Τρίτη 10 Μαΐου 2016


Μπορείτε να σκεφτείτε τη ζωή σας για μια μέρα χωρίς το Gmail σας, το youtube και τα google maps; Όχι;
Ούτε η Google μπορεί χωρίς εσάς. Αυτό ισχύει γιατί ο αμερικανικός κολοσσός, στη βάση του έχει ως επιχειρηματικό μοντέλο αυτό των διαφημιστικών εσόδων. Και για να τα παράγει, χρησιμοποιεί όλα τα δεδομένα που εισάγετε (και είναι περισσότερα από όσα φαντάζεστε) για να προβάλλει στοχευμένες διαφημίσεις που θα πάρουν περισσότερα clicks.
Πόσες φορές έχετε στείλει ένα mail από φίλο που αναφέρει ότι είστε διακοπές πχ στο Πήλιο, μόνο και μόνο για να βομβαρδιστείτε στη διάρκεια της ημέρας με ξενοδοχεία στην περιοχή;
Αν αναρωτιέστε το βάθος και το εύρος των προσωπικών σας δεδομένων που γνωρίζει η Google, υπάρχει μία διαθέσιμη (και κάπως κρυμμένη) διαδικασία, και έχει ως εξής:
-Συνδέεστε με τον λογαριασμό σας (δηλαδή το Gmail σας)
-Κατευθύνεστε στο λινκ https://history.google.com/history/
-Κλικάρετε την επιλογή “all time”
Μάθε όλα όσα ξέρει η Google για σένα
Τώρα, αν θέλετε να διαγράψετε αυτά τα δεδομένα από τη βάση δεδομένων της Google, η εταιρεία θα σας το κάνει δύσκολο με δύο τρόπους:
-Θα σας προειδοποιήσει να μην το κάνετε
-Θα σας αφήσει να τα διαγράψετε μέρα-μέρα και όχι όλα μαζί.
Τώρα, αν κατευθυνθείτε στο κουμπί με τις τρεις οριζόντιες γραμμές στο πάνω αριστερά σημείο της οθόνης, θα βρείτε και τα υπόλοιπα στοιχεία που κρατούν οι υπηρεσίες της Google, όπως τα videos που έχετε δει στο Youtube. Ακόμα σημαντικότερα, θα δείτε όλα τα μέρη που έχετε επισκεφτεί, όπως τα έχουν καταγράψει οι συσκευές σας και το Google Maps.
Τώρα, αν θέλετε να καταλάβετε τι όγκο δεδομένων διατηρεί η εταιρεία για εσάς, δεν έχετε παρά να επιλέξετε τη λήψη τους στον υπολογιστή (download a copy of all your data). Ετοιμαστείτε να τρομάξετε.
Πηγή: capital.gr
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 22 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ στην Τουρκία. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η έκρηξη σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημίες στα γειτονικά κτίρια. Ασθενοφόρα και δυνάμεις της αστυνομίας έχουν κατακλύσει το σημείο που σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση.



Μια νέα καρτέλα ‘Connect’ στην κινητή εφαρμογή του Twitter καθιστά ευκολότερη για τους χρήστες την εύρεση λογαριασμών που μπορούν να ακολουθήσουν. Αυτό τόνισε το κοινωνικό δίκτυο την εβδομάδα που μας πέρασε, λανσάροντας τη νέα αυτή λειτουργία για να προσελκύσει περισσότερους χρήστες.
Η καρτέλα προτείνει μια λίστα λογαριασμών βάσει αυτών που ακολουθείτε ήδη, καθώς και δημοφιλείς λογαριασμούς στο συγκεκριμένο πεδίο, δήλωσε ο διευθυντής προϊόντος Ρικάρντο Κάστρο σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να συγχρονίσουν αυτόματα τα βιβλία διευθύνσεών τους ώστε να συνδεθούν με φίλους και με συγγενείς μέσω της καρτέλας.
Η λειτουργία είναι διαθέσιμη στην πιο πρόσφατη εφαρμογή του Twitter για τα iPhone της Apple ή για smartphone που τρέχουν με το Android της Alphabet.
Γενικά, η Twitter, υπό την ηγεσία του συνιδρυτή Τζακ Ντόρσεϊ, προσπαθεί να βελτιώσει τη διεπαφή πλατφόρμας / χρήστη, καθώς η ανάπτυξή της υπολείπεται εκείνης των αντιπάλων της, Facebook και Google.
Το τρίμηνο που τελείωσε στις 31 Μαΐου, η βάση χρηστών του Twitter αυξήθηκε μέτρια, σε 310 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, από 305 εκατομμύρια το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Και την εβδομάδα που μας πέρασε, η μετοχή άγγιξε ιστορικό χαμηλό στα 14 δολάρια.
Πηγή: Fortunegreece.com

Κάθε σύστημα που συνδέεται σε ένα δίκτυο, λαμβάνει μια διεύθυνση IP (Internet Protocol). Πρόκειται για έναν αριθμό 32 bit (πρότυπο IPv4) ή 128 bit (πρότυπο IPv6), που επιτρέπει την αναγνώριση της συσκευής από τις υπόλοιπες στο δίκτυο και τη δρομολόγηση δεδομένων από και προς αυτήν.
Με απλά λόγια, η διεύθυνση IP είναι κάτι σαν το δελτίο ταυτότητας του συστήματος, ή -εάν μιλάμε για μια σύγχρονη σύνδεση ADSL- του router σας. Για ποιο λόγο όμως θα θέλατε να την αποκρύψετε;
Επειδή μάλλον ούτε…κατάσκοποι είστε, ούτε black hat hackers, πιθανότατα απλά επιθυμείτε να παρακάμψετε τα γνωστά region locks κάποιας online υπηρεσίας (αμάν ρε Netflix), ή να διασφαλίσετε την online ανωνυμία σας, δυσκολεύοντας λίγο τη δουλειά των διαφημιστικών εταιρειών. Πως όμως μπορείτε να το πετύχετε αυτό;

Κατανοώντας τα βασικά
Οι περισσότεροι σήμερα διαθέτουμε συνδέσεις ADSL και χρησιμοποιούμε κάποιο κατάλληλο ADSL router. Σε αυτή την περίπτωση, η διεύθυνση IP που “φαίνεται” στο Web, αποδίδεται από τον ISP μας και αντιστοιχεί στο router μας, όχι στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε αυτό. Με λίγα λόγια, ακόμα κι αν συνδέεστε στο Διαδίκτυο με περισσότερες από μια συσκευές (το PC, το tablet και το smartphone σας), o “έξω κόσμος” βλέπει μόνο τη διεύθυνση IP που έχει ανατεθεί στο router σας. Φυσικά και οι υπόλοιπες συσκευές στο τοπικό σας δίκτυο διαθέτουν κάποια IP. Αυτή όμως είναι “εσωτερική” και δεν φαίνεται στο Internet.
Μπορείτε να διαπιστώσετε τα παραπάνω εύκολα, χρησιμοποιώντας κάποια από τις δεκάδες διαθέσιμες “What is my IP” ιστοσελίδες. Η διεύθυνση IP που σας επιστρέφει το site, είναι αυτή που φαίνεται στο Internet.
Πληκτρολογώντας “ipconfig” στη γραμμή εντολών, θα μπορέσετε να δείτε την εσωτερική διεύθυνση IP του συστήματος σας (IPv4 ή IPv6) καθώς και του router (Default Gateway). Βλέπετε; Διαφέρουν από αυτή που σας έδειξε το “What is my IP” site!
Εάν προχωρήσετε σε restart του router, ο ISP θα του αναθέσει μια νέα διεύθυνση IP. Βέβαια, επειδή και αυτή ανήκει στο εύρος διευθύνσεων που αναλογούν στην Ελλάδα, για να παρακάμψετε κάποιο region lock, θα πρέπει να καταφύγετε σε άλλες λύσεις.

Ο παλιός καλός διακομιστής Proxy
Η λειτουργία ενός forwarding Proxy server δεν είναι δύσκολο να γίνει κατανοητή. Ουσιαστικά λειτουργεί ως ενδιάμεσος. Εσείς συνδέεστε σε αυτόν κι εκείνος προωθεί τα αιτήματα του συστήματος σας οπουδήποτε στο Διαδίκτυο. Έτσι όμως, η IP που φαίνεται…εκεί έξω, είναι αυτή του Proxy και όχι η δικιά σας.
Αρκετοί Proxy servers σήμερα βασίζονται σε κάποια Web υπηρεσία. Για να χρησιμοποιήσετε κάποιον δηλαδή, δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση λογισμικού στο σύστημά σας, αλλά αρκεί η επίσκεψη σας σε μια ιστοσελίδα. Δύο από τους δημοφιλέστερους Proxy servers είναι οι Proxify και Anonymouse.

Βουτήξτε στα…άδυτα του Διαδικτύου με το Tor
Το δίκτυο Tor αξιοποιεί την τεχνική “Onion Routing”, ώστε να διαφυλάξει την ανωνυμία των χρηστών του στο Διαδίκτυο. Θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένα σύνολο χιλιάδων συστημάτων, που το καθένα λειτουργεί ως μικρός Proxy server.
Εάν έχετε συνδεθεί στο δίκτυο Tor, κάθε αίτημα του υπολογιστή σας περνά από εκατοντάδες άλλα συστήματα ανά τον κόσμο, πριν τελικά καταλήξει στον προορισμό του. Έτσι, η διαδικτυακή δραστηριότητά σας είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθηθεί.
Προκειμένου να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο Tor, μπορείτε να εγκαταστήσετε κάποιο κατάλληλο πρόσθετο στον browser σας, ή να κατεβάσετε τον Tor browser, που αποτελεί παραλλαγή του Firefox.

Χρησιμοποιήστε ένα δίκτυο VPN
Μια ακόμα καλή -και σχετικά ασφαλής- λύση είναι η χρήση κάποιου εικονικού ιδιωτικού δικτύου (Virtual Private Network). Ένα VPN δημιουργεί μια “σήραγγα κυκλοφορίας” μεταξύ δύο ή περισσότερων συστημάτων, παρακάμπτοντας πρακτικά το υπόλοιπο Διαδίκτυο και όποιον πονηρό παρακολουθεί.
Σήμερα αρκετές εταιρείες παρέχουν δωρεάν πρόσβαση σε δίκτυα VPN. Δίνουν ωστόσο τη δυνατότητα, εάν το επιθυμείτε, να αγοράσετε premium υπηρεσίες με περισσότερες δυνατότητες, όπως προστασία από κακόβουλο λογισμικό ή λειτουργίες ad blocking. Μερικά από τα καλύτερα VPN που προτείνει το PC Magazine, είναι τα Spotflux, Hotspot Shield, PureVPN και NordVPN.
Όπως γράψαμε πάντως πρόσφατα, ο γνωστός Opera browser σύντομα θα ενσωματώνει το δικό του VPN δίκτυο. Μπορείτε λοιπόν να του δώσετε μια ευκαιρία.
Εργαλεία: Tor browser ή αντίστοιχο πρόσθετο, λογισμικό πρόσβασης σε κάποιο δίκτυο VPN
Δυσκολία: 6/10
Χρόνος: Εξαρτάται από τις ανάγκες σας και τη μέθοδο που επιλέξατε
Απαιτήσεις: Σύνδεση στο Διαδίκτυο
ΝΑΙ: Εάν θέλετε να παρακάμψετε region locks, ή να διασφαλίσετε τη διαδικτυακή ανωνυμία σας
ΟΧΙ: Εάν τα παραπάνω δεν σας ενδιαφέρουν, εάν αποτελεί για εσάς προτεραιότητα η υψηλή ταχύτητα σύνδεσης στο Web και εάν κάνετε συχνά online οικονομικές συναλλαγές
Links:
Proxify: https://proxify.com
Anonymouse: http://anonymouse.org
Tor browser: https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en
SpotFlux: https://spotflux.com
Hotspot Shield: https://www.hotspotshield.com
PureVPN: https://www.purevpn.com
NordVPN: https://nordvpn.com
Πηγή: pcmag.com

Αυτοκίνητο και ζώδια! Ή καλύτερα οδηγός και ζώδια. Μάθετε τι προβλέπουν οι πλανήτες για την συμπεριφορά του ζωδίου σας στον δρόμο με το αυτοκίνητο…
Κριός
Το ζώδιό σας έχει καταπληκτικά ρεφλέξ και δυναμισμό, ενώ γρήγορα γίνεστε ένα με το όχημά σας. Θα ήσασταν οι καλύτεροι οδηγοί αν δεν ρισκάρατε τόσο πολύ! Επίσης λόγω της έντονα παρορμητικής σας φύσης εμπλέκεστε συχνά σε ατυχήματα (όχι μόνο με το αμάξι) και χτυπάτε το ευαίσθητο κεφάλι σας (ο χαρισματικός Aρτον Σένα που τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι ήταν Κριός). Μέχρι τις 9 Μαΐου λοιπόν που σας «χτυπά» ο Aρης προσέξτε τις βιασύνες και τα ατυχήματα.
Ταύρος
Το ατού σας: η σταθερή, στιβαρή οδήγηση. Το μείον σας: η βραδύτητα. Συνήθως αργείτε να νιώσετε ασφάλεια με το όχημά σας αλλά όταν το κατακτήσετε γίνεται ένα με σας. Αποφεύγετε τις τρέλες στην οδήγηση και τις πολλές μετακινήσεις, ενώ προτιμάτε αμάξια ανθεκτικά αλλά και όμορφα. Η συντηρητική οδική συμπεριφορά σας μπορεί να αποδειχτεί θετική αλλά και αρνητική. Από τις 9 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουλίου θα υπάρχει τάση για ατυχήματα κι εύκολο εκνευρισμό, γι’ αυτό προσοχή.
Δίδυμοι
Το ζώδιό σας έχει τη μοναδική ικανότητα να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ενώ οι αισθήσεις σας είναι συνεχώς σε εγρήγορση. Γι’ αυτό άλλωστε σε έρευνες που έγιναν βρεθήκατε πολύ ψηλά στη λίστα με τους ασφαλέστερους οδηγούς. Αν κλείνατε και το κινητό θα ήσασταν ακόμα καλύτεροι! Σίγουρα είστε πολύ επικοινωνιακοί και ως οδηγοί, ενώ σας αρέσει να μετακινήστε συχνά, γι’ αυτό προτιμάτε μικρά, ευέλικτα αμάξια. Τον Ιούλιο και το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου προσέξτε τα ατυχήματα.
Καρκίνος
Η σπασμωδική φύση του ζωδίου σας είναι κάπως προβληματική για την οδήγηση, ωστόσο σε έρευνες που έγιναν βρεθήκατε αρκετά ψηλά στη λίστα με τους ασφαλέστερους οδηγούς, τα λιγότερα ατυχήματα και τις λιγότερες κλήσεις. Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι κινείστε με το ένστικτο, το οποίο σας σώζει από πολλές κακοτοπιές. Από τις αρχές Μαρτίου έως τις 9 Μαΐου που βρίσκεται ο Αρης στο ζώδιό σας φέρνει την ευκαιρία για αγορά αυτοκινήτου ή μηχανής αλλά και αυξημένη τάση για ατυχήματα.
Λέων
Η πύρινη και σταθερή φύση του ζωδίου σας δίνει δυναμισμό και σιγουριά στην οδήγηση, γι’ αυτό και κατατάσσεστε πρώτοι στους πιο ασφαλείς οδηγούς και με τα λιγότερα ατυχήματα. Βασιλιάδες και του δρόμου, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο που τόσοι πολλοί ραλίστες είναι Λέοντες. Από 9/5 έως 1/7 ο Αρης θα βρίσκεται στο ζώδιό σας και θα είναι καλή εποχή να πάρετε νέο αμάξι. Προσέξτε όμως τις βιασύνες στις μετακινήσεις σας, καθώς ο Αρης δίνει και ροπή για τρακαρίσματα.
Παρθένος
Η πρακτικότητα, η σύνεση και η προσαρμοστικότητα του ζωδίου σας κάνουν έναν ευέλικτο οδηγό, που κινείται προσγειωμένα και με ασφάλεια. Αλλωστε, λόγω του κυβερνήτη σας Ερμή, είστε επικοινωνιακοί και κινητικοί ως άνθρωποι, γι’ αυτό έχετε την ανάγκη από ένα χρηστικό, συνήθως μικρό, αμάξι που θα εξυπηρετεί τις πολλές σας ασχολίες. Τον Ιούλιο και Αύγουστο θα υπάρχει αυξημένη τάση για ατυχήματα όλων των ειδών, γι’ αυτό φροντίστε να εκτονώσετε την ενέργειά σας δημιουργικά και όχι στον δρόμο.
Ζυγός
Το ζώδιό σας έχει πολλά ταλέντα, διπλωματία, γούστο, επικοινωνιακό χάρισμα, αλλά στην οδήγηση πάσχει! Η αφροδίσια φύση σας είναι πολύ παθητική για το τιμόνι, ενώ η αναποφασιστικότητα είναι κυρίως αυτή που προκαλεί ατυχήματα και σύμφωνα με την έρευνα σας κατατάσσει πρώτους στα ζώδια που προκαλούν τα περισσότερα τρακαρίσματα. Απ’ τις αρχές Μαρτίου αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα τονισμένη και συνολικά μέχρι τις 9 Μαΐου θα πρέπει να προσέχετε. Σίγουρα το αμάξι για σας είναι κόσμημα και το θέλετε κομψό.
Σκορπιός
Κοντρόλ: η λέξη κλειδί του ζωδίου σας αλλά και του τρόπου που οδηγάτε. Οι αισθήσεις σας είναι οξύτατες, η εστίαση της προσοχής σας ισχυρή, κι έτσι το πέρασμά σας απ’ τους δρόμους γίνεται ελεγχόμενα και σταθερά. Γιατί όμως βγαίνετε δεύτεροι στη λίστα με τους οδηγούς που προκαλούν τα πιο πολλά ατυχήματα; Ισως είναι κάποιες ασυνείδητες αυτοκαταστροφικές τάσεις ή το γεγονός ότι σας εξιτάρει το φλερτ με τον κίνδυνο. Τον Μάιο και Ιούνιο προσέξτε αυτές τις τάσεις.
Τοξότης
Τα ζώδια της φωτιάς είναι οι καλύτεροι οδηγοί του ζωδιακού, καθώς διαθέτουν αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Ετσι και σεις είστε πολύ άνετοι στο τιμόνι, αν και σίγουρα θα προτιμούσατε να οδηγάτε στις πλατιές, άνετες λεωφόρους της Αμερικής και όχι στην Ελλάδα! Αυτό που θέλει προσοχή είναι η έντονη τάση απερισκεψίας που έχετε και το γεγονός ότι διασπάστε σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Εχετε κακές εκτιμήσεις, βιασύνη και απερισκεψία που θα πρέπει να προσέξετε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Αιγόκερως
Συνήθως οδηγείτε συντηρητικά (εκτός φυσικά αν υπάρχουν άλλα στοιχεία στο προσωπικό σας ωροσκόπιο που το αναιρούν) και φροντίζετε να πηγαίνετε στον προορισμό σας με συνέπεια και πρόγραμμα. Η αγαπημένη σας εφεύρεση είναι το GPS, αφού σας γλιτώνει χρόνο και χρήμα! Σίγουρα το αυτοκίνητο για σας είναι ένα status symbol και επενδύετε πολλά σ’ αυτό. Απ’ τον Μάρτιο μπορεί να σας έχουν κουράσει οι πολλές μετακινήσεις και τα νεύρα στον δρόμο, αλλά τον Μάιο επιτέλους θα ξεκουραστείτε.
Υδροχόος
Είστε οι πιο γρήγοροι οδηγοί του ζωδιακού, ενώ η επαναστατική σας φύση δεν δέχεται κώδικες και κανόνες! Μήπως έπρεπε να γίνετε πιλότοι; Αλλωστε, η αεροπορία ανήκει στο ζώδιό σας… Εκτός από ανάγκη για υψηλές, έως τρελές ταχύτητες, ο εκκεντρικός κυβερνήτης σας Ουρανός σας ωθεί σε προκλητική οδήγηση και πολύ ρίσκο, γι’ αυτό και βρίσκεστε ψηλά στη λίστα με τα ζώδια που οδηγούν με λιγότερη ασφάλεια και κάνουν τις πιο πολλές παραβάσεις. Προσοχή στα ατυχήματα τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Ιχθείς
Εάν δεν υπάρχουν άλλες δυνατές ενδείξεις στο προσωπικό σας ωροσκόπιο που να δείχνουν το αντίθετο, το ζώδιό σας δεν είναι για το σπορ που λέγεται οδήγηση. Θα προτιμούσατε την τηλεκίνηση, είναι η αλήθεια, καθώς η φασαρία και το καυσαέριο των δρόμων είναι η χειρότερή σας. Ταυτόχρονα ονειροπολείτε διαρκώς, κάτι που συχνά γίνεται αιτία δυστυχημάτων. Αυτά που σας σώζουν είναι το ένστικτό σας και η ψαρίσια ευελιξία που σας κάνει να κινείστε σαν σκουτεράκι, ακόμα κι αν οδηγάτε… Hummer.
Πηγή: newsauto.gr

Οι τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ είναι άκρως ανησυχητικές, μιας και κάνουν λόγο για εξαιρετικά άσχημη πορεία της.
«Η ζωή του Σουμάχερ κρέμεται από μια κλωστή. Η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί και χρειάζεται ένα θαύμα», είπε νευρολόγος, του οποίου το όνομα δεν έγινε γνωστό και μετέδωσε την είδηση το «newseveryday.com».
Ωστόσο, η δήλωσή του δεν έχει διαψευστεί από το περιβάλλον του Γερμανού που είχε σοβαρό ατύχημα τέλη του 2013.
Επίσης, η ιταλική «Corriere dello Sport» έχει σχετικό ρεπορτάζ τονίζονταν ότι η υγεία του οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Τις πληροφορίες επικαλέστηκε και η ισπανική «Mundo Deportivo» και άπαντες αναφέρουν ότι ο Γερμανός βρίσκεται σε οριακό επίπεδο αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του.

Η βρετανική Telegraph αναδεικνύει τις 20 αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνει και δύο ελληνικές. Στη λίστα της εφημερίδας συμπεριλαμβάνονται εκείνες οι πόλεις που κατοικούνται συνεχώς από την ημέρα της δημιουργίας τους μέχρι σήμερα, με τις περισσότερες από αυτές να αποτελούν και αφορμή για ταξίδι στο χρόνο.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιεριχώ στην κοιλάδα του Ιορδάνη ποταμού στη δυτική όχθη των Παλαιστινιακών περιοχών η οποία υπολογίζεται ότι κατοικείται από το 9.000 π.Χ., στη δεύτερη η Βύβλος στο Λίβανο στις ακτές της Μεσογείου με τους πρώτους κατοίκους της να εμφανίζονται το 5.000 π.Χ., ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Χαλέπι στη Συρία, το οποίο ιδρύθηκε περίπου το 4.300 π.Χ.
Από την συγκεκριμένη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει, φυσικά, η Αθήνα, η οποία συναντάται στην 16 θέση. Γενέτειρα της Δημοκρατίας, του θεάτρου και μήτρα του δυτικού πολιτισμού, είναι η ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης η οποία καλεί τους επισκέπτες της σε ένα ταξίδι ιστορίας και πολιτισμού μέσα από μια μαγευτική διαδρομή 6.000 χρόνων. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη γη που να μην μένει έκθαμβος από την μεγαλοπρεπή Ακρόπολη και τον «ιερό» της βράχο, με τα εντυπωσιακά Προπύλαια, τον μοναδικό Παρθενώνα, το Ερέχθειο, το ναό της Αθηνάς Νίκης. Δεν υπάρχει φωτογραφικός φακός που να μην έχει αστράψει στο «φως» του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, του θεάτρου του Διονύσου ή της Αρχαίας Αγοράς. Δεν υπάρχει επισκέπτης που να μην έχει παρασυρθεί από τα εντυπωσιακά μουσεία της πόλης, με εκείνο της Ακρόπολης να αποτελεί κόσμημα.
Παράλληλα με την ιστορική πλευρά της, η πόλη διαθέτει μια γοητευτική σύγχρονη εκδοχή που την καθιστά ακαταμάχητη. Κι αυτό γιατί όσο περπατάς ανάμεσα στα αρχαία στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μόλις μια ανάσα μακριά απολαμβάνεις bars και στέκια που μένουν ξάγρυπνα μέχρι το πρωί διασκεδάζοντας. Η Αθήνα προσφέρει μια σειρά επιλογών που στο σύνολό τους συνθέτουν ένα πάζλ απαράμιλλης ομορφιάς και ενδιαφέροντος. Παραδοθείτε στον παλμό μιας πρωτεύουσας, που σέβεται το παρελθόν της και παράλληλα απολαμβάνει το «τώρα» της.
Η δεύτερη ελληνική πόλη που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της βρετανικής εφημερίδας είναι η Θήβα, η οποία συναντάται στη 18η θέση. Με μεγάλη ιστορική και μυθολογική σημασία, κατά τους Μυκηναϊκούς Χρόνους υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες πόλεις της Ελλάδας, η οποία κυριάρχησε στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του 4ου αι. π.Χ. Δημιουργήθηκε από τον Κάδμο –τον γιο του Αγήνορα και αδερφό της Ευρώπης, ο οποίος έφτασε στην περιοχή αναζητώντας την αδερφή του που είχε απαχθεί από τον Δία– και έχει να υπερηφανεύεται για σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Επαμεινώνδας –από τους πιο ικανούς στρατηγούς της αρχαιότητας που μετέτρεψε τη Θήβα σε ηγεμονεύουσα πόλη της Ελλάδας– και ο Πελοπίδας, ο αρχηγός του περίφημου Ιερού Λόχου –από τις αρχαιότερες πολεμικές μονάδες.
Δείτε την ολοκληρωμένη λίστα της Telegraph και ποιες πόλεις συμπεριλαμβάνει:  
Ιεριχώ, Παλαιστινιακά Εδάφη
ierixo
Βύβλος, Λίβανος
vivlos
Χαλέπι, Συρία
xalepi
Δαμασκός, Συρία
damaskos
Σούσα, Ιράν
sousa
Φαγιούμ, Αίγυπτος
fagioum
Σιδώνη, Λίβανος
sidoni
Πλόβντιβ, Βουλγαρία
plovdiv
Γκαζιαντέπ, Τουρκία
gaziantep
Βηρυττός, Λίβανος
virittos
Ιερουσαλήμ
ierousalim
Τύρος, Λίβανος
tyros
Αρμπίλ, Ιράκ
arbil
Κιρκούκ, Ιράκ
kirkouk
Μπαλκ, Αφγανιστάν
balk
Αθήνα, Ελλάδα
athina
Λάρνακα, Κύπρος
larnaka
Θήβα, Ελλάδα
thiva
Κάντιθ, Ισπανία
kadith
της Ελπίδας Πιτάκη
πηγή: greekguide.com
Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας των Windows η Microsoft έδινε στο χρήστη δωρεάν και δύο παιχνιδιά για να παίζει όμως στην ουσία δεν το έκανε γι’ αυτό…. Ο πραγματικός λόγος που η Microsoft έβαλε τα συγκεκριμένα δύο παιχνίδια στα Windows ήταν για να μάθει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή. Συγκεκριμένα με την πασιέντζα (solitaire) που κυκλοφόρησε το 1990 ο χρήστης  μάθαινε να χρησιμοποιεί σωστά το mouse (συγκεκριμένα τη λειτουργία drag & drop) μέσα από το παιχνίδι ενώ με τον ναρκαλιευτή που κυκλοφόρησε το 1992 η Microsoft ήθελε να εξοικειώσει τον χρήστη με το δεξί και αριστερό κλικ.
Οι κωδικοί σήμερα αποτελούν μια από τις σημαντικότερες συνιστώσες της προσωπικής μας ασφάλειας, και σίγουρα δεν θα θέλαμε να τους χακάρουν.

Σήμερα  οι κωδικοί έχουν τεράστια σημασία στην ζωή μας, αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, όντας ίσως το πιο συνηθισμένο εργαλείο που διασφαλίζει τα σημαντικότερα μας.

Τα 5 «μυστικά» για έναν τέλειο κωδικό:

1. Σκεφτείτε το μήκος, όχι την πολυπλοκότητα
«Ενας μεγάλος κωδικός είναι πολύ συχνά πολύ πιο δυνατός από έναν τυχαίο κωδικό» τονίζει ο συγγραφέας του «Perfect Passwords», Mark Burnett. Ο άνθρωπος που έγραψε ένα βιβλίο αποκλειστικά αφιερωμένο στους κωδικούς, τονίζει πως ένας κωδικός 12-15 χαρακτήρων είναι ιδανικός.
Δεν χρειάζονται κεφαλαία, νούμερα ή σύμβολα ώστε να αυξηθεί η πολυπλοκότητα. Στην πράξη, τα γράμματα είναι αρκετά ώστε να δημιουργήσουν ένα πολύ δυνατό «κλειδί», αρκεί να είναι αρκετά.

2. Κρατήστε τους κωδικούς σας... παράξενους
Το μήκος έχει πολύ μεγάλη σημασία, αλλά δεν είναι το παν. Για παράδειγμα, ο κωδικός «111111111111» μπορεί να περιέχει 12 χαρακτήρες, όπως προτείνει ο Burnett, αλλά στην πράξη είναι απελπιστικά απλός.
«Βλέπουμε πολλές φορές ανθρώπους, που στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν μεγάλους κωδικούς, επαναλαμβάνουν χαρακτήρες, κάνοντας τους ιδιαίτερα ευάλωτους σε επίδοξους χάκερ» εξηγεί ο Morgan Slain, CEO της SplashData, εταιρίας διαχείρισης και ανάλυσης κωδικών. Πέραν αυτού, ο Slain τόνισε πως εξίσου αδύναμοι είναι και οι κωδικοί που περιέχουν γνωστές φράσεις, ή ονόματα. Για παράδειγμα, το περασμένο έτος παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση των κωδικών που σχετίζονταν με το Star Wars. Το ιδανικό θα ήταν μια εντελώς τυχαία σειρά γραμμάτων, σύμφωνα με τον ίδιο.

3. Πώς να χρησιμοποιήσετε νούμερα και σύμβολα
Αν είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε σε ένα κωδικό νούμερα ή σύμβολα, τότε πρέπει να το κάνετε με τον... σωστό τρόπο. Συνήθως, οι περισσότεροι ξεκινούν με κεφαλαίο γράμμα (αν ζητείται) τον κωδικό τους, ενώ τον τελειώνουν με κάποιον αριθμό. Αυτή όμως είναι η λάθος τεχνική.
Τοποθετώντας γράμματα, αριθμούς και σύμβολα με την συνηθισμένη σειρά, χάνεται η «δύναμη» του σύνθετου password. Αντιθέτως, αν για παράδειγμα τα κεφαλαία γράμματα μπουν κάπου στην μέση του κωδικού, ενώ τα νούμερα αντικαταστήσουν κάποια γράμματα (όπως π.χ. το 3 με το ε), τότε το κλειδί γίνεται πολύ πιο ισχυρό.

4. Μην βάζετε παντού τους ίδιους κωδικούς
Μπορεί ένα password να είναι πολύ δυνατό, να περιέχει πολλούς και δύσκολους χαρακτήρες. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο κλειδί, για όλες σας τις κλειδαριές. Με αυτόν τον τρόπο, ελαττώνετε σημαντικά την δύναμη του κωδικού σας. Ο Joe Siegrist, αντιπρόεδρος της εταιρίας διαχείρισης κωδικών LastPass, επισημαίνει πως «είναι πολύ εύκολο για έναν χάκερ να αλιεύσει τον κωδικό σας από μια ιστοσελίδα και μετά να μπορέσει να μπει σε όλους σας τους λογαριασμούς, με αυτό το τρόπο».
Δυστυχώς οι κωδικοί μας πέρα από περίπλοκοι, θα πρέπει να είναι και πολλοί. Αλλά αν θέλουμε να διατηρούμαστε ασφαλείς, τότε θα πρέπει να υπομείνουμε αυτήν την ενοχλητική διαδικασία.

5. Μην το παρακάνετε
Ενας καλός κωδικός είναι αρκετός ώστε να διασφαλίσει το προσωπικό σας περιεχόμενο από κάποιον ανεπιθύμητο εισβολέα. Αν ένα password είναι μεγάλο και περίπλοκο, τότε πολύ δύσκολα θα «σπάσει».
«Ξεχάστε τις ιστορίες για χάκερ που πραγματοποιούν δισεκατομμύρια δοκιμές μέχρι να λύσουν τον γρίφο. Η τράπεζα σας, για παράδειγμα δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει ένα χάκερ να κάνει δισεκατομμύρια προσπάθειες. Σε καμία περίπτωση. Ακόμα και στις περισσότερες ιστοσελίδες, ένας χάκερ μπορεί μετά βίας να κάνει μερικές χιλιάδες δοκιμές» εξηγεί ο Cormac Herley, υπεύθυνος ασφαλείας της Microsoft.
Οπότε, μερικοί καλοί κωδικοί είναι ικανοί να σας κρατήσουν απόλυτα ασφαλείς. Δεν χρειάζεται να βάζουμε στους εαυτούς μας σπαζοκεφαλιές, παρά μόνο να... ξεφύγουμε από το «123456».

http://www.fpress.gr

Για πολλά χρόνια, ο Internet Explorer ήταν ο πιο δημοφιλής desktop browser, μιας και τον είχαν προεγκατεστημένο στα συστήματά τους όλοι οι χρήστες υπολογιστών που “έτρεχαν” Windows. Αυτό πλέον αλλάζει μιας και όπως φαίνεται από τα δεδομένα της εταιρείας marketing ερευνών Net Marketshare, ο Chrome της Google κατάφερε να πάρει την πρωτιά από τον Internet Explorer. Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Απρίλιο, ο Chrome κατάφερε να έχει μερίδιο αγοράς 41.66%, ενώ ο Internet Explorer 41.35%. Η αλλαγή μας δείχνει σιγά σιγά το τέλος του δημοφιλούς browser με τον οποίο η Microsoft έχει σταματήσει να ασχολείται με την βελτίωση και την ανάπτυξη του αφού έχει δώσει βάρος στον Microsoft Edge. Τέλος για την ολοκλήρωση της έρευνας η Net Marketshare έκανε ειδικές μετρήσεις σε 40.000 websites ενώ στα στοιχεία δεν υπάρχει ο νέος browser της Microsoft, Edge ο οποίος για την ώρα έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό, το οποίο αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες να μεγαλώσει…

Μία αυτόνομη εφαρμογή κάμερας αναπτύσσει το Facebook, για να ενθαρρύνει τους χρήστες να τραβούν και να μοιράζονται περισσότερες φωτογραφίες και video, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.
Η εφαρμογή είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, αλλά μέχρι στιγμής ανοίγει απευθείας σε κάμερα και έχει ενσωματωμένο χαρακτηριστικό live streaming (το οποίο επιβεβαιώνει και τις πρόσφατες πληροφορίες ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τελευταία επενδύει πολύ στις δυνατότητες αναμετάδοσης).
Η εφαρμογή θα μπορούσε να αντισταθμίσει την κάμψη που παρατηρείται στις διάφορες ενημερώσεις και τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες, οι οποίες ήταν μειωμένες κατά 21% σε ετήσια βάση στα μέσα του 2015.
Οι πληροφορίες θέλουν ομάδα του Facebook στο Λονδίνο να εργάζεται αποκλειστικά προς επίλυση αυτού του προβλήματος των μειωμένων updates, δοκιμάζοντας λύσεις όπως μεταβολή του αλγόριθμου που εμφανίζει τα νέα ώστε να περιλαμβάνει περισσότερες αυθεντικές ενημερώσεις και μεγαλύτερη έμφαση στις υπενθυμίσεις γιορτών και «αναμνήσεων». Η εν λόγω ομάδα φέρεται να αναπτύσσει και τη συγκεκριμένη εφαρμογή κάμερας.
Το Facebook έχει ήδη μία ξεχωριστή εφαρμογή για μοίρασμα φωτογραφιών, το Moments, που επιτρέπει σε ομάδες να μοιράζονται φωτογραφίες, αλλά η νέα αυτή προσπάθεια φαίνεται ότι ίσως στοχεύει και να ανταγωνιστεί το Snapchat.
Πηγή: sofokleousin




- Από τα 780 ευρώ το μήνα θα ξεκινούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων
- Ανώτατος μισθός τα 4.631 ευρώ μαζί με τα επιδόματα για τους Γ.Γ. των υπουργείων
- Η αξιολόγηση θα κρίνει εάν ένας υπάλληλος θα πάρει αύξηση ή θα παγώσει ο μισθός του
- Αναλυτικοί πίνακες με τον μισθό ανάλογα με την εκπαίδευση και τα έτη υπηρεσίας στο Δημόσιο


Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης καθορίζονται οι νέοι μισθοί στο δημόσιο. Κατώτατος μισθός στα 780 ευρώ για τον νεοπροσλαμβανόμενο υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ενώ το ανώτατο ποσό για τον Γ.Γ. ενός υπουργείου μαζί τα σχετικά επιδόματα καθορίζεται στα 4.631 ευρώ.
Με βάση το νέο μισθολόγιο προβλέπονται προνόμια αλλά και τιμωρίες. Έτσι εάν ένας δημόσιος υπάλληλος καταφέρει να έχει τρεις συνεχόμενες θετικές αξιολογήσεις τότε θα επιβραβεύεται με ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη, θα παίρνει τον μισθό του επόμενου μισθολογικού κλιμακίου δηλαδή.
Αντίθετα για τους υπαλλήλους που συγκεντρώνουν τρεις συνεχόμενες αρνητικές αξιολογήσεις προβλέπεται πάγωμα της μισθολογικής τους εξέλιξης ως και για ένα έτος.



Οι νέοι μισθοί:

Έτη Μισθολογικό κλιμάκιο
                ΠΕ ΤΕ
0-2 1 1.092 1.037
2-4 2 1.151 1.092
4-6 3 1.210 1.147
6-8 4 1.269 1.202
8-10 5 1.328 1.257
10-12 6 1.387 1.312
12-14 7 1.446 1.367
14-16 8 1.505 1.422
16-18 9 1.564 1.477
18-20 10 1.623 1.532
20-22 11 1.682 1.587
22-24 12 1.741 1.642
24-26 13 1.800 1.697
26-28 14 1.859 1.752
28-30 15 1.918 1.807
30-32 16 1.977 1.862
32-34 17 1.036 1.917
34-36 18 2.095 1.972
36-38 19 2.154 2.027


Έτη Μισθολογικό κλιμάκιο
           ΔΕ ΥΕ
0-3 1 858 780
3-6 2 918 823
6-9 3 978 866
9-12 4 1.038 909
12-15 5 1.098 952
15-18 6 1.158 995
18-21 7 1.218 1.038
21-24 8 1.278 1.081
24-27 9 1.338 1.124
27-30 10 1.398 1.167
30-33 11 1.458 1.210
33-36 12 1.518 1.253
36-39 13 1.578 1.296

newsit.gr
Μερικές απλές αλλαγές στη διατροφή μας μπορούν να μας χαρίσουν καλύτερο ύπνο, περισσότερη ενέργεια και καλύτερες επιδόσεις στη δουλειά ή το διάβασμα.

Τα οφέλη της στρατηγικής αυτής επεκτείνονται όμως και στην... κρεβατοκάμαρα, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση JAMA Internal Medicine.

 
Στο πλαίσιο της μελέτης, η οποία είχε συνολική διάρκεια δύο χρόνια, οι ερευνητές ζήτησαν από 100 άντρες και γυναίκες με κανονικό ή υπερβολικό βάρος (ΔΜΣ 22-28) να μειώσουν κατά 25% τον αριθμό των θερμίδων που κατανάλωναν σε ημερήσια βάση. Μια άλλη ομάδα εθελοντών (ομάδα ελέγχου) διατήρησαν τις διατροφικές τους συνήθειες ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση των αποτελεσμάτων.

Οι συμμετέχοντες που μείωσαν την πρόσληψη θερμίδων έχασαν κατά μέσο όρο 7,5 κιλά. Στην ομάδα αυτή παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου αλλά και στην ερωτική διάθεση, με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν ότι παρατήρησαν τόνωση στην λίμπιντό τους χάρη στη διατροφή που ακολουθούσαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρήθηκαν οφέλη παρά το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες δεν κατάφεραν να φτάσουν το στόχο του 25% στη μείωση των θερμίδων, αλλά κατά μέσο όρο έκοψαν μόλις 11,9% από τις συνολικές ημερήσιες θερμίδες.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!