν wi-fi είναι το δημαρχιακό μέγαρο, το πάρκο Ανθοκομικής, η πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος, τα πάρκα της παραλίας, η Τούμπα, το πάρκο Παπαναστασίου και η είσοδος της ΔΕΘ.

Οι συνδέσεις για ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο υλοποιούνται σταδιακά και οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός του επόμενου διμήνου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στις 9 Ιανουαρίου 1908, έρχεται στο κόσμο στο Παρίσι ένα κορίτσι που έγινε ένα από τα πιο φωτεινά γυναικεία σύμβολα του 20ού αιώνα και άλλαξε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο νοείται η γυναίκα. Η ζωή και η σκέψη της Σιμόν ντε Μποβουάρ ξέφευγαν από τα στενά φεμινιστικά πλαίσια, περιπλέκονταν με τον υπαρξισμό, την Αριστερά, τη σεξουαλική απελευθέρωση, τη Γαλλική διανόηση και επηρέασαν σε επίπεδο ιδεών και φαινομένων την κοινωνία.

Η Σιμόν γεννιέται στις 9 Ιανουαρίου 1908 στο Παρίσι, μεγαλώνει σε ένα συντηρητικό, μεγαλοαστικό και καθολικό περιβάλλον και σε μικρή ηλικία θέλει να γίνει καλόγρια. Στα 14 της χρόνια περνάει μια σημαντική υπαρξιακή κρίση που την απομακρύνει μια και καλή από το Θεό και την εθίζει στη φιλοσοφική αναζήτηση. Το πάθος της για τη φιλοσοφία την οδηγεί στα έδρανα της École Normale Supérieure, όπου ξεχωρίζει για την ανατρεπτική της σκέψη και το 1921 γνωρίζει τον Ζαν-Πωλ Σαρτρ.

Αποτελεί ειρωνεία το γεγονός πως η «μητέρα του φεμινισμού» έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση πολλών ως η σύντροφος ενός σπουδαίου άντρα, αλλά η σχέση της Μποβουάρ με τον Σαρτρ, τόσο στον έρωτα όσο και στη φιλοσοφία, είναι ιδιαίτερη, αμφίδρομη και ανεξάρτητη. Ως ζευγάρι, μένουν σε διαφορετικά σπίτια και ως ερωτικοί σύντροφοι, διατηρούν ανοιχτές ερωτικές σχέσεις με άλλους ανθρώπους, ενίοτε και όλοι μαζί, καταστάσεις που η Μποβουάρ θα εξιστορήσει μέσα από το λογοτεχνικό της έργο.

Ο ελεύθερος έρωτας και η αυτοδιάθεση του σώματος βρίσκονται στην καρδιά της σχέσης τους και η λέξη «γάμος» αποτελεί ένα «κακό αστείο». Όταν το 1931 ο Σαρτρ ζητά από τη Μποβουάρ να παντρευτούν –για πρακτικούς κυρίως λόγους– η Γαλλίδα είναι κάθετη: «ο γάμος είναι περιορισμός, αστικοποίηση, αλλά και θεσμοθετημένη παρέμβαση του κράτους στην ιδιωτική ζωή των πολιτών».

Για να κερδίσει την οικονομική ανεξαρτησία της, η Σιμόν γίνεται καθηγήτρια, αλλά το ναζιστικό κατοχικό καθεστώς την απολύει το 1943, επειδή υποστηρίζει τη σχέση μαθήτριάς της με Ισπανό εβραϊκής καταγωγής. Κατά τη διάρκεια της κατοχής, η Μποβουάρ έρχεται σε επαφή με τον Καμύ, τον Ζενέ, τον Πικάσο και άλλα «αντιστασιακά στοιχεία» του Παρισιού, ενώ παίρνει μέρος στην οργάνωση 'Σοσιαλισμός και Ελευθερία' που ιδρύει ο Σαρτρ στα πλαίσια της αντίστασης.

Συχνάζει στο θρυλικό παρισινό καφέ Les Deux Magots, όπου οι πολιτικές και φιλοσοφικές συζητήσεις της με τον Σαρτρ και τους υπόλοιπους μένουν στην ιστορία. Όταν ο πόλεμος τελειώνει, αρχίζει η χρυσή εποχή για τη Σιμόν, που εκδίδει μαζί με τον Σαρτρ το πολιτικό περιοδικό 'Les Temps Modernes' στις σελίδες του οποίου αντανακλάται η ανατρεπτική της σκέψη πάνω στην πολιτική, τη φιλοσοφία και το γυναικείο ζήτημα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι συντηρητικοί και καθολικοί κύκλοι της Γαλλίας την βλέπουν ως «πορνογράφο» και ως «νυμφομανή».

Στα μέσα του 1949, η Σιμόν ντε Μποβουάρ δημοσιεύει 'Το Δεύτερο Φύλο' (Le Deuxième Sexe), ένα έργο που σήμερα είναι γνωστό ως «η βίβλος του φεμινισμού» και που, σε κάθε περίπτωση, δίνει μια ριζοσπαστική ερμηνεία στο τι είναι γυναίκα. Για πρώτη φορά, η ταυτότητα της γυναίκας παρουσιάζεται ως κάτι μη φυσικό και μη δεδομένο, ως ένα κοινωνικό κατασκεύασμα που συντηρεί συγκεκριμένες σεξουαλικές σχέσεις εξουσίας: «Γυναίκα δε γεννιέσαι, γίνεσαι».

Υπό το πρίσμα του υπαρξισμού, η Μποβουάρ βλέπει τη Γυναίκα ως το σημαντικότερο παράδειγμα του κοινωνικού «Άλλου», ως μία ύπαρξη που ιστορικά ορίζεται σαν το αδύναμο, αφύσικο και μη ομαλό αντίθετο του Άντρα και το γεγονός αποτελεί τη ρίζα της καταπίεσης των γυναικών. Η θεώρηση αυτή είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία θα στηριχθεί η μετέπειτα φεμινιστική λογοτεχνία, που περιστρέφεται γύρω από το κοινωνικό κατασκεύασμα της θηλυκής ταυτότητας και την έννοια του σεξουαλικού «Άλλου».

Κάπως έτσι, η Σιμόν αναδεικνύεται σε αρχιέρεια του φεμινισμού κατά την ταραγμένη δεκαετία του '60, ένα κίνημα που έχει ξεφύγει από τη διεκδίκηση ψήφου και ίσων δικαιωμάτων και θέλει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι γυναίκες. Παράλληλα, θεωρείται παραδειγματική η στάση που κρατάει σε πολιτικά τεκταινόμενα όπως ο γαλλοαλγερινός πόλεμος.

Το έργο της Μποβουάρ είναι πολυδιάστατο, αφού περιλαμβάνει από πολιτικές θέσεις και φιλοσοφικά δοκίμια μέχρι μυθιστορήματα, βιογραφίες και θεατρικά έργα. Η αλληλοεπιρροή με το Σάρτρ είναι εμφανής σε πολλές περιπτώσεις, τόσο στα κείμενα της Μποβουάρ, όσο και σε αυτά του Σάρτρ, ακόμα και στο μεγαλούργημά του «Το Είναι και το Μηδέν».

Η Σιμόν ντε Μποβουάρ πεθαίνει στις 14 Απριλίου 1986 από πνευμονία και θάβεται στο νεκροταφείο Μονπαρνάς του Παρισιού, δίπλα στον αγαπημένο της Σαρτρ.

Με δωρεάν διανομή των προϊόντων τους σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, που διαμαρτύρονται στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Σήμερα Τρίτη και ώρα 11 το πρωί, οι παραγωγοί προγραμματίζουν αποκλεισμό της Κεντρικής Λαχαναγοράς του Ρέντη, ενώ την Τετάρτη στις 10.30 το πρωί θα μοιράσουν σε καταναλωτές δωρεάν τα προϊόντα τους σε επτά περιοχές της Αττικής:
  • Νέα Σμύρνη στην οδό Ελλησπόντου
  • Περιστέρι στον Άγιο Αντώνιο
  • Κολωνός στην οδό Επιδαύρου
  • Δραπετσώνα στην οδό Ρήγα Φεραίου
  • Νίκαια στην οδό Φιλαδελφείας
  • Μενίδι στο Δημαρχείο (Μποσδα)
  • Ελευσίνα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως
aftodioikisi.gr
Οι αλλεργίες αποτελούν ένα εποχιακό φαινόμενο που εμφανίζονται συνήθως την άνοιξη και κυρίως τον Μάιο.
Πολλοί ασθενείς όμως, ενώ εμφάνιζαν αρχικά την αλλεργία τους μόνον Απρίλιο ή Μάιο, με την πάροδο του χρόνου υποφέρουν όλο και μεγαλύτερο χρόνο, φθάνοντας πολλές φορές να καλύπτουν το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου εως και Ιουνίου, δηλαδή σχεδόν τον μισό χρόνο του ετους, με φαινόμενα αλλεργικά.
Η αλλεργία μπορεί να εμφανίζεται μόνο στο δερμα και να μην έχει εποχιακή κατανομή, μπορεί να εντοπίζεται στα μάτια με τις επιπεφυκίτιδες, μπορεί να αφορά το ανώτερο αναπνευστικό με τις αλλεργικές ρινίτιδες, φαρυγγίτιδες και τελος να παρουσιάζεται στο κατώτερο αναπνευστικό με τις αλλεργικε’ς βρογχίτιδες και το αλλεργικό άσθμα, που είναι και η δυσκολότερη κατάσταση.
Συμφωνά με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2000 το ποσοστό των αλλεργικών ανήλθε στο 25% του πληθυσμού, δηλαδή ενας στους τέσσερις Ευρωπαίους κατά την άνοιξη, παρουσιάζει κάποια μορφή αλλεργίας.
Η Ομοιοπαθητική εχει πολύ καλά αποτελέσματα στις αλλεργίες, ειδικά όμως σε εκείνες που εμφανίσθηκαν πρόσφατα. Όσο περισσότερα χρόνια υποφέρει ο αλλεργικός, όσο πιο εσωτερικά και βαθειά έχει κατεβεί η αλλεργία του (πνεύμονες κλπ.) όσο περισσότερα φάρμακα χρησιμοποιεί και ειδικά κορτιζονούχα, τόσο δυσκολότερη γίνεται η θεραπεία του.
Καλό είναι ο αλλεργικός να ξεκινήσει την ομοιοπαθητική του αγωγή από τον χειμώνα, ώστε ήδη το αμυντικό του σύστημα να είναι πιο ισχυρό. Στη συνέχεια θα χρειασθεί κάθε άνοιξη να επισκέπτεται τον γιατρό του για να λάβει την ανάλογη θεραπεία με τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, τα οποία ως γνωστόν προέρχονται από το φυτικό, ζωικό και ορυκτό βασίλειο, είναι αραιωμένα (γι αυτό δεν έχουν παρενέργειες) και δυναμοποιημένα (γι αυτό δρουν ενεργειακά), θεραπεύοντας όλο τον οργανισμό. Εδώ θα μπορούσε να τεθεί η εξής ερώτηση: γιατί ένας οργανισμός που επί 35 χρόνια ήταν υγιής ξαφνικά δεν ανέχεται την γύρη της ελιάς ή το χνούδι από το πούπουλο ή π.χ. το χάϊδεμα μιας γάτας, όταν για 35 χρόνια δεν έχει κανένα πρόβλημα; Μήπως για κάποιους λόγους το αμυντικό του σύστημα έχει πέσει τόσο, ώστε η επαφή του με φυσικά ερεθίσματα να μην είναι πλέον δυνατή;
Αυτός είναι ο λόγος που η Ομοιοπαθητική δρα ενισχύοντας τον οργανισμό, ώστε το περιβάλλον να είναι και πάλι φυσικό και φιλικό απέναντί του.
Συνήθως οι ομοιοπαθητικές θεραπείες θα χρειασθούν 2-5 χρόνια (κατά την περίοδο της άνοιξης) μέχρι να γίνει τελείως καλά ο ασθενής. Αυτό που παρατηρείται όμως είναι ότι κάθε χρόνο η αλλεργία του ασθενούς είναι πιο ελαφριά, διαρκεί όλο και μικρότερο χρονικό διάστημα, δεν χρειάζεται κορτιζόνη, παρά μόνο κάποια ήπια αντισταμινικά μερικές φορές, μέχρι να απαλλαγεί πλήρως από το χρόνιο πρόβλημα του.
Η μεγάλη δυσκολία της Ομοιοπαθητικής είναι ότι κάθε οργανισμός αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση, που χρειάζεται ένα και μόνο φάρμακο για να βοηθήσει τον συγκεκριμένο ασθενή, να του ανεβάσει το επίπεδο υγείας και να τον απαλλάξει τελικά από την αλλεργία.
Για να γίνει αυτό κατανοητό θα αναφέρουμε μερικά από τα δεκάδες φάρμακα που χορηγούνται στην Ομοιοπαθητική για τις αλλεργίες και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια μικρή διαφορετική διαγνωστική αυτών των φαρμάκων.
Το δύσκολο έργο του ομοιοπαθητικού γιατρού είναι να επιλέξει αυτό που ενδείκνυται για τον συγκεκριμένο ασθενή. Αυτά είναι και ο λόγος που ο ομοιοπαθητικός γιατρός για να έχει πολλά και καλά αποτελέσματα, πρέπει να είναι βαθύς γνώστης αυτής της ήπιας, αλλά ουσιαστικής και ολιστικής θεραπευτικής του 21ου αιώνα.

http://peiraxtiri.gr

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαψεύδει πληροροφορίες κατά τις οποίες υπάρχουν εμπόδια στην επιστροφή στο Δημόσιο για τους υπαλλήλους της πρώτης εφεδρείας. Και διαβεβαιώνει ότι «κατ” εφαρμογή της δικαστικής απόφασης 3354/2013 της Ολομέλειας του ΣτΕ, οι  υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα με βάση το N. 4024/2011 και επιθυμούν να επιστρέψουν, επανέρχονται στην υπηρεσία».
Στην ανακοίνωση του ΥΠΔΜ αναφέρονται επίσης τα εξής:
Η επαναφορά στην υπηρεσία γίνεται κατόπιν σχετικής απόφασης κατανομής που εκδίδει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατόπιν αιτήματος του φορέα υποδοχής. Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται για κάθε πρόσληψη στο Δημόσιο.
Σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «επιστροφή μετ” εμποδίων» και «περιπλοκή της υπόθεσης επαναφοράς» δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα.

Νωρίτερα, στο in.gr είχε αναρτηθεί το ακόλουθο ρεπορτάζ:
Περιπλέκεται η υπόθεση της επαναφοράς στο Δημόσιο των υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.
Η αποκατάστασή τους μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου για την εφεδρεία -κατ” εφαρμογή του μνημονίου-, «σκοντάφτει» στην επιλογή να μην διαταραχθεί η συμφωνία με την τρόικα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με το Βήμα, πρόκειται για υπαλλήλους οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία λόγω αυτοδίκαιης απόλυσης ή είχαν τεθεί και εξακολουθούσαν μέχρι πρότινος να τελούν υπό καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.
Η κυβέρνηση θέτει νέες προϋποθέσεις για να τοποθετηθούν ξανά στις υπηρεσίες τους, προβάλλοντας το ζήτημα ότι ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις).
Με έγγραφο που εστάλη στις 28 Απριλίου 2014 από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς όλα υπουργεία και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, διευκρινίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών επαναφοράς των υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους είναι η έκδοση απόφασης κατανομής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Και αυτό, ώστε, όπως σημειώνεται στο έγγραφο να διασφαλιστεί η πιστή εφαρμογή διατάξεων, που ορίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3812/2009 δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις)».
Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι λαμβάνεται υπ” όψιν ότι, αφενός μεν, οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων καταργήθηκαν αυτοδικαίως και αφετέρου με την επαναφορά τους στην Υπηρεσία προκαλείται αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
Σε διάταξη του νόμου για την εφεδρεία που κρίθηκε ως αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του ΣτΕ οριζόταν ότι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου απολύονται αυτοδικαίως από την υπηρεσία τους με τη συμπλήρωση κατ” ελάχιστον τριακονταπενταετούς πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας και τουλάχιστον του 55ου έτους της ηλικίας τους, «εφόσον η συμπλήρωση της ως άνω υπηρεσίας και του ως άνω ορίου ηλικίας χωρήσουν μέχρι την 31.12.2013».
Μετά την κρίση του ΣτΕ (απόφαση υπ” αριθμ. 3354/2013) περί αντισυνταγματικότητας διατάξεων, υπάλληλοι μπορούν να διεκδικήσουν την επάνοδό τους στην υπηρεσία τους και να απαιτήσουν η θέση τους που έχει καταργηθεί να επανασυσταθεί.
Το αίτημα αυτό μπορεί να απευθυνθεί στην υπηρεσία απ” όπου προέρχονται. Η θέση τους έχει μεν καταργηθεί, αλλά με βάση τα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του ΣτΕ, αυτό έγινε με αντισυνταγματική διάταξη και επομένως μπορεί να επανασυσταθεί.
Οι Διευθύνσεις Διοικητικού ή Προσωπικού θα έπρεπε πρώτα να έχουν προβεί σε ανάκληση της διαπιστωτικής πράξης λύσης της υπαλληλικής σχέσης και εν συνεχεία να εκδώσουν την απόφαση επαναφοράς στην υπηρεσία των αιτούντων υπαλλήλων η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Τώρα με το νέο έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προστίθενται νέες απαιτήσεις. Χρειάζεται η έκδοση απόφασης κατανομής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μάλιστα, τα αιτήματα για την έκδοσή της θα πρέπει να υποβάλλονται από το φορέα, πριν από την έκδοση της απόφασης επαναφοράς, στη Διεύθυνση Προσλήψεων Προσωπικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Επίσης πριν από τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απαραίτητη είναι η βεβαίωση που εκδίδεται από αυτή την υπηρεσία για τον έλεγχο τήρησης του λόγου 1 προς 5.
aftodioikisi.gr
Η δημιουργία ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας μέσα από την αύξηση του ποσοστού απασχόλησης από το 55% στο 70% έως το 2020 και η μείωση κατά 450.000 του αριθμού των ατόμων που είναι σε κατάσταση φτώχειας είναι δύο από τους βασικούς στόχους, μέσα από την αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ. Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στη χρηματοδότηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου με τον διπλασιασμό σχεδόν ως ποσοστό του ΑΕΠ των δαπανών που προορίζονται για την έρευνα και την τεχνολογία και την ενίσχυση των εμπορεύσιμων κλάδων, όπως η βιομηχανία – μεταποίηση, ο τουρισμός, οι επιχειρηματικές υπηρεσίες, η γεωργία, η ναυτιλία και η ενέργεια, προκειμένου να αυξηθεί η συνεισφορά τους στο ΑΕΠ κατά 4 μονάδες.
Το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης -όπως είναι ο πλήρης τίτλος του ΕΣΠΑ- υποβλήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εξειδικεύει τη στρατηγική της χώρας έως το 2020 μέσα από οκτώ προτεραιότητες και μετρήσιμους στόχους. Στο κείμενο που απεστάλη προς έγκριση στην Ε.Ε. διαπιστώνεται ότι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η επιμονή της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα, ακόμη και αν η συνολική ζήτηση αυξηθεί, με βασικότερη αιτία τη σταδιακή απαξίωση των δεξιοτήτων των μακροχρόνια ανέργων. Εάν η ανεργία επιμείνει στον χρόνο, επισημαίνεται στο σχετικό κείμενο «θα απαξιώσει το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας, θα οδηγήσει σε αυξημένο αριθμό μακροχρόνια ανέργων», υπονομεύοντας κάθε ελπίδα για έξοδο από την κρίση και φυσικά την κοινωνική συνοχή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απασχολούμενοι στον συνολικό πληθυσμό των 10,8 εκατομμυρίων περιορίζονται σε 3,5 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού της χώρας αυξήθηκε από 3 εκατομμύρια το 2009 σε 3,4 εκατομμύρια το 2010, αποτελώντας το 31% του συνολικού πληθυσμού.
Σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα της χώρας, το πρόβλημα εντοπίζεται στη χαμηλή εμπορευσιμότητα ακόμη των ισχυρών κλάδων της οικονομίας, όπως είναι η αγροτική παραγωγή και ο τουρισμός, ενώ σημαντικότατο πρόβλημα είναι η αποβιομηχάνιση της χώρας και η χαμηλή παραγωγικότητα, καθώς η μεταποίηση αναπτύσσεται ουσιαστικά σε 10 μόλις από τους 53 νομούς της χώρας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αγροτικές περιοχές, αν και αποδείχθηκαν λιγότερο ευάλωτες στην κρίση, πλήττονται από την ανεργία των νέων, που υπερβαίνει το 55%, με το συντριπτικό ποσοστό των αγροτών που φθάνει το 97% να είναι χωρίς τυπική κατάρτιση. Από τους 50.130 γεωργούς κάτω των 35 ετών που διαθέτει η χώρα, μόλις οι 530 έχουν πλήρη αγροτική εκπαίδευση και οι 8.000 διαθέτουν βασική γεωργική κατάρτιση, με αποτέλεσμα το ποσοστό των καταρτισμένων νέων γεωργών να περιορίζεται στο 17%, ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Δυναμικοί κλάδοι της οικονομίας, όπως είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες, στερούνται χωροταξικού σχεδιασμού, ενώ ο τουρισμός αποτελεί τυποποιημένο προϊόν χαμηλής προστιθέμενης αξίας και περιορισμένης εποχικότητας, με κατακερματισμό της προσφοράς και χωρίς ολοκληρωμένες ποιοτικές υπηρεσίες. Οι στόχοι που έχουν τεθεί για την επόμενη εξαετία, θα επιδιωχθεί να επιτευχθούν μέσα από μετρήσιμους δείκτες όπως:
• Η μείωση του αριθμού των ατόμων σε κατάσταση φτώχειας κατά 450.000.
• Η αύξηση του ποσοστού απασχόλησης για τις ηλικίες από 20 έως 64 έτη στο 70% από 55%.
• Η μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου στο 9,7% από το 11,4%.
• Η ολοκλήρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το 32% των νέων ηλικίας από 30 έως 34 ετών.
• Η αύξηση των δαπανών για έρευνα και τεχνολογία στο 1,2% του ΑΕΠ από 0,67%.
• Η μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας.
• Η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
• Η αύξηση της συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 20% επί της μεικτής τελικής κατανάλωσης.
Μεταφορές, υποδομές και ενέργεια
Στο σκέλος των μεταφορών, βασική ανάγκη συνδεδεμένη με την ανταγωνιστικότητα της χώρας παραμένει η ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του κύριου σιδηροδρομικού άξονα και η διασύνδεση των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών με τα λιμάνια της χώρας. Στις υποδομές η ανάπτυξη του δικτύου Μετρό στο Λεκανοπέδιο συνεχίζει να αποτελεί τον κορμό των δομικών παρεμβάσεων στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών. Αντίστοιχα προγραμματίζεται η επέκταση της υφιστάμενης παραλιακής γραμμής τραμ προς την κεντρική περιοχή του Πειραιά. Στον τομέα της ενέργειας, μεταξύ άλλων επιτακτική καθίσταται η διασύνδεση των νησιών με το διασυνδεδεμένο ηπειρωτικό σύστημα, η κατασκευή νέων γραμμών μεταφοράς και κέντρων υψηλής τάσης, προκειμένου να μειωθούν οι απώλειες κατά τη μεταφορά ενέργειας.
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν δεκάδες Λονδρέζοι, όταν είδαν έναν άνδρα να έχει δέσει δύο πάπιες με λουράκια και να τις βγάζει βόλτα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου...


Ο άνδρας από το ένα χέρι κρατούσε τα λουράκια με τις πάπιες και από το άλλο το κλουβί που θα έμπαιναν τα κατοικίδιά του μετά της βόλτα τους.

Πολλοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να απαθανατίσουν το θέαμα αυτό, τραβώντας φωτογραφίες, τις οποίες ανέβασαν στη συνέχεια σε Facebook και Twitter.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Πλήρη δικαίωση σε 18 σχολικούς φύλακες του  Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού προσφέρει με την υπ’ αριθμόν 1240/11.4.2014 απόφασή του το Πρωτοδικείο Αθηνών, κάνοντας παράλληλα «φύλλο και φτερό» τη διαθεσιμότητα.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση «τα συγκεκριμένα πρόσωπα ετέθησαν σε διαθεσιμότητα χωρίς να προηγηθεί αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία αξιολόγησης. Με αυτό όμως, τον τρόπο, συνεχίζει η απόφαση του Δικαστηρίου, ο νομοθέτης λειτουργώντας ισοπεδωτικά, αντιμετωπίζει κατά τον ίδιο τρόπο τους ικανούς και ευσυνείδητους υπάλληλους με τους αργόμισθους και τους ανεπαρκείς. Προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, διότι, ανεξαρτήτως της αποτελεσματικότητας και της προσφορότητας του μέτρου, πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα, των οποίων η ζωή ανατρέπεται άρδην και τα οποία θυσιάζονται χάριν των οικονομικών στοχεύσεων της εκάστοτε κυβέρνησης και της περιστολής των κρατικών δαπανών που αναγορεύονται σε σκοπούς υπέρτατου δημόσιου συμφέροντος, θέτοντας στο περιθώριο τον άνθρωπο ή μετατρέποντας αυτόν σε μέσο προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού….».
Γι’ αυτούς και άλλους λόγους το Δικαστήριο «αναγνωρίζει ότι η μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας των εναγόντων με την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας και την περικοπή του μισθού τους είναι παράνομη και καταχρηστική».
H AΠΟΦΑΣΗ
aftodioikisi.gr
Βαθιά ανάσα παίρνουν οι δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που αδυνατούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους με ρύθμιση εξπρές. Όπως γράφει το «Έθνος» χωρίς να στερηθούν την επιδότηση επιτοκίου, αποκτούν τη δυνατότητα να παρατείνουν το δάνειο και να μειώσουν τα ποσά των δόσεων. Η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να έχει κατατεθεί στη Βουλή μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως γράφει η εφημερίδα με την προωθούμενη διάταξη, οι δανειολήπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν τα δάνειά τους χωρίς να χάσουν την επιδότηση επιτοκίου. Για το διάστημα επιμήκυνσης που μπορεί να φτάνει ακόμα και τα δέκα χρόνια θα υπάρχει συνεννόηση με την τράπεζα, όπου θα εξετάζεται το πώς θα καταστεί το δάνειο βιώσιμο. Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε ρύθμιση του δανείου τους με τις τράπεζες χωρίς να χάσουν την επιδότηση του επιτοκίου.

Εκτιμάται πως η μείωση στη μηνιαία καταβαλλόμενη τοκοχρεολυτική δόση θα κινηθεί μεσοσταθμικά στο 50% ανάλογα και σε ποιο έτος ζωής του δανείου βρίσκεται.

Τα δάνεια αυτά ήταν 15ετούς διάρκειας, χορηγούμενα από συμβεβλημένες με τον ΟΕΚ τράπεζες, με επιδότηση επιτοκίου από τον Οργανισμό για τα πρώτα 9 έτη. Τα τελευταία δάνεια αυτού του προγράμματος χορηγήθηκαν το 2011, καθώς στη συνέχεια ο Οργανισμός καταργήθηκε και κατέστη καθολικός διάδοχος ο ΟΑΕΔ.

http://www.thestival.gr
Στην έγκριση 6.011 προσλήψεων στους δήμους της χώρας προχώρησαν με δύο αποφάσεις τους οι υπουργοί Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών. Πρόκειται για συμβασιούχους που θα απασχοληθούν οκτώ μήνες σε  υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως καθαριότητας, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού κ.λπ.
Ανάμεσα στις ειδικότητες που αναμένεται να προκηρυχθούν είναι: οδηγοί λεωφορείου, καθηγητές φυσικής αγωγής, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, καθηγητές ζωγραφικής, πληροφορικής, ναυαγοσώστες, επόπτες πισίνας, χοροδιδάσκαλοι, δάσκαλοι κεραμικής, κοπτικής – ραπτικής, διακόσμησης, φωτογραφίας, θεατρολόγοι, καθηγητές παραδοσιακών χορών, καθηγητές μουσικής και διαφόρων οργάνων (π.χ. πιάνου, βιολιού, φλάουτου, κιθάρας, τρομπέτας, ντραμς), καθώς και καθηγητές υποχρεωτικών μαθημάτων.
Η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα από κάθε δήμο ξεχωριστά.
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ 4.777 ΘΕΣΕΙΣ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ 1.234 ΘΕΣΕΙΣ
aftodioikisi.gr
Αντίθετοι σε διατάξεις του Συντάγματος αλλά και στο κατοχυρωμένο δικαίωμα της οικονομικής και προσωπικής ελευθερίας είναι οι νέοι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν για τη λειτουργία των οίκων ανοχής,  υποστηρίζει το Σωματείο Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδος και πέντε εκδιδόμενες γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη, που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Όπως τονίζουν στην προσφυγή τους, λόγω των νέων περιοριστικών όρων θα βρεθούν στο δρόμο τουλάχιστον 7.000 άτομα (εκδιδόμενες, υπηρετικό προσωπικό, καθαρίστριες και φύλακες), ενώ θα κινδυνεύσει η δημόσια υγεία, αφού θα λειτουργούν παράνομα οίκοι ανοχής.
Το Σωματείο Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδος έχει πάνω από 5.000 μέλη και όλα τα μέλη του πληρώνουν, όπως σημειώνουν, ΦΠΑ 23%, ενώ τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από το επάγγελμά τους κάθε χρόνο «υπερβαίνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».
Υπενθυμίζεται ότι με το Ν. 2734/1999 δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση των εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων σε διατηρητέα ή παραδοσιακά κτήρια, καθώς και σε χώρους που δεν είναι κύριας χρήσης και δεν πληρούν τους όρους του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Επίσης, δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση σε κτήρια που απέχουν, σε ακτίνα λιγότερο των 200 μέτρων, από ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, κ.λπ.
Μέσα στο 2014 ψηφίστηκαν οι νόμοι 4238 και 4249/2014 οι οποία θέτουν  πρόσθετους περιορισμούς στην λειτουργία των οίκων ανοχής. Με τις νέες νομοθετικές διατάξεις δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση των εκδιδομένων ατόμων σε απόσταση 200 μέτρων από ξενοδοχεία τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων.
Ακόμη, προβλέπεται   ότι όσοι ανοίξουν τους σφραγισμένους οίκους ανοχής και τους λειτουργήσουν θα τιμωρούνται με φυλάκιση τριών μηνών, ενώ η  ποινή αυτή δεν μετατρέπεται σε χρηματική, δεν αναστέλλεται και δεν προβλέπεται δικαίωμα άσκησης έφεσης, έτσι ώστε να μπορεί να κριθεί σε δεύτερο βαθμό.
Όπως υπογραμμίζεται στις προσφυγές οι διατάξεις παραβιάζουν σωρεία συνταγματικών διατάξεων, όπως επίσης παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και το Διεθνές Σύμφωνο Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων.
Ακόμη υποστηρίζουν  ότι στον Δήμο Αθηναίων έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες λειτουργίας των οίκων ανοχής, εκτός από τρεις, ενώ οι σφραγισμένοι οίκοι ανοχής, όπως αναφέρει ο δικηγόρος τους, έχουν ανοίξει και  περίπου 500 λειτουργούν  παράνομα.

http://www.seleo.gr 
Η τρίτη γενιά του Audi A3 είναι επίσημα ο παγκόσμιος νικητής αφού ψηφίστηκε σαν το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς 2014 έναντι των 23 αντιπάλων του από τα 69 μέλη της επιτροπής έγκριτων δημοσιογράφων του ειδικού τύπου που προέρχονται από 22 χώρες του κόσμου.
 
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG, κ. Rupert Stadler δήλωσε: “Το Audi A6 ήταν ο πρώτος νικητής του θεσμού και είμαστε ευτυχείς που και το Α3 επανέλαβε την ίδια επιτυχία αφού ψηφίστηκε σαν “World Car of the Year 2014”. Το μοντέλο επιδεικνύει όλη τη τεχνογνωσία της μάρκας σε όλους τους τομείς όπως στην τεχνολογία ελαφριάς κατασκευής, τα συστήματα μετάδοσης και τηλεματικής καθώς και τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Αυτό το βραβείο είναι επίτευγμα όλης της εταιρείας και σημαντικό να το γιορτάζουμε”.
 
Το νέο Audi A3 διατίθεται εκτός της 3θυρης έκδοσης και στην έκδοση, Sportback, Cabriolet, και των 3 όγκων, Sport Sedan με κινητήρες Turbo FSI και TDI.
Ένα επίσης σημαντικό και παράλληλα μοναδικό για την premium hatchback κατηγορία του, είναι η έκδοση Α3 g-tron, μια τεχνολογία μέσω της οποίας το ελκυστικής σχεδίασης Audi A3 Sportback μετακινείται χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο CNG ή εφόσον απαιτηθεί, το αυτοκίνητο κινείται μέσω ενός χαμηλού κυβισμού βενζινοκινητήρα 1.4 TFSI.
 
Η μέγιστη απόδοση του νέου Audi A3 g-tron φτάνει τους 110hp, η ροπή του τα 200Nm, ενώ οι επιδόσεις του, απόλυτα ικανοποιητικές: Μέγιστη ταχύτητα τα 197 χλμ/ώρα – 0-100 μόλις 10,8’’.
Αυτό όμως που εντυπωσιάζει στο νέο Audi A3 g-tron είναι οι χαμηλές εκπομπές ρύπων που φτάνουν μέχρι και τα 88gr/χλμ, ενώ η μικρή κατανάλωση, που αγγίζει μόλις τα 3,2gr/100χλμ προσφέρει μια αυτονομία της τάξεως έως και των 1.300 χιλιόμετρων.
 
Μέσα στην χρονιά το A3 Sportback θα διατίθεται και στην έκδοση e-tron με σύστημα μετάδοσης plug-in hybrid το οποίο επιτρέπει μετακίνηση έως 50 χιλιόμετρα στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία και συνολική αυτονομία 940 χιλιόμετρα. Η Audiπροσφέρει πράσινη τεχνολογία στους πελάτες της αφού συνεργάζεται με τον πάροχο ενέργειας Lichtblick Hamburg SE. Όλη η ενέργεια προέρχεται  από ανανεώσιμες πηγές και παράγεται  αποκλειστικά στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Έτσι το A3 e-tron κινείται με μηδενικές εκπομπές ρύπων όταν είναι σε ηλεκτρική λειτουργία.
 
Το Α3 συμπληρώνει 16 χρόνια παρουσίας στην αγορά, καθώς οι πωλήσεις της πρώτης γενιάς ξεκίνησαν το 1996.  
news.gr
Ο Κ.Π.Καβάφης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές της σύγχρονης εποχής, γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1863 και πέθανε 70 χρόνια αργότερα, στα γενέθλιά του στις 29 Απριλίου 1933.
O Kωστής Πέτρου Φωτιάδης Kαβάφης, γιος του Πέτρου-Iωάννη Iωάννου Kαβάφη και της Xαρίκλειας Γεωργάκη Φωτιάδη, γεννήθηκε στην Aλεξάνδρεια της Aιγύπτου. Oι γονείς του ήταν Kωνσταντινουπολίτες, και ο Kωνσταντίνος υπερηφανευόταν για την καταγωγή του και για τους διαπρεπείς προγόνους του.Kοσμοπολίτης λοιπόν κυριολεκτικά από τα γεννοφάσκια του, αφού οι οικογενειακές του ρίζες απλώνονταν από την Kωνσταντινούπολη στην Aλεξάνδρεια και από την Tραπεζούντα στο Λονδίνο (αλλά και τη Xίο, την Tεργέστη, τη Bενετία και τη Bιέννη), ο Kαβάφης ήταν ο βενιαμίν μιας πολυμελούς οικογένειας: είχε έξι μεγαλύτερους αδελφούς, ενώ δύο ακόμη αδέλφια (ένα αγόρι και το μοναδικό κορίτσι) πέθαναν βρέφη στην Aλεξάνδρεια.

O πατέρας του Πέτρος-Iωάννης είχε αποκτήσει διπλή υπηκοότητα, Eλληνική και Bρετανική. Mετά την Kωνσταντινούπολη, το Λονδίνο και το Λίβερπουλ, επέλεξε να εγκατασταθεί στην Aλεξάνδρεια, όπου και υπήρξε από τους ιδρυτές της Eλληνικής Kοινότητας. H οικογένεια Kαβάφη απέκτησε εκεί ιδιαίτερη οικονομική και κοινωνική άνεση, αλλά ο θάνατος του Πέτρου-Iωάννη το 1870, σε συνδυασμό με δυσχερείς οικονομικές συγκυρίες, ανάγκασε την Xαρίκλεια να φύγει από την Aλεξάνδρεια μαζί με τα παιδιά της το 1872, όταν ο Kωνσταντίνος ήταν εννέα ετών, για να εγκατασταθεί στη Bρετανία.
H μητέρα του Xαρίκλεια ήταν πρακτικός άνθρωπος. Mικροπαντρεύτηκε, περίπου δεκατεσσάρων ετών. Μετά τον θάνατο του πατέρα του, η μητέρα του έμεινε για δύο σχεδόν χρόνια στο Λίβερπουλ, στη συνέχεια για περίπου δύο χρόνια στο Λονδίνο και ύστερα για λιγότερο από έναν χρόνο ξανά στο Λίβερπουλ. Aυτές οι μετακομίσεις είχαν άμεση σχέση με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.
Τα παιδικά χρόνια
Η δεύτερη παραμονή του Kαβάφη στην Aλεξάνδρεια διακόπηκε βιαίως πριν περάσουν πέντε χρόνια, εξ αιτίας των ταραχών που ακολούθησαν ένα εθνικιστικό στρατιωτικό κίνημα. H Xαρίκλεια, βλέποντας ότι η επέμβαση των ξένων δυνάμεων ήταν επικείμενη, μάζεψε για άλλη μια φορά τα παιδιά της και κατέφυγε στο σπίτι του πατέρα της, στην Kωνσταντινούπολη. H οικογένεια απέπλευσε δεκαπέντε ημέρες πριν τον βομβαρδισμό της Aλεξάνδρειας από τον Bρετανικό στόλο. Στην πυρκαϊά που ακολούθησε, καταστράφηκε το σπίτι της οικογένειας με όλα τα υπάρχοντα, συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων και των χειρογράφων του Kωνσταντίνου. Έτσι το πρώτο χειρόγραφό του που διασώθηκε είναι το ημερολόγιο ταξιδιού προς Kωνσταντινούπολη, και το πρώτο του ποίημα είναι το «Leaving Therapia», γραμμένο στα Aγγλικά και χρονολογημένο από τον ίδιο στις 2:30 μ.μ. της 16ης Iουλίου 1882, όταν η οικογένεια εγκατέλειπε το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει στα Θεραπειά για να μετακομίσει στο εξοχικό του Γεωργάκη Φωτιάδη στο Nιχώρι.

Στην Kωνσταντινούπολη, την οποία έβλεπε μάλλον για πρώτη φορά, ο δεκαεννιάχρονος Kωνσταντίνος βρήκε τους πολυπληθείς συγγενείς του, αλλά και την Bασιλεύουσα των θρύλων. Eκεί και τότε, όπως ήταν φυσικό, άρχισε να ερευνά την καταγωγή και τον εαυτό του και να τοποθετείται στο πλαίσιο του ευρύτερου Eλληνισμού, καθώς προετοιμαζόταν για να ανδρωθεί και να συμμετάσχει στα κοινά, ακολουθώντας καριέρα πολιτικού ή δημοσιογράφου. Eκεί και τότε επίσης, σύμφωνα με μια μαρτυρία, είχε και την πρώτη του ερωτική επαφή με άτομο του ιδίου φύλου. «Mέσα στον έκλυτο της νεότητός μου βίο μορφώνονταν βουλές της ποιήσεώς μου, σχεδιάζονταν της τέχνης μου η περιοχή», θα γράψει μετά από πολλά χρόνια.
Όταν υπεγράφη η συνθήκη Bρετανικής και Oθωμανικής Aυτοκρατορίας που όριζε Bρετανό και Oθωμανό αρμοστές στην Aίγυπτο, ο Kωνσταντίνος αποποιήθηκε την Bρετανική υπηκοότητα που είχε και από τους δύο γονείς του και κράτησε μόνον την Eλληνική.
Η επαγγελματική δραστηριότητα του Καβάφη
Aυτή η πράξη δεν ήταν χωρίς συνέπειες στο Bρετανικό προτεκτοράτο της Aιγύπτου: όταν ο Kωνσταντίνος κατόρθωσε το 1892 να προσληφθεί στον Tρίτο Kύκλο Aρδεύσεων του Yπουργείου Δημοσίων Έργων της Aιγύπτου, πήρε θέση έκτακτου υπαλλήλου, καθώς δεν είχε Aιγυπτιακή ή Bρετανική υπηκοότητα. Ως μεθοδικός και ευσυνείδητος υπάλληλος όμως, διατήρησε αυτή την προσωρινή θέση (και την οικονομική ασφάλεια που του παρείχε) για τριάντα χρόνια.
Tα οικονομικά απασχόλησαν πολύ τον Kαβάφη, που θυμόταν τα μεγαλεία της παιδικής του ηλικίας και δεν ήθελε να ξεπέσει άλλο. Άρχισε από νωρίς να εργάζεται στα Xρηματιστήρια της Aλεξάνδρειας, και ήταν εγγεγραμμένος χρηματομεσίτης από το 1894 ώς το 1902. Tαυτόχρονα έπαιζε τυχερά παιχνίδια, κρατώντας «σημειώσεις τζόγου» ως το 1909. Aυτή η παράλληλη δραστηριότητα του επέτρεψε να ζει με σχετική άνεση ως το θάνατό του.
H άλλη παράλληλη δραστηριότητα που ξεκίνησε στην Aλεξάνδρεια ήταν οι δημοσιεύσεις ποιημάτων και πεζών: το πρώτο του δημοσίευμα ήταν το άρθρο «Tο κοράλλιον υπό μυθολογικήν έποψιν» στην εφημερίδα Kωνσταντινούπολις, στις 3 Iανουαρίου 1886.
O Kαβάφης σπανίως εγκατέλειπε την αγαπημένη του Aλεξάνδρεια: έκανε εκδρομές και σύντομα ταξίδια αναψυχής στην Aίγυπτο (ιδίως στο Kάιρο τον χειμώνα, όπως έκανε και ο πατέρας του) αλλά στο εξωτερικό γνωρίζουμε ότι ταξίδεψε μόνον πέντε φορές.
Ο Kωνσταντίνος έμεινε μόνος για πρώτη φορά το 1908, σε ηλικία 45 ετών. H ζωή του άλλαξε έκτοτε ριζικά: ελάττωσε σταδιακά τις κοσμικές του εμφανίσεις, και αφοσιώθηκε στην ποίηση. Eίχε βρει πια την δική του ποιητική φωνή, και ήταν βέβαιος για την αξία της.
Η προσωπική ζωή
Eκτός από τις δύο ανιψιές του, Xαρίκλεια Aριστείδη Kαβάφη και Eλένη-Aγγελική-Λουκία Aλεξάνδρου Kαβάφη, ο Kωνσταντίνος έδειξε αδυναμία προς τον Aλέκο Σεγκόπουλο, γιο της ελληνίδας ράπτριας Eλένης Σεγκοπούλου, η οποία ήταν στην υπηρεσία της Xαρίκλειας Kαβάφη. H ασυνήθιστη φροντίδα του Kαβάφη για τον Σεγκόπουλο (μετέπειτα κληρονόμο του), καθώς και η πανθομολογουμένη φυσιογνωμική ομοιότητά τους, οδήγησαν πολλούς στο συμπέρασμα ότι ο Σεγκόπουλος ήταν γιος του Kαβάφη, ενδεχόμενο το οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφού (σύμφωνα με την πρώτη σύζυγο του Σεγκόπουλου, Pίκα) ο Kωνσταντίνος δεν ήταν αποκλειστικά ομοφυλόφιλος. Eξ ίσου πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Aλέκος να ήταν ο νόθος γιος ενός αδελφού του Kαβάφη, το οποίο θα αιτιολογούσε το γεγονός ότι οι δυο άνδρες δεν μίλησαν ποτέ για την ιδιάζουσα σχέση τους.
        Καβάφης ο ποιητής
Όπως και να είχαν τα προσωπικά του, ο Kαβάφης έκανε σαφή διαχωρισμό της επαγγελματικής και της προσωπικής του ζωής, η οποία απετέλεσε το αντικείμενο εικασίας και σκανδαλολογίας από τη στιγμή που άρχισε η ποίησή του να γίνεται γνωστή. Ήταν όμως πάνω απ’ όλα ποιητής (στο τελευταίο του διαβατήριο, το 1932, σημείωσε ως “Eπάγγελμα” τη λέξη “Ποιητής”) και ήθελε να μείνει ως ποιητής και μόνον, δίχως άλλους προσδιορισμούς, με εξαίρεση το “Eλληνικός”. Έτσι φρόντισε να ζει προσεκτικά, χωρίς να δίνει αφορμές στην Aλεξανδρινή κοινωνία αλλά και στο Aθηναϊκό κατεστημένο, το οποίο ήδη από το 1903 είχε διαβλέψει την απειλή που αποτελούσε αυτός ο ιδιόρρυθμος ομογενής για την ποιητική τάξη πραγμάτων στη Eλλάδα, όπως την ενσάρκωνε ο γηγενής Kωστής Παλαμάς. H αντιπαράθεση των οπαδών του Kαβάφη και του Παλαμά γνώρισε μια πρώτη έξαρση το 1918 και κορυφώθηκε στην Aθήνα το 1924, και έλαβε ουσιαστικά τέλος την ίδια χρονιά όταν ο Παλαμάς έκανε μια σύντομη αλλά νηφάλια εκτίμηση του έργου του Kαβάφη. Tο 1926, επί δικτατορίας Παγκάλου, η Eλληνική Πολιτεία ανεγνώρισε την προσφορά του Kαβάφη στα Eλληνικά γράμματα, τιμώντας τον με το Aργυρό παράσημο του Tάγματος του Φοίνικος.

 Ο Κ. Π. Καβάφης, 2 ετών, στο μέσον, με τα δύο αδέλφια του, τον Τζων, 4 ετών, δεξιά, και τον Παύλο, 5 ετών

Η ασθένεια
Tα ενδιαφέροντα του Kαβάφη στην ωριμότητά του ήσαν πολλά και ποικίλα, όπως μαρτυρούν τα κατάλοιπά του και τα ανώνυμα σημειώματά του στο περιοδικό Aλεξανδρινή Tέχνη, το οποίο ο Kαβάφης είχε ιδρύσει και ουσιαστικά συντηρούσε, με τη βοήθεια του ζεύγους Aλέκου και Pίκας Σεγκοπούλου (με τους οποίους συγκατοικούσε στο ίδιο κτίριο της οδού Lepsius, όπου και τα γραφεία του περιοδικού). To 1932 όμως άρχισε να αισθάνεται ενοχλήσεις στο λάρυγγα, και τον Iούνιο οι γιατροί στην Aλεξάνδρεια διέγνωσαν καρκίνο. O Kαβάφης ταξίδεψε στην Aθήνα για θεραπεία, η οποία δεν απέδωσε. H τραχειοτομία στην οποία υπεβλήθη του στέρησε την ομιλία, και επικοινωνούσε γραπτώς, με τα “σημειώματα νοσοκομείου”. Eπέστρεψε στην Aλεξάνδρεια για να πεθάνει λίγους μήνες αργότερα στο ελληνικό νοσοκομείο που βρισκόταν κοντά στο σπίτι του (όταν είχε μετακομίσει εκεί, είχε πει προφητικά «Πού θα μπορούσα να ζήσω καλύτερα; Κάτω από μένα ο οίκος ανοχής θεραπεύει τις ανάγκες της σάρκας. Κι εκεί είναι η εκκλησία όπου συγχωρούνται οι αμαρτίες. Και παρακάτω το νοσοκομείο όπου πεθαίνουμε»).
Οι εκδόσεις
H εκδοτική πρακτική που ακολούθησε ο Kαβάφης ήταν πρωτοφανής. Δεν τύπωσε ποτέ τα ποιήματά του σε βιβλίο, και μάλιστα αρνήθηκε δύο σχετικές προτάσεις που του έγιναν, μία για ελληνική έκδοση και μία για αγγλική μετάφραση των ποιημάτων του. Προτιμούσε να δημοσιεύει τα ποιήματά του σε εφημερίδες, περιοδικά και ημερολόγια, και να τα τυπώνει ιδιωτικά σε μονόφυλλα, κάνοντας στη συνέχεια αυτοσχέδιες συλλογές που μοίραζε στους ενδιαφερόμενους. Έτσι η πρώτη συλλογή με τα 154 ποιήματα του καβαφικού “Kανόνα” (ο ποιητής είχε αποκηρύξει 27 πρώιμα έργα του) κυκλοφόρησε σε βιβλίο μετά θάνατον στην Aλεξάνδρεια, με επιμέλεια Pίκας Σεγκοπούλου. Στην Eλλάδα η συλλογή αυτή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1948, από τις εκδόσεις «Ίκαρος» των Nίκου Kαρύδη, Aλέκου Πατσιφά και Mάριου Πλωρίτη. Aπό τον ίδιο εκδοτικό οίκο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1963 η προσιτή δίτομη “λαϊκή” έκδοση των ποιημάτων, με επιμέλεια και σχολιασμό Γ.Π. Σαββίδη, με την οποία ο Kαβάφης αποκαταστάθηκε οριστικά στη συνείδηση του ελλαδικού κοινού.
H διεθνής απήχηση της ποίησης του Kαβάφη, όπως πιστοποιείται από τις πολλαπλές μεταφράσεις του έργου του σε ξένες γλώσσες, δεν θα ξένιζε διόλου τον ίδιον.
Πηγή: kavafis.gr
Τις προϋποθέσεις για τους εργαζόμενους και ανέργους του ιδιωτικού τομέα που μπορούν να στείλουν για δεκαπέντε ημέρες δωρεάν τα παιδιά τους σε κατασκηνώσεις καθόρισε το Υπουργείο Εργασίας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι γονείς που δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για το έτος 2014 και είναι:
α) ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
β) άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενη ανεργία κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον έξι μήνες.
Και για τις δύο ως άνω περιπτώσεις δικαιούχων το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 16.000,00 €.
Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι μπορούν να στείλουν στις κατασκηνώσεις τα ανήλικα προστατευόμενα τέκνα τους τα οποία γεννήθηκαν από 01.01.1999 έως 14.06.2008, όπως αυτά αποδεικνύονται είτε από πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης είτε από αυτεπάγγελτη αναζήτηση. Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών των δικαιούχων για το έτος 2014 ανέρχεται στις 35.000.
Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών με αποδεδειγμένη αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εξαρτάται απόλυτα από τον αριθμό των προσφερόμενων από τις κατασκηνωτικές επιχειρήσεις θέσεων για παιδιά της κατηγορίας αυτής. Ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων παιδιών θα κατανεμηθεί σε ποσοστό 50% για τους έχοντες τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας το προηγούμενο έτος και οικογενειακό εισόδημα κάτω των 16.000 Ευρώ και σε ποσοστό 50% για τους ανέργους.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 15η Ιουνίου έως την 3η Σεπτεμβρίου και θα αφορά σε πέντε κατασκηνωτικές περιόδους. Η διάρκεια διαμονής κάθε παιδιού ορίζεται έως 15 ημέρες κατ' ανώτατο όριο (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης) σε μία και μόνο κατασκηνωτική περίοδο των 15 ημερών.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα λαμβάνουν «Επιταγή Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» για τη διαμονή των ωφελούμενων τέκνων των δικαιούχων σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης.Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου για τη διαμονή του τέκνου του σε παιδική κατασκήνωση, καλύπτει το ημερήσιο τροφείο του παιδιού του δικαιούχου για όλη τη διάρκεια διαμονής του στην κατασκήνωση
Μέχρι τις 10 Μαίου αναμένεται να εκδοθεί Δημόσια Πρόσκληση του Διοικητή του ΟΑΕΔ, με την οποία θα προσκαλούνται οι δικαιούχοι και οι ιδιοκτήτες κατασκηνώσεων να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Με τη Δημόσια Πρόσκληση ορίζονται: οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ιδοκτητών κατασκηνώσεων, η προθεσμία και η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και των απαιτουμένων δικαιολογητικών, η διαδικασία κατάρτισης των Μητρώων Δικαιούχων και του Μητρώου Παρόχων, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο ή πληροφορία διευκολύνει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Πρόσκληση για την υλοποίηση του προγράμματος. Η Δημόσια Πρόσκληση θα αναρτηθεί στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων θα υποβληθούν προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Οι λεπτομέρειες για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων καθώς και για την υποβολή των δικαιολογητικών από τους υποψηφίους θα καθορίζονται ρητά με τη Δημόσια Πρόσκληση. . Τα έντυπα ηλεκτρονικών αιτήσεων θα βρίσκονται αναρτημένα στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed. gr) και μετά τη συμπλήρωσή τους οι δυνητικοί δικαιούχοι θα τα αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ.
Στην συνέχεια ο ΟΑΕΔ θα επεξεργαστεί τις αιτήσεις και θα προβεί στη μοριοδότηση των υποψηφίων με βάση τα εξής κριτήρια
α. το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή του προηγούμενου της αίτησης οικονομικού έτους, για όλους τους δικαιούχους της παρ. 1 του άρθρ. 3 της παρούσας. Οι πληροφορίες σχετικά με το εισόδημα των δικαιούχων αναζητούνται με ηλεκτρονικό τρόπο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.
β. ο αριθμός των ανήλικων τέκνων (τέκνων ηλικίας έως 18 ετών) για όλους τους δικαιούχους της παρ. 1 του άρθρ. 3 της παρούσας. Οι πληροφορίες σχετικά με τα ανήλικα τέκνα δύναται να αναζητηθούν από Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή αυτεπαγγέλτως, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει.
γ. ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, με μέγιστο όριο τους 36 μήνες, για τους δικαιούχους της περίπτωσης β' της παρ. 1 του άρθρου 3 της παρούσας. Οι πληροφορίες σχετικά με το χρόνο της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας αναζητούνται από το Μητρώο Ανέργων του Οργανισμού.
Τα μόρια ανά κριτήριο ορίζονται ως εξής:
Για το α' κριτήριο:
• για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους έως 7.000,00€: 60 μόρια,
• για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 7.001,00 έως 10.000,00 €: 50 μόρια,
• για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 10.001,00 έως 12.000,00 €: 40 μόρια,
• για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 12.001,00 έως 14.000,00€: 30 μόρια,
• για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 14.001,00 έως 16.000,00€: 20 μόρια.
Για το β' κριτήριο:
Από 15 μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.
Για το γ' κριτήριο:
• Από 1 μόριο για κάθε μήνα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, με ανώτατο όριο τα 36 μόρια.
Η μοριοδότηση θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων και μετά την εκδίκασή του θα ανακοινωθεί η οριστική λίστα των δικαιούχων.

http://www.fpress.gr


Η στήριξη μετά... μπανάνας στον Ντάνιελ Άλβες συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο, με τον Σέρχιο Αγουέρο να ποζάρει τρώγοντας το... επίμαχο φρούτο. 
Ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ασχολείται από το βράδυ της Κυριακής με την επική αντίδραση του Βραζιλιάνου μπακ όταν ένας ανεγκέφαλος οπαδός της Βιγιαρεάλ του πέταξε μία μπανάνα. Ο Ντάνιελ Άλβες την έφαγε και... μαζί τον ρατσισμό, αλλά στην καταπολέμηση αυτής της μάστιγας δεν θα μπορούσε να είναι μόνος του. 
Τελευταίος που θέλησε δημόσια να στηρίξει τον άσο της Μπαρτσελόνα, ήταν ο Σέρχιο Αγουέρο, που ανάρτησε φωτογραφία του μαζί με τη Βραζιλιάνα παίκτρια της σουηδικής Τιρεσό, όπου τρώνε από μία μπανάνα και γράφει: «Όχι στον ρατσισμό, είμαστε όλοι ίσοι». 


http://www.gazzetta.gr



Η οικογένεια, στενοί φίλοι, συνεργάτες και εκατοντάδες κόσμου έδωσαν το "παρών" στον Καθεδρικό Ναό της Βαρκελώνης για να αποχαιρετήσουν τον Τίτο Βιλανόβα. Συγκλονίζουν τα λεγόμενα των παιδιών του εκλιπόντος.

Ο Αντριά, γιος του εκλιπόντος, ευχαρίστησε τους πάντες για τη στήριξή τους και είπε: "Ήταν ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στην οικογένειά του. Ήταν ένας μαχητής. Όταν διαγνώσθηκε με καρκίνο, το πρώτο πράγμα που τον απασχόλησε ήταν πώς θα ζήσουμε χωρίς εκείνον. Ήταν πρότυπο για μένα. Το καλύτερό δώρο του για αυτά τα 17 χρόνια που βρισκόταν δίπλα μου. Μας έδωσε σπουδαία μαθήματα και μας δίδαξε ότι ποτέ δεν γνωρίζουμε πότε θα έρθει η ώρα μας. Να ξέρεις ότι είσαι ο φύλακας-άγγελός μου. Αναπαύσου εν ειρήνη, πατέρα".
Η κόρη του αδικοχαμένου προπονητή Καρλότα, από την πλευρά της, είπε: "Ο πατέρας μου ήταν η πρώτη μου αγάπη. Ακόμα πιστεύω ότι θα γυρίσει. Από όλα όσα με δίδαξε, ξέχασε να μου μάθει πώς να ζω χωρίς εκείνον! Μου μάθαινε πάντα να παλεύω για τα όνειρά μου, τίποτα δεν πέφτει από τον ουρανό. Ο πατέρας μου ήταν δώρο για μένα και αφιέρωσε τη ζωή του στην Μπαρτσελόνα".
Περισσότερα από 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν μέσα κι έξω από τον Καθεδρικό Ναό της Βαρκελώνης για να αποχαιρετήσουν τον Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή, βυθίζοντας στο πένθος όλον τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.
Στις μπροστινές σειρές, εκτός από την οικογένεια του εκλιπόντος, κάθονταν οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και οι παράγοντες της Μπαρτσελόνα, ενώ μεταξύ άλλων, στο Ναό έδωσαν το "παρών" οι πρώην πρόεδροι Ζοάν Γκασπάρ, Χουάν Λαπόρτα και Σάντρο Ροσέλ.
Οι τέσσερις αρχηγοί Κάρλες Πουγιόλ, Τσάβι, Αντρές Ινιέστα και Βικτόρ Βαλδές κάθονταν στο ίδιο στασίδι, ενώ πίσω τους είχαν πάρει θέση όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Πουγιόλ και Τσάβι, μάλιστα, λύγισαν μετά τον επικήδειο των παιδιών του Τίτο Βιλανόβα...
Η τελετή διήρκεσε 45 λεπτά, ενώ αρκετοί παρευρισκόμενοι κοινώνησαν. Εκτός από τα παιδιά του Βιλανόβα μίλησαν οι Γιόζεπ Μαρία Μπερτομέου και Ζόρντι Ρόουρα.
"Φίλε, συνάδελφε και αδερφέ θα μας λείψεις. Μοιραστήκαμε πολλά και τώρα νιώθουμε ένα μεγάλο κενό χωρίς εσένα", είπε μεταξύ άλλων ο τελευταίος.


Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού καθιερώθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.
Γιορτάζεται από την παγκόσμια χορευτική κοινότητα κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, με αφορμή τη γέννηση του Jean-Georges Noverre (29 Απριλίου 1727), ενός σπουδαίου αναμορφωτή της τέχνης του χορού.
Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού είναι να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την τέχνη της Τερψιχόρης, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.
Μια δακτυλιοειδής (μη ολική) έκλειψη θα κάνει αύριο τον Ήλιο να μοιάζει με ένα πύρινο δαχτυλίδι. Το εντυπωσιακό φαινόμενο θα συμβεί καθώς το φεγγάρι θα παρεμβληθεί μεταξύ Γης και Ήλιου, αλλά θα βρίσκεται κοντά στην πιο μακρινή απόστασή του από τον πλανήτη μας, με συνέπεια να μην μπορεί να καλύψει ολόκληρο τον ηλιακό δίσκο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να εμφανιστεί ένα φωτεινό δαχτυλίδι που θα περιβάλει τη σκοτεινή φιγούρα της Σελήνης.

Δυστυχώς όμως, τη θεαματική έκλειψη θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν μόνο οι πιγκουίνοι καθώς το φαινόμενο θα είναι ορατό μόνο από την Ανταρκτική και μερικά άλλα απομονωμένα μέρη της Γης, στους αχανείς νότιους ωκεανούς. Ακόμα και η Αυστραλία θα δει μόνο εν μέρει την έκλειψη.
Το μέγιστο σημείο της "έκλειψης των πιγκουίνων" θα είναι περίπου στις 10:00 ώρα Ελλάδας την Τρίτη.
Πρόκειται για τη δεύτερη έκλειψη του 2014 (είχε προηγηθεί μία ολική της Σελήνης στα μέσα Απριλίου), ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο, μία σεληνιακή και μια ηλιακή.
news.gr
Η παχυσαρκία είναι το πιο κοινό χαρακτηριστικό των γυναικών, οι οποίες είχαν την ατυχία να δουν το νεογέννητό τους να είναι νεκρό από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα νέα έρευνα του πανεπιστημίου Drexel.

Παλιότερες έρευνες είχαν δείξει την πιθανή σχέση ανάμεσα στην παχυσαρκία της μητέρας και προβλημάτων στον τοκετό ή ακόμα και του θανάτου του βρέφους της. Για να διαπιστώσουν το τρόπο που η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο αυτό, ο επικεφαλής της νέας έρευνας, Ruofan Yao και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν στοιχεία από τις πολιτείες του Τέξας και της Ουάσινγκτον, οι οποίες είναι μεταξύ των 17 πολιτειών στις ΗΠΑ που συλλέγουν εκτεταμένα δεδομένα εγκυμοσύνης.

Η ανάλυση έδειξε ότι υπήρξαν 9.030 περιστατικά θνησιγένειας επί συνόλου 2,8 εκατομμυρίων γεννήσεων μεταξύ του 2003 και του 2011.

Περίπου οι μισές από τις γυναίκες είχαν φυσιολογικό βάρους, αλλά το 26% ήταν υπέρβαρες ενώ σχεδόν το 4% ήταν “υπερβολικά παχύσαρκες”, με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ - αναλογία ύψους προς το βάρος) επιπέδου 40 ή περισσότερο. Συνολικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το ποσοστό θνησιγένειας ήταν αντίστοιχο με το αντίστοιχο ποσοστό σε πανεθνική εμβέλεια, δηλαδή τρία στις 1.000 γεννήσεις.

Ωστόσο, όσο το βάρος της μητέρας και η ηλικία του εμβρύου αυξάνεται, το ίδιο συμβαίνει και με τον κίνδυνο θνησιγένειας. Διπλασιάζεται για τις “απλά” παχύσαρκες γυναίκες, υπερδιπλασιάζεται με την “προχωρημένη παχυσαρκία”, και τριπλασιάζεται με την “υπερβολική παχυσαρκία” (γυναίκες με ΔΜΣ 40 ή περισσότερο).

Μάλιστα οι ερευνητές διαπίστωσαν και σχέση ανάμεσα στον μήνα κυήσεως μιας παχύσαρκης γυναίκας και την πιθανότητα θνησιγένειας του βρέφους της. Συγκεκριμένα μετά την 41η εβδομάδα κύησης, η πιθανότητα αυτή είναι 14 φορές μεγαλύτερη συγκριτικά με μια γυναίκα φυσιολογικού σωματικού βάρους.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!