Κυριακή 22 Μαρτίου 2015



Μία πρωτότυπη διάβαση πεζών, η οποία βάφτηκε με τα χρώματα των πλήκτρων ενός πιάνου, εγκαινίασε χθες ο δήμος Τρικκαιών, τιμώντας τη μνήμη του λαϊκού συνθέτη, στιχουργού και τραγουδιστή Βασίλη Τσιτσάνη.
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννησή του, μια από τις κεντρικότερες διαβάσεις πεζών της γενέτειρας πόλης του, των Τρικάλων, μετατράπηκε σε πιάνο.

EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Εθελοντές και δημοτικοί σύμβουλοι μετέτρεψαν τη διάβαση πεζών ανάμεσα στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και την κεντρική πεζογέφυρα, σε μία όμορφη μουσική διάβαση.


Οι δράσεις και εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον δήμο Τρικκαιών στη μνήμη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη θα συνεχιστούν για όλο το 2015.
Κι όμως, σύμφωνα με την αστυνομία του Κολοράντο, η δωδεκάχρονη προσπαθούσε να σκοτώσει τη μητέρα της, ρίχνοντάς της χλωρίνη στο ποτήρι της, επειδή της στέρησε... το iPhone της.

Η γυναίκα ένιωσε για πρώτη φορά έντονη αδιαθεσία στις αρχές Μαρτίου, αφού ήπιε ένα χυμό που της είχε ετοιμάσει για πρωινό η κόρη της. Όπως λέει, παρατήρησε πως το υγρό μύριζε χλωρίνη αλλά δεν έδωσε περισσότερη σημασία, καθώς πίστεψε πως η κόρη της δεν είχε ξεπλύνει καλά το ποτήρι.

Λίγες μέρες αργότερα, όμως, η ίδια έντονη μυρωδιά και πάλι σε ένα χυμό την έβαλε σε σκέψεις. Όταν ρώτησε την κόρη της, πιέζοντάς την να της πει τι συμβαίνει, εκείνη παραδέχτηκε πως ήθελε να τη σκοτώσει, ρίχνοντας τουλάχιστον δύο φορές καυστικό υγρό στο ποτήρι της, επειδή της πήρε το iPhone της.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και παρέμεινε για κάποιες ημέρες.

Η 12χρονη συνελήφθη και κρατείται σε φυλακές ανηλίκων, με την κατηγορία της απόπειρας φόνου πρώτου βαθμού.

http://www.newsbomb.gr
Η Graff Diamonds παρουσίασε ένα ρολόι με περισσότερα από... 152 καρατίων λευκά διαμάντια, που κοστίζει το επιβλητικό ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά ρολόγια που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, σύμφωνα με το NBCNEWS.

Εκτός από το κύριο κομμάτι, το ρολόι διαθέτει επίσης ένα αποσπώμενο, 38 καρατίων άψογο διαμάντι, που μπορεί να φορεθεί ως δαχτυλίδι. Η εταιρεία παρουσίασε το ρολόι στο κεντρικό εμπορικό γεγονός του κλάδου, στο BaselWorld στην Ελβετία. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Francois Graff, είπε ότι ήταν «ένα μοναδικό στο είδος του, κομμάτι», προσθέτοντας ότι η εταιρεία υπήρξε ιδιαίτερα «τολμηρή».

Η Graff Diamonds δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής, αλλά η πώληση του, θα το καταστήσει ένα από τα πιο ακριβά σύγχρονα ρολόγια που έχουν υπάρξει.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ένα λυπηρό περιστατικό περιέγραψε η Μίνα Ορφανού στην εκπομπή «Αργά» με τον Θοδωρή Αθερίδη. Συγκεκριμένα, η ηθοποιός βρισκόταν στη Ρόδο, όταν κάποιος της ζήτησε να βγουν. «Μου λέει «Θέλω να σου κάνω το τραπέζι».

Επειδή δεν είχε καταλάβει, του λέω " ξέρεις εγώ δεν είμαι γυναίκα». Με κοιτάζει και μου λέει: «Μου αρέσουν και οι λεσβίες». Του λέω «Ούτε λεσβία είμαι. Είμαι τρανσέξουαλ»», αποκάλυψε η ίδια η Μίνα Ορφανού.

Όσο για το πώς αντέδρασε ο άντρας, η Μίνα Ορφανού σημείωσε: «Σηκώθηκε από το τραπέζι με τόση πίεση που το τραπέζι ήρθε πάνω μου, φύγανε όλα! Όλο το εστιατόριο είχε γυρίσει.

Ήταν σαν να άνοιξε ο ουρανός και να κατέβηκαν κάτω Αρειανοί. Και ήταν και γιατρός. Δηλαδή όταν είσαι γιατρός ο οποίος σπουδάζεις και κάνεις μία διατριβή πάνω στο σώμα....!»

http://www.thestival.gr
Το πιο πετυχημένο γερμανικό prog-power metal συγκρότημα στον κόσμο θα βρεθεί τον Μάιο στη χώρα μας !!!

Σε μια περίοδο που τα περισσότερα συγκροτήματα αποκλίνουν από τις Heavy Metal ρίζες τους, οι Blind Guardian συνεχίζουν να προάγουν τη δική τους μοναδική μορφή τέχνης καθώς συνειδητά παραμένουν πιστοί στο δικό τους πολυποίκιλο στυλ αντί να ακολουθούν τις εκάστοτε μουσικές τάσεις.

Το πολυαναμενόμενο νέο studio album Beyond The Red Mirror κυκλοφόρησε στις αρχές του 2015 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μεγάλη ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια περιοδεία στην οποία δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί ο αγαπημένος σταθμός του συγκροτήματος, η Ελλάδα!

Οι Blind Guardian φημίζονται για τις εξαιρετικές συναυλίες τους και το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να τους απολαύσει ζωντανά στις 8 Μαΐου 2015 στο Principal Club Theater στην Θεσσαλονίκη και στις 9 και 10 Μαΐου 2015 στο Gagarin στην Αθήνα.

www.blind-guardian.com

Ι n f o :
Principal Club Theater – Thessaloniki, GR - Τel: 2310.428088
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30
Έναρξη συναυλίας στις 22.00

Ticket Prices:
Presale: 25 € (first 200 tickets), 28 € after
Box Office: 30 €
Presale at: Ticket House, Nephilim, Rover, Public & Viva.gr

http://thesout.gr
Η μεξικανή υπεραιωνόβια είχε 161 απογόνους.
Σε ηλικία 127 ετών απεβίωσε μια γυναίκα σε επαρχία του δυτικού Μεξικού όπως επιβεβαίωσε κυβερνητική υπηρεσία η οποία επαλήθευσε και την ηλικία της γηραιάς αυτής μεξικανής. Η Λεάντρα Μπερέσα γεννήθηκε στα βόρεια σύνορα της πολιτείας Ταμαουλίπας στις 31 Αυγούστου του 1887 και πέθανε το πρωί της Πέμπτης στο σπίτι της, στην πόλη Ζαποπάν στην δυτική πολιτεία Γιαλίσκο.

Η Μπερέσα δεν έχει συμπεριληφθεί στις λίστες των πιο ηλικιωμένων στον κόσμο επειδή δεν είχε επίσημα έγγραφα, όπως επιβεβαίωσαν οι κυβερνητικές υπηρεσίες του Μεξικού. Η αιτία του θανάτου της δεν έγινε γνωστή, όμως ο εγγονός της, ένας 70χρονος άντρας, είπε ότι απλά σταμάτησε να αναπνέει, έχοντας αναπτύξει προβλήματα στους πνεύμονες της πριν από λίγους μήνες.

«Συνήθιζε να μου διηγείται ιστορίες από την Μεξικανική Επανάσταση, η οποία ξεκίνησε το 1910. Έφτιαχνε τορτίγιας για τους στρατιώτες και είχε συναντήσει τον Πάντσο Βίγια (επικεφαλής στρατηγός της Στρατιάς του Βορρά)». δήλωσε ο  εγγονός της Μπερέσα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του μητροπολιτικού κέντρου για τους ηλικιωμένους στην πόλη όπου πέθανε η 127 ετών γυναίκα,  η Μπεράσα είχε πέντε παιδιά, που είχαν όλα πεθάνει μέχρι το 2011 ενώ κατά την διάρκεια του μακρού βίου της είχε αποκτήσει 161 απογόνους.
 
Περνάει κάποιος έξω από το νεκροταφείο και βλέπει μια πομπή όλο άντρες, που το τέλος της έφτανε μέχρι έξω στο δρόμο. "Ποιος να πέθανε άραγε κι έχει τόσο κόσμο;" αναρωτιέται. Προσπαθεί να περάσει μέσα, τελικά τα καταφέρνει με πολύ κόπο.
-Με συγχωρείτε, ποιος πέθανε; ρωτάει έναν.
-Δεν ξέρω, του απαντάει.
Προχωράει πιο μπροστά.
-Με συγχωρείτε, ποιος πέθανε;
-Δεν ξέρω.
Προχωράει σπρώχνοντας και ρωτάει διάφορους, αλλά κανένας δεν ξέρει να του πει. Φτάνει με τα χίλια ζόρια μπροστά. Βλέπει έναν κύριο με μαύρο κουστούμι και μαύρα γυαλιά να πηγαίνει πίσω από το φέρετρο και να κρατάει στην αγκαλιά του ένα σκυλάκι.
-Με συγχωρείτε κύριε, ποιος πέθανε;
-Η πεθερά μου, του απαντάει.
-Πω πω!... Και πως πέθανε, αν επιτρέπεται;
-Τη δάγκωσε αυτό το σκυλάκι.
-Βέβαια, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, αλλά... μήπως θα μπορούσατε να μου δανείσετε το σκυλάκι για μια μέρα;
-Ευχαρίστως! Περάστε στην ουρά!!!


Στην Εξέλιξη, τα σκαθάρια είναι παντοτινά
Λέγεται συχνά ότι, σε περίπτωση παγκόσμιας καταστροφής, τα μόνα πλάσματα που θα επιβιώσουν είναι οι κατσαρίδες. Τα σκαθάρια, όμως, αποδεικνύονται καλύτεροι εξπέρ της επιβίωσης.

Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, η τάξη των κολεόπτερων, όπως ονομάζονται επίσημα τα σκαθάρια, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες ζώων στην πορεία της εξέλιξης.

Οι ερευνητές εξέτασαν 5.500 απολιθωμένα σκαθάρια από όλο τον κόσμο τα οποία χρονολογούνται στα τελευταία 300 εκατομμύρια χρόνια. Όπως έδειξε η ανάλυση, από τις 214 γνωστές οικογένειες σκαθαριών, μόνο οι 35 εξαφανίστηκαν από τον πλανήτη.

Η μεγαλύτερη έκπληξη, επισημαίνει η ερευνητική ομάδα στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society Β, είναι ότι ορισμένες οικογένειες σκαθαριών επέζησαν ακόμα και από κύματα μαζικής εξαφάνισης ειδών, όπως αυτό που έφερε το τέλος της εποχής των δεινόσαυρων πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

Αυτό που βοήθησε αυτά τα έντομα να επιζήσουν ήταν πιθανότατα το εξαιρετικά ευρύ τους διαιτολόγιο, η δυνατότητά τους να μετακινούνται σε νέα ενδιαιτήματα, καθώς και η προσαρμοστικότητά τους στις μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Σήμερα, τα κολεόπτερα συνεχίζουν να βασιλεύουν. Μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυφθεί 380.000 είδη, περισσότερα από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα εντόμων ή ζώων γενικά.

in.gr
Λεκές από λάδι: Όπως και να 'γινε το... κακό, εμείς σας παρουσιάζουμε τον πιο εύκολο τρόπο να τον αφαιρέσετε από τα ρούχα-θύματα!

Μπορεί να έφταιξε η επιθυμία σας να βουτήξετε το ψωμί στη σαλάτα σας ή μπορεί απλά να σας βρήκε η πιτσιλιά από το λάδι στο οποίο σοτάρατε τα λαχανικά σας και τώρα βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να κλαίτε ως λιπαρά θύματα την αγαπημένη σας ποδιά, μπλούζα ή -ακόμα χειρότερα- το πιο άνετο τζιν σας. Όχι πια δάκρυα: σας έχουμε τη λύση για να εξαφανίσετε εύκολα και άμεσα τους λεκέδες από λάδι από τα ρούχα σας.

Τρέξτε ολοταχώς στο μπάνιο και βγάλετε από εκεί το ταλκ. Καλύψτε τον λεκέ με μια πλούσια στρώση και αφήστε το να δράσει για περίπου 5 λεπτά. Το ταλκ απορροφά τα υγρά και λιπαρά στοιχεία του λεκέ με αποτέλεσμα να κάνει το καθάρισμά του παιχνιδάκι. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την πούδρα τινάζοντας καλά το ρούχο και τοποθετήστε στην επιφάνεια του λεκέ λίγο απορρυπαντικό πιάτων προτού το βάλετε κανονικά στο πλυντήριο για πλύσιμο.

http://www.enikos.gr 
Ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης κάνουν ταξίδια σε όλον τον πλανήτη, ρισκάρουν και ζουν επικίνδυνα, εξερευνώντας ακόμα και τις πιο άγριες πτυχές της φύσης...


Στο επεισόδιο που θα προβληθεί σε λίγες ημέρες, οι δυο παρουσιαστές ξεκινούν από το Κατμαντού, μια πόλη χαοτική, αλλά γεμάτη χρώματα. Εκεί, γνωρίζουν τον Ανούπ, έναν ντόπιο, που αποφασίζει να τους βοηθήσει με την κινηματογράφηση της εκπομπής, ως ερασιτέχνης φωτογράφος.

Λίγο πριν την ανάβαση στα Ιμαλάια, οι δύο ταξιδιώτες κάνουν μια γρήγορη επίσκεψη στον κεντρικό ναό του Κατμαντού, όπου συναντούν μία Κουμάρι – μία μικρή σε ηλικία, επί γης θεότητα. Η δράση ωστόσο κορυφώνεται, όταν, λόγω απειρίας, ο Σάκης και ο Γιώργος ανεβαίνουν στα 4500 μέτρα, με ελικόπτερο!

Ένα λάθος που τους κοστίζει ακριβά, αφού αντί να απολαμβάνουν την καταπληκτική θέα της λίμνης Γκοσαϊκούντα, έρχονται αντιμέτωποι με το altitude sickness, τη νόσο των ορειβατών, που εμφανίζεται λόγω απότομης αλλαγής υψομέτρου. Ο Γιώργος χάνει την ανάσα του και πλαγιάζει στο έδαφος. Η φιάλη οξυγόνου σταματά να λειτουργεί. Για πρώτη φορά η κατάσταση γίνεται πραγματικά επικίνδυνη! Μόνη λύση, η κατάβαση του βουνού.

Λίγο καιρό μετά την περιπέτειά του, ο Γιώργος Μαυρίδης μίλησε στο περιοδικό Mytv για την περιπέτειά του: «Πέφτω κάτω και προσπαθώ να καταπιώ αέρα. Η φιάλη οξυγόνου που έχουμε μαζί μας δεν λειτουργεί από δικό μας λάθος και οι επόμενες 8 ώρες είναι ίσως ό,τι πιο δύσκολο έχω ζήσει μέχρι τα 36 μου χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που φτάνω τόσο κοντά στον θάνατο και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και σας μιλάω αυτή τη στιγμή. Η περιπέτεια αυτή είναι κάτι που ίσως θα θυμάμαι για πάντα!».

Ο Σάκης Τανιμανίδης, ο οποίος στεκόταν στο πλευρό του φίλου του όλες αυτές τις ώρες, αναφέρει: «Πολλές φορές ξεπερνάμε τα όρια στα γυρίσματα και αυτό το κάνουμε γιατί έτσι είμαστε εμείς. Αυτή τη φορά, όμως, στο Νεπάλ πραγματικά ήμασταν υπερβολικοί. Κάναμε βλακεία λόγω της απειρίας μας και αυτό παραλίγο να μας κοστίσει ακριβά!».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Αιμορροΐδες ονομάζονται οι πρησμένες φλέβες που βρίσκονται είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά στην περιοχή του πρωκτού. Το οίδημα είναι αποτέλεσμα της αυξημένης πίεσης που ασκείται στις φλέβες και σχετίζεται σχεδόν πάντα με τη δυσκοιλιότητα.

Η εμφάνιση των αιμορροΐδων συνοδεύεται από σημαντική ενόχληση και πόνο. Δείτε μερικούς τρόπους να αντιμετωπίσετε αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα.

1. Αποφύγετε την πίεση κατά τις κενώσεις
Με τις σωστές αναπνοές, θα αποφύγετε την καταπόνηση κατά την επίσκεψή σας στην τουαλέτα και εν τέλει θα κάνει η βαρύτητα όλη τη δουλειά για εσάς. Κρατήστε τον κορμό τεντωμένο και κάντε βαθιά και αργή εισπνοή-εκπνοή από το διάφραγμα. Με τον τρόπο αυτό, η πίεση που ασκείται στις διογκωμένες φλέβες είναι μικρότερη και επιτυγχάνεται περισσότερη χαλάρωση ώστε να αποφύγετε την επιδείνωση του προβλήματος.

2. Χρησιμοποιήστε τζελ αλόης
Θα το βρείτε στο φαρμακείο ή μπορείτε να το πάρετε απευθείας από το φύλλο του φυτού. Μετά το μπάνιο και αφού έχετε σκουπίσει καλά την περιοχή, χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα του τζελ αλόης για να καταπραΰνετε τον πόνο και τη δυσφορία. Η αλόη είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες σε δεκάδες δερματικές παθήσεις, καθώς προστατεύει από τις φλεγμονές και βοηθά στην επούλωση ήπιων τραυμάτων.

3. Πιείτε περισσότερο νερό
Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού διευκολύνει τη διαδικασία των κενώσεων. Δεν υπάρχει κάποιος αυστηρός κανόνας ως προς την ιδανική ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνετε. Ξεκινήστε με 2 λίτρα την ημέρα και αν χρειαστεί αυξήστε την ποσότητα. Μην ξεχνάτε ότι νερό περιέχουν και τα φρούτα και τα λαχανικά.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!